#یادداشت
📜 رشد پس از طوفانالاقصی
⚡️ حماسه #طوفان_الاقصی از زاویههای مختلف مورد بررسیهای سیاسی امنیتی پزشکی انسانی و... قرار گرفته است.
اما به نظر میرسد حماسه حماس و تراژدی اسرائیل ابعاد دیگری نیز دارد؛ ازجمله تولید سرمایه اجتماعی.
توضیح اینکه رشد انسان، چالشپایه است. قانون رشد میگوید افراد وقتی رشد میکنند که با چالشهای زندگی دستوپنجه نرم کنند. هر تروما یا حادثه سخت میتواند موجب اختلال یا رشد شود؛ اختلال پساحادثه (PTSD) یا رشد پساحادثه(PTG) این قانون، اختصاص به زندگی فردی نداشته و میتوان آن را به جامعهشناسی نیز سرایت داد.
〽️ به نظر میرسد قانون زندگی اجتماعی نیز همین است. رشد سیاسی اجتماعی در کوران چالشهای سیاسی و اجتماعی شکل میگیرد نه در خلا و دوران آرامش و سکون.
💥 هر حادثه سیاسی اجتماعی ظرفیت رشد یا سقوط جامعه را دارد از این رو فرصتی برای تربیت اجتماعی است. دوران پرفرازونشیب انقلاب اسلامی از این چالشهای بزرگ و کوچک کم نداشته است. واقعیت پنهان اینکه نیروهای انقلاب دستپرورده همین چالشها بودهاند:
🔻 دهه ۶۰ و چالش نفاق
🔻 جنگ و چالش جان و ایمان
🔻 سازندگی و چالش عدالت و توسعه
🔻 دوم خرداد و چالش ولایت فقیه و مردمسالاری
🔻 فتنه ۸۸ و چالش جمهوریت و دیکتاتوری بازندهها
🔻 فشار اقتصادی و چالش نان و ایمان
🔻 فتنه شهریور ۱۴۰۱ و چالش حجاب و عفاف
🔻 و...
✅ در هر کدام از این چالشها بخشی از مبانی و مواضع انقلاب و نظام اسلامی بازخوانی شده و در سایه آن جوانان تربیت شدند. این واقعیت کمتر مورد توجه تحلیلگران و برنامهریزان سیاسی اجتماعی قرار میگیرد.
💥 و امروز غزه و طوفانالاقصی
این نیز فرصتی برای تربیت ضدصهیونیستی و تبیین دیدگاه بینالمللی نظام اسلامی است. این چالش بزرگ میتواند نیروهای ضدصهیونیستی را تربیت و افکار عمومی را توجیه کند. نسل جدید بهویژه دهه هشتادیها پیشینه و تجربه چالشهای نسلهای پیشین را ندارند و لذا ممکن است در فهم مواضع انقلاب و نظام اسلامی در زمینههای مختلف از جمله رژیمصهیونیستی دچار مشکل باشند. این ویرانگری و آدمکشی بیحد و مرز گویاترین دلیل برای مشروعیت مبارزه با رژیمصهیونیستی و بهترین سند برای درستی راهبرد محو اسرائیل است. با چه میزان توضیح و استدلال در خلا میشد ضدبشری بودن این رژیم را اثبات کرد؟
⚠️ جنایت عریان میتواند منجر به رعب شود اما اگر طولانی و شدید باشد به «ضربه معکوس» تبدیل شده و منجر به شکست راهبردی جنایتکار میشود. داستان کربلا و واقعه عاشورا از همین قسم است! جنایت شدید و عریان یزید به ضربه معکوس تبدیل شد و سرمایه اجتماعی عظیمی را تولید کرد که تجلی آن را در زیارت اربعین میتوان مشاهده کرد.
⭕️ شمر امروز نتانیاهو است. در صحنه جهانی بهمرور زمان آثاری هرچند کوچک از این جنایتها تهنشین میشود و در حافظه آحاد ملتها میماند و به روز واقعه فوران خواهد کرد. نباید انتظار شتابزده داشت. تحولات بینالمللی «در زمانی به مقیاس جهانی» صورت میگیرد نه مقیاسهای فردی و محلی. هر پدیده اجتماعی به تناسب گستره خود، «مقیاس زمانی مخصوص خود» را دارد. پس صبر و انتظار نیاز است. پیچهای تاریخی در مقیاس تاریخ اندازهگذاری میشوند نه چند ماه و چند سال.
💢 بیتردید جنایتهای عریان و فجیع رژیم غاصب صهیونیستی درحال تولید سرمایه اجتماعی برای جبهه مقاومت است. این سرمایههای بهظاهر قطرهای، روزگاری به تراکم سرمایه اجتماعی منجر و سیلی غاصببرانداز را ایجاد خواهد کرد.
✳️ از سوی دیگر تجربه نشان داده جبهه مقاومت پس از هر حادثهای رشد کرده است. این خاصیت پویایی و بالندگی جبهه مقاومت است که میتواند ضربههای قاتل را به رشد و تقویت خود تبدیل کند. از انقلاب سنگ تا پرتاب موشک و پهباد و از جنگ ۶ روزه اعراب و اسرائیل تا نبردهای پیروز ۳۳ و ۲۲ و ۸ روزه و از دفاع در خانه خود تا هجوم به لانه شیطان، همه و همه نشان میدهد جبهه مقاومت ضربه را به رشد و توسعه خود تبدیل کرده است.
♻️ خلاصه سخن اینکه ددمنشی رژیمصهیونیستی از سویی به استدلالهای عینی و تبیینگر مواضع انقلابی و ضدصهیونیستی نظام اسلامی و جبهه مقاومت تبدیل شده است و باید این فرصت را غنیمت شمرد و از سوی دیگر موجبات رشد و بالندگی بیشتر جبهه مقاومت را فراهم کرده است.
💫 نباید فراموش کرد این مهم در سایه تفکرات داهیانه امامخمینی(ره) و هدایتهای راهبردی رهبری معظم انقلاب و تاکتیکهای هوشمندانه سردارانی همچون شهید سلیمانی و جانفشانی رزمندگان جبهه مقاومت صورت گرفته است.
📄 روزنامه فرهیختگان
🗓 ۱۴۰۲/۰۷/۲۴
⭕️ متن کامل 👈🏻 کلیک کنید
📣 رسانه دینی باشیم
🌐 صفحات مجازی
ایتا | تلگرام | ویراستی | آپارات
هدایت شده از KHAMENEI.IR
8.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷 سیاستی که ندارد دیانت آلودهست
مگر نه این که، همین بود تا جهان بودهست
همیشه راه رسیدن به حق سیاسی نیست
که گاه، چاره به جز حمله حماسی نیست
کنون که قرعه به نام حماس افتادهست
به جان اهل سیاست هراس افتادهست
📹 لحظاتی از شعرخوانی آقای ناصر فیض در دیدار امشب جمعی از شاعران و اهالی فرهنگ و ادب با رهبر انقلاب در شب میلاد امام حسن مجتبی علیهالسلام
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐💐💐 سلام و درود بر همراهان فرهیخته و گرامی؛
🎤🎤🎤 ... اگر شما جنگ را روایت نکنید، دشمن روایت می کند...!!!
📕📕📕 بیش از ۱۲۰۰ اسلاید و ۴۵۰ مستند دیداری، شنیداری و نوشتاری، بخشی از آدرس های مغفول و کلان از گنجینه ارزشمند دفاع مقدس و مقاومت برای روایت و جانمایی در متون آموزشی عمومی و عالی در کانال متن فاخر 👇👇👇👇👇
👉 https://eitaa.com/motounfakher
هدایت شده از بدون سانسور🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #ببینید | لحظۀ تصویب قطعنامۀ «آتشبس پایدار در غزه» و تشویق اعضای شورای امنیت
✅با بدون سانسور متفاوت بیاندیشید👇
http://eitaa.com/joinchat/404946944Ceab6f2b794
🚨 چرا قطعنامه امروز شورای امنیت به ضرر اسرائیل است؟
👈محل اظهارنظر(کامنت)
🌏 #تخریبچی👇
🆔 @takhribchi110
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
💢🔰
#فراخوان_مقاله
همایش بین المللی
صاحب ریاض، علامه سید علی طباطبایی (ره)
💢محورهای اصلی فراخوان مقاله:
✅ اوضاع اجتماعی، سیاسی و فرهنگی زمانه طباطبایی؛
✅اصول فقه؛
✅فقه؛
✅علم درایه، حدیث و رجال؛
✅مباحث تاریخی؛
🔹مهلت ارسال چکیده : 20 اسفند 1402 ➡️
🔴مهلت ارسال اصل مقالات: 31 خرداد 1403
🗓زمان برگزاری: 22 و 23 فروردین 1404
🌏اطلاعات بیشتر+ ارسال مقاله:
https://rihu.ac.ir/fa/page/266
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه | عضو شوید👇
@rihu_ac_ir
«علم عنکبوتي: بایدها، نبایدها و پیامدها»
هرگاه پژوهشگر، دانشمند، اندیشمند، فیلسوف، ادیب و هنرمندی دستاوردهاي حاصل از نوآوری، پژوهش، نظریه، آثار بدیع هنری را نزد خویش نگهدارد، منتشر و ارایه نکند، دانش و هنر او مصداق «علم عنکبوت وار» است. سوالي مطرح است، که خسران علم عنکبوتي در مقیاس فردی، منطقه ای، کشوری و جهانی در چیست؟
1- در مقیاس فردی ممانعت از کسب مقام مرجعیت علمی و خلق ثروت، قدرت، امنیت و ….. از مسیر دانش است. زیرا تا شخص سخن نگفته باشد، عیب و هنرش نهفته باشد. یک فرد از طریق انتشار و ارایه بروندادهای علمی، آموزشی، پژوهشی، نوآوری، فناوری فرهنگی، هنری، ورزشی و …… خویش شناخته شده و مرجعیت ملي و فراملي پیدا می کند.
2- در مقیاس کشوری و جهانی علم عنكبوتي منجر به هدر رفت سرمايه هاي ملي و جهاني مي شود. زیرا وقتی یک محقق و فرد متخصص برای موضوع تحقیق و مورد علاقه خویش وقت و هزینه صرف می کند، چنانچه دستاوردهاي خود را همچون عنکبوت نزد خودش نگهدارد، و در قالب برونداد مرتبط با تخصص خویش منتشر نکند، ممکن است، فرد دیگری در کشورش، یا در نقاط دیگر دنیا برای همان موضوع وقت، انرژی و هزینه مجدد صرف کند، این کار منجر به هدر رفت عمر، منابع انسانی و مادی در سطح ملی و بین المللی مي شود. اخلاق علمی و انساني حکم می کند، تا یک محقق و فرد متخصص، نتایج تحقیق و دستاوردهای خودش را در قالب بروندادهای علمی مختلف مرتبط با تخصصش را منتشر و در دسترس جامعه جهانی قرار بدهد. البته اگر یافته یک پژوهشگر، دانشمند، اندیشمند و هنرمند تولید فناوری (سخت و نرم)، خلق ثروت و خدمت کند، که قابل خرید و فروش باشد، اين دستاورد در قالب ثبت اختراع، آثار بديع هنري، محصول دانش بنيان، ثبت و ارايه می شود. به هر حال تا زمانيكه دانش شخصی در قالب بروندادی، اعم از مقاله، کتاب، آثار بدیع هنری، نظریه، ثبت اختراع، محصول دانش بنیان، سخت افزار و نرم افزار، خدمت جدید منتشر نشود، مصداق "علم عنکبوت وار" است. با نماياني دانش و پاره كردن تور عنكبوتي علم، از طريق انتشار و ارايه در سطح ملي و جهاني دانش شخصي به دانش اجتماعي تبديل مي شود.
٣- از طريق انتشار و ارايه بروندادهاي علمي و مرتبط با هر تخصص، يعني نمايه و نماياني دانش، شفافيت، پويش، پالايش و پيرايش دانش بشري نيز محقق مي شود. در علم عنكبوتي، شفافيت و نورانيت، نمايان نيست. در نتيجه امكان نظارت نخبگاني و همتايان جهت نقد و واكاوي بروندادها وجود ندارد. به عبارت ديگر، علم عنکبوتي، زمینه رفع نقایص خود را از طریق نقد و آزمایش مجدد توسط همتايان، مهیا نمی کند.
٤- علم عنكبوت وار منجر به گسترش اقيانوس دانش بشري نمي شود. هرچه ذخيره دانشي و اقيانوس دانش بشري توسعه يابد، منجر به استفاده بيشتر بشريت از دانش و دانايي مي شود. استفاده معقول و مشروع از علم و دانش منجر به رفاه، آسايش و آرامش بيشتر بشر مي شود.
٥- علم عنكبوتي در عرصه امنيتي و قدرت ملي هم پسنديده نيست. كشورها در بخش امنيتي هم محصولات دانشي و دستاوردهاي علمي و فناوري خويش را در رزمايش ها نمايان مي كنند، تا از هر گونه خطر و نيت تجاوزي به كشور خود پيشگيري كنند. بجاي اينكه در هنگام بحران قدرت خويش را به رخ بكشند. عقل يعني پيشگيري، به عبارت بهتر با رزمايش و نماياني تجهيزات نظامي و امنيتي، از ايجاد بحران و ستيز پيشگيري مي كنند.
٦- امروزه نمايه و نماياني علم، فناوري و نوآوري يك نوع تجارت پسنديده جهاني هم است.
٧- كشور گشايي از طريق نمايه و نماياني علم، فناوري و نوآوري در جامعه جهاني مقبول و محبوب است. وقتي علم، دانش، فناوري و محصول كشوري در خانواده اي در كشور ديگري وارد مي شود و دانايي و رفاه آن خانواده را رقم مي زند. در حقيقت كشور مولد، خانواده ها و كشور مصرف كننده را بي هزينه تسخير كرده و قدرت نرم خويش را افزايش داده است. با نمايه و نماياني علم، فناوري، سرمايه اجتماعي جهاني كشور مولد افزايش مي يابد.
٨- نمايه و نماياني علم، فناوري و نوآوري منجر به گره خورن منافع كشورهاي جهان به يكدىگر شده و بشر دوستي و وحدت جهاني بر حول محور دانش بشري را در پي دارد. نمايه و نماياني علم بستر لازم براي شكوفايي ظرفيت هاي بشري را نيز مهيا مي كند. در نتيجه علم عنكبوتي، نوعي خود تحريمي و خود تحقيري نيز است. سعدي عليه الرحمه چه زيبا بيان كرده است:
بني آدم اعضاي يكديگرند
كه در آفرينش ز يك گوهرند
چو عضوي به درد آورد روزگار
دگر عضوها را نباشد قرار
موضوع را با بخشي از شعر سرود دانشگاه افتخار آفرين مازندران به پايان مي برم:
كنون تير دانش به زه كرده ايم
به اقصاي گيتي نشان برده ايم
كزين گونه كشور گشايي رواست
به هر جا كه دانش رود مرز ماست
نگارنده: محمدعلي زلفي گل- وزير علوم، تحقيقات و فناوري
١٤٠٣/١/٣
https://instagram.com/mohammadalizolfigol
كانال آموزش آلي دكتر زلفي گل
👇🏽👇🏽👇🏽👇🏽
@Dr_Zolfigol
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
7.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#استوری | #استاد_شجاعی
نقطه ضعف خواصِ اطراف امام مجتبی علیهالسلام،
که آنها را روبروی امام قرار داد و به لشکر دشمن پناهنده کرد؟
(این امتحان را دارند همین الآن از ما میگیرند!)
@ostad_shojae | montazer.ir
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#معرفی_سایتهای_مشاوره
#مشاوره_رایگان
#راسخون
1⃣ سایت راسخون
✅ یکی از سایت های اینترنتی که به صورت رایگان مشاوره دارد، سایت راسخون هست.
😊 شما با زدن روی لینک زیر می توانید وارد این سایت شده و در قسمت مشاوره سئوالات خود را می توانید بپرسید.👇👇👇👇👇👇👇
https://rasekhoon.net
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸