📌 هر روز با #نهجالبلاغه ؛ حکمت سی و یکم (بخش اول)
🔹️ وَ سُئِلَ (علیه السلام) عَنِ الْإِيمَانِ، فَقَالَ الْإِيمَانُ عَلَى أَرْبَعِ دَعَائِمَ: عَلَى الصَّبْرِ وَ الْيَقِينِ وَ الْعَدْلِ وَ الْجِهَادِ. وَ الصَّبْرُ مِنْهَا عَلَى أَرْبَعِ شُعَبٍ: عَلَى الشَّوْقِ وَ الشَّفَقِ وَ الزُّهْدِ وَ التَّرَقُّبِ؛ فَمَنِ اشْتَاقَ إِلَى الْجَنَّةِ سَلَا عَنِ الشَّهَوَاتِ وَ مَنْ أَشْفَقَ مِنَ النَّارِ اجْتَنَبَ الْمُحَرَّمَاتِ وَ مَنْ زَهِدَ فِي الدُّنْيَا اسْتَهَانَ بِالْمُصِيبَاتِ وَ مَنِ ارْتَقَبَ الْمَوْتَ سَارَعَ [فِي] إِلَى الْخَيْرَاتِ. وَ الْيَقِينُ مِنْهَا عَلَى أَرْبَعِ شُعَبٍ: عَلَى تَبْصِرَةِ الْفِطْنَةِ وَ تَأَوُّلِ الْحِكْمَةِ وَ مَوْعِظَةِ الْعِبْرَةِ وَ سُنَّةِ الْأَوَّلِينَ؛ فَمَنْ تَبَصَّرَ فِي الْفِطْنَةِ تَبَيَّنَتْ لَهُ الْحِكْمَةُ وَ مَنْ تَبَيَّنَتْ لَهُ الْحِكْمَةُ عَرَفَ الْعِبْرَةَ وَ مَنْ عَرَفَ الْعِبْرَةَ فَكَأَنَّمَا كَانَ فِي الْأَوَّلِينَ. وَ الْعَدْلُ مِنْهَا عَلَى أَرْبَعِ شُعَبٍ: عَلَى غَائِصِ الْفَهْمِ وَ غَوْرِ الْعِلْمِ وَ زُهْرَةِ الْحُكْمِ وَ رَسَاخَةِ الْحِلْمِ؛ فَمَنْ فَهِمَ عَلِمَ غَوْرَ الْعِلْمِ وَ مَنْ عَلِمَ غَوْرَ الْعِلْمِ صَدَرَ عَنْ شَرَائِعِ [الْحِلْمِ] الْحُكْمِ وَ مَنْ حَلُمَ لَمْ يُفَرِّطْ فِي أَمْرِهِ وَ عَاشَ فِي النَّاسِ حَمِيداً. وَ الْجِهَادُ مِنْهَا عَلَى أَرْبَعِ شُعَبٍ: عَلَى الْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْيِ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ الصِّدْقِ فِي الْمَوَاطِنِ وَ شَنَآنِ الْفَاسِقِينَ؛ فَمَنْ أَمَرَ بِالْمَعْرُوفِ شَدَّ ظُهُورَ الْمُؤْمِنِينَ وَ مَنْ نَهَى عَنِ الْمُنْكَرِ أَرْغَمَ أُنُوفَ [الْمُنَافِقِينَ] الْكَافِرِينَ وَ مَنْ صَدَقَ فِي الْمَوَاطِنِ قَضَى مَا عَلَيْهِ وَ مَنْ شَنِئَ الْفَاسِقِينَ وَ غَضِبَ لِلَّهِ غَضِبَ اللَّهُ لَهُ وَ أَرْضَاهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ.
🔹 (از ايمان پرسيدند، جواب داد): ايمان بر چهار پايه استوار است: صبر، يقين، عدل و جهاد.
🔹 صبر نيز بر چهار پايه قرار دارد. شوق، هراس، زهد و انتظار؛ آن كس كه اشتياق بهشت دارد، شهوت هايش كاستى گيرد، و آن كس كه از آتش جهنّم مى ترسد، از حرام دورى مى گزيند، و آن كس كه در دنيا زهد مى ورزد، مصيبت ها را ساده پندارد، و آن كس كه مرگ را انتظار مى كشد در نيكى ها شتاب مى كند.
🔹 يقين نيز بر چهار پايه استوار است: بينش زيركانه، دريافت حكيمانه واقعيّت ها، پند گرفتن از حوادث روزگار، و پيمودن راه درست پيشينيان؛ پس آن كس كه هوشمندانه به واقعيّت ها نگريست، حكمت را آشكارا بيند، و آن كه حكمت را آشكارا ديد، عبرت آموزى را شناسد، و آن كه عبرت آموزى شناخت گويا چنان است كه با گذشتگان مى زيسته است.
🔹 و عدل نيز بر چهار پايه بر قرار است: فكرى ژرف انديش، دانشى عميق و به حقيقت رسيده، نيكو داورى كردن و استوار بودن در شكيبايى؛ پس كسى كه درست انديشيد به ژرفاى دانش رسيد و آن كس كه به حقيقت دانش رسيد، از چشمه زلال شريعت نوشيد، و كسى كه شكيبا شد در كارش زياده روى نكرده با نيكنامى در ميان مردم زندگى خواهد كرد.
🔹 و جهاد نيز بر چهار پايه استوار است: امر به معروف، و نهى از منكر، راستگويى در هر حال، و دشمنى با فاسقان؛ پس هر كس به معروف امر كرد، پشتوانه نيرومند مؤمنان است، و آن كس كه از زشتى ها نهى كرد، بينى منافقان را به خاك ماليد، و آن كس كه در ميدان نبرد صادقانه پايدارى كند حقّى را كه بر گردن او بوده ادا كرده است، و كسى كه با فاسقان دشمنى كند و براى خدا خشم گيرد، خدا هم براى او خشم آورد، و روز قيامت او را خشنود سازد.
✔️@SiyasatOnline | 1403/2/8
📌 وزیر دفاع روسیه: آماده گسترش همکاریهای نظامی با ایران هستیم
🔹️ شویگو در دیدار با امیر آشتیانی وزیر دفاع ایران:
ما آمادگی خود برای پیشرفت و گسترش بیشتر همکاری سودمند دوجانبه نظامی و همکاری نظامی-فنی با ایران را اعلام میکنیم. بر خلاف اوکراین که برای پیش بردن جنگ به تسلیحات و مهمات متحدان غربی خود متکی است، روسیه در این جنگ از تولیدات صنایع نظامی داخلی استفاده میکند.
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/8
📌 آزادی بیان آمریکایی
🔹️ توییتر حساب کاربری نوهی نلسون ماندلا را به علت حرکت با ناوگان کمکرسانیِ آزادی به سوی غزه تعلیق کرده است.
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 این فیلم را منتشر کردهاند با این توضیح که: «برای این مدل مملکت داری ۲۰ مدل هم مالیات میخوان از مردم!
🔹 مردم عادی سالها است مالیاتشان را میدهند آنها که از وضع مالیاتهای جدید ترسان شدهاند عمدتا دزدها و مفتبرها هستند.
🔹 آن ماشین راهسازی و کامیون دارند گل و لایی که سیل آورده را پاک میکنند. نه راننده لودر میداند بیل آخر کدامخواهد بود نه راننده کامیون.
🔹 لودگی به روشی برای تحلیل سیاسی و فرار از مسئولیت تبدیل شده. هر کس هم فحش ندهد و مسخره نکند مالهکش است.
✍🏻 تهرانی
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 زن فلسطینی خانه ویرانشدهاش را جارو میکند
🔹 ویدیو زن فلسطینی که اخیرا به خانه ویران شدهاش بازگشته و علی رغم ویرانی، آن را تمیز و جارو میکند، توجه رسانهها و افکار عمومی در شبکههای اجتماعی را جلب کرده است.
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/8
📌 چرا هر گرایشی به لیبرالیسم به نفی اسلام سیاسی میانجامد؟
🔹️ ایدئولوژی #لیبرالیسم به سبب اینکه مقوله آزادی را به عنوان دال مرکزی خود قرار داده است، «آزادی مذهب» را نیز به عنوان یک آزادی مضاف میپذیرد. این است که در میان پیروان لیبرالیسم هم میتوان مسلمان یافت، هم مسیحی هم لائیک و هم بودائی.
🔹️ لیبرالیسم اما برای مذهب تا جایی شان آزادی قائل میشود که مذهب مرجع تعیین بایدها و نبایدهای فرد نباشد؛ به عبارت دقیق تر، یک لیبرال مذهبی تا زمانی میتواند مذهبی باشد که قیود و باید و نبایدهای مذهبی او را محدود نکند.
🔹️ لیبرالهای مذهبی به طور عام و لیبرالهای مسلمان به طور خاص، به سبب ماهیت دین اسلام از همان ابتدای پذیرش ایدئولوژی لیبرالی دچار تنشهای عقلانی و تناقضهای فکری میشوند. چرا که اسلام دین تجویز بایدها و نبایدهاست و لیبرالیسم، هیچ باید و نبایدی خارج از اراده افراد را برای آنها نمیپذیرد مخصوصا زمانی که این تجویزهای دینی در حوزه اجتماعی مطرح میشوند، لیبرالیسم کمترین انعطافی از خود نشان نمیدهد.
🔹️ نفس عمل به دستورات دینی و پذیرش مرجعیت آنها با ابتدائیترین ارزشهای لیبرالی تباین دارد و اگر لیبرالیسم من باب اینکه «فرد آزاد است هر کاری که می خواهد انجام دهد»، اجازه عمل به دستورات فردی دین را میدهد، اما اجرای دستورات اجتماعی دین به سبب اینکه ممکن است بر خلاف میل دیگر افراد جامعه باشد و آزادی آنها را دچار مخاطره نماید، جزو خطوط قرمز لیبرالیسم شمرده میشود.
🔹️ به همین دلیل است که «اسلام لیبرال» یا «لیبرال مسلمان» همواره ترکیبهای متناقضنما بودهاند.
🔹️ لیبرالهای مسلمان برای حل این تناقض، راه را در حذف «مرجعیت اجتماعی اسلام» به عنوان مهمترین دغدغه ضددینی لیبرالیسم دیدهاند و از دریچههای گوناگون پا در این مسیر گذاشتهاند، اما نقطه اشتراک همه آنها ضدیت با حکومت اسلامی به عنوان تجلی اجتماعی و بازوی اجرایی و عنصر مهم مرجعیت بخش به احکام اسلام در عرصه جامعه است.
🔹️ نمیتوان هم لیبرال بود و هم معتقد به اسلام سیاسی. این است که هر گونه گرایشی به لیبرالیسم، لاجرم سر از انکار اسلام سیاسی در خواهد آورد.
✔️ @SiyasatOnline | 1403/2/8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 به سودای تو مشغولم
ز غوغای جهان فارغ...
✔️@SiyasatOnline | 1403/2/8
10.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌سیاست های دوگانه اینترنشنال
کارشناس شبکه اینترنشنال:اینها تعدادی نیستند؛ این دانشجویان و اساتید خشونت و اغتشاش کردند پس پلیس باید اینطور عمل کند؛ تازه پلیس آمریکا خیلی با آنها کنار آمده است؛ آن استاد فیلسوف چون در کار پلیس اخلال ایجاد کرد باید اینگونه با او برخورد میشد! من خشونتی از سمت پلیس آمریکا ندیدم! بدترین روز این کشور (آمریکا) به بهترین روز سایر کشورها میارزد!
✔️@SiyasatOnline | 1403/2/8
📌ایالات متحده اسرائیل!
🔹همزمان با خیزش دانشجویان آمریکایی، هشتگ ایالات متحده اسرائیل در فضای مجازی آمریکا داغ شده است.
🔹کاربران فضای مجازی با کنایه به نفوذ لابی صهیونیستی در آمریکا، این کشور را اشغال شده توسط اسرائیل میخوانند.
✔️@SiyasatOnline | 1403/2/8
📌لایحه تصویب شده بودجه نظامی - دفاعی ایران در سال 1403 توسط کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی
🔹 ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران :
🔹66,502,922,300,000 میلیارد تومان
21% افزایش
🔹 ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی :
🔹 122,893,331,300,000 میلیارد تومان
12% افزایش
🔹 ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران :
🔹 3,557,383,900,000 میلیارد تومان
31% درصد کاهش
🔹 وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران :
🔹177,490,097,400,000 میلیارد تومان
16% رشد
🔹 فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران :
🔹 84,147,639,700,000 میلیارد تومان
24% رشد
🔹در مجموع 454,591,374,600,000 میلیارد تومان
🔹معادل بین ۸ الی ۳۰ میلیارد دلار
✔️@SiyasatOnline | 1403/2/8
📌 چفیۀ فلسطینی بر گردن جرج واشنگتن
🔹در ادامۀ اعتراضات دانشجویان آمریکایی، دانشجویان دانشگاه جرج واشنگتن چفیه و پرچم فلسطین را به گردن مجسمۀ اولین رئیسجمهور آمریکا انداختند.
✔️@SiyasatOnline | 1403/2/8