دو درجه کمتر، دو درجه گرمتر با #کرسی_رادیاتوری:
قدیم که گاز نبود (۳۰ سال پیش) مردم زمستانها کرسی میگذاشتند. سوخت یک شب کرسی هم به اندازه یک مشت ذغال زیر خاکستر منقل بود. یک خانواده ۸ نفره در شبانه روز یک مشت ذغال میسوزاند و فضای ۱ متر مکعب کرسی خوب گرم میشد.
علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، کرسی باعث سلامت و صرفه جویی در مصرف دارو هم میشه چون سردی و سرما و بلغم را از بدن میکشه بیرون.
الان کرسی برقی هم اومده ولی چون ما نداشتیم، اومدم کنار یک رادیاتور و به موازات آن تشک پهن کردم و یک میز به ارتفاع ۷۰ سانت گذاشتم جلوی رادیاتور و یک پتو کشیدم روش....
الان من برای بار دوم آنفولانزا گرفتم و بدنم سرده، داروخانه هم بسته.... وقتی میرم زیر کرسی ۴و۵ درجه گرمتره و بغل رادیاتور هستم. قشنگ میرم زیر پتو، نور هم نمیاد که چشمم اذیت بشه.
شب میگیرم راحت میخوابم بدون اینکه احساس سرما بکنم.
پ.ن: اگر جوراب پات کنی و کلاه سرت بگذاری و سینه ات را گرم نگه داری، میتوانی هم بدنت را گرم کنی هم فضا را خنک و اینطوری به پویش دو درجه کمتر، دو درجه گرمتر کمک کنی.
#انرژی_یاران
#افزایش_مصرف انرژی = افزایش آلودگی هوا و مرگ و میر
#دی_اکسید کربن بزرگترین دشمن زیستی بشریت
#دشمنان_کربن
#تزکیه_زمین
#تزکیه_آسمان
#معنویت_سبز
"فواید شگفت انگیز استفاده از کرسی چوبی قدیمی+درمان بیماریها" https://khaneehsan.com/blog/quilt
8.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سیصد میلیون دلارنداریم برای جلوگیری ازنابودی قسمتی مهم از کشورمان
امان از نامردمی ها و ناترازی های شعور و عقل
وضعیت رشت پس از ۳ سال دیگر
ناترازی زیست محیطی
رودخانه ها و فاضلابهای پر از فاضلاب و پیرو آن سرطان های گوارشی و پوستی و ترک رشت و انزلی
همبستگی سلامت انسان و محیط زیست🌹🙏🙂
به نظر شما تفریح کردن خوب است یا بد؟سالم است یا ناسالم؟ اسلامی است یا غیر اسلامی؟ 🙏🌹🙂
🔴 مرحوم حضرت آیت الله حائری شیرازی(ره) :
🔸تفریح مستحب نیست؛ واجب است!🔸
تفریح، مستحب نیست؛ بالاتر از مستحب است. بعضیها که میگویند: حرام است! بعضیها نه حرام، بلکه مکروه میدانند. بعضیها حرام نمیدانند، مکروه هم نمیدانند؛ میگویند: مباح است. بعضیها میگویند: بالاتر از مباح است، مستحب است. من میخواهم بگویم که هیچ کدام از این چهارتا نیست؛ فریضه است، واجب است، فوتش خطرناک است، فوتش، فوت دنیا و آخرت است؛ یعنی دنیا میخواهید در تفریح است، آخرت میخواهید در تفریح است. اینکه در روایت میفرماید «وَ سَاعَةٌ يُخَلِّي بَيْنَ نَفْسِهِ وَ لَذَّاتِهَا فِي غَيْرِ مُحَرَّمٍ فَإِنَّهَا عَوْنٌ عَلَى تِلْكَ السَّاعَتَيْنِ» یعنی اگر تفریح رفت، نه دنیا دارید و نه آخرت.
کسانی که تفریح ندارند، نه دنیا دارند و نه آخرت؛ چرا ندارند؟ علتش این است که تعادل و نشاط ندارند، خستگی دارند. آدم در خستگی نه میتواند مقاومت بکند که دنیا را از دست ندهد و نه میتواند مقاومت بکند که آخرت را از دست ندهد. وقتی شما خسته شدید، دنیا از دستت میرود و بعد هم آخرت از دستت میرود. وقتی که خسته هستید، دنبال کار نمیروید، دنبال تلاش نمیروید، دنبال اینکه احتیاجات دنیاییتان را تأمین کنید، نمیروید و این احتیاجات میماند؛ میخواهید احتیاجات را رفع کنید، اما روحیه ندارید.
من احساس میکنم که در جامعه ما به نشاط و تفریح کم اهمیت میدهند، به سلامت بدن کم اهمیت میدهند.
📖 کتاب راه رشد، جلد سوم، صفحه ١٣۵
#حائری
هدایت شده از malekiarch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معماری و شهرِ ایرانی اون زمانی نابود شد که تخلفهای ساخت و ساز شد منبع درآمد شهرداریها...
حالا مهندس برامون حساب میکنه که خلاف کردن چقدر میصرفه:
✍️ امیــــن ترابـــی
√ @Roshangari_ir | روشنگری
√ Virasty.com/Roshangari_ir | ویراستی
هدایت شده از malekiarch
👈در #اصفهان اگر ۲۵کیلو پوست میوه تحویل شهرداری بدید منزل یا دفتر کار را رایگان بیمه آتش سوزی میکنن
پوست میوه ها برای غذای دام مصرف میشه..👌
🗣: محمد هاشمی
🇮🇷نیمه پنهان
🇮🇷@nimeyepenhan
یک سوال و دو جواب🌹
یکی از سوالات پر تکرار کلاس مبحث ۱۹ اینست؛ وقتی سازنده حرف من را گوش نمیدهد، چکار کنم؟
این سوال دو جواب دارد:
اگر این سوال از یک #مهندس_منضبط پرسیده شود، میگوید تو گزارش خلافت زا بزن و کاری به این کارها نداشته باش.(سکولاریسم مهندسی)
اما اگر این سوال از یک #مهندس_معتقد پرسیده شود؛ او میگوید به قول امام علی(ع) اگر به ۱۰۰ نرسیدی، ۹۰ را رها نکن.... اگر شده یک اپسیلون و یک قدم به سمت صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش آلودگی هوا حرکت کنی، این کار را دریغ نکن.
دین یعنی مهندسی باورها. وقتی شما باور یک سازنده را تغییر دادی و او را وادار کردی در این پروژه بجای گچ و ملات معمولی از پرلیتی استفاده کند، یا بام و پیلوت خود را عایق حرارتی کند، این موضوع وارد باورهای وی شده و از این به بعد اتوماتیک این کار را انجام میدهد و بار مهندس بعدی سبکتر خواهد شد.
وقتی باورهای سازنده اصلاح شود و بفهمد که مرگ و میر ۴۳ هزار نفر، کودکان سرطانی، اوتیسمی، بیش فعال، آسمی و کاهش ۵۰ درصد حجم اسپرم مردان و نابودی کروموزومهای y و سقط جنین های مکرر زنان و پرخاشگری نسل جوان زیر سر آسمان آلوده و شهرهای پرکربن و عاسق نکردن صحیح ساختمان است باید خیلی بی وجدان باشد که حداقل ۵۰ درصد از حرفهای شما را نپذیرد.
همیشه سعی کنید قبل از گزارش دادن، مشکلات خود را حل کنید.
روز اول اتمام حجت کنید و بگویید این موارد را من میخواهم یا قبول کن یا برو ناظر دیگری بگیر.
از طرفی نیز مهندس ناظر مثل داور فوتبال است. گاهی آوانتاژ میدهد. نمیشود در کهریزک و باقر شهر که سازنده راه پله زیر زمین را نیز جهت تامین پارکینگ بیشتر اجرا نمیکند، توقع اجرا با کیفیت نیاوران و یوسف آباد را داشت. در آنجا شاید اجرای عایق در داخل درز انقطاع نیز منطقی به نظر آید.
اما این سوال اگر از یک #مهندس_معتقد و در عین حال #مهندس_منضبط پرسیده شود؛ جواب سومی به شما خواهد داد:
اول تا حاییکه میتوانی سازنده را وادار کن مبحث را رعایت کند. دوم از وی تعهد محضری بگیر که سایر موارد را نیز اجرا کند. سوم اگر باز هم دلت راضی نشد در گزارش خود بنویس این ساختمان از نظر مبحث ۱۹ ویرایش چهارم گروه ۲ رده ec را پاس نمیکند و یادت باشد اگر قبل از گزارش مشکل خود را حل کردی که هیچ. اگر هم گزارش ندادی و درصد کم باقیمانده را با یک تعهد محضری اجرا چشم پوشی کردی باز هم هیچ؛ ولی اگر گزارش خلاف زدی، دیگر نباید گزارش عدم خلاف بزنی تا زمانیکه یا سازنده گزارش عدم خلاف بگیرد و یا واقعا خلاف خود را رفع کند. چرا که در این صورت، گزارش تو گزارش خلاف واقع بوره و جرم محسوب میشود.
#هر_مهندس_یک_انرژی_یار
#هر_مهندس_یک_گشت_ارشاد_انرژی
#گشت_ارشاد_انرژی
#انرژی_یاران
هدایت شده از malekiarch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کارآفرینی مبحث 19
سامانه های تجدید پذیر
لوله کشی و چراغ خورشیدی solatube
تمامی انسانها (بجز استثناعات) حداقل یکبار در امتحان الهی شکست خوردند. بعد از شکست دیگه غرور عبادت آدم را نمیگیره و رابطش با خدا عاشقانه میشه.🙏🙂😅
من که در تمام امتحانات الهی شکست خوردم 😂🤣😍😘
پس خجالت نکش و احساس گناه نکن اگر یک اشتباه کوچیک را انجام دادی.
تو زندگیم از خودم بدتر هیچ کسی را سراغ ندارم بخاطر همین همه از نظر من خوب هستند؛ مگر اینکه خلافش ثابت شه...خخخ
کارآفرینی زیست محیطی:
از ترکیب مفاهیم کارآفرینی و محیط زیست (صرفه جویی- مبحث 19) ایده های جالبی به دست می آید. هر کار زیست محیطی که می کنید سعی کنید یک پیوست اقتصادی- اجتماعی و کارآفرینی هم داشته باشه. (بر خلاف کشورهای توسعه یافته که برای هر کار اقتصادی بک پیوست زیست محیطی می نویسند، ما بعنوان یک کشور در حال توسعه باید برای هر کار زیست محیطی یک پیوست اقتصادی- اجتماعی بنویسیم.)
1- اگر درخت می کاری، فکر کن درخت چه محصولی بهت میده؟ صمغ میده و میخواهی باصمغش چسب درست کنی؟ از هرس شاخ و برگش میخواهی نئوپان و ام دی اف بسازی، از برگش میخواهی دارو بسازی (ما کلی درخت اکالیپتوس داریم که برگش هر سال میشه آشغال و حتی کود درخت هم نمیشه چه برسه به داروی کرونا و آنفولانزا) از گلش میخواهی عسل دارویی بگیری (مثل درخت کنار) از میوه اش میخواهی غذای پرنده و سنجاب و دام و یا انسانها بگیری؟ از سایه اش میخواهی ساختمانها و خیابانها و شهر را خنک کنی و جزیره حرارتی و مصرف انرژی را کم کنی؟ میخواهی میوه اش را خیرات کنی برای فقرا و حدود 3 میلیون neet افراد بیکار بدون شغل یا مهاجرین؟ میخواهی بادشکن تعبیه کنی تا خانه ها و شهر از گرد و غبار و آلودگی ها و سرما در امان باشه؟ هدفت تعیین می کنه چه درخت و گیاهی بکاری و همینطور خوبه که یک قیمت محصول هم از بازار بگیری؟ شاید هم بخواهی یک درخت بکاری برای استفاده خانواده.....
2- اگر میخواهی باغ بام مولد بزنی؛ چه آثار اقتصادی اجتماعی میتونه داشته باشه؟ آیا احداث یک آلاچیق میتونه باعث گسترش دور همی های همسایگی و جلسات مدیریت ساختمان بشه؟ آیا میتونه بعنوان فضای ملاقات کاری یا فضای همکاری مشترک واقع بشه؟ آیا نیازه حتما 30-40 سانت خاک برزی اونجا یا مولد سازی کافیه؟ آیا میشه گیاهان دارویی یا کشاورزی ارگانیک ایجاد کرد؟ کمپوست سازی یا خشکاله سازی با استفاده از زیاله تر چطور؟ کدومش با روحیه ات سازگاره؟ اگر میخواهی حرکت آبی انجام بدی، آیا با پرورش تیلا پیا میشه ازش منفعت اقتصادی بگیری؟ یا با استفاده از آن بعنوان یک سامانه پسیو، خانه را سرد و گرم کنی و بخشی از سامانه تجدید پذیر مبحث 19 را پوشش بدهی؟ اگر سلول خورشیدی می گذاری، آیا برای این میگذاری که صرفا موقع قطع برق 2 ساعته آسانسور و پمپها و پکیج ها کار کنه یا میخواهی با فروش برق به اداره برق، درآمد 4 برابر داشته باشی یا قبض برقت را صفر کنی؟ آیا در حاشیه شهر تهرانی و میخواهی از قابلیت پرورش زنبور در حاشیه تهران استفاده کنی؟ آیا میخواهی با سایه اندازی درخت و ... طبقه آخر را در تابستان خنک کنی؟
ادامه در صفحه 2....🙏🌱👌
ادامه....
3- اگر دیوار سبز کار میکنی، آیا برای آلودگی هوا هستش، کاهش و جذب uv هستش؟ کاهش گرد و خاک و حساسیت و آسم هستش؟ عایق کاری حرارتی دیوارها به وسیله دیوار سبز هستش؟ یا میخواهی از نظر روانی به آرامش و شادی معنوی دست پیدا کنی؟ یا میخواهی یک نمونه اولیه بزنی و بشه یک رزومه برای کارت؟این دیوار سبز را کجا کار می کنی؟ بعنوان منظر آپارتمانی در فضای مشاعی یا در فضای خصوصی برای افزایش سلامت ساختمان و کاهش هزینه های دارو درمان؟
4- اگر دوست داری در حوزه مبحث 19- صرفه جویی کارآفرینی کنی هم باید فکر کنی چه حوزه های کاری و چه بازار کاری وجود دارد؟ مثلا ممکنه اولش نمایندگی بلوک هبلکس و لیکا، فوم بتن عایق های مختلف یا مصالح سبز و سالم بگیری؟ ممکنه شروع کنی تیرچه یونولیتی کار کردن (چسباندن یونولیت زیر تیرچه . چرا که چسباندن سانت یونولیت زیر تیرچه، سقفهای تیرچه یونولیت گروه 2 را از مبحث 19 معاف میکنه). ممکنه برای اتصالات پشم شیشه و پشم سنگ نمایندگی بگیری از بهران انرژی یا تحت برند اون خودت تولید کنی یا اصلا خودت یک محصول جدید اختراع کنی (میدونی که نصب سنگ دوغابی روی عایق بدون سازه مجزا قطعا باعث ریختن آن خواهد شد.) ممکنه طراحی و اجرای نما طبق مبحث 19 بکنی و پلهای حرارتی تیر ستونها را در نمای ساختمان حل کنی.. ممکنه از ترکیب سفال ایرانی و فوم بتن پلیمری فوق سبک به یک ماده ترکیبی جدیدی برسی که هم با بتن مسلح شده و ضد زلزله است هم عایق حرارتی ترکیبی هستش (هیچکس نمیدونه مقاومت حرارتی این ماده چی میشه ولی احتمالا چیز جالبی بشه) ممکنه بری سراغ دیوار ترومب از دیوارهای بتنی ضلع جنوب و غرب و با گرم کردن اونها سازه را که نصف جرم ساختمان و در حقیقت جون ساختمانه گرم کنی و در مصرف انوژی صرفه جویی کنی. و اونرا بعنوان یک سامانه تجدید پذیر مطرح کنی (که الان اجراش در ساختمانها اجباری شده) ... ممکنه بری تو کار درست کردن آکواریومهای سبز با ضخامت 7 سانت بعنوان جدار خارجی و نمای یک ساختمان را این سبکی اجرا کنی....
دوستان لطفا این موارد را نقد کنید و اگر میتواند موارد دیگری نیز به آن بیفزایید....
فکر میکنم تلفیق محیط زیست و کارآفرینی در معماری ایده های جالبی برای معکارآفرین های سبز بدهد و اگر افراد همفکر دور هم جمع بشوند بشود پویش ها و حرکتهای خلاقانه ای در این زمینه ایجاد کرد....
به هر حال ایرانی ها مقام دوم ای کیو جهانی را دارند و حیفه که از هوش و خلاقیتمون برای حل مشکلات بشری و نجات کره زمین بهره نبریم.🙏🌱👌
با تشکر- مرتضی ملکی