۵.
💠 پرهيز نجرانيان از مباهله
ابوحارث نزد پیامبر آمد و مسلمان شد و عرض كرد: مردم نجران پشيمان شدهاند.
حضرت فرمود: اسلام بياورند. گفت: قبول نمىكنند. فرمود: آماده جنگ باشند. گفت: قدرت اين كار را ندارند، ولى حاضرند جزيه را قبول كنند.
پيامبر خدا صلىاللهعليهوآله به أميرالمؤمنين عليهالسّلام فرمودند: «شرائط ذمّه و مقدار آن را به آنها بگوئيد».
بعد از معيّن نمودن جزيه و شرائط آن، أميرالمؤمنين (ع) آنها را نزد پيامبر (ص) آوردند، و پيامبر (ص) فرمودند: «اگر با من و اين جماعت اهل بيت من مباهله مىنموديد، به صورت ميمون و خوك مىشديد و اين وادى بر شما آتش مىشد و يك سال نمىگذشت كه تمامى نصارى نابود مىشدند».
📚 تفسير برهان: ج۱، ص ۲۸۷-٢٨٨
#ذی_الحجه #مباهله
🆔 @TaghvimShia1
.
💎 روز خاتم بخشى
در اين روز أميرالمؤمنين عليهالسّلام در مسجد پيامبر صلىاللهعليهوآله، انگشتر خود را در حالت ركوع به سائل بخشيد، و آيه مباركه ۵۵ سوره مائده در شأن آن حضرت نازل شد:
«إنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُونَ»
«سرپرست و ولیّ شما، تنها خداست و پیامبر او و آنها که ایمان آوردهاند؛ همانها که نماز را برپا میدارند، و در حال رکوع، زکات میدهند.»
بزرگان اهل سنّت اتّفاق دارند كه آيه «انما وليكم اللَّه... » در شأن اميرالمؤمنين عليهالسّلام نازل شده است.
از أميرالمؤمنين (ع) معناى اين آيه شريفه را سؤال كردند كه مىفرمايد:
«يَعْرِفُونَ نِعْمَتَ اللَّهِ ثُمَّ يُنْكِرُونَها»
«نعمت خداوند را مى شناسند و سپس آن را انكار مى كنند» (نحل، ۸۳)،
حضرت فرمودند: هنگامى كه آيه مباركه «انما وليكم اللَّه... » نازل شد، عدهاى از اصحاب پیامبر در مسجد مدينه جمع شدند. بعضى به بعض ديگر گفتند: درباره اين آيه چه مىگوئيد؟
بعضى گفتند: اگر منكر اين آيه بشويم ساير آيات را هم بايد منكر شويم و اگر ايمان به اين آيه بياوريم و قبول كنيم براى ما ذلّت است؛ زيرا على بن أبیطالب عليهالسّلام بر ما مسلّط مىشود.
عدهاى از منافقين گفتند: ما مىدانيم كه محمّد در آنچه مىگويد صادق است. او را به ظاهر دوست داريم، ولى از على در آنچه امر مىكند اطاعت نمىكنيم.
حضرت فرمودند: در اين هنگام اين آيه نازل شد: «يعرفون نعمة اللَّه ثم ينكرونها... »، يعنى: ولايت على بن أبیطالب عليهالسّلام را مىشناسند و حال اينكه اكثر آنها كه آن را مىشناسند نسبت به ولايت آن حضرت كافرند.
بعضى از مخالفين گفتهاند: براى كسى اتّفاق نيفتاده كه در يك زمان جمع بين دو عبادت مالى و بدنى بنمايد مگر براى على بن أبیطالب عليهالسّلام، و براى أحدى نيامده از فضائل مثل آنچه براى على عليهالسلام آمده است.
📚 تفسير برهان: ج۱، ص۴٧٩
#ذی_الحجه #امام_علی
🆔 @TaghvimShia1
.
✨ نزول سوره هل أتى (انسان)
در اين روز سوره «هل أتى» در شأن أميرالمؤمنين و فاطمه زهرا و امام حسن و امام حسين عليهم السّلام نازل شده است.
اين مهم بعد از سه روز روزه آنان و اعطاى افطارشان به مسكين و يتيم و اسير بود كه آن طعام بهشتى نازل شد.
در دو آیه شریفه ٨ و ٩ این سوره به این اطعام اشاره شده است:
«وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا»
و غذای (خود) را با اینکه به آن علاقه (و نیاز) دارند، به «مسکین» و «یتیم» و «اسیر» اطعام میکنند.
«إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُورًا»
(و میگویند:) ما شما را بخاطر خدا اطعام میکنیم، و هیچ پاداش و سپاسی از شما نمیخواهیم.
امام صادق عليهالسّلام فرمود: آن كاسهاى كه طعام از بهشت آوردند و آن بزرگواران ميل كردند نزد ماست و حضرت صاحب الامر عليهالسّلام آن را ظاهر خواهد كرد، و طعام بهشتى از آن تناول خواهند فرمود.
📚 زاد المعاد: ص۳۰۱؛ مصباح المتهجد: ص۷۱۲
#ذی_الحجه #اهل_بیت
🆔 @TaghvimShia1
١.
🔘 وفات على بن جعفر (ع)
در اين روز در سال ۲۱۰ ه.ق على بن جعفر عليه السّلام وفات كرد.
امامزاده جليل القدر جناب على بن جعفر الصادق (ع) سيّدى بزرگوار، شديد الورع، كثير الفضل و عالمى عامل و يكى از بزرگترين روات موثق شمرده شده است.
او امام صادق و حضرت موسى بن جعفر و امام رضا و حضرت جواد عليهم السّلام را درك نموده است.
جناب على بن جعفر (ع) از ساير برادران خود كوچكتر بود، و پس از فوت پدر بزرگوارش همواره ملازمت برادر خود حضرت موسى بن جعفر عليهالسّلام را اختيار كرده بود. معارف دين و احاديث بسيارى از آن حضرت اخد نموده و روايت مىكرد.
📚 سبل الرشاد الى اصحاب الامام الجواد (ع): ص۱۷۵
#ذی_الحجه
🆔 @TaghvimShia1
٢.
💠 احترام على بن جعفر (ع) به مقام امامت
محمّد بن حسن عمار مىگويد:
مدت ۱۰ سال در مدينه طيّبه محضر على بن جعفر عليه السّلام را درك كرده احاديثى را كه از برادر خود موسى بن جعفر عليه السّلام اخذ نموده بود، شنيده و مى نوشتم.
روزى خدمتش بودم كه حضرت جواد عليه السّلام وارد مسجد پيامبر صلىاللهعليهوآله شد. على بن جعفر (ع) تا آن حضرت را ديد از جاى برخاست و بدون كفش و رداء به خدمتش شتافت و دست او را بوسيد و او را تعظيم و تكريم نمود.
آن حضرت فرمودند: عمو بنشين، خداوند تو را رحمت كند. على بن جعفر (ع) فرمود: آقاى من، چگونه بنشينم با اينكه شما ايستادهايد.
هنگامى كه آن حضرت به او اجازه فرمودند، به جاى خود بازگشت و در مجلس نشست.
اصحابش او را سرزنش كردند كه تو عموى پدر او هستى! چگونه با وى اين طور رفتار مىكنى؟ على بن جعفر (ع) فرمود: ساكت شويد!
پس دست را بالا برد و محاسن خود را گرفت و فرمود: حق تعالى مرا با اين محاسن اهليّت امامت نداده، ولى اين جوان را اهليّت بخشيده و امامت را به او تفويض فرموده، با اين حال چگونه فضل او را انكار كنم و چگونه به او احترام نگذارم. با اينكه من بنده او هستم؟
از اين روايت پيداست كه آن جناب تا چه حدّى نسبت به امام زمان خود معرفت داشته است.
📚 بحار الأنوار: ج۴۷، ص۲۶۶
#ذی_الحجه
🆔 @TaghvimShia1
٣.
🔹 مسافرتهاى على بن جعفر (ع)
مسكن آن جناب در قريه عريض در چهار ميلى مدينه طيّبه بوده است، و از اين جهت به آن حضرت عريضى مدنى گويند، و فرزندان او را عريضيون مى خوانند. نسل آن حضرت از چهار پسرش محمّد و احمد و حسن و جعفر است.
على بن جعفر (ع) در عريض يا مدينه بود كه اهل كوفه از ايشان درخواست كردند در كوفه نزول اجلال فرمايند.
آن حضرت قبول فرموده و چندى در كوفه به نشر معالم دين و احاديث سيّد المرسلين و ائمه هدى عليهم السّلام پرداخت.
بعد از چندى مردم قم از ايشان خواستند به قم تشريف فرما شوند. آن بزرگوار از كوفه به قم مهاجرت فرمود و در قم ماند تا به رحمت الهى پيوست و در خارج قم نزديك دروازه جنوبى دفن شد.
در دو مكان ديگر قبرى منسوب به ايشان وجود دارد: يكى در عريض يك فرسخى مدينه و ديگرى در خارج شهر سمنان.
📚 منتخب التواريخ: ص۲۲۶
#ذی_الحجه
🆔 @TaghvimShia1
.
💠 تتمهٔ ماه ذی الحجه
وقایعی که رخداد آنها در ماه ذیالحجه قطعی است ولی روز دقیق آن مشخص نمیباشد، به عنوان تتمهٔ این ماه ذکر میگردد:
1️⃣ نامه پيامبر به پادشاهان بزرگ
2️⃣ رحلت حضرت ابوذر
#ذی_الحجه
🆔 @TaghvimShia1
.
📜 نامه پيامبر (ص) به پادشاهان بزرگ
در اين ماه در سال ۶ ه.ق پيامبر صلی الله علیه و آله نامه هايى به عنوان دعوت به اسلام و يكتاپرستى به پادشاهان كشورهاى مختلف نوشته، همراه با نمايندگانى براى آنها فرستادند.
📚 بحارالانوار: ج۲۰، ص۳۸۲
#ذی_الحجه #پيامبر
🆔 @TaghvimShia1
١.
🔘 رحلت حضرت ابوذر
در اين ماه در سال ۳۲ ه.ق جناب ابوذر در ربذه رحلت نمود.
او سوم يا چهارم يا به قولى پنجمين كسى بود كه اسلام آورد و سپس به قبيله خود مراجعت نمود. لذا در بدر و احد و خندق حاضر نبود. بعد از اين سه جنگ به خدمت پيامبر صلی الله علیه و آله رسيد و در كنار آن حضرت بود تا زمانى كه رسول خدا (ص) به شهادت رسيد.
📚 الغدير: ج۸، ص۳۲۲
#ذی_الحجه #ابوذر
🆔 @TaghvimShia1
٢.
مكان و منزلت ابوذر نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله زياده از آن است كه ذكر شود. پيامبر (ص) ابوذر را صديق امت و شبيه عيسى بن مريم عليهالسّلام در زهد مىدانست.
آنچه از اخبار خاصه و عامه استفاده مىشود آن است كه بعد از رتبه معصومين عليهم السّلام در ميان صحابه كسى به جلالت قدر و رفعت شأن سلمان فارسى و ابوذر غفارى و مقداد نبوده است.
امام كاظم عليهالسّلام مى فرمايد: در روز قيامت منادى از جانب پرودگار ندا مىكند: «كجايند حواريان و مخلصان محمد بن عبداللَّه صلی الله علیه و آله كه بر طريقه آن حضرت مستقيم بودند و پيمان او را نشكستند»؟
سلمان و ابوذر و مقداد برمى خيزند.
#ذی_الحجه #ابوذر
🆔 @TaghvimShia1
٣.
هنگامى كه عثمان خلافت را غصب كرد ابوذر در شام بود. او دنياپرستى و ظلم معاويه را مىديد و نمىتوانست ساكت باشد.
لذا زبان به توبيخ و سرزنش معاويه گشود و مردم را به ولايت خليفه بر حق پيامبر صلی الله علیه و آله، حضرت اميرالمؤمنين عليه السّلام فراخواند و مناقب آن حضرت را براى اهل شام بيان كرد، به نحوى كه بسيارى از ايشان را به تشيع مايل گردانيد.
معاويه احوال ابوذر را به عثمان گزارش داد. عثمان در پاسخ او نوشت كه ابوذر را بر مركبى تندرو همراه با راهنمايى تندخو با شتاب به سوى مدينه روانه كن.
معاويه ابوذر را كه پيرمردى لاغر و بلند قد بود به ترتيبى كه عثمان گفته بود روانه مدينه كرد.
هنگامى كه ابوذر به مدينه رسيد از شدت راه و بى جهازى شتر رانهايش خونى شده بود و با بدنى كبود بر عثمان وارد شد و عثمان به او جسارتها كرد و به كسى كه رسول خدا (ص) او را راستگو خطاب نموده بود نسبت كذب داد.
سرانجام دستور تبعيد او را به ربذه صادر كرد. در ضمن گفت: ابوذر حق ندارد احكام دين را براى مردم بيان كند، و هنگام خروج از مدينه كسى حق ندارد او را همراهى يا با او تكلم كند.
#ذی_الحجه #ابوذر
🆔 @TaghvimShia1
۴.
اين خبر به اميرالمؤمنين عليه السّلام كه رسيد آن قدر گريست كه محاسن شريفش از اشك چشم مبارك خيس شد و فرمود: «آيا با صحابى رسول خدا صلی الله علیه و آله چنين مى كنند؟ إنا للَّه و إنا اليه راجعون»!
سپس حضرت همراه دو نور ديده خود امام حسن و امام حسين عليها السّلام و عقيل و عمار ياسر به مشايعت ابوذر رفتند و هر يك با كلماتى ابوذر را دلدارى مى دادند، اگر چه مروان مى خواست مانع شود ولى اميرالمؤمنين عليه السلام او را دور كردند.
به اين صورت ابوذر به همراه خانواده خود به ربذه رفت، و در آنجا فرزندش و همسرش كه دختر عموى پيامبر صلی الله علیه و آله بود وفات كرده و به دخترش خبر از وفات خود داد كه رسول خدا (ص) در بازگشت از تبوك به او فرموده بود.
بعد از رحلت ابوذر، كاروانى از عراق آمد و عبداللَّه بن مسعود بر او نماز خواند، و به دست مالك اشتر كفن و دفن شد.
📚 منتخب التواريخ: ص۳۲؛ منتهى الامال: ج۱، ص ۱۱۷-١١٨؛ ابوذر غفارى: ص ۳۰-۴٠
#ذی_الحجه #ابوذر
🆔 @TaghvimShia1
١.
آغاز ايام حسينى 🏴
اولين روز از ماه حزن و اندوه آل محمد عليهم السّلام است، كه همه انبياء و ملائكه و شيعيان و دوستان اهل بيت عليهم السّلام محزون اند. بايد گفت: وقت حزن و اندوه تمام عالم است،
چرا كه همه ساله از اول محرم تا روز عاشورا پيراهن پاره پاره سيّد الشّهداء عليهالسّلام را از عرش خدا به رو به زمين مى آويزند و حزن و اندوه عالم را فرا مىگيرد.
همچنين آغاز مجالس عزادارى حضرت اباعبداللَّه است، كه مردم را به امور اعتقادى خويش آشنا مىكند، و دستورات دين خود را از حسينيهها و تكايا و مساجد به خانه هاى فكر و دل خود به ارمغان مىبرند.
شركت در مراسم عزادارى امام حسين عليهالسّلام و اشك بر آن حضرت، از وظائف ما در زمان غيبت امام زمان عليه السّلام است.
📚 الخصائص الزينبية: ص۴۹
#محرم #امام_حسین
🆔 @TaghvimShia1
٢.
🔶 ماجراى شعب أبیطالب (ع)
در پى بالا گرفتن قدرت اسلام پس از بعثت پيامبر صلىاللهعليهوآله، قريش پيمان نامهاى نوشتند و طى آن قرار گذاشتند با بنى هاشم تكلم نكنند و با آنان هم سفره و همنشين نشوند و معامله ننمايند، و آنان را به گونهاى در فشار قرار دهند كه پيامبر (ص) را به قريش تحويل دهند تا آن حضرت را به قتل برسانند.
حضرت أبوطالب عليه السّلام، بنى هاشم را به درهاى كه منتسب به آن حضرت بود برد، و اطراف آن را محكم كرده و براى حفظ جان پيامبر (ص) شبانه روز كمر همّت بست.
آن حضرت شبها با شمشير پروانه وار گرد شمع وجود پيامبر (ص) مىگرديد و مىفرمود: «تا زندهام دست از يارى او بر نمىدارم. او در هر شب چند بار محل خواب پيامبر (ص) را تغيير مى داد و عزيزترين فرزند خود يعنى أميرالمؤمنين را به جاى آن حضرت مىخوابانيد، و روز، فرزندان خود و فرزندان برادرانش را به حفاظت از آن حضرت مىگماشت.
در مدتى كه در شعب بودند بر آن حضرت و مسلمانان بسيار سخت گذشت، تا آنجا كه شبها صداى گريه اطفال گرسنه بنى هاشم را ساكنين اطراف شعب مىشنيدند.
پس از دو سال و چند ماه خداوند موريانهاى را مأمور كرد، و پيمان نامه آنان را از بين برد بجز اسماء الهى كه در آن بود. حضرت ابوطالب عليهالسّلام اين خبر را به كفار داد، و آنان با ديدن چنين معجزهاى دست از تصميم خود برداشتند و بنى هاشم به خانههاى خود بازگشتند.
📚 الوقايع و الحوادث، ج۲، ص۷
#محرم #پيامبر
🆔 @TaghvimShia1
٣.
🔹 قيام مردم مدينه بر عليه يزيد
در اين روز در سال ۶۳ ه.ق مردم مدينه براى قيام عليه يزيد حركت كردند.
قضيه از آنجا آغاز شد كه جمعى از اهالى مدينه به رهبرى عبداللَّه بن حنظله به شام رفتند و دستگاه يزيد و شرابخوارى و قماربازى و سگ بازى او را ديدند، و به مدينه بازگشته و مردم را از وضع فساد دربار اموى آگاه ساختند.
با شنيدن اين اخبار همگان بر خلع يزيد اتفاق نمودند، و به سرپرستى عبداللَّه عليه يزيد قيام نمودند و افراد اموى ساكن مدينه را بيرون كردند.
لشكر شام پس از اطلاع از اين قيام به طرف مدينه حركت كرد و واقعه حرّه پيش آمد.
📚 الوقايع و الحوادث، ج۲، ص۴٩
#محرم
🆔 @TaghvimShia1
۴.
🔘 جنگ ذات الرقاع
در سال چهارم هجرت به تحريك كفار قريش بين مسلمانان و قبائلى كه اطراف مدينه زندگى مىكردند و قصد محاصره مدينه را داشتند جنگى در گرفت.
پيامبر صلّىاللَّهعليهوآله با ۴۰۰ يا ۷۹۰ نفر از مدينه بيرون رفتند. در اين غزوه حضرت نماز خوف خواندند و جنگ تا سه روز طول كشيد تا شر آنان دفع شد.
📚 الوقايع و الحوادث، ج۲، ص۴۵
#محرم #پيامبر
🆔 @TaghvimShia1
۵.
▪️امام حسين (ع) در راه كربلا
روز اول محرم، امام حسين عليهالسّلام در قصر بنى مقاتل نزول اجلال فرمودند، و از عبيداللَّه بن حر جعفى دعوت به يارى نمودند، ولى او اجابت نكرد و بعداً پشيمان شد.
📚 الإرشاد: ج۲، ص۸١
#محرم #امام_حسین
🆔 @TaghvimShia1
۶.
💎 كلام عاشورائى امام رضا (ع)
در روز اول محرم ريّان بن شبيب خدمت امام رضا عليهالسّلام رسيد. حضرت به او فرمود: اى پسر شبيب، مردم عرب در زمان جاهليت جنگ را در ايام محرم حرام مىدانستند، ولى اين امت احترام اين ماه را از بين بردند و حرمت پيامبر صلىاللهعليهوآله را رعايت نكردند.
در اين ماه خون ما را حلال دانستند، و هتك حرمت ما كردند و فرزندان و زنان ما را اسير نمودند، و سراپرده ما را آتش زدند و اموال ما را غارت كردند و رعايت احترام رسول خدا (ص) را در باره ما ننمودند.
همانا روز شهادت حسين عليهالسّلام پلك چشمان ما را مجروح كرد و اشكهاى ما را روان ساخت و دل ما را سوزاند، و عزيز ما را در زمين كربلا ذليل كرد و نزد ما محنت و بلا را تا روز جزا به ارث گذارد.
پس گريه كنندگان بايد بر حسين (ع) بگريند، زيرا كه گريه بر او گناهان بزرگ را از بين مىبرد.
اى پسر شبيب، اگر خواستى بر چيزى گريه كنى بر حسين بن على (ع) گريه كن، چه اينكه آن حضرت را كشتند چنانچه گوسفند را مىكشند، و با آن حضرت ۱۸ نفر از اهل بيت او كشته شدند كه روى زمين شبيه و نظيرى نداشتند.
آسمانهاى هفتگانه و زمينها در شهادت آن حضرت گريستند. چهار هزار ملك روز عاشورا براى نصرت آن حضرت آمده بودند و ديدند حضرت شهيد شده است.
لذا پريشان و غبارآلود به مجاورت آن قبر مطهر مأمور شدند، تا حضرت قائم عليهالسّلام ظهور كند و از ياران او باشند و شعارشان «يا لثارات الحسين» است.
اى پسر شبيب، اگر دوست دارى كه با ما در درجات عالى بهشت باشى، محزون باش براى حزن ما و شاد باش در شادى ما، و بر تو باد به ولايت ما كه اگر كسى سنگى را دوست داشته باشد خداوند متعال او را با همان سنگ محشور مىكند...
📚 وسائل الشیعه: ج١٠، ص۴۶٩
#محرم #امام_حسین #امام_رضا
🆔 @TaghvimShia1
.
♦️ ورود امام حسين (ع) به كربلا
بنابر مشهور در اين روز در سال ۶۱ ه.ق، آقا و مولايمان حضرت اباعبداللَّه الحسين سيّد الشّهداء عليهالسّلام با اهل بيت و اصحابشان وارد كربلاى معلى شدند.
در آنجا اسب حضرت حركت نكرد. امام (ع) پرسيدند: نام اين زمين چيست؟ گفتند: «غاضريه».
نام ديگرش را پرسيدند گفتند: «شاطى الفرات». فرمودند: اسم ديگرى هم دارد؟ گفتند: «كربلا» هم مى گويند.
در اين هنگام حضرت آهى از دل كشيدند و گريه شديدى نمودند و فرمودند: «اللهم إنى أعوذ بك من الكرب و البلاء. به خدا قسم زمين كربلا همين است.
بخدا اينجا مردان ما را مىكشند! بخدا قسم اينجا زنان و كودكان ما را به اسيرى مىبرند! بخدا قسم اينجا پرده حرمت ما دريده مىشود. اى جوانمردان، فرود آئيد كه محل قبرهاى ما اينجاست».
📚 الإرشاد: ج۲، ص۸۴؛ فيض العلام: ص۱۴۲
#محرم #امام_حسین
🆔 @TaghvimShia1
.
🔳 ورود عمر بن سعد به كربلا
در اين روز عمر بن سعد با شش هزار يا نه هزار سوار براى قتل پسر پيامبر صلی الله علیه و آله وارد كربلا شد و در مقابل آن حضرت لشكرگاه ساخت و خيمه برافراخت.
📚 فيض العلام: ص۱۴۳
#محرم #امام_حسین
🆔 @TaghvimShia1
.
🗞️ نامه امام حسين (ع) براى اهل كوفه
در اين روز امام حسين عليه السّلام براى بزرگان كوفه نامهاى نوشتند و آن را به قيس بن مسهّر صيداوى دادند كه به كوفه برساند.
مأمورين در بين راه قيس را گرفتند، و پس از آنكه او بر ضد يزيد و ابن زياد سخن گفت، او را به شهادت رساندند.
📚 قلائد النحور: ج محرم و صفر، ص۴۱
#محرم #امام_حسین
🆔 @TaghvimShia1
.
📜 فتواى شريح قاضى به
قتل امام حسين عليهالسّلام
در اين روز از سال ۶۱ ه.ق ابن زياد با استناد به فتوائى كه از شريح قاضى گرفته بود، در مسجد كوفه خطبه خواند و مردم را به كشتن امام حسين عليه السّلام تحريص كرد.
📚 الوقايع و الحوادث: ج۲، ص۱۲۴
#محرم #امام_حسین
🆔 @TaghvimShia1
١.
◾ اولين محاصره فرات در كربلا
به نقلى در اين روز عمر سعد، شبث بن ربعى خبيث را همراه سه هزار مرد سفاك با كوبيدن طبل و دهل كنار فرات فرستاد كه اطراف آن را به محاصره در آوردند.
📚 از مدينه تا مدينه: ص٣۶٠
#محرم #امام_حسین
🆔 @TaghvimShia1