#همراه_با_کاروان
#یادداشت #فیش
از اعمال سفارش شده در روز #اربعین هم در کتاب مراقبات مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی و هم در کتب دیگر این بود که در این روز توبه از اعمال گذشته گردد...
🖊پی نوشت
گاهی در مسئله توبه و مراقبات از آن ، بعد از چند مدتی انسان شاید سرد به مراقبات شده و یا خستگی از گناه بیاید ...
🔸استاد پناهیان در کتاب رهایی از گناه :
همه ما باید این را به خودمان تذکر بدهیم که ((خدا شرایط خطاکاران را برای ما پدید می آورد ؛ مخصوصا بعد از فصلی از خوب بودن )).اگر در این شرایط مراقبت کنیم ، یک قدم جلو تر رفته ایم.
برای مراقبت و دوری از گناه ، باید حساسیت خودمان را در مورد مقدمات گناه بالا ببریم
🔸در این جا معمولا از مفهوم (وَرَع) سخن به میان می آید .ورع نوعی پرهیز است که گاهی شدید تر از ((پرهیز از مقدمات گناه )) یا ((هوشیاری قبل از رسیدن به گناه )) است . (۱)
🔸تعریف ورع :
ورع در لغت به معنای پرهیزگاری، تقوا و پارسایی است.. (۲)
🔸امام خمینی(س) ورع را پایه و اساس همۀ کمالات معنوی و مقامات اخروی می دانند:
و معتقدند عبادت که انقیاد و ارتیاض نفس است و انسان را به فلاح و کمال می رساند بدون داشتن حالت پرهیز از حرام الهی نمی تواند ثمربخش باشد؛ در حقیقت انسان با ورع، صفحه دل خویش را از کدورت و آلودگی عالم ماده و طبیعت رها می سازد و با عبادت و اعمال عبادی، آن را مزین و منقش به نقوش زیبای خدا محوری. و خداباوری می گرداند .(۳)
🔸انواع ورع :
۱.ترک محرمات و انجام واجبات (ورع تابئین)
۲.ترک شبهات (ورع صالحین)
((هرکس از محارم الهی پرهیز کند ، پرهیزگارترین مردم است )) بحار الانوار ، ص۷۴،۴۵، باب ۳ ، ما اوصی رسول الله (ص)الی امیرالمؤمنین(ع)
۳.ترک مشتبهات (ورع متقین )
درست است که من از کسب حلال ارتزاق می کنم ولیکن آن مقداری که با رفتن به سوی خدا مزاحمت داشته باشد ، باید از آن نیز اجتناب کرد.
(یسمی بورع المتقین...).(۴)
منابع :
(۱).رهایی از گناه ،ص۲۷۶
(۲).فرهنگ معین ، جلد ۴
(۳).چهل حدیث ،ص۴۶۸
(۴).مواعظ ،جلد ۱ ،ص۱۱۹،۱۱۸
#کتاب
#رهایی_از_گناه
#چهل_حدیث
#مواعظ
#امام_خمینی
#استاد_علیرضا_پناهیان
@Serat0 | صراط
May 11
🔸هشتک های ایجاد شده در کانال :
#یادداشت
#همراه_با_کاروان
#کلیپ
#طرح
#نگاهی_به_صحیفه_نور
#کلام_نور
#فیش
@Serat0 | صراط
#فیش
🔸استفاده از وسیله نامقدس برای هدف مقدس :
در مکتب ماکیاول و امثال او ،که می گویند :هدف وسیله را مباح می کند ؛هدفت خوب باشد وسیله ات هرچه شد ،شد.
اینها هم گفتند : ما اینجا یک هدف مقدس و منزه داریم و آن گریستن بر امام حسین (علیه السلام ) است . حالا گریستن روی چه فلسفه ای است ، کاری به آن ندارند ؛ باید گریستن. بسیار خوب ، باید گریستن. به چه وسیله بگردانیم ؟ به هر وسیله که شد ، هدف که مقدس است ، وسیله هرچه شد ، شد .
اگه تعزیه های اهانت آور هم بسازیم درست یا نادرست نیست ؟گفتند :اشکی جاری میشود یا جاری نمیشود ؟همین قدر که اشک جاری میشود ، هرکاری کردید کردید، شیپور بزنیم ، طبل بزنیم ، معصیت کاری کنیم ، به بدن مرد لباس زن بپوشانیم ، عروسی قاسم درست کنیم ، جعل و تحریف کنیم . گفتند : در دستگاه امام حسین این حرفها مانعی ندارند . دستگاه امام حسین (علیه السلام ) از دستگاه دیگران جداست .
🔸 اگر اینجا دروغ گفتی ، بخشیده است ؛ جعل کردی بخشیده است ؛ تحریف کرده ای ، بخشیده است ؛ شبیه سازی کرده ای بخشیده است ؛ به تن مرد لباس زن کردی ، بخشیده است ؛ هر گناهی که اینجا کردی ، بخشیده است . هدف خیلی مقدس است . در نتیجه یک افرادی در این قضیه دست به جعل و تحریف زده اند که انسان تعجب میکند .
(حماسه حسینی ، جلد ۱ ، ص ۷۹ ، ۸۰)
#کتاب
#حماسه_حسینی
#شهید_مطهری
@Serat0 | صراط
May 11
#کلام_نور
🔸در فتنه ها چکار کنیم ؟:
رهبر معظم انقلاب :
حضرت علی (علیهالسلام) توصیه میکنند در شرایط فتنه که تشخیص حق و باطل برای مردم بسیار مشکل میشود، باید بهگونهای عمل کرد که هیچ بهرهای به نفع فتنه ایجاد نشود.
۱۳۹۵/۰۴/۰۲
#مقام_معظم_رهبری
@Serat0 | صراط
#فیش
🔸مکتب حسین :
مکتب حسین ، مکتب انسان سازی است نه مکتب گنهکارسازی. حسین سنگر عمل صالح است نه سنگر گناهکاری .
(حماسه حسینی ، جلد ۱ ، ص۱۰۳)
#کتاب
#حماسه_حسینی
#شهید_مطهری
@Serat0 | صراط
May 11
🔸اصلی که ضامن بقای اسلام است :
امربهمعروفونهیازمنکر یگانه اصلی است که ضامن بقای اسلام است. اصلا اگر این اصل نباشد اسلامی نیست. رسیدگی کردن دائم به وضع مسلمین است.
اصلا آیا ممکن است یک سازمان همینطور به حال خود باشد، هیچ دربارهاش فکر نکنیم و در عین حال به کار خود ادامه دهد؟ ابداً.
جامعه هم چنین است، یک جامعه اسلامی اینطور است بلکه صد درجه برتر و بالاتر.....
( حماسهحسینی-جلد ۱ )
#کتاب
#حماسه_حسینی
#شهید_مطهری
@Serat0 | صراط
🔸عظمت اباعبدالله چیز دیگری است...
او چیزی است، ما چیز دیگری. شعارهایی که در سینه زنیها و نوحه سراییها میدهید، شعارهای حسینی باشد. نوحه، بسیاربسیار خوب است. ائمّه اطهار دستور میدادند افرادی که شاعر بودند، نوحه خوان بودند، نوحه سرا بودند، بیایند برای آنها ذکر مصیبت بکنند. آنها شعر میخواندند و ائمّه اطهار گریه میکردند. نوحه سرایی و سینه زنی و زنجیرزنی، من با همه اینها موافقم ولی به شرط اینکه
🔸شعارها شعارهای حسینی باشد، نه شعارهای من درآوردی: «نوجوان اکبر من، نوجوان اکبر من» شعار حسینی نیست. شعارهای حسینی شعارهایی است که از این تیپ باشد؛ فریاد میکند: «الا تَرَوْنَ انَّ الْحَقَّ لا یعْمَلُ بِهِ وَ انَّ الْباطِلَ لا یتَناهی عَنْهُ؟ لِیرْغَبِ الْمُؤْمِنُ فی لِقاءِ اللهِ مُحِقّاً» [1] مردم! نمیبینید که به حق عمل نمیشود و کسی از باطل رویگردان نیست؟ در چنین شرایطی، مؤمن (نگفت حسین یا امام) باید لقاء پروردگارش را بر چنین زندگیای ترجیح بدهد. و یا:
🔸«لا ارَی الْمَوْتَ الّا سَعادَةً وَالْحَیوةَ مَعَ الظّالِمینَ الّا بَرَماً» [1] (هر جملهاش سزاوار است که با آب طلا نوشته شود و در همه دنیا پخش گردد، و این باز هم کم است) من مرگ را جز خوشبختی نمیبینم، من زندگی با ستمکاران را جز ملالت و خستگی نمیبینم.
( استاد مطهری، حماسه حسینی، ج 1، ص173 )
#کتاب
#حماسه_حسینی
#شهید_مطهری
@Serat0 | صراط
May 11