🔴 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی
با هدف تأمین رشد پویا و بهبود شاخصهای مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشمانداز بیستساله، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درونزا، پیشرو و برونگرا ابلاغ میگردد:
۱. تأمین شرایط و فعالسازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی و علمی کشور به منظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاریهای جمعی و تأکید بر ارتقاء درآمد و نقش طبقات کمدرآمد و متوسط.
۲. پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیادهسازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقاء جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانشبنیان در منطقه.
۳. محور قراردادن رشد بهرهوری در اقتصاد با تقویت عوامل تولید، توانمندسازی نیروی کار، تقویتِ رقابتپذیری اقتصاد، ایجاد بستر رقابت بین مناطق و استانها و به کارگیری ظرفیت و قابلیتهای متنوع در جغرافیای مزیتهای مناطق کشور.
۴. استفاده از ظرفیت اجرای هدفمندسازی یارانهها در جهت افزایش تولید، اشتغال و بهرهوری، کاهش شدت انرژی و ارتقاء شاخصهای عدالت اجتماعی.
۵. سهمبری عادلانه عوامل در زنجیره تولید تا مصرف متناسب با نقش آنها در ایجاد ارزش، بویژه با افزایش سهم سرمایه انسانی از طریق ارتقاء آموزش، مهارت، خلاقیت، کارآفرینی و تجربه.
۶. افزایش تولید داخلی نهادهها و کالاهای اساسی (بویژه در اقلام وارداتی)، و اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی و ایجاد تنوع در مبادی تأمین کالاهای وارداتی با هدف کاهش وابستگی به کشورهای محدود و خاص.
۷. تأمین امنیت غذا و درمان و ایجاد ذخایر راهبردی با تأکید بر افزایش کمی و کیفی تولید (مواد اولیه و کالا).
۸. مدیریت مصرف با تأکید بر اجرای سیاستهای کلی اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی همراه با برنامه ریزی برای ارتقاء کیفیت و رقابت پذیری در تولید.
۹. اصلاح و تقویت همهجانبهی نظام مالی کشور با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصاد ملی، ایجاد ثبات در اقتصاد ملی و پیشگامی در تقویت بخش واقعی.
۱۰. حمایت همهجانبه هدفمند از صادرات کالاها و خدمات به تناسب ارزش افزوده و با خالص ارزآوری مثبت از طریق:
- تسهیل مقررات و گسترش مشوقهای لازم.
- گسترش خدمات تجارت خارجی و ترانزیت و زیرساختهای مورد نیاز.
- تشویق سرمایه گذاری خارجی برای صادرات.
- برنامهریزی تولید ملی متناسب با نیازهای صادراتی، شکلدهی بازارهای جدید، و تنوع بخشی پیوندهای اقتصادی با کشورها به ویژه با کشورهای منطقه.
- استفاده از ساز و کار مبادلات تهاتری برای تسهیل مبادلات در صورت نیاز.
- ایجاد ثبات رویه و مقررات در مورد صادرات با هدف گسترش پایدار سهم ایران در بازارهای هدف.
۱۱. توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژهی اقتصادی کشور به منظور انتقال فناوریهای پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات و تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج.
۱۲. افزایش قدرت مقاومت و کاهش آسیبپذیری اقتصاد کشور از طریق:
- توسعهی پیوندهای راهبردی و گسترش همکاری و مشارکت با کشورهای منطقه و جهان بویژه همسایگان.
- استفاده از دیپلماسی در جهت حمایت از هدفهای اقتصادی.
- استفاده از ظرفیتهای سازمانهای بینالمللی و منطقهای.
۱۳. مقابله با ضربه پذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طریق:
- انتخاب مشتریان راهبردی.
- ایجاد تنوع در روشهای فروش.
- مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش.
- افزایش صادرات گاز.
- افزایش صادرات برق.
- افزایش صادرات پتروشیمی.
- افزایش صادرات فرآوردههای نفتی.
۱۴. افزایش ذخایر راهبردی نفت وگاز کشور به منظور اثرگذاری در بازار جهانی نفت و گاز و تأکید بر حفظ و توسعه ظرفیتهای تولید نفت و گاز، بویژه در میادین مشترک.
۱۵. افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز، توسعه تولید کالاهای دارای بازدهی بهینه (براساس شاخص شدت مصرف انرژی) و بالا بردن صادرات برق، محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی با تأکید بر برداشت صیانتی از منابع.
۱۶. صرفهجویی در هزینههای عمومی کشور با تأکید بر تحول اساسی در ساختارها، منطقیسازی اندازهی دولت و حذف دستگاههای موازی و غیرضرور و هزینههای زاید.
۱۷. اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم درآمدهای مالیاتی.
۱۸. افزایش سالانه سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت و گاز تا قطع وابستگی بودجه به نفت.
۱۹. شفافسازی اقتصاد و سالمسازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیتها و زمینههای فسادزا در حوزههای پولی، تجاری، ارزی و ... .
↘️eitaa.com/shakhes_1 ایتا
↘️http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
۲۰. تقویت فرهنگ جهادی در ایجاد ارزش افزوده، تولید ثروت، بهرهوری، کارآفرینی، سرمایه گذاری و اشتغال مولد و اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به اشخاص دارای خدمات برجسته در این زمینه.
۲۱. تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن بویژه در محیطهای علمی، آموزشی و رسانهای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج ملی.
۲۲. دولت مکلف است برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با هماهنگسازی و بسیج پویای همهی امکانات کشور، اقدامات زیررا معمول دارد:
- شناسایی و بکارگیری ظرفیتهای علمی، فنی و اقتصادی برای دسترسی به توان آفندی و اقدامات مناسب.
- رصد برنامههای تحریم و افزایش هزینه برای دشمن.
- مدیریت مخاطرات اقتصادی از طریق تهیه طرحهای واکنش هوشمند، فعال، سریع و به هنگام در برابر مخاطرات و اختلالهای داخلی و خارجی.
۲۳. شفاف و روانسازی نظام توزیع و قیمتگذاری و روزآمدسازی شیوههای نظارت بر بازار.
۲۴. افزایش پوشش استاندارد برای کلیه محصولات داخلی و ترویج آن.
#ایران_نمیبازه
#استین_بالا
↘️eitaa.com/shakhes_1 ایتا
↘️http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
شاخص
🔴این متن خواندنی و مهم است
"به مناسبت سالروز شهادت امام جواد علیه السلام"
سیاست خلفای عباسی با سیاست امویها فرق داشت. امویها خشنتر بودند ولی اینها موذیتر بودند یعنی سیاستمدارانهتر عمل میکردند که فقط عده قلیلی میتوانستند دست سیاست اینها را بخوانند.
یکی از کارهایی که اینها میکردند این بود که چون میخواستند ائمه را تحت نظر داشته باشند، به زور و اجبار، یکی از دخترهایشان را به آنها میچسباندند که باید با این دختر ازدواج کنی! بعد که ازدواج میکردند، میگفتند: دختر ما و داماد ما باید همین جا کنار خودمان باشند! برای این که به یک شکلی که مردم نفهمند اینها را تحت نظر و تحت مراقبت شدید و اذیت شدید داشته باشند.
معتصم بالاخره سبب شد که همسر امام جواد یعنی امّ الفضل (دختر مامون) امام را مسموم کرد، آن هم با یک وضع خیلی ناراحتکنندهای. و چون برای همه مسمومکنندهها معلوم و محرز بود که دستور خلیفه بوده، جرأت این که بدن امام را دفن کنند، نداشتند.
حتی معتصم دستور داد: بدنش را بیندازید در کوچه. دو سه روز بدن امام در میان کوچه افتاده بود. بعد به معتصم خبر دادند که یک وضع خارقالعادهای پیش آمده. هر میتی اگر سه چهار روز روی زمین افتاده باشد بدنش عفونت پیدا میکند و بدن این مرد روز به روز بر بوی خوشش افزوده میشود، و اگر مردم این موضوع را بفهمند اوضاع خیلی بد میشود.
این بود که خودش زودتر اجازه داد بدن امام را دفن کنند. وجود مقدسش را در کنار جدش موسی بن جعفر(ع) در همین محل معروف یعنی کاظمین(علیهما السلام) دفن کردند. و حالت ایشان از این جهت، تأسّی داشت به جدّ بزرگوارشان حسین بن علی(ع) که فرمود: مُلْقاً ثَلاثاً بِلا غُسْلٍ وَ لا کفَنٍ. و لا حول و لا قوّة الّا بالله العلی العظیم.
برگرفته از :
کتاب آشنایی با قرآن، ج12، ص32-29_ شهید مطهری
↘️eitaa.com/shakhes_1 ایتا
↘️http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
پرونده «یاسی اشکی» و «وزارت بهداشت» به کجا رسید؟
🔹بیش از دو ماه از اعلام طرح مشکوک تبلیغ واکسن HPV توسط وزارت بهداشت در برنامه ماه عسل میگذرد، اما مسئولان این وزارتخانه تنها سکوت کردهاند و هیچ توضیحی در خصوص روند رسیدگی به این طرح و تعیین تکلیف میلیاردها تومان جمع شده از مردم ارائه نکردهاند.
📝گزارش فارس را در لینک زیر بخوانید👇
fna.ir/bnuwpy
↘️eitaa.com/shakhes_1
✳️دستگاه های نظارتی که در ماه رمضان و آغاز سال تحصیلی به طور گسترده و سراسری بر قیمت چند قلم کالا از قبیل زولبیا و بامیه و لوازم التحریر نظارت می کنند!؟ آیا اکنون زمان آن نیست که دستگاههای نظارتی با تمام قدرت به میدان نظارت و نرخ گذاری واقعی همه کالاها اقدام کنند!؟
📝 #مطالبه_نگاشت
♨️ #انتشار دهید
@shia_leaders
↘️eitaa.com/shakhes_1 ایتا
↘️http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
✳️چرا در حالی که صدای #رجز دشمن از رسانههای خارجی گوش فلک را کر کرده است و #رسانه های_بیگانه ، هم آهنگ و هدفمند، استحکامات #نظام اسلامی را هدف قرار میدهند؛ برنامه هایی جامع، مستمر و اثرگذار از #رسانه_ملی دیده و شنیده نمی شود؟
📝 #مطالبه_نگاشت
♨️ #انتشار دهید
@shia_leaders
↘️eitaa.com/shakhes_1 ایتا
↘️http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴زرشناس از خیانت مدیران غربگرا واصلاحطلب میگوید:
از سال ۶۸ کارخانه ها و سرمایه های دولتی و ملی را گرفتند، آنها را به ورشکستی کشاندند تجهیزات و زمین اش را فروختند و پولش را در بازار ارز و طلا ریختند
🚩محاکمه سریع مفسدان با دادرسی ویژه جنگ اقتصادی
رئیس قوهقضائیه در نامهای به رهبر معظم انقلاب درخواست کرد اجازه اقدامات ویژه برای برخورد قاطع و سریع با اخلالگران و مفسدان اقتصادی در چارجوب قانون داده شود که این درخواست مورد موافقت معظمله قرار گرفت اما این اقدامات چه تفاوتی با شرایط عادی دارند؟
👉 http://tn.ai/1800170
↘️eitaa.com/shakhes_1 ایتا
↘️http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
🔴 رهبری سال 92 گفت!
🔺رهبری در سال 92 سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با هدف تأمین رشد پویا و بهبود شاخصهای مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشمانداز 20ساله، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درونزا، پیشرو و برونگرا را ابلاغ کردند!
پست بعدی مطالعه شود
#ایران_نمیبازه
#استین_بالا
↘️eitaa.com/shakhes_1 ایتا
↘️http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
شایعه ضد انقلاب در مورد دریای خزر
ضد انقلاب شایعه ای به راه انداختند که چه نشسته اید دریای خزر را حراج کردند و ترکمنچای در راه است. می گویند ایران از درصد بالایی از سهم خود در خزر چشم پوش کرده اما واقعیت این است:
🔹ساعاتی دیگر سند کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر در حالی پس از ۲۱ سال مذاکره سنگین به امضای روسای جمهور ۵ کشور ساحلی خزر می رسد که برخلاف گمانه زنی ها و انتقادات این روزها،اصلا موضوع تعیین خط مبدا و تقسیم بستر و زیر بستر دریا یا درصد بندی در این کنوانسیون وجود نداشته و تکلیف این موضوع مهم به آینده موکول شده است ضمن اینکه بر اساس توافق صورت گرفته غیر از بخش محدودی، سایر نقاط آب برای دریانوردی به صورت مشاع ۵ کشور خواهد بود.
🔹اینکه هیچ کشور خارجی حق دریانوردی نظامی و غیر نظامی و ایجاد پایگاه در خزر را ندارد و اینکه ۵ کشور اجازه نخواهند داد تا دیگر کشورها از دریا، خاک و آسمان خود برای تهاجم به کشور ساحلی خزر استفاده کنند مهمترین دستاورد این کنوانسیون است .همچنین بسیاری از استفاده ها از خزر همچون کشتی رانی نظامی و غیر نظامی، شیلات،تحقیقات،توریسم،مقابله با تروریسم و مواد مخدر و ... نیز قانونمند خواهد شد./ ایرنا
↘️eitaa.com/shakhes_1 ایتا
↘️http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥لاریجانی: یک عدهای بهخاطر مقاصد سیاسیِ نازل، نقش اپوزوسیون میگیرند؛ انگار تازه از کره مریخ آمدهاند و سابقهای نداشتهاند!
↘️eitaa.com/shakhes_1 ایتا
↘️http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
🔴 چرا بسته جدید ارزی بازار سکه و ارز را مهار نکرده است؟
◽️ همچنان که قابل پیش بینی بود با وجود برخی نقاط قوت، حداقل تا به امروز، بسته جدید ارزی دو روز بیشتر دوام نیاورد. چرا؟
یکی از علل مهم، عدم توجه عمیق به اصل #شبکه_ای بودن اقتصاد است. اقتصاد یک شبکه به هم متصل است. به عنوان یک مثال بسیار عامیانه، یک کارخانه مواد لبنی نمی تواند صرفا به دلیل تامین ارز دولتی برای علوفه دامی، قیمت محصولات خود را ثابت نگه دارد. وقتی هزینه های زندگی اعم از مسکن، خودرو، خدمات و ... افزایش یابد، نیروی کار اعم از متخصص و ساده، هزینه خود را افزایش می دهد و الخ... ارز دو نرخی نه تنها رانت زا و فساد آفرین است بلکه امکان نظارت و کنترل کامل را نیز به حداقل می رساند.
دلیل بعدی و چه بسا مهمتر، وجود رانت و فساد در شبکه اقتصاد است که اجازه نمی دهد سیاست های ارزی به بار بنشیند. تا زمانی که سرچشمه های رانت و فساد و دلال بازی در شبکه اقتصاد داخلی سوزانده نشود و مبارزه با فساد بدون توجه به هر نوع خط قرمزی از نزدیکان شروع نشود، راهکارها و بسته ها برای غلبه بر اقتصاد نابسامان و بازار سردرگم نیز بیشتر از چند روز دوام نخواهد داشت.
@aboozar_analysis
↘️eitaa.com/shakhes_1 ایتا
↘️http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
🔴واکنش پلیس به ارتباط برخی دلالان ارزی با بانک مرکزی/ دستهای پشتپرده افزایش نرخ دلار
سردار محمدرضا مقیمی، رئیس پلیس آگاهی ناجا:
🔹پلیس به صورت روزانه بازار را رصد میکند و در این مدت مقادیر قابل توجهی ارز قاچاق، کشف و تعداد زیادی دلالان ارزی هم دستگیر شدند.
🔹این یک واقعیت است که وقتی دلار در مدت کوتاهی از ۴ تا ۵ هزار تومان به بیش از ۱۰ هزار تومان میرسد، این یک اتفاق منطقی نیست و نمیتوان آن را به عنوان موضوع اقتصادی منظور کرد؛ این ماجرا حتماً دستهای پشت پرده دارد و حتماً یک سری افراد در این فضا دخالت داشتهاند و قیمت ارز نمیتواند به صورت طبیعی تا این اندازه بالا رود.
↘️eitaa.com/shakhes_1 ایتا
↘️http://sapp.ir/shakhes.1 سروش
🚩گفتگوی تسنیم با روحانی جنجالی فضای مجازی؛ از پخش تصاویر زندگی اشرافی بعضی مسئولان تا شکایت یک آقازاده
حجتالاسلام صدرالساداتی:
🔹"طبیعت کاخ نشینی خوی کاخ نشینی میآورد." خوی کاخ نشینی که آمد هیچ مناسبتی با مبارزه ندارد.
🔹ریشه دینگریزی جوانان همین است. از همانجا که میبینند کسی حرفی میزند خودش اهل عمل به آن نیست بعد میگوید مبارزه بکن. تو اگر مبارزی لباس ساده به تن کن و به خودت سخت بگیر نه اینکه کفش سی میلیونی بپوشی و به مردم بگویی تحمل کنید.
🔹 مسئولان فکر میکنند باید شیک بود تا حرفشان را گوش کنند!
🔹 اشرافی گری مصداق منکر است و باید با آن برخورد کرد
🔹قتی جامعه در اشرافیگری برخی مسئولان گیر کرد باید عمومی گفت گرچه ما بعضی جاها هم شخصی تذکر دادیم اما شوکی به جامعه باید داد که همه عقب بنشینند و بفهمند مردم از این کارها بدشان میآید.
http://tn.ai/1799096
↘️eitaa.com/shakhes_1 ایتا
↘️http://sapp.ir/shakhes.1 سروش