#عمر_و_عدالت
🤔#پرسش
❔ یکی از دوستان گفتند که عمر دربین زمامداران مسلمان به جز ائمه معصومین عدالت داشتند درکشورداری وامور #اجرایی مسلمانان خواستم بدانم چه جوابی باید به ایشان داد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌سخن از عدالت عمر و قرار داشتن او بر مسیر حق و عدالت ، بیشتر به لطیفه شبیه تر است تا به واقعیت و موارد نقض و خلاف این سخن از روایات و نصوص حدیثی و تاریخ اهل سنت بسیار #فراتر از بیان است که به برخی اشاره می کنیم ؛
🔸زمانی که ابوبکر ، عمر را به خلافت نصب کرد ، صحابه نسبت به این نسب اعتراض کردند و گفتند آیا مردی تند خو و خشن ( و به دور از عدالت ) را بر ما نصب می کنی ، چگونه #پاسخ خدا را می دهی ❗️
📚تاریخ مدینه ج 2 ص 671_ سنن بیهقی ج 8 ص 149
❕چگونه می توان عمر را به وصف عدالت توصیف کرد در حالی که چنین حکم #ظالمانه ای در مورد زن دیوانه ای داد ، چنان که علمای اهل سنت نقل می کنند ؛
« زن ديوانه اى را آوردند پيش عمر كه زنا داده بود پس درباره آن با چند نفر مشورت كرد و دستور سنگسار كردن آنرا داد پس على كه رضوان خدا بر او باد گذر
به آن زن نمود فرمود: كار اين زن بيچاره چيست گفتند: اين زن ديوانه فلان قبيله است كه زنا داده و عمر فرمان داده كه سنگسار شود. پس گفت او را برگردانيد سپس آمدند پيش عمر و گفتند: آيا ندانستى آيا ياد ندارى كه پیامبر فرمود: قلم تكليف از سه طايفه برداشته شده از طفل تا بالغ شود ، از خواب تا بيدار گردد ، از ديوانه تا عاقل شود و اين ديوانه فلان قبيله است شايد اين زنائى كه مرتكب شده در حال ديوانگى بوده پس او را آزاد گذارد و عمر شروع كرد به اللّه اكبر گفتن »
📚سنن ابن ماجه ج 2 ص 227_ مستدرک حاکم ج 2 ص 59 _ سنن کبری ج 8 ص 264
🔸یا نقل می کنند ؛
« پسرى از عمر بن خطاب داخل بر او شد و او خود را به صورت مردها درآورده و لباس خوبى پوشيده بود پس عمر او را زد با تازيانه اش تا بگريه درآمد.
پس حفصه به او گفت براى چه او را زدى، گفت: ديدم كه #مغرور بخود شده پس دوست داشتم كه او را كوچك كنم در پيش خودش »
📚تاریخ الخلفاء ص 96
❕یا نقل می کنند ؛
« عمر نشسته بود و تازيانه هم با او بود و مردم در اطرافش نشسته بودند كه جارود عامرى آمد پس مردى گفت: اين بزرگ قبيله ربيعه است، پس عمر و اطرافيانش و جارود شنيدند، پس چون نزديك عمر رسيد او را با تازيانه اش زد و گفت ترسيدم اينكه تو با مردم آميزش كنى و بگوئيد: كه اين امير است و در عبارت ديگر، ترسيدم كه در دلت از آن #چيزى وارد شود، پس دوست داشتم كه نفست را سركوب كنم. »
📚سیره عمر ، ابن جوزی ، ص 178 _ کنزالعمال ج 2 ص 167
❕دارمی نقل می کند ؛
« عمر بن خطاب ابی بن کعب را به خاطر روایت کردن از رسول خدا #تازیانه زد »
📚سنن الدارمی ج 1 ص 132
🔸هیثمی می نویسد ؛
« عمر ابن مسعود و ابا مسعود انصاری و ابو الدرداء را #زندانی کرد چون از رسول خدا روایت می کردند »
📚مجمع الزوائد ج 1 ص 372
❕راوی می گوید ؛
« شبی مهمان عمر بودم ، نیمه های شب دیدم که عمر همسرش را کتک می زند ، او را منع کردم ، عمر گفت کسی حق ندارد از مرد بپرسد که همسرش را #چرا کتک می زند »
📚سنن ابن ماجه ج 1 ص 639 _ تهذیب الکمال ج 18 ص 31
❕یا نقل می کنند ؛
« عمر نخستین شخصی بود که تازیانه به دست گرفت ، و مردم را با آن می زد »
📚تاریخ طبری ج 2 ص 570 _ الکامل فی التاریخ ج 2 ص 454
👌پیامبر گرامی به او می گفت ؛
« ای پسر خطاب مایه عذاب و شکنجه #صحابه مباش »
📚صحیح مسلم ج 3 ص 1696
🔸عمر کسی بود که اموال فرماندارانش را مصادره می کرد و نصف اموالشان را از آنان می گرفت چنان که ابن ابی الحدید می گوید ؛
« عمر اول کسی بود که نصف اموال #فرمانداران را مصادره می کرد »
📚شرح ابن ابی الحدید ج 3 ص 113
❔این مضمون از اعمال و رفتار های ناشایسته و خلاف عدالت عمر بسیار فراتر از آنچه آوردیم توسط اهل سنت ذکر شده است که جهت آگاهی رجوع کنید ؛
📚ترجمه الغدیر ج 11 ص 159 به بعد _ الف سوال و اشکال ، کورانی ، ج 3 ص ،338 به بعد
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#نیازمندی_خداوند_به_شکر_بندگان
🤔#پرسش
❔خدا چرا به ما تلنگر میزنه ک نعمتهاشو به یاد بیاریم؟ مگه خدا به تشکر کردن ما احتیاج داره؟ چرا خدا مارو از اول در #کمال نهایی قرار نداد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌شكر نعمت» همان «قدردانى از نعمت» است خواه به زبان باشد يا در عمل، بنابراين «كفران و ناسپاسى» بى اعتنائى به نعمتها و يا تحقير و تضييع آنها است.
❕خداوند فرمود ؛
« بخاطر بياوريد هنگامى را كه پروردگارتان اعلام داشت كه اگر شكرگزارى كنيد (نعمت خود را) بر شما خواهم افزود و اگر كفران كنيد مجازاتم شديد است » ( ابراهیم 7)
👌و فرمود ؛ « هر كس شكركند به سود خويش شكر كرده است وهر كس كفران كند پرودگار من غنى وكريم است.» ( نمل 40)
🔸ممكن است انسانها در برابر #نعمتهايى كه به ديگرى مى بخشند انتظار شكرگزارى داشته باشند، و يا حتّى در بعضى از شرايط به آن نيازمند باشند، خواه نياز روحى باشد، و يا نياز به خاطر موقعيتهاى اجتماعى.
❕ولى بى شك خداوندى كه از همگان بى نياز است و اگر تمام جهانيان كفران كنند، يا كافر شوند گردى بر دامان كبريائيش نمى نشيند، نيازى به شكرگزارى بندگان ندارد، بنابراين اين همه تأكيد در مسأله شكرگزارى كرده است- همانند ساير
عبادات- نتيجه اش به خود انسانها بازگشت مى كند، و اگر كمى دقّت كنيم فلسفه آن روشن مى شود.
1⃣كسى كه از نعمتهاى پروردگار #قدردانى مى كند، خواه در دل باشد يا با زبان يا عمل، نشان مى دهد كه لايق نعمت است، خداوند حكيم نيز كارش همه جا از روى حكمت است، نه بدون دليل نعمتى را از كسى مى گيرد نه بى دليل نعمتى را به كسى مى بخشد، بنابراين هنگامى كه انسان در برابر نعمتهاى او شكرگزارى مى كند به زبان حال مى گويد من لايق شكر بيشترم و حكمت پروردگار ايجاب مى كند نه تنها آن نعمت را بر او پايدار كند بلكه افزون نمايد.
🔸ولى فرد ناسپاس با زبان حال بى لياقتى خود را عرضه مى دارد و حكمت پروردگار ايجاب مى كند كه نعمت را از او بگيرد و اگر انسان روزى در صف شاكران بود، و روز ديگر به صف كفران كنندگان پيوست خداوند مطابق اين تغيير روش با او رفتار مى كند. «و اين به خاطر آن است كه خداوند هيچ نعمتى را كه به گروهى داده تغيير نمى دهد جز آنكه آنها خودشان را تغيير دهند، و خداوند شنوا و دانا است». ( انفال 53)
👌و اگر در آيات و روايات اسلامى شكر سبب دوام نعمت يا افزايش آن شمرده شده دليلش همين است. در حديثى اميرمؤمنان على عليه السلام مى فرمايد: «بِالشُّكْرِ تَدُومُ النِّعَمُ؛ شكر سبب دوام #نعمت است».
📚شرح فارسی غرر الحکم ج 3 ص 198
🔸 و در حديث ديگر مى فرمايد: «ثَمَرَةُ الشُّكْرِ زِيادَةُ النِّعَمِ؛ ثمره شكر فزونى نعمت است».
📚همان مدرک ص 328
👌اضافه بر اين هنگامى كه روح شكرگزارى در انسان پرورش يابد، از شكر خالق به شكر مخلوق مى رسد، و تشكر و سپاسگزارى در برابر خدمات و زحمات مخلوق انگيزه مؤثّرى مى شود براى حركت بيشتر در جامعه انسانى و شكوفا شدن استعدادهاى خلّاق و #ظرفيتهاى وجودى اشخاص، و در نتيجه جامعه به پيش حركت مى كند.
2⃣شكرگزارى از خالق راهى به سوى معرفت او مى گشايد و پيوند انسان را با آفريدگار محكمتر مى كند . شكرگزارى علاوه بر اين كه معرفت بخشنده نعمتها را به دنبال دارد، معرفت نعمت را نيز همراه خواهد داشت، چرا كه هر قدر نعمت از نظر كيفيّت و كميّت بالاتر و بيشتر باشد، شكرى افزونتر مى طلبد، و براى اداى حق شكر منعم، معرفت نعمت ضرورى است، و همين معرفت نعمت روز به روز پيوند بندگان را با خدا #محكمتر مىسازد و آتش عشقش را در دلها شعله ورتر مىكند، و اى بسا اين مواهب مادّى آن چنان مواهب معنوى به دنبال داشته باشد كه از آن به مراتب برتر و والاتر باشد.
📚اخلاق درقرآن ج 3 ص 83
#ادامه👇
#ادامه👇
❔اما بخش دوم سوال که چرا خداوند جواد و كريم، از آغاز بندگان را كامل نيافريد، تا همگى در جوار قرب او جاى گيرند، و از بركات نزديكى به ذات پاكش بهره ور شوند.
👌جواب روشنی دارد ، چرا که تكامل انسانى چيزى نيست كه بتوان آن را به اجبار آفريد، بلكه راه طولانى و #درازى است كه انسانها بايد با پاى خود آن را طى كنند، و با اراده و تصميم و افعال اختيارى خويش، طرح آن را بريزند.
🔸آيا اگر از كسى به اجبار و با زور سرنيزه مبلغ هنگفتى براى ساختن يك بيمارستان بگيرند اين عمل هيچ اثر اخلاقى و تكامل روحى براى او دارد؟
👌مسلما نه، اما اگر به اراده و ميل خويش، حتى يك ريال به چنين هدف مقدسى كمك كند به همان نسبت راه كمال اخلاقى را پيموده است.
❕از اين سخن چنين نتيجه مى گيريم كه خداوند بايد با اوامر و تكاليف و برنامه هاى تربيتى كه وسيله پيامبران او و نيروى عقل ابلاغ مى شود، اين مسير را براى ما مشخص كند، و ما با اختيار و اراده خويش اين راه را بپيمائيم ، چنان که هدف از خلقت ما هم همین تکامل اختیاری است که در گذشته مفصلا در مورد آن بحث کرده ایم ؛
🔸https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1963
📚تفسیر نمونه ج 22 ص 392
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#شبهه_غلو_در_مورد_امام_علی_کتاب_انوارالنعمانیه
🤔#پرسش
#امام_على يا الله، شيعيان كدام را ميپرستند؟؟
#نعمت_الله_جزائری یکی از برجسته ترین علمای شیعیان در کتاب بسيار معروف خود كه در تمامى حوزه هاى علميه نيز تدريس ميشود در مورد #امام_على اينچنين نوشته است:
▪️امام علی می فرماید؛
قسم به ذات پاک الله که من با ابراهیم در آتش همراه بودم و من همان کسی هستم که به آتش دستور داد تا بر ابراهیم سرد و سلامت گردد! و با نوح پیامبر در کشتی همراه بودم و این من بودم که او را از غرق شدن نجات دادم! و با نبی الله موسی همراه بودم و تورات را به وی یاد دادم! و من بودم که عیسی پیامبر خدا را در گهواره به سخن آوردم و انجیل را به او یاد دادم! و من حضرت یوسف را در چاه همراهی کردم و او را از کید و نیرنگ برادرانش نجات دادم!
#منبع : الأنوار النعمانیة نوشته شيخ نعمت الله جزايرى ج ۱ ص ٣١
براى اينكه ببينيم اين #روحانيون_شيعه چگونه #بت_سازى ميكنند و چگونه مردم را فريب ميدهند، سرى به #آيات_قرآن ميزنيم تا تفاوت ادعاى اين شيخ شياد و آيات كتاب آسمانى خود مسلمانان را ببينيم و قضاوت را به خواننده گان محترم واميگذازيم.
١) در مورد آتش نمرود و ابراهیم در سوره انبياء چنين آمده كه::
#سوره انبياء آيه ٦٩:
قُلْنَا يَا نَارُ كُونِي بَرْدًا وَسَلَامًا عَلَىٰ إِبْرَاهِيمَ*
#ترجمه:(وقتى او را به آتش انداختند، ما) گفتیم : «ای آتش ! بر ابراهیم سرد و سلامت باش». (انبیاء-۶۹)
٢) همچنین در مورد داستان نوح در سوره عنكبوت آمده است كه:
#سوره عنكبوت آيه ١٥:
فَأَنجَيْنَاهُ وَأَصْحَابَ السَّفِينَةِ وَجَعَلْنَاهَا آيَةً لِّلْعَالَمِينَ*
#ترجمه: آنگاه او و سرنشینان کشتی را نجات دادیم، و آن (کشتی) را نشانه (ی عبرتی) برای جهانیان قرار دادیم. (عنکبوت-۱۵)
٣) و در مورد عیسی نيز در قرآن چنين آمده است:
#سوره مائده آيه ١١٠:
إِذْ قَالَ اللَّهُ يَا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ اذْكُرْ نِعْمَتِي عَلَيْكَ وَعَلَىٰ وَالِدَتِكَ إِذْ أَيَّدْتُكَ بِرُوحِ الْقُدُسِ تُكَلِّمُ النَّاسَ فِي الْمَهْدِ وَكَهْلًا ۖ وَإِذْ عَلَّمْتُكَ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَالتَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِيلَ*
#ترجمه: 'به یاد آور' هنگامی را که خداوند 'به عیسی پسر مریم' می فرماید:«ای عیسی پسر مریم، نعمتی را که به تو و مادرت بخشیدم به یاد آور؛ زمانی که تو را با « روح القدس» 'جبرئیل' تقویت کردم، در گهواره و بزرگی با مردم سخن گفتی، و هنگامی که کتاب و حکمت، و تورات و انجیل را به تو آموختم. (سورة المائدة آية ١١٠)
به همين راحتى #امام_على را با روايات من درآوردى تبديل به خدا ميكنند ❗️❗️
💠#پاسخ💠
1⃣نخست باید توجه کرد که شیعه هیچگاه در حق اهل بیت علیهم السلام غلو نمی کند و نسبت های خدایی را به آن بزرگواران نمی دهد .
❕امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« جوانان خود را از نزدیک شدن به غلات بر حذر دارید زیرا غلات بدترین مخلوقات هستند.عظمت خداوند را کوچک شمرده و ادعای #ربوبیت برای بندگان خدا می کنند و به خدا سوگند غلات از یهود و نصاری و مجوس و مشرکین بدتر هستند »
📚امالی طوسی ص650
🔸پیامبر گرامی فرمود ؛
«من را بالاتر از آنچه هستم قرار ندهید »
📚بحار الانوار ج25 ص265
🔸 علی علیه السلام فرمود ؛
« بپرهیزید از غلو در حق ما بگویید ما #بندگانی هستیم که تحت ربوبیت خدا هستیم .پس از آن هر چه در فضل ما خواستید بگویید »
📚خصال ج2 ص614
2⃣کتاب انوار النعمانیه مرحوم جزائری جزء کتب درسی حوزه های علمیه نیست و روایاتی هم که نقل می کند به خودی خود حجت نیست ، مگر این که از منابع #متقدم و معتبر نقل روایت کند .
❕روایتی که مورد اشکال قرار گرفته است ، مستند قابل اعتمادی جزء همان کتاب انوار النعمانیه ندارد و خبری از آن در کتب اربعه و سایر و حتی بحار الانوار نیست و روایت هم بدون سند با تعبیر « #روی » « روایت شده است » نقل شده است .
🔸آیا با چنین روایت بی سند و #مدرک می توان چنین به تشیع هجمه کرد ❗️
#ادامه👇
🔸#ادامه 👇
3⃣به فرض هم که روایت صحیح باشد ، قابل توضیح و تفسیر است و می تواند حمل شود بر #توسل انبیاء گذشته به انوار قدسی اهل بیت علیهم السلام .
❕در گذشته آوردیم و گفتیم که امامان گرامی ما دارای خلقت نورانی بوده اند ، و خداوند سال های سال قبل از خلقت آدم ، نور #وجودی آنان را خلق کرده و آنان تسبیح گوی خداوند بودند ، و تمام انبیاء با نوری وجودی آنها آشنایی داشته اند .
🔷پیامبر #گرامی فرمود ؛
« من و علی و فاطمه و حسن و حسین در سراپرده #عرش الهی بودیم و او را تسبیح می کردیم و فرشتگان با تسبیح کردن ما ، #تسبیح خداوند را فرا گرفتند »
📚#فضائل الشیعه ص7 _ #بحار الانوار ج25 ص2
👌❕بر این اساس طبیعی است که انبیاء گذشته به آن انوار مطهر #توسل کنند .
💠 در روایتی امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« یک یهودی به نزد رسول خدا آمد و خطاب به او گفت: شما برتر هستید یا حضرت موسی بن عمران که خداوند با او صحبت کرد، بر او تورات را نازل کرد، معجزه عصا را به او داد، دریا را بر او گشود و ... پیامبر در حالی که از بیان مستقیم برتری خود، اکراه داشت، فرمود: همانا حضرت آدم زمانی که آن اشتباه را انجام داد اینگونه توبه کرد: خداوندا، همانا از تو مسئلت میجویم به حق محمد و آل محمد مرا ببخشی» سپس خداوند او را بخشید. همانا نوح زمانی که سوار بر کشتی بود و ترسید که غرق شود، چنین دعا کرد: خداوندا، همانا از تو مسئلت میجویم به حق محمد و آل محمد برای اینکه مرا از غرق نجات دهی» پس خداوند آنها را نجات داد و همانا ابراهیم زمانی که در #آتش افتاد چنین دعا کرد: « خداوندا، همانا از تو مسئلت می جویم به حق محمد و آل محمد مرا از این آتش نجات بخشی» پس خداوند آتش را بر او #سرد کرده و او به سلامت از آنجا رهایی یافت. و زمانی که موسی عصا را انداخت دعا کرد: « خداوندا، همانا از تو مسئلت میجویم به حق محمد و آل محمد مرا حفظ کنی، خداوند فرمود: نترس ... »
📚امالی #صدوق ص218 _ احتجاج #طبرسی ج1 ص48
👌در نقل دیگری امام #رضا علیه السلام فرمود ؛
« زمانی که کشتی نوح در حال غرق شدن بود ، خداوند را به حق ما خواند و خداوند او را نجات داد و زمانی که ابراهیم در #آتش افتاد ، خداوند را به حق ما خواند و خداوند نیز او را نجات داد و آتش برایش سرد و سلامت گشت و موسی با توسل به ما از دریا نجات یافت و عیسی زمانی که یهود قصد قتلش را داشتند با توسل به ما نجات یافت و به آسمان رفت »
📚وسائل الشیعه ج7 ص103
🔸https://t.me/Rahnamye_Behesht/7893
👌اگر بر اساس روایت کتاب انوار النعمانیه علی علیه السلام می گوید من ابراهیم را از آتش نجات دادم با نوح را از غرق شدن نجات دادم یا تورات را به موسی یاد دادم یا یوسف را یاری کردم و ... یعنی آن پیامبران با توسل به نور قدسی من مشکلاتشان را خداوند برطرف کرد و به آنان تعالیم آسمانی را تعالیم داد .
❕علی علیه السلام واسطه بوده و در هر صورت فاعل اصلی خداوند متعال بوده است .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#مفقود_الاثر_شدن_شوهر
🤔#پرسش
❔چرا یک زن درصورت مفقودالاثر شدن شوهرش باید 4سال صبر کنه؟نیازهای عاطفی و جنسی زن چرا #لحاظ نشده ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌اگر شوهر زن گم شود و از مرگ یا حیات او هیچ اطلاعی نباشد ، زن باید به مدت چهار #سال صبر کند تا شوهر پیدا شود و در این مدت از طریق محاکم قضایی به تحقیق و جستجو در مورد شوهر پرداخته می شود ، پس از سپری شدن این مدت ، زن می تواند به حاکم شرع و محاکم قضایی رجوع کند تا طلاق #غیابی برای او صادر شود .
🔸سماعه می گوید از امام علیه السلام سوال کردم در مورد زنی که شوهرش گم شده بود . امام علیه السلام در پاسخ گفت ؛
« اگر بداند که شوهر زنده است ، باید منتظر بماند که یا خبر مرگ او بیاید یا طلاق او ، اما اگر نداند که شوهر کجاست و خبر و نامه ای هم از او نباشد ، زن به نزد امام ( و حاکم شرع می رود ) ، امام او را امر می کند که چهار سال منتظر باشد ، و خود برای پیدا کردن شوهر سعی و #تلاش می کند که اگر در این مدت شوهر پیدا نشد ، زن عده وفات نگه می دارد و پس از آن می تواند ازدواج کند »
📚التهذیب ج 7 ص 497 _ وسائل الشیعه ج 20 ص 506
❕البته می توان چنین گفت که حکم فوق ، حکم ابتدائی و اولیه در موضوع است ، حکم #ثانویه بر آن است که اگر زن با صبر کردن در این مدت ، گرفتار عسر و حرج شود ( چه از نظر تامین مالی ، یا نیاز عاطفی و جنسی ) می تواند زودتر به نزد حاکم برود تا حاکم شرع #طلاق غیابی را زودتر جاری کند .
🔸 مستند حکم ثانویه فوق « ادله نفی عسر و حرج در اسلام » می تواند باشد .
❕خداوند می فرماید ؛
« او شما را برگزید و در دین خود تکلیف #مشقت باری برای شما قرار نداد » ،
🔶#حج 78
🔸و می فرماید ؛
« خداوند #راحتی شما را می خواهد و زحمت شما را نمی خواهد »
🔹بقره 185
🔷پیامبر #گرامی فرمود ؛
« من مبعوث به شریعت #سهل و آسانی شده ام »
📚#بحار_الانوار ج30 ص548
👌این قاعده می گوید ، اساس اسلام بر سختگیری نیست و اگر در جایی #حکمی تولید مشقت کند ، موقتا آن حکم برداشته می شود .
📚تفسیر نمونه ج 1 ص 637
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman