🔸ادامه 👇
2⃣از منظر دوم ، تحلیل جالب دیگری است که محقق ارجمند ، استاد مکارم شیرازی ارائه می دهد و می گوید ؛
«امام اميرمؤمنان (عليه السلام) در همان كلام كوتاهش همه گفتنى ها را گفته است، آنجا كه مى فرمايد ؛ «آرى، از آنچه در زير آسمان دنياست تنها فدك در دست ما بود، عده اى نبست به آن بخل ورزيدند، ولى در مقابل گروه ديگرى سخاوتمندانه از آن صرف نظر كردند، و بهترين داور و حاكم خداست، مرا با فدك و غير فدك چه كار در حالى كه فردا به خاك سپرده خواهيم شد».
📚نهج البلاغه ، نامه 45
❕آن بزرگوار عملا نشان داد كه فدك را به عنوان يك وسيله درآمد و منبع اقتصادى نمى خواهد، و آن روز هم كه فدك از ناحيه او و همسرش مطرح بود براى تثبيت مسأله ولايت و جلوگيرى از خطوط انحرافى در زمينه خلافت پيامبر اسلام بود، اكنون كه كار از كار گذشته، و فدك بيشتر چهره مادى پيدا كرده، گرفتن آن چه فايده اى دارد؟
❕سيّد مرتضى علم الهدى عالم و محقق بزرگ شيعه در اين زمينه سخنى پر معنا دارد، مى گويد ؛ هنگامى كه امر خلافت به على (عليه السلام) رسيد درباره بازگرداندن فدك خدمتش سخن گفتند، فرمود ؛
« من از خدا شرم دارم كه چيزى را كه ابوبكر منع كرد و عمر بر آن صحه نهاد، به صاحبان اصليش بازگردانم!».
📚شرح نهج البلاغه ، ابن ابی الحدید ، ج 16 ص 252
👌در حقيقت با اين سخن هم بزرگوارى و بى اعتنايى خود را نسبت به فدك به عنوان يك سرمايه مادى و منبع درآمد، نشان مى دهد، و هم مانعين اصلى اين حق را معرفى مى كند .
📚زهرا ، برترین بانوی جهان ، ص 122
3⃣در روایات امامان اهلبیت ع نیز ، نکاتی در مورد چرایی عدم باز پس گیری فدک توسط علی ع ارائه شده است که این روایات را شیخ صدوق در کتاب علل الشرایع خود ، چنین نقل می کند ؛
❕راوی می گوید به امام صادق ع عرض داشتم ؛
« چرا امير المؤمنين عليه السّلام هنگام ولايتشان بر مردم زمين فدك را اخذ نكرده و به چه علّت آن را ترك نمودند؟ امام عليه السّلام فرمودند ؛
« زيرا ظالم و مظلوم هر دو بر خداى عزّ و جلّ وارد شدند. و خدا مظلوم را اجر و ظالم را عقاب فرمود، لذا حضرت كراهت داشتند چيزى را كه خداى متعال غاصبش را عقاب و مغصوب را اجر داده به خود بازگردانند »
❕در روایت دیگر آمده است که راوی سوال می کند، زمانى كه على بن ابى طالب عليه السّلام ولايت بر مردم و خلافت بر آنها داشتند به چه علّت زمين فدك را ترك كرده و باز پس نگرفتند؟
❕امام صادق عليه السّلام فرمودند ؛
« به خاطر اقتداء به رسول خدا چه آن كه رسول خدا وقتى مكّه را فتح كردند عقيل بن ابى طالب منزل پيامبر را فروخته بود و حضرت آن را پس نگرفتند به حضرت عرض شد: يا رسول خدا چرا به منزل خودتان بر نمى گرديد و در آن ساكن نمى شويد؟ حضرت فرمودند: آيا عقيل براى ما منزلى باقى گذارده تا ما به آن برگرديم؟سپس امام صادق عليه السّلام فرمودند ؛
« ما اهل بيت پيغمبر چيزى را كه از ما به ظلم گرفته اند به خود برنمى گردانيم و به خاطر همين بود كه على عليه السّلام پس از به خلافت رسيدن فدك را به خود باز نگرداند. »
❕در روایت دیگر آمد که راوی از امام کاظم ع سوال می کند که چرا امير المؤمنين عليه السّلام وقتى ولايت و خلافت بر مردم پيدا كردند زمين فدك را به خود برنگرداندند؟
❕حضرت فرمودند ؛ « ما اهل بيت پيامبر حقوق خود را از كسانى كه به ما ظلم كردهاند نمى گيريم، امير المؤمنين عليه السّلام و ما اولياء مؤمنين هستيم، براى مؤمنين حكم كرده و حقوقشان را از ظالمين مى گيريم ولى حقوق خود را براى خويش اخذ نمى نماييم »
📚علل الشرایع ، ج 1 ص 154 باب 124
👌همه آنچه آمد ، دلیل بر عدم باز پس گیری فدک ، توسط علی ع در دوران حکومتشان می باشد .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
👌پاسخ شبهه پراکنی های معاندین در مورد دستفروشی طلاب با لباس روحانیت و شغل روحانیت را در ذیل گفته ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1603
❕در اسلام این حکم است که اگر با حیوانی وطی صورت گیرد ، علاوه بر مجازات فاعل ، حیوان نیز باید سوزانده شود ، این حکم مورد انتقاد ملحد قرار گرفته است ، ما در ذیل پاسخش را داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1550
#خروج_پرنده_از_سوراخ_بینی_در_هنگام_عطسه
🤔#پرسش
❔قطرهای از خرافات اسلام
« پس از عطسه از بینی خرمگس بیرون میآید! »
امام صادق گفت:
هر كه عطسه زند و سپس دستش را بر تيغۀ بينى خود نهد و بگويد:« الحمد للّٰه رب العالمين(الحمد للّٰه)حمداً كثيراً كما هو اهله و صلى اللّٰه على محمد النبىّ و آله و سلم». از سوراخ چپ بينى او پرندهاى خردتر از ملخ و بزرگتر از مگس برآيد و تا زير عرش برود،تا روز رستاخيز براى او آمرزش جويد.
📚منبع: اصول كافى ، ترجمه كمره اى ، ج۶ ، ص۵۴۷
💠#پاسخ💠
👌متن عربی روایت مورد استناد اسلام ستیز ، چنین است که امام صادق ع فرمود ؛
« مَنْ عَطَسَ ثُمَّ وَضَعَ يَدَهُ عَلَى قَصَبَةِ أَنْفِهِ ثُمَّ قَالَ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ* الْحَمْدُ لِلَّهِ حَمْداً كَثِيراً كَمَا هُوَ أَهْلُهُ وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ خَرَجَ مِنْ مَنْخِرِهِ الْأَيْسَرِ طَائِرٌ أَصْغَرُ مِنَ الْجَرَادِ وَ أَكْبَرُ مِنَ الذُّبَابِ حَتَّى يَسِيرَ تَحْتَ الْعَرْشِ يَسْتَغْفِرُ اللَّهَ لَهُ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ » « هر كه عطسه زند سپس دستش را بر استخوان تيغه بينى نهد و بگويد: « الحمد للَّه رب العالمين [الحمد للَّه] حمدا كثيرا كما هو اهله و صلى اللَّه على محمد النبى و آله و سلم» از سوراخ چپ بينى او پرنده اى كوچكتر از ملخ و بزرگتر از مگس بيرون آيد و برود تا به زير عرش رسد و تا روز قيامت براى او استغفار كند. »
📚الکافی ج 2 ص 657
❕این روایت ، طبق تصریح علامه مجلسی ، سندا ضعیف است ؛
📚مراه العقول ، ج 12 ص 558
👌اما مفهوم روشن و قابل درکی دارد که اسلام ستیز نسبت به آن بی اطلاع است .
❕یکی از وظائف فرشتگان خداوند ، استغفار کردن برای مومنین است ، چنان که خداوند می فرماید ؛
« نزديك است آسمانها (به خاطر نسبتهاى نارواى مشركان) از بالا متلاشى شوند، فرشتگان پيوسته تسبيح و حمد پروردگار خود را بجا مى آورند، و 👈براى كسانى كه در زمين هستند استغفار مى كنند،👉 آگاه باشيد خداوند آمرزنده و مهربان است. » ( شوری 5 )
❕و می فرماید ؛
« فرشتگانى كه حاملان عرشند و آنها كه گرداگرد آن (طواف مى كنند) تسبيح و حمد خدا مى گويند و به او ايمان دارند و 👈براى مؤمنان استغفار مى نمايند👉 » ( غافر 7 )
👌از سوی دیگر ، فرشتگان الهی بسیار زیاد هستند و آسمان و زمین را پر کرده اند ، چنان که از امام صادق ع سوال کردند كه فرشته ها فزونترند يا انسانها ؟ فرمود ؛
« بدان كه جانم بدست او است البته فرشته ها در آسمان بيشترند از شمار خاك در زمين، در آسمان جاى پائى نيست جز اينكه فرشته اى تسبيح و تقديس كند، و در زمين درخت و كلوخى نيست جز اينكه فرشته اى بر آن گماشته و خدا هر روز كار او را بياورد و خدا به او داناتر است، هيچ كدام نيستند جز اينكه هر روز به ولايت خاندان من بخدا تقرب جويند، و👈 براى دوستان ما آمرزش خواهند، 👉و به دشمنانمان لعن كنند، و از خدا عذاب آنها را خواهند. »
📚تفسیر القمی ، ج 2 ص 255 _ البرهان فی تفسیر القرآن ، ج 4 ص 747
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕این فرشتگان به شکل ها و صورت های گوناگون آفریده می شوند ، چنان که علی ع فرمود ؛
« خداوند ، 👈فرشته ها را به صورت های گوناگون آفریده است👉 »
📚التوحید ، صدوق ، ص 282
❕یا در روایت دیگری ، سخن از فرشتگانی به میان آمده است که بیست هزار چهره دارند ؛ « له عشرون الف وجه »
📚امالی صدوق ، ص 354 _ الجواهر السنیه ، ص 451
❕مثلا بعضی از فرشتگان به شکل حیوناتی چون خروس آفریده شده اند ، چنان که در نقل دیگری علی ع فرمود ؛
«خدا فرشته اى به صورت خروس نمكين و سرخ آفريده كه چنگالش در زمين هفتم است و بالش در زير عرش دو پر دارد، در مشرق و مغرب؛ آنكه در مشرق است از برف است و آنكه در مغرب از آتش، هنگام نماز كه رسد بر چنگال برآيد و بالش را زير عرش برآورد و بالهايش را بهم زند مانند خروسهاى خانه شما، نه برف آتش را خاموش كند و نه بال آتشين برف را آب كند، سپس به آواز بلند فرياد كشد: گواهم كه نيست شايسته پرستش جز خدا، و گواهم كه محمّد بنده و رسولش خاتم پيغمبران است، و وصى او بهتر اوصياء، سبوح قدوس رب الملائكة و الرّوح، در زمين خروسى نماند جز آنكه پاسخش دهد ... »
📚تفسیر القمی ، ج 2 ص 106 _ بحار الانوار ج 56 ص 173
❕یا جبرئیل در مورد اسرافیل فرمود ؛
«چگونه اى اگر اسرافيل را بينى كه دوازده بال دارد يكى در مشرق و يكى در مغرب و عرش بر دوش او است و بسا از عظمت خدا چنان كوچك شود كه مانند 👈پرنده اى كوچكتر از گنجشك شود...👉 »
📚بحار الانوار ج 56 ص 259
👌و در روایت دیگری امام باقر ع در مورد فرشتگان به مانند پرندگان فرمود ؛
« خدا فرشته هایى روحانى آفريده و بالها دارند كه 👈هر جا خدا خواهد با آنها پرواز كنند،👉 و آنها را ميان طبقه هاى آسمانها جا داده است »
📚قصص الانبیاء ، راوندی ، ص 36 _ بحار الانوار ج 54 ص 322
👌روشن است که فرشتگان در حالت عادی ، مورد حس و درک و دیدن انسانها واقع نمی شوند ، چنان که پیامبر گرامی فرمود ؛
«حواس شما ، توان درک فرشته را ندارد » « لا تشاهده حواسکم »
📚الاحتجاج ، ج 1 ص 31
❕از سوی دیگر ، حمد و سپاس الهی در هنگام عطسه کردن به قدری مهم است که امام رضا علیه السلام فرمود ؛
« بدان كه علّت عطسه آن است كه خداوند، چون بنده اى را نعمتى دهد و او سپاس گزارى بر آن را از ياد ببَرَد، خداوند، بادى بر او چيره مى سازد كه در تن وى مى چرخد و سرانجام، از سوراخهاى بينى او بيرون مى آيد و شخص، خداوند را بر آن عطسه، سپاس گويد و خدا، اين سپاس گفتن را سپاس آن نعمت فراموش شده قرار مى دهد »
📚فقه الرضا ص 391_ بحار الانوار ج 76 ص 55
👌با توجه به این مقدمه ، در پاسخ به اسلام ستیز می گوییم ، چه مانعی دارد که خداوند به خاطر حمد و سپاس بنده ، در هنگام عطسه کردن ، به او ثواب مضاعفی دهد و از مجرای خروج عطسه ، فرشته ای به شکل پرنده ، ( کوچکتر از ملخ و بزرگتر از مگس ) خلق کند و آن فرشته با بال های خود پرواز کند و تا روز قیامت ، برای فرد استغفار کند ( فرشته ای که با حواس عادی ما درک نمی شود ) ❗
❕بی شک با توجه به آنچه در مورد اصناف فرشتگان گفته شد ، مفهوم روایت مذکور ، مطابق با توضیحی که دادیم ، روشن می شود چرا که نه در قدرت خداوند تردیدی است که نتواند چنین خلقتی داشته باشد و نه خلقت چنین فرشته ای امری محال و ناممکن و خرافات ، تلقی می شود .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#ادعای_تناقض_در_قرآن_ارتکاب_گناه_جاهلانه
🤔#پرسش
❔در آیه 17 سوره نساء شرط قبولی توبه، جهل به گناه معرفی شده است. اما طبق آیه ۱۵۳ سوره نساء، توبه بنیاسرائیل، با آنکه عالمانه مرتکب شرک شدند، پذیرفته شد. آیا این دو آیه باهم در تناقض نیستند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در آیه 17 سوره نساء ، خداوند می فرماید ؛
« إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللَّهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السُّوءَ بِجَهالَةٍ ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ فَأُولئِكَ يَتُوبُ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَ كانَ اللَّهُ عَلِيماً حَكِيماً » « توبه تنها براى كسانى است كه كار بدى را از روى جهالت انجام مى دهند و سپس بزودى توبه مى كنند، خداوند توبه چنين اشخاصى را مى پذيرد و خدا دانا و حكيم است. »
❕و در آیه 153 سوره نساء ، در مورد پذیرش توبه بنی اسرائیل می فرماید ؛
« يَسْئَلُكَ أَهْلُ الْكِتابِ أَنْ تُنَزِّلَ عَلَيْهِمْ كِتاباً مِنَ السَّماءِ فَقَدْ سَأَلُوا مُوسى أَكْبَرَ مِنْ ذلِكَ فَقالُوا أَرِنَا اللَّهَ جَهْرَةً فَأَخَذَتْهُمُ الصَّاعِقَةُ بِظُلْمِهِمْ ثُمَّ اتَّخَذُوا الْعِجْلَ مِنْ بَعْدِ ما جاءَتْهُمُ الْبَيِّناتُ فَعَفَوْنا عَنْ ذلِكَ وَ آتَيْنا مُوسى سُلْطاناً مُبِيناً » « اهل كتاب از تو تقاضا مى كنند كتابى از آسمان (يك جا) بر آنها نازل كنى (در حالى كه اين بهانه اى بيش نيست) آنها از موسى بزرگتر از اين را خواستند و گفتند خدا را آشكارا بما نشان بده، و به خاطر اين ستم صاعقه آنها را فرو گرفت، سپس گوساله (سامرى) را پس از آن همه دلايل روشن كه براى آنها آمد (به خدايى) انتخاب كردند ولى ما آنها را عفو كرديم و به موسى برترى آشكارى داديم. »
❕اسلام ستیز مدعی است که میان این دو آیه تضاد است ، زیرا در آیه اول می گوید گناه در صورتی بخشیده می شود که از روی جهل و نادانی باشد ، اما در آیه دوم خبر می دهد که گناه بنی اسرائیل بخشیده شد ، اگر چه آنان نسبت به گناه بودن گوساله پرستی جاهل نبودند ❗️
👌او توجه ندارد كلمه جهل و مشتقات آن گرچه به معانى گوناگونى آمده است ولى از قرائن استفاده مى شود كه منظور از آن در آيه مورد بحث طغيان غرائز و تسلط هوسهاى سركش و چيره شدن آنها بر نيروى عقل و ايمان است، و در اين حالت، علم و دانش انسان به گناه گرچه از بين نمى رود اما تحت تاثير آن غرائز سركش قرار گرفته و عملا بى اثر مى گردد، و هنگامى كه علم اثر خود را از دست داد، عملا با جهل و نادانى برابر خواهد بود.
❕ولى اگر گناه بر اثر چنين جهالتى نباشد بلكه از روى انكار حكم پروردگار و عناد و دشمنى انجام گيرد، چنين گناهى حكايت از كفر مى كند و به همين جهت توبه آن قبول نيست، مگر اين كه از اين حالت بازگردد و دست از عناد و انكار بشويد.
📚تفسیر نمونه ، ج 3 ص 313
❕در واقع اين آيه همان حقيقتى را بيان مى كند كه امام سجاد ع در دعاى ابو حمزه با توضيح بيشترى بيان فرموده است آنجا كه مى گويد ؛
« خداى من هنگامى كه به معصيت تو پرداختم اقدام به گناه از راه انكار خداونديت نكردم و نه بخاطر خفيف شمردن امر تو بود و نه مجازات ترا كم اهميت گرفتم و نسبت به آن بى اعتنا بودم و نه وعده كيفرت را سبك شمردم بلكه خطايى بود كه در برابر من قرار گرفت و نفس اماره، حق را بر من مشتبه كرد و هوى و هوس بر من چيره شد »
📚مصباح المتهجد ج 2 ص 589
❕بر همین اساس می بینیم که یوسف ع ، گناه برادران در حق خویش را جاهلانه معرفی می کند و می فرماید ؛
« قالَ هَلْ عَلِمْتُمْ ما فَعَلْتُمْ بِيُوسُفَ وَ أَخِيهِ إِذْ أَنْتُمْ جاهِلُونَ » « گفت آيا دانستيد چه با يوسف و برادرش كرديد آن گاه كه جاهل بوديد » ( یوسف 89 )
❕روشن است که برادران یوسف به زشتی کاری که با یوسف کردند ، آگاه بودند ، اما آگاهی آنان تحت تاثیر غرائز سرکش قرار گرفت و بی اثر شد ، لذا امام صادق ع فرمود ؛
« هر گناهی که بنده انجام دهد ، اگرچه عالم باشد ، اما باز نسبت به آن جاهل است در آن هنگام که با معصیت پروردگار ، خودش را به خطر می اندازد » « کل ذنب عمله العبد و ان کان عالما فهو جاهل حین خاطر بنفسه فی معصیه ربه »
📚مجمع البیان ج 3 ص 36
❕می بینیم در این روایت امام صادق ع ، تمام گناهان را جاهلانه می داند ، اگرچه قبل از ارتکاب علم و آگاهی باشد ، اما چون علم و آگاهی تحت تاثیر غرائز قرار می گیرد بی اثر می گردد و جای خود را به جهل می دهد ، این سخن در مورد گناه بنی اسرائیل و پذیرش توبه آنان از جانب خداوند نیز صادق است و میان آیات مذکور دوگانگی نیست .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
👌پاسخ اسلام ستیز که مدعی است ابراهیم علیه السلام نسبت به معاد ، شک و تردید داشته است را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/199
👌پاسخ معاند در مورد فتوای منسوب به مرحوم هاشمی شاهرودی در مورد محرمیت فرزنده خوانده پسر را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2383
👌پاسخ معاند در مورد رابطه کرونا با کفر و ایمان افراد را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1991
#نفاق_قاتلین_فاطمه_سلام_الله_علیها
🤔#پرسش
❔شهادت حضرت فاطمه (رَضِيَاللّٰهُعَنۡهٰا) افسانه است.
✅ و رابطهی میان #عمر_فاروق با #فاطمه_زهراء، رابطهی بسیار نیک بوده.
👇🏻
👇🏻
عَنۡ زَيۡدِ بۡنِ أَسۡلَمَ عَنۡ أَبِيهِ أَنَّ عُمَرَ قٰالَ لِفٰاطِمَةَ رَضِيَاللّٰهُعَنۡهُمٰا : یٰا بِنۡتَ رَسُولِاللّٰهِ مٰا أَحَدٌ مِنَ الْخَلْقِ أَحَبَّ إِلَيۡنَا مِنۡكِ.
حضرت عمر بن خطّاب (رضياللهعنه) به حضرت فاطمه زهراء (رضياللهعنها) فرمود :
👈🏻 ای دختر پیامبر! بعد از پدرتﷺ، هیچکس از خلائق در نزد ما محبوبتر از تو نیست. 👉🏻
📕 الآحاد والمثاني لابنأبيعاصم ٢٦٤٨
📗 المستدرك للحاکم ٤٦٨٠
📘 فضائلالصحابة لابنحنبل ٤٣٤
📒 مصنّف ابنأبيشيبة ٣٦٣٤٨❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌متاسفانه وهابیون مستاصل شده در برابر ادله شهادت فاطمه صدیقه س ، برای پاسخ به مردمان عوام خود دست به تقطیع و تحریف روایات زده اند ، که نمونه آن ، تقطیع روایت فوق است . اصل روایت طبق نقل ابن ابی شیبه چنین است ؛
❕«هنگامى كه مردم با ابى بكر بيعت كردند، على و زبير در خانه فاطمه به گفتگو و مشاوره مى پرداختند، و اين مطلب به عمر بن خطّاب رسيد. او به خانه فاطمه آمد، و گفت:👈 اى دختر رسول خدا، محبوبترين فرد براى ما پدر تو و بعد از پدرت تو هستى؛ ولى سوگند به خدا اين محبّت مانع از آن نيست كه اگر اين افراد در خانه تو جمع شوند من دستور دهم خانه را بر آنها بسوزانند.👉اين جمله را گفت و بيرون رفت، وقتى على عليه السّلام و زبير به خانه بازگشتند، دخت گرامى پيامبر به على عليه السّلام و زبير گفت: عمر نزد من آمد و سوگند ياد كرد كه اگر اجتماع شما تكرار شود، خانه را هنگامى كه شما در آن هستيد آتش مى زنم، به خدا سوگند! آنچه را كه قسم خورده است انجام مى دهد!»
📚مصنف ابن ابی شیبه ج 8 ص 572
❕می بینیم که عمر بن خطاب تصریح می کند که محبوبیت فاطمه س ، مانع از آن نیست که خانه اش را آتش نزنم و او را مورد هتک و بی حرمتی قرار ندهم ، که مطابق روایات اهلسنت ، او تهدید خود را عملی کرد و خانه فاطمه س را به آتش کشید ، در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2302
👌مطابق روایات فریقین ، ابوبکر و عمر به طمع خلافت پس از پیامبر ، اطراف ایشان را داشتند ، و از آنجایی که محبت فاطمه س ، اجر رسالت پیامبر گرامی بوده است ، چنان که در ذیل گفته ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2887
👌آنان به دروغ و بر پایه فریب مسلمین و ظاهر سازی ، ادعای محبت فاطمه س را می کردند ، اما اندک اعتقادی به این محبت نداشتند ، چنان که نمونه آن را در روایت ابن ابی شیبه مشاهده کردیم .
❕امام عصر ع در روایتی به ایمان دروغین و فریب کاری آن دو اشاره کرده و می فرماید ؛
« امّا پاسخ به مطلبى كه خصم تو گفت كه آيا اسلام آن دو با ميل و رغبت بوده يا زور و اجبار، چرا نگفتى اسلام آن دو از روى طمع بوده، زيرا آن دو با يهوديان مجالست داشتند و از پيشگوئي هاى تورات و كتابهاى گذشتگان از خروج محمّد و استيلاى او بر عرب و پايان كار او خبردار مى شدند، و ايشان پيشگويى كرده بودند كه محمّد بر عرب مسلّط مى شود همان گونه كه بخت نصّر بر بنى اسرائيل مسلّط شد جز آنكه محمّد ادّعاى نبوّت مى كند ولى او عارى از نبوّت بود. بنا بر اين وقتى امر رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله ظاهر و آشكار شد نزد وى شتافته و او را در شهادت لا إله إلّا اللَّه و محمّد رسول اللَّه؛ يارى كردند به طمع آنكه چون امور او استقرار يافت و خيالش راحت شد و ولايتش استقامت گرفت هر كدام به حكومت شهرى برسند، ولى چون تيرشان به سنگ خورد با همراهان خود در شب عقبه ايستادند و به بالاى آن گردنه رفتند تا مركب رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله را پس از صعود به آنجا ساقط كنند تا آن حضرت هلاك گردد، ولى خداوند متعال آن حضرت را از كيد ايشان محفوظ داشت و آنان نتوانستند كارى از پيش ببرند، و حال آن دو همچون رفتار طلحه و زبير بود آن هنگام كه نزد علىّ عليه السّلام رسيدند و به طمع آنكه هر كدام به ولايت شهرى برسند با آن حضرت بيعت كردند، ولى چون تيرشان به سنگ خورد و از رسيدن به ولايت نوميد شدند بيعت او را شكسته و بر آن حضرت شورش كردند، تا عاقبت كارشان به همان جا ختم شد كه سرانجام هر عهد شكنى است »
📚الاحتجاج ، ج 2 ص 464
❕جریان ارتباط ابوبکر و عمر با کاهنان یهودی و اسلامشان با تکیه بر بشارات آنان را علمای اهلسنت هم نقل می کنند ؛
📚سیره حلبیه،ج1 ص443 _ سبل الهدی،ج 10 ص 279 _ تاریخ طبری ج1 ص 323 _ کنزالعمال،ج 12 ص 596 _ تاریخ مدینه دمشق ج 30 ص 31 _ وفیات الاعیان ، ج 3 ص 65 _ تفسیر ثعالبی ، ج 1 ص 319 _ خصائص سیوطی ، ج 1 ص 30 _ 95 _ الصواعق ص 247 _ التسهیل ، ابن جزی ، ج 1 ص 323 _ ( به نقل از کتاب الف سوال و اشکال، کورانی،ج 3 ص 69 ،70 )
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
👌پاسخ اسلام ستیز را که مدعی است علی ع به یک زن فحاشی کرده است را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1768
❕در رابطه با نگاه کردن به زیبایی های کنیز در هنگام خرید برای ازدواج با او ، پاسخ ذیل را بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1924
👌در رابطه با چرایی خریدن بردگان توسط امامان ع و ازدواج با آنان ، در ذیل پاسخی پیرامون امام کاظم ع توضیحات کافی را داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2086
❕معاندین با شنیدن خبر رحلت مرحوم محقق ، آیت الله ، مصباح یزدی ( رحمه الله ) ، مدعی شده اند که ایشان مطابق با فقه اسلامی ، دستور به تجاوز به زنان باکره زندانی داده اند ، در حالی که چنین نسبت هایی ، دروغ محض بوده و هیچ ریشه و سندی ندارد ، در ذیل توضیح داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2465
#اعتراف_نظام_به_قتل_فاطمه_س_رسوایی_معاند_جیره_خوار
🤔#پرسش
❔آخوند براى ادعايش در مورد ابراهيم بن سيار اين منبع را نوشته: الوافى بالوفيات ج٦ ص١٧
١) اين كتاب ربطى به ابراهيم بن سيار ندارد
كتاب الوافي بالوفيات نوشته صلاح الدين خليل بن أيبك الصفدي ميباشد كه وى در اين كتاب در مورد شخصيتهاى تاريخى و عقايد و نظراتشان توضيح داده است.
صفدى در ج ٦ ص ١٥ كتابش در مورد ابراهيم سيار چنين ميگويد:
#خلاصه_ترجمه متن تصوير بالا كه علامت گذارى شده است:
از جمله رفتارهاى او(ابراهيم بن سيار النظام)، گرايش به شيعيان طرد شده ميباشد و همچنين نوشته هايش در مورد بزرگترین اصحاب رسول الله ميباشد و اينكه پیامبر، علی را بعنوان جانشين انتخاب كرده و صحابه این را می دانستند، ولى عمر اين موضوع را كتمان كرد در انتخاب ابوبکر، همچنين او گفته است كه 👈 عمر به شکم فاطمه در روز بيعت ضربه زد تا اينكه محسن سقط شد👉
...صفدى در ادامه اتهاماتى كه او به صحابه محمد زده را مينويسد و در نهايت ميگويد: گروهی از علما اظهار داشتند که نظام(ابراهيم سيار) در باطن پيرو مذهب برهمنى ها بود كه نبوت را انكار ميكرد ولى از ترس شمشير مسلمانان آنرا علنى نميكردند. ازينرو اكثر علماء او را تكفير كرده اند كه در اين ميان حتى علماى معتزلى نيز مانند ابوالهذيل العلاف كه دائى نظام بود و الاسكافي و جعفر بن حرب كتابى در تكفير او نوشتند.
اضافه بر اين او يك فاسق و معتاد به الكل(شرابخوار دائمى) بود. در لحظه آخر پيك شراب در دستش بود در حالى كه بسيار مست بود.
همانطور كه ديديد ملاهاى دروغگو، مفتخور و مفلوك براى اثبات يك دروغ به جعل و تحريف و دروغگوئيهاى بيشترى متوصل ميشوند.
١) ابراهيم بن سيار (النظام) را اهل سنت معرفى ميكنند.
٢) دوباره همان النظام را با اسم كامل، ابراهيم بن سيار، معتزلى معرفى ميكند كه در كتاب الوافي بالوفيات در مورد قتل فاطمه اعتراف كرده است درصورتى كه اين كتاب نوشته صلاح الدين صفدى است و نه النظام!
٣) صفدى در كتابش (النظام) را يك فاسق الكلى ناميده كه اكثر علما او را تكفير كرده اند اما ملاى مفلوك با جعل اين موضوع، اعتراف به قتل فاطمه را استخراج كرده است.
البته اين تنها مورد نيست و در ليستى كه اين ملا نوشته حتى يك مورد صحيح وجود ندارد و در بخشهاى بعدى همه آنها را افشا ميكنم.
▪️تحدى به كانال پسمانده اعتقادى:
دفعه قبل تحدى كرديم كه كانال پسمانده براى اثبات موضوع آب شور رودخانه توسط على اكبر، منبع و سند بدهد(اينجا)، شروع به توهين كرد و اثبات كرد پدرش را نميشناسد.
اما اينبار تحدى ميكنيم اگر پدرش را تا حالا ملاقات كرده و ميداند پدرش كيست، اثبات كند كه النظام از علماى برجسته اهل سنت است و اينكه او هيچ جعلى در نوشتن اين مسئله انجام نداده است ❗️❗️
💠#پاسخ💠
❕ملحد جیره خوار دولت وهابی سعودی که در ذیل در مورد او افشاگری کردیم ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/13074?single
👌ظاهرا از ناحیه وهابیون سعودی تحت فشار قرار گرفته است که اگر از عمر در قضیه شهادت فاطمه س ، دفاع نکند ، جیره اش قطع می شود ، او از ترس قطع نشدن جیره اش ، یک سری اشکالاتی مطرح کرده است که نشان دهنده نهایت جهل و بیسوادی این جماعت است ، این جماعت بیسواد مدعی بودند که صاحبان صحاح سته اهلسنت ، کتابهایشان را بعد از مرگشان نوشته اند ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/12396
👌در قضیه شهادت فاطمه صدیقه سلام الله علیها ، ما به این سخن نظام معتزلی استناد کردیم که می گوید ؛
«إنّ عمر ضرب بطن فاطمة يوم البيعة حتّى ألقت المحسن من بطنها؛ عمر در روز اخذ بيعت براى ابى بكر بر شكم فاطمه زد، او فرزندى كه در رحم داشت و نام او را محسن نهاده بودند، سقط كرد!».
👌این سخن و نقل نظام ، در کتابهای متعددی آمده است که ما در پاسخی ، از کتاب الملل و النحل شهرستانی ج 1 ص 57 آدرس دادیم ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/11513
❕و در پاسخی ، این نقل را از کتاب الوافی بالوفیات ، ج 6 ص 17 ، صفدی ، آدرس دادیم ؛
💠 https://t.me/Rahnamye_Behesht/8080
❕کسی که اندک سوادی داشته باشد ، می بینید که ما نقل نظام معتزلی را از دو کتاب مختلف اهلسنت آدرس داده ایم ، نه آنکه بگوییم دو کتاب مذکور برای خود نظام است .
❗️ما در یکی از دو پاسخ بالا ، از او با لقب مشهورش یاد کرده ایم و گفته ایم « نظام » ، و در پاسخ دیگر ، اسم و لقب او را با هم آورده ایم و گفته ایم ؛ « ابراهیم بن سیار ، نظام معتزلی » . درست به مانند این که ما گاهی می گوییم « شیخ صدوق » چنین نقل کرده است ، یا گاهی اسم و لقب او را با هم می آوریم و می گوییم ؛ « محمد بن علی بن بابویه ، صدوق » .
❕ملحد بیسواد برای خوش رقصی در برابر وهابیون سعودی ، چنین اشکالات سطحی و کودکانه را مطرح می کند .
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕نظام از علمای بزرگ و نامی ، معتزله ، یکی از فرق مطرح اهل سنت است که شرح حال آنان را می توانید در ذیل بخوانید ؛
📚الملل و النحل ، سبحانی ، ج 3 ص 219
👌خطیب بغدادی ، نظام را چنین معرفی می کند ؛
« ابراهیم بن سیار به بغداد آمد ، او از یکه تازان و صاحب نظران بر طبق مذهب معتزله بود ، و در علم کلام کتابهای زیادی نوشت ، او فردی ادیب با اشعار دقیق و پر معنا بود ، ابو عثمان جاحظ ( شاگرد او ) ، مطالب بسیاری از او نقل کرده است »
📚تاریخ بغداد ج 6 ص 97
❕ابن ماکولا درباره او می گوید ؛
« او از یکه تازان و صاحب نظران علم کلام بود و اشعار زیبا و روانی ، سروده است »
📚الاکمال فی رفع الارتیاب ، ج 7 ص 274
❕شریف مرتضی در مورد او می گوید ؛
« از متقدمین علم کلام بود که بسیار اهل دقت و غور در معانی بود »
📚امالی المرتضی ، ج 1 ص 187
❕قاضی عبدالجبار نیز او را در « طبقات معتزله » ذکر می کند و می گوید ؛
« از اصحاب ابی الهذیل بود که در مسائلی با او مخالفت کرد »
📚فضل الاعتزال و طبقات المعتزله ، ص 264
❕ابوعبیده در باره او می گفت ؛
« سزاوار نیست که در دنیا کسی مانند او باشد » « ما ینبغی ان یکون فی الدنیا مثله »
📚المنیه و الامل ص 29
❕«در مورد او گفته اند که حافظ قرآن و تورات و انجیل و زبور بوده و آگاه بر مسائل فقهی مورد اختلاف مردم بوده است »
📚همان منبع
❕جاحظ در باره او می گوید ؛
« می گویند که در هر هزار سالی ، مردی ظهور می کند که نظیر و مانندی ندارد ، اگر این سخن صحیح باشد ، ابواسحاق ( نظام ) از آنان است »
📚الاعلام ، زرکلی ، ج 1 ص 43
❕باز در مورد او گفته اند ؛
« او عالمی ممتاز در فقه بود که مدرسه ای مستقل برای محاربه بافلاسفه دهری تاسیس کرد »
📚تاریخ التراث العربی ، قسم 4 ج 1 ص 68
❕در پاورقی کتاب « ذیل تاریخ مدینه السلام » ، نیز او را امام معتزلی معرفی کرده که سیره مشهوری دارد »
📚ذیل تاریخ مدینه السلام ، ج 1 ص 164
👌می بینیم که بزرگان اهل سنت ، از نظام به عظمت و بزرگواری یاد کرده اند ، اما متاسفانه ، برخی از این جهت که او به حقایقی اعتراف کرده بود ، او را مورد بی مهری شدید قرار داده و بدون ارائه دلیل ، تهمت های ناروائی را نثار او کرده و حتی او را از دین اسلام خارج دانسته و نسبت برهمائی به او داده اند ، در حالی که علمای اهل سنت ، نقل می کنند که نظام در ساعات پایانی عمر خود چنین می گفت ؛
« خدایا اگر می دانی که من در نصرت توحیدت کوتاهی نکردم و مذهبم توحید تو بوده است ، پس مرا بیامرز و سکرات و سختی موت را بر من آسان کن » ؛ نقل می کنند که در همان ساعت از دنیا رفت »
📚فضل الاعتزال ص 264 _ المنیه و الامل ص 29 _ 30
❕این نقل ثابت می کند که نظام از مسیر توحید و بندگی خداوند خارج نشده بود ، و نسبت هایی که به او می دهند که برهمائی بوده یا از فاسق ترین مردمان و اهل مسکرات و شراب بوده است ، تهمت هایی است که مخالفین او از اشاعره ، نثارش کرده اند .
❕علمای افراطی اشاعری مسلک مخالف معتزله ، دلیل خود بر هجمه بر نظام را این می دانند که او اعتراف کرده است که پیامبر ، علی ع را به عنوان امام معرفی کرده ، اما عمر منکر این قضیه شده است ، در حالی که این اعتقاد ، اختصاص به نظام ندارد ، بلکه علمای دیگر اهل سنت نیز اعتراف به این قضیه کرده اند ، مانند غزالی که ذهبی در مورد غزالی می نویسد ؛
« او استاد و پیشوا و دریای علم و نشانه اسلام و اعجوبه زمان و صاحب کتابها و انسان با هوش فراوان و زیرک بود »
📚سیر اعلام النبلاء ج19 ص322
👌و در جای دیگر می گوید ؛
« خداوند در هر صد سال کسی را می فرستد تا احیا گر دین باشد ، در صده پنجم امام غزالی چنین بود »
📚همان مدرک ج14 ص202
❕غزالی می گوید ؛
« به اتفاق همه مسلمانان پیامبر در خطبه غدیر فرمود هرکس من مولای اویم پس علی مولای اوست ، عمر پس از شنیدن این سخن به علی تبریک گفت ...اما پس از گذشت آن روزها عمر تحت تاثیر هوای نفس و حب ریاست قرار گرفت و استوانه خلافت را از مکان اصلی آن تغییر داد و با لشکر کشی ها ، بر افراشتن پرچم ها و گشودن سر زمین ها راه امت را به اختلاف و بازگشت به دوران جاهلی هموار کرد ، و مصداق این آیه قرآن شد که آن عهد را پشت سر خود انداختند و در برابر آن بهای ناچیزی به دست آوردند و چه بد معامله ای کردند ،و همین عمر بود که به پیامبر نسبت هذیان گفتن را داد »
📚سر العالمین ج1 ص18
❕ملحد جیره خوار وهابیت ، مدعی شده است که ما پاسخش را در مورد آب آوردن علی اکبر علیه السلام نداده ایم ، تا بلکه نظر لطف اربابان وهابی اش را به سوی خود جلب کند ، و اندک جیره ای ارتزاق کند ، در حالی که ما پاسخش را در همان زمان که مطرح کرد دادیم ؛
💠https://t.me/Rahnamye_Behesht/12903
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#رسیدگی_اسماء_بنت_عمیس_به_فاطمه_س_اجازه_ابوبکر
🤔#پرسش
❔عمری پرسیده که در زمان شهادت حضرت زهرا س اسما بنت عمیس زن ابوبکر بوده چطور درشب شهادت در خانه امیرالمومنین بوده یا بدون اذن شوهر بوده که معصیت کرده یا با اذن بوده پس نشان از رابطه حسنه بین ابوبکر وامیرالمومنین بوده است ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌اسماء بنت عمیس رضی الله عنها ، ابتدا ، با جعفر طيّار ازدواج و با او به حبشه مهاجرت كرد و همه فرزندان آنها در حبشه به دنيا آمدند. در روز فتح خيبر (سال ششم هجرى) به همراه جعفر وارد مدينه شد و رسول خدا فرمود: «نمى دانم از كدام واقعه مسرور شوم، از آمدن جعفر يا فتح خيبر». پس از شهادت جعفر در جمادى الاول سال هشتم هجرى، اسماء با ابو بكر ازدواج كرد و محمد بن ابى بكر حاصل اين ازدواج است . بعد از مرگ ابو بكر، على بن ابى طالب عليه السّلام با اسماء ازدواج كرد و يحيى به دنيا آمد .
❕ اسماء از زنان مجلله روزگار و مخدّرات عالى مقدار است كه در تشيع و ولاى اهل بيت عليهم السّلام مى درخشيد. وى از سبقت جويان در ايمان به اسلام است و قبل از اينكه رسول خدا در مكه داخل دار- ارقم شود، با آن حضرت بيعت كرد.
📚محدثات شیعه ، ص 33
👌اسماء ، از هنگامى كه به مدينه آمد، روز و شب براى فاطمه عليها السّلام چون مادر مهربان بود، به طورى كه آن حضرت وصيتهايش را به او فرمود، و اسماء بنا به خواسته آن حضرت، عمارى اى (تابوت) ساخت تا حجم بدن مباركش پيدا نباشد و برطبق وصيت فاطمه عليها السّلام در شستن بدن مطهر آن حضرت به على عليه السّلام كمك كرد.
📚الاستیعاب ، ج 4 ص 1897 _ بحار الانوار ج 43 ص 188
❕اسماء از شهود قضيه فدك و از تكذيب كنندگان حديث، «نحن معاشر الانبياء لا نورّث ما تركناه صدقة» است؛ اما ابو بكر شهادت او را نپذيرفت ؛
📚بحار الانوار ، ج 29 ص 197
👌آن هنگام که در خانه ابو بكر مشورت كردند برای قتل على بن ابى طالب ع ، پس از مشورت قرار بر اين شد كه چون ابو بكر سلام نماز را بدهد ، خالد بن وليد على را به قتل برساند. اسماء از اين مشورت مطلع گرديد جاريه خود را به خانه حضرت فرستاد و او را در جریان واقعه قرار داد ؛
📚بحار الانوار ج 29 ص 132
❕مطابق روایات شیعه و اهل سنت ، اسماء بنت عمیس از زنان مومنه و جزو زنان بهشتی بوده است ؛
📚خصال ج 2 ص 363 _ اسد الغابه ج 5 ص 479
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❔حال پرسش اینجاست که اگر ابوبکر قاتل فاطمه سلام الله علیها و دشمن علی ع بوده است ، چگونه همسر خود ، اسماء را می گذاشت که به نزد فاطمه س برود و او را تیمار داری کرده و کارهای غسل و کفن او را انجام دهد ❗️
👌پاسخ روشن است .
❕ابوبکر و عمر پس از آنکه آن جنایات را در حق فاطمه س مرتکب شدند ، مورد فشار افکار عمومی قرار گرفتند که نسبت به دختر پیامبر ، چه اهانت ها و جسارت هایی انجام دادند ، لذا سعی داشتند که رضایت فاطمه س را بگیرند و از فشار افکار عمومی خارج شوند ، بر همین اساس ابوبکر ، حساسیت و مخالفتی ، در مورد اسماء و رفت و آمد او به خانه فاطمه س ، از خود نشان نمی داد .
❕ابن قتیبه از علمای مطرح اهل سنت می نویسد پس از آنکه غصب فدک و هتک حرمت حضرت زهرا صورت گرفت عمر به ابوبکر گفت ؛
« با هم نزد فاطمه برويم ؛ زيرا ما او را به خشم آورديم. آن دو نزد حضرت فاطمه آمدند و اجازه ورود خواستند؛ اما حضرت اجازه ورود ندادند. آن دو نزد حضرت علی آمدند و در اين باره سخن گفتند، حضرت علي آن دو را نزد حضرت فاطمه آورد، هنگامي كه نزد حضرت نشستند، حضرت فاطمه روي خود را به سوي ديوار برگردانيد. آن دو به حضرت سلام كردند، آن حضرت جواب شان را نداد....»
📚الامامه و السیاسه ص29
❕ فاطمه س ، خطاب به آن دو که در صدد کسب رضایت بودند ، فرمود ؛
«شما را به خدا سوگند ميدهم، آيا نشنيده ايد كه رسول خدا فرمود ؛ خشنودي فاطمه خشنودي من و خشم فاطمه خشم من است، پس هر كه فاطمه دخترم را دوست داشته باشد مرا دوست دارد و هركه او را خشنود سازد مرا خشنود ساخته و هر كه فاطمه را خشمگين نمايد مرا خشمگين ساخته است. هردو گفتند: اين روايت را از آن حضرت شنيده ايم.
👌فرمود:
«من خداوند و فرشتگان او را شاهد ميگيرم كه شما دو نفر مرا به خشم آورديد و خشنود نساخته ايد، هرگاه با رسول خدا ملاقات كنم از شما دو نفر شكايت ميكنم ... به خدا سوگند در هر نمازي كه بجا ميآورم تو را ( ابوبکر )نفرين خواهيم كرد.
📚الامامه و السیاسه ص29 _ انساب الاشراف ، ج10 ص79 _ السقیفه و الفدک ، جوهری، ص102
👌اگر از این پاسخ هم چشم بپوشیم ، باز هم گفتنی است که رسیدگی به فاطمه س ، امری واجب و لازم بر اسماء ، بوده است ، زیرا کسی جز او به فاطمه س ، نزدیکتر نبود .
❕بر این اساس ، در جایی که زن باید وظیفه واجب و ضروری خود را انجام دهد ، اما مرد اجازه خروج از منزل را به او نمی دهد ، در چنین موردی ، زن برای خروج از منزل ، نیازی به اجازه شوهر ندارد ، چنان که پیامبر گرامی و علی علیهماالسلام فرمود ؛
« لَا طَاعَةَ لِمَخْلُوقٍ فِي مَعْصِيَةِ الْخَالِقِ » «طاعت مخلوق در #معصيت خالق روا نيست »
📚الفقیه ، ج 4 ص 381 _ نهج البلاغه حکمت 165
❕این روایت را علمای اهل سنت هم از پیامبر گرامی نقل می کنند ؛
📚مسند احمد ، ج 2 ص 333 _ سنن ترمذی ، ج 3 ص 604
👌بنابراین ، اسماء برای رسیدگی به فاطمه س ، و انجام وظیفه واجب خود ، نیازی به اذن و اجازه ابوبکر نداشته است .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#ولایت_رکن_اساسی_دین
🤔#پرسش
❔امامان وهابی شیعه
✍ امام باقر علیه السلام #ولایت مورد ادعای شیعه را از ارکان اسلام نمی داند ...
....بَنَى الْإِسْلَامَ عَلى خَمْسٍ : شَهَادَةِ أَنْ لَا إِلهَ إِلاَّ اللهُ ، وَأَنَّ مُحَمَّداً صلىاللهعليهوآلهوسلم عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ [٨] ،وَإِقَامِ الصَّلَاةِ ،وَإِيتَاءِ الزَّكَاةِ ، وَحِجِّ الْبَيْتِ ، وَصِيَامِ شَهْرِ رَمَضَانَ ...؛
« ...خداوند اسلام را بر پنج چیز بنا کرد:
1⃣ گواهی به اینکه خدایی جز الله نیست و اینکه محمد(ص) بنده و رسول اوست و2⃣ برپایی نماز، و3⃣پرداخت زکات، و4⃣ رفتن به حج و 5⃣گرفتن روزه ماه رمضان...»
نام کتاب : الکافی- ط دار الحدیث نویسنده : الشيخ الكليني جلد : 3 صفحه : 85 ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌در روایات فراوانی که فوق حد تواتر است ، و شیخ حر عاملی مفصلا آنها را در وسائل الشیعه نقل می کند ؛
📚وسائل الشیعه ج 1 ص 13 باب 1
❕ولایت اهلبیت علیهم السلام ، به عنوان رکن رکین و اساسی فرائض دینی معرفی شده است .
👌امام باقر عليه السلام فرمود ؛
« اسلام بر پنج پايه استوار است: نماز، زكات، روزه، حج و ولايت؛ و بر هيچ چيز به اندازه ولايت تأكيد نشده است »
📚الکافی ج 2 ص 18
👌 و فرمود ؛
« اسلام بر پنج چيز استوار است: نماز، زكات، حج، روزه و ولايت. زراره مى گويد: پرسيدم: از ميان آنها كدام برتر است؟ فرمود: ولايت برتر است؛ زيرا ولايت كليد آنهاست و صاحب ولايت، راهنما به سوى آنها مى باشد. »
📚الکافی ج 2 ص 18
❕در روایت دیگر آمده است که راوی می گوید شنيدم كه ابو بصير از امام صادق عليه السلام پرسيد ؛ قربانت گردم! به من بگو آن كدام دين است كه خداوند عز و جل بر بندگان، فرض كرده است و ندانستن آن را بر نمى تابد و جز آن را از ايشان نمى پذيرد؟ امام عليه السلام فرمود: «سخنت را تكرار كن». او سخنش را باز گفت. امام عليه السلام فرمود ؛
«گواهى به اين كه معبودى جز خداى يكتا نيست و محمّد پيامبر خداست. نيز بر پا كردن نماز و پرداخت زكات و حجّ خانه خدا- براى كسى كه توانايى آن را دارد- و روزه ماه رمضان».امام عليه السلام اندكى سكوت كرد و سپس دو بار- فرمود: «و ولايت».
📚الكافي: ج 2 ص 22 ، بحار الأنوار: ج 69 ص 15
❕امام باقر ع فرمود ؛
« اسلام بر پنج پايه استوار است: بر پا داشتن نماز و دادن زكات و حجّ خانه خدا و روزه گرفتن در ماه رمضان و ولايت ما اهل بيت. خدا در چهار تا از آنها رخصت داده ولى در ولايت رخصت نداده است، هر كس مالى ندارد زكات بر وى واجب نيست و هر كس كه نزد او مالى نباشد حج بر وى واجب نيست و هر كس مريض باشد نماز را نشسته مى خواند، روزه رمضان را مى خورد، ولى انسان چه سالم باشد چه مريض و چه مالدار باشد و چه بى مال، ولايت بر او لازم و واجب است. »
📚خصال ج 1 ص 278 _ بحار الانوار ج 65 ص 376
❕حال وهابی به نقلی از امام باقر ع استناد کرده است که امام ع ، ولایت را جزء فرائض پر اهمیت دینی ذکر نکرده است ، روایت مذکور از امام ع بر اساس تقیه و موافق با روایات اهلسنت صادر شده است ، چنان که اهلسنت از پیامبر گرامی نقل می کنند که فرمود ؛
« اسلام بر پنج چیز استوار شده است ؛ شهادت لا اله الا الله ، و این که محمد بنده و رسول خداوند است و اقامه نماز و پرداخت زکات ، و حج خانه خدا و روزه رمضان » « قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ: «بُنِيَ الْإِسْلَامُ عَلَى خَمْسٍ. شَهَادَةِ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ. وَ إِقَامِ الصَّلَاةِ. وَ إِيتَاءِ الزَّكَاةِ. وَ حَجِّ الْبَيْتِ. وَ صَوْمِ رَمَضَانَ».
📚صحیح مسلم ج 1 ص 45
❕لذا می بینیم راوی از امام صادق علیه السلام سوال کرد که ؛
« دو خبر از شما می بینیم که یکی از آنها موافق اهل سنت و دیگری مخالف عقیده اهل سنت است ، کدام خبر را اخذ کنیم ؟ امام علیه السلام فرمود آن خبری را که👈 با اهل سنت مخالف است ،👉 آن را اخذ کنید چرا که رشد و هدایت در آن است »
📚 الکافی ج 1 ص 68
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
👌پاسخ پرسش کاربر در مورد اعتقاد اهلسنت به مهدی موعود عج الله فرجه الشریف را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2604