Henry David Thoreau - Walden and Civil Disobedience-Signet (2012).pdf
1.29M
📕 Walden
Henry David Thoreau
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
📕FIELDS, FACTORIES AND WORKSHOPS: or Industry Combined with Agriculture and Brain Work with Manual Work
نویسنده: پیتر کِروپُتکین (فیلسوف و اقتصاددان آنارشیست روسی)
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
📕 مزارع، کارخانهها و کارگاهها
نویسنده: پیتر کِروپُتکین
مترجم: هومن کاسبی
نشر افکار
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
شاهزاده پتر کروپتکین فیلسوف و اقتصاددان آنارشیست روس در۱۸۴۲، در مسکو در یک خانواده اشرافی به دنیا آمد. وی بعد از انقلاب اول روسیه در سال ۱۹۰۵ به روسیه بازگشت و تا پایان عمر مشغول نوشتن شد.
او مخالف اندیشهها و عمل لنین بود و به یک مدل اجتماعی مرکب از کمونیسم و سوسیالیسم و مستقل از حکومت باور داشت. اعتقادات او در کتابهای «تسخیر نان»، «نقد آنارشیستی استیلای دولت، سرمایهداری و کلیسا» و «یاری متقابل: عامل تکامل» و «مزارع، كارخانهها و كارگاهها» منعکس شده است.
کتاب مزارع، كارخانهها و كارگاهها به این میپردازد که چرا كارخانه، با نيروی محركه و ماشينآلات خود، نبايد به اجتماع تعلق داشته باشد؟! بديهی است كه در حال حاضر، تحت نظام سرمايهداری، كارخانه نفرين روستا است، چرا كه میآيد تا از كودكان بيش از حد كار بكشد و ساكنين مذكّر آن را به گدايانی مبدل سازد و كاملاً بديهی است كه كارگران اگر موفق به حفظ سازمانهای صنفی قديمی خود شده باشند، يا اگر هنوز به خاک سياه ننشسته باشند بايد به هر نحو با کارخانه مخالفت كنند، اما تحت يک سازمان اجتماعی عقلانیتر، كارخانه با چنين موانعی روبهرو نيست، بلكه موهبتی برای روستا خواهد بود.
کروپتکین استدلالی تجربی را که مفروضات نظریۀ اقتصادی کلاسیک را زیر سؤال میبرد، در قلب "مزارع، کارخانهها و کارگاهها" قرار داد. او از طریق این نقد تلاش کرد تا امکان یک آلترناتیو انقلابی را برای سرمایهداری نشان دهد و استدلالی هنجاری برای تحقق آن ارائه کند.
🆔 @SSL_Qasd
P. Kropotkin - Fields, Factories, And Workshops_ Or, Industry Combined With Agriculture And Brain Work With Manual Work (2008).pdf
1.09M
📕FIELDS, FACTORIES AND WORKSHOPS: or Industry Combined with Agriculture and Brain Work with Manual Work
Peter Kropotkin
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
📕Inequality; What Can Be Done?
نویسنده: آنتونی آتکینسون (استاد مدرسه اقتصاد لندن LSE)
#اقتصاد_بخش_عمومی
#اقتصاد_رفاه
🆔 @SSL_Qasd
📕نابرابری؛ چه می توان کرد؟
نویسنده: آنتونی آتکینسون
مترجم: یوسف چاوه پور
نشر مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی
#اقتصاد_بخش_عمومی
#اقتصاد_رفاه
🆔 @SSL_Qasd
نابرابری از مهم ترین چالش های امروز اقتصاد جهانی و کشورهاست. امروزه فاصله فقیر و غنی چه بین کشورها و چه بین طبقات مختلف مردم در یک کشور از هر زمانی در تاریخ بیشتر است.
آنتونی آتکینسون، اقتصاددان بریتانیایی، پژوهشگر ارشد دانشگاه آکسفورد و کالج نافیلد و استاد برجسته و چهره ماندگار مدرسه اقتصاد لندن LSE، بیش از چهاردهه بر روی موضوعات مرتبط با نابرابری و فقر پژوهش کرد. آتکینسون که برنده جایزه لژیون دونور (شوالیه) شده بود در سال 2017 فوت کرد. او یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان در حوزه نابرابری است.
کتاب حاضر یکی از محبوبترین کتابهای وی است که در سه بخش، «تشخیص» مسئله، «پیشنهادات کاربردی» و «آیا پیشنهادات عملی است؟»، تنظیم شده است.
بخش اول به شناسایی و تشریح مسئله نابرابری میپردازد. اینکه منظور از نابرابری چیست و میزان فعلی آن چقدر است؟ آیا دورههایی بوده است که نابرابری کاهش یافته باشد و اگر بله، چه چیزی میتوانیم از این دورهها بیاموزیم؟ اقتصاد در مورد علل نابرابری، چه چیزی میتواند به ما بیاموزد؟
بخش دوم کتاب، مجموعهای از پیشنهادها ارائه کرده است که بهزعم نویسنده میتوانند جوامع ما را بهسوی سطوح پایینتر نابرابری سوق دهند.
و درنهایت بخش سوم کتاب نیز به نقدهای مخالف و ارزیابی تحقق پیشنهادهای مؤلف میپردازد.
🆔 @SSL_Qasd
فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام تسلیت باد.
🆔 @SSL_Qasd
📕 The social history of labor in the iranian oil industry
نویسنده: کاوه احسانی (استادیار کالج علوم اجتماعی دانشگاه دپاول آمریکا)
#اقتصاد_سیاسی
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
#اقتصاد_ایران
#اقتصاد_نیروی_کار
#اقتصاد_منابع_طبیعی
🆔 @SSL_Qasd
📕محيط مصنوع و شكلگيری طبقه كارگر صنعتی (تاريخ اجتماعی كار در صنعت نفت ايران 1320-1287)
نویسنده: کاوه احسانی
مترجم: مارال لطیفی
نشر شیرازه
#اقتصاد_سیاسی
#تاریخ_وقایع_اقتصادی
#اقتصاد_ایران
#اقتصاد_نیروی_کار
#اقتصاد_منابع_طبیعی
🆔 @SSL_Qasd