مطالعات تخصصی عربستان سعودی
🔻 عربستان به پاکستان 2 مسجد با ظرفیت 16 هزار نفر هدیه داد
💢 عربستان به پاکستان 2 مسجد با ظرفیت 16 هزار نفر هدیه داد
🔹سبق: عربستان سعودی دو مسجد با ظرفیت بیش از 16000 نمازگزار در شهرهای مانسیره و مظفرآباد به پاکستان هدیه داد.
🔹روزنامه سعودی سبق تصریح کرد: مسجد ملک عبدالعزیز در شهر مانسیره که گنجایش بیش از 10 هزار نمازگزار و مسجد ملک فهد در مظفرآباد و با گنجایش بیش از 6000 نمازگزار، توسط عربستان به پاکستان هدیه داده شده است.
🔹این دو مسجد دارای حیاطهای بزرگ و طرحهای متمایز با الهام از مسجد مکه و مسجد النبی هستند و خاطرنشان کرد که عربستان سعودی این دو مسجد را در مناطقی از پاکستان که در زلزله 8 اکتبر 2005 ویران شدهاند و بنا به نیاز آن مناطق به مساجد، ساخته است.
🔹این هدیه طی مراسمی از سوی نواف بن سعید المالکی سفیر عربستان در اسلام آباد در مقر سفارت برگزار شد تا این دو مسجد رسماً به دولت پاکستان تحویل داده شود. نورالحق قادری وزیر امور دینی پاکستان تفاهمنامه وصول این دو مسجد را امضا کرد.
✍🏼ملاحظه:
🔹عربستان سعودی علاوه بر مشاركت در تعمير مساجد قديمی و همچنين ساخت مساجد بزرگی مانند مسجد ملک فيصل، در محلات مختلف شهرهای كوچک و بزرگ پاكستان نیز اقدام به احداث مساجد بسياری نموده است؛ به طور مثال تنها در كراچی مساجدی مانند مسجد باب رحمت، مسجد جامع سهراب، مسجد جامع نورانی و مسجد فاروق اعظم با سرمايه عربستان ساخته شده و به این شكل به مراكزی برای تبليغ وهابيت درآمدهاند.
🔹عربستان سعودی علاوه بر ساخت مساجد، دانشگاهها و مدارس مذهبی، مراكز تبليغی متعددی نيز ايجاد نموده است كه هدف اصلی اين مراكز تبليغ انديشه وهابيت است.
🔹«کریس مورفی» سناتور ارشد آمریکایی در شورای روابط خارجی آمریکا در سال 2016 اعلام کرد: در پاکستان ۲۴ هزار مدرسه دینی وجود دارد و عربستان سعودی با تأمین بودجه هزاران مدرسه دینی در پاکستان به ترویج افکار وهابیت و افراطی میپردازد.
🔹وی در ادامه میافزاید: عربستان سعودی از سال ۱۹۶۰ تا کنون ۱۰۰ میلیارد دلار برای ترویج افکار وهابی در دنیا هزینه کرده است.
@dolatedin
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢خاخام های یهودی در عربستان!
🔻خاخام "#یعقوب_هرتزوگ": مطمئن هستم که حاکمان #عربستان سعودی لزوم وجود مرکزی برای یهودیان در داخل این کشور را درک خواهند کرد.
🔻وی در مصاحبه با تلویزیون اسرائیل: مردم عربستان با عشق و مدارا از من استقبال کردند تا اینکه احساس کردم در #اسرائیل قدم می زنم.
🔻هرتزوگ مدتی است در ریاض حضور دارد و برخی فعالیت های خود در پایتخت عربستان را به صورت ویدئویی با مخاطبین به اشتراک می گذارد. وی چندی پیش اعلام کرده بود که قرار است با #محمد_بن_سلمان، ولیعهد سعودی دیدار کند.
🔻لازم به ذکر است که این خاخام یکی از کسانی است که خواستار تخریب #مسجدالاقصی می باشد.
#عادی_سازی_روابط
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢شيخ حسن الصفار: قطیف مانند سایر استان های عربستان به سهمی از توسعه دست یافته است
🔻شيخ #حسن_الصفار روحانی شيعه عربستاني در مصاحبه ای که با «صحيفة سبق» داشت مطالبی را با محورهای ذیل بیان کرده است:
🔹ولیعهد در مقابله با #افراط_گرایی و تندروی تصمیمات و اقدامات قاطعی را اتخاذ کرده است.
🔹مردم فریب گزارشات حقوق بشری امریکایی را می خورند و این در حالی است که بنا بر آنچه تا کنون اثبات شده، این گزارشات قابل اعتماد نیستند.
🔹برخی از اهل سنت، قرآن، خواندن و نوشتن را در مدارس شیعه فرا گرفته اند.
🔹ما دیدیم که #بهار_عربی موجب از هم گسستگی ملت ها، جنگ و سرنگونی دولت ها شد.
🔹جنبش #الصحوة تلاش کرد تا فضای کشور را به سمت طائفه گرایی و فرقه گرایی سوق دهد اما اقدامات دولت موجب تقویت و بازگشت روحیه ملی گرایی شد.
🔹عرصه فرهنگی در «#القطیف» گشاده و گسترده است و همچون عرصه فرهنگی در سراسر کشور مستمر و پایدار است.
🔹دشمنان تلاش کردند تا با ایجاد تفرقه مذهبی و فرقه گرایی به اهداف خود برسند اما با یک سد بازدارنده و مقاوم متشکل از دولت و مردم مواجه شدند.
🔹در سخنان و کلام خود مانع از عملیات های تروریستی در «القطیف» شدم و همگان را به حفظ امنیت و ثبات دعوت کرده ام.
🔹در مقابله با گروه های تندرو و تروریسم که تحت تأثیر جریان های افراط گرا، میهن ما و کل منطقه را مورد هجوم قرار داده بودند بطور قاطع ایستادگی شد.
🔹ما باید روحیه ملی گرایی، وحدت و یکپارچگی را از طریق آموزش و رسانه ها نهادینه کنیم.
🔸شیخ صفار در گذشته به عنوان معارض شیعی حکومت #آل_سعود شناخته می شد. اما در زمان #ملک_عبدالله با پیوستن به مرکز گفتگوی ملی عربستان و تغییر رویکرد نسبت به حاکمیت آل سعود همگرایی با حکومت را دنبال کرد.
🔸متن کامل گفتگوی ایشان با روزنامه سبق را می توانید اینجا بخوانید.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
🔻شيخ #حسن_الصفار روحانی شيعه عربستاني در مصاحبه ای که با «صحيفة سبق» داشت مطالبی را با محورهای ذیل ب
💢شخصیت شناسی شیخ #حسن_الصفار
🔹حسن الصَفّار(متولد ۱۹۵۸م) عالم شیعی عربستانی، امام جمعه قطیف و از رهبران شیعیان عربستان. او در کشورهای مختلف از جمله عراق، ایران و کویت تحصیل و تدریس علوم حوزوی داشته است.
🔹صفار در دهه هفتاد و هشتاد میلادی چهرهای انقلابی بود. او در سال ۱۹۷۹م از رهبران انتفاضه شرق عربستان بود و پس از آن مجبور به ترک کشورش شد. اما در دهه آخر قرن بیستم و پس از حمله صدام به کویت، موضعگیری میهنپرستانۀ شیخ صفار و همفکرانش، سبب ایجاد ارتباط آنان با حکومت و بازگشت آنان به کشور شد.
🔹شیخ صفار پس از آن، رویکرد صلحجویانهای با حکومت داشت. او تلاش بسیاری در وحدت و همزیستی دو گروه شیعه و سلفیه انجام داده و معتقد است این نوع ارتباط میتواند در شناخت و درک بهتر گروه دیگر کمک کننده باشد.
🔹در نگاه صفار شیعیان هر کشوری، بخشی از وطن خود هستند و نمیتوان به شیعیان به عنوان جهانی مستقل و نهادی مجزا نگاه کرد. بنابراین برای بهبود اوضاع شیعیان، آنها میبایست از هرگونه انزوا و استقلال از جامعه و محیط پیرامون خود کنارهگیری کنند.
🔸زندگینامه
🔹حسن بن موسی الصفار معروف به شیخ حسن الصفار در سال ۱۹۵۸م در شرق عربستان، شهر قطیف به دنیا آمد. پدر او حاج موسی فرزند شیخ رضی الصفار و نام مادرش زهرا بود.
🔹شیخ رضی خود از علمای معروف نجف اشرف بود. وی از سید کاظم یزدی اجازه اجتهاد گرفته بود. موسی٬ پدر شیخ حسن صفار نیز مدتی به تحصیل پرداخت لیکن آن را ناتمام گذاشته به تجارت روی آورد.
🔹شیخ حسن صفار دروس ابتدائی و متوسطه را در قطیف خواند. او در سال ۱۹۷۱م به حوزه علمیه نجف رفت. در سال ۱۹۷۳م به حوزه علمیه قم و پس از یک سال به حوزه علمیه رسول اعظم در کویت رفت. او سه سال در کویت بود و بعد به قطیف بازگشت تا امام جماعت مسجد فتح باشد.
🔹صفار در سال ۱۴۰۰ق برابر با ۱۹۸۰م به جهت درگیریهای سیاسی و انتفاضه منطقه شرقیه، مجبور به ترک کشورش شد و تا ۱۹۸۸م در ایران ماند. او در این مدت علاوه بر اشتغال به دروس حوزوی به فعالیتهای فرهنگی و سیاسی نیز مشغول بوده و همچنین با رادیو رسمی جمهوری اسلامی ایران همکاری داشت. سپس به سوریه و پس از آن به مسقط در عمان رفت.
🔹شیخ حسن صفار در نهایت در سال ۱۹۹۵م به قطیف بازگشت و تا امروز به فعالیتهای دینی، اجتماعی و فرهنگی مشغول بوده است. صفار امام جمعه شهر قطیف میباشد.
🔹صفار در شهرهای مختلفی همچون تهران، مسقط، کویت، دمشق و قطیف تدریس داشت. اساتید معروف او سید محمد شیرازی، حسن حائری أحقافی، سید محمدتقی مدرسی و... بودهاند. او همچنین وکالت شرعی از مراجع مختلف همچون سید علی سیستانی، سید محمد شیرازی، فاضل لنکرانی، ناصر مکارم شیرازی، یوسف صانعی، حسینعلی منتظری و... داشته است.
🔹برخی محققان از شیخ حسن صفار به عنوان رهبر شیعیان عربستان یاد کردهاند. از صفار بیش از ۱۳۵ کتاب و مقاله به چاپ رسیده است که برخی از آنها به زبانهای دیگر ترجمه شده است.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢 پیامدهای اعطای تابعیت به روحانیون توسط عربستان چیست؟ پیروی از اماراتیها...
✍🏼شريف عمر
🔴 بخش اول
🔹 عربی21: پس از تصمیم اعطای "اقامت ممتاز" صادر شده در نوامبر 2019، ملک سلمان اخیراً به منظور تکمیل برنامه توسعه پادشاهی «2030»، #تابعیت افراد با استعداد در زمینههای مختلف از جمله «علوم شرعی، پزشکی، صنعت نفت، هوش مصنوعی و غیره» را صادر کرده است.
🔹رسانههای #سعودی و عربی بر تابعیت گرفتن روحانی شیعه محمد علی الحسینی، رئیس مجلس موسوم به "المجلس العربي الإسلامي" و عضویت وی در رابطة العالم الإسلامی وابسته به #عربستان تاکید کردند.
🔹#محمد_الحسینی پیش از اینکه به یکی از بازیگران دائمی شبکههای ماهوارهای عربستان تبدیل شود، در #لبنان به اتهام جاسوسی برای رژیم اشغالگر #اسرائیل محکوم شده بود و سالها زندانی بود.
🔹با این حال، فهرست منتشرشده از اسامی کسانی که تابعیت گرفتهاند نشان میدهد اکثر روحانیون در این فهرست اعضای رابطة العالم هستند که وزیر دادگستری سابق عربستان، محمد العیسی، ریاست آن را بر عهده دارد.
🔹فهرست جدید همچنین شامل مصطفی سریک مفتی سابق بوسنی و هرزگوین، حسین داودی رئیس المجلس الاسكندنافي للعلاقات، محمد نمر السماک، دبیرکل الجنة الإسلامية - المسيحية للحوار است که همگی از اعضای رابطة العالم الإسلامی هستند.
🔸 برکشیدن رابطة العالم
🔹از زمان روی کار آمدن ولیعهد محمد بن سلمان در اواسط سال 2017، نقش محول شده به رابطة العالم الإسلامی تقویت شده است و رهبری مذهبی عربستان را به دور از هیئة #کبار_العلماء به دست گرفته است.
🔹علیرغم تاکید #رابطة_العالم در اساسنامه خود مبنی بر اینکه هدف آن "وحدت کلمه مسلمانان و از بین بردن عوامل فروپاشی جوامع اسلامی" است، اما دبیرکل آن، #محمد_العیسی، همواره به جریانها، به ویژه #اخوان المسلمین و جوامع مسلمان در کشورهای غربی حمله میکند.
🔹العیسی در یک مصاحبه تلویزیونی علناً اعتراف کرد که سفرهای خارجی خود به ویژه در کشورهای اروپایی یکی از اهداف آنها شیطان جلوه دادن اخوان در غرب است و از تصمیمگیران کشورها میخواهد تا نمادهای این گروه را ریشهکن کنند یا آنان را مجبور کنند که علنا عذرخواهی و علیه گروه خود کار کنند.
🔹در سپتامبر 2019، العیسی از سخنرانی امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، که #اسلام_سیاسی را مورد حمله قرار داد، حمایت کرد و از کنفرانسی در پاریس خواست تا آن را سرکوب کند.
🔹وی افزود: «همه مسلمانان اروپا باید به قوانین اساسی، مقررات و فرهنگ کشورهایی که در آن زندگی میکنند احترام بگذارند» و تأکید کرد: «نباید فتواهای وارداتی و افکار خارجی را بپذیرند».
🔸 پیشروی عادیسازی
🔹همزمان با اولین گامهای امارات و بحرین برای #عادیسازی روابط خود با اشغالگران صهیونیست، رابطة العالم، که عربستان سعودی تعدادی از اعضای آن را تابعیت داده است، آغوش خود را به روی انجمنهای یهودی گشود.
🔹العیسی در کنفرانسهای مشترک با انجمنهای یهودی اسرائیل شرکت کرد، به ویژه کنفرانسی مجازی که توسط کمیته #یهودیان آمریکا "AJC" و با مشارکت وزیر ارتش اشغالگر بنی گانتس سازماندهی شده بود و از رژیم صهیونیستی حمایت میکرد.
🔹وی همچنین از اردوگاه کار اجباری نازیها "آشویتس-بیرکناو" در لهستان بازدید کرد و گفت که "اینجا بودن در کنار کودکان قربانیان نسلکشی و اقلیتهای مهاجر یهودی و مسلمان یک واجب مقدس و یک افتخار بزرگ است."
🔹استاد عبدالله الشمری، محقق و متخصص تاریخ کشورهای خلیج فارس، گفت که مرحله اعطای تابعیت به اعضای رابطة العالم در چارچوب حمایت از یک روند رو به رشد به رهبری العیسی و در مسیر عادیسازی قرار دارد.
ادامه دارد...
@dolatedin
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢 پیامدهای اعطای تابعیت به روحانیون توسط عربستان چیست؟ پیروی از اماراتیها...
✍🏼شريف عمر
🔴 بخش دوم
🔸 راه اماراتیها
🔹الشمری در گفتوگو با عربی21 گفت که اعطای تابعیت به شخصیتهای اسلامی مشابه کاری است که #امارات با علما و در صدر آنها عبد الله بن بيّه انجام داد که اکنون ریاست #مجلس_الإمارات_للإفتاء_الشرعي را بر عهده دارد.
🔹وی افزود: «این اقدام عربستان را میتوان به عنوان ریسهای برای سفتتر کردن بنیان ضعیف رژیم صهیونیستی توصیف کرد و میتوان آن را شبیه اقدام امارات متحده عربی برای اعطای تابعیت به #وسیم_یوسف، #بن_بیه و #فاروق_حماده مشاور مذهبی در دربار ولیعهد ابوظبی، برشمرد.»
🔹وی خاطرنشان کرد: «تابعیت دادن به شخصیتهای دینی نشاندهنده این است که این رژیمها نسبت به مبلغان دینی داخلی کاملاً بیاعتماد شدهاند و برای ارائه گفتمان دینی جدید، اشخاصی را از خارج وارد و اسکان میدهند.»
🔹محمد العمری، مدیر مرکز رسانههای الجزیره و مخالف سعودی نیز در این باره گفت: «از طریق این اقدام، بن سلمان ممکن است به دنبال رقابت با ابوظبی در جذب علما و در پروژه #دین_ابراهیمی باشد.»
🔹وی در گفتوگو با عربی21 خاطرنشان کرد: «بن سلمان ممکن است با از بین بردن مجلس افتای اروپا (#المجلس_الأوروبي_للإفتاء، به ریاست #قرضاوی) برای تأثیرگذاری بر مسلمانان غرب، پا را فراتر بگذارد.»
🔸 به حاشیه راندن «كبار العلماء» و «جریان جامیه»
🔹پیشقراولی رابطة العالم الإسلامي و اعطای تابعیت به اعضای آن، سوالاتی را در مورد به حاشیه رانده شدن هيئت #كبار_العلماء و جریان #جامیه (که به طور مطلق وفادار به دولت است) مطرح کرده است؟
🔹عبدالله الشمری، به عربی21 گفت: «بن سلمان در تلاش است تا از میراث دعوت وهابی با سه جریان آن خلاص شود: جنگجویان (داعش)، سروریه و جامیه.»
🔹وی خاطرنشان کرد: «نکته عجیب این است که از زمانی که بن سلمان به قدرت رسید، عملیات داعش متوقف شده است. در مورد جریان سروریه بن سلمان رهبران آنها را به زندان افکنده و جنگی گسترده علیه آنها به راه انداخته است و جریانی در مقابل او باقی نمانده بود به جز جامیه و ظاهراً آنها خطری برای او ندارند، از آنجایی که آنها قاطعانه به اطاعت از آل سعود اعتقاد دارند، فقط گاهی اوقات مزاحمت اندکی برای پروژههای لیبرال سرگرمی دارند.»
🔹وی در پایان خاطرنشان کرد: اقدام برای اعطای تابعیت به اعضای تیم محمد العیسی، پشتوانهای برای آنها است تا وظایف اصلاح چهره رژیم سعودی را از جنبه مذهبی به عهده بگیرند و و نشان دهند که نظام آل سعود به #تسامح و #تساهل مذهبی معتقد است و دیگران را بدون توجه به مذهبشان میپذیرد و با #تعصب مذهبی مبارزه میکند.»
🔸 زمینههای تاریخی
🔹محمد العمری با اشاره به شواهدی تاریخی که ابعاد این اقدام را نشان میدهد، گفت: «هنگامی که ملک فیصل در سال 1964 علیه برادرش سعود کودتا کرد، داییهای خود از #آل_شیخ را که در آن زمان مؤسسات مذهبی، آموزشی و قضایی را در انحصار خود داشتند، به حمایت از خود تحریک کرد.»
🔹وی افزود: «پس از موفقیت کودتا، جنبش آل الشیخ شروع به انکار ملک فیصل کرد و یک بار پادشاه نامهای به محمد بن ابراهیم آل الشیخ که مناصب در انحصار او بود، فرستاد و از او خواست که در دادگاهی در #قطیف (با اکثریت #شیعه) قاضی #جعفری را منصوب کند، محمد بن ابراهیم نامه را برگرداند و روی آن نوشت (کسی که گربه را ذبح کرد پوست آن را سلاخی میکند!)، که اشاره به رد این تصمیم داشت.»
🔹العمری اشاره کرد که امتناع محمد بن ابراهیم باعث شد که ملک فیصل در سال 1971 هيئة كبار العلماء را با هدف مشارکت بخشی از علمای خارج از خاندان آل شیخ، مانند شیخ عبدالعزیز #بن_باز و دیگران و به منظور کاهش نقش آل شیخ، تاسیس کند.
🔹وی افزود: «وضعیت امروز این است که اعطای تابعیت به اعضای رابطة العالم با هدف سوق دادن آنها به صدور فتواهایی است که عادیسازی با اسرائیل را مشروع کرده و جامعه را برای رسیدن به جاهطلبیهای محمد بن سلمان غربزده کنند.»
🔹العمری درباره دلیل جذب مبلغان از خارج به جای تکیه بر شهروندان، گفت: «#وهابیت در بین مبلغان داخلی ریشهدار است، بنابراین راه حل اساسی این است که (به خارجیها) تابعیت اعطا کنند و مبلغان داخلی را با دادن نامهای وزین به آنها ساکت کنند.»
@dolatedin
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢درخواست دوباره برای بینالمللی شدن حرمین شریفین در عربستان
📌بخش اول
🔹سعودی لیکس: با توجه به تمایلات مشکوک #ریاض برای #عادی_سازی روابط با #اسرائیل و در آغوش گرفتن صهیونیستها، درخواست ها در سطوح عربی و اسلامی برای لزوم بین المللی کردن حرمین شریفین و نجات اماکن مقدس در #عربستان بار دیگر آغاز شده است.
🔹محمود رفعت، رئیس مؤسسه اروپایی حقوق بین الملل، خواستار بین المللی سازی حرمین شریفین و قرار دادن آنها تحت نظارت کشورهای اسلامی شد و این امر را ناشی از سیاستهای محرومیت، تبعیض و سرکوب رژیم سعودی علیه کسانی است که مایل به انجام مراسم حج هستند، بیان کرده است.
🔹رفعت معتقد است که «یعقوب یسرائیل هرتسوگ» یکی از خاخامهای اسرائیلی میتواند آزادانه در مرکز ریاض پایتخت عربستان تردد کند،در حالی که هزاران مسلمان از ترس بازداشت و کشته شدن نمیتوانند از اماکن مقدس خود دیدن کرده و حج و عمره انجام دهند ، این امر ضرورت حذف مدیریت حرمین شریفین از دست رژیم سعودی و قرار دادن آن تحت نظارت بینالمللی را تأیید میکند و افزود: بین المللی شدن حرمین شریفین امروز یک واجب عینی است.
🔹«ادی کوهن» روزنامهنگار اسرائیلی با انتشار تصویری از حضور این خاخام صهیونیست در عربستان سعودی که در یک سالن پذیرایی حضور داشت و پشت سر او تصاویری از حاکمان عربستان قرار گرفته بود اعلام کرد که این خاخام اسرائیلی به عربستان رفته است.
🔹به نوشته این روزنامهنگار اسرائیلی، در عربستان یهودیان زیادی زندگی میکردند که در یک قرن اخیر تعداد آنها کاسته شده و در انزوا قرار گرفتهاند و خاخام یعقوب هرتسوگ قصد دارد به زودی صفحه جدیدی را در مناسبات میان ساکنان عربستان و یهودیان باز کند.
🔹#محمد_بن_سلمان در جهت بهبود رفتار دولت آمریکا با او و به منظور عادی سازی روابط با اسرائیل، گامی بی سابقه در جهت ارتقای جایگاه یهودیان و افزایش تعداد آنها در عربستان سعودی برداشته است.
🔹برخی منابع در عربستان بیان کردند که اخیراً کنیسه ای به طور مخفیانه در ریاض افتتاح شده است که علاوه بر تبلیغ و گفتگو، غذای یهودی، مراسم تولد، ازدواج، روزه و بخشش را به صورت دائمی ارائه می دهد.
🔹این در حالی است که رسانههای عبری تأیید کردند که جک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا، در ۲۷ سپتامبر در ریاض با سلمان درباره احتمال عادیسازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل گفتگو کرده است.
🔹وبسایت عبری «واللا» نیز اعلام کرد که بن سلمان امکان عادیسازی عمومی روابط عربستان و اسرائیل را رد نمیکند، اما اشاره میکند که چنین اقدامی زمانبر است و فهرستی از اقداماتی را که باید قبل از چنین اقدامی انجام شود به سالیوان ارائه کرد و در این باره و به گفته وبسایت عبری واللا، هر گام عربستان برای عادی سازی با اسرائیل، بخشی از یک توافق بزرگتر است.
🔹برخی از این گام ها به بهبود روابط آمریکا و عربستان سعودی در پی سرد شدن این روابط از ابتدای دولت #جو_بایدن در زمینه نقض حقوق بشر به ویژه ترور جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودی به دلیل انتقاد از بن سلمان مربوط می شود.
ادامه دارد...
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢درخواست دوباره برای بینالمللی شدن حرمین شریفین در عربستان
📌بخش دوم
🔹به گفته رسانه های عبری، الحاق عربستان سعودی به «#توافق_ابراهیم» که یک اتحاد منطقه ای با اسرائیل را تشکیل می دهد، سایر توافقات عادی سازی بین کشورهای عربی و اسلامی با اسرائیل را مشروعیت می بخشد.
🔹وبسایت عبری «واللا» نوشت که مقامات دولت بایدن در جریان گفتگو با رهبران سازمان های یهودی-آمریکایی، گفتند که واشنگتن در حال برقراری تماس با چندین کشور عربی و اسلامی است و احتمال پیوستن آنها به «توافق ابراهیم» وجود دارد.
🔹قابل ذکر است که عربستان سعودی از توافق عادی سازی روابط و اتحاد بین اسرائیل و #امارات حمایت کرده و به #بحرین برای پیوستن به «توافق ابراهیم» چراغ سبز نشان داده است. عربستان سعودی همچنین به درخواست دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا مبنی بر اجازه پرواز بین اسرائیل، امارات و بحرین برای عبور از حریم هوایی عربستان، پاسخ مثبت داد.
🔹به نظر می رسد که دولت آمریکا فعالانه برای تقویت روابط با عربستان سعودی برای حرکت به سمت عادی سازی با اسرائیل تلاش می کند و با کشورهای عادی سازی جدید که "توافق ابراهیم" را امضا کرده اند، همگام شده است، این امر از اصرار و استقامت تل آویو در تحکیم روابط با عربستان سعودی و چراغ سبز دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مشهود است.
🔹در توسعه روابط عربستان با اسراییل طی سال های گذشته تردیدی وجود ندارد و علیرغم تکذیب مقامات سعودی، یک بستر انباشته تاریخی از واقعیت ها وجود دارد که این امر را تایید می کند و نمی توان آن را نادیده گرفت.
🔹نوامبر سال گذشته رسانه های آمریکایی و اسرائیلی از سفر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پیشین اسرائیل به عربستان سعودی و دیدار وی با بن سلمان و مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در شهر #نئوم خبر دادند و درباره برنامه هسته ای ایران و عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی گفت و گو کردند.
🔹این علاوه بر دیدارهای مخفیانه و علنی به بهانه های مختلف اقتصادی، تجاری و امنیتی است که بین مقامات سعودی و اسرائیلی از جمله ایهود اولمرت، نخست وزیر سابق، که در عمان با بندر بن سلطان، مشاور امنیت ملی عربستان سعودی دیدار کرد، برگزار شده است.
✍🏼ملاحظه:
🔸موضوع بین المللی کردن مدیریت حرمین شریفین، موضوع جدیدی نبوده و در سال های گذشته، برخی از کشورهای اسلامی همچون #قطر و ... و در پی سوء مدیریت نظام حاکم عربستان در مسأله حج، آن را مطرح کرده بودند، که در آن زمان طرح این مسأله موجب خشم عربستان شده و اسامه بن محمد عبدالله الشعیبی سفیر عربستان در اندونزی در واکنش به درخواست های بین المللی برای مدیریت بین المللی بر حرمین شریفین به خاطر تعلق آنها به همه مسلمانان جهان و سوء مدیریت مقامات سعودی گفت: «عربستان صرف بحث درباره بین المللی کردن حرمین شریفین را نمی پذیرد و این امر به منزله اعلام #جنگ علیه عربستان و حاکمیت آن است».
🔸هیئت بین المللی نظارت بر مدیریت عربستان بر حرمین شریفین که مقر آن در #مالزی است، در سال 2018 طوماری خطاب به دولتها و موسسات اسلامی در سراسر جهان نوشت و از آنها خواست تا با توجه به اثبات کوتاهی و شکست عربستان در مدیریت حرمین شریفین، در مدیریت این اماکن مقدس در عربستان مشارکت کنند.
🔸این هیئت تاکید کرد: عربستان رویکردها و خواسته های سیاسی و اقتصادی خود را با مسائل دینی در آمیخته است و سیاست محروم کردن مسلمانان از انجام مناسک حج را به دلایل سیاسی دنبال می کند.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
📚#برشی_کوتاه از کتاب هزار توی سعودی📚
📗اگر جرج واشنگتن مشهور است به اینکه هیچ وقت دروغ نگفت، عبدالعزیز به همان اندازه به نیرنگ و دروریی معروف است؛ خصایصی که هنوز هم در عربستان سعودی بسیار تحسین می شوند. برای مثال، ستایشگران عبدالعزیز داستان مناظره بین یک شیخ مذهبی و پادشاه بر سر بلندای دشداشه عبدالعزیز را نقل می کنند. دشداشه نوعی لباس تمام قد و شبیه یک پیراهن بلند است که لباس ملی عربستان سعودی محسوب می شود.
مرد مذهبی به پادشاه گفت که دشداشه اش بیش از حد بلند است و این نشانه بی اعتدالی و تکبر است که موجبات ناخشنودی الله را فراهم می کند. عبدالعزیز دستور داد یک قیچی به مرد روحانی شاکی بدهند تا دشداشه را تا حد مناسب کوتاه کند. وقتی کار تمام شد و شخص روحانی با خرسندی از آنجا خارج شد، عبدالعزیز به محافظانش دستور داد دیگر به ان مرد اجازه ندهند در محضر او حاضر شود. این ژست اطاعت از فرامین دینی تنها برای حفظ ظاهر بود.
🔹هزار توی سعودی، روایتی از جامعه و حکومت عربستان سعودی، ص36.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢ساخت چهار موزه اسلامی در نقاط مختلف عربستان
🔹مدیر عامل کمیسیون موزههای عربستان سعودی گفت که این کمیسیون ظرف دو سال آینده موزههایی را با محوریت فرهنگ و هنر اسلامی در شهرهای دمام، أبها، حائل و استان قصیم ایجاد خواهد کرد.
🔹استفانو کاربونی(Stefano Carboni)، مدیر عامل کمیسیون موزههای عربستان سعودی این خبر را در کنفرانس بینالمللی سه روزه هنر اسلامی در مرکز فرهنگ جهانی ملک عبدالعزیز اعلام کرد و افزود: این کمیسیون تا سال ۲۰۳۰ موزههای دیگری را هم نجران و عرعر راهاندازی خواهد کرد.
🔹کاربونی افزود: محوریت این موزهها فرهنگ و آثار هنری اسلامی خواهد بود.
🔹کنفرانس بینالمللی سه روزه هنر اسلامی با موضوع «مسجد: نوآوری در مقصود، شکل و عملکرد» با هدف پرداختن به تکامل تاریخی، معانی و کارکردهای مساجد برگزار شد.
🔹تعدادی از کارشناسان و متخصصان هنر و معماری اسلامی در این همایش درباره مسائلی مانند عناصر معماری، مساجد تاریخی و هنر اسلامی سخنرانی کردند.
🔹کاربونی در فوریه ۲۰۲۰، از سوی بدر بن عبدالله بن فرحان آل سعود، وزیر فرهنگ عربستان، به عنوان مدیر عامل جدید کمیسیون موزههای این کشور منصوب شد که وظیفه توسعه و تربیت متخصصان را زمینههای مرتبط با موزه و تاریخ بر عهده دارد.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies