هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅حقیقت آن است که وقتی زن پوشیده و با وقار از خانه بیرون رودو عفاف و پاک دامنی را رعایت کند، فاسدان و مزاحمان جرأت هتک حیثیت او را در خود نمییابند.
بیمار دلانی که در پی شکار میگردند نمیتوانند جرات شکاربه اورا بخود بدهند.
احکامی از اسلام که جنبه فردی و اعتقادی دارد و ماهیت و فلسفه ان بر ایمان و اعتقادت فردی است و اساس اثر بخشی ان بر خود سازی است، با اجبار تحقق نخواهد یافت و تنها راه تحقق واقعی این احکام ، انسان سازی بر اساس معرفت و شناخت است.
قرآن کریم، زنان ایده آل را که در بهشت جای دارند، به مروارید محجوب و پوشیده در صدف تشبیه میکند: کامثال اللولو المکنون. سوره واقعه: 23)
3
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅حجاب زنان در ایران باستان
◀️پژوهشها نشان می دهد که زنان ایران از زمان مادها (که نخستین ساکنان آریایی ایران بوده اند) حجاب کاملی داشته اند.
در کتاب "حقوق زن در اسلام و اروپا" آمده: در کیش آریایی، زنان محترم محجوب بوده اند. زنان محترم ایرانی برای حفظ حیثیت طبقه ممتاز و ایجاد حدودی که آنها را از زنان عادی و طبقه پایین تر امتیاز دهد، صورت خود را می پوشاندند و گیسوان خود را پنهان نگه می داشتند. همچنین محجوب بودن (پوشش صورت) به زنان اشراف اختصاص داشته است(حقوق زن در اسلام و اروپا، ص51)
4
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅از ابتدای اسلام تا دوران صفویان
◀️در پایان دوره ساسانیان اسلام وارد ایران شد و پس از ورود اسلام به ایران نیز حجاب با تأثیرپذیری از فرهنگ غنی اسلام شکوه بیشتری یافت در این دوره گرچه حجاب زنان با تغییراتی همراه بوده است، ولی همچنان فرهنگ استفاده از چارقد و چادر بلند و دوری از اختلاط با مردان بیگانه تأکید می شد(حجاب و نقش آن در سلامت روان، ص66-71)
کلاویخو در سفرنامه اش می نویسد: زن های شهری معمولًا روی پوشیده اند و چادر سفید داشته اند و نقاب سیاه(حجاب و نقش ان در سلامت روان، ص236)
"آدام اولئاریوس" در زمان شاه صفی صفوی، از ایران دیدار نموده و وضع پوشش زنان ایرانی را در آن عصر، چنین توصیف کرده : زنان، موقعی که از خانه خارج می شوند، چهره خود را نشان مردان نمی دهند، بلکه چادر سفیدی روی سر می اندازند که تمام بدن آن ها را تا مچ پا می پوشاند و فقط در جلوی صورت، شکاف کوچکی دارد. و چه بسا چهره های زیبایی که با لباس های محقرانه، و چهره های زشتی که با لباس های مجلل و فریبنده، زیر این چادرها مخفی اند و انسان نمی تواند بفهمد در پس این چادر، چه قیافه ای نهفته است(سفرنامه ادام اولئاریوس، ص 644)
5
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅دوره قاجاریه
◀️از دوره فتحعلی شاه به بعد، در اثر آمد و رفت اروپائیان و مسافرت بعضی از افراد طبقات مرفه به اروپا به تدریج فرهنگ بدحجابی زنان ترویج شد.
در دوره ناصرالدین شاه ارتباط بین ایرانیان و اروپایی ها شدت زیادی به خود گرفت؛ از طرف حکومت، دانش آموزانی جهت تحصیل به خارج اعزام شدند و در داخل ایران هم، مدارس جدیدی، با هدف ترویج اندیشه های اروپایی و غربی تأسیس شدند.
در این مدارس، عمدتا فکر و اندیشه غربی به همراه آداب و رسوم و پوشش غربی و اروپایی که در نهایت، به کت و شلوار و لباس های تنگ و شبیه به لباس مردان بود در اذهان دختران و زنان ایرانی، به جای پوشش های سنتی، به تدریج، جایگزین می شد و به تدریج برخی از دانش آموزان در این دوره، با روی باز و بدون نقاب در کلاس های درس، یا برخی مجامع عمومی دیگر حاضر می شدند و تدریجاً پوشش نقاب در این دوره، از دایره پوشش زنان ایرانی خارج شد. و در این دوره، حتی عده ای معدود از زنان ایرانی، جرأت کردند تا بدون چادر در جامعه یا در مدرسه ها، حاضر شوند.
"کلاراکوسیور رایس" که شاهد این تحولات در ایران بوده، در این باره چنین می نویسد: اولین دختر مسلمان ایرانی در زمان ناصرالدین شاه، تنها آن موقع توانست چادر خود را بردارد که در مدرسه آمریکایی تربیت یافته بود.
در زمان مظفرالدین شاه و محمد علی شاه قاجار نفوذ و تأثیر اروپاییان در فرهنگ ایران شدت زیادتری به خود گرفت و در دوره احمد شاه قاجار، اقدامات عملی شدیدتری برای رفع حجاب و به ویژه مبارزه با چادر زنان ایرانی، آغاز شد.
6
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅دوران کشف حجاب
◀️پیش از اقدام عملی گسترده جهت کشف حجاب، چپاولگران خارجی، بیش از دوره های سابق، در این خصوص سرمایه گذاری کردند. آن ها کارشناسان مخصوصی، جهت مطالعه اوضاع ایران و زمینه های حجاب گریزی، به این کشور و نیز به سایر کشورهای مسلمان، فرستادند.
"مریت هاکس" در سال 1311، قبل از اقدام کشف حجاب به ایران سفر کرده و مطالعاتی در زمینه لباس زنان ایرانی در پایتخت و شهرها و روستاهای دیگر انجام داد و سرانجام طی یک اقدام کاملا برنامه ریزی شده و گسترده پس از سفر رضا خان به ترکیه، در 17 دی ماه سال 1314، فرمان خشونت آمیز کشف حجاب در سراسر ایران، صادر شد.(حجاب برتر، ص276-360)
7
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅حجاب در ایران، پس از انقلاب اسلامی
◀️پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در اوج انقلاب در سال 1356 1357 جاذبه خاص انقلاب، شمار بیشتری از بانوان را به رعایت پوشش اسلامی متمایل کرد. البته با تهاجم فرهنگی و با ورود اینترنت و ماهواره و گسترش برخی تفکرات تساهل گرایانه برخی بانوان ایرانی، در پوشاندن کامل موهای خود، تسامح نمودند و با پوشیدن لباس های رنگارنگ و مهیج یا آرایش های تند، روی آورند.
به گونه ای که حتی در شهرستان های کوچک یا روستاها نیز تأثیرپذیری قابل توجهی مشاهده می شود.(حجاب برتر، جلد اول، ص50-56)
8
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅حجاب از نظر اندیشمندان غربی
تمام تلاش رسانههای استکباری و استعماری این است که به هر قمیتی شده مقوله حجاب را تخریب و تضعیف کنند. چنبره امپراطوری رسانهای غرب بر این قرار گرفته است که خانه و خانواده ایرانی را به اضمحلال بکشانند. برای این کار برنامههای بسیار دقیق، پیچیده و مدونی دارند. ساخت فیلمهای ماهوارهای در مورد تخریب حجاب، استفاده از برنامهسازان سکولار و بیقید در برنامههای خود، بخشی از این نقشه شیطانی دستگاههای دروغپراکنی غرب است. با تمام تلاشی که رسانههای وابسته به جریانهای صهیونیستی و انگلیسی برای تخریب حجاب دارند، ولی هستند افرادی که پی به واقعیت این دستور الهی برده و آن را ستودهاند و یا اینکه به اثرات مخرب بیحجابی در جامعه خود اقرار کردهاند؛ ما در این نوشتار چند نفر از غربیهایی را که در این زمینه اظهار نظر کردهاند را نام برده و سخنان آنان را بیان میکنیم
9
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
✅آلفرد هیچکاک:
(هیچکاک) فیلمساز مشهوری است. وی میگوید: من معتقدم که زن هم باید مثل فیلمی پر هیجان باشد. بدین معنی که ماهیت خود را کمتر نشان دهد و برای کشف خود ، مرد را به نیروی تخیل و تصور زیادتری وادارد. باید زنان پیوسته بر همین شیوه رفتار کنند. یعنی کمتر ماهیت خود را در معرض نمایش قرار دهند و بگذارند مرد برای کشف آنها بیشتر به خود زحمت بدهد. زنان شرقی تا چند سال پیش، به خاطره حجاب و نقاب و روبندی که به کار میبردند خود به خود جذاب بودند و همین مسئله، جاذبه نیرومندی بدانها میداد. اما به تدریج با تلاشی که زنان این کشورهای برای برابری با زنان غربی از خود نشان دادند؛ حجاب و پوششی که دیروز بر زن شرقی کشیده شده بود، از میان میرود و همراه آن، از جاذبه جنسی او هم کاسته میشود.
◀️برتراند راسل :
از لحاظ هنر، مایه تاسف است که به آسانی به زنان بتوان دست یافت و خیلی بهتر است که وصال زنان دشوار باشد، بدون آنکه غیر ممکن گردد.
10
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
◀️ویل دورانت:
آنچه بجوییم و نیابیم عزیز و گرانبها میگردد. زیبایی به قدرت میل بستگی دارد و میل با اقناع و ارضا، ضعیف و با منع و جلوگیری، قوی میگردد. خودداری از انبساط و امساک در بذل و بخشش، بهترین سلاح برای شکار مردان است. مرد جوان به دنبال چشمان پر از حیاست و بیآنکه بداند،حس میکند که این خودداری ظریفانه از یک لطف و رقت عالی خبر میدهند.
◀️نکتهای که این غربیان بدان اشاره کردهاند در خور تامل است. آنها اشاره کردهاند که اگر زنان عفت و حیا و حجاب خود را حفظ کنند، در مقابل دیدگان مردان از احترام ویژهای برخوردار خواهند بود و جذابیت دیگری برای آنها خواهند داشت، برعکس، اگر زنان وجود خود را آسان در اختیار مردان قرار دهند، هیبت و شخصیت آنها از چشم آنها فرو کاسته خواهد شد.
11
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
◀️ويكتور هوگو میگوید:
ميگويند بردگی در اروپا از بين رفته است اما بردگی همچنان ادامه دارد و بر زنان تحميل ميشود و نامش فحشاست.
اصولا زن عفيف، زيبا و دلپسند است، وجاهت توام با وقار و عفت، به زن قدرتي ميدهد كه قويترين مردان را يارای مقاومت در برابر او نيست، بلكه آنها را به خضوع و تعظيم در مقابل خويش وادار ميسازند.
◀️این نویسنده غربی اذعان دارد که امپریالیسم جهانی با تمام شعارهایی که در مقابل دوربینها در مورد آزادی و دمکراسی سر میدهد، بردگی و اسارت همچنان ادمه دارد. ولی روش بردگی آنها تغییر پیدا کرده است، بردگی آنها به اسارت گرفتن تن لخت زنان است، تا از این طریق بتوانند ذهن و روح مردان و جوانان اجتماع را در سیطره خود داشته باشند. اوی اذعان میکند زنی که با حجب و حیا در جامعه ظاهر شود و با شخصیت بینظیری که در سایه حجاب و پوشش مناسب به دست آورده است میتواند دل و جان قویترین مردان جامعه را به سیطره خود در آورد. به عبارت دیگر زنی که پاکدامن است، ذاتا در چشم مردان، بسیار بزرگ جلوه خواهد کرد. به عبارت دیگر هر مردی در آرزوی به خدمت گرفتن و به همسری گرفتن چنین زن با هیبت و پاکدامنی است.
12
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
◀️خانم هنولا ناکاتا نویسنده ژاپنی میگوید:
با داشتن حجاب بود که من انسانیت و ارزش زنانگی خود را احساس کردم. حجاب به من میآموزد که از دسترس بیگانگان دور بمانم. امروزه بهویژه در بین جوانان، گرایش روزافزون به حجاب دیده میشود که نشانه رشد اسلام نیز میباشد. تا من زنده هستم، برای اسلام و حجاب تبلیغ خواهم کرد، چون حجاب مایه آرامش و آسایش در جامعه میباشد.
13
هدایت شده از اندیشکده گروههای متحد انقلابی
دوستان بزرگوار به دلیل اینکه مبحث حجاب از مباحث مورد حمله استکبار جهانی ست واینکه با طولانی شدن مبحث از حوصله عزیزان خارج نشود
بخش دوم کنفرانس یعنی #حجاب از نظر علم را در فرصتی دیگر برای بزرگواران خواهم نوشت.
سربلند وموفق باشید
ارادتمندتان. قریش حسین پور
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم