🔸ادامه 👇
❕بنابراین اصل مساله روزه داری و تاثیر مثبت آن در سوخت و ساز بدن ، مساله ای نیست که قابل انکار باشد .
👌برخی مطرح می کنند که روزه داری موجب از بین رفتن سلولهای مغزی یا از بین رفتن کلیه ها می شود ، در حالی که سایر متخصصان این ادعاها را از اساس رد می کنند و مردود می دانند و واقعیت خارجی نیز می گوید اگر این ضررهای مهلکی که برخی برای روزه داری ذکر می کنند ، واقعیت داشته باشد ، باید تاکنون جمعیت مسلمین که هر ساله روزه می گیرند ، از بین رفته بودند ، در حالی که چنین نیست و حتی کسانی که علاوه بر روزه واجب ، روزه های مستحب هم می گیرند ، بدون هیچ مشکلی ، سالیان دراز عمر می کنند که نمونه آن در طول عمر علمای مذاهب اسلامی یا مراجع شیعه قابل نمود و ظهور است .
❕به هر حال ما نمی توانیم که حکم مسلم روزه را به خاطر سخنان افرادی که از ضررهای مهلک روزه می گویند و سخنان آنان با واقعیات خارجی و تصریحات سایر متخصصین نیز همخوانی ندارد ، نادیده بگیریم و به سخنان آنان گوش دهیم ، خصوصا آنکه بزرگان آنان تصریح می کردند که یافته هایشان محدود و ناقص است ، الكسيس كارل- دانشمند بزرگ فرانسوى- در كتاب انسان موجود ناشناخته مى گويد ؛
«انسان در واقع يك مجموعه سرا پا راز و ابهام است كه نمى توان او را به سادگى درك كرد.» و در جاى ديگر مى گويد: «در واقع جهل ما از خود، زياد و هنوز نواحى وسيعى از دنياى درونى ما ناشناخته مانده است و بيشتر پرسش هايى كه محقّقين و مطالعه كنندگان زندگى انسان، طرح مى كنند بدون پاسخ مى ماند».
📚خدا را چگونه بشناسیم ، ص 218
👌بر پایه همین علم ناقص است که روزی می گویند از فلان دارو مثلا رانیتیدین استفاده کنید ، اما بعد از مدتی می گویند استفاده نکنید که سرطان زا است یا می گویند برای مقابله با کرونا ، سطوح را باید ضد عفونی کنید ، آنگاه پس از مدتی می گویند که قدرت انتقال کرونا از طریق سطوح خیلی خیلی کم است ( یک در هزار ) و مانند این موارد که گفته های خود را نقض کرده اند ، فراوان اتفاق افتاده است .
❕بنابراین نمی توان حکم مسلم خداوند حکیم و عالم علی الاطلاق را بر پایه گفته های ظنی و ناقص تنی چند از افراد که سخنانشان با واقعیات خارجی و تصریحات سایر متخصصین نیز ، همخوانی ندارد ، نادیده گرفت .
👌بله اگر کسی اطمینان کرد که روزه برایش ضرر قابل توجه دارد ، تکلیفی در گرفتن ندارد ، چنان که در ذیل گفته ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3427
👌اما روزه داری برای افراد سالم ، ضرر قابل توجهی ندارد .
👌البته در همان سایت ویکی پدیا ، اثرات منفی ای هم برای روزه داری ذکر شده است ، اثراتی چون « کمآبی بدن ، تشنگی مفرط، سردرد، خستگی، سرگیجه، کاهش ادرار و غلیظتر شدن آن، ضعف ماهیچه، کاهش انعطافپذیری پوست، گودی چشم، کاهش عرق و مانند این موارد ذکر شده است » که لازمه طبیعی نخوردن و نیاشامیدن است که پس از افطار نیز این اثرات از بین می رود و مشکلی نیز ایجاد نمی کند ، بلکه در مقابل ایمنی و صحت بدن تضمین می شود ، چنان که داروهای شیمیایی تجویز شده پزشکان نیز عوارض جانبی دارد ، اما با این وجود کسی نمی گوید که نباید از این داروها استفاده کرد .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
ـ🍃⃟🕸᭄•🍃⃟🕸᭄•🍃⃟🕸᭄• ـ🕸᭄•🍃⃟🕸᭄• ـ🍃⃟🕸᭄• ﷽ ـ🕸 ـ🍃⃟ ـ᭄• 3⃣5⃣کانال ها و شبکه های وهابی می گویند که از دی
ـ🍃⃟🕸᭄•🍃⃟🕸᭄•🍃⃟🕸᭄•
ـ🕸᭄•🍃⃟🕸᭄•
ـ🍃⃟🕸᭄• ﷽
ـ🕸
ـ🍃⃟
ـ᭄•
3⃣5⃣کانال ها و شبکه های وهابی می گویند که از دید شیعه آدامس جویدن روزه را باطل نمی کند حتی امامان هم #آدامس در حال روزه می جویدند ❗️آیا چنین مطلبی حقیقت دارد ؟
🍀https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/159
4⃣5⃣این نماز تراویح چیست که اهل سنت در شب های ماه #رمضان می خوانند؟ که شیعیان چنین نمی کنند❗️
🍀https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1129
5⃣5⃣با یک اهل سنت بحثم شد بهم گفت شما که دعای جوشن کبیر را در شب قدر می خوانید آیا پیامبر هم میخوند که شما میخونید . خوب من اینو نمیدونم آیا پیامبر میخوند؟
🍀https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2722
6⃣5⃣چرا حضرت علی در شب نوزدهم که شب قدر است در منزل ماندند و برای عبادت به مسجد نرفتند؟
🍀https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3444
7⃣5⃣آیا مساله تقدیر اعمال در شب قدر با اختیار و آزادی افراد بشر منافات ندارد ❕آیا تقدیر خداوند از افراد بشر سلب اختیار نمی کند ؟
🍀https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2112
8⃣5⃣این که در روایتی گفته شده که مقصود از شب قدر حضرت زهرا است یعنی چه ❗️شب قدر مگر شبی نیست که قرآن در آن نازل شده است ؟
🍀 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2115
9⃣5⃣شب ۲۷ ماه رمضان، از شب های قدر
عنِ النَّبِيِّ صلّی الله علیه و آله قال: أَنَّهَا لَيْلَةُ سَبْعٍ وَ عِشْرِينَ.
إقبال الأعمال، ص66
رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمودند: شب قدر، شب 27 ماه رمضان است. ❗️
🍀 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2144
0⃣6⃣این اختلاف مراجع در باب رویت هلال و اعلام عید فطر چه توجیهی دارد ؟ چرا همه بر یک نظر واحد جمع نمی شوند؟چرا دو دستگی بین مردم ایجاد می کنند ؟
🍀 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2156
1⃣6⃣سلسله درروغ ها و اسم های که برای الله متعال ساختن در معتبر شیعه . جکستان های شیعه بازم جک های سروده اند که شمارو به خواندش دعوت میکنیم:
ترجمه✍ سعد الخفاف از ابی جعفر علیه السلام روایت کرد و فرمود در پیش ما 8 مرد بودند و ماه رمضان را یاد کردیم و فرمود. نگویید که این ماه رمضان است و نگوید ماه رمضان رفت و نگویید ماه رمضان امد. 👈چون رمضان اسمی از اسمهایی الله عزوجل است😳 و نمی آید ....
🍀 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3095
2⃣6⃣مبعث خاتم الانبیاء ﷺ در چه زمانی رخ داد؟
✍🏻 آنحضرت ﷺ همزمان با نزول نخستین وحي الهی توسط جبریل امین در غار حرا، به پیغمبری رسید.
﴿شَهۡرُ رَمَضَانَ ٱلَّذِيٓ أُنزِلَ فِیهِ ٱلۡقُرۡءَانُ هُدࣰى لِّلنَّاسِ وَبَیِّنَـٰتࣲ مِّنَ ٱلۡهُدَىٰ وَٱلۡفُرۡقَانِ﴾
ماه رمضان، که قرآن در آن نازل شد. قرآنی که سراسرش هدایتگر مردم است و دارای دلایلی روشن و آشکار از هدایت میباشد، و مایه جدایی [حق از باطل] است. [بقره ١٨٥] ❗️
🍀 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3654
3⃣6⃣چگونه ممكن است اسلام يك دين جهانى باشد، در حالى كه دستورهاى مهم آن مانند «نماز و روزه» در همه نقاط جهان قابل عمل نيست؟ ❕در منطقه قطب شمال و جنوب زمين، نقاطى هست كه طول شب و روز آن هر كدام به شش ماه مى رسد، در چنين #نقاطى نه مى توان روزه گرفت و نه نمازهاى پنجگانه روزانه را به صورتى كه ما انجام مى دهيم مى توان انجام داد ❗️
🍀 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2218
4⃣6⃣من سنی بودم به لطف خدا حق را یافتم و شیعه شدم خواستم ببینم که بر اساس روایات اهل بیت آیا باید نماز و روزه های گذشته ام رو که #سنی بودم قضا کنم؟
🍀https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3445
5⃣6⃣از دید مراجع شیعه رابطه جنسی با حیوان گناه نیست زیرا باطل کننده روزه نمی باشد ، سپس می گویند براستی حماقت و خرافات در اسلام پایان ناپذیر است❗️
🍀 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2700
6⃣6⃣این که می گویند روزه گرفتن موجب مرگ سلولهای مغزی می شود یا موجب سنگ کلیه و از کار افتادن کلیه می شود ، چقدر واقعیت دارد ❗️
☘https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3834
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
᭄•
🍃⃟
🕸
🍃⃟🕸᭄•
🕸᭄•🍃⃟🕸᭄•
🍃⃟🕸᭄•🍃⃟🕸᭄•🍃⃟🕸᭄•
#تمکین_زوجین_نسبت_به_نیازهای_جنسی_طرفین
🤔#پرسش
❔قابل توجه بانوان مسلمان:
در اسلام میل و رضایت شما به سکس هیچ اهمیتی ندارد و هر وقت شوهر طلب سکس کرد باید اطاعت کنید! حتی اگر بر روی شتر باشید!
▪️این آخوند در کمال وقاحت میگوید «زن باید به نیاز جنسی مرد، حتی اگر در ماشین باشد پاسخ دهد!» چون نیاز جنسی مرد مهمتر از میل و رضایت زنش است!
اما نکته مهم این است که این سخن آخوند برگرفته از سخن همان ائمه معصوم است ❗️❗️
💠#پاسخ💠
❕یکی از دلایل و حکمت های روشن ازدواج ، آن است که پسر و دختر از طریق ازدواج کردن ، دامان خویش را از فساد و فحشاء حفظ کنند و از مجرای مشروع ، نیازهای جنسی خود را ارضاء کنند ، بر همین اساس پیامبر گرامی در مورد ازدواج پسران فرمود ؛
« اى جوانان ، هر يك از شما كه توان ازدواج دارد، ازدواج كند؛ زيرا ازدواج كردن، چشم را [از نگاه حرام،] بيشتر فرو مى پوشانَد و دامن را پاكتر مى دارد. و هر كس توان [ازدواج] نداشت، روزه بگيرد؛ زيرا روزه، شهوت را فرو مى نشانَد. »
« يا مَعشَرَ الشَّبابِ، مَنِ استَطاعَ مِنكُمُ الباءَةَ فَليَتَزَوَّج؛ فَإِنَّهُ أغَضُّ لِلبَصَرِ، و أحصَنُ لِلفَرجِ. و مَن لَم يَستَطِع فَعَلَيهِ بِالصَّومِ؛ فَإِنَّهُ لَهُ وِجاءٌ »
📚مکارم الاخلاق ، ص 197 _ مستدرک الوسائل ج 14 ص 153
👌و مطابق نقل دیگر فرمود ؛
« سه چيز است كه هر كس براى آنها قرض كند، سپس بميرد و قرضش را ادا نكند، خداوند عز و جل، از طرف او ادا مى كند ... و مردى كه از افتادن در گناه، بر خويشتن بترسد و با گرفتن قرض، زن بگيرد و خودش را [از ارتكاب به گناه] حفظ كند، سپس بميرد و آن قرض را ادا نكرده باشد. »
📚موسوعه معارف الکتاب و السنه ، ج 2 ص 279
👌و همینطور در مورد ازدواج دختران فرمود ؛
«اى مردم! جبرئيل، از سوى خداى لطيف آگاه، نزد من آمد و فرمود: دوشيزگان، به سان ميوه اى بر درختان اند كه هرگاه ميوه اش برسد و چيده نشود، آفتاب، آن را تباه مى گردانَد و بادها پراكنده اش مى سازند. دوشيزگان نيز چنين اند؛ هرگاه به مرحله اى برسند كه زنان مى رسند ، برايشان دارويى جز شوهر كردن وجود ندارد، وگرنه از فساد در امان نيستند؛ چرا كه آنان هم بشرند».
« إنَّ جَبرَئيلَ أتاني عَنِ اللَّطيفِ الخَبيرِ فَقالَ: إنَّ الأَبكارَ بِمَنزِلَةِ الثَّمَرِ عَلَى الشَّجَرِ؛ إذا أدرَكَ ثَمَرُهُ فَلَم يُجتَنَ أفسَدَتهُ الشَّمسُ و نَثَرَتهُ الرِّياحُ، و كَذلِكَ الأَبكارُ إذا أدرَكنَ ما يُدرِكُ النِّساءُ فَلَيسَ لَهُنَّ دَواءٌ إلَا البُعولَةُ و إلّا لَم يُؤمَن عَلَيهِنَّ الفَسادُ لِأَنَّهُنَّ بَشَرٌ. »
📚الکافی ، ج 5 ص 337
❕بر همین اساس خداوند در مورد زوجین می فرماید ؛
« هُنَّ لِباسٌ لَكُمْ وَ أَنْتُمْ لِباسٌ لَهُن » « آنها لباس شما هستند و شما لباس آنها » ( بقره 187 )
👌یعنی همانطور که لباس انسان را از خطرات و گرما و سرما حفظ می کند ، زوجین نیز لباس یکدیگر هستند که یکدیگر را از انحرافات جنسی حفظ می کنند ؛
📚تفسير نمونه، ج1، ص: 650
❕بنابراین یکی از حکمتهای مهم ازدواج ، حفظ شدن زوجین از انحرافات جنسی است و هیچ یک از زوجین حق ندارد که بر خلاف تعهد ازدواجی که به آن ملتزم شده اند ، نسبت به نیازهای جنسی طرف مقابل بی تفاوت باشد ، تا همسرش نتواند از طریق مشروع نیازهای خود را ارضاء کند و به گمراه و انحراف کشیده شود .
👌لذا اسلام بر زن تکلیف کرده است که باید نیاز جنسی شوهر خود را پوشش دهد و بدون عذر شرعی از این وظیفه سرپیچی نکند ، تا مبادا شوهر به گناه و انحراف کشیده شود ، چنان که پیامبر گرامی فرمود ؛
«زنى كه شوهرش او را براى خواسته اش بخواند و او چندان تأخير و تعلّل كند كه شوهرش چُرتش بگيرد و بخوابد. چنين زنى را فرشتگان، تا زمانى كه شوهرش بيدار شود، همچنان لعنت مى كنند».
📚الکافی ج 5 ص 508
👌و خطاب به زنان فرمود ؛
« هرگز نمازهاى خود را طول ندهيد تا اينكه شوهرانتان را [از خود] باز داريد. » « لا تطولن صلاتکن لتمنعن ازواجکن »
📚وسائل الشیعه ج 20 ص 164
👌همینطور مرد نیز وظیفه دارد که نیاز جنسی زنش را تامین کند و خواسته او در مورد جماع و نزدیکی را بپذیرد و نسبت به این موضوع بی تفاوت نباشد تا مبادا همسرش گرفتار انحرافات جنسی شود .
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« هرگاه زن، مردش را دعوت مى كرد، مرد مى گفت: مى ترسم با تو نزديكى كنم ... پس با او نزديكى نمى كرد. پس، خداوند عز و جل اين روش را نهى فرمود كه مرد، به زن زيان بزند » « كانَ الرَّجُلُ تَدعوهُ المَرأَةُ فَيَقولُ: أخافُ أن اجامِعَكِ ... فَيَدَعُها و لا يُجامِعُها. فَنَهَى اللّهُ عَزَّ و جَلَّ عَن ذلِكَ أن يُضارَّ الرَّجُلُ المَرأَة »
📚الكافي: ج 6 ص 41 ح 6، تهذيب الأحكام: ج 7 ص 418
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕ امام صادق ع فرمود ؛
« زن عثمان بن مَظعون، نزد پيامبر آمد و گفت: اى پيامبر خدا! عثمان، روزها روزه مى گيرد و شبها در عبادت است ( و با من ارتباط جنسی نمی گیرد ) .
👌 پيامبر خدا با عصبانيت، كفشهايش را برداشت و بيرون رفت تا نزد عثمان آمد. ديد كه مشغول نماز است. عثمان، با ديدن پيامبر خدا نمازش را قطع كرد. پيامبر به او فرمود: «اى عثمان! خداوند متعال، مرا به رهبانيت نفرستاده؛ بلكه مرا با آيين يكتاپرستىِ سهل و ساده گير، فرستاده است. من، هم روزه مى گيرم و هم نماز مى خوانم و هم با همسرم آميزش مى كنم. پس، هر كه آيين مرا دوست دارد، بايد از سنّت من پيروى كند و از جمله سنّت من، ازدواج كردن است».
« جاءَتِ امرَأَةُ عُثمانَ بنِ مَظعونٍ إلَى النَّبِيِّ .... فَقالَ لَهُ: يا عُثمانُ، لَم يُرسِلنِي اللّهُ تَعالى بِالرَّهبانِيَّةِ، و لكِن بَعَثَني بِالحَنيفِيَّةِ السَّهلَةِ السَّمحَةِ، أصومُ و اصَلّي، و ألمِسُ أهلي، فَمَن أحَبَّ فِطرَتي فَليَستَنَّ بِسُنَّتي، و مِن سُنَّتِي النِّكاحُ.
📚الکافی ج 5 ص 494
❕شبیه همین نقل را احمد بن حنبل از علمای اهلسنت می آورد که عبد اللّه بن عمرو [بن عاص] می گوید ؛
« پدرم، زنى از قريش را به همسرى من در آورد. چون بر من در آمد، چندان سرگرم عبادت از روزه و نماز بودم كه به او اعتنا نمى كردم. عمر و بن عاص، به ديدن عروسش آمد و نزد او رفت و گفت: شوهرت را چگونه يافتى؟ همسرم گفت: بهترين مرد است يا همانند بهترين شوهر است آغوش براى ما نگشوده، و بسترى برايمان نمى شناسد!
❕پدرم، به من رو كرد و شروع كرد به نكوهش كردن و زخم زبان زدن به من و گفت: من زنى خانواده دار از قريش را به همسرى تو در آورده ام. آنگاه تو، به خواسته او بى توجّهى مى كنى و چنين و چنان مى كنى؟! سپس نزد پيامبر رفت و از من شكايت كرد. پيامبر در پى من فرستاد و من نزد ايشان رفتم. به من فرمود: «آيا روزها را روزه مى گيرى؟». گفتم: آرى. فرمود: «و شبها را به نماز مى گذرانى؟». گفتم: آرى. فرمود: «امّا من، گاهى روزه مى گيرم و گاهى نيز نمى گيرم. هم نماز مى خوانم و هم مى خوابم، و با زنان، همخوابگى مى كنم. پس، هر كه از سنّت من روى گردانَد، از من نيست».
📚مسند احمد ، ج 2 ص 549
❕یا در ديوان منسوب به امام على عليه السلام در بيان شكايت زنى از شوهرش و پاسخ اميرمؤمنان عليه السلام به او و قضاوت ايشان ميان آن دو چنین آمده است ؛
« [زن گفت] شوهرم، مرد بزرگوارى است و از حرامها بيزار است. شبها را به قيام و قعود مى گذرانَد و پيوسته روزه مى گيرد و مى ترسم كه گنهكار باشد؛ زيرا كه به خواسته من بى اعتناست. و شوهرش پاسخ داد: من هرگز دلباخته آنان نيستم
و هرگز از زنان كام نمى گيرم. نه! بلكه پيوسته در قيام و قعود نمازم؛ زيرا آلوده به گناهانم. كاشكى از آنها به سلامت برَهَم! على عليه السلام ميان آن دو، چنين داورى نمود ؛
« آرام! كه تو با اين كار، گنهكارى نماز خواندن و قيام و قعود، وظيفه توست ليك، سه روز را روزه بدار و چهار روز را بخور و يك شب را با آنان به كامجويى بگذران.
تو حقّ ندارى كه نامرادشان بگذارى. »
« ... و لَيلَةٌ تَخلو لَدَيها ناعِما ما لَكَ أن تُمسِكَها مُراغِما »
📚دیوان منسوب به امام علی ع ص 532 _ بحار الانوار ج 34 ص 440
❕و در روایت دیگر برای آنکه مرد بیشتر ترغیب شود که نیازهای جنسی زوجه اش را تامین کند ، ثوابهایی نیز برای این عمل مرد ذکر شده است چنان که در روایتی امده است که زنی خطاب به پیامبر گرامی فرمود ؛
« شوهرم، نسبت به من، بى اعتناست. فرمود: بيشتر به خودت بِرس ... گفت: هيچ عطرى نبوده كه خودم را با آن براى او خوشبو نكنم؛ امّا او همچنان از من روىگردان است!
👌پيامبر ص فرمود: «اگر مى دانست كه با رو آوردنش به تو، چه پاداشى براى اوست!». زن گفت با رو آوردنش به من، چه پاداشى براى اوست؟
❕فرمود: «هرگاه روى آوَرَد، دو فرشته، او را در آغوش مى کشند، و همانند
كسى است كه در راه خداوند، شمشير بركشد، و چون مجامعت كند، گناهان او همچون برگ درخت، فرو مى ريزند، و هرگاه غسل كند، از گناهانْ شسته مى شود».
📚الکافی ج 5 ص 496
❕بنابراین مرد نیز موظف است که نیازهای جنسی زنش را ارضاء کند و نسبت به این قضیه بی تفاوت نباشد ، همانطور که زن نیز این وظیفه را دارد و بدون عذر شرعی نباید این وظیفه را تاخیر بیندازد ، تا مبادا هیچ یک از دو طرف به گناه کشیده شوند و این یک وظیفه طرفینی مطابق با تعهد ازدواجی است که صورت گرفته است و هیچ یک از زوجین حق ندارند که بر خلاف تعهد مذکور عمل کنند و به یکدیگر ضرر برسانند و زمینه گناه و فساد یکدیگر را مهیا کنند .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#روزه_گرفتن_در_دوران_کرونا
🤔#پرسش
❔این که برخی می گویند که روزه اگر بگیریم ، ترس آن را داریم کرونا بگیریم ، چقدر واقعیت علمی دارد ❗️تکلیف روزه گرفتن با ترس از کرونا گرفتن چیست ❗️
💠#پاسخ💠
👌اگر واقعا پزشکان متعهد گفته باشند که روزه گرفتن زمینه کرونا گرفتن افراد را مهیا می کند و انسان نیز ترس عقلائی و اطمینانی برایش ایجاد شود که در صورت روزه گرفتن در معرض هجوم ویروس کرونا قرار می گیرد ، در این صورت وظیفه ای در رابطه با روزه ندارد ، چرا که مضطر شده است و در صورت گرفتن روزه و ابتلاء به کرونا ، خوف مرگ و هلاکت در مورد او می رود ، لذا می تواند روزه نگیرد و بعدا آن را قضاء کند .
❕خداوند می فرماید ؛
« خود را با دست خود به هلاکت نیفکنید » « لَاتُلْقُوا بِايْديِكُمْ الَى التَّهْلُكَة » ( بقره 195 )
❕ امام رضا علیه السلام فرمود ؛
« هر آنچه در آن فساد نهفته شده و مایه ضرر برای جسم و نفس است حرام شمرده شده است» « َ كُلُّ أَمْرٍ يَكُونُ فِيهِ الْفَسَادُ مِمَّا قَدْ نُهِيَ عَنْه ... َ فَحَرَامٌ ضَارٌّ لِلْجِسْمِ وَ فَسَادٌ لِلنَّفْس »
📚بحار الانوار : ج 100 ص 51
👌امام صادق ع فرمود ؛
« هيچ حرامى الهى نيست مگر اين كه خداوند آن را براى كسى كه مضطر شده است ، حلال فرموده است » « لَيْسَ شَيْءٌ مِمَّا حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا وَ قَدْ أَحَلَّهُ لِمَنِ اضْطُرَّ إِلَيْه »
📚بحار الانوار : ج 72 ص 411
❕ دین اسلام ، دین سهل و آسانی است و در مواردی که پیروانش در اضطرار و سختی اند ، احکامش را بر آنها تخفیف می دهد ، چنان که خداوند می فرماید ؛
« در دین برای شما حرج و سختی قرار داده نشده است» « ما جَعَلَ عَلَيْكُمْ فِي الدِّينِ مِنْ حَرَج » ( حج 78 )
❗️پیامبر گرامی فرمود ؛
« من برای شریعت سهل و آسان مبعوث شده ام » « بُعِثْتُ بِالْحَنِيفِيَّةِ السَّمْحَة »
📚وسائل الشیعه : ج 8 ص 116
❕بر همین اساس خداوند فرمود ؛
«آن كس كه بيمار يا در سفر باشد روزهاى ديگرى را بجاى آن روزه بگيرد، خداوند راحتى شما را مى خواهد نه زحمت » « مَنْ كانَ مَرِيضاً أَوْ عَلى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَ لا يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْر » ( بقره 185 )
👌لذا امام معصوم علیه السلام به روشنی فرمود ؛
« هر زمانی که روزه برای انسان موجب ضرر می شود ، افطار و ترک روزه ، بر او واجب است »
« كُلَّمَا أَضَرَّ بِهِ الصَّوْمُ فَالْإِفْطَارُ لَهُ وَاجِبٌ »
📚الفقیه ، ج 2 ص 133 _ وسائل الشیعه ، ج 10 ص 219
❕مراجع تقلید نیز بر اساس همین آیات و روایات ، فتوای مقتضی را داده اند .
👌رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به این استفتا که «در شرایط کنونی که بیماری کرونا شیوع پیدا کرده است، روزه گرفتن در ماه رمضان چه حکمی دارد؟» تصریح کردهاند ؛
« روزه از ضروریات ارکان شریعت اسلام است و ترک روزه ماه رمضان جایز نیست مگر آنکه فرد، گمان عقلایی پیدا کند که روزه گرفتن یا موجب ایجاد بیماری شود و یا تشدید بیمار و یا افزایش طول بیماری و تأخیر در سلامتی میشود در این موارد روزه ساقط ولی قضای آن لازم است.
❕بدیهی است در صورتی که این اطمینان از گفته پزشک متخصص و متدین نیز به دست آید، کفایت میکند. بنابراین اگر فردی نسبت به امور یادشده خوف و نگرانی داشته و این خوف منشأ عقلایی داشته باشد، روزه ساقط ولی قضای آن لازم است. »
👌آیتالله مکارم شیرازی نیز می گوید ؛
« در صورتی که واقعاً روزه گرفتن خوف ضرر داشته باشد (آن هم بهتصدیق اطبای حاذق و متدین)، در این صورت میتوانند روزه نگیرند، البته مبادا اشخاص این موضوع را بهانهای برای روزهخواری قرار دهند. »
🌐https://www.alef.ir/news/4000124068.html
👌البته آنچه گفتیم بر اساس این فرض بود که روزه گرفتن ، خطر ابتلاء به کرونا را افزایش می دهد ، اما سازمان بهداشت جهانی ، صراحتا در بیانیه خود تصریح کرده است که روزه داری ، تاثیری بر ابتلاء به ویروس کرونا ندارد ، در گزارش خبرگزاری ها چنین آمده است ؛
« بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی، روزه داری تأثیری بر ابتلاء به ویروس کرونا ندارد. بر اساس این مطلب، هیچگونه سند علمی در مورد روزه داری و خطر ابتلاء به عفونت کویید ۱۹ یافت نشده است. افراد سالم میتوانند مانند سالهای گذشته در این ماه رمضان روزه بگیرند، در حالی که بیماران مبتلا به این ویروس ممکن است مجوزهای مذهبی مربوط به شکستن روزه را با مشورت پزشکان خود در نظر بگیرند، همانطور که هر بیماری دیگری ممکن است شرایط منع روزه را داشته باشد.»
🌐https://b2n.ir/p83547
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#توضیحی_در_مورد_اشکال_مختلف_اجنه
🤔#پرسش
❔کانال پرسمان اعتقادی روایتی از امام صادق را که به نفع عوام فریبیاش نبوده قیچی کرده!
متن روایت قیچی شده توسط آخوند حوزه:
امام صادق: «هر زمان چیزی می خورید و سگی نیز پیش روی شما است سگ را نیز اطعام کنید...» [📚کافی ج6 ص553]
اما متن کامل روایت:
امام صادق: سگها از جنيان ضعيف هستند. هنگامى كه يكى از شما غذا مىخورد و سگی در مقابلش باشد، به آن غذا دهد و يا دورش كند؛ زيرا سگها نفس بدى دارند. [📚کافی ج6 ص553] ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌ما در پاسخی در ذیل در مورد دیدگاه اسلام در مورد سگ و نجاست سگ ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3237
❕یاد آور شدیم که نجاست سگ به این معنا نیست که ما بخواهیم سگ را مورد ضرب و شتم قرار دهیم یا کارایی های مثبت سگ را نادیده بگیریم ، و روایتی از امام صادق ع نقل کردیم که در توصیف کارایی مثبت سگ و خلقت مفید او فرمود ؛
« در ميان اين درندگان، «سگ» چنان آفريده شده كه به صاحبش مهر بورزد و از او دفاع و حمايت و نگاهدارى نمايد. در شب تاريك بر ديوارها و بامها بالا رود تا خانه و صاحب خود را از شرّ دزدان [و مزاحمان] نگاهدارى كند. مهر و دوستى سگ و علاقه اش به صاحب خود، گاه به درجه اى مى رسد كه براى حفاظت از جان و مال و حيوانات صاحبش جانش را در خطر مرگ مى افكند. سگ چنان با صاحبش انس و الفت دارد كه همراه او در برابر گرسنگى و تشنگى شكيبايى مى ورزد، راستى چرا در آفرينش سگ اين مهرورزى و مهربانى نهاده شده است؟ آيا جز براى آن است كه سگ نگاهبان آدمى باشد؟ براى آن، نيشهاى برنده، چنگالهاى درنده و صدايى هول انگيز و وحشت آورنده پديد آمده تا دزدى كه در قلمرو حفاظتى آن سگ طمع كرده فرار را بر قرار ترجيح دهد و سگ از آن منطقه به خوبى حراست نمايد. »
📚بحار الانوار ، ج 3 ص 94
👌و همینطور نقل کردیم که امام صادق ع فرمود ؛
«هر زمان چیزی می خورید و سگی نیز پیش روی شما است سگ را نیز اطعام کنید...»
📚الکافی ج 6 ص 553
❕معاندین که تمام تلاش خود را دارند تا اشکالی از پاسخهای ما بگیرند و در برابر اربابان آمریکائی و اسرائیلی خود ، خوش رقصی داشته باشند ، مدعی شده اند که ما این روایت را تقطیع کرده ایم چون به نفع ما نبوده است ، زیرا در ادامه روایت آمده است که سگ ها از اجنه اند و نفس بدی دارند ❗️
👌ما ادامه روایت را نقل نکردیم و برای اشاره به ادامه روایت نقطه چین گذاشتیم ، از این جهت که ادامه روایت مورد بحث ما نبود ، و تنها همان بخشی که نقل کردیم ، مورد استناد و بحث ما بود ، و توضیح در مورد ادامه روایت ، خارج از موضوع مورد بحث ما بود ، زیرا بحث ما در مورد اجنه نبود ، اما هم اینک بر پایه اشکال تراشی معاند ، در مورد ادامه روایت توضیح می دهیم .
❕چنان که در ذیل توضیح داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3374
👌برخی از اجنه ، از اجنه شرور هستند و به انسانها آسیب می رسانند و این اجنه اند که نفس و وجودی پلید و شری دارند .
❕در نقلی از امام صادق علیه السلام آمده است ؛
« ما دشمنانى از جن داريم كه حديث ما را به گوش دشمنان آدمى رسانند، ديوارها مانند آدميان گوش دارند »
📚بحار الانوار ج 60 ص 69
👌یا در نقل دیگری آمده است ؛
« چون پيغمبر براى نبرد با بنى المصطلق بيرون شد، از راه كنارى گرفت و شب رسيد و نزديك دره سختى منزل كرد، و در پايان شب جبرئيل فرود آمد و به او گزارش داد كه گروهى از كفار جن در درون دره جا گرفتند و ميخواهند نيرنگى زنند و بيارانش ضرر رسانند هنگام گذشتن از آن. پيغمبر امير المؤمنين عليه السّلام را خواست و فرمود: بدين دره برو و دشمنان جن خدا آهنگ تو كنند آنها را با نيروى خدا داد خود دفع كن ...»
📚الارشاد ج 1 ص 339
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌این اجنه شرور ، می تواند خود را به شکل حیوانات نیز در آورند و به انسانها آسیب برسانند .
❕امام صادق ع فرمود ؛
« اجنه بر سه قسم اند است: بخشى همراه فرشته ها، بخشى پرنده در هوا، بخشى سگان و مارانند » « الْجِنُّ عَلَى ثَلَاثَةِ أَجْزَاءٍ فَجُزْءٌ مَعَ الْمَلَائِكَةِ وَ جُزْءٌ يَطِيرُونَ فِي الْهَوَاءِ وَ جُزْءٌ كِلَابٌ وَ حَيَّات »
📚الخصال ج 1 ص 154
❕در نقل دیگر فرمود ؛
« سگ سیاه یک قسم از جنیان است » «الْكِلَابُ السُّودُ البهم [الْبَهِيمُ] مِنَ الْجِن »
📚بحار الانوار ج 60 ص 93
❕در روایت دیگر آمده است ؛
« مردى به امام باقر عليه السّلام ناليد كه جنیان ما را از خانه هامان بيرون كردند، مقصودش مارهاى خانه ها بود، فرمود سقف خانه ها را 7 ذراع بگيريد و در اطراف خانه كبوتر داشته باشيد، آن مرد گفت: انجام داديم و چيز بدى نديديم. »
«... فَشَكَا إِلَيْهِ أَخْرَجَتْنَا الْجِنُّ مِنْ مَنَازِلِنَا يَعْنِي عُمَّارَ مَنَازِلِهِمْ فَقَالَ اجْعَلُوا سُقُوفَ بُيُوتِكُمْ سَبْعَةَ أَذْرُعٍ وَ اجْعَلُوا الْحَمَامَ فِي أَكْنَافِ الدَّارِ قَالَ الرَّجُلُ فَفَعَلْنَا فَمَا رَأَيْنَا شَيْئاً نَكْرَهُهُ »
📚مکارم الاخلاق ص 128
👌بر همین اساس امام صادق ع فرمود ؛
« خانه پيغمبرى نبود جز در آن دو كبوتر بودند زيرا نابخردان جن با كودكان خانه بازى كنند، و چون كبوتر در آن ات با او بازى كنند و مردم را وانهند. »
« لَيْسَ مِنْ بَيْتِ نَبِيٍّ إِلَّا وَ فِيهِ حَمَامَانِ لِأَنَّ سُفَهَاءَ الْجِنِّ يَعْبَثُونَ بِصِبْيَانِ الْبَيْتِ فَإِذَا كَانَ فِيهِ حَمَامٌ عَبَثُوا بِالْحَمَامِ وَ تَرَكُوا النَّاس »
📚مکارم الاخلاق ، ص 131
❕یا در روایت دیگر ، ابى حمزه ثمالى می گوید ؛
« همراه امام صادق ع بودم ميان مكّه و مدينه، ناگاه به جانب چپ خود رو كرد و سگى سياه بود و فرمود: تو را چيست؟ خدايت زشت كناد چه شتابى دارى؟ مانند پرنده سرعت داشت ، گفتم: اين چيست قربانت؟ فرمود: عثم پيك اجنه است ، هشام اكنون مرده و او ميپرد تا خبر مرگش را به هر شهرى برساند »
« كُنْتُ مَعَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فِيمَا بَيْنَ مَكَّةَ وَ الْمَدِينَةِ إِذَا الْتَفَتَ عَنْ يَسَارِهِ فَإِذَا كَلْبٌ أَسْوَدُ فَقَالَ مَا لَكَ قَبَّحَكَ اللَّهُ مَا أَشَدَّ مُسَارَعَتَكَ فَإِذَا هُوَ شَبِيهٌ بِالطَّائِرِ فَقُلْتُ مَا هُوَ جُعِلْتُ فِدَاكَ فَقَالَ هَذَا عَثْمٌ بَرِيدُ الْجِنِّ مَاتَ هِشَامٌ السَّاعَةَ فَهُوَ يَطِيرُ يَنْعَاهُ فِي كُلِّ بَلْدَة »
📚دلائل الامامه ص 279
👌بنابراین اجنه شرور می توانند به صورت حیواناتی چون سگ یا مار در آیند و به انسان آسیب برساند ، در روایت مورد بحث معاند نیز امام ع یاد آور می شود که اجنه شرور به صورت سگ نیز در می آیند ، اما شما سگ را اطعام کنید ، یا آن را دور کنید و از این طریق ، شرش را دفع کنید ، نه این که به بهانه آنکه ممکن است سگ مذکور جن باشد ، سگ را مورد ضرب و شتم و آسیب قرار دهید .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
👌وهابی مدعی است که در کتب شیعه آمده است که ازدواج موقت حرام است ، در ذیل پاسخش را داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2488
#پاسخی_به_شبهه_افکنی_معاندین_با_استدلال_به_کتاب_منیه_الصائمین
🤔#پرسش
◾️نکاتی آموزنده از کتاب مستطاب
(منية الصائمين)از آیت الله محمد صادق صدر:
روايت اول در مورد وارد كردن آلت تناسلى يك مرد در آلت تناسلى يك حيوان، در زمانى كه او روزه است.
#ترجمه:
حالت اول: اینکه مردی #آلت_تناسلی اش را در جلو یا عقب حیوان داخل کند.
در این حالت ممکن است روزه صحیح باشد على رغم اینکه در آن جای تصرف کردن است؛ و گرچه پسندیده تر این است که بنا، بر عدم صحت روزه باشد.
و این در حالتی است به سبب انزال نباشد اما اگر انزال نمایند پس روزه از این جهت که انزال نموده باطل است [نه از جهت ادخال آلت تناسلی اش در جلو یا عقب حیوان]
#منبع:
كتاب منية الصائمين نوشته آيت الله محمد صادق صدر ص ٩٧-٩٨
#نتيجه_گيرى:
شما در زمانى كه روزه هستيد ميتوانيد آلت تناسليتان را در جلو يا عقب يك حيوان وارد كنيد و روزه تان باطل نميشود تا زمانى كه انزال انجام نشود.
جداً هيچ توضيحى ندارم
روايت دوم در مورد مردى است كه در هنگام روزه إلت تناسلى اش را در مقعد مرد ديگرى وارد كند.
#ترجمه:
اینکه یک #مرد آلت تناسلی اش را در پشت یک مرد دیگر داخل کند
و در این حالت اگر سر آلت به تمامی وارد شود، #روزه باطل می شود
اما اگر به طور کامل وارد نشود پس روزه باطل نمی شود به شرطی که #انزال نکند
و روزه اش باطل می شود از این جهت که اگر انزال کند [و نه به خاطر داخل کردن #آلتش در #مقعد آن مرد]
#منبع:
كتاب منية الصائمين نوشته ايت الله محمد صادق صدر ص ٩٧-٩٨
نتيجه گيرى:
دو مرد در هنگام روزه ميتوانند عمل لواط انجام دهند و كماكان روزه بمانند به شرطى كه انزال انجام نشود.........
در دو بخش گذشته مواردى را در مورد نزديكى با حيوانات و همچنين ارتباط جنسى دو مرد و عدم ابطال روزه، خدمت شما نوشتم.
اما در اين بخش عمق فاجعه و تفكر اين مرجع تقليد بسيار معروف شيعه را خواهيد ديد. سر اصل فتواى ايشان خواهم رفت و ترجمه آن.
#ترجمه:
اینکه مردی آلت تناسلی اش را در جلو یا عقب دختر بچه نا بالغی فرو ببرد
اگر به طور کامل و مقدار سر آلت وارد شود روزه باطل است و اگر مقدار حشفه و سر آلت نشود پس روزه باطل نمی شود به شرطی که انزال نکند،
ولى اگر انزال كند روزه اش باطل ميشود.
#منبع: كتاب منية الصائمين ص ٩٧-٩٨
توضيح عمق فاجعه:
ايشان خودِ عمل نزديكى به يك دختر بچه را باطل كننده روزه نميداند و تنها درصورتى روزه شخص باطل ميشود كه شخص عمل انزال را انجام دهد و نه اينكه آلت تناسلى اش را در جلو يا عقب يك دختر نابالغ فرو كرده است ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌کانالهای معاند با تدلیس و تقطیع و هوچی گری ، شبهاتی را مطرح کرده و مخاطبین خود را گول زده و نسبت به احکام اسلام بدبین می کنند ، که نمونه آن همین مورد مطرح شده است .
❕در روایات ما تصریح شده است که یکی از مبطلات روزه ، جماع و نزدیکی کردن است .
👌امام صادق ع فرمود ؛
« پنج چیز است که روزه ، روزه دار را باطل می کند ؛ خوردن و نوشیدن و جماع و سر در آب کردن و دروغ بستن بر خدا و رسولش و ائمه علیهم السلام »
«خَمْسَةُ أَشْيَاءَ تُفَطِّرُ الصَّائِمَ الْأَكْلُ وَ الشُّرْبُ وَ الْجِمَاعُ وَ الِارْتِمَاسُ فِي الْمَاءِ وَ الْكَذِبُ عَلَى اللَّهِ وَ عَلَى رَسُولِهِ وَ عَلَى الْأَئِمَّةِ ع. »
📚خصال ج 1 ص 286
👌علی ع هم در بیان اموری که موجب بطلان روزه می شود و از حدود روزه اند ، فرمود ؛
« اول اجتناب کردن از اکل و شرب و دوم اجتناب کردن از جماع و نزدیکی ... »
«... ٍ أَوَّلُهَا اجْتِنَابُ الْأَكْلِ وَ الشُّرْبِ وَ الثَّانِي اجْتِنَابُ النِّكَاحِ ... »
📚وسائل الشیعه ج 10 ص 32
👌پیامبر گرامی فرمود ؛
« کسی که در روز ماه رمضان ، عمدا جماع و نزدیکی کند ، بر او کفاره لازم است »
« مَنْ جَامَعَ فِي نَهَارِ رَمَضَانَ مُتَعَمِّداً فَعَلَيْهِ الْكَفَّارَةُ. »
📚مستدرک الوسائل ، ج 7 ص 324
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕بنابراین جماع و نزدیکی کردن ، موجب بطلان روزه است و این روایات به صورت مطلق ، جماع و نزدیکی را مبطل روزه می داند ، چه نزدیکی با همسر باشد ، چه نزدیکی با حیوان و یا با همجنس باشد ، چه انزالی صورت بگیرد و چه نگیرد ، چه در جماع اندازه حشفه وارد شود و چه کمتر وارد شود ، هر نوع جماع و نزدیکی کردنی ، مبطل روزه است ، چنان که در کتاب العروه الوثقی آمده است ؛
« جماع مبطل روزه است ، اگر چه انزالی صورت نگیرد ، چه آنکه جماع می کند ، مرد باشد یا زن ، جماع از قبل باشد یا از دبر ، چه با صغیر جماع صورت گیرد و چه با کبیر ، با مرده یا زنده ، چه فرد فاعل باشد و چه مفعول ، و همینطور نزدیکی با حیوان مبطل روزه است ، حتی اگر حیوان ( با زنی نزدیکی کند ) و فاعل باشد ( روزه زن باطل است )»
« الجماع و إن لم ينزل، للذكر و الانثى، قبلًا أو دبراً، صغيراً كان أو كبيراً، حيّاً أو ميّتاً، واطئاً كان أو موطوءاً، و كذا لو كان الموطوء بهيمة ، بل و كذا لو كانت هي الواطئة.... »
📚العروه مع التعلیقات ، ج 2 ص 16
👌جماع نیز به معنای نکاح و مطلق نزدیکی است ، حتی اگر به کمتر از حشفه و سر آلت باشد ، چرا که در این صورت هم عنوان جماع و نزدیکی صدق می کند ؛
« الجماع کنایه عن النکاح »
📚لسان العرب ، ج 8 ص 57
❕از سوی دیگر در این شکی نیست که از نظری احکام اسلام و روایات متواتر معصومین علیهم السلام ، نزدیکی با حیوان یا لواط با همجنس ، یا نزدیکی با دختر نابالغ حرام است ( چه دختر نابالغ همسر انسان باشد ، چه همسر نباشد که مثلا انسان با او زنا کند ) ، چنان که مفصل در ذیل ادله حرمت این موارد را ارائه داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2700
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3259
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3256
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2852
👌تنها آنچه برای برخی شبهه شده است آن است که اگر در موارد فوق ، انزالی صورت نگیرد و مثلا کمتر از مقدار حشفه و ختنه گاه داخل شود ، آیا روزه باطل می شود یا خیر ❗️ اگر چه چنین لذت جویی هایی حرام است ❗️
« فی فساد الصوم بوطء الغلام و الدابه تردد 👈و ان حرم ... 👉»
📚جواهر الکلام ، ج 16 ص 220
❕اما معاند با هوچی گری در صدد است که وانمود کند که برخی از علما گفته اند که چنین لذت جویی هایی اشکالی ندارد ، چون روزه را باطل نمی کند و از این طریق مخاطبین خود را گول بزند ، در حالی که این علما با صراحت گفته اند که چنین لذت جویی هایی حرام است ، اما در این که مبطل روزه هم است یا خیر تردیدهایی دارند که ما روشن کردیم این تردیدها به جا نیست و چنین لذت جویی های مبطل روزه هم است .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#غذاخوری_در_برابر_گرسنگان_و_روزه_داران
🤔#پرسش
❔اسلامگرايان ادعا ميكنند كه احكام دين اسلام عقلانى و منطبق بر منطق است.
جداى از اينكه اين ادعا هم احمقانه است و هم مضحك، فقط يك مثال ميتواند كل اين ادعا را نابود كند.
روحانيون مسلمان چه سنى و چه شيعه در تمام سال جلوی گرسنه های بیچاره بر سر سفره هاى رنگين مفتخورى و شكمبارگى ميكنند و اينكارشان هيچ ايرادى ندارد! اما در رمضان جلوی روزه دارانی که به ميل خودشان گرسنه مانده اند اگر چیزی بخوريد مجازات ميشويد چون گناه انجام داده ايد! احمقانه تر ازين طرز تفكر در دنيا وجود دارد ؟؟ ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌معاند یاوه گو مدعی شده است که از نگاه اسلامی در طول سال هیچ اشکالی ندارد که انسان در مقابل گرسنگان چیزی بخورد و آنان را شریک نکند ، در حالی که این ادعا هم ، مانند سایر ادعاهای این یاوه گویان ، از اساس کذب و دروغ است تا مخاطبین فریب خورده خود را گمراه تر کنند .
❕چگونه می توان گفت که انسان می تواند در مقابل دیگران غذا بخورد و گرسنگان را شریک غذایی که می خورد نکند ، در حالی که پیامبر گرامی اسلام با صراحتا تمام فرموده است ؛
« من أكل و ذو عينين ينظر إليه و لم يواسه ابتلى بلاء لا دواء له » « هر كه غذا خورد و ديگرى به او نگاه کند و چیزی به او ندهد به بلائى مبتلا شود كه دوا نداشته باشد. »
📚مجموعه ورام ، ج 1 ص 47 _ نهج الفصاحه ، ص 727
❕در روایت دیگر آمده است ؛
«لَعَنَ رَسُولُ اللَّهِ ص ثَلَاثَةً أَحَدُهُمْ الْآكِلُ زَادَهُ وَحْدَهُ. » « پیامبر سه دسته را لعنت نمود که یک دسته کسی بود که به تنهایی غذایش را بخورد »
📚المحاسن ج 2 ص 398
❕علی ع در وصیتش به کمیل بن زیاد فرمود ؛
« وقتی غذائی می خوری ، بر خدا توکل کن و نسبت به غذا بخل نورز ( و دیگران را شریک کن ) ، چرا که تو روزی دهنده مردم نیستی ( روزی دهنده خداست ) ، اما خداوند ثواب فراوان را به تو می دهد »
«إِذَا أَكَلْتَ طَعَاماً فَوَاكِلْ بِهِ وَ لَا تَبْخَلْ عَلَيْهِ فَإِنَّكَ لَنْ تَرْزُقَ النَّاسَ شَيْئاً وَ اللَّهُ يُجْزِلُ لَكَ الثَّوَابَ »
📚مستدرک الوسائل ج 16 ص 316
👌اسلام به ما می گوید که نه تنها حق نداری جلوی گرسنگان غذا بخوری و آنها را شریک نکنی ، بلکه فراتر از این ، می گوید حق نداری که نسبت به گرسنگان بی تفاوت باشی و غذایی برایشان مهیا نکنی ، اگر چه آنان در مقابل تو نباشند .
❕در نقلی از امام صادق ع آمده است ؛
« علّت مبتلا شدن يعقوب به [فراق] يوسف، آن بود كه قوچ فربه اى را ذبح كرد؛ ولى يكى از يارانش به نام «فيوم» را كه محتاج بود و چيزى براى افطار كردن نداشت، غفلت نمود كه اطعامش كند. از اين رو، به غم [فراق] يوسف گرفتار آمد.
از آن پس، جارچى يعقوب، هر بامداد، جار مى زد: «هر كس روزه نيست، بر خوانِ صبحانه يعقوب حاضر شود»، و شامگاه كه مى شد، جار مى زد: «هر كه روزه دارد، بر خوان افطارىِ يعقوب حاضر شود».
«إنَّمَا ابتُلِيَ يَعقوبُ عليه السلام بِيوسُفَ عليه السلام؛ أنَّهُ ذَبَحَ كَبشاً سَميناً، ورَجُلٌ مِن أصحابِهِ يُدعى «فيومَ» مُحتاجٌ لَم يَجِد ما يُفطِرُ عَلَيهِ، فَأَغفَلَهُ فَلَم يُطعِمهُ، فَابتُلِيَ بِيوسُفَ عليه السلام. قالَ: فَكانَ بَعدَ ذلِكَ يُنادي مُناديهِ كُلَّ صَباحٍ: مَن لَم يَكُن صائِماً فَليَشهَد غَداءَ يَعقوبَ، وإذا أمسى نادى: مَن كانَ صائِماً فَليَشهَد عَشاءَ يَعقوب »
📚المحاسن ج 2 ص 161
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕البته این جریان به گونه دیگری نیز نقل شده است .
👌ابو حمزه ثمالى از امام سجاد ع نقل مى كند كه ؛
« من روز جمعه در مدينه بودم، نماز صبح را با امام سجاد ع خواندم، هنگامى كه امام از نماز و تسبيح، فراغت يافت به سوى منزل حركت كرد و من با او بودم، زن خدمتكار را صدا زد، گفت: مواظب باش. هر سائل و نيازمندى از در خانه بگذرد، غذا به او بدهيد، زيرا امروز روز جمعه است.
👌ابو حمزه مى گويد، گفتم هر كسى كه تقاضاى كمك مى كند، مستحق نيست!.
امام فرمود: درست است، ولى من از اين مى ترسم كه در ميان آنها افراد مستحقى باشند و ما به آنها غذا ندهيم و از در خانه خود برانيم، و بر سر خانواده ما همان آيد كه بر سر يعقوب و آل يعقوب آمد!.
❕سپس فرمود. به همه آنها غذا بدهيد (مگر نشنيده ايد) براى يعقوب هر روز گوسفندى ذبح مى كردند، قسمتى را به مستحقان ميداد و قسمتى را خود و فرزندانش مى خورد، يك روز سؤال كننده مؤمنى كه روزه دار بود و نزد خدا منزلتى داشت، عبورش از آن شهر افتاد، شب جمعه بود بر در خانه يعقوب به هنگام افطار آمد و گفت: به ميهمان مستمند غريب گرسنه از غذاى اضافى خود كمك كنيد، چند بار اين سخن را تكرار كرد، آنها شنيدند، و سخن او را باور نكردند، هنگامى كه او مايوس شد و تاريكى شب، همه جا را فرا گرفت برگشت، در حالى كه چشمش گريان بود و از گرسنگى به خدا شكايت كرد، آن شب را گرسنه ماند و صبح هم چنان روزه داشت، در حالى كه شكيبا بود و خدا را سپاس مى گفت، اما يعقوب و خانواده يعقوب، كاملا سير شدند، و هنگام صبح مقدارى از غذاى آنها اضافه مانده بود!.
❕امام سپس اضافه فرمود ؛
« خداوند به يعقوب در همان صبح، وحى فرستاد كه تو اى يعقوب بنده مرا خوار كردى و خشم مرا بر افروختى، و مستوجب تاديب و نزول مجازات بر تو و فرزندانت شدى ... اى يعقوب من دوستانم را زودتر از دشمنانم توبيخ و مجازات مى كنم و اين به خاطر آنست كه به آنها علاقه دارم »
👌 به دنبال اين حديث مى خوانيم كه ابو حمزه مى گويد از امام سجاد ع پرسيدم يوسف چه موقع آن خواب را ديد؟ امام فرمود: « در همان شب »
📚البرهان فی تفسیر القرآن ، ج 2 ص 243
❕در تفسیر نمونه می خوانیم ؛
« از اين حديث به خوبى استفاده مى شود كه يك لغزش كوچك و يا صريحتر يك « ترك اولى » كه گناه و معصيتى هم محسوب نمى شد، (چرا كه حال آن سائل بر يعقوب روشن نبود) از پيامبران و اولياى حق چه بسا سبب مى شود كه خداوند، گوشمالى دردناكى به آنها بدهد، و اين نيست مگر به خاطر اينكه مقام والاى آنان ايجاب مى كند، كه همواره مراقب كوچكترين گفتار و رفتار خود باشند، چرا كه حسنات الأبرار سيئات المقربين (كارهايى كه براى بعضى از نيكان « حسنه » محسوب مى شود براى مقربان درگاه خداوند « سيئه » است).
👌جايى كه يعقوب آن همه درد و رنج به خاطر بى خبر ماندن از درد دل يك سائل بكشد بايد فكر كرد، كه جامعه اى كه در آن گروهى سير و گروه زيادترى گرسنه باشند چگونه ممكن است مشمول خشم و غضب پروردگار نشوند و چگونه خداوند آنها را مجازات نكند. »
📚تفسیر نمونه ج 9 ص 347
👌در رابطه با فلسفه مجازات اسلامی در مورد افرادی که علنی در برابر دیگران ، روزه خواری می کنند ، در ذیل پاسخ مفصلی داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2703
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
#آگاهی_امام_هادی_از_زبانهای_مختلف_و_انتقال_این_علم_به_ابوهاشم
🤔پرسش ؛
❔عقیل هاشمی :
چرندیات جدید علی اکبر رائفی پور❗️
🔺 آموختن 73 زبان تنها با گذاشتن یک تیکه سنگ در دهان توسط امام هادی شیعیان❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌ما معتقدیم که امامان گرامی ما علیهم السلام ، آگاه به تمام زبانهای مردمان هستند ، چرا که آنان حجت بر همه مردم اند و باید زبانهای آنان را بدانند .
❕ابوالصلت هروى می گوید ؛
« حضرت رضا عليه السّلام با مردم بزبان خود آنها صحبت ميكرد بخدا قسم فصيح ترين و داناترين مردم به هر زبان و لغتى بود. روزى عرض كردم يا ابن رسول اللَّه من تعجب ميكنم از اطلاع شما از اين زبانها با اختلاف آنها ؟ امام ع فرمود ابا صلت من حجت خدا بر مردمم ، صحيح نيست خداوند كسى را حجت بر مردم قرار دهد با اينكه زبان آنها را نمى فهمد مگر فرمايش امير المؤمنين عليه السّلام را نشنيده اى كه فرمود: بما فصل الخطاب داده شده است ، مگر فصل الخطاب جز دانستن زبانها چيز ديگرى است. »
📚عیون الاخبار ، ج 2 ص 228
❕امام کاظم ع فرمود ؛
« براى امام زبان هيچ يك از مردم و پرنده ها و چهارپايان و نه هر صاحب روحى مخفى نيست با چنين دليلى امام را مى توان شناخت ، اگر در او چنين امتيازهايى نباشد امام نيست. »
📚الکافی ج 1 ص 285
❕لذا می بینیم که امام حسن ع می فرمود ؛
« خداوند را دو شهر است يكى در مشرق و ديگرى در مغرب كه هر دو ديوارى آهنين دارند و هر شهرى داراى هزار هزار درب است از طلا و در آن هفتاد هزار لغت هر زبانى بر خلاف زبان ديگرى است من عارف به تمام آن لغات و آنچه در آن دو شهر است هستم و در آن دو شهر حجتى غير من و برادرم حسين نيست. »
📚بصائر الدرجات ، ج 1 ص 339
❕امام هادی ع هم ، آگاه به تمام لغات و زبانها بودند ، چنان که در روایتی آمده است که على بن مهزيار می گوید ؛
«غلامم را فرستادم خدمت حضرت هادى ، غلامى از نزديكيهاى قسطنطنيه بود غلام با تعجب برگشت گفتم چه شده است ، گفت چگونه تعجب نكنم در حالی که امام با من بزبان رومى صحبت ميكرد مثل اينكه يك فرد رومى است »
« أَرْسَلْتُ إِلَى أَبِي الْحَسَنِ الثَّالِثِ ع غُلَامِي وَ كَانَ صِقْلَابِيّاً فَرَجَعَ الْغُلَامُ إِلَيَّ مُتَعَجِّباً فَقُلْتُ لَهُ مَا لَكَ يَا بُنَيَّ قَالَ وَ كَيْفَ لَا أَتَعَجَّبُ مَا زَالَ يُكَلِّمُنِي بِالصِّقْلَابِيَّةِ كَأَنَّهُ وَاحِدٌ مِنَّا »
📚الاختصاص ، مفید ، ص 289
❕یا در روایت دیگر آمده است که راوی می گوید ؛
« خدمت حضرت هادى بودم آن جناب را آبله گرفته بود به طبيب گفتم «آب گرفت» به زبان فارسى ، در اين موقع امام عليه السّلام رو بمن نموده ، تبسم كرده فرمود خيال ميكنى كسى غير از تو فارسى را نميداند ، پزشك گفت فدايت شوم آقا شما فارسى ميدانيد؟ فرمود: آرى او به فارسى به تو گفت آبله ها آب گرفت. »
« كُنْتُ عِنْدَ أَبِي الْحَسَنِ ع وَ هُوَ مُجَدَّرٌ فَقُلْتُ لِلْمُتَطَبِّبِ آب گرفت ثُمَّ الْتَفَتَ إِلَيَّ وَ تَبَسَّمَ وَ قَالَ تَظُنُّ أَنْ لَا يُحْسِن الْفَارِسِيَّةَ غَيْرُكَ فَقَالَ لَهُ الْمُتَطَبِّبُ جُعِلْتُ فِدَاكَ تُحْسِنُهَا فَقَالَ أَمَّا فَارِسِيَّةُ هَذَا فَنَعَمْ قَالَ لَكَ احْتَمَلَ الْجُدَرِيُّ مَاءً. »
📚الخرائج و الجرائح ، ج 2 ص 675
❕روایتی را اقای رائفی پور به صورت ناقص نقل کرده اند که مورد اشکال برخی از وهابیون و معاندین شده است ، روایت مذکور ، مطابق نقل شیخ عباس قمی چنین است ؛
« ابن شهر آشوب و قطب راوندى از ابو هاشم جعفرى روايت كرده اند كه گفت: خدمت حضرت امام علىّ نقى عليه السّلام شرفياب شدم پس با من به زبان هندى تكلّم كرد من نتوانستم درست جواب دهم و در نزد آن حضرت ركوه اى بود مملوّ از
سنگ ريزه، پس يكى از سنگ ريزه ها را برداشت و مكيد پس نزد من افكند. من او را در دهان گذاشتم و به خدا سوگند كه از خدمت آن جناب برنخاستم مگر آن كه تكلّم مى كردم به هفتاد و سه زبان كه اوّل آن زبان هندى باشد. »
📚منتهی الامال ، ج 3 ص 1851
❕متن عربی روایت چنین است ؛
« دَخَلْتُ عَلَى أَبِي الْحَسَنِ ع فَكَلَّمَنِي بِالْهِنْدِيَّةِ فَلَمْ أُحْسِنْ أَنْ أَرُدَّ عَلَيْهِ وَ كَانَ بَيْنَ يَدَيْهِ رَكْوَةٌ مَلْأَى حَصًا فَتَنَاوَلَ حَصَاةً وَاحِدَةً وَ وَضَعَهَا فِي فِيهِ وَ مَصَّهَا مَلِيّاً ثُمَّ رَمَى بِهَا إِلَيَّ فَوَضَعْتُهَا فِي فَمِي فَوَ اللَّهِ مَا بَرِحْتُ مِنْ عِنْدِهِ حَتَّى تَكَلَّمْتُ بِثَلَاثَةٍ وَ سَبْعِينَ لِسَاناً أَوَّلُهَا الْهِنْدِيَّة »
📚مناقب آل ابی طالب ، ج 4 ص 408 _ کشف الغمه ، ج 2 ص 397
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌با توجه به آنچه گفتیم ، این روایت بیشتر قابل فهم می شود ، چرا که امامان علیهم السلام حجت بر مردمان هستند و باید تمام زبانها را بدانند . امام هادی ع نیز ابوهاشم جعفری را که از بزرگان شیعه بوده است ، شایسته دیدند تا با تبرک کردن سنگ ریزه به دهان مبارک ، علم آگاهی از زبانها را به ابوهاشم منتقل کند و این اعجاز و کرامت خود را به ایشان نشان دهند .
❕برخی از افراد اشکال تراشی کرده اند که آیا این امکان وجود دارد که امام ع علم آگاهی از زبانهای مختلف را به ما نیز منتقل کند ، چنان که به ابوهاشم جعفری منتقل کرد ❗️
👌پاسخ روشن است . ما نیز اگر به مانند ابوهاشم جعفری شایستگی و فضیلت داشتیم ، می توانستیم متحمل علوم ائمه ع باشیم ، و آن بزرگواران علوم غیبی خود را به ما نیز از طرق مختلف منتقل کنند ، اما افسوس آنجاست که ما این ظرفیت و شایستگی را نداریم ، چنان که علی ع خطاب به کمیل می فرمود ؛
« در اينجا علم فراوانى است- و با دست اشاره به سينه مباركش كرد- اى كاش افراد لايقى را براى آن مى يافتم (تا به آنها تعليم دهم) »
« هَا إِنَّ هَاهُنَا لَعِلْماً جَمّاً- وَأَشَارَ بِيَدِهِ إِلَى صَدْرِهِ- لَوْ أَصَبْتُ لَهُ حَمَلَة »
📚نهج البلاغه ، حکمت 147
❕یا امام باقر ع می فرمود ؛
« هرگاه براى علم و دانشى كه خدا به من داده حاملانى پيدا مى كردم توحيد، اسلام، ايمان، دين و شرايع را از واژه «الصمد» بيرون مى آوردم و آن را نشر مى دادم. چگونه ممكن است من چنين افرادى را بيابم در حالى كه جدم اميرمؤمنان عليه السلام نيافت تا آنجا كه آه سوزان و پر درد از دل بر مى كشيد و بر منبر مى فرمود: از من سؤال كنيد پيش از آنكه از دست شما بروم، چرا كه در وجود من علم و دانش فراوانى است. آه آه بدانيد افرادى نمى يابم كه بتوانند آن را حمل و نگهدارى كنند»
📚بحارالانوار، ج 3، ص 225، ح 15.
👌بله در زمان ظهور امام مهدی ع ، ظرفیت و شایستگی مردمان ، شکوفا شده و بروز پیدا می کند و امام ع نیز دریچه های علم و دانش را به رویشان می گشاید و علوم خود را به آنهامنتقل می کند ، چنان که امام صادق ع فرمود ؛
« علم، بيست و هفت حرف است ... و مردم تا كنون جز دو حرف را نشناخته اند. چون قائم قيام كند، بيست و پنج حرف ديگر را بيرون مى آورد و ميان مردم منتشر مى كند و دو حرف [قبلى] را هم به آنها ضميمه مى كند تا همه بيست و هفت حرف را منتشر سازد »
📚بحار الانوار : ج 52 ص 336
❕در پایان خطاب به عقیل هاشمی می گوییم چگونه تو بعید می دانی که ائمه ع ، چنین علوم خارق العاده ای داشته باشند ، در حالی که شما مطابق نقلهایی جعلی ، شبیه این عقیده را در مورد عمر دارید و معتقدید که او دانش تمام زمینیان را دارا بوده است ❗️
👌درباره دانش عمر از زبان ابن مسعود آورده اند كه ؛
« اگر دانش زندگان عرب را در يك سوى ترازو بنهند و دانش عمر را در يك سوى، دانش عمر خواهد چربيد، و برتری دارد ، و به راستى ايشان چنان مى ديدند كه او نه دهم دانش را برده است »
« ورد في علمه عن ابن مسعود: لو وضع علم أحياء العرب في كفّة ميزان و وضع علم عمر في كفّة لرجح علم عمر، و لقد كانوا يرون أنّه ذهب بتسعة أعشار العلم. »
📚المستدرک علی الصحیحین ، ج 3 ص 92
❕یا نقل می کنند ؛
«اگر علم عمر در یک کفه میزان باشد و علم تمام زمینیان در کفه دیگر ، علم عمر برتری دارد » « لرجح علم عمر »
📚التمهید ، ابن عبد البر ، ج 6 ص 217
❔چگونه است که این علم خارق العاده برای عمر ، چرندیات محسوب نمی شود ، اما برای اهلبیت رسول الله ص ، چرندیات محسوب می شود ❗️
❕یا بخارى در حدیثی جعلی ، در مقام بیان برترى هاى عمر از زبان عبد اللّه ، پسر عمر آورده است كه پیامبر گرامی فرمود ؛
«در خواب بودم كه ديدم نوشابه اى-- شيرى- آشاميدم تا جائى كه نوشيدنى را ديدم در ناخنم- يا ناخنهايم- سرازير مى شود، سپس آن را به عمر دادم» پرسيدند اين خواب را درباره چه چيزى گرفتى؟ گفت: دانش. »
« بينا أنا نائم شربت- يعني اللبن- حتى أنظر إلى الريّ يجري في ظفري أو في أظفاري، ثمّ ناولت عمر. فقالوا: فما أوّلته؟ قال: العلم. »
📚صحیح بخاری ، ج 4 ص 198
❕چگونه است که عمر از شربت شیر پیامبر ص می خورد و علم پیامبر به او منتقل می شود و این قضیه در نزد شما از چرندیات نیست ، اما اگر ابوهاشم جعفری از طریق سنگریزه متبرک امام هادی ع ، آگاه به زبانهای مختلف شود ، این قضیه می شود از چرندیات ❗️❗️
👌البته چنان که گفتیم ، نقلهای مذکور در علم عمر جعلی است و عمر به اندازه ای ناآگاه بوده است که در دوران حکومتش نسبت به بودن حکم تیمم در اسلام اطلاع و آگاهی نداشت ،حکمی تیممی که حتی کودکان هم می دانند از احکام اسلامی است ، در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1335
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#اجاره_دادن_مرکب_در_مسیر_معصیت
🤔#پرسش
❔چگونه است که معصومِ! شیعه جواز اجاره چهارپایی را میدهد که نحوه استفاده از آن حیوان بر خلاف شرع از جمله حمل مشروب میباشد ❗️
عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ عُمَرَ بْنِ أُذَيْنَةَ قَالَ: كَتَبْتُ إِلَى أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَسْأَلُهُ عَنِ اَلرَّجُلِ يُؤَاجِرُ سَفِينَتَهُ وَ دَابَّتَهُ مِمَّنْ يَحْمِلْ فِيهَا أَوْ عَلَيْهَا اَلْخَمْرَ وَ اَلْخَنَازِيرَ قَالَ ◀لاَ بَأْس▶
الکافي جلد ۵، صفحه ۲۲۷
عمرو بن اذينه گويد:
نامهاى به محضر امام صادق نوشتم و پرسيدم:
مردى گارى اسب خود را به كسى اجاره مىدهد كه در آن يا شراب و يا خوكها را حمل مىكند؟ فرمود: ◀اشكالى ندارد.▶
روایت فوق معتبر است ، چنانچه علامه مجلسی در مراه العقول جلد ۱۹ صفحه ۲۶۷ در تصحیح روایت میگوید :
#حسن
احادیث شیعه جامعی - السید ال بروجردی - قسمت 17 - صفحه 269
چگونه است که معصومِ! شیعه جواز اجاره چهارپایی را میدهد که نحوه استفاده از آن حیوان بر خلاف شرع از جمله حمل مشروب میباشد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌از احکام مسلم اسلامی ، حرمت معاونت و یاری افراد در جهت گناه و فسق و فجور است ، چنان که خداوند می فرماید ؛
«تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوى وَ لا تَعاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَ الْعُدْوانِ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقاب » « (همواره) در راه نيكى و پرهيزگارى با هم تعاون كنيد و (هرگز) در راه گناه و تعدى همكارى ننمائيد و از خدا بپرهيزيد كه مجازاتش شديد است. » ( مائده 2 )
❕در روایات اسلامی نیز تاکید شده است که نباید ظالمین و گنهکاران را در مسیر ظلم و عصیانشان یاری و نصرت کرد ، چنان که از پيغمبر اكرم ص نقل شده است كه فرمود ؛
« هنگامى كه روز قيامت بر پا شود منادى ندا در مى دهد كجا هستند ستمكاران و كجا هستند ياوران آنها و كسانى كه خود را به شبيه آنها ساخته اند؟ ، حتى كسانى كه براى آنها قلمى تراشيده اند و يا دواتى را ليقه كرده اند ، همه آنها را در تابوتى از آهن قرار ميدهند سپس در ميان جهنم پرتاب ميشوند »
📚وسائل الشیعه ، ج 17 ص 182
❕امامان گرامی ع ، اجیر شدن در جهت گناه و عصیان را اجازه نمی دادند ، چنان که در روایتی امام صادق ع فرمود ؛
« گونه هاى حرام از انواع اجاره (مزدورى/ كارگرى)، نظير اين كه شخص، خود را براى حمل چيزى كه خوردن يا نوشيدن و يا پوشيدنش بر او حرام است، اجير كند ... يا حمل تصاوير و بتها و نى و تار و مى و خوك و مردار و خون و يا هر چيز ديگرى از انواع فساد كه غير از جهت اجاره هم بر او حرام است، اجير كند. [به طور كلّى،] هر چيزى كه به نحوى از انحا از آن نهى شده، حرام است كه انسان خودش را در آن، يا براى آن، يا در بخشى از آن و يا براى بخشى از آن، اجير كند ...»
« فَأَمّا وُجوهُ الحَرامِ مِن وُجوهِ الإِجارَةِ نَظيرُ أن يُؤاجِرَ نَفسَهُ عَلى حَملِ ما يَحرُمُ عَلَيهِ أكلُهُ أو شُربُهُ أو لُبسُهُ، أو يُؤاجِرَ نَفسَهُ في صَنعَةِ ذلِكَ الشَّيءِ أو حِفظِهِ أو لُبسِه... وَالخَمرِ وَالخَنازيرِ وَالمَيتَةِ وَالدَّمِ، أو شَيءٍ مِن وُجوهِ الفَسادِ الَّذي كانَ مُحَرَّماً عَلَيهِ مِن غَيرِ جِهَةِ الإِجارَةِ فيهِ، وكُلُّ أمرٍ مَنهِيٍّ عَنهُ مِن جِهَةٍ مِنَ الجِهاتِ فَمُحَرَّمٌ عَلَى الإِنسانِ إِجارَةُ نَفسِهِ فيهِ أو لَهُ أو شَيءٍ مِنهُ أو لَه ... »
📚تحف العقول ، ص 334
❕یا در روایت دیگری « از امام صادق ع سوال شد که آیا انسان می تواند خانه خود را اجاره دهد تا در آن شراب فروشی شود ؟ امام ع فرمود ، اجر این اجاره حرام است »
«سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنِ الرَّجُلِ يُؤَاجِرُ بَيْتَهُ فَيُبَاعُ فِيهِ الْخَمْرُ قَالَ حَرَامٌ أَجْرُهُ. »
📚تهذیب الاحکام ج 6 ص 372
👌و در روایت دیگر فرمود ؛
« هرکس حیوانش یا کشتی اش را کرایه دهد تا کرایه کننده بر آن شراب یا خوک حمل کند ، یا سایر چیزهای حرام را حمل کند ، صاحب حیوان حق اجری ندارد و اگر توافق و عقد کنند بر حمل این اشیاء محرمه ، این عقد و توافق فاسد است و کرایه گرفتن بر آن هم حرام است »
« مَنِ اكْتَرَى دَابَّةً أَوْ سَفِينَةً فَحَمَلَ عَلَيْهَا الْمُكْتَرِي خَمْراً أَوْ خَنَازِيرَ أَوْ مَا يَحْرُمُ لَمْ يَكُنْ عَلَى صَاحِبِ الدَّابَّةِ شَيْءٌ وَ إِنْ تَعَاقَدَا عَلَى حَمْلِ ذَلِكَ فَالْعَقْدُ فَاسِدٌ وَ الْكِرَاءُ عَلَى ذَلِكَ حَرَامٌ. »
📚دعائم الاسلام ج 2 ص 78 _ مستدرک الوسائل ج 13 ص 121
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕حال معاند اشکال کرده است که در روایتی ، امام ع چنین اجاره دادنی را اجازه داده است ، که انسان حیوان خود را اجاره دهد تا از آن برای بردن شراب و خوک استفاده شود ❗️تکلیف این روایت چه می شود ❗️
👌در پاسخ او می گوییم که روایت مورد استناد او ، خلاف آیه قرآن و روایات معصومین ع است که در بالا به آن اشاره کردیم ، بنابراین مضمون آن به صورتی که معاند به آن استدلال کرده است ، برای ما قابل پذیرش نیست .
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« روایتی که از ما نقل می شود را تصدیق نکنید مگر زمانی که موافق با کتاب خدا و سنت پیامبرش باشد » « لا تصدق علینا الا ما وافق کتاب الله و سنه نبیه »
📚وسائل الشیعه ج 27 ص 123
❕در یک صورت می توان روایت مذکور را تصدیق کرد و آن هم در جایی است که مورد آن را حمل بر ضرورت کنیم ، یعنی فرد ظالمی انسان را مجبور می کند که مثلا حیوانش را به او اجاره دهد تا در مسیر گناه از آن استفاده کند ، و انسان نیز قدرت دفع شرش را ندارد ، در این صورت اجاره دادن حیوان به فرد ظالم از روی ضرورت اشکالی ندارد ، و راوی هم که در این رابطه از امام ع سوال کرد ، مقصودش در فرض ضرورت و اجبار بوده است ، چنان که امام صادق عليه السلام در نقل دیگری فرمود ؛ « هيچ حرامى الهى نيست مگر اين كه خداوند آن را براى كسى كه مضطر شده است حلال فرموده است » « لیس شیء مما حرم الله الا و قد احله لمن اضطر الیه »
📚بحار الانوار ج 72 ص 411
❗️در اینجا پاسخ دیگری هم است و آن اینکه روایت مورد اشکال از باب تقیه و موافق فتاوای اهلسنت صادر شده باشد , زیرا آنان اجاره دادن مرکب برای حمل خمر یا فروختن انگور برای شراب سازی را جایز می دانند و گناهش را بر کسی می دانند که خمر را حمل کرده یا شراب تهیه می کند : " حمل خمر ذمی ... بنفسه و دابته ..." "
📚الدر المختار ج 6 ص 710 _ المجموع ج 9 ص 352 _ نیل الاوطار ج 5 ص 252
👌بنابراین می توان گفت که روایت مورد اشکال و برخی روایات مشابه آن تقیه ای و بر اساس مذهب اهلسنت صادر شده و قابل تکیه نیست , زیرا طبق بیان امام صادق علیه السلام ما ماموریم که در هنگام تعارض , روایاتی را اخذ کنیم که خلاف اهلسنت است : "مَا خَالَفَ الْعَامَّةَ فَفِيهِ الرَّشَاد "
📚الكافي ، ج1، ص: 68
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#آیا_قرآن_تازیانه_زدن_همسر_را_تجویز_میکند؟
🤔#پرسش
❔قرآن، تازیانه زدن زن را نیز تجویز میکند!
▪️آیه ۴۴ سوره ص:
و به ایوب نبی گفتیم: چون سوگند خورده ای که همسرت را برای اینکه تو را در امور معنوی ناراحت کرده بود، صد تازیانه بزنی با دستت بسته ای ترکه خشک برگیر و همسرت را با آن بزن، و سوگندت را مشکن
▪️تفسیر آیه:
حضرت ايوب نذر كرده بود كه اگر بهبود يابد همسر خود را صد تازيانه بزند و چون شفا يافت و نتوانست به نذر خود عمل كند به او گفته شد كه ساقه هايى گرفته و با آنها بزند [📚ترجمه مجمع البیان طبرسی ٫ ج۲۱ ٫ ص۱۱۳] ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌خداوند و قرآن با صراحت تمام ، دستور به حسن معاشرت با زنان می دهد و می فرماید ؛
« وَ عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ » « با آنان ( زنان ) به طور شايسته رفتار كنيد » ( نساء 19 )
❕در روایات اسلامی نیز این معنا با تاکید بیشتری بیان شده است .
👌پیامبر گرامی فرمود ؛
« هر مردى كه به زنش سيلى بزند، خداوند عز و جل به مالك نگهبان دوزخ، دستور مى دهد كه در آتش جهنّم، هفتاد سيلى بر گونه او بزند. و هر مردى از شما بر موى زنى مسلمان [و نا محرم] دست نهد، ميخهايى از آتش، در كف دست او مى كوبد. »
« أَيُّ رَجُلٍ لَطَمَ امرَأَتَهُ لَطمَةً، أمَرَ اللّهُ عَزَّ و جَلَّ مالِكا خازِنَ النّيرانِ فَيَلطِمُهُ عَلى حُرِّ وَجهِهِ سَبعينَ لَطمَةً في نارِ جَهَنَّمَ. و أيُّ رَجُلٍ مِنكُم وَضَعَ يَدَهُ عَلى شَعرِ امرَأَةٍ مُسلِمَةٍ، سَمَّرَ كَفَّهُ بِمَساميرَ مِن نار »
📚مستدرک الوسائل ، ج 14 ص 250
❕و فرمود ؛
« هر كس زنى را به ناحق بزند، در روز قيامت، من طرفِ دعواى او خواهم بود. زنانتان را كتك نزنيد؛ زيرا هر كه آنها را به ناحق بزند، از خدا و پيامبرش، نافرمانى كرده است. »
« مَن ضَرَبَ امرَأَةً بِغَيرِ حَقٍّ فَأَنا خَصمُهُ يَومَ القِيامَةِ، لا تَضرِبوا نِساءَكُم، فَمَن ضَرَبَهُم بِغَيرِ حَقٍّ فَقَد عَصَى اللّهَ و رَسولَه »
📚ارشاد القلوب ، ج 1 ص 175
👌و فرمود ؛
« در شگفتم از كسى كه زنش را مى زند، در حالى كه خود او، به كتك خوردن، سزاوارتر است! زنانتان را با چوب نزنيد كه تقاص دارد. »
« إنّي أتَعَجَّبُ مِمَّن يَضرِبُ امرَأَتَهُ و هُوَ بِالضَّربِ أولى مِنها! لا تَضرِبوا نِساءَكُم بِالخَشَبِ فَإِنَّ فيهِ القِصاصَ. »
📚بحار الانوار ج 100 ص 249
👌و فرمود ؛
« خوش ندارم ببينم كه مرد، رگهاى گردنش باد كرده و بالاى سرِ زن بيچاره اى ايستاده است و او را كتك مى زند »
« إنّي لَأَكرَهُ أن أرَى الرَّجُلَ ثائِرا فَرائِصَ رَقَبَتِهِ، قائِما عَلى مُرَيئَةٍ يَضرِبُها »
📚نثر الدر ج 1 ص 207
❕در نقلی آمده است ؛
« زنى كه شوهرش او را به شدّت زده بود، نزد پيامبر خدا آمد. پيامبر خدا برخاست و به اين كار اعتراض كرد و فرمود: «هميشه، يكى از شما زنش را مانند برده مى زند. سپس با او هَم آغوش مى شود، و خجالت نمى كشد!».
« جاءَتِ امرَأَةٌ إلى رَسولِ اللّهِ صلى الله عليه و آله قَد ضَرَبَها زَوجُها ضَربا شَديدا، فَقامَ رَسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله فَأَنكَرَ ذلِكَ و قالَ: يَظَلُّ أحَدُكُم يَضرِبُ امرَأَتَهُ ضَربَ العَبدِ، ثُمَّ يَظَلُّ يُعانِقُها و لا يَستَحيي »
📚الطبقات الکبری ، ج 8 ص 205
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕حال به بررسی ادعای معاند می پردازیم که مدعی است قرآن تازیانه زدن زن را تجویز کرده است ، استناد او به آیه 44 سوره ص است که می فرماید ؛
« (و به ایوب گفتيم) بسته اى از ساقه هاى گندم (يا مانند آن) را برگير و به او (همسرت) بزن و سوگند خود را مشكن، ما او را شكيبا يافتيم، چه بنده خوبى كه بسيار بازگشت كننده به سوى خدا بود » « وَ خُذْ بِيَدِكَ ضِغْثاً فَاضْرِبْ بِهِ وَ لا تَحْنَثْ إِنَّا وَجَدْناهُ صابِراً نِعْمَ الْعَبْدُ إِنَّهُ أَوَّابٌ »
❕ایوب ع در دوره بیماری ، سوگند یاد کرده بود که همسرش را بزند ، اما پس از آن همسرش را مستحق عفو یافت و خداوند با بیان حکم مذکور ، راهکاری به او نشان داد تا هم به قسمش عمل کرده باشد و هم همسرش را عفو کرده باشد .
👌این که همسر ایوب چه کار کرده بود که مستحق تنبیه بود ، برای ما روشن نیست و در روایات نیز ، نقل مورد اعتمادی در این رابطه نیامده است ، تنها می دانیم که همسر ایوب تخلفی کرده بود که مستحق حد یا تعزیر بوده است و ایوب ع به عنوان یک حاکم الهی ( نه همسر ) ، سوگند خورده بود که حکم الهی را در مورد همسرش اجرایی کند که بعد از این جریان عفو الهی مشمول همسرش شد .
❕بنابراین مقصود از زدنی که آیه شریفه از آن سخن می گوید ، زدن به خاطر جرم و تخلف و از روی حد یا تعزیر بوده است و ایوب ع نیز به عنوان حاکم شرع نه همسر ، سوگند به زدن همسرش خورده بود ، لذا مورد آیه شریفه با آنچه که معاند درصدد اثبات آن است تفاوت دارد ، هر فردی که جرمی مرتکب شود مستحق حد و تعزیر است چه همسر انسان باشد یا غیر او .
❕شاهد روشن این بیان ، آن است که در روایات اسلامی ، از این جریان در مورد عفو افراد مستحق حد الهی ، سخن به میان آورده شده است .
❕در روایتی آمده است که یحیی بن عباد مکی می گوید ؛
« سفيان ثورى فقيه عراق به من گفت چند مسئله فقهى دارم كه مايلم از امام صادق ع بپرسى، چرا كه مى دانم در محضر امام صادق ع منزلتى دارى. از امام صادق ع بپرس: اگر مرد بيمارى زنا كند و بيمارى او چنان باشد كه اگر حد الهى بر او جارى شود خواهد مرد، تكليف او چيست؟ راوی می گوید من اين مسئله را از امام ع پرسيدم.
👌 امام ع فرمود : اين سؤالات را شخصا طرح كرده اى يا ديگرى طرح كرده است تا از من بپرسى؟ من گفتم: سفيان ثورى از من درخواست كرد تا اين سؤالات را مطرح كنم. امام ع فرمود :
« بيمارى مبتلا به استسقا با شكم ورم كرده و رگهاى برجسته با زن بيمارى زنا كرده بود، هر دو را به محضر رسول خدا بردند، رسول خدا فرمود تا يك شاخه درخت خرما آوردند كه صد ريشه نازك بر آن آويخته بود، و با همان شاخه يك ضربت به بدن آن مرد و يك ضربت به بدن آن زن نواخت و سپس اين آيه را تلاوت كرد كه خداوند به ايوب پيامبر مى فرمايد: «يك دسته گندم برگير و با آن (همسر خود ) را تأديب كن و سوگند خود را مشكن».
« ..... فَقُلْتُ سُفْيَانُ الثَّوْرِيُّ سَأَلَنِي أَنْ أَسْأَلَكَ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص أُتِيَ بِرَجُلٍ احْتَبَنَ مُسْتَسْقِيَ الْبَطْنِ قَدْ بَدَتْ عُرُوقُ فَخِذَيْهِ وَ قَدْ زَنَى بِامْرَأَةٍ مَرِيضَةٍ فَأَمَرَ رَسُولُ اللَّهِ ص بِعِذْقٍ فِيهِ مِائَةُ شِمْرَاخٍ فَضُرِبَ بِهِ الرَّجُلُ ضَرْبَةً وَ ضُرِبَتْ بِهِ الْمَرْأَةُ ضَرْبَةً ثُمَّ خَلَّى سَبِيلَهُمَا ثُمَّ قَرَأَ هَذِهِ الْآيَةَ- وَ خُذْ بِيَدِكَ ضِغْثاً فَاضْرِبْ بِهِ وَ لا تَحْنَثْ »
📚الکافی ج 7 ص 243
👌بنابراین جریان مذکور در مورد ایوب ع ، مربوط می شود به مجازات به خاطر جرمی که همسرش مرتکب شده بود که مستحق حد یا تعزیر بوده است ، اگر چه ما نمی دانیم که آن جرم چه بوده است و ایوب ع نیز به عنوان یک حاکم الهی ، قسم به مجازات همسرش می خورد که با اذن الهی همسرش را عفو می کند ، بر همین اساس در تفسیر نمونه می خوانیم ؛
« تنها مشكلى كه براى ايوب مانده بود سوگندى بود كه در مورد همسرش خورده بود و آن اينكه تخلفى از او ديد و در آن حال بيمارى سوگند ياد كرد كه هر گاه قدرت پيدا كند يكصد ضربه يا كمتر بر او بزند ... او از يك نظر مستحق چنين كيفرى بوده است ... درست است كه زدن يك دسته ساقه گندم يا چوبهاى خوشه خرما مصداق واقعى سوگند او نبوده است، ولى براى حفظ احترام نام خدا و عدم اشاعه قانون شكنى او اين كار را انجام داد، و اين تنها در موردى است كه طرف مستحق عفو باشد و انسان مى خواهد در عين عفو، حفظ ظاهر قانون را نيز بكند، و گرنه در مواردى كه استحقاق عفو نباشد هرگز چنين كارى مجاز نيست »
📚تفسیر نمونه ج 19 ص 299
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#خرید_و_فروش_بهشت_با_پول
🤔#پرسش
❔زشت ترين دين در دنياى بشريت، دينى است كه با پول بتوان بهشتش را خريد.
در اسلام آخوند براى خالى كردن جيبتان عبادت و ثواب را به شما ميفروشد. در مذهب ملاهاى شيعه با پول ميشود هركارى كرد، هم نماز و روزه را خريد و هم به جاى خواندن قرآن معادلش را پرداخت كرد. پول داشته باشى نه نياز به زحمت نماز و روزه داريد و نه ترسى از رفتن به جهنم. فقط جيب آخوند را پر كنيد باقى اش درست ميشود ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌معاند گمان کرده است که اسلام معتقد است که افراد بی و بند و بار و فاسد ، اما ثروتمند ، می توانند دنیا را به فساد و هرزگی بگذرانند و به هیچ یک از دستورات خداوندی عمل نکنند ، نه نمازی و نه روزه ای و نه هیچ واجب شرعی را رعایت نکنند ، آنگاه از مساله عبادت استیجاری در اسلام استفاده کنند و وارثانشان ، اموالشان را پس از مرگشان در راه عبادت استیجاری صرف کنند یا خودشان در آخر عمر به اموالشان وصیت کنند تا برایشان نماز و روزه خوانده نشده را بخوانند و بعد وارد بهشت شوند .
❕این تصور و تفکر از اساس باطل و اشتباه است . کسی که عمری را در فساد و نافرمانی الهی گذرانده است و به فرامین الهی توجهی نداشته است ، آخر امر نیز گناهان قلب او را سیاه کرده و بی ایمان و کافر از دنیا می رود که در این صورت بهره ای از اعمال خیری که مومنین برایش انجام می دهند ، نمی برد .
❕خداوند می فرماید ؛
«كَلاَّ بَلْ رانَ عَلى قُلُوبِهِمْ ما كانُوا يَكْسِبُون » « چنين نيست كه آنها خيال مى كنند، بلكه اعمالشان چون زنگارى بر دلهايشان نشسته ( و قلبشان را سیاه و بی ایمان کرده است ) » ( مطففین ، آیه 14 )
👌و می فرماید ؛
« ثُمَّ كانَ عاقِبَةَ الَّذِينَ أَساؤُا السُّواى أَنْ كَذَّبُوا بِآياتِ اللَّهِ وَ كانُوا بِها يَسْتَهْزِؤُن » « سپس سرانجام كسانى كه اعمال بد مرتكب شدند به جايى رسيد كه آيات خدا را تكذيب كردند و آن را به سخريه گرفتند. » ( روم 10 )
❕بر همین اساس در تفسیر نمونه می خوانیم ؛
« آرى گناه و آلودگى همچون بيمارى خوره به جان انسان مى افتد، و روح ايمان را مى خورد و از بين مى برد، و كار به جايى مى رسد كه سر از تكذيب آيات الهى در مى آورد، و از آن هم فراتر مى رود، و او را به استهزاء و سخريه پيامبران و آيات الهى وامى دارد، و به مرحله اى مى رسد كه ديگر هيچ وعظ و اندرز و انذارى مؤثر نيست و جز تازيانه عذاب دردناك الهى راهى باقى نمى ماند!
❕يك نگاه به صفحات تاريخ زندگى بسيارى از ياغيان و جانيان نشان مى دهد كه آنها در آغاز كار چنين نبودند حد اقل نور ضعيفى از ايمان در قلب آنها مى تابيد ولى ارتكاب گناهان پى در پى سبب شد كه روز به روز از ايمان و تقوا فاصله بگيرند و سرانجام به آخرين مرحله كفر برسند. »
📚تفسير نمونه، ج 16، ص: 374
❕اين حقيقت به طور گسترده در روايات اسلامى مورد توجه قرار گرفته و احاديث زير نمونه هايى از آن است ؛
1⃣ در حديثى از پيغمبر اكرم آمده است كه فرمود ؛
« هنگامى كه انسان گناهى مى كند نقطه سياهى در قلب او ظاهر مى گردد، اگر از آن گناه خوددارى كرده و استغفار و توبه كند صيقل داده مى شود، اما اگر مجدداً ادامه داده، گناه را تكرار كند، آن نقطه سياه زيادتر مى شود، تا تمام قلبش را فرا گيرد، و اين همان زنگارى است كه خداوند در كتابش ذكر فرموده است: «كَلّا بَلْ رانَ عَلَى قُلُوبِهِمْ ما كانُوا يَكْسِبُونَ» »
📚میزان الحکمه ، ج 9 ص 527 _ روح المعانی ، ج 30 ص 73
2⃣ در حديث ديگرى از امام صادق عليه السلام مى خوانيم كه فرمود ؛
«كانَ أَبِى يَقُولُ ما مِنْ شَىْءٍ افْسَدُ لِلْقَلْبِ مِنْ خَطِيتئَةٍ انَّ الْقَلْبَ لَيُواقِعُ الْخَطِيْئَةَ فَما تَزالُ بِه حَتّى تَغْلِبَ عَلَيْهِ فَيَصِيْرُ اعْلاهُ اسْفَلَهُ »
« پدرم مى فرمود: چيزى بدتر از گناه قلب را فاسد نمى كند، قلب تحت تأثير گناه واقع مى شود و تدريجاً گناه در آن اثر مى گذارد تا بر آن غالب گردد، در اين هنگام قلب وارونه مى شود و بالاى آن پايين قرار مى گيرد!»
📚الکافی ج 2 ص 268
👌بديهى است منظور از وارونه شدن قلب دگرگون شدن حس تشخيص آدمى است، تا آنجا كه بر اثر انس به گناه زشتى ها را زيبايى، و اعمال حسنه و زيبا را زشت مى بيند، و اين خطرناكترين مرحله است.
3⃣باز در حديث ديگرى از امام صادق عليه السلام مى خوانيم ؛
« هنگامى كه انسان گناه مى كند نكته سياهى در قلب او پيدا مى شود، اگر توبه كند محو مى گردد، و اگر بر گناه بيفزايد زيادتر مى شود تا تمام قلبش را فرا مى گيرد، و بعد از آن هرگز روى رستگارى را نخواهد ديد!».
📚الکافی ج 2 ص 271
4⃣ در حديث ديگرى از پيغمبر اكرم ص مى خوانيم: «كَثْرَةُ الذٌنٌوبِ مُفْسِدةٌ لِلْقَلْبِ؛ كثرت گناهان قلب (روح ) انسان را تباه و فاسد مى كند».
📚الدر المنثور ج 6 ص 326
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
5⃣ در كتاب خصال در حديثى از رسول خدا آمده است: «أَرْبَعُ خِصالٍ يُمِتْنَ الْقَلْبِ: الذَّنْبُ عَلَى الذَّنْبِ ...؛ چهار خصلت است كه قلب را مى ميراند: گناه بعد از گناه ...»
📚الخصال ج 1 ص 252
6⃣امام كاظم عليه السلام فرمود ؛
« خداوند متعال به داوود عليه السلام وحى فرمود كه: اى داوود! ياران خود را از شهوت پرستى بر حذر دار و بيم ده؛ زيرا كسانى كه دلهايشان آويخته به شهوت دنياست، دلهايشان از من در پرده است. »
📚تحف العقول ، ص 397
❕بر همین اساس ، تصریح شده است که افراد طاغی که هیچ توجهی به نماز و روزه و فرامین الهی نداشته اند ، سرانجامشان دوزخ است ، چرا که روح ایمان از آنان گرفته می شود و در این صورت از اعمال خیر دیگران نیز بهره ای نخواهند داشت .
❗️خداوند در سوره مدثر می فرماید:
« بهشتیان از دوزخیان می پرسند که چه چیز شما را به دوزخ کشانید . جهنمیان در پاسخ می گویند ما از نماز گزاران نبودیم...»
🔷مدثر 40 - 46
❗️پیامبر گرامی فرمود ؛
« کسی که نماز خود را سبک بگیرد و در بجا آوردن آن سستی کند خداوند او را به پانزده بلا مبتلا می سازد .شش بلا در دنیا و سه بلا در موقع مردن و سه بلا در قبر و سه بلا در قیامت و هنگامی که از قبر بیرون می آید. اما شش بلای دنیوی؛ برکت را از عمرش کم می کند. برکت را از روزیش می برد. از صورتش نشانه نیکوکاران را بر می دارد. هرکار خیری کند پذیرفته نمی شود و برای آن اجری ندارد. دعایش مستجاب نمی شود. از دعای نیکوکاران بهره ای ندارد . اما سه بلایی که هنگام مردنش برای اوست؛ با ذلت و خواری می میرد .با گرسنگی می میرد.با تشنگی می میرد و حالت عطش او طوری است که اگر از نهرهای دنیا بیاشامد سیراب نمی شود . سه بلایی که در قبر به او می رسد؛ ملکی در قبرش گماشته می شود که او را فشار دهد و زجر نماید .قبرش برایش تنگ می شود .قبرش تاریک و در ظلمت است . سه بلای در قیامت؛ ملکی او را بر صورتش می کشاند برای حساب در موقف حساب و مردمان به او می نگرند .در حسابش سخت گیری می شود .خداوند نظر رحمت به او نمی فرماید و او را پاکیزه نمی کند و برایش عذاب دردناکی است.
📚مستدرک الوسائل ج 3 ص 23 _ بحار الانوار ج 83 ص 21
🔶و فرمود ؛
« بر نمازهای پنج گانه محافظت کنید ، زیرا اولین چیزی که روز قیامت از آن سوال می شود نماز است که اگر کامل نباشد صاحبش در جهنم افکنده می شود»
📚بحار الانوار : ج 82 ص 208
👌امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« هر کس یک روز را از ماه رمضان عمدا افطار کند ، روح ایمان از او خارج می شود »
📚الفقیه ج 2 ص 118
👌بنابراین ، افراد بی بند و بار و پولدار ، بهره ای از بهشت و اعمال خیر دیگران نخواهند داشت ، اگر چه دیگران برایشان عبادت استیجاری نیز انجام دهند .
❕چنان که در ذیل گفته ایم ، افرادی که با ایمان از دنیا رفته اند ، می توانند از اعمال خیر برادران مومن خود بهره ببرند ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3267
👌و اینان کسانی اند که عامدا با دستورات الهی مخالفتی نداشته اند و اگر سستی و کوتاهی هم در انجام فرامین کرده اند ، از عملکرد خود ، پشیمان و نادم بوده اند ، و فرصت جبران هم نیافته اند ، اینان مشمول مغفرت الهی شده و خداوند به خاطر پاداش ایمانشان ، ثواب اعمال خیری که دیگران برایشان انجام می دهند را به اینان می رساند .
❕مومنین زنده می توانند برای مردگان مومنین ، اعمال خیر انجام دهند و ثوابش را به آنها هدیه کنند یا به نیابت از آنها اعمال نیکو را انجام دهند و ورثه میت مومن هم می توانند به پاس نیکوکاری آنها ، ( از جانب خود یا به وصیت میت ) مالی از اموال میت را به آنان انفاق کنند تا نیازمندیشان برطرف شود ، اما در هر صورت ، ادعای خریدن بهشت با پول ، ادعای کذبی است که هیچ جایگاهی در اسلام ندارد .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
پرسمان اعتقادی ( شیعه پاسخ )
👌گوشه ای از پیامهای پر مهر شما عزیزان که قوت قلب ما جهت ادامه فعالیت در مسیر آگاهی سازی و شبهه زدایی
❕اولین شماره از مجموعه بزرگ پاسخ به شبهات فضای مجازی ، تحت عنوان « پاسخ به شبهات کرونایی » ، نوشته مدیر و پاسخگوی کانال به مرحله چاپ رسید .
👌کتاب « پاسخ به شبهات کرونایی » در دو جلد تهیه و تنظیم شده است که هم اینک جلد اول آن ، آماده نشر است و انشاء الله ، جلد دوم نیز طی هفته های آتی ، آماده چاپ و نشر می گردد .
❕ مجموعه مذکور حاوی تازه ترین و بروز ترین شبهات و سوالات پیرامون کرونا و ارتباط آن با معارف و الهیات شیعه است که با شبهه یابی میدانی نویسنده تهیه و مورد پاسخگویی قرار گرفته است .
👌جهت تهیه و خرید کتاب ( به صورت ارسال رایگان به نقاط مختلف ) به آیدی ذیل پیام دهید ؛
@poorseman
#آیا_خداوند_شرور_را_ایجاد_میکند_؟
🤔#پرسش
❔چه نیازی به شیطان هست، وقتی چنین خدایی دارید؟!
▪️سوره النساء / آیه ۷۸:
وَإِنْ تُصِبْهُمْ حَسَنَةٌ يَقُولُوا هَذِهِ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ وَإِنْ تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ يَقُولُوا هَذِهِ مِنْ عِنْدِكَ قُلْ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ
ترجمه: چون به ايشان خيرى برسد میگويند اين از سوى خداوند است، و اگر شرى به ايشان برسد مىگويند اين از سوى توست، بگو همه از سوى خداوند است ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌ملحدین مدلس ، در بیان آیه شریفه ، تقطیع و تدلیس کرده اند و ادامه آیه را بیان نکرده است . در آیات مذکور ، خداوند می فرماید ؛
« إِنْ تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ يَقُولُوا هذِهِ مِنْ عِنْدِكَ قُلْ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ فَما لِهؤُلاءِ الْقَوْمِ لا يَكادُونَ يَفْقَهُونَ حَدِيثاً _ ما أَصابَكَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ وَ ما أَصابَكَ مِنْ سَيِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِك »
« اگر به آنها (منافقان) حسنة (و پيروزى) برسد مى گويند از ناحيه خدا است و اگر سيئه (و شكستى) برسد مى گويند از ناحيه تو است بگو همه اينها از ناحيه خدا است پس چرا اين جمعيت حاضر نيستند حقايق را درك كنند _ آنچه از نيكي ها به تو مى رسد از ناحيه خدا است و آنچه از بدى به تو مى رسد از ناحيه خود تو است » ( نساء 78 _ 79 )
❕می بینیم که در ادامه آیه شریفه ، خداوند تصریح می کند که آنچه از بدی ها به انسان می رسد ، از ناحیه خود انسان است که معاند مدلس ، ادامه آیه شریفه را نقل نکرد .
👌به هر حال ، مطالعه اين دو آيه كه در قرآن پشت سر هم قرار گرفته است سؤالى را در ذهن ترسيم مى كند كه چرا در آيه اول، همه نيكي ها و بدي ها (حسنات و سيئات) به خدا نسبت داده شده، در حالى كه آيه دوم فقط نيكي ها را به خدا نسبت مى دهد و بدي ها و سيئات را به مردم؟!
❕قطعا در اينجا نكته اى نهفته است و گرنه چگونه ممكن است دو آيه پشت سر همديگر اختلاف به اين روشنى داشته باشد؟
❕مطابق آنچه که در روایات معصومین علیهم السلام آمده است ، آیات مذکور ، دو معنا و مفهوم دارد ؛
1⃣آيات مذکور ، اشاره است به مسئله « الامر بين الامرين » که خلاصه آن اين است كه همه حوادث جهان حتى اعمال و افعال ما خواه حسنه باشد يا سيئه، خوب باشد يا بد از يك نظر مربوط به خدا است زيرا او است كه به ما قدرت داده و اختيار و آزادى اراده بخشيده است، بنا بر اين آنچه ما اختيار مى كنيم و با آزادى اراده انتخاب مى نمائيم بر خلاف خواست خدا نيست، ولى در عين حال اعمال ما به ما نسبت دارد و از وجود ما سرچشمه مى گيرد زيرا عامل تعيين كننده عمل، اراده و اختيار ما است، و به همين دليل ما در برابر اعمالمان مسئوليم، و استناد اعمال ما به خدا آن چنان كه اشاره شد از ما سلب مسئوليت نمى كند و موجب عقيده جبر نيست.
❕بنا بر اين آنجا كه مى فرمايد ؛ « حسنات » و « سيئات » از خدا است، اشاره مى كند به همان فاعليت خداوند نسبت به همه چيز، و آنجا كه مى فرمايد ؛ « سيئات » از شما است، اشاره به فاعليت ما و مسئله اراده و اختيار ما مى كند و در واقع مجموع دو آيه، مسئله « امر بين الامرين » را ثابت مى كند .
❕در روایتی از امام کاظم ع آمده است که خداوند می فرماید ؛
« ای فرزند آدم ، به مشیت و اراده من است که تو چیزی را می خواهی و می گویی و به قدرت من واجبات من را اجرا می کنی و به نعمت من بر معصیت من قدرت پیدا می کنی ، آنچه که از نیکی به تو می رسد ، از سوی من است ( چون با قدرت و قوت من کار نیک کرده ای ) و آنچه که از سیئه و بدی به تو می رسد ، از ناحیه خودت است ( چون با اختیار خود مرتکب شده ای ) ، چرا که من سزاوارتر از تو هستم که نیکیهایت مستند به من باشد و تو سزاوارتر از منی که بدی هایت منتسب به خودت باشد »
«قال الله تبارك و تعالى: يا ابن آدم بمشيئتي كنت أنت الذي تشاء و تقول، و بقوتي أديت إلي فريضتي، و بنعمتي قويت على معصيتي، ما أصابك من حسنة فمن الله، و ما أصابك من سيئة فمن نفسك، و ذاك أني أولى بحسناتك منك، و أنت أولى بسيئاتك مني »
📚تفسیر عیاشی ، ج 1 ص 258 _ البرهان فی تفسیر القرآن ، ج 2 ص 131
👌در نقل دیگری ، امام رضا ع فرمود ؛
«خداوند متعال فرمود: اى زاده آدم! با خواست من است كه تو مى خواهى و با نعمت من است كه واجباتم را براى من انجام مى دهى و با قدرت من است كه بر نافرمانى و گناه من توانا گشتى. من تو را شنوا و بينا آفريدم. من به نيكيهايت از تو سزاوارترم و تو به بديهايت سزاوارترى تا من. »
«قالَ اللَّهُ تعالى: يابنَ آدمَ، بِمَشِيَّتي كُنتَ أنتَ الّذي تَشاءُ، و بِنِعْمَتي أدَّيْتَ إلَيَّ فَرائضي، وبِقُدرَتي قَوِيتَ على مَعْصيَتي، خَلَقتُكَ سَميعاً بَصيراً، أنا أوْلى بحَسَناتِكَ مِنكَ، وأنتَ أوْلى بسَيّئاتِكَ مِنّي »
📚میزان الحکمه ، ج 2 ص 168
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
👌یا در نقل دیگر امام رضا ع فرمود که خداوند می فرماید ؛
« تو سزاوارتر به سیئاتت از من هستی ، تو معاصی را انجام دادی ، با قوت و قدرتی که من به تو دادم »
📚البرهان فی تفسیر القرآن ، ج 2 ص 131
2⃣ در کنار تفسیر مورد اشاره ، تفسیر دیگری نیز از ناحیه اهلبیت ع به ما رسیده است و آن اینکه ؛
❕منظور از سيئات، كيفرهاى اعمال و مجازات و عقوبات معاصى است، شكى نيست كه اين كيفرها از ناحيه خداوند است، ولى چون نتيجه اعمال و افعال بندگان مى باشد از اين جهت گاهى به بندگان نسبت داده مى شود و گاهى به خداوند، و هر دو صحيح است، مثلا صحيح است گفته شود قاضى دست دزد را قطع مى كند، و نيز صحيح است كه گفته شود اين خود دزد است كه دست خود را قطع مى نمايد .
📚تفسیر نمونه ، ج 4 ص 21
❕در تفسیر قمی ، به نقل از ائمّه اطهار عليهم السلام در تفسیر آیه شریفه چنین آمده است ؛
« حَسَنات (چيزهاى خوب و خوشايند) در كتاب خدا دو گونه اند. سيّئات (چيزهاى بد و ناخوشايند) نيز دو گونه اند. از جمله حسناتى كه خداوند از آنها ياد كرده است، عبارت اند از: تندرستى، سلامت، امنيّت، توانگرى، و روزى، كه خداوند، اينها را «حسنات» ناميده است. مقصود از سيّئه در آيه: «اگر به آنان سيّئه اى برسد» ، بيمارى، بيمارى، هراس، گرسنگى و سختى است. «به موسى و همراهانش فال بد مى زنند»، يعنى او را شوم مى دانند.
❕مقصود از گونه دوم حسنات، كارهاى بندگان است، [در] اين سخن خداوند كه: «هر كس حسنه اى (كار نيكى) آوَرَد، ده برابر پاداش دارد». و مانند آن، بسيار است.
👌سيّئات نيز دو گونه اند. از جمله سيّئات: ترس (ناامنى)، گرسنگى، سختى- و اين همان است كه در آيه: «اگر به آنان سيئه اى برسد، به موسى و همراهانش فال بد مى زنند» ، و كيفرهاى گناهان هستند كه خداوند، اينها را «سيّئات» ناميده است.
❕مقصود از گونه دوم سيّئات، كارهاى بد بندگان است كه به سبب آنها كيفر مى شوند، [در] اين سخن خداوند كه: «آنانى كه سيئه اى آوَرَند، چهره هايشان در آتش دوزخ افكنده مى شود» و اين سخن كه: «هر حسنه اى به تو رسد، از خداست و هر سيئه اى به تو رسد، از خود توست»؛ يعنى هر گناهى كه انجام دادى و در دنيا يا آخرت به كيفر آن رسيدى، از خود تو و به سبب كارهاى خود توست؛ چرا كه دست دزد را مى بُرند، زناكار را شلاق مى زنند و يا سنگسار مى كنند، و قاتل را مى كشند.
👌خداوند متعال، آفتها و بيم و سختى و كيفرهاى گناهان را، همه اينها را «سَيّئه (بد و ناخوشايند)» ناميده و فرموده است: «و هر سيئه اى به تو رسد، از خود توست» و به سبب كارهاى توست، و اين سخن كه : « «بگو، همه از سوى خداست»؛ يعنى: تندرستى، عافيت، وسعت رزق و سيّئات (كه كيفر گناهان هستند)، همه از سوى خداى اند. »
« فالجواب في ذلك: أن معنى القولين جميعا عن الصادقين (عليهم السلام) أنهم قالوا: «الحسنات في كتاب الله على وجهين، و السيئات على وجهين. فمن الحسنات التي ذكرها الله الصحة، و السلامة، و الأمن، و السعة في الرزق، و قد سماها الله حسنات، وَ إِنْ تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ يعني بالسيئة ها هنا المرض، و الخوف، و الجوع، و الشدة يَطَّيَّرُوا بِمُوسى وَ مَنْ مَعَهُ أي يتشأموا به. و الوجه الثاني من الحسنات يعني به أفعال العباد، و هو قوله: مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها و مثله كثير. و كذلك السيئات على وجهين، فمن السيئات: الخوف، و الجوع، و الشدة، و هو ما ذكرناه في قوله: وَ إِنْ تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ يَطَّيَّرُوا بِمُوسى وَ مَنْ مَعَهُ و عقوبات الذنوب فقد سماها الله سيئات، و الوجه الثاني من السيئات يعني بها أفعال العباد التي يعاقبون عليها، و هو قوله: وَ مَنْ جاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَكُبَّتْ وُجُوهُهُمْ فِي النَّارِ و قوله: ما أَصابَكَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ وَ ما أَصابَكَ مِنْ سَيِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِكَ يعني ما عملت من ذنوب فعوقبت عليها في الدنيا و الآخرة فمن نفسك بأعمالك ، لأن السارق يقطع، و الزاني يجلد و يرجم، و القاتل يقتل، و قد سمى الله تعالى العلل، و الخوف، و الشدة، و عقوبات الذنوب كلها سيئات، فقال: وَ ما أَصابَكَ مِنْ سَيِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِكَ بأعمالك، و قوله: قُلْ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ يعني الصحة، و العافية، و السعة. و السيئات التي هي عقوبات الذنوب من عند الله. »
📚تفسیر قمی ، ج 1 ص 144
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
❕فرا رسیدن سالروز وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها را تسلیت می گوییم ؛
⚫️برخی از پرسش و پاسخ های مطرح شده پیرامون حضرت خدیجه سلام الله علیها ؛
1⃣اهل سنت می گویند برترین زنان پیامبر عایشه بوده است نه خدیجه س ، چگونه پاسخ دهیم ❕❕
▪️https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/911
2⃣آیا در کتب اهل سنت آمده است که عایشه بارها به حضرت خدیجه س حسادت می کرد ❕❕
▪️ https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/911
3⃣آیا حضرت خدیجه س قبل از همسری با پیامبر ازدواج کرده بودند ❕❕
▪️https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1423
4⃣برخی می گویند پیامبر به خاطر پول و ثروت حضرت خدیجه با ایشان ازدواج کردند❗️آیا راست است ❕انگیزه ازدواج خدیجه س با پیامبر چه بود ❕❕
▪️ https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3478
5⃣شبهه ای مطرح شده است که حضرت خدیجه در چهل سالگی با پیامبر ازدواج کرد و حدود 60 سالگی حضرت فاطمه را به دنیا آورده است در حالی که زن در آن سن یائسه است و نمی تواند فرزند آورد ❗
▪️https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1934
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#توجه_به_مستمندان_در_ماه_رمضان_و_تجسس_از_روزه_خواری_افراد
🤔#پرسش
❔برخی این شبهه را می کنند که اگر یازده ماه از سراغ گرسنه ای را نگرفتی، حق نداری ماه رمضان از روزه بودنش سوال کنی! پاسخش چیست ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌یکی از فلسفه های روشن روزه داری ، توجه ویژه به مستمندان است ، نکته ای که در روایات متعددی ، به آن تاکید شده است .
❕ امام صادق عليه السلام درباره حكمت روزه داری فرمود ؛
« خداوند متعال، روزه را واجب ساخته است تا ثروتمند و تهى دست، برابر شوند؛ چون [بدون روزه] ثروتمند، رنج گرسنگى را نمى چشيد تا به فقير ترحّم كند؛ زيرا ثروتمند هرگاه چيزى را بخواهد، بر آن تواناست. پس خداى متعال خواست تا ميان بندگانش برابرى پديد آورد و ثروتمند هم طعم گرسنگى و رنج را بچشد تا بر ناتوان، رقّت قلب يابد و بر گرسنه ترحّم نمايد. »
« إنَّما فَرَضَ اللّهُ عز و جل الصِّيامَ لِيَستَوِيَ بِهِ الغَنِيُّ وَ الفَقيرُ؛ و ذلِكَ أنَّ الغَنِيَّ لَم يَكُن لِيَجِدَ مَسَّ الجوعِ فَيَرحَمَ الفَقيرَ؛ لِأَنَّ الغَنِيَّ كُلَّما أرادَ شَيئا قَدَرَ عَلَيهِ، فَأَرادَ اللّهُ عز و جل أن يُسَوِّيَ بَينَ خَلقِهِ، و أن يُذيقَ الغَنِيَّ مَسَّ الجوعِ وَ الأَلَمِ؛ لِيَرِقَّ عَلَى الضَّعيفِ فَيَرحَمَ الجائِعَ. »
📚الفقیه ، ج 2 ص 73
❕امام رضا عليه السلام فرمود ؛
« پس اگر گفته شود: «چرا مأمور به روزه شدند؟»، گفته مى شود: تا رنج گرسنگى و تشنگى را بشناسند و نشانى بر نياز آخرت بيابند و تا روزه دار، خاشع، فروتن، شكسته، پاداشي افته، اميدوار به اجر الهى و عارف گردد و بر گرسنگى و تشنگى اى كه به او مى رسد، شكيبا شود تا شايسته پاداش گردد، به علاوه خوددارى از برآوردن خواسته هاى نفْس، و براى اين كه روزه، در دنيا مايه پند آنان شود و سبب تمرين آنان بر انجام دادن تكليفهاى خدا و راهنماى آنان در پاداش گردد و تا بدانند كه چه سختى هايى بر فقيران و بينوايان در دنيا مى گذرد؛ پس آنچه را خداوند براى فقيران در اموال آنان واجب ساخته، به آنان بپردازند. »
« فَإِن قيلَ: فَلِمَ امِروا بِالصَّومِ؟ قيلَ: لِكَي يَعرِفوا ألَمَ الجوعِ وَ العَطَشِ، و يَستَدِلّوا عَلى فَقرِ الآخِرَةِ، و لِيَكونَ الصّائِمُ خاشِعا ذَليلًا مُستَكينا، مَأجورا مُحتَسِبا عارِفا، صابِرا عَلى ما أصابَهُ مِنَ الجوعِ وَ العَطَشِ؛ فَيَستَوجِبَ الثَّوابَ مَعَ ما فيهِ مِنَ الإِمساكِ عَنِ الشَّهَواتِ، و لِيَكونَ ذلِكَ واعِظا لَهُم فِي العاجِلِ، و رائِضا لَهُم عَلى أداءِ ما كَلَّفَهُم، و دَليلًا لَهُم فِي الأَجرِ، و لِيَعرِفوا شِدَّةَ مَبلَغِ ذلِكَ عَلى أهلِ الفَقرِ وَ المَسكَنَةِ فِي الدُّنيا فَيُؤَدّوا إلَيهِم ما فَرَضَ اللّهُ لَهُم في أموالهِم »
📚علل الشرایع ، ج 1 ص 270
❕راوی می گوید به امام عسكرى عليه السلام نوشتم: چرا خداوند، روزه را واجب ساخته است؟ چنين جواب آمد ؛ «تا ثروتمند، سختى گرسنگى را دريابد و بر نيازمند، دلسوزى كند».
📚الکافی ج 4 ص 181
❔حال معاند اشکال کرده است که چرا ما یازده ماه از گرسنگان سراغ نگرفته ایم و تنها در ماه رمضان به فکر آنها شده ایم ❗️
👌در حالی که توجه ندارد که وظیفه ما در تمام ماهها ، رسیدگی و اطعام گرسنگان است ، و در ماه رمضان نیز ، مامور به روزه شده ایم تا بیشتر با سختی و نیازمندی گرسنگان آشنا شویم و در ماههای دیگر ، با توجه بیشتری به آنان رسیدگی کنیم .
❕چگونه می توان گفت که ما در طول یازده ماه به گرسنگان توجهی نداریم ، در حالی که خداوند یکی از ویژگی های اصلی مومنان را ، اطعام گرسنگان می داند و در وصف زعمای مومنین می فرماید ؛
« و غذاى (خود) را با اينكه به آن علاقه (و نياز) دارند به مسكين و يتيم و اسير مى دهند - (و مى گويند:) ما شما را براى خدا اطعام مى كنيم و، هيچ پاداش و تشكرى از شما نمى خواهيم. »
« يُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْكِيناً وَ يَتِيماً وَ أَسِيراً .... » ( انسان 7 _ 8 )
👌و در آیات متعددی ، کسانی را که به اطعام گرسنگان توجهی ندارند ، مذمت کرده و آنان را دوزخی معرفی می کند و می فرماید ؛
« ولى او (انسان ناسپاس) از آن گردنه مهم بالا نرفت _ - و تو نمى دانى آن گردنه چيست؟ - آزاد كردن برده است _ يا اطعام كردن در روز گرسنگى _ يتيمى از خويشاوندان را - يا مستمندى به خاك افتاده را » ( بلد 11 _ 15 )
👌و می فرماید ؛
« [كسى كه نامه عملش به دست چپ او داده شده عذاب مى شود؛] زيرا او به خداى بزرگ نمى گرويد و به اطعام مستمند ترغيب نمى كرد. پس امروز در اين جا حمايتگرى ندارد و نه خوراكى جز چركابه». ( حاقه 33 _ 36 )
❕ «و ما [مجرمان،] مستمند را اطعام نمى كرديم [كه دوزخى شديم]». ( مدثر 44 ) «و يكديگر را به اطعام مستمند ترغيب نمى کنيد». ( فجر 18 ) «اين همان كسى است كه يتيم را با خشونت مى راند و به خوراك دادن مستمند ترغيب نمى كند». ( ماعون 2_3)
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕در روایات اسلامی نیز به مساله اطعام مستمندان تاکید ویژه ای شده است تا جایی که امام صادق ع فرمود ؛
« مساكين را درياب و شكم گرسنه آنان را سير كن » « عَلَيْكَ بِالْمَسَاكِينِ فَأَشْبِعْهُم »
📚الکافی ج 6 ص 299
👌پیامبر اسلام فرمود ؛
« سوگند به آن كه جان محمّد در دست اوست، هيچ بنده اى به من ايمان نياورده، در حالى كه شب را سير بخوابد و برادر- يا فرمود: همسايه- مسلمانش گرسنه باشد »
« والذي نَفسُ محمّدٍ بِيَدِهِ، لا يُؤمِنُ بي عَبدٌ يَبِيتُ شَبعانَ وأخُوهُ- أو قالَ: جارُهُ- المُسلمُ جائعٌ. »
📚امالی طوسی ص 598
👌امام سجاد ع فرمود ؛
« هركه شب را با شكم سير بگذراند و در كنارش مؤمنى گرسنه باشد، خداوند متعال فرمايد: فرشتگان من! شما را بر اين بنده گواه مى گيرم، كه من به او دستور دادم و او نافرمانيم كرد و از غيرِ من فرمان برد؛ پس، او را به كارش وا گذاشتم. به عزّت و جلالم سوگند كه هرگز او را نيامرزم. »
« مَن باتَ شَبعانَ وبحَضرَتِهِ مُؤمِنٌ طاوٍ، قالَ اللَّهُ تعالى: مَلائكَتِي، اشهِدُكُم على هذا العَبدِ إنّي أمَرتُهُ فَعَصانِي وأطاعَ غَيرِي فَوَكَلتُهُ إلى عَمَلِهِ، وعِزَّتِي وجَلالي لا غَفَرتُ لَهُ أبداً. »
📚المحاسن ج 1 ص 97
❕شبهه افکن در ادامه مدعی شده است که ما در ماه رمضان موظفیم که تفتیش و تجسس کنیم که چه کسی روزه نیست تا او را تنبیه کنیم ، در حالی که این سخن هم کذب و خلاف واقع است و ما حق نداریم در مسائل شخصی و عیوب افراد ، تجسس و تفتیش کنیم ، چرا که خداوند می فرماید ؛
« وَ لا تَجَسَّسُوا » « و هرگز (در كار ديگران) تجسس نكنيد » ( حجرات 12 )
❕پیامبر گرامی فرمود ؛
« اى جماعتى كه به زبانْ اسلام آورده و به دلْ اسلام نياورده ايد! به دنبال لغزشهاى مسلمانان نباشيد؛ كه هر كس لغزشهاى مسلمانان را پى جويى كند، خداوند لغزش او را پى مى گيرد و هر كس كه خداوند او را عيب جويى كند، رسوايش مى سازد. »
📚الکافی ج 2 ص 355
❕جریانی است که مساله ممنوعیت تجسس در امور دیگران و روشن بودن این حکم در نزد مسلمین را بیشتر به ما نشان می دهد . علمای اهلسنت نقل می کنند ؛
« عمر بن خطّاب در مدينه شب گردى مى كرد. صداى آواز خواندن مردى را از خانه اى شنيد. از ديوار خانه بالا رفت و گفت: اى دشمن خدا! خيال كرده اى كه خداوند براى تو گنهكار پرده پوشى مى كند؟! آن مرد گفت: اى امير مؤمنان! تو هم درباره من تند نرو. اگر من يك گناه كردم تو سه گناه مرتكب شدى ؛
❕خداوند فرموده است: «تجسّس نكنيد» و تو تجسّس كردى. فرموده است: «از درها وارد خانه ها شويد» و تو از ديوار بالا آمدى. بدون اجازه بر من وارد شدى، در حالى كه خداوند متعال فرموده است: «وارد خانه هاى جز خود نشويد مگر آنكه اجازه بگيريد و بر اهل آنها سلام كنيد».
« أنّ عمرَ بنَ الخطّابِ كانَ يَعُسُّ بالمدينةِ مِن اللّيل، فسمِعَ صَوتَ رجُلٍ في بَيتٍ يَتَغنّى، فتَسَوّرَ علَيهِ، فقالَ: يا عدوَّ اللَّهِ، أظَنَنْتَ أنَّ اللَّهَ يَسْتُرُكَ وأنتَ في مَعصِيَتِهِ؟! فقالَ: وأنتَ يا أميرَ المؤمنينَ، لا تَعْجَلْ علَيَّ، إن أكُنْ عَصَيتُ اللَّهَ واحِدةً فقد عَصَيتَ اللَّهَ في ثلاثٍ: قالَ: «وَ لا تَجَسَّسُوا» وقد تَجَسَّسْتَ، وقالَ: «وَ أْتُوا الْبُيُوتَ مِنْ أَبْوابِها» وقد تَسَوَّرْتَ علَيَّ، وقد دخَلْتَ علَيَّ بغيرِ إذنٍ، وقالَ اللَّهُ تعالى: «لا تَدْخُلُوا بُيُوتاً غَيْرَ بُيُوتِكُمْ حَتَّى تَسْتَأْنِسُوا وَ تُسَلِّمُوا عَلى أَهْلِها». قالَ عُمرُ: فهلْ عندَكَ مِن خيرٍ، إن عَفَوتُ عنكَ؟ قالَ: نَعَم، فعَفا عنهُ وخَرجَ وتَركَهُ. »
📚کنزالعمال ، ح 8827
❕لذا در تفسیر نمونه می خوانیم ؛
« اسلام مى خواهد مردم در زندگى خصوصى خود از هر نظر در امنيت باشند. بديهى است اگر اجازه داده شود هر كس به جستجو گرى در باره ديگران بر خيزد حيثيت و آبروى مردم بر باد مى رود، و جهنمى به وجود مى آيد كه همه افراد اجتماع در آن معذب خواهند بود. »
📚تفسیر نمونه ، ج 22 ص 184
👌بنابراین ما تجسس در عیوب افراد و مسائل شخصی آنان نمی کنیم تا ببینیم روزه اند یا خیر ، آنچه در این زمینه مورد ممنوعیت است ، تنها تظاهر به روزه خواری در جامعه و اجتماع است که افراد علنا در ماه رمضان و در برابر سایر روزه داران حرمت شکنی کند و به عقاید آنان دهن کجی کنید ، در این صورت نیز تجسس و پرسشی از ما صورت نمی گیرد که آیا فرد مذکور روزه است یا خیر ، بلکه خودش با تظاهر به روزه خواری ، علنا اعلام جرم بر علیه خود می کند ، در ذیل در این رابطه بیشتر توضیح داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2703
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
#آیت_الله_بهجت_و_ولایت_فقیه
🤔#پرسش
❔رد ولایت مطلقه فقیه از نظر آیة الله بهجت
🔸 مرحوم شیخ محمد تقی بهجت در جامع المسائل میگوید: ولایت عامه برای فقیه ثابت نیست.
📚 جامع المسائل، تألیف آیت الله بهجت، جلد ۵، صفحه 98
‼️ این خاطرهای و قصهای از ایشان نیست که بعد از فوتشان منتشر شده باشد، بلکه کتابی است که خودشان نوشتهاند !!!
⚠️ این مطلب برای اولین باری است که در فضای مجازی منتشر میشود در نشر آن کوشا باشید ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌مساله ولایت فقیه در امر حکومت و تدبیر جامعه ، مساله ای مسلم در فقه شیعه است و هیچ فقیه آگاهی ، منکر آن نیست ، در ذیل مفصل در این رابطه توضیح داده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3507
❕مرحوم بهجت نیز ، ولایت فقیه را قبول داشته اند .
👌از ایشان آمده است که در زمينه ولایت فقیه ، چنین استدلال می کردند ؛
« در زمان غيبت كبراى حجت حق، نمى توان براى مساله بيش از سه رويكرد فرض كرد زيرا يا بايد كتاب خدا و احكام و قوانين دين تعطيل شود و يا بايد خود بخود بماند يعنى خودش وسيله ابقاى خود باشد و يا نياز به سرپرست و حاكم و مبين دارد كه همان ولى امر و مجتهد جامع الشرايط است.
🔸فرض اول عقلا و نقلا باطل است، زيرا دين مبين اسلام، آيين خاتم است و تا ختم نسل بشر بايد راهنما و آيين امت باشد.
🔸فرض دوم نيز باطل است، زيرا قانون خود به خود اجرا نمى شود و نياز به شخص و يا اشخاص دارد تا آن را حفظ و به اجرا در آورند.
🔸ناچار بايد به فرض سوم قائل باشيم و بگوييم ولى امر بايد جامعه مسلمين را با همه شئونات و ابعاد آن نگه دارد.
👌 از سوى ديگر نيز روشن است كه جامعه به تشكيلات فراوان از قبيل ارتش، آموزش و پرورش، دادگسترى و... نياز دارد، لذا بايد دست ولى فقيه در همه شئونات مادى و معنوى باز بوده و مبين و شارح و راهنما و حلال مشكلات باشد. در نتيجه ولى فقيه بايد تمام شئونات امام معصوم عليه السلام به استثناى امامت و آنچه مخصوص امام معصوم است داشته باشد تا بتواند اسلام را در جامعه پياده كند و گرنه در صورت عدم وجود تشكيلات و تشريفات حكومتى دشمنان نخواهند گذاشت كه حكومت و آيين اسلامى پياده شود.
📚رضا باقى زاده، برگى از دفتر آفتاب شرح حال شيخ السالكين آيت الله العظمى بهجت ره، قم: ميراث ماندگار،، 1385 ص 101 و 102 ، ( به نقل از نرم افزار پرسمان )
👌در کتاب استفتاءات مرحوم بهجت نیز ، به مشروعیت ولایت فقیه تصریح شده است .
❕مطابق آنچه در کتاب مذکور آمده است ، مرحوم بهجت نمی گویند که ولایت فقیه ، یک حکم جعلی و دروغین است و فقیه چنین ولایتی را ندارد ( چنان که منکران ولایت فقیه چنین می گویند ) .
❕بلکه ایشان تصریح دارند که ولایت فقیه حکمی اسلامی و شرعی است ، اما از مسائل فروعی دین و تکالیف عملی است نه مسائل اعتقادی ، یعنی ولایت فقیه تکلیف عملی را در پی دارد که مثلا بر فقیه واجب است اعمال ولایت کند یا بر مردم لازم است که ولایت فقیه را بپذیرند ، ایشان در پاسخ به پرسشی که از ایشان پرسیده بودند ؛
« آیا ولایت فقیه یک مساله تقلیدی است یا اعتقادی » ؟
👌جواب دادند ؛
« مساله تقلیدی و از فروع است »
📚استفتاءات ، محمد تقی بهجت ، ج 1 ص 27
👌بنابراین ایشان اصل مساله ولایت فقیه را قبول دارند .
❕ در بین قائلین به ولایت فقیه ، این بحث است که آیا ولایت فقیه مطلقه و عام است یا مقیده ، که روشن است تفاوت نظر در این موضوع به اصل مساله ولایت فقیه در تدبیر جامعه و حکومت داری ، خللی وارد نمی کند ، در ذیل در این رابطه توضیح داده ایم و معنا و مفهوم مطلقه و مقیده بودن ولایت فقیه را تبیین کرده ایم ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2767
👌مرحوم بهجت نیز ولایت فقیه در امر تدبیر جامعه را قبول دارند ، اما عام بودن این ولایت را نپذیرفته اند ، که در نمایه فوق الذکر توضیح داده ایم که این مساله خللی در اصل مساله وارد نمی کند .
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
❕کانال وهابی مدعی شده است که نائبان خاص امام مهدی ع ، افراد دروغگویی بوده اند که به دروغ ادعای نیابت کردند و مردم را گول زدند ، در ذیل پاسخش را داده ایم ؛
💠 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2569
👌در مورد اللهیاری و جهل و کذب و دروغگویی های او نیز در ذیل روشنگری هایی داشته ایم ؛
💠 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2368
💠 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2497
💠 https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2550
ـ🍃💌🍃💌☘🍃
ـ💌🍃💌🍃
ـ🍃💌☘🍃
ـ💌🍃﷽
ـ☘🍃
ـ🍃
🌸به مناسبت فرا رسیدن سالروز میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام، کانال پرسمان اعتقادی تقدیم می کند ؛
💐برخی از پرسش و پاسخ های برگزیده پیرامون امام حسن علیه السلام ؛
1⃣فلسفه صلح امام حسن علیه السلام با معاویه چه بوده است؟
💠 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2149
2⃣آیا دریافت خراج و پول توسط امام حسن علیه السلام از معاویه در جریان صلحشان واقعیت دارد؟
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3277
3⃣آیا صحیح است که جعده به دستور معاویه به امام حسن مجتبی علیه السلام سم داده است؟
💠 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2935
4⃣چرا امام حسن علیه السلام در انتخاب همسر توجه نکردند و با جعده ازدواج کردند مگر علم غیب نداشتند؟
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1328
5⃣آیا روایاتی که می گوید امام حسن علیه السلام همسران زیادی می گرفت و طلاق می داد صحیح است؟
💠 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2118
6⃣آیا داستان ازدواج های متعدد امام حسن علیه السلام و طلاق آن ها قابل قبول است؟
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2120
7⃣در قرآن آمده است که همه اموال خود را نباید بخشید تا به خانواده فشار آید چرا امام حسن سه مرتبه تمام اموال خود را به فقرا بخشید؟
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/700
8⃣آیا جریان تیر باران شدن جنازه مطهر امام حسن علیه السلام توسط عایشه واقعیت دارد؟
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2935
9⃣چرا امام حسن با وجود آگاهی غیبی از سم تهیه شده توسط جعده خورد؟ آیا این خود کشی محسوب نمی شود؟
💠 https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3307
0⃣1⃣از روحانیون و مداحان زیاد شنیده ایم که می گویند وقتی امام حسن مسموم شد ، ایشان از شدت جراحت جگرشان را تکه تکه شده استفراغ کردند؟ چگونه می توان چنین سخنی را قبول کرد در حالی که جگر در مجرای گوارش انسان نیست که استفراغ شود؟
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/135
1⃣1⃣یکی از کانال های ضد دین می گوید امام حسن و امام حسین مانند دختران در گوش خود گوشواره می کردند❗️آیا این مطلب واقعیت دارد ؟
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2535
2⃣1⃣اگر #رقص حرام است چگونه در روایات آمده است که حضرت زهرا امام حسن و امام حسین را می رقصانده است؟
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2536
3⃣1⃣این که در روایاتی آمده که وقتی امام حسن و امام حسین کشتی می گرفتند پیامبر امام حسن رو #تشویق می کرد چه معنایی دارد ❗️این یعنی امام حسن نزد پیامبر از امام حسین محبوب تر بوده؟
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2534
4⃣1⃣آیا امام حسن علیه السلام در فتوحات خلفا شرکت کردند؟
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2559
5⃣1⃣امام حسن علیه السلام از دیدگاه معاصران و اندیشمندان و مورخان اهل سنت❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1144
6⃣1⃣مطلب زير بخشي از سخنان اقاي دکتر حسن روحاني هست که در تاريخ چهارشنبه 23 مهر 1399 به نقل از ايشان در پايگان اطلاع رساني رياست جمهوري بارگزاري شده است. وقتی برخی از اصحاب امام حسن آمدند با زبان معترضانه که چرا قبول کردید و چرا صلح کردید؟ چرا در برابر طرف مقابل پیمان را امضا کردید؟ حضرت فرمود: "انی رأیت هوی معظمالناس علی الصلح"، گفت؛ جامعه اسلامی که شما 10 نفر نیستید شما 20نفری که اینجا پیش من آمدید دنیای اسلام نیستید من در مسجد برای مردم سخنرانی کردم و دیدم اکثریت قاطع جامعه صلح میخواهند و وقتی مردم این را میخواهند صلح را انتخاب میکنم.... به موقع باید بایستیم و بجنگیم به موقع باید صلح کنیم. ❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3018
7⃣1⃣معاند می گوید امام حسن و امام حسین ع به شام رفتند و با معاویه بیعت کردند و رابطه آنان با معاویه خوب بوده است ❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2838
8⃣1⃣ملحد می گوید ابن خلدون شیعی در تاریخش نقل کرده است که امام حسن و امام حسین علیهما السلام در لشکری که قصد فتح آفریقا را در زمان عثمان داشتند ، شرکت داشته اند ❗️
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2788
#پرسمان_اعتقادی
@Rahnamye_Behesht
#سایت_ما
ipasookh.ir
🍃
☘🍃
💌🍃
🍃💌☘🍃
💌🍃💌🍃
🍃💌🍃💌☘🍃