🔻مصابیح مرا با مفاتیح مقایسه نکنید!
🔹علامه سید عباس کاشانی نویسنده کتاب گرانبهای مصابیح الجنان (ادعیه اذکار ، زیارت و ..)
◽️روزی در محضر استادمان آقای شیخ عباس قمی (نویسنده مفاتیح) نیز حضور داشتند يكباره ایشان دچار دل درد شدیدی شدند که همه حاضران به وحشت و تکاپو افتادند و یکی از آنان برای آوردن طبیب آماده شد ولی شیخ عباس قمی گفتند: طبيب نیازی نیست مقداری آبجوش و نبات بیاورید، وقتی آوردند ایشان قاشق چایخوری را از داخل استکان برداشتند و با انگشت خود شروع به هم زدن آن نمودند و خوردند و حالشان خوب شد
◽️بعد فرمودند: نگویید که فلانی چقدر لَچر است ليكن با انگشتی که آن همه حدیث و روایات را نوشتم درد دلم تسکین یافت
◽️سپس علامه کاشانی فرمودند: مفاتیح را با مصابیح مقایسه نکنید که مفاتیح حاصل زحمات چنین شخصی است که کرامات زیادی از ایشان مشاهده شده است.
💠 @RoozieHalal 💠
✍امام سجّاد عليه السلام:
حقّ زنت، اين است كه بدانى خداوند عزّ و جلّ او را مايه آرامش و همدلى تو قرار داده است.
پس بايد بدانى كه...
📚مکارم الاخلاق، جلد2، صفحه301
💠 @RoozieHalal 💠
سعادت
اَلْخَیْرُ كُلُّهُ صِیانَةُ الانْسانِ نَفْسَهُ.
تمام سعادت و خوشبختی، حفظ (و كنترل اعضا و جوارح خود از هرگونه بدی) از سوی خویش است.
تحف العقول: ص ۲۰۱، بحارالا نوار: ج ۷۵، ص ۱۳۶، ح ۳.
💠 @RoozieHalal 💠
🔺 #ذکر_و_نمازِ_مخصوص_روز_پنجشنبه و تأثیر شگرف آن
✍️ بعضی علماء در ختوم مجرّب خودآورده اند:
دو رکعت نماز به نیّت برآورده شدن حاجت بخوان سپس پانصد بار بگو: «مَنْ كانَ يُريدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَميعاً». این کار دارای تأثیر بزرگ میباشد و برخی خواندن این نماز را مخصوص روز پنجشنبه دانسته اند.
از آثار این ذکر چه میباشد؟
آیا میتوان آن را اربعین گیری کرد؟
⚜️آیت الله مبشرکاشانی:
رسیدن به «عزّت» از آثار این ذکر میباشد و همه ی عزّتها را شامل میشود: عزّت اخروی، عزّت دنیوی، عزّت علمی، عزّت مادی و ...
میشود آن را اربعین گیری کرد و برای این کار، بهتر است این ذکر را از روز پنجشنبه یا جمعه شروع کند
💠 @RoozieHalal 💠
🔴 وای بر من!!!
✍ مرحوم حاج شیخ عباس #قمی، در کتاب «منازل الآخرة » نقل فرموده است که:
شخصی به نام «ابن صمد، بیشتر اوقات شب و روز، اعمال خود را محاسبه میکرد، روزی به فکر محاسبه اعمال عمر خودافتاد، #حساب کرد دید که شصت سال از عمرش گذشته است، پس روزهای این شصت سال را حساب کرد، دید که بیست و یک هزار وپانصد #روز میشود، گفت:
«وای برمن! اگر روزی یک #گناه، بیشتر نکرده باشم، وقتی خدا را ملاقات میکنم، بیست ویک هزار و پانصد گناه انجام داده ام»
این را بگفت و بیهوش افتاد...
روایت شده که: روزگاری حضرت رسول«صلی الله علیه و آله وسلم»در زمین بی گیاهی فرود آمد، به اصحاب خود فرمود: بروید هیزم بیاورید.
عرض کردند: ما، در زمین بی گیاهیم، و هیزم در آن یافت نمی شود.
فرمود: هر کس هر چقدر امکان دارد، بیاورد.
پس اصحاب هیزم آوردند و در مقابل آن حضرت روی هم ریختند، چون هیزمها جمع شد مانند کوهی به نظر میرسید، حضرت فرمود:
«گناهان شما نیز همین طور جمع میشوند. »
معلوم شد که مقصود آن حضرت، از امر به آوردن هیزم، این بود که اصحاب بدانند: همین طور که در آن بیابان خالی، هیزمی به نظر نمی آمد، اما وقتی که جستجو کردند و روی هم ریختند، مقدارکثیری هیزم جمع شد و مانند تلی گردید. بهمین نحو، گناهان ما به نظر نمی آید، اما اگر جستجو و حساب شود، گناهان بسیاری جمع میشود. چنانچه «ابن صمد» برای هر روز عمر خود، یک گناه فرض کرد، بیست و یک هزار و پانصد گناه شد.
📚 کتاب داستانهای شهید دستغیب (معاد و قیامت)
💠 @RoozieHalal 💠
✍امام سجاد(علیه السلام): خداوند هر دل #غمگين و هر بندهی سپاسگزارى را دوست دارد. روز قيامت، خداوند بهيكى از بندگانش ميفرمايد: چرا از فلانى سپاسگزارى نكردى؟ بنده عرض ميكند: پروردگارا ! من تورا سپاس گفتم. خداوند فرمايد: چون از او سپاسگزارى نکردی، مرا هم سپاس نگفتهای
سپس امام سجاد(ع) فرمودند: #شكر_گزارترين شما از خدا، كسى است كه از #مردم بيشتر #تشکر كند.
📚اصول كافى، ج۳ ،ص ۱۵۶
💠 @RoozieHalal 💠
✅بخونید، با همین نکته خیلی از مشکلات روحی روانی ما قابل حله
✍امام علی(ع) : دنیا مانند ماری است که پوستی نرم دارد اما زهری کشنده. پس از آنچه در دنيا برايت جاذبه دارد، روى بگردان زيرا آنچه از آن تو را همراهى مى كند، اندك کفنی است. دغدغه هاى دنیا را از خود، دور كن؛ چرا كه به جدا شدن از آن و ناپايدارى حالاتش يقين دارى؛ آن گاه كه با دنيا بيشترين انس را دارى، بيشترين ترس و حذر را از آن داشته باش زيرا كه دنيادار، هر زمان كه در آن به خوشى و لذّتى اطمينان كرد، دنيا او را از آن خوشى به مشكلى كشاند، يا هرگاه انسى گرفت، اُنس او را تبديل به تنهايى و وحشت كرد.
📚سفینه البحار ۳:۱۲۷
• چیست دنیا، از خدا غافل شدن . . .
💠 @RoozieHalal 💠
✍🏻بدرقه مهمان
#پیامبر_اکرم صلی الله علیه وآله وسلم:
از حقوق مهمان است که تا دَمِ در ،
با او بروی و بدرقه اش کنی
📚عین أخبار الرضا علیه السلام ج ۲ ص ۷۰
#مهمان
💠 @RoozieHalal 💠
🔴 ذکری برای زنده ماندن دل
▪️نابغه دهر ، عارف کامل ، عالم عامل ، حضرت علامه آقا #سید_موسی_زرآبادی ( نفعناالله من برکاته ) :
هرکس بعد از نماز صبح ۴۰ مرتبه این ذکرشریف را بخواند و استمرار دهد هرگز دل او نمیرد :
«یا حیُّ یا قیُّوم یا مَن لا الهَ الاّ انتَ، بِرَحمَتِکَ اَستَغیث»
📚سیمرغ قاف عشق/ص۵۱
#اذکار
#دستورات
💠 @RoozieHalal 💠
🌺داستان آموزنده
در مورد رزق و روزی، روایات فراوانی آمده که بعضی اشاره دارند که رزق و روزی ثابت و از جانب خداوند مشخص شده و تلاش و کوشش در آن تأثیری ندارند؛ مثلا در روایتی آمده که شخصی از امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام پرسید: اگر رزقی برای شخصی مقدر شود و او در خانهای شود و تمام درها و پنجرهها بسته شوند رزق چگونه وارد آنجا میشود؟ که امام پاسخ میفرمایند از همان راهی داخل میشود که عزراییل برای گرفتن جانها داخل میشود.
یا در داستان دیگری آمده: شخصی از رسول اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم پرسید من چه شغلی اختیار کنم تا #پولدار شوم؟ پیامبر اکرم فرمودند سوزن فروش شو؛ آن شخص سوزن فروش نمیشود و خارکن بیابان میشود و اتفاقا سود خوبی هم میکند؛ هنگامی که به پیامبر اکرم این مسئله را اطلاع میدهد ایشان میفرمایند: فقط زحمت خودت را زیاد کردی…(یعنی برای تو طوری مقدر شده بود که با تلاش کم (سوزن فروشی) نیز به همین سود میرسیدی).
.
دسته دیگری از روایات هستند که بیان میکند ائمه اطهار نه تنها در کلام، #تلاش برای کسب رزق و روزی حلال را از بزرگترین عبادات نامیدهاند بلکه خود نیز به کار کردن و کسب روزی اهتمام میورزیدهاند و عوامل زیادی را در کم یا زیاد شدن این نوع روزی دخیل دانستهاند. مثلا دهها روایت وجود دارد که سعی و تلاش، بیداری بینالطلوعین، استغفار، صدقه دادن، خوش اخلاقی، انصاف، دعا، تلاوت سوره واقعه و…باعث جلب روزی میشود و عواملی مانند تنبلی، اسراف، بدخلقی، چشم زخم، گناه، خواب بینالطلوعین، و… باعث #تنگ_شدن_روزی میشود و انسان به برآیندی از اینها دست پیدا میکند.
.
نکته دیگر آنکه پیامبر در حدیثی بیان میفرمایند: اگر انسان از راه نامشروعی درآمد کسب کند خداوند همان مقدار از روزی حلالی که قرار بود به او برسد کم میکند و روز قیامت نیز مؤاخذه میشود.(1)(ضمن آنکه اثرات منفی خود را در دنیا نیز دارد).
در داستانی آمده که امام علی علیهالسلام همگام ورود به جایی افسار خود را به غلامی سپرد تا نگهدارد؛ آن مرد افسار را دزدید و در بازار دو درهم فروخت؛ هنگامی که امیرالمؤمنین بازگشت و از موضوع اطلاع یافتند فرمودند قصد داشتم به خاطر نگه داشتن افسار به آن مرد دو درهم بدهم که او رزق حلال را با رزقی حرام جایگزین نمود.(2)
.
پس: رزق دو نوع است رزقی که خود به سوی ما میآید و رزقی که ما به سویش میرویم.
.
1- کافی،ج5ص80
2- منابع داستانها از کتاب کلید گنج سعادت و کلام بزرگان با اندکی تغییر و خلاصه نمودن آورده شده.
💠 @RoozieHalal 💠
✨﷽✨
✅ امام حسین علیه السلام
.. فَمَن أطاعَني كانَ مِنَ المُرشَدينَ، ومَن عَصاني كانَ مِنَ المُهلَكينَ، وكُلُّكُم عاصٍ لِأَمري، غَيرُ مُستَمِعٍ لِقَولي، قَدِ انخَزَلَت عَطِيّاتُكُم مِنَ الحَرامِ، ومُلِئَت بُطونُكُم مِنَ الحَرامِ، فَطَبَعَ اللّهُ عَلى قُلوبِكُم.
..هر كس مرا فرمان بَرَد از رهيافتگان است و هر كس نافرمانى كند از هلاكشدگان و همه شما از فرمان من سرپيچى مىكنيد و به گفتهام گوش نمىدهيد؛ زيرا عطاياى شما را از حرام پرداختهاند و درونتان، از حرام پُر شده است و از اين رو، خداوند بر دلهايتان مُهر زده است» .
مقتل الحسين للخوارزمي : ج 2 ص 6
💠 @RoozieHalal 💠