⭕️روزی که حماسه بدرقه شهدای خدمت تکمیل شد
🔹40 روز پس از آن رخداد تلخ در شمال غرب کشور برای بالگرد حامل رئیس جمهور و هیات همراه ایشان، و محروم شدن کشور از یک رئیس جمهور مغتنم و محترم که رهبر معظم انقلاب در وصف او میفرمایند: «مرد کار بود، مرد عمل بود، مرد خدمت بود، مرد صفا و صداقت بود؛ این را همه اعتراف کردند. شب و روز نمیشناخت. در خدمتگزاری به کشور، یک نصاب تازهای را به وجود آورد.
🔸حالا چهل روز پس از آن روز تلخ و آن حادثهای که همه ایرانیان را اندوهگین و عزادار کرد، یک روز بزرگ در تقویم تاریخی انقلاب اسلامی رقم خورده است. یک حماسه بی نظیر دیگر؛ حماسهای که البته از صبح روز جمعه، هشتم تیر ماه آغاز نشده است، بلکه مبدأ و سرآغاز آن همان ساعات و روزهای ابتدایی پس از شهادت آیت الله رئیسی و همراهان گرانقدرش، شهید امیر عبداللهیان، شهید آل هاشم و دیگر عزیزیان بود.
🔹مردم بزرگ ایران اسلامی با خلق حماسه میلیونی بدرقه شهدای خدمت از تهران تا تبریز و شیراز و بیرجند و قم و... خلق این حماسه را آغاز کرده بودند و این شکوه بیبدیل که در روزهای ابتدایی خرداد 1403 شکل گرفت در 8 تیر کامل شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥استوری موشن
🗳حضور پرشور مردم در انتخابات نشانهی وحدت، قدرت ملی و امنیت کشور است.
#خادمان_امین
⭕️مباهله؛ مبارزهای به وسعت تاریخ
🔹۲۴ ذیالحجه روز «مباهله» است. مباهله از رویدادهای مهم صدر اسلام است؛ رویدادی که بسیار در تاریخ اسلام حائز اهمیت است و آیه «تطهیر» در این روز نازل شده است. رویدادی که در آن پیامبر اسلام (ص) و اهل بیت ایشان در یک سو و مسیحیان نجران در دیگر سو، آمادهٔ مباهله یا «نفرین طرف دروغگو» شدند.
🔸مسیحیان نجران که به مدینه آمده بودند تا در مورد درستی دعوت پیامبر (ص) تحقیق کنند، با ایشان به محاجه (دلیل آوردن) پرداخته، سرانجام بحثشان به جایی کشید که پیامبر اسلام خواست تا با آنها مباهله کند.
🔹هر یک از دو طرف با افراد خود به محل مباهله رفتند. مسیحیان وقتی دیدند که پیامبر اکرم (ص) با عزیزترین کسانش یعنی مولای متقیان امام علی (ع)، حضرت فاطمه زهرا (س)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) میخواهد آنها را به چالش بکشد، مطمئن شدند که ایشان اگر به خودش مطمئن نبود، جان خانوادهاش را به خطر نمیانداخت؛ پس از مباهله کناره گرفتند
⭕️سرخط روزنامههای مطرح جهان عرب؛
▫️پیامهای یک «مناظره توهینآمیز»/ روابط قاهره- تلآویو متشنج میشود
🔹العربی الجدید: «مناظره ای مملو از فحش و توهین»؛ میتوان مناظره میان ترامپ و بایدن را این گونه توصیف کرد.
🔸رأی الیوم: هر ۲ نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مسن هستند. آیا در این کشور که ادعای مدیریت جهان را دارد، یک جوان یا حداقل شخصی که در دهه ۵۰ زندگی خود به سر میبرد پیدا نمیشود؟
🔹القدس العربی: تنش در روابط میان رژیم صهیونیستی و قاهره نمایان میشود.
🔸الثوره: مشارکت واقعی کشورهای غربی با قدرتهای شرور برای ایجاد بحرانهای بین المللی و مدریت آنها.
🔹الوطن: سختتر شدن اوضاع مهاجران و ۲ تابیعتی ها در فرانسه در صورت پیروزی راستگراها.
🔸المراقب العراقی: هیچ افقی مبنی بر توافق بر سر بیرون کردن اشغالگران آمریکایی از عراق وجود ندارد.
🔹الصباح: واکنش وزارت خارجه عراق به ادعای یک نماینده آمریکایی.
📸پوستر جدید انتخاباتی مسعود پزشکیان با این طرح منتشر شده است.
🔹در این پوستر، مسعود پزشکیان قهرکنندگان با صندوق، ناراضیان و معترضان به وضع موجود را مخاطب قرار داده است.
🔸به نظر میرسد که ستاد انتخاباتی پزشکیان در دور دوم انتخابات، با توجه به حمایت دیگر نامزدهای جبهه انقلاب از آقای جلیلی، به دنبال راهبردهایی برای پیروزی هستند. از جمله این راهبردها: تخریب رقیب و ترساندن مردم از طریق شایعاتی همچون ادامه فیلترینگ در فضای مجازی ، به بن بست رساندن مذاکرات و برجام، افزایش تحریم ها، فعال کردن گشت ارشاد و حجاب اجباری، مظلومنمایی و خود را هم سو با معترضان به نظام جمهوری اسلامی ایران نشان دادن .
با این حربههای تکراری، آیا میتوانند رأیهای قشر خاکستری را جلب کنند یا فقط آب در آسیاب دشمن میریزند؟
🖊حسین روحی
⭕️«پیشنهاد»
🔹پیشنهاد میکنم آقای دکتر پزشکیان جزئیات این طرح را برای هوادارانشان بخوانند تا همه بدانند ایشان از حامیان «فرهنگ دولتی» بودند چیزی که امروز منتقد مصلحتی آن برای کسب چند رای بیشتر در شب انتخابات هستند.
🔸«جریان اصلاحات» را باید «جریان پشیمانی» نامید. فیگور پشیمانی با جیب ملت.
🖊عمران علیزاده
⭕️مقصّران یک مشارکت کم فروغ
🔹تقریبا کسی از کنشگران صحنه سیاست ایران امروز را نمی توان سراغ گرفت که از نرخ مشارکت مردم در انتخابات بهت زده و حتی غمزده نشده باشد. شیب مشارکت انتخاباتی که از سال 1400 به زیر 50 درصد رسید، روند نزولی اش را با سماجت ادامه داد و در 8 تیر 1403 به زیر 40 درصد سقوط کرد.
🔸شاید در ادوار پیش، پیکان تیز انتقادات بیش از هرجا نهادهای نظارتی را نشانه می گرفت و سردی فضای انتخاباتی را معلول عملکرد این نهادها در بستن درهای رقابت می دانست اما این بار عنصر رقابت به شکل قابل قبولی تأمین شد ولی "رقابت" دیگر نتوانست "مشارکت" بسازد.
🔹بی شک یکی از مهم ترین نقص های مشترک میان هر 6 نامزد انتخابات، ناآشنایی آنها با زبان و ذهن و ضمیر نسل معمایی دهه هشتادی ها بود. کنشگران سیاسی باید آداب و شئون همزیستی و همسخنی با این نسل تعیین کننده و کنشگر را بیاموزند.
🔸رسمی که در برخی ادوار انتخاباتی بنیان نهاده شد به سیره ای در اخلاق سیاسی تبدیل شد که رسیدن به هدف را از هرراهی مجاز می شمرد. آنانکه آن روزگار باد کاشتند بعدها خود طوفان درو کردند اما در کنار زوال خود، زخمی شدن سرمایه اجتماعی و اعتماد و انسجام ملی را هم باعث شدند.
🔹در این میان، شبکه پیچیده رسانه ای بیگانگان بیشترین خوراک را به دست آورد و بهترین پخت و پز را انجام داد تا چشمگیرترین سفره های تبلیغی را پهن کند و مسموم ترین محصولات را در اختیار مخاطبان ایرانی قرار دهد.آنها توانستند تاحد زیادی امید و انسجام را در ایرانیان تضعیف کنند.
🔸غایب بزرگ در چند انتخابات اخیر، امید و اعتماد و سرمایه اجتماعی بوده است. در چنین صحنه ای، کمتر شهروندی می تواند حریف این سوال ذهنی سهمگین بشود که "چرا باید رأی داد؟" و "چه توفیری دارد که رئیس جمهور کیست؟" به نظر می رسد اکنون ترمیم و احیای سرمایه اجتماعی وظیفه اصلی و اولویت دار همگان است.
⭕️ جنگ شناختی تا #انتخابات 1️⃣
🔘سوگیری لنگر یا اثر لنگرانداختن | The Anchoring Bias
🔹گاهی اوقات حتی اندکی اطلاعات که ما در مورد چیزی میبینیم یا میشنویم در تصمیمگیری بعدی ما تاثیرگذار است!
🔸در این نوع از خطای شناختی، فرد در فرآیند تصمیمگیری بیش از حد بر اطلاعات کم خود، تکیه میکند یا روی آن موضوع اصطلاحا لنگر میاندازد. به این پدیده سوگیری لنگری یا اثر لنگری میگویند.
🔹اثر لنگر از جمله سوگیریهایی است که ممکن است در طول روز بارها با آن مواجه شوید، خصوصا افرادی که زمان کافی برای مطالعه و بررسی ندارند.
🔸در انتخابات پیش رو باید تلاش کنیم بر اساس سوگیری لنگرانداختن تصمیم گیری نکنیم و به اطلاعات خود در خصوص کاندیداهای حاضر عمق بخشی کنیم.
⭕️آمریکا بیصاحب مانده است!
🔹«ایلان ماسک» به مناظره بایدن و رقیبش، دونالد ترامپ که به میزبانی شبکه خبری «سیانان» در آتلانتا برگزار شد، واکنش نشان داد.
🔸او در شبکه اجتماعی «ایکس» زیر پست نامزد سابق ریاستجمهوری آمریکا که نوشته بود «بایدن در حقیقت و در عمل این کشور را اداره و رهبری نمیکند و بعد این سؤال ناراحتکننده پیش میآید که خب چه کسی مسئول (کشور) است؟» نوشت: «شاید هیچکس».
🔹پیشتر رسانههای آمریکایی گزارش دادند، دموکراتها در پی عملکرد شدیدا ضعیف «جو بایدن» در مناظره نخست ریاست جمهوری با «دونالد ترامپ»، احساس خطر شدیدی کرده و به تکاپو افتادهاند تا بایدن را از رقابت خارج و با گزینه دیگری جایگزین کنند.
🔸بایدن 81 ساله، نامزد ریاستجمهوری حزب دموکرات و پیرترین رئیسجمهور تاریخ آمریکا در جریان مناظره 90 دقیقهای با ترامپ بارها با مطرح کردن جملات نامفهوم و نیمهتمام و پاره شدن رشته افکارش و سکوتهای عجیب گاف داد و سردرگم ظاهر شد.