سخنرانی روز شنبه 19خرداد 24 ماه رمضان در موسسه بین المللی علوم وحیانی اسراء
الحمدلله والصلاه والسلام علی رسولالله و عترته والعن علی اعدایهم
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَن يَرْتَدَّ مِنكُمْ عَن دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ذَٰلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَن يَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
... مائده 54
ملت ایران همچنین علماء و بزرگان سزاوار ستایش و تشکر هستند حضرت استاد علامه جوادی و برخی دیگر از مراجع عظام تقلید در این هوای گرم و دهان روزه با حضورشان بعد چهل سال طرح راهبردی امام راحل ره برای حمایت از مقاومت ملت مظلوم فلسطین را رونقی دوباره بخشیدند
خدای سبحان در این آیه شریفه میفرماید :. ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ! ﻫﺮ ﻛﺲ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺍﺯ ﺩﻳﻨﺶ ﺑﺮﮔﺮﺩﺩ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺯﻭﺩﻱ ﮔﺮﻭﻫﻲ ﺭﺍ ﻣﻰ ﺁﻭﺭﺩ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖﺩﺍﺭﺩ ، ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﻫﻢ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ......
صفات قوم محبوب خدا
1_ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥْ ﻓﺮﻭﺗﻦ ﺍﻧﺪ ،
2_ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥْ ﺳﺮﺳﺨﺖ ﻭ ﻗﺪﺭﺗﻤﻨﺪﻧﺪ ،
3_ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺟﻬﺎﺩ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ،
4_ ﺍﺯ ﺳﺮﺯﻧﺶ ﻫﻴﭻ ﺳﺮﺯﻧﺶ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺍﻱ ﻧﻤﻰ ﺗﺮﺳﻨﺪ .
در پایان میفرماید:
ﺍﻳﻦ ﻓﻀﻞ ﺧﺪﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻫﺮ ﻛﺲ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ ; ﻭ ﺧﺪﺍ ﺑﺴﻴﺎﺭﻋﻄﺎﻛﻨﻨﺪﻩ ﻭ ﺩﺍﻧﺎﺳﺖ .
یعنی هر قومی میتواند با تحصیل این خصایص محبوبیت خدا را تحصیل کند
اما قومی که در مقام نزول قرآن مراد الهی بود و هست بنابر روایت قوم سلمان محمدی ص یعنی ایرانیان هستند
زیرا درباره منظور این آیه از پيامبر (صلی الله علیه وآله) پرسید، پيامبر (صلی الله علیه وآله) دست بر شانه سلمان زد و فرمود: «هذا وَ ذَوُوهُ) ثم قال: «لو کانَ الدّینُ بالثُریّا لتناوَلَه رجالٌ مِن أبناءِ فارس.»
مجمع البیان ج3ص321
همین ویژگی در روایت مربوط قیام ملت شریف ایران از قم بیان شد که از طولانی شدن ملول نمیشوند
هدایت شده از بیداری ملت
📸 "آنتون ساوکوف" جوان روسی مسیحی با حضور در دفتر نماینده ولیفقیه در استان گیلان به دین اسلام مشرف شد
@bidariymelat
«تابناک»
http://tabnak.ir/fa/news/806557
شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
کری: ترامپ همه نگرانیهای رهبر ایران را تأیید کرد
کد خبر: ۸۰۶۵۵۷
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۱
وزیر خارجه پیشین آمریکا در گفتگو با یکی از روزنامههای سوئیس با انتقاد شدید از موضع رئیسجمهور آمریکا در برابر ایران از خروج واشنگتن از توافق هستهای به عنوان اشتباهی راهبردی یاد کرد که نگرانیهای رهبر انقلاب را تائید کرده است.
به گزارش فارس، «جان کری» وزیر خارجه پیشین آمریکا در گفتگو با یکی از روزنامههای سوئیس به شدت از سیاستهای دولت آمریکا درباره ایران انتقاد کرد.
وی در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در سوئیس، به روزنامه «نویه زوریخر تسایتونگ» درباره پیامدهای خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران هشدار داد و گفت: «اقدام ترامپ در زمینه خروج از توافق هستهای، بزرگترین اشتباه راهبردی از زمان جنگ عراق و اشتباهی مهم در تمامی تاریخ آمریکاست. با این تصمیم توافقی پایان مییابد که در قالب آن ایران مسئول محدود کردن برنامه هستهای خود است و به این ترتیب آمریکا منزوی میشود. علاوه بر این آنهایی هم که در ایران برای این توافق تلاش کردهاند هم منزوی میشوند و چنین چیزی سیاست داخلی ایران را به شیوهای منقی تحت تاثیر قرار خواهد داد و افراطگرایان تقویت خواهند شد. علاوه بر این خطر وقوع جنگ قوت خواهد یافت که آمریکا هم در آن مداخله خواهد داشت. این اقدام غیر مسئولانه است. آمریکا در برابر ایران راهبردی را انتخاب کرده است که جرج بوش علیه عراق در پیش گرفت و این راهبرد «تغییر رژیم» است و آنطوری که تاریخ نشان میدهد، نتیجه خوبی ندارد.»
وی مدعی شد ترامپ آنقدر اعمال فشار میکند تا دولت ایران را سرنگون کند. این راهبرد است اما وقتی دولت در ایران تغییر کند در این صورت افراطگرایان قدرت میگیرند که با این وضعیت، سیاست پیچیدهتری در زمینه سیاست هستهای وجود خواهد داشت.دولت ترامپ راهکار غیر سازنده و خودتخریبی را در پیش گرفته است.
وزیر خارجه پیشین آمریکا درباره امکان اینکه ایران از توافق هستهای خارج شود هم گفت: «این موضوع کاملا به اروپا بستگی دارد. اروپا باید مداخله کند و برای ایران این امکان را فراهم کند تا فعالیت اقتصادی داشته باشد در غیر این صورت شرایط بسیار دشوار خواهد شد. این موضوع به سیاست داخلی آمریکا و رئیسجمهور این کشور مربوط میشود. اما ما از انحراف حرف میزنیم نه یک روند عادی که چطور دولت آمریکا اداره میشود.»
وی در پاسخ به این پرسش که آیا امیدواری وجود دارد که رئیسجمهور آتی بتواند بار دیگر به توافق هستهای با ایران و یا توافق پاریس باز گردد هم گفت که این امکان وجود دارد ولی باید صبر کرد.
کری در بخش دیگری از این گفتگو درباره نقش منطقهای ایران هم ادعا کرد: «طبیعتا این نگرانی ما هم هست اما در دوران اوباما چشمانمان را به راحتی بر روی این موضوع نبستیم ما تحریم تسلیحاتی و تحریمهایی را در ارتباط با نقض حقوقبشر، برنامه موشکی و فعالیتهای حزبالله اعمال کردیم. ما نمیخواهیم که راه برای دستیابی به راه حل منطقی بسته شود و این به موضوع هستهای ارتباط دارد. ما با این توافق یک هدف داشتیم: از شر برنامه هستهای ایران خلاص شویم.»
این سیاستمدار آمریکایی در ارتباط با امیدواری به منظور تغییر در ایران و ایجاد روابط بهتر هم گفت: «تا میزان مشخصی این امیدواری وجود داشت اما یکی از دلایلی که این اتفاق رخ نداد این بود که بانکها از همکاری با ایران خودداری کردند. آنها با وجود توافق، به دلیل تحریمهای ثانویه از آمریکا میترسیدند.»
کری افزود: «به این ترتیب ایرانیها از تمامی مزایای توافق بهرهمند نشدند من این را به صراحت میگویم که ایرانیها به توافق پایبند بودند ولی ما با اقدام ترامپ برای خروج از توافق، آن را نقض کردیم.»
چکیده سخنرانی روز 20/3/97برار 25ماه مبارک رمضان در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء بعد از اقامه نماز ظهرو عصر
الأمالي (للمفيد) ؛ النص ؛ ص63ح9.......عَوْفِ بْنِ مَالِكٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص ذَاتَ يَوْمٍ يَا لَيْتَنِي قَدْ لَقِيتُ إِخْوَانِي فَقَالَ لَهُ أَبُو بَكْرٍ وَ عُمَرُ أَ وَ لَسْنَا إِخْوَانَكَ آمَنَّا بِكَ وَ هَاجَرْنَا مَعَكَ- قَالَ ص قَدْ آمَنْتُمْ وَ هَاجَرْتُمْ وَ يَا لَيْتَنِي قَدْ لَقِيتُ إِخْوَانِي فَأَعَادَا الْقَوْلَ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص أَنْتُمْ أَصْحَابِي وَ لَكِنْ إِخْوَانِي الَّذِينَ يَأْتُونَ مِنْ بَعْدِكُمْ- يُؤْمِنُونَ بِي وَ يُحِبُّوَنِّي وَ يَنْصُرُونِّي وَ يُصَدِّقُونِّي وَ مَا رَأَوْنِي فَيَا لَيْتَنِي قَدْ لَقِيتُ إِخْوَانِي. ( مفيد، محمد بن محمد، الأمالي (للمفيد) - قم، چاپ: اول، 1413ق.)
روز قبل آیه شریفه 54 از سوره مبارکه مائده را به اختصار بیان کردیم و گفته شد بنابر روایت شریف نبوی صلوات الله علیه و آله در کتاب مجمع البیان در باره قوم سلمان محمدی ص و ایرانیان است این روایت با دقت در معانی و محتوای آن تفسیر همان آیه و فضیلت ایرانیان است
عوف این مالک گوید؛ روز رسول خدا ص فرمود ای کاش من برادرانم را ملاقات میکردم ابوبکر و عمر که حاضر بودند گفتند آیا مگر ما برادرانت نیستیم به تو ایمان آوردیم و با تو هجرت کردیم؟!
پیامبر ص فرمود؛ شما ایمان آوردید و هجرت هم کردید ولی ای کاش من برادرانم را ملاقات میکردم مجددا آن دو نفر همان سخن را تکرار کردند اما پیامبر اکرم ص فرمود: شما همراهان من هستید ولی برادرانم کسانی هستند که بعد از شما میآیند و به من ایمان میآورند و مرا بشدت دوست میدارند و با تمام وجود یاری ام میکنند و تصدیقم مینمایند در حالی که مرا ندیده اند
این حدیث با توجه محتوای آن، گله و ناراحتی آن حضرت از همراهان حاکی از ایام بعد از جنگ احد است که مدعیان صحابه همه فرار کردند و پیامبر ص را درمعرکه قتال تنها گذاشتند تنها سه نفر امیرمومنان سلام الله علیه و ابودجانه و نسیبه رضوان الله تعالی علیهما برای حفظ جان آن حضرت خود را به خطر انداختند
حضرت در این روایت به صراحت میفرماید شما همراهان من هستید سپس با نفی برادری آنان و بیان اوصاف برادرانی که شدیدا مشتاق دیدارشان است نشان میدهد که مدعیان صحابت دارای این اوصاف نبودند
1-ایمان (مرتبه دوم که بعد از اسلام است) زیرا در هیمن روایت ایمانشان را تصدیق فرمود سپس نفی کرده ناظر به آیه شریفه«قالَتِ الْأَعْرابُ آمَنَّا قُلْ لَمْ تُؤْمِنُوا وَ لكِنْ قُولُوا أَسْلَمْنا وَ لَمَّا يَدْخُلِ الْإِيمانُ فِي قُلُوبِكُمْ»( حجرات؛ 14)
2. محبت شدید زیرا با نون تاکید بیان فرمود(يُحِبُّوَنِّي)
3.نصرت و یاری زیرا آنها در جنگ احد فرار کرده بودند
4.تصدیق کامل ( با توحه به ایمان تصدیق در این مقام پیام مهم دارد )
با توجه به آیه شریفه 54 مائذه و تفسیر آن حضرت این قوم همان قومی هستند که در آیه 54 بیان شد و به ایرانیان تفسیر گردید
این حدیث را در گرامیداشت حماسه ملت شریف ایران در روز قدس خوانده شده است که بعد از چهل سال از فرمان امام راحل قدس الله نفسه بیانگذارانقلاب اسلامی و حمایت از مقاوت ملت مظلوم فلسطین با شکوه تمام آنرا حفظ کردند...
مصیبت پایانی:
الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد ؛ ج2 ؛ ص76 [ما جرى بين الإمام الحسين ع و الحر الرياحي] ثُمَّ سَارَ ع مِنْ بَطْنِ الْعَقَبَةِ حَتَّى نَزَلَ شَرَافَ- [شَرَافاً] فَلَمَّا كَانَ فِي السَّحَرِ أَمَرَ فِتْيَانَهُ فَاسْتَقَوْا مِنَ الْمَاءِ فَأَكْثَرُوا ثُمَّ سَارَ مِنْهَا .......وَ جَاءَ الْقَوْمُ زُهَاءَ أَلْفِ فَارِسٍ مَعَ الْحُرِّ بْنِ يَزِيدَ التَّمِيمِيِّ حَتَّى وَقَفَ هُوَ وَ خَيْلُهُ مُقَابِلَ الْحُسَيْنِ ع فِي حَرِّ الظَّهِيرَةِ وَ الْحُسَيْنُ وَ أَصْحَابُهُ مُعْتَمُّونَ مُتَقَلِّدُو أَسْيَافِهِمْ فَقَالَ الْحُسَيْنُ ع لِفِتْيَانِهِ اسْقُوا الْقَوْمَ وَ أَرْوُوهُمْ مِنَ الْمَاءِ وَ رَشِّفُوا الْخَيْلَ تَرْشِيفاً......
امام هزار سوارکار تشنه دشمنی که برای دستگیری او آمدند حتی اسبانشان را سیراب کردن آما روز عاشورا چهار هزار نفر مانع نوشیدن امام از آب فرات شدند امام تشنه از دریای آب خارح شد و با لبان تشنه سر نازنین .....
هدایت شده از دروس
📝 مروری بر زندگی حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمدی (بهمناسبت درگذشت)
🔷 سال ۳۶ با علامه طباطبایی آشنا شد و از سال ۳۹ در محافل خصوصی علامه، در کنار جمعی محدود، مانند حضرات آیات حسنزاده آملی، جوادی آملی، انصاری شیرازی، و ابراهیم امینی حضور داشت.
🔷 در سال ۱۳۴۱، تحصیل در دانشگاه را نیز آغاز کرد و فلسفهی غرب را آموخت. در سال ۴۵ لیسانس گرفت و یک سال بعد، فوق لیسانس و بعد هم در مقطع دکترا به تحصیل پرداخت. در این مدت، نظرات فیلسوفان غرب و پرسشهای آنها را با علامه طباطبایی در میان میگذاشت و پاسخ میطلبید.
🔷 در فلسفه کتابهایی از دکارت و کانت را ترجمه کرد. کتاب محققانهی «بنمایههای شناخت» را نیز به رشته تحریر درآورد.
🔷 اگرچه دیگر به حوزه نرفت و رخت خود را در دانشگاه انداخت، اما همچنان دلبستهی محافل علامه طباطبایی بود و پنجشنبه و جمعهها را به قم میرفت و در محضر علامه حاضر میشد و فلسفه و عرفان میآموخت و معتقد بود که نقش علامه در وجودش آنچنان تأثیری دارد که زرق و برق دانشگاه و برخی محیطهای آنچنانی، تأثیر چندانی در وی ندارد.
🔷 علاقه به عرفان، او را به محفل درسی امام خمینی نیز کشانده بود. او برای نخستین بار با یکی از دوستانش به نماز جماعت امام خمینی در محله یخچال قاضی رفته بود. از همانجا شیفتهی امام شد و پای درس ایشان نیز حضور یافت و معتقد بود که امام خمینی به پشتوانهی عرفانش بود که توانست قیام کند.
🔷 در سال ۵۶ که برای همراهی علامه طباطبایی در سفر درمانی به انگلیس رفته بود، از علامه میپرسد که شما در نوشتههایتان خیلی به اروپا تاختهاید؛ اگر قبلاً آمده بودید و نظم و انضباط اینجا را دیده بودید، آیا اینقدر به اینها میتاختید؟ علامه پاسخ میدهد که خیر.
🔷 به پیروی از علامه، معتقد بود اگر کسی بخواهد اسلام را در اروپا و در مغرب زمین معرفی کند، باید از طریق عرفان وارد شود؛ نه از طریق فقه. چون به تعبیر علامه، عرفان فراتر، جذابتر و ریشهدارتر از فقه است.
🔷 به امر امام و علیرغم میلش در شورای عالی انقلاب فرهنگی عضو شد و در سال ۶۴ نیز برای توسعه علوم انسانی اسلامی در دانشگاه، سازمان انتشارات سمت را تأسیس کرد و تا آخر نیز در این دو مسئولیت، مشغول خدمت بود. در دوره هفتم مجلس نیز، نماینده بود اما بعداً ادامه نداد.
🌐 با تصرف و تلخیص. متن کامل: mobahesat.ir/16314
✍ سید هادی طباطبایی
🔆دانشپژوهان: @Dph110
بهترینها را بخوانید👆🌹👌
هدایت شده از بیداری ملت
🔴گستردگی ایران بزرگ در زمان پادشاهی کورش در کتاب ویل دورانت: از افغانستان بود تا فلسطین و لبنان
کورش پرستا راست میگن بجای شعار نه غزه نه لبنان برن کمک بچه های سپاه اونجارو آزاد کنن روح کورش شاد بشه
@bidari
کد خبر:۸۰۷۳۴۵
تاریخ انتشار:۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۳
فرمانده سپاه قدس گفت: عربستان سعودی در مدت کوتاهی 200 میلیون دلار صرف انتخابات لبنان کرد، اما حزبالله لبنان پیروز شد، انتخابات اخیر لبنان یک رفراندوم بود.
به گزارش «تابناک»؛ سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس طی سخنانی درباره انتخابات اخیر لبنان، اظهار کرد: انتخابات اخیر لبنان یک رفراندوم بود. خدمت امام جمعه توضیح میدادم که چرا این انتخابات یک رفراندوم بود. کسانی که ناشیانه و نادانسته تحلیلهای غلط میکنند باید بدانند که این انتخابات در شرایطی صورت گرفت که همه حزبالله را در دخالت در امور سوریه، لبنان، عراق، یمن و منطقه متهم میکنند.
وی ادامه داد: شورای همکاری، سعودی و کشورهای نادان که نادانها و نابخردها بر آنها حاکم هستند نظیفترین و باافتخارترین جریان اسلامی را جزو لایحه تروریسم قرار دادند و اسمهایی که نشاط در قلب مسلمانها ایجاد میکند، مثل نام سیدحسن نصرالله، کسی که در دفاع از عالم عربی مهمترین دشمن عالم عربی را شکست داد، در گروه تروریست قرار دادند.
سلیمانی افزود: خوب تبلیغ کردند؛ هر که با آنها بود یعنی با جریان حزبالله بود، اعم از سنی و غیرسنی را مزدوران ایران نامیدند.
وی با اشاره به دخالت عربستان سعودی در انتخابات لبنان گفت: این انتخابات زیر بار این آوار و 200 میلیون دلار پولی که سعودی صرف کرد برگزار شد. کرمان خودمان ده، پانزده برابر بزرگتر از لبنان است و سعودیها این مقدار پول را برای این منطقه کوچک صرف کردند؛ آن هم در یک محدوده زمانی کوتاه، کار سادهای نیست.
سلیمانی در ادامه گفت: نتیجه چه شد؟ نفر اول شهر بیروت برای اولین بار در تاریخ لبنان یک شخصیت منتسب به حزبالله و البته شیعه شد، همان کسانی که به عنوان مزدوران ایران مینامیدند، بعضا هر نفر به اندازه دو نفر از آنها رأی آوردند.
وی با بیان اینکه حزبالله از یک حزب به دولت مقاومت تبدیل شده است، گفت: حزبالله برای اولین بار 74 کرسی از 128 کرسی پارلمان لبنان را مال خودش کرد. از یک حزب مقاومت تبدیل شد به دولت مقاومت لبنان. مگر این اتفاق در اوج تنگناهای حزبالله اتفاق نیفتاد؟ مگر در اوج حرکتهای خبیثانه آلسعود و پولپاشیهای آنها اتفاق نیفتاد؟ اتفاق افتاد و این پیروزی خیلی بزرگی است.
هدایت شده از کانال مهدویت 🇮🇷🇵🇸
Mirzamohamadi_Sh29_ramazan95_c.mp3
7.69M
🔴 #پیشنهاد_مدیر
🔵ممنونم اگر نروي...ميميرم اگر بروي...
🔴 وداع با ماه #رمضان و روضه وداع حضرت سيدالشهدا
با نواي استاد
#ميرزا_محمدي
@emame_zaman
☝️ سلام بر یاران سلام بر ماه رمضان ماه خدا مهمان ماه خدا شهرصیام آماده رفتن شد روضه وداع آنرا این روزها زمزمه کنید
سخنرانی روز دوشنبه 21خرداد برابر 26 ماه مبارک رمضان در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء بعد از نماز ظهر و عصر
اشتیاق پیامبر ص به دیدار برادران خود
الأمالي (للمفيد) ؛ النص ؛ ص63:عَنْ عَوْفِ بْنِ مَالِكٍ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص ذَاتَ يَوْمٍ يَا لَيْتَنِي قَدْ لَقِيتُ إِخْوَانِي فَقَالَ لَهُ أَبُو بَكْرٍ وَ عُمَرُ أَ وَ لَسْنَا إِخْوَانَكَ آمَنَّا بِكَ وَ هَاجَرْنَا مَعَكَ- قَالَ ص قَدْ آمَنْتُمْ وَ هَاجَرْتُمْ وَ يَا لَيْتَنِي قَدْ لَقِيتُ إِخْوَانِي فَأَعَادَا الْقَوْلَ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص أَنْتُمْ أَصْحَابِي وَ لَكِنْ إِخْوَانِي الَّذِينَ يَأْتُونَ مِنْ بَعْدِكُمْ- يُؤْمِنُونَ بِي وَ يُحِبُّوَنِّي وَ يَنْصُرُونِّي وَ يُصَدِّقُونِّي وَ مَا رَأَوْنِي فَيَا لَيْتَنِي قَدْ لَقِيتُ إِخْوَانِي./ مفيد، محمد بن محمد، الأمالي (للمفيد) - قم، چاپ: اول،
1413ق.
(ظاهرا این بعد از جنگ احد صادر شده است که شهات عموی نازنین پیامبر حضرت حمزه سیدالشهداء ع و به خطر افتادن جان پیامبر ص و فرار مدعیان صحابت و خلافت قلب آن حضرت را آزرده زیرا روایت حاکی از گله پیامبر ص از همران مدعی یاری است آنان با اینکه دیده بودند آن حضرت زنده است ولی به بهانه قتل او فرار را بر قرار ترجیح دادند و حتی آیاتی از قرآن به افشاء این قطعه از تاریخ پرداخت
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِذا لَقيتُمُ الَّذينَ كَفَرُوا زَحْفاً فَلا تُوَلُّوهُمُ الْأَدْبارَ (15) وَ مَنْ يُوَلِّهِمْ يَوْمَئِذٍ دُبُرَهُ إِلاَّ مُتَحَرِّفاً لِقِتالٍ أَوْ مُتَحَيِّزاً إِلى فِئَةٍ فَقَدْ باءَ بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ وَ مَأْواهُ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمَصيرُ (16) انفال
اى اهل ايمان، هر گاه با گروه مهاجم كافران در ميدان كارزار روبرو شويد مبادا پشت به آنها كرده و از جنگ بگريزيد. (15) و هر كه در روز جنگ به آنها پشت نمايد و فرار كند به طرف غضب و خشم خدا روى آورده و جايگاهش دوزخ كه بدترين منزل است خواهد بود مگر آنكه از ميمنه به ميسره و يا از قلب به جناح براى مصالح جنگى رود يا از فرقهاى به يارى فرقهاى ديگر شتابد. (16)
در جلسه قبل گفته شد آیه 54 سوره مائده براساس روایت معروف نبوی ص در مدح قوم ایرانی به دلیل ویژگی های که بیان شد
با این مقدمه عوف به مالک گوید روزی نبی مکرم اسلام ص فرمود ای کاش برادرانم را دیدار کرده بودم
ابوبکر و عمر گفتند مگر ما برادران تو نیستیم ما ایمان آوردیم و با تو هجرت کردیم
فرمود شما همراهان من هستید(دقت کنید نفرمود شما یاران و دوستان من هستید تنها به همراه بودنشان اشاره کرد)
مجددا فرمود ای کاش برادرانم را دیدار کرده بودم
باز آن دو نفر همان سخن را تکرار کرده بودند
پیامبر ص در جوابشان فرمود
شما همراهانم هستید اما برادرانم کسانی هستند که بعداز شما خواهند آمد دارای این ویژگیها هستند
به من ایمان خواهند آورد
مرا دوست خواهند داشت
مرا یاری خواهند کرد
مرا تصدیق خواهند کرد
دقت کنید حضرت سه بار آرزوی دیدن برادران خود را تکرار کرد بیان ویژگی های یادشده حاکی از شکایت آن حضرت از نامهربانی های همراهان و مسلمانان صدر اسلام است
این برادران همان آنان هستند که در سوره مائده آیه 54 اشاره شد که همان قوم سلمان محمدی و ایرانیان هستند
براین اساس مرحوم اقبال لاهوری ره به جوانان ایران عشق میورزد و در مدحشان چنین سرود
چون چراغ لاله سوزم در خیابان شما
ای جوانان عجم جان من و جان شما
غوطه ها زد در ضمیر زندگی اندیشه ام
تا بدست آورده ام افکار پنهان شما
مهر و مه دیدم نگاهم برتر از پروین گذشت
ریختم طرح حرم در کافرستان شما
تا سنانش تیز تر گردد فرو پیچیدمش
شعله ئی آشفته بود اندر بیابان شما
فکر رنگینم کند نذر تهی دستان شرق
پارهٔ لعلی که دارم از بدخشان شما
میرسد مردی که زنجیر غلامان بشکند
دیده ام از روزن دیوار زندان شما
حلقه گرد من زنید ای پیکران آب و گل
آتشی در سینه دارم از نیاکان شما
البته در سخنرانی به دلیل ضیق وقت این اشعار خوانده نشد
روضه پایانی
امام حسین علیه السلام وقتی که تنها شد از عمر سعد طبق رسم عرب قدیم سه درخواست کرد
رسم بود طرف مقابل به دلیل شرافت عربی ناچار یکی از سه درخواست را بپذیرد
اول اینکه اجازه دهید به مدینه حرم جدی رسولالله ص برگردم
عمر گفت شدنی نیست
امام فرمود دیگر اینکه به من اندکی آب دهید به خدا جگرم از عطش پاره پاره شد
عمربن سعد گفت اینهم شدنی نیست
امام فرمود پس تن به تن با من بجنگید
عمر بن سعد قبول کرد
تنها دو تن از فرماندهان آمدند امام هر دو را به درک واصل کرد آنان دیدند اگر چنین بجنگند تمام آنان کشته شوند حریف امام نمیشوند لذا عمر بن سعد برخلاف پیمان دستور حمله دست جمعی داد
امام را تیر باران کردند بقدری تیر به بدن تمام اصابت کرد
امام خسته شد آمد وسط میدان بیاساید ولی....