967.5K
6⃣ معیارهای جریان شناسی روحانیت
ج) نسبت روحانیت با قدرت و حکومت
1.09M
7⃣ معیارهای جریان شناسی روحانیت
د) نسبت روحانیت با غرب و تجدّد
489K
7⃣ معیارهای جریان شناسی روحانیت
ادامه بحث نسبت روحانیت با غرب و تجدّد
1.16M
8⃣ معیارهای جریان شناسی روحانیت
ه) نسبت روحانیت شیعه با اهل سنّت
1.67M
9⃣ معیارهای جریان شناسی روحانیت
و) نسبت روحانیت با علوم انسانی و تجربی( فلسفه و طب)
🌹گفتگوی فرشتگان با دختران🌹
✅به مناسبت روز دختر و میلاد حضرت معصومه(س)
✍ علی غلامی دهقی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔴 باز نشر
❇️ در معرفی زن و دختر از نگاه قرآن بخشی از جامعه دانسته یا نادانسته به بیراهه رفته است. بجای تمسّک به محکمات قرآن درباره زن، به متشابهات و مسائل حقوقی دامن زده است. تأمل در چند آیه قرآن در این باره سودمند است:
1⃣ خداوند امانتی را که آسمانها، زمین و کوه ها از پذیرش آن سرباز زدند به انسان عرضه کرد و او پذیرفت.(احزاب/ 72) این انسان هم شامل زنان است هم مردان. پس از دیدگاه قرآن، زن حامل امانت الهی است.
2⃣ در قرآن خداوند و فرشتگان با مرد دیگری، بجز پیامبران، مستقیم سخن نگفته اند؛ امّا دختری همچون مریم در دو آیه از قرآن مورد خطاب فرشتگان است(آل عمران/ 42 و 45)؛ به طوری که برخی مفسران احتمال داده اند مریم پیامبر بوده است. به مادر موسی (ع) نیز برای حفظ فرزندش از آسیب فرعونیان، الهام ویژه شده است.(طه/ 38) در منابع حدیثی شیعه و اهل سنّت نیز آمده است فرشتگان با فاطمه (س) سخن می گفتند و از همین رو به او «محدّثه» می گویند. پس زن و دختر از چنان استعداد و ظرفیتی برخوردار است که می تواند به مرتبه ای دست یابد که مورد خطاب فرشتگان قرار گیرد.
3⃣ درقرآن کریم سوره های مریم و کوثر که به فاطمه (س) تأویل گردیده، به نام دو زن و دختر نامیده شده است.
4⃣ در قرآن همان گونه که پیامبر اعظم (ص) و ابراهیم (ع) اسوه معرفی شده اند، همسر فرعون (آسیه) و مریم (س) الگوی و نمونه مؤمنان شناخته شده اند.
5⃣ با وجود این همه تکریم زن و دختر در قرآن، سه عامل موجب کج فهمی درباره زن از دیدگاه اسلام شده است:
✅ اوّل: تفکرات متحجّرانه جریان هایی همچون طالبان، بوکوحرام و مانند آنها که در کشور ما اگر جریان نباشند، دست کم به صورت موردی وجود دارند. همین افکار نادرست، چهره اسلام را در باره زن تخریب کرده و می کنند.
✅ دوّم: اندیشه غرب زدگی و الگو قراردادن غربیها، آن هم نه در پیشرفت علمی، بلکه در برهنگی و ولنگاری، که موجب تقلیدکورکورانه از آنان شده است.
✅ سوّم: برداشت نادرست از تفاوت های حقوقی زنان و مردان و تفسیر آن به نابرابری جنسیتی و نادیده گرفتن محکمات قرآن در باره زن. در حالی که محکمات قرآن زن را در جایگاه والایی نشانده است.
اوّل ذیقعده ۱۴۴۴ق
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ش
http://eitaa.Com/Rahevasat
Recording ۱۲۱۶۵۵-۰۵۲۱۲۳.mp3
10.13M
🌹گفتگوی فرشتگان با دختران🌹
🎤علی غلامی دهقی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✅گفتاری کوتاه در مسجد دانشگاه
🔴 باز نشر
به مناسبت روز دختر و میلاد حضرت معصومه (س)
اوّل ذیقعده ۱۴۴۴ق
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ش
http://eitaa.Com/Rahevasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹تعریف صحیح تندرو، میانه رو و منحرف از دیدگاه مقام معظم رهبری(مدّ ظلِه)
http://eitaa.Com/Rahevasat
🟢 بدون عدالت اجتماعی پایه معنویت هم متزلزل خواهد شد
🔸اگر در جامعهای عدالت اجتماعی برقرار نباشد پایه معنویت هم متزلزل خواهد بود. منطق اسلام این است که معنویت را با عدالت توأم با یکدیگر میباید در جامعه برقرار کرد. در جامعهای که عدالت وجود نداشته باشد، هزاران هزار بیمار روانی به وجود میآیند.
🔹محرومیتها ایجاد عقدههای روانی میکند و عقدههای روانی تولید انفجار؛ یعنی اگر جامعه به تعبیر علی علیه السلام به دو گروه گرسنه گرسنه و سیرِ سیر تقسیم شود، وضع به همین منوال باقی نمیماند، بلکه صدها تالی فاسد به همراه خواهد آورد. یک گروه گرفتار بیماریهایی نظیر تفرعن، خودبزرگبینی و ... میشوند و گروه دیگر دچار ناراحتیهای ناشی از محرومیت.
📝 استاد مطهری، آیندۀ انقلاب اسلامی ایران، ص۱۷۹
🔻 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا👇
eitaa.com/motahari_ir
http://eitaa.Com/Rahevasat
🌹 نظر آیتالله سبحانی درباره تعطیلی شنبه
✍بسم الله الرحمن الرحیم
محضر محترم نمایندگان مجلس شورای اسلامی - دام تاییداتهم
با اهداء سلام، موفقیت همگان را از خداوند متعال خواهانم.
تصدیع میدهد؛ تعطیلی روز شنبه که در مجلس به تصویب رسید از لحاظ داخلی و خارجی قابل ملاحظه است.
از لحاظ خارجی:
در چنین روزهایی که دشمن صهیونیست فزون از هفت ماه، به نسل کشی پرداخته و هزاران شهروند غزه را به خاک و خون کشیده است آیا صلاح است در چنین شرایط روز تعطیلی دشمن که شنبه است، در جمهوری اسلامی ایران نیز به رسمیت شناخته شود. دنیای خارج که چشمانشان به ایران اسلامی باز است در این مورد چگونه داوری میکنند و آیا این نشانه غلبه فرهنگ غربی نیست؟
از نظر داخلی:
۱. استدلال آقایان بر تعطیلی روز شنبه با منطق آنان همخوان نیست میگویند: «اقتصاد ایران با اقتصاد جهان پیوند ناگسستنی دارد باید کاری کرد که بیشترین روزهای هفته، این پیوند بر قرار باشد» این سخن بسیار منطقی است ولی دلیل بر تعطیلی روز شنبه نمیشود، چون در چنین روزی دنیای خارج نیز تعطیل است. این منطق ایجاب میکند که روزهای پنجشنبه که روز کاری بوده، بیشترین فعالیت را داشته باشد که دنیای خارج نیز فعال است؛ آقایان به جای اصلاح علت سراغ معلول رفتهاند و سبب آن این است که میخواهند تعطیلی هفته از یک روز به دو روز افزایش یابد. و مسئله ارتباط با خارج در درجه دوم است.
۲. در خمیره هر ایرانی روز شنبه روز کاری است، مصوبه مجلس بر تعطیلی شنبه، به حکم شنا بر خلاف مسیر آب است و اگر هم اقلیتی تعطیل کنند اکثریت از آن پیروی نمیکنند و این سبب میشود که در جامعه دو دستگی پدید آید که ضرر آن کمتر نیست.
۳. سالهاست که بر اثر یک رشته تبلیغات، روز پنجشنبه حالت تعطیلی به خود گرفته و با تصویب تعطیلی روز شنبه، شمار تعطیلی هفته به سه روز خواهد رسید و با بحران تولید که کشور با آن روبروست کاملاً در تضاد است.
۴. در دراصل ۱۷ قانون اساسی، تکلیفِ تعطیلی هفته روشن شده است: «تعطیلی رسمی هفتگی روز جمعه است».
باز در این مورد ملاحظاتی است، به همین مقدار بسنده شد امید است تجدید نظر شود.
قم، جعفر سبحانی
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
http://eitaa.Com/Rahevasat