💠وصیت_واجب
💬وقتی کسی نشانههای #مرگ را در خود دید:
1⃣ اگر امانتی از مردم دارد یا #بدهی بر گردن اوست، باید بپردازد یا وصیت کند بعد از او بدهند.
2⃣ اگر #خمس و #زکات و #حق_الناس بدهکار است باید فوراً بدهد و اگر نمیتواند بدهد، چنانچه از خودش مال دارد یا احتمال میدهد کسی آنها را ادا نماید، باید وصیت کند.
3⃣ اگر حج بر او واجب باشد، واجب است وصیت کند و ورثه باید قبل از تقسیم ارث، مخارج حج را از اصل مالش بردارند مگر آنکه خودش #وصیت کرده باشد از ثلث مالش برداشته شود.
4⃣ اگر #نماز و #روزه قضا دارد، باید وصیت کند که از مال خودش برای آنها اجیر بگیرند.
🚨 توجه:
عمل به وصیت در صورتی که شرایط لازم را داشته باشد، واجب است.
📚 منبع: برگرفته از کتاب "احکام چهارگانه، صفحه ۹۶"
#احکام
📚 #احکام_
6.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠استفاده از ماهواره
💬 حکم شرعی تماشای شبکههای ماهوارهای چیست؟
🔹استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی چطور؟
💠 #استاد_محمدی_شیخشبانی
#ماهواره
#احکام
📚 #احکام
6.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
احکام آپارتماننشینی🤔
💠حکم اموال پیدا شده
💬سؤال: گوشی تلفنی را نزدیک مغازهای پیدا کردم و به مغازهدار تحویل دادم تا به صاحبش برگرداند آیا به وظیفه شرعی خود عمل کردهام و ضمان نیستم؟
✅ جواب:
کافی نیست و باید به وظیفه شرعی عمل شود.
🔹وظیفه شرعی: هرگاه چیزی که انسان پیدا کرده نشانهای دارد که به واسطه آن میتواند صاحبش را پیدا کند، چنانچه قیمتش کمتر از درهم باشد تملک آن در همان حال بدون تعریف و جستجو از مالکش جایز است. اگر قیمت آن، به مقدار دو و نیم گرم نقره یا بیشتر باشد و نشانهای دارد که با آن صاحبش پیدا شود، باید یک سال (به صورتی که در رسالههای عملیه بیان شده) اعلان کند؛ چنانچه صاحب مال پیدا نشود میتواند آن را برای خود بردارد به قصد این که هر وقت صاحبش پیدا شد عوض آن را به او بدهد یا برای او نگهداری کند تا زمانی که پیدا شد، به او بدهد ولی احتیاط مستحب آن است که از طرف صاحبش صدقه بدهد. البته اگر در بین سالی که اعلان میکند از پیدا شدن صاحب مال ناامید شود، احتیاط واجب آن است که صدقه بدهد.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای
#احکام
📚 #احکام_
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬 خواندن نماز اول وقت در ساعت کاری اداره اشکال دارد؟
💠 حجتالاسلام محمودی نماینده #آیت_الله_سیستانی پاسخ میدهند.
#احکام
📚 #احکام_
💠 حکم کسی که بدون غسل نماز و روزه گرفته است.
💬پرسش
من خیلی وقت است که خود ارضایی را ترک کرده ام ولی برایم سوال است که من نمیدانم که جنب شده ام یا نه آن موقع و حالا نماز و روزه هایم خطا هست؟ممنون میشم جواب بدید
✅پاسخ
پسر در سن پانزده سالگی به تکلیف می رسد بنا بر این تا آن زمان تکلیف ندارد مگر اینکه با خود ارضایی و .... خود را دچار بلوغ زود رس کند مثل این که پسر در سن 9 سالگی کاری کند کند که با شهوت منی از او خارج شود، این خود دلیل و نشانه بلوغ اوست که در این صورت نماز و رو زه بر او واجب می شود.
دختر در سن نه سالگی به تکلیف می رسد و از همان موقع نماز و روزه و سایر واجبات بر او واجب می شود.
در مورد اعمالی که در حال جنابت انجام داده است اگر عالم بوده یعنی می دانسته جنابت چیست و چگونه محقق می شود و نیز می دانسته که نماز و روزه در حال جنابت باطل است شکی نیست که باید تمام نمازها و روزه ها را قضا کند ولی اگر انسانی جاهل به حکم باشد و نداند که برای صحت این اعمال نیاز به طهارت از جنابت دارد، آیا باید اعمال عبادی خود را قضا کند یا نه؟ فقهای معاصر نسبت به این سؤال پاسخ هایی داده اند که در زیر تعدادی از آن ها را مرور می کنیم و البته شما وظیفه دارید بر طبق نظر مرجع تقلید خود رفتار کنید.
🔹حضرت امام خمینی (ره) در پاسخ به این سؤال که: تکلیف کسانی که به مسأله احتلام بانوان جاهل بوده و بدون غسل مدت ها اعمال عبادی خود را انجام داده اند چیست؟، فرموده اند: اگر یقین نداشته باشند که جنب بوده اند قضای نمازها لازم نیست و در هر صورت روزه ها قضا ندارد.
🔹حضرت آیت الله خامنه ای در پاسخ به این سؤال فرموده اند: همه نمازهایى را که در حال جنابت خوانده است، باید قضا کند، ولى روزهاى را که در حال جنابت بدون علم به اصل جنابت گرفته، صحیح و مجزى است و قضا ندارد.
🔹حضرت آیت الله بهجت نیز فرموده اند: کسی که نمی داند غسل جنابت واجب است، نمازهایی را که با حالت جنابت خوانده باطل است و باید قضا کند.
🔹حضرت آیت الله مکارم فرموده اند: از زمانی که این زن غسل حیض انجام داده کفایت از غسل جنابت می کند و نماز و روزه هایی را که بعد از غسل حیض به جا آورده اند صحیح است. ایشان در پاسخ به این سؤال فرموده اند:"غسلی که برای حیض می کرده برای این منظور کفایت می کند. مقداری را که یقین دارد قبل از غسل و با حالت جنابت نماز خوانده قضا کند."
اما کسی که از راه حرام جنب شده می تواند با آب گرم نیز غسل کند.
نکته قابل توجه آن است که زن یا مرد با استمناء در دوران قبل از بلوغ، به حالت ارگاسم و اوج لذت جنسی نمی رسد و بدیهی است که با عدم تحقق چنین امری، منی از او خارج نخواهد شد و جنابت نیز محقق نمی شود.
#احکام
📚 #احکام_
6.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💬 حکم خرید و فروش اکانت بازی چیست؟
💠 حجتالاسلام فلاح زاده نماینده #آیت_الله_خامنهای پاسخ میدهند.
#احکام
📚 #احکام_
7.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 چاپ و فروش تصاویر منسوب به امامان
💬حكم خريد، فروش و يا استفاده از عكسها و پوسترهايی كه از چهره ائمة معصومين (علیهم السلام) تهيه شده است، چگونه است؟
💠 #استاد_وحیدپور
#احکام
📚 #احکام_
💠 دریافت مبلغ اضافی از اعضای صندوق قرض الحسنه
💬 در بین همکاران، صندوق #قرض_الحسنه راه اندازی کردیم که هر ماه با #قرعه_کشی به یک نفر وام می رسد. بعد از ماه پنجم هر نفر، مبلغ اضافی پرداخت می کند تا نفرات بعدی که زمان طولانی تری معطل می شوند، مبلغ بیشتری دریافت کنند و به همین منوال؛ با توجه به رضایت همه اعضا آیا این کار ما مصداق #ربا می باشد؟
✅ اگر مبلغ اضافی از مقدار #تورم بیشتر نبوده و توسط کسانی پرداخت شود که قبلاً وام را دریافت کرده اند، اشکال ندارد.
#احکام
📚 #احکام
6.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💬حکم کشتن مورچههای آزاردهنده چیست؟
💠 حجتالاسلام زینالعابدینی نماینده #آیت_الله_جوادی_آملی پاسخ میدهند.
#احکام