فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 تصاویری از رزمایش مشترک گروههای فلسطینی در نوار غزه
🔻 یگان غواصان گروههای مقاومت فلسطین در غزه در رزمایشی که مشترکا بین این گروهها شرکت کرد.
@StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 ۴ شهید بر اثر انفجار در شرق غزه
🔻 وزارت بهداشت غزه اعلام کرد بر اثر انفجار در شرق غزه چهار نفر به شهادت رسیده و چند فلسطینی دیگر مجروح شدهاند.
@StrategicNews_ir
💢 افزایش تلفات و خرابیهای سیل در یونان
🔻 رسانههای داخلی یونان اعلام کردند: شمار قربانیان سیل گسترده ناشی از بارانهای سیلآسای اخیر در مرکز این کشور به شش نفر رسیده است.
🔻 مقامات محلی همچنین مفقود شدن شش نفر دیگر را در این حادثه تایید کردهاند.
🔻 امدادگران به عملیات جستجوی خانه به خانه در این روستاها ادامه میدهند تا مردم را به محلهای امن منتقل کنند.
@StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 جاری شدن سیل شدید در «ماستریخ» هلند
@StrategicNews_ir
💢 هاآرتص: مینهای بزرگی در برابر پروژه کریدور خط آهن عربستان به اسرائیل وجود دارد
🔻 این روزنامه عبری زبان در مقالهای که به قلم «تسفی برئیل»، یکی از تحلیلگران ارشدش منتشر شده تاکید کرد: با وجود آنکه چشم انداز این پروژه که با حمایت و پشتیبانی ایالات متحده انجام میشود، تحسین برانگیز است و میتواند زیر ساختهای قطارها و بنادری را به وجود آورد که هند را به کشورهای خاورمیانه و از آنجا به اروپا مرتبط و رقیب جدی برای پروژه کمربند و جاده چین باشد.
🔻 حداقل از نگاه طرفداران این رؤیای آمریکایی، این اقدام انقلابیترین عملیات راهبردی آمریکا در نیمه اول قرن بیست و یکم محسوب میشود و در عین حال برای اسرائیل هم این کار میتواند مهمترین مژده سیاسی و اقتصادی باشد که آن را با خاورمیانه و آسیا ممزوج کند.
🔻 اما از نگاه این تحلیلگر روزنامه هاآرتص، پیش از آنکه عنان اختیار را به خیال پردازی بدهیم و از رسیدن قطارهایی از مبدأ ابوظبی و ریاض به سوی اردن سخن بگوییم و از آنجا آنها را عازم اسرائیل (فلسطین اشغالی) ببینیم، بهتر است نفس عمیقی بکشیم و میدانهای مینی که انتظار این رؤیا را میکشند را هم ببینیم.
@StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 واکنش عراق به کریدور هند-عربستان-اسرائیل
🔻 محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق در واکنش به رونمایی از کریدور هند-اروپا که از امارات، عربستان، اردن و فلسطین اشغالی عبور کرده و به اروپا وصل خواهد شد، گفت که قبل از این کریدور، کریدور عراق موسوم به «جاده پیشرفت» (بصره-آناتولی ترکیه) وجود داشت ولی آن موقع، جدیتی از سوی ما برای اجرای آن وجود نداشت و سالها رها شد.
🔻 او ادامه داد: ولی این بار ما مصمم هستیم این جاده و کریدور را ایجاد کنیم؛ کما اینکه کریدور یک کمربند و یک جاده یا (جاده ابریشم چین) نیز وجود دارد ولی کریدور عراق، بهترین، کوتاهترین و کمهزینهترین خواهد بود و همه به اینجا خواهند آمد.
@StrategicNews_ir
💢 آیا طرح کریدور آمریکایی "هند-غرب آسیا-اروپا" موفق خواهد بود؟
🔻 معرفی طرح کریدوری ابتکاری آمریکا موسوم به کریدور"هند-غرب آسیا-اروپا" که در آن نامی از ترکیه به میان نیامده بود، باعث واکنش منفی اردوغان شد و ابهاماتی درباره موفقیت این طرح ایجاد کرد.
🔻 ایده این طرح که در سال ۲٠۲۱ مطرح شده، در چارچوب همکاری آمریکا، هند، رژیم اسراییل و امارات تعریف شده است. تل آویو سال گذشته، طرح استفاده از شبکه ریلی که هند را به غرب آسیا متصل میکند، پیشنهاد داد و در این میان دولت بایدن، عربستان را به مشارکت در این طرح ترغیب کرد.
🔻 به نظر میرسد بیش از آنکه نگاه اقتصادی بر طرح ترانزیتی حاکم باشد، انگیزههای سیاسی ناشی از کنار گذاشتن رقیب جهانی آمریکا یعنی چین و نیز عادی سازی سریعتر و عمیق تر روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی مد نظر بوده است.
🔻 این موارد میتواند تاثیر منفی بر عملکرد این مسیر ترانزیتی داشته باشد و بدلیل هزینههایی که به تجار تحمیل میکند، چندان موفق نباشد.
@StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 آیا طرح کریدور آمریکایی «هند-غرب آسیا-اروپا» موفق خواهد بود؟
🔻 ایده این طرح که در سال ۲٠۲۱ مطرح شده، در چارچوب همکاری آمریکا، هند، رژیم اسراییل و امارات تعریف شد.
🔻 برخی تحلیلگران بر این باورند که این طرح به عنوان بخشی از عادیسازی بزرگ بین عربستان و کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی به شمار می رود.
🔻 این طرح همچنین در مقابل طرح ترانزیتی چین موسوم به "یک جاده- یک کمربند" است که حداقل یک دهه است زیرساختهای آن از سوی پکن در حال انجام است و کشورهای زیادی را شریک خود می کند. بر این اساس، کشورهای آمریکا و هند، اقدام به کنار گذاشتن چین از مسیر ترانزیتی عظیم شرق به غرب می کنند.
🔻 نگاهی به نقشه مسیر ترانزیتی هند-غرب آسیا-اروپا نشان می دهد که این مسیر اگر از کشورهای ایران و ترکیه عبور کند، بدون اینکه ناچار به تغییر وضعیت از راه آهن به دریا باشد، می تواند بصورت زمینی بخش اعظم مسیر خود را طی کند که این موضوع از نظر صرفه اقتصادی نفع زیادی برای تجار فعال در این کریدور خواهد داشت.
@StrategicNews_ir
💢 تغییر نام هند به «بهارات»؛ دهلی به دنبال چیست؟
🔻 همه چیز از جایی شروع شد که دولت هند در دعوتنامه خود برای سران جی-۲۰ به جای واژه هند از بهارات برای تعریف کشور استفاده کرد. البته تغییر نام هند مساله جدیدی به حساب نمیآید؛ در سالهای گذشته نیز مقامهای هندی برای آنچه آنرا «حفظ هویت کشور» میخواندند به دنبال تغییر اسم هند به بهارات بودند.
🔻 از نگاه هندیها، علاوه بر این که عنوان هند وارداتی است و در هیچیک از منابع تاریخی فرهنگ هند، اثری از آن وجود ندارد؛ واژهای تحقیرآمیز نیز هست. این تحقیر هم به دلیل تشابه با بومیان آمریکا رخ میدهد.
🔻 بهارات نامی برای سراسر جغرافیای هند بزرگ است؛ جغرافیایی که همه شبهقاره هند را در بر میگیرد. برای برخی در کشورهای کوچکتر، حرکتهای ناسیونالیستی در هند میتواند به معنی تلاش این کشور برای ایجاد هژمونی در آسیای جنوبی و سلطه بر کشورهای ضعیفتر باشد.
🔻 ایده «آخاند بهارات» (هند تجزیهنشده) همزمان با تاکید بر ملت هندو دنبال میشود که ممکن است اسلامهراسی در هند را افزایش دهد.
متن کامل گزارش:
▫️ irna.ir/xjNq2J
@StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 پشتپرده تغییر نام هند به بهارات چیست؟
@StrategicNews_ir
💢 ضرر ۲۰۰ میلیارد دلاری اپل از ممنوعیت آیفون در چین
🔻 ارزش سهام اپل در معاملات روز پنجشنبه تحت تاثیر ممنوعیت استفاده کارکنان دولت چین از گوشی آیفون، حدود چهار درصد سقوط کرد تا مجموع کاهش ارزش بازار این شرکت در دو روز گذشته به حدود ۲۰۰ میلیارد دلار برسد.
-------------
💢 فرانسه فروش «آیفون ۱۲» را بهعلت سرطانزابودن ممنوع کرد
💬 وزیر اقتصاد دیجیتال فرانسه:
🔻 اپل باید فروش آیفون ۱۲ را بهدلیل سطوح تشعشع بالاتر از آستانه متوقف کند. انتظار میرود اپل ظرف ۲ هفته به این مشکل پاسخ دهد وگرنه فراخوانی تمام آیفونهای ۱۲ انجام میشود.
#آیفون
@StrategicNews_ir