دلار به زیر ۳۰ هزار تومان رفت!
ناقلاهایی که زودتر خبر رانتی رو گرفتن، دارن رنج منفی میکشن؟
خدا مردم ایران روی آرامش رو میبینند بالاخره؟
#بهنام_صمدی
#تحلیل_بازار
1) بازار امروز به فروشندگان، خصوصا آنهایی که به نوعی کارشان بورس و خرید و فروش سهام است یک شوک وارد کرد. ممکن است بخواهند سهمی را بخرند و آن سهم فروشنده نداشته باشد. عادت حضور همیشگی فروشندگان در بازار در دو سال اخیر باعث شده که خیلی ها فکر کنند امکان خرید سهام همیشه فراهم است. اما واقعیت این شکلی نیست. خیلی وقت ها چشم باز می کنیم و می بینیم دیگر فروشنده ای در بازار نیست. منظورم صف های خرید نیست اصلا، حتی بعضی سهم ها که متعادل بودن هم اگر کسی قصد خرید داشت فروشنده ی آنچنانی در دسترس نبود. ارزش معاملات خرد امروز به 3200 میلیارد تومن رسید که می تواند نشانه هایی از اتمام روند نزولی و آغاز حرکت های مثبت در بازار باشد. البته هنوز زود است در مورد ابعاد حرکت صعودی صحبت کرد.
2) جو غالب بازار فعلا برجام است و اخبار آن باعث بالا و پایین شدن قیمت ها می شود. در معاملات کوتاه مدت باید به این موضوع دقت کرد. در بلندمدت ممکن 1000 اتفاق بیافتد ولی اگر مثلا در صف خرید سهمی را می خریم، باید متوجه باشیم ممکن است با انتشار خبر منفی در مورد مذاکرات شاهد نوسان منفی نیز باشیم. همانگونه که در هفته ی پیش نیز این اتفاق افتاد. این وابسته بودن به یک خبر که گمانه زنی در موردش هم زیاد است کمی نحوه ی معامله را سخت می کند و باعث خستگی ذهنی می شود.
3) در کنار گروه های اصلی که به نظر بازار از برجام تاثیر مثبت می پذیرند و شاهد تقاضای بالا بودند، توجه به نمادهایی مثل شستا و فولاد که به نوعی جزو پایه های اصلی بازار ما هستند، نشان می دهد در کل تصور بورس منفی در صورت توافق کم رنگ شده است. در واقع قبلا خیلی ها معتقد بودند اگر توافقی صورت بگیرد و انتظارات تورمی فروکش کند، بورس هم مانند ملک، خودرو و سایر بازارهای تورمی شاهد سقوط خواهد بود. واقعیت این است که در حال حاضر و در سطوح قیمتی فعلی سهام، این موضوع اصلا محلی از اعراب ندارد. در واقع بازارهای رقیب از توافق باید بترسند نه بورس که اتفاقا این عدم ترس و نگاه درست به موضوع در حال شکل گرفتن است.
4) اما در صورتی که در کوتاه مدت توافق صورت نپذیرد و مجددا شاهد فرسایش در روند مذاکرات باشیم. در آن صورت تحلیل ادامه وضعیت اقتصادی و بورس واقعا سخت خواهد است. ممکن است شرایط به شدت پیچیده و سخت شود به طوری که شاهد یک رکود تورمی سنگین باشیم. اینقدر سنگین که اصلا کسی به سرمایه گذاری فکر نکند چه برسد به بورس. ممکن هم است کجدار و مریض همه ی بازارها به کار خودشان ادامه دهد و بازدهی نصیب سرمایه گذاران بکنند.
1401/05/22
#حسن_کاظمزاده
#طلا
صندوق طلای لوتوس پارسیان حمایت ۹۹۲۰ را دارد. به نظر می رسد محدوده ای که خریداران می توانند برای ورود زیر نظر داشته باشند کف کانال صعودی یکساله در محدوده ۹۱۰۰ باشد.
#پرویز_جلیلی
#دانا
با توجه به افزایش سرمایه 386 درصدی از اندوخته، محدوده امن برای خرید زیر 87 تومان است. در محدوده 90 تومان مقاومت مهمی دارد.
#پرویز_جلیلی
#خمهر
در کف کانال صعودی یکساله خود است. اصلاحات به سمت ۱۵۰ را می توان وارد شد. حد ضرر ۱۴۰
#پرویز_جلیلی
#کیسون
سهم به محدوده حمایتی خوبی رسیده است و می تواند تا ۱۴۰ بالا بیاید. حد ضرر ۱۱۵
#پرویز_جلیلی
این بلوک نقدینگی سنگینی می خواد که از عهده بسیاری از شرکت ها خارجه تنها شرکت هایی مثل شتران که حجم بالا و سنگین نقدینگی مازاد دارند توان خریدش را خواهند داشت
قبلا اشاره شد شتران سالانه بیش از 5 همت فقط سود سپرده دریافت می کند پس در توان این شرکت و شرکت های این چنینی می باشد که البته تعدادشان انگشت شمار است
#محسن_نظری
بورس | تحلیلگران برتر
#شاخص_کل ۲ ماه از روزایی که ارزش معاملات افت میکرد اما شاخص کل بالا میرفت و به مقاومت ۱۶۰۰ رسیده
شاخص کل
پیرو تحلیل های گذشته، از ۱۸ اردیبهشت امسال وارد فاز اصلاح شدیم و ارزش معاملات هم روند نزولی گرفت. ۲ هفته قبل سبدی رو با سرمایه ای کم ایجاد کردیم و امروز که شاخص کل گارد نسبتا خوبی گرفته، این حرکت رو به بالا رو پول بک به روند و حمایت از دست رفته در نظر میگیریم و مادام که میانگین ارزش معاملات بالای 4000 میلیارد تومان تثبیت نشده، همچنان محتاط رفتار میکنیم.
#سالار_صفایی
خبر مهم پالایشی:
براساس این دستورالعمل، برخلاف گذشته که تنها کیفیت محصول در نظر گرفته می شد، در فرمول جدید، کیفیت خوراک نیز مد نظر قرار میگیرد، به عبارتی اگر خوراک کم کیفیت باشد، نرخ آن با تخفیف بیشتری به پالایشگاه اعطا می گردد که تحول مثبتی است.
همچنین تخفیفات و نحوه محاسبه خوراک و فرآورده همچون سال 1400 باقی مانده لذا فرمول های قبلی پابرجا است.
#محسن_نظری
یه اتفاق خیلی مهم داره رخ میده
اگه یادتون باشه برجام که امضا شد سال ۹۳ تا ۹۵ نزدیک به ۱۰۰ هزار تا خودرو توی پارکینگ فرغونسازی ها موند
دلیلش چی بود؟ چون مردم فکر میکردند قراره به قیمت پراید، سوار بنز بشن
بعدا که امیدها تبدیل به یاس شد و بانک مرکزی وام ۲۵ میلیونی داد پارکینگها خالی شد
اون دوره فکر میکنم نزدیک به ۳۰۰ هزار تا خودرو وارد شد
اصلا یکی از دلایلی که برجام به ثمر نرسید این بود که اولا دولت نرخ بهره رو بالا برد و دوما با سرکوب نرخ دلار واردات رو تقویت کرد
اما حالا به نظر میرسه یک قوه عاقلهای وجود داره که بازار رو تقدیم وارداتچی ها نکنه
اگر برجام امضا بشه و واردات هم به نوعی دست همین فرغونسازیها باشه اینا میتونن زیان خودشون رو مدیریت کنند.
#بهنام_صمدی