💠 خوردن مال مخلوط به حرام
💬 سؤال:
حکم غذا خوردن در خانه کسی که مال حلال و حرام او مخلوط شده است، چیست؟
✅ پاسخ:
🔹 تا زمانی که یقین به حرام بودنِ غذای مصرفی نداشته باشید، مصرف غذا اشکال ندارد. ضمن اینکه بر فرض یقین داشته باشید که اموال صاحب خانه مخلوط به حرام است، لازمهاش یقین به حرمت چیزی که مصرف میکنید نیست.
🔹 البته، اگر یقین به حرام بودن آنچه از اموال او مصرف میکنید، داشته باشید، استفاده از آن برای شما جایز نیست مگر آنکه جدایی از آن خانواده و قطع رابطه با آنان برای شما، سختی داشته باشد که در این صورت استفاده از اموال مخلوط به حرام آنان اشکال ندارد، ولی ضامن مال دیگران که در اموال مورد مصرف شما وجود دارد، هستید.
📚پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنهای
#احکام
📚 #احکام_
❣#سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلامُ عَلَیْکَ یا شَریکَ الْقُرْآنِ...
🌱سلام بر تو ای مولایی که آیه آیه ی قرآن به سمت تو دعوت میکند.
🌱 سلام بر تو و بر روزی که قرآن به دستان تو احیا خواهد شد.
#اللهمعجللولیکالفرج ✨🌹
#امام_زمان ✨🌸
📚 #احکام_
📿 #ذکر_روز #یکشنبه:
🤲"یَا ذاالجلالِ و الاکرامِ"🤲
"ای صاحب جلال و بزرگواری"
💎#امام_صادق علیه السلام:
🌼علَیْکُمْ بِإتْیانِ الْمَساجِدِ، فَإنَّها بُیُوتُ اللهِ فِى الاْءرْضِ، و مَنْ أتاها مُتَطَهّراً طَهَّرَهُ اللهُ مِنْ ذُنُوبِهِ، وَ کُتِبَ مِنْ زُوّارِهِ.
❄️بر شما باد حضور در مساجد، زیرا مسجد خانه خداوند بر روى زمین است؛ و هر کسى که با طهارت وارد آن شود خداوند متعال او را از گناهان تطهیر مى نماید و از زیارت کنندگان خداوند محسوب مى شود.
📚الأمالی (للصدوق) (باب پنجاه و هفتم)
جلد ۱ صفحه ۳۵۸
#احکام
📚 #احکام
💠#غسل_زیر_دوش
💬 شنیدم میگن موقع غسل قبل از شستن هر طرف باید از زیر دوش کنار رفت ولی من تا حالا این کار رو نکردم، یعنی همه غسل هام باطله؟
✍️ نه عزیزم! نگران نباش.
🔹 از مراجع فعلی فقط آیت الله سیستانی میگن، بنابر احتیاط واجب اگه با دوش غسل میکنید قبل از شستن هر قسمت از زیر دوش کنار برید.
👈 اگر مقلد آقای سیستانی نیستی که هِِچ.
👈 اگر هم مقلد ایشونی، می تونی به نظر سایر مراجع در این مساله رجوع کنی تا غسل های قبلی و غسل های جدیدت همه درست باشه چون ایشون احتیاط واجب دارند و در احتیاط واجب می شه به نظر سایر مراجع رجوع کرد.
📚 سیستانی؛ رساله جامع، ج۱، م ۴۴۸
#احکام
📚 #احکام
💠 عدول از نماز واجب به مستحب
💬 سؤال:
آیا عدول از نماز واجب به مستحب جایز است ؟
✅ پاسخ:
گاهی اوقات فرد در حال خواندن نماز واجب است و بین نماز کاری برایش پیش می آید مثلا درب منزل را می زنند و او با این تصور که می تواند نیت نمازش را به مستحبی تغییر دهد، نماز را به مستحبی تغییر می دهد، در حالی که عدول و تغییر نیت نماز از واجب به نماز مستحبی فقط در دو مورد جایز است :
🔸امام خمینی، آیات عظام خامنهای و مکارم شیرازی:
فقط در دو مورد جایز است:
اول: از نمـاز واجـب به نافله در ظهـر روز جمعـه؛ برای کسی که قرائت سوره ی جمعه را فرامـوش کرده و به جای آن سوره ی دیگری را خوانده و به نصف رسیده و یا از آن گذشته است (امام خامنه ای :مستحب است) می تواند، از نماز واجـب به نافله عدول کند تا بتواند نماز فریضه را با سورهی جمعه به جا آورد.
دوم: در جایی که شخص مشغول نماز باشد و نماز جماعت برپا شود و بترسد به جماعت نرسد، که در این صورت جایز است نمازش را نافله قرار دهد ودر دو رکعتی سلام دهد تا به جماعت برسد.1
🔹آیت الله سیستانی:
در دو مورد عدول جایز و مستحب است:
اول: آن است که در نماز ظهر جمعه از روی فراموشی در رکعت اول سوره ای غیر سوره جمعه را کامل بخواند و بعد یادش بیاید می تواند نماز را به نافله عدول دهد و بعد از آن نماز واجبش را با سوره جمعه بخواند .
دوم: اگر موقعی که نمازگزار مشغول نماز واجب سه رکعتی یا چهار رکعتی است، نماز جماعت بر پا شود، چنانچه برگزاری نماز جماعت برای همان نمازی باشد که نمازگزار مشغول خواندن آن است و وارد قیام رکعت سوّم نشده، مستحب است نیّت نماز واجبش را به مستحبی برگرداند و آن را به نیّت نماز مستحبی دو رکعتی تمام کند و خود را به جماعت برساند امّا اگر نمازگزار برای رکعت سوّم ایستاده و به رکوع نرفته، بنابر احتیاط واجب، برگرداندن نیّت از نماز واجب به نماز مستحبی صحیح نیست.
شایان ذکر است جایز بودن برگرداندن نیّت، شامل نماز دو رکعتی واجب مثل نماز صبح نمی شود و مشروعیّت برگرداندن نیّت از نماز دو رکعتی واجب به نماز دو رکعتی مستحبی ثابت نیست.2
---------------
📚پینوشت:
1- العروه الوثقی – فصل فی النیه م20 – الرابع – الخامس تحریر الوسیله، فصل فی النیه، م.12 مقام معظم رهبری، رساله آموزشی، ج،1 درس38
2-توضیح المسائل جامع، ج،1 م.1.
#احکام
📚 #احکام_
8.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💬پرسش
آیا مرد حق دارد بدون اجازه همسرش ، به خانواده خود کمک مالی کند؟
✅پاسخ
با سلام و احترام ، وظیفه شرعی و قانونی مرد در وهله اول ، تأمین نیازهای مادی زن در حد شأن او ، و در مرحله بعد تأمین نیازهای فرزند یا فرزندان است . در صورتی که پدر و مادر مرد نیازمند باشند ، نفقه آن ها نیز شرعا واجب و قانونا لازم می شود . در صورتی که والدین مرد ، مستحق و نیازمند نباشند ، انفاق آنان بر او وجوب شرعی و لزوم قانونی ندارد ؛ اما از نظر اخلاقی ، کاری بسیار پسندیده است ؛ چون مرد خیلی دوست دارد اندکی از دین والدین را بر گردن خود ادا کند ؛ پس لطفا با کمک های همسرتان به پدر و مادر و خانواده اش مخالفت نکنید و بدانید که با این کمک ها ، برکات الهی به زندگی شما سرازیر خواهد شد . در پناه حق باشید .
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💠 خرید نسیه بدون تعیین زمان پرداخت
💬پرسش
اگر در معاملهای که به صورت نسیه انجام میشود، خریدار بگوید هر وقت پول دستم آمد، پرداخت خواهم کرد آیا چنین معاملهای صحیح است؟
✅پاسخ
شرط صحت معاملۀ نسیه، معین بودن زمان پرداختِ قیمت معامله است، بنابراین معاملۀ نسیه به صورت مذکور صحیح نیست ولی اگر فروشنده در فرض باطل بودن معامله نیز به تصرف مشتری در کالای فروخته شده رضایت داشته باشد، استفاده مشتری از آن اشکال ندارد.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
#بزرگترین_اشتباه_زندگیم
بعد از ۸ سال خدا بهم یه پسر داد، بعد از به دنیا اومدن پسرم محمد، زندگیم خیلی خوب بود...
یه روز با شوهرم بحثم شده بود، محمد تقریباً
۱۱ سالش بود
دست محمد رو گرفتم رفتم خونه مادرم.
با مادرم گرم صحبت بودم که یهو از آشپزخونه
صدای جیغ و داد اومد، آبجوش سماور ریخته بود
رو سر محمد،زنگ زدم شوهرم اومد بردیمش دکتر
بعد از کلی دکتر رفتن و امتحان کردن روش های مختلف صورت محمد خوب نشد و داشت گوشت اضافه میاورد
پدرش منو مقصر میدونست،هر روز تو خونه
دعوا داشتیم حتی تا مرز طلاق هم رفتیم
یه روز یکی از دوستام که ماجرا رو براش تعریف کردم یه کانال بهم معرفی کرد و من معجزه رو به چشمم دیدم...
اگه جای سوختگی ، بخیه یا مشکلات پوستی داری بزن رو متن تا کلی نمونه ببینی
قبل و بعد محمد رو اینجا میتونی ببینی
💠 ناتوانی در انجام سجده
1️⃣. کسی که نمیتواند پیشانی را به زمین برساند باید به قدری که میتواند خم شود و مهر یا چیز دیگری را که سجده بر آن صحیح است، روی چیز بلندی گذاشته و طوری پیشانی را بر آن بگذارد که بگویند سجده کرده است.
2️⃣. کف دستها، زانوها و سر انگشتان بزرگ پاها را اگر ممکن است باید به طور معمول بر زمین بگذارد.
3️⃣. اگر چیزی که مهر را روی آن بگذارد وجود ندارد، باید آن را با دست بلند کند و پیشانی را بر آن بگذارد.
4️⃣. اگر اصلاً نمیتواند خم شود، باید به جای سجده کردن، با سر اشاره کند و اگر به این صورت هم نمیتواند، با چشم اشاره کند.
📚 پینوشت:
رساله نماز و روزه آیتالله خامنهای، مسأله ۲۵۸
#احکام
📚 #احکام_