eitaa logo
SEIR
15 دنبال‌کننده
887 عکس
3 ویدیو
2 فایل
سیر مطالعاتی ارتباط با ادمین @zainab_moradi
مشاهده در ایتا
دانلود
به نام خدا یکی دیگر از تکالیف ،تهذیب نفس و تلاش لازم در این زمینه است. هر فردی باید به دنبال کسب علم و معرفت و ایمان کامل باشد و کوشش کند تا خود را را به فضائل انسانی متصف گردانده و صاحب تقوای الهی شود وبه این صورت خود را شبیه وهم سنخ با امام زمان نماید. این مطلب از اهم تکالیف است و سایر تکالیف فرع این تکلیف هستند و درواقع سایر تکالیف برای تحقق این تکلیف است. امام‌باقر علیه السلام می فرمایند:ما را با ورع و اجتهاد یاری نمایید. خود حضرت حجت در نامه ای به شیخ مفید فرموده اند:ما را از شیعیان پنهان نمی دارد مگر همان چیزهایی که از آنان به ما میرسد و ما آنها را نمیپسندیم و از آنان انتظار نداریم و خدا یار و یاور ماست و او برای ما کافی و بهترین تکیه گاه است.
راه وصال تکلیف ۷۱ یکی دیگر از تکالیف شیعیان برای رسیدن به وصال حضرت مهدی عجل تقیه است (تقیه یعنی :خوداری از اظهار عقیده ومذهب خویش به جهت ترس از ستم دیگران وسختگیری آن ها ) مومن باید از کفار ومنافقین ودشمنان دین وهر کس که اهلیت شنیدن حق را ندارد تقیه کند . امام صادق می‌فرماید:تقیه سپر وپناهگاه مومن است وکسی که تقیه ندارد ایمان ندارد . به طور کلی باید از افرادی که منکر حقایق هستندو همچنین افرادی که عقل ومعرفت آنها ضعیف هست یعنی افرادی که ایمان دارند ولی نمی‌توانند اسرار دین را حفظ وقبول کنند وهمچنین افرادی که بیان حقایق برای آنها فایده ندارد تقیه نمود . همچنین از افرادی که وضع حال آنها مشخص نیست نمیدانیم آیا اهل پذیرش حقایق هستند یا خیر؟ یا در حفظ ونگهداری اسرار دین کوشا هستند یا خیر ؟ یا گفتار حقایق برای آنها فایده دارید یا نه ؟ هم باید تقیه کرد . ولی نباید از افرادی که بیان حقایق در آنها اثر دارد یا احتمال دارد در نگهداری اسرار دین کوشا باشند تقیه کرد . حصرت علی علیه السلام فرمودند : همان حدیث ما دشوار است وپذیرش آن سنگین ،بنابراین اول اندکی از آن را به مردم ارائه کنید اگر درک کرد وپذیرفت بر آن بیافزایید وهر کس نپذیرفت از آن دست نگه دارید حدیث ما را تحمل نمی‌کند مگر فرشته مقرب یا پیامبر مرسل یا بنده مومن که خداوند قلب او را برای ایمان آزموده باشد . راه وصال ۷۱
تکلیف هفتاد و دوم: تکلیف دیگر صبر کردن بر اذیت و آزار دیگران و تحمل دشمنی دشمنان و نفاق منافقان و تحمل سختی‌ها ناراحتی‌ها بلاها فقر و خواری و استقامت و پایداری در دین و ثبات قدم در جاده شریعت است باید بر وقوع امتحانات الهی صبر کرد و آنها را تحمل نمود و از هر یک پیروز بیرون آمد باید بر طول غیبت صبر کرد و شتاب زدگی ننمود و بر اعتقاد حق خود نسبت به آن حضرت راسخ بود. باید بر استهزای منکران آن حضرت و دشمنان دین و تکذیب و رد آنها و غیره صبر کرد امام صادق می‌فرماید رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند به زودی زمانی بر مردم خواهد رسید که حکومت به دست نخواهد آمد مگر با کشتن و تکبر و ستم و ثروت به دست نمی‌آید مگر با غضب و خستت و دوستی مردم حاصل نمی‌شود مگر با از دست دادن دین و پیروی هوای نفس پس هر کس آن زمان را دریابد و برنداری و فقر صبر کند در حالی که بر ثروت داشتن توانایی داشته باشد و بر دشمنی صبر کند در حالی که می‌تواند جلب محبت نماید و برخواری و ذلت صبر کند در حالی که بر عزیز شدن قادر باشد خداوند به او ثواب ۵۰ صدیق از تصدیق کنندگان مرا خواهد داد. امام صادق می‌فرمایند آیا نمی‌دانی که هر کس منتظر امر ظهور ما باشد و بر آنچه از اذیت و ترس می‌بیند صبر نماید در آن دنیا در زمره ما خواهد بود امام صادق می‌فرماید در جمیع امور خود صبر و بردباری داشته باش البته صبر و تحمل فرد و بی‌تابی نکردن او منافاتی با دعا و اقدام مشروع او در رفع مشکلات و ناراحتی‌ها ندارد صبر و تحمل منافاتی با دفاع انسان از خود ندارد بی شک مومن باید سعی کند همه ناراحتی‌ها و سختی‌ها را از خود دور گرداند ولی از طریق مشروع نه غیر مشروع
یکی از تکالیف در عصر غیبت سفارش به صبر و ثبات نسبت به امام‌زمان علیه السلام است. "رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم میفرمایند: سوره والعصر درباره حضرت علی علیه السلام نازل شده است و تفسیرش این گونه است که انسان ها در زیان هستند مگر کسانیکه به ولایت او ایمان آوردند و عمل صالح انحام دادنند و با برادرشان مواسات کردند و در زمان غیبت یکدیگر را به صبر سفارش نمودند."
به نام خدا و خیر اندیشی در حق حضرت : مومن باید آنچه برای امام علیه السلام ، خیر و شایسته است و آن حضرت در آن می باشد ، بجا آورد و این مقصود بدست نمی آید ،مگر با از او و الهی. به یقین پیروان هر امامی ، اگر به حقیقت خیرخواه او باشند ، از او اطاعت می کنند و از فرمان او سرباز نمی زنند و کسی که خیرخواه امام خویش است ، مایه او خواهد بود نه مایه ننگ و عار او. امام باقر علیه السلام فرمودند: رسول خدا صل الله علیه و آله فرموده اند : خداوند عز و جل به هیچ یک از دوستان خود که خویش را در اطاعت از امام خود و خیرخواهی او به زحمت انداخته است ، نظر نمی افکند ، مگر اینکه او با ما خواهد بود در رفیق أعلی.
ناشناس ماندن و پرهیز از شهرت ، یکی دیگر از تکالیف مومن است؛ زیرا شهرت می‌تواند به طور جدی مانع رشد و تعالی مومن شود و راحتی و فراغ خاطر او را از میان ببرد. امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: 《 اگر می‌توانی احدی تو را نشناسد، این کار را بکن.》 جابر از امام باقر علیه السلام می‌پرسد ای پسر رسول خدا ! بهترین کاری که مومن در زمان غیبت می‌کند چیست؟ آن حضرت فرمودند: 《نگهداری زبان و خانه نشینی.》 روشن است که مقصود امام علیه السلام در این روایت، لزوم تقیه و پرهیز از شهرت است. امام علی علیه السلام می‌فرمایند: 《عصر غیبت زمانی است که در آن، احدی نجات نمی‌یابد، مگر مومنی که گمنام و بی‌اعتبار باشد؛ آنگونه اگر در مجلسی حاضر شود شناخته نشود اگر غایب شود، جستجو نگردد (و جویای او نباشند) آن ها چراغ‌های هدایت هستند.》
راه وصال تکلیف ۷۷ یکی دیگر از تکالیف شیعیان برای رسیدن به وصال حضرت مهدی عجل این است که بر آداب آن حصرت سلوک نموده وزندگی خود را در هر باب بر آداب وسلوک او قرار دهد امام صادق می‌فرمایند : همانا دوستان من کسانی هستند که تسلیم امر ما باشند واز اعمال ما پیروی کنند منظور از اینکه مومن از آداب آن حضرت سلوک کند این است که رفتار حضرت را الگو وسرمشق خودش قرار دهد البته آداب حضرت زیاد است ولی به بعضی از آنها اشاره می‌کنیم : ۱.اقامه نماز شب وتهجد وبیداری ساعاتی از شب ۲.دعا ومناجات با خدا ۳.اقامه نوافل یومیه ۴.حزن واندوه بر حسین بن علی علیه السلام ۵ انجام مستحبات وترک مکروهات راه وصال # تکلیف ۷۷
به نام خدا حفظ جان و سرمایه یکی از تکالیف مومنان است. انسان مومن باید از جان خود مراقبت نماید و خود را برای ظهور و یاری حضرت حفظ نماید. امام صادق علیه السلام می فرماید:هرگاه دولت باطلی بود،به دنبال آن باش با هرکس با تقیه رفتار کنی وبا تحیت وسلام مواجه شوی،زیرا هرکس متعرض این دولت شود خود را به کشتن داده وبه هلاکت انداخته است. همانا خداوند میفرماید خودتان را با دست خود به هلاکت نیندازید. امام باقر علیه السلام پس از شرح و توضیحی از ویژگی های یک قوم که خود را برای ظهور حضرت آماده میکنند میفرماید:هان که اگر من آن روز را درک میکردم ،جان خودرا برای یاری صاحب این امر ( امام زمان) نگاه می داشتم. در ادامه دعای شریفی از امام صادق برای طول عمر آمده که راوی میگوید هنگامی که بر خواندن این دعا مداومت کردم آن قدر عمر یافتم که از زندگی ملول شدم. در روایت آمده هر کس این دعا را بعد از هر فریضه بخواند و بر آن مواظبت کند آن قدر عمر خواهد کرد تا از زندگی خسته شود و به دیدار حضرت صاحب الزمان مشرف خواهد شد.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ اَللّهُمَّ اِنَّ رَسُولَكَ الصّادِقَ الْمُصَدَّقَ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَآلِهِ قالَ اِنَّكَ قُلْتَ ما تَرَدَّدْتُ فى شَىْءٍ أَنَا فاعِلُهُ كَتَرَدُّدى فى قَبْضِ رُوحِ عَبْدِىَ الْمُؤْمِنِ يَكْرَهُ الْمَوْتَ وَاَكْرَهُ مَسآئَتَهُ اَللّهُمَّ فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجَّلْ لِوَلِيِّكَ الْفَرَجَ وَالْعافِيَةَ وَالنَّصْرَ وَلا تَسُؤْنى فى نَفْسى وَلا فى اَحَدٍ مِنْ اَحِبَّتى اگر خواهی یک‌یک از دوستان خود را نام ببر و بگو: «وَ لا فی فُلانٍ وَ لا فی فُلانٍ» 
بسم الله الرحمن الرحیم در این تکلیف به تعظیم و تکریم شب و روز تاکید شده است باقر علیه السلام در فضیلت این شب میفرمایند: "آن شب، بعد از لیله القدر برترین شب ها است. در آن شب خداوند فضل خود را به بندگان عطا میفرمایدو آن ها را به منّ و کرم خود می آمرزد پس در آن شب در تقّرب جستن به سوی خدای تعالی سعی و کوشش کنید.به درستی که آن شب همان شبی است که خداوند به ذات مقدس خود قسم یاد فرموده است که هیچ تقاضامندی را از درگاه خود دست خالی برنگرداند مادامی که طلب معصیت نکند و آن شب شبی است که حق تعالی آن را برای ما قرار داده است در قبال شب قدر که آن را برای پیامبر ما قرار داده است پس در آن شب در دعا و ثنای خدای تعالی کوشش کنید."
تکلیف هشتاد و پنجم تعظیم و بزرگداشت آنچه به آن حضرت منصوب و مربوط است یکی دیگر تکالیف فرد مومن است ،اماکنی که به آن حضرت منصوب یا مربوط هستند مانند مسجد سهله، سرداب مقدس در شهر سامرا مسجد اعظم کوفه ، مسجد جمکران مسجدالحرام، مشاهد مشرفه پیامبر گرامی و انبیا و ائمه معصومین و امامزاده‌ها و قبور اولیا تزیین و احترام آنچه به آن حضرت نسبت دارد بسته به مراتب و نسبتی که به آن حضرت دارند . زینت دادن، تعمیر و عمران و فرش گستراندن پاکیزه و خوشبو نمودن ،بوسیدن و چراغ کردن، رفت و آمد کردن پای برهنه وارد شدن با حالت وقار و آرامش داخل شدن مشغول شدن به ازکار و اوراد و قرائت قرآن و دعا و پرهیز از نجس کردن و کثیف نمودن آنها نظافت نمودن و تطهیر کردن آنها ، با حالت جنابت وارد نشدن پرهیز از ریختن اخلاط بدن انجام، ندادن کارهای مکروه و حرام پرهیز از مزاح و خنده و بیهوده‌گویی و جدال و صدای بلند و امثال هم حفظ و نگهداری این اماکن و بسیاری چیزهای دیگر.
به نام خدا تابع تکلیف هشتاد و هشتم از تکالیف مومن ، تکریم و تعظیم شب یا های و انجام مخصوص این شب ها ست. از بهترین اعمال در این شب ها ذکر و یاد و توجه و توسل به آن حضرت است. درشب قدر امورات سال تقدیر می شود و ملائکه و روح به خدمت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف مشرف شده و آنچه برای هر کس شده ، بر ایشان عرضه می نمایند. پس باید در این شب ، به آن جناب متوسل و متمسک شد و او را شفیع قرار داده و عرض حوائج و مسائل نمود.