گروه زراعت امروز معاملات در محدوده مثبت و بعضا صف خرید را تجربه می کنند
#گزارش_بازار
چیزی بخر که راحتتر صف می شه
از آن دسته بورسی ها نیستم که به رشد یه دسته از سهم ها گیر بدم. مثلا الان بگم چرا بازار پایه ای ها رشد می کنند ولی مثلا سهم های دیگر که پتانسیل رشد دارند درجا می زنند. یا مثلا بگم چرا بازار سهم های بدون سود ولی دارایی محور را می خرد ولی سهم های سود محور را نمی خرد. حتی چند هفته پیش در کانال و لایو چهاردرچهار گفتم که سهم های کوچک دارایی محور در یک ماه اتی رشد خواهند کرد. چون وقتی بازار در ابهام فرو می رود و ارزش معاملات به شدت افت می کند تمایل به سهم های کوچک مبهم که بتوان با تعریف یک داستان تکانش داد زیاد می شود. یا مثلا خرید گروهی روی آن راه انداخت. اما بیایید از یک زاویه دیگر به بازار این روزها نگاه کنیم
دامنه نوسان متفاوت در سهم های مختلف باعث شده است که تمایل به خرید نمادهایی که راحتتر صف خرید می شوند بیشتر شود. وقتی نمادی داریم که با سه درصد مثبت صف خرید می شود و صفش هم می ماند (به دلیل افت وحشتناکش از پیک قیمتی و عدم وجود فروشنده در قیمت های فعلی) چرا باید سراغ سهمی برویم که تازه باید 7 درصد مثبت بخورد تا صف بشود. اگر هم صف بشود فروشنده قبل از من و شما آنجا منتظر است تا عطش کشی کند. ادامه وضع موجود در تفاوت دامنه نوسان نمادهای مختلف باعث خواهد شد که بخشی از بازار (با دامنه نوسان باز) درجا باشد و بخش دیگر با دامنه نوسان محدود رشد کند. از نظر من بازاری فرقی نمی کند چون بالاخره یک سهم با قابلیت رشد پیدا می کنم و می خرم حالا سود محور باشد یا دارایی محور. بازار اول بورس باشد یا بازار پایه ی زرد. اما شاید برای سیاستگذار بازار مهم باشد
#حسن_کاظمزاده
رشد تولید تایر سواری، مجموع تولید تایرها را صعودی کرد
🔺آمار ارائه شده توسط تولیدکنندگان بزرگ تایر، از تولید قریب به ۱۱۸ هزار تن از انواع تایرها معادل بیش از ۱۸.۵میلیون حلقه در پنج ماهه امسال حکایت دارد که رشد یک درصدی به لحاظ وزنی و رشد دو درصدی به لحاظ تعداد این کالا را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
🔺تولید انواع تایر خودرو کشور نیز در مدت مذکور به عدد ۱۰۶ هزار و ۶۸۷ تن معادل بالغ بر ۱۰ میلیون حلقه رسیده است.
#تحلیل_بازار
1) به قول یکی از دوستان با این ارزش معاملات اندک اینجا اصلا گذر سرمایه هم نیست چه برسد به بازار سرمایه. 2700 میلیارد تومن ارزش معاملات خرد. اصلا این همه ساختار، کارگزاری، بورس، سبدگردان، صندوق اینها همش به خاطر 2700 میلیارد تومن ارزش معاملات خرد. همین جمعیت بریم کنار خیابون میوه بفروشیم گردش مالی بیشتری گیرمون می یاد.
2) سهم های دارایی محور عمدتا بازار پایه ای امروز مثبت بودن. البته هر چه به انتهای بازار نزدیک شدیم، عرضه در این نمادها هم زیاد شد. واقعیت این است که ما به عنوان تحلیلگر نه می توانیم بگوییم مثلا بازار چرا فلان نماد پی به ای پایین را نمی خرد و فلان نماد دارایی محور را می خرد و نه اصلا بازار را اینطوری نگاه می کنیم که حتما باید دسته مشخصی از سهم ها را بخرد. بازار هر چه دوست داشته باشد و دلش بخواهد می خرد. مشکلی هم با هیچ نمادی نداریم. قاعدتا نمادی که دارایی های ارزشمندی نسبت به قیمت تابلو دارد می تواند مورد توجه سرمایه گذاران باشد. پس ما از اون تحلیلگرهاش نیستیم که مدام شعار پی به ای بدیم. به هر حال بازار در این چند وقت اخیر این گونه سهم ها را بیشتر پسندیده و هر کسی هم توانسته بازده بگیرد نوش جانش. اگر هم قیمت تابلوی نسبت به ارزش دارایی ها بسیار ارزان است، انشالا بتوانند بیشتر رشد کنند.
3) دلار نیمایی به طور کامل دیگر رفت بالای 27 هزار تومن. بالاترین نرخ دلار نیما قبل از این مربوط به آبان 99 با نرخ 26800 تومن بود. نرخ دلار نیما از ابتدای 1401 حدود 14 درصد و از کف خرداد سال 1400 بیش از 32 درصد رشد کرده است. نرخ دلار نیما معیار اصلی بورس ایران از نظر درآمد، سود و حتی ارزش دارایی ها (ماشین آلات و ارزش جایگزینی) است. شاخص کل هم وزن نسبت به خرداد 1400 تنها توانسته است 10 درصد رشد کند. حتی وقتی از زاویه دلار نیمایی به بازار سهام نگاه می کنیم باز هم به نتیجه می رسیم با هر سناریویی (ما فکر نمی کنیم حتی در صورت توافق نرخ دلار در بلندمدت چندان زیر دلار نیمایی فعلی باشد) بازار سهام ارزان است.
4) یکی از نمادهایی که مردم بسیاری را متضرر کرده #گشان است. این شرکت قبل از درج در بورس با آن نوع از تامین مالی عده ی زیادی را متضرر کرد و بعد از ورود به بورس با داشتن دارایی های ارزشمند در مشهد و سایر شهرها علی رغم رشد اولیه در نیمه اول سال 99، بعدا دچار روند نزولی شدید شد و نسبت به سقف قیمتی سال 99 بیش از 85 درصد از قیمت خودش را از دست داد. اخیرا این نماد رشد خوبی را تجربه کرده و بخشی از ضرر و زیان دارندگان را جبران کرده است. امیدواریم مشکلات اینگونه نمادها حل شود و در بلندمدت از زیان دارندگان و سهامداران آن کاسته شود.
1401/06/20
#حسن_کاظمزاده
مهم برای صندوق #دارایکم و #پالایش
اصلاحات اساسنامه صندوقهای دارا و پالایش به تصویب هیئت دولت رسید
@Tahlilgaran_Bartar
خودرو
طی 8 روز کاری آینده به شرطی زیر عدد آبی رنگ تثبیت نشه ، مشکوک به سرو شونه کف هست و با شکست خط گردن (2280 ریال) احتمال داره به سمت اهداف حرکت کنه
امسال سال خودرویی هاست و لیدری بازار به عهده خ هاست ... فعلا فقط نظاره گریم ...
هرگز توصیه به خرید و یا فروش نیست ...
#صرفا_نظر_شخصی
#مجید_مویدی
بورس | تحلیلگران برتر
#کصدف 13 شهریور 401 . سهم بعد اتمام موج 3 ریزش شارپ داشته حوالی 3600 تا 3500 نقطه پایان لگ اول از مو
#کصدف از فردای تحلیل شروع کرده طبق نمودار به بالا رفتن
#پرویز_خالقی
سهام بزرگ شاخص ساز مدتهاست در کنترل کامل حقوقیهاست کف و سقف قیمتی سهم رو در یک محدوده کامل بستن و قدرت هر گونه تحرکی از حقیقی گرفته شده . تا زمانی که اراده نکنن بازار تکون نخواهد خورد این پیام واضح روی تابلو بازاره. عده ای هم تو بازار پایه جمع شدن نمادهای کوچک رو پروژه کردن .بازار شده مردابی متعفن در حال خشک شدن
#پرویز_خالقی
#مقصران
چه کسانی در وضعیت فعلی بازار سهام مقصر هستند؟ یکی از سوالات اساسی که همه به دنبال پاسخ آن هستند. اینکه دولت قبلی در سال 99 با شامورتی بازی و دارا پالا بازی یکی از اصلی ترین مقصرهاست، کاملا آشکار است و کسی در آن شکی ندارد به همین دلیل اصلا نیازی به پرداختن بیشتر به آن نیست. بیایید سراغ دیگر متهم ها برویم
1) وزارت صمت: وزارت صمت با روحیه مداخله در همه چیز یکی از اصلی ترین مقصرهای وضع کنونی است. قیمت گذاری دستوری، عوارض من درآوردی و تلاش برای کنترل گری حداکثری. بعد از یک سال از عمر دولت فعلی کاملا مشخص است که همه ی حرف های عدم مداخله در بازارها از سوی این وزارت خانه باد هوا بوده و مجموعه وزارتخانه دوست دارد در همه چیز دخالت کند.
2) سازمان برنامه و بودجه: نوع بودجه ریزی این سازمان به گونه ای بود که بار جبران هزینه های دولت بیشتر روی شرکت های بورسی افتاد. متاسفانه اعداد فضایی قیمت های جهانی نیز باعث خطای اسناد در این سازمان شد و با تصور حاشیه سود بسیار بالا در اکثر شرکت ها و صنایع اقدام به برنامه ریزی کردند.
3) بانک مرکزی: خرج کردن ارز نیما از جیب شرکت های سهامی عام برای کنترل ارز. اگر فرض کنیم در این یکسال شرکت های بورسی 15 میلیارد دلار ارز در سامانه نیما عرضه کرده باشند، چیزی در حدود 100 هزار میلیارد تومن از جیب شرکت های سهامی عام خرج شده است. بیش از تخلف فولاد
4) هلدینگ های سرمایه گذاری شبه دولتی: این هلدینگ برای جبران مخارج جاری خودشان به عنوان اولین منبع به بازار سهام مراجعه می کنند.
5) نهادهای مالی: نهادهای مالی صرفا محلی برای کپی کاری ابزارها شده اند و ماهیتا هم به خاطر ریسک گریزی بیش از حد همواره تمایل به ابزارهای ریسک فری دارند.
6) فعالان روزانه بازار سهام: به نوعی همواره در حال اعتراض هستند و فضایی را بوجود آورده اند که مشاهده گر بیرون فکر می کند این بازار جایی است که باید از آن فرار کرد.
#حسن_کاظمزاده