هدایت شده از سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔰 کلام مرحوم علامه طهرانی در مقدمه کتاب «لب اللباب در سير و سلوك اولى الألباب»:
«دوست مكرّم و سرور ارجمند مهربانتر از برادر ما، مرحوم آية الله شيخ مرتضى مطهّرى رضوان اللّه عليه
كه سابقه آشنائى ما با ايشان متجاوز از سى و پنج سال است، پس از يك عمر درس و بحث و تدريس و خطابه و كتابت و موعظه و تحقيق و تدقيق در امور فلسفيّه، با ذهن رشيق و نفس نقّاد خود، بالأخره در اين چند ساله آخر عمر خود بالعيان دريافت كه بدون اتّصال به باطن و ربط با خداى منّان و اشراب دل از سرچشمه فيوضات ربّانيّه، اطمينان خاطر و آرامش سرّ نصيب انسان نمىگردد و هيچگاه نمىتواند در حرم مطهّر خدا وارد شود يا گرداگرد آن طوف كند و به كعبه مقصود برسد.
و چون شمعى كه دائما بسوزد و آب شود، يا پروانهاى كه خود را به آتش زند، و همانند مؤمن متعهّدى كه شوريدهوار دلباخته گردد و در درياى بىكرانه ذات و صفات و اسماء حضرت معبود فانى گردد و وجودش به سعه وجود خدا متّسع شود، قدم راستين در مضمار اين ميدان نهاد.
بيدارى شبهاى تار و گريه و مناجات در خلوت سحرگاه و توغّل در ذكر و فكر و ممارست درس قرآن و دورى گزيدن از اهل دنيا و هواپرستان و پيوستن به اهل الله و اولياى خدا، مشهود سير و سلوك او بود.
رحمة الله عليه رحمة واسعة.
لمثْلِ هَذَا فَلْيَعْمَل الْعَامِلُونَ، انَّ اللَهَ مَعَ الَّذينَ اتَّقَوْا وَ الَّذينَ هُمْ مُحْسِنُونَ.
چندى قبل از این حقیر خواستند تا براى سالگرد شهادت ایشان چیزى بنویسم. این فقیر که حقّاً خود را نالایق مىدیدم، با وجود تراکم مشاغل و شواغل از قبول این عهده پوزش طلبیدم.
اخیراً که مراجعه مکرّر شد، روح آن صدیق گرامى مَدَد نمود که این مختصر را تحریر نموده و به عنوان مقدّمه به رسالهاى که در سیر و سلوک نوشته بودم ملحق نموده و براى شادى روح آن مرحوم در دسترس طالبان حقّ و پویندگان سُبُلِ سَلام و راه حقیقت قرار دهم.
بِیَدِهِ اَزِمَّةُ الاُمورِ وَ بِهِ أسْتَعینُ.
اصل این رساله، اُسّ و مخّ اوّلین دوره از درسهاى اخلاقى و عرفانى است که حضرت استاد گرامى ما علاّمۀ طباطبائى ـ روحى فداه ـ در سالهاى یکهزار و سیصد و شصت و هشت و شصت و نه هجریّۀ قمریّه در حوزۀ مقدّسۀ علمیّۀ قم براى بعضى از طلاّب بیان فرموده و این حقیر به عنوان تقریرات درس به رشتۀ تحریر درآورده بودم و قرائت و مرور به آن را در اوقات قبض و کدورت و خستگى، موجب تنویر روح و تلطیف جان خود مىدانستم.
اینک یک دوره بر آن مرور نموده با تنقیحات و اضافاتى مهیّا و پاداش و ثواب آن را به روح فقید سعید مطهّرى ـ أعلى الله مقامه الشریف ـ اهداء مىکنم.
اللهُمَّ احُشُرْهُ مَعَ أوْلیائِکَ الْمُقَرَّبینَ، وَ اخْلُفْ عَلی عَقِبِهِ فِی الْغابِرِینَ، وَ اجْعَلْهُ مِنْ رُفَقِاء مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرینَ، وَ ارْحَمْهُ وَ اِیَّانَا بِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ الرَّاحِمینَ.»
🆔 @Smh_Doaei
هدایت شده از سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
9.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 مرحوم آیة الله مصباح یزدی:
«آنچه امروز در دست مسلمانان به نام فلسفه وجود دارد، مجموعهای است از میراث پیشینیان فلسفه، بهعلاوه حقایقی که مسلمانان با الهام از کتاب و سنت و با افکار تابناک خودشان به صورت فلسفۀ اسلامی امروز درآوردهاند. در فلسفۀ اسلامی مسائلی مطرح شده یا مسائل طرحشدۀ قبلی بهگونهای اثبات شده که با فلسفههای پیشین تفاوت بسیاری دارد.
اینجا میرسیم به نقش استاد شهید مطهری در شکوفاکردن فلسفۀ اسلامی در عصر اخیر. شهید مطهری [اقدامات زیر را در فلسفه محقق ساخت:]
▫️ سادهکردن فلسفه و نوشتن فلسفه به زبان ساده فارسی؛
▫️ تطبیق مبانی فلسفۀ اسلامی با فلسفههای دیگر، تا هم شبهات الحادی رد شود، هم فلسفه اسلامی بارورتر شود؛
▫️ طرح مسائل جدیدی در فلسفه و عرضه راهحلهای نوینی برای مسائل گذشته.
استاد شهید مطهری [بهصورت کلی] دو فضیلت بزرگ داشت:
▫️ در صحنۀ سیاست و مسائل اجتماعی، یار و مددکار امام بود؛
▫️ در صحنۀ فرهنگ و فلسفۀ اسلامی، یار و مددکار علامۀ طباطبائی بود.
هر یک از این [فضیلتها] کافی است که در جهان علم و فلسفه، شهید مطهری بهعنوان یک قهرمان شناخته شود.»
(اردیبهشت ۱۳۶۱)
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔸 حدود دو سال قبل، به توفیق الهی، ترجمۀ دعای شریفِ «جوشن کبیر» را شروع کرده و تقریبا همزمان با اولین
﴿۷۲﴾ يَا رَبَّ الْعالَمِينَ، يَا مالِكَ يَوْمِ الدِّينِ، يَا غايَةَ الطَّالِبِينَ، يَا ظَهْرَ اللَّاجِينَ، يَا مُدْرِكَ الْهارِبِينَ، يَا مَنْ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ، يَا مَنْ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ، يَا مَنْ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ، يَا مَنْ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ، يَا مَنْ هُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ.
سُبْحانَكَ يَا لَا إِلٰهَ إِلّا أَنْتَ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ، خَلِّصْنا مِنَ النَّارِ يَا رَبِّ.
(٧٢) ای پروردگار جهانیان!
ای سلطان رستخیزان!
ای آرمان پویندگان!
ای پشت و پناه پناهجویان!
ای دلجوی دلرمیدگان!
ای دوستدار بردباران!
ای هواخواه پاکجامگان!
ای خاطرخواه نیکوکاران!
و ای شمایلشناس باریافتگان!
تو از تمام پلشتیها پاک و از همۀ پستیها پیراستهای، ای آنکه هیچ خدایی جز تو نیست!
ببین که از فرط بیچارگی، فریادم به آسمان بلند است!
فریادم را بشنو، دستم را بگیر و با وصال خود، آتش فراقت را فروبنشان،
ای یگانه پروردگار من!
🏷 #ترجمه #دعای_جوشن_کبیر #شب_جمعه #شهید_سلیمانی
🆔 @Smh_Doaei
هدایت شده از سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔰 امام صادق علیه السلام؛ مرد دانش، تشکیلات و مبارزه ...
🆔 @Smh_Doaei
هدایت شده از سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
12.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 کلام آخرش: نماز، تقوا، حسین ... 💔
🆔 @Smh_Doaei
دو خط روضه:
امام کاظم علیه السلام بدن مطهر پدر رو در دو جامۀ احرام اون حضرت، یکی از پیراهنهای ایشون، عمامۀ امام سجاد و یک بُرد چهل دیناری کفن کردند و به خاک سپردند.
اما الهی بمیرم برای امام سجاد که جز بوریا کفنی برای جسم پارهپاره پدر نداشت ... 😭
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
دو خط روضه: امام کاظم علیه السلام بدن مطهر پدر رو در دو جامۀ احرام اون حضرت، یکی از پیراهنهای ایشون
رئیس مذهب، امام صادق علیه السلام در لحظات آخر عمر، برای نزدیکانشون از اهمیت نماز گفتند.
جان عالَمی به قربان سیدالشهداء که در لحظات آخر، به امام سجاد فرمود:
از ظلمکردن به کسیکه یاوری جز خدا ندارد بپرهیز!
🆔 @Smh_Doaei
سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
🔰 بخشهایی از نامۀ رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی در سال ۹۴ من ایمان دارم که تنها شما جوانهایید ک
حدود سیزدهسال قبل، وقتی در آمریکا «جنبش تسخیر والاستریت» ـ بهعنوان نماد سیستم اقتصادی غرب ـ به راه افتاد، در یادداشتی از نزاع تاریخی، تمدنی انقلاب اسلامی با جهان استکبار در چهار عرصۀ «اقتصاد»، «فرهنگ»، «سیاست» و «نظامیگری» نوشتم و یادآور شدم که این جنبش، نشاندهندۀ افول تمدن غرب در میان افکار عمومی جوامع غربی است؛ افولی که در آیندهای نه چندان دور میتواند دومینویی از جنبشها را بهدنبال داشته باشد:
«جنبش تسخیر هالیوود» بهعنوان نماد سیستم فرهنگی غرب؛
«جنبش تسخیر پنتاگون» بهعنوان نماد سیستم نظامی غرب؛
و در نهایت «جنبش تسخیر کاخ سفید» بهعنوان نماد سیستم سیاسی غرب.
اما این روزها که موجی از اعتراضات ضدصهیونیستی در جامعۀ دانشگاهی آمریکا را شاهدیم، بهنظرم نه تنها باید به این دومینو، «جنبش تسخیر هاروارد» ـ بهعنوان نماد سیستم علمی و آموزشی غرب ـ را هم اضافه کنیم، بلکه باید این جنبش را پیشران دیگر جنبشها نیز به حساب آوریم.
آری؛ همانگونه که رهبر حکیم انقلاب در دو نامۀ مهم و جریانساز خود به جوانان غربی بیان فرمودند، این جوانان میتوانند زمینهساز بسط «عدالت»، «معنویت» و «عقلانیت» در جهان و شکلگیری آیندهای روشن در پهنۀ گیتی باشند، انشاءالله.
🆔 @Smh_Doaei
🔰 دومینوی جنبشها
✍️ سید محمدحسین دعائی
۱. از نخستین لحظۀ خلقت آدم علیه السلام و با اطلاع شیطان از این حادثه، کشمکش میان این دو آغاز شده و در ادامه نیز هابیل و موسی و ابراهیم علیهم السلام، در مقابله با قابیل و فرعون و نمرود، از تداومبخشان این کشمکش ازلی و ابدیاند؛ کشمکشی که با ظهور پیغمبر خاتم صلیاللهعلیهوآله، به اوج خود رسیده و آخرین پردۀ آن به روی صحنه رفت. اگرچه که همواره شخص یا اشخاصی خاص، شاخص هر یک از دو سوی این نبرد بودهاند، اما در حقیقت، داستان، داستان نبرد دو جریان است: جریان حق و باطل؛ و چه بهتر که بگوییم: داستان کتاب هستی، داستان نبرد تمدن الهی با تمدنهای غیرالهی است؛ داستانی که خالق آن، پایان خوشی را برایش در نظر گرفته و آنچنانکه اهلنظر گفتهاند و میگویند، چند صفحهای بیشتر به شروع این پایان خوش باقی نمانده است.
۲. شاید بتوان گفت که مهمترین جریان جاری در مقطع کنونی تاریخ نیز عبارت است از: بهچالشکشیدهشدن تمدنهای غیرالهی، بهخصوص تمدن غربی مبتنی بر لیبرالدموکراسی و سرمایهداری. مواجهۀ یک تمدن با چالش، از سوی تمدن رقیب، امری طبیعی است؛ همچنانکه تمدن غیرالهی غرب، از سوی تمدن الهی اسلام، مدتهاست که به چالش کشیده شده و به عقیدۀ ناظران منصف، پیروز این مصاف، تمدن الهی اسلام است؛ چالش و مصافی که پس از شکلگیری حکومت دینی در ایران اسلامی، اقدام به خلق نظامها و سیستمهای مبتنی بر دین در آن و آغاز الگوگیری از آن در جهان، فصل جدید و جدیتری را تجربه کرد. اما اینکه یک تمدن، از سوی منابع انسانی و تودههای اجتماعی خود مورد چالش واقع شود، همان چیزی است که اکنون نسبت به تمدن غرب در جریان بوده و در ابعاد مختلف، نیازمند کارشناسیها و بررسیهای بسیاری است.
۳. ظهور و بروز یک تمدن در عینیت زندگی، دارای چهار عنصر اساسی است: فرهنگ، اقتصاد، سیاست و نظامیگری. حکومتها در واقع، برایند اجتماعی یک تمدن بوده که هر یک از چهار عنصر مذکور، در رابطهای متقابل، از یک سو مقوم آن و از سوی دیگر نتیجۀ آن است. از همین رو بهمنظور ایجاد یک حکومت بر اساس یک تمدن، تولید سیستمهای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و نظامی مبتنی بر آن تمدن ضروری است؛ همچنانکه برای ارزیابی یا بهچالشکشیدن یک تمدن و حکومت زاییده از آن نیز به بررسی عملکرد فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی آن تمدن و حکومت احتیاج است.
۴. طبیعی است که انسان، خصوصا انسان غربی، بهجهت تمرکز بر مادیات از یک سو و حجاب رسانهای موجود در دنیای امروز از سوی دیگر، با لایههای مادی تمدن، ارتباط بیشتری برقرار کرده و نسبت به تأثیر آن بر زندگی خود، ادراک بهتری دارد. بر همین اساس، ملموسترین وجه از وجوه تمدنی و حکومتی مورد توجه انسانها، عبارت است از: اقتصاد. در جریان چالش تمدنی اخیر در غرب، که بهدنبال پیشبینی رهبر عزیز، حکیم و روشنبین انقلاب اسلامی رخ داد نیز آنچه مورد سؤال و اعتراض است، سیستم اقتصادی غرب و نظام سرمایهداری حاکم بر جوامع غربی است. اکنون پس از مدتها اعتراض از سوی دلسوزان و نخبگان غربی و غیرغربی، تودههای مختلف اجتماعی ساکن در حوزۀ تمدنی غرب نیز به آسیبهای ناشی از اقتصاد غربی پی برده و کارکرد سوء آن در زندگی خود را لمس کردهاند. از همین رو به مقابله با آن برخاسته و «جنبش تسخیر والاستریت» را بهعنوان نماد سیستم اقتصادی غرب شکل دادهاند.
۵. براساس آنچه ذکر شد، نابودی کامل تمدن غیرالهی غرب، مستلزم اقداماتی برای بهچالشکشیدن تمامی وجوه و عناصر چهارگانۀ آن است. جدیت بیش از پیش پایگاه تمدن الهی اسلام، یعنی ایران اسلامی، برای ایجاد سیستمهای دینی (خصوصا طراحی و اجراء سیستم اقتصادی اسلام، بهعنوان یکی از وجوه مهم جهاد اقتصادی)، عبور از نظریهپردازیهای صرف، رفع نیازهای عینی انسان و تولید سبک زندگی الهی از یک سو و تکامل ادراکی جوامع غربی، در نتیجۀ فعالیت نخبگان و پایداری در مقابله با حکومتهای پوسیده اما پلیسی غرب از سوی دیگر، در تحقق این مهم نقش جدی دارند. از همین رو، شکلگیری دومینوی جنبشها، یعنی: «جنبش تسخیر هالیوود» بهعنوان نماد سیستم فرهنگی غرب، «جنبش تسخیر پنتاگون» بهعنوان نماد سیستم نظامی غرب و در نهایت «جنبش تسخیر کاخ سفید» بهعنوان نماد سیستم سیاسی غرب، در آیندهای نه چندان دور، واقعیتی انکارناپذیر است؛ جنبشهایی که نتیجۀ طبیعی تأثیرات سوء فرهنگی، سیاسی و نظامی تمدن غرب بر جوامع انسانی بوده و تحقق آن، بهدنبال بیداری اسلامی در منطقۀ خاورمیانه، نویدبخش ظهور منجی کل، حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه خواهد بود، انشاءالله.
📌 منتشرشده در پایگاه خبری رجانیوز: https://www.rajanews.com/news/95132
🏷 #نوشتار #یادداشت #تمدن_نوین_اسلامی #تمدن_غرب #فرهنگ #اقتصاد #سیاست #نظامیگری
🆔 @Smh_Doaei