واگذاری سهامِ ۵ شرکت به افراد فاقد سهام عدالت
▪️سه دهک اول ایثارگران هم مشمول شدند
🔹مصوبه دولت درخصوص واگذاری سهام به افراد فاقد سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک اول ایثارگران ابلاغ شد.
🔹مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولین معادل حداکثر یکصد میلیون ریال با اعمال ۵۰% تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال میباشد.
#جدال_حقیقی_حقوقی💠 ⚔️💠
یکشنبه, ۱۳ آذر ۱۴۰۱ ساعت - ۳۰: ۱۰ 🇮🇷
خروج پول حقیقی : ❌۶۳ میلیارد تومان
💵 ارزش معاملات تا این لحظه:
۱,۴۵۸ میلیارد تومان
🔍 میانگین وزندار سرانه های خرید حقیقی :
۲۵.۱ میلیون تومان ( ۸.۵% کاهش🔻 )
میانگین وزندار سرانه های فروش حقیقی :
۲۵.۴ میلیون تومان ( ۲.۶% کاهش🔻 )
🌊💰بیشترین ورود نقدینگی حقیقی در نماد های :
#کگل : ۷ میلیارد تومان -(TSETMC)
#ولبهمن : ۵ میلیارد تومان -(TSETMC)
#خگستر : ۵ میلیارد تومان -(TSETMC)
#وتجارت : ۴ میلیارد تومان -(TSETMC)
#وساپا : ۳ میلیارد تومان -(TSETMC)
#شستا : ۳ میلیارد تومان -(TSETMC)
#کیمیا : ۲ میلیارد تومان -(TSETMC)
💸⛔بیشترین خروج نقدینگی حقیقی در نماد های :
#بپاس : ۱۳ میلیارد تومان -(TSETMC)
#خودرو : ۱۰ میلیارد تومان -(TSETMC)
#فملی : ۷ میلیارد تومان -(TSETMC)
#پالایش : ۶ میلیارد تومان -(TSETMC)
#فولاد : ۶ میلیارد تومان -(TSETMC)
#خکار : ۵ میلیارد تومان -(TSETMC)
#شپنا : ۵ میلیارد تومان -(TSETMC)
🥇☢️بیشترین قدرت حقیقی در نمادهای :
#غزر : با قدرت خرید ۱۹.۵ -(TSETMC)
#خبنیان : با قدرت خرید ۴.۰ -(TSETMC)
#وثوق : با قدرت خرید ۳.۲ -(TSETMC)
#بگیلان : با قدرت خرید ۳.۰ -(TSETMC)
#رافزا : با قدرت خرید ۲.۹ -(TSETMC)
#کزغال : با قدرت خرید ۲.۷ -(TSETMC)
#میهن : با قدرت خرید ۲.۷ -(TSETMC)
تعدادی از خودروهای وارداتی به پشت مرز رسیدند
سخنگوی وزارت صمت:
🔹فرآیند واردات خودرو به سرعت در حال انجام است.
🔹برخی مدلهای خودروها وارداتی به پشت مرز رسیده است و فرآیند تبلیغات محیطی آنها آغاز شده است.
🔹بهزودی جزئیات نیز مشخص خواهد شد و شاهد واردات خودروها خواهیم بود./تسنیم
#خودرو
#تحلیل_بازار
1) در روز جاری شاهد چرخش معاملات به سمت گروه خودرو، قطعات، لیزینگ و نمادهای مشابه بودیم. البته در کلیت بازار هم اصلاح خاصی نمی بینیم و معمولا سهم های بعد از رشد در سطح جدیدی که بدست می آورند در جا می زنند و منتظر روزهای آتی می مانند. در کل بازار خیلی تمایلی به اصلاح نشان نمی دهد و بیشتر دنبال دلیل برای رشد می گردد. حالا اگر این وسط دلایل برای خرید ریسک پذیرانه بوجود نیاید شاید آن موقع به فکر اصلاح بیافتد. فعلا اخبار جوری مخابره می شود که درست در زمان مناسب به کمک سهم های مختلف می آید. سهم های کوچک مثبت روزهای قبل مانند لبنی ها، زراعی ها و تک نمادها امروز نیز راه خودشان را ادامه دادند و مثبت بودند.
2) گروه خودرو تحت تاثیر اخبار دیروز ایران خودرو و عرضه های بیشتر خودروهای تولید شده ی این خودروساز در بورس کالا که از نظر تعداد هم رشد کرده است، امروز مورد توجه قرار گرفت. البته اخباری در مورد واگذاری بلوک نیز امروز به بازار تزریق شد که به نظر می رسد بیشتر تلاش رسانه ای بود برای داغ تر کردن معاملات. طبق شنیده ها قیمت کارخانه پژو 207 بعد از عرضه ی این خودرو در بورس کالا نیز افزایش پیدا کرده و از این پس ایران خودرو 207 های تولید شده را با قیمت جدید که رشد قابل توجه نسبت به قیمت کارخانه قبلی داشته، خواهد فروخت. سایپا در عرضه خودرو در بورس بسیار ضعیف تر از خودروسازهای دیگر عمل کرده که دلیل آن مشخص نیست. به نظر می رسد بازی سایپا بیشتر مربوط به بلوک و این حرف ها باشد. در طرف دیگر صنعت خودروسازی قطعه سازها هم تحول بنیادی جدی ای دارند و هم به دلیل کوچک بودن اکثر آنها بیشتر مورد توجه بازار هستند.
3) یواش یواش به فصل قطع شدن گاز صنایع در حال نزدیک شدن هستیم. صنعت پتروشیمی، فلزات بدون قطعی گاز هم تحت فشار سیاست گذاری های غلط ارکان مختلف دولت قرار دارند و توان صادراتی و ارزآوری خودشان را از دست داده اند. قطعی گاز که تولید این شرکت ها را مختل می کند شرایط بدتری را برای صادرات این شرکت ها و تامین ارز ایجاد می کند. در صورتی که دسترسی به درآمد ارزی ناشی از صادرات نفت و گاز هم به دلیل کاهش قیمت نفت یا کاهش مقداری فروش نفت، افت کند شرایط بسیار سخت می شود. در واقع هم دست صادرکنندگان غیردولتی تنگ می شود و هم دست دولت. سیاستی که فعلا بانک مرکزی پیگیری می کند، کنترل تقاضا از طریق افزایش نرخ بهره و کنترل ثبت سفارش ها سیاستی است که به ذهن بانک مرکزی رسیده است. آیا این سیاست جواب خواهد داد؟ و اینکه تا کی این سیاست جواب خواهد داد؟ آیا برنامه ای برای نایابی کالاها در اثر رکود ایجاد شده در بین سیاستگذارها در نظر گرفته شده است؟ آیا ایشان نیز به این امور بدیهی فکر می کنند؟
4) روند جا به جایی بین اوراق خزانه اسلامی (اخزا) و اوراق دولتی کوپن دار (اوراق مرابحه موسوم به اراد) ادامه دارد. نرخ بهره ی بازار بدهی کمی تسکین پیدا کرده و به نظر می رسد با کم شدن پذیرش گام ها در بورس کمی وضعیت بهتر شده است. از طرف دیگر اظهارنظرهایی از سوی بانک مرکزی شنیده می شود که به نظر می رسد سیاست انتشار اوراق گام با شدت ادامه پیدا خواهد کرد. در واقع به نظر می رسد بانک مرکزی در حال کنار گذاشتن حیا است و به سیاست افزایش نرخ بهره رسمیت بخشیده. وگرنه دلیل ندارند هدفگذاری انتشار 300 همتی اوراق گام بیان شود.
حال بیایید از زاویه دیگری به موضوع نگاه کنیم. نرخ تورم و نرخ بهره در رابطه ی تنگاتنگی با یکدیگر هستند و در ساختار اقتصادی که تولید آن افزایش پیدا نمی کند (رشد اقتصادی صفر یا منفی) معمولا همیشه نرخ تورم از نرخ بهره بزرگتر است اما فاصله این دو (نرخ بهره حقیقی منفی) از حدی کوچکتر یا بزرگتر نمی شود. به عنوان مثال زمانی که میانگین تورم در کشور 25 درصد بوده، نرخ بهره اسمی حدود 17 درصد میانگین را تجربه کرده است. حالا برای مدت طولانی نرخ تورم 35 تا 45 درصد بوده احتمالا سطح نرخ بهره اسمی هم برای حفظ فاصله خودش با آن به طور میانگین عدد بالاتری را تجربه خواهد کرد. مثلا میانگین نرخ بهره در این شرایط می توان 25 درصد باشد. نکته ی مهم دیگر این است که اگر سیاست شدید افزایش نرخ بهره در پیش گرفته شود و مثلا میانگین آن به 30 درصد یا بیشتر برسد، تورم هم سرجای خودش نمی ماند و با یک تاخیر جهت حفظ فاصله با نرخ بهره ی اسمی به میانگین 50 تا 60 درصدی خواهد رسید.
1401/09/13
🔷یکشنبه 13 آذر ؛ نیمی از نماد ها سرخ پوش شدند
🔹شاخص کل با رشد 141 واحدی به ارتفاع 1/417/861 رسید.
🔹شاخص هم وزن نیز 0.26 درصد کاهش یافت.
🔹شاخص فرابورس با افت 15 واحدی به 18 هزار و 657 واحد رسید.
🔹ارزش معاملات بازار بورس در پایان امروز به حدود 3 هزار و 168 میلیارد تومان رسید.
🔹ارزش معاملات خرد بورس به 3 هزار و 336 میلیارد تومان رسید.
🔹حقوقی ها 120 میلیارد تومان از حقیقی ها خرید کردند.
🔹تعداد نماد های مثبت 338 ( 50درصد) نماد و تعداد نماد های منفی 338 ( 50درصد)
🔹خودرو با 888 واحد، فارس با 793 واحد و خساپا با 353 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشته اند.
#بازار_سهام
بانک مرکزی: تورم نقطهای از مردادماه کاهشی شد
🔹 با اجرای سیاستهای اجرایی در زمینه مدیریت موثرتر روند تحولات کلهای پولی، سطح تورم کالاهای اساسی خوراکی از مردادماه سال جاری به مسیر پیشین خود بازگشت و در مجموع تورم نقطه به نقطه از ۴۵.۸ درصد در مردادماه سال جاری به ۴۳.۳ درصد در آبانماه رسیده است.
🔹 نرخ تورم متوسط دوازده ماهه در آبان ماه سال جاری معادل ۳۹.۹ درصد به ثبت رسید که نسبت به نرخ تورم زمان استقرار دولت سیزدهم (۵۹.۳ درصد) کاهش ۱۹.۴ درصدی را نشان میدهد.
🔴 وزیر نفت : نگرانیهایی درباره احتمال مازاد عرضه نفت در ماههای پیشرو وجود دارد
🔹 جواد اوجی : با توجه به برخی نگرانیها از پیامدهای احتمالی شیوع کرونا در برخی مناطق بهویژه چین، نگرانیهایی در مورد احتمال مازاد عرضه نفت در ماههای پیشرو وجود دارد.
🔹 تحریمهای یکجانبه ظالمانه آمریکا و محدودیتهای موجود برای انتقال پول منجر به بروز مشکلاتی برای انتقال پول شده که به محض یافتن راهکار، جهت پرداخت حق عضویت ایران در اوپک اقدام خواهیم کرد.
خبر خوش ایران خودرو برای خریداران در بورس کالا
با برنامهریزی صورت گرفته، خودروهای فروش رفته در بورس کالا زودتر از موعد تعیین شده، تحویل خریداران میشود.
▫️براساس گزارشهای منتشر شده، در مرحله نخست عرضه هایما در بورس کالا، این محصول با موعد تحویل ۳۰ روزه به فروش رفته که این تعداد در کمتر از ۲۰ روز تحویل مشتریان شده است.
▫️در مرحله دوم عرضه هایما نیز تعداد ۲۵۰ دستگاه از این خودرو به فروش رفته، اما با وجود درج موعد ۳۰ روزه در اطلاعیه عرضه، خودروها زودتر از سررسید به دست مشتریان رسیده است.
▫️این گزارش میافزاید، در عرضه سوم که هزار دستگاه ۲۰۷ دستی با موعد تحویل ۹۰ روزه به فروش رسیده، بعد از گذشت تنها دو هفته از زمان فروش، فرایند فاکتور خودروها آغاز شده و این نویدبخش تحویل قبل از موعد خودروها به متقاضیان خواهد بود./ایکوپرس