شاخص گروه فلزات اساسی
بعد از یک اصلاح تند و تیز (94 روز کاری و 25% اصلاح) کم کم به اولین محدوده حمایتی مناسب نزدیک میشود و باید واکنشش رو نسبت به این محدوده با دقت ببینیم ...
هرگز توصیه به خرید و یا فروش نیست ...
#صرفا_نظر_شخصی
#مجید_مویدی
شاخص فرآورده های نفتی ( پالایشی )
گارد خوبی گرفته و اولین کراس در هر دو نیمه شکل گرفته اما منتظر میمونیم تا کراس سه گانه رقم بخوره و مطمئن شویم .
هرگز توصیه به خرید و یا فروش نیست ...
#صرفا_نظر_شخصی
#مجید_مویدی
تقریبا 6 روز کاری تا انتهای مهر زمان داریم و بازهم انتشار صورت های مالی شرکت ها تقریبا به روزها و احتمالا ساعات اخر موکول شده . بارها عرض کردیم این موضوع خود به ریسک بازار تبدیل شده است و بخش عمده این موضوع به دلیل نبود سیاست های تشویقی و تنبیهی از سمت سازمان و بخشی دیگر کم کاری ناشران است
@Tahlilgaran_Bartar
#تحلیل_بازار
1) هفته ی گذشته، خصوصا در اواخر آن خبرهای مثبت زیادی به بازار سهام مخابره شد. از پیشنهاد کاهش مالیات نقل و انتقال سهام گرفته تا معافیت های مالیاتی، از بحث نرخ خوراک تا پذیرش های خودرو و لاستیک در بورس کالا. اما توجه خاصی به این اخبار نشد. در واقع می توان ادعا کرد بخش عمده ای از صاحبان سرمایه اصلا سهام را جزو گزینه های سرمایه گذاری نمی بینند که حالا با اخبار مثبت یا منفی عکس العمل نشان دهند. جمع محدودی حقیقی باقی مانده با حقوقی هایی که صبح را ظهر می کنند. ارزش معاملات خرد در روز جاری به 2000 میلیارد تومن نرسید تا کماکان شاهد تداوم روزهای بی رونق در بازار سهام باشیم.
2) نهادهای مالی و حقیقی های بزرگ معمولا پای ثابت بازار سهام هستند و فارغ از دوره های رونق و رکود بایستی در این بازار فعالیت کنند. سوالی که در این شرایط پیش می آید علت عدم خرید سهام توسط این دو پای ثابت بازار است. چرا حقیقی های بزرگ و نهادهای مالی (اعم از هلدینگ ها، شرکت های سرمایه گذاری و سایر نهادهای مالی عمدتا غیر خدماتی) اقدام به خرید سهام نمی کنند. آیا از نظر انها قیمت سهم ها جذاب نیست که اقدام به خرید نمی کنند یا علت دیگری در جریان است. در مورد حقیقی های بزرگ بسیاری بر این باور هستند سختگیری های دوره های گذشته سازمان بورس علت اصلی عدم تمایل به فعالیت این اشخاص است. در واقع نوع برخورد در سالهای قبل به شکلی بوده که منفعت مالی سرمایه گذاری در سهام به آزار و اذیت آن نمی ارزیده.
3) اما در مورد نهادهای مالی ذکر شده سوال اصلی این است که آیا این نهادها به قیمت فعلی سهم ها اعتقادی ندارند یا عامل دیگری باعث عدم خرید آنها شده است. به نظر می رسد در سطح خرد بازار (ارزش هر سهم براساس روش های مختلف ارزشگذاری) اختلاف نظری پیرامون ارزندگی وجود ندارد. اما این عوامل کلان است که این نهادها را دو به شک کرده است. بسیاری از آنها عنوان می کنند منابعی برای خرید سهام ندارند. اما این حرف نمی تواند چندان درست باشد. بررسی صورت های مالی این شرکت ها نشان می دهد منابع مالی دارند، مشکل این است تمایل به خرید ندارند. دلایلی هم که ذکر می کنند بیشتر به عوامل کلان کیفی مرتبط می شود مانند سیاست های دولت در کوچک کردن سود شرکت ها و 100 البته نبودن پول که ناشی از سیاست های فوق انقباضی بانک مرکزی است.
4) تا آخر هفته گزارش های شش ماهه شرکت ها منتشر می شود. از چند روز پیش هم مشخص است که برخی خریدها در بازار با انتظار گزارش مناسب از شرکت ها ارتباط دارد. احتمالا به واسطه گزارش های مناسب در برخی شرکت ها (پالایشگاه ها، برخی پتروشیمی ها، برخی شرکت های داخلی فروش مانند سیمان، دارو، کانی های غیرفلزی، کاشی، غذایی و غیره) شاهد نوسان مثبت در یک هفته ی آتی باشیم. معاملات بانک های کوچک مقیاس هم نشان می دهد احتمالا برآوردها از گزارش این شرکت ها نیز مساعد و مناسب است.
1401/07/23
#حسن_کاظمزاده
✅ نامه رئیس سازمان بورس به سازمان امور مالیاتی، برای اجرای مصوبه معافیت مالیاتی کارمزد اعتبارات اعطایی به مشتریان کارگزاریها
@Tahlilgaran_Bartar
استقلال از روزی که وارد بورس شد قرمز پوشیده.
چرا؟؟؟
#پرویز_خالقی
ضریب طلایی: ضریب طلایی نمادهایی را نشان می دهد که به طور همزمان فاکتورهای حجم و نسبت سرانه را در تایم های مختلف مدنظر قرار داده است
#پرویز_جلیلی
#تاپکیش در محدوده حمایتی خوبی قرار دارد. حد ضرر 1040
#پرویز_جلیلی
سود سهام عدالت امسال ۲.۵ برابر میشود
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹امسال سود مردم از محل مالکیت سهام عدالت در حوزه شرکتهای بورسی و غیر بورسی ۲ و نیم برابر افزایش مییابد.
🔹هم اکنون سود شرکتهای غیر بورسی درگیر فرایند افزایش سرمایه است که این سود در کل به میزان ۴.۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
🔹امسال سود سهام شرکتهای بورسی افزایش قابل توجهی داشته به طوری که از ۲۹ هزار میلیارد تومان به حدود ۶۷ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده که اگر با سود غیر بورسیها جمع بزنیم، حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان میشود. | تسنیم
@Tahlilgaran_Bartar
سهم های بزرگ اکثر تحت تاثیر تاریخ تسویه اختیار فروش ها قرار گرفتند، متاسفانه در بازار یک طرفه فعال کردن اختیار فروش و معاملات الگوریتمی با حق فروش استقراضی توسط برخی بازارگردان ها و حقوقی ها بازار سهام ایران را تقریبا نابود کرده است، البته بازار سهام نبض اقتصاد است و در یک اقتصاد درمانده، بازار سهام نیز وامانده خواهد شد.
#پرویز_جلیلی
سهم یعنی بانک رسالت .نه ظن دستکاری سرش میشه نه کنفرانس 50 درصدی و نه هزار درصدی .همینطور مثل گاو سرش انداخته پایین و صف خریده .
#پرویز_خالقی
#تحلیل_گزارشات #گزارش_تابستان
با توجه به سطح اهمیت گزارش های فصلی، در پست های بعدی به بررسی سناریوهای احتمالی از سود محقق شده شرکت ها به تفکیک صنایع خواهیم پرداخت.
در این بررسی، صنایع مالی شامل بانک، بیمه، لیزینگ و تامین سرمایه مورد بررسی نیست و تنها شرکت های تولیدی بررسی خواهند شد. طبعا تمامی نمادها امکان بررسی ندارند.
به امید آینده ای بهتر
#ولید_هلالات
جهت دریافت این اطلاعات حتما در کانال روبیکای ما عضو شوید از طریق لینک زیر 👇👇
https://rubika.ir/Tahlilgaran_Bartar
بورس | تحلیلگران برتر
#تحلیل_گزارشات #گزارش_تابستان با توجه به سطح اهمیت گزارش های فصلی، در پست های بعدی به بررسی سناری
#خودروساز_تجاری
در این گروه سه نماد #خاور #خزامیا #خدیزل مورد بررسی است. جمع درآمد تابستان سال گذشته 4همت، بهار سال جاری 6.35همت و تابستانی که گذشت 14.4! همت بود. تابستان به تابستان، خاور درآمد را 347درصد، خدیزل 243درصد و خزامیا 159درصد رشد داده است.
بر این اساس p.e خاور و خدیزل شانس ورود به کانال 5 واحدی دارند. باید ببینیم که برای تحقق این سطح از درآمد، چه میزان سرمایه در گردش نیاز داشته اند و هزینه مالی آن ها چگونه بوده اما فضای گزارش دهی احتمالا مناسب است.
#ولید_هلالات
افزایش ۵۶ درصدی درآمد بانکهای دولتی از عملیات اصلی بانکداری
🔺یکی از مهمترین شاخصهای عملکردی بانکها، ارزیابی خالص درآمد تسهیلات و سپردهگذاری آنها است که با عنوان عملیات اصلی بانکداری شناخته میشود.
🔺انتشار صورت مالی بانکهای دولتی در هفته گذشته، رشد ۵۶ درصدی شاخص مذکور در کنار رشد ۳۱ درصدی تسهیلاتدهی و همچنین کاهش ۵۱ درصدی زیان بانکها را نشان میدهد که این موضوع موید خروج تدریجی بانکهای دولتی از مسیر زیاندهی است.
🔺بانک ملی نیز در خالص درآمد تسهیلات و سپرده گذاری توانست ناترازی سال ۱۳۹۹ را اصلاح کند و در عملکرد مالی سال ۱۴۰۰ خود درآمد ۱۴ هزار میلیارد ریالی را شناسایی کند.
@Tahlilgaran_Bartar
✅ خبر خوش مدیر صندوق توسعه بازار سرمایه برای صندوق های با درآمد ثابت
ضریب اوراق تبعی منتشر شده از طرف صندوق توسعه در نصاب سهام صندوق های با درآمد ثابت 20 درصد افزایش یافت.
@Tahlilgaran_Bartar
مسئولین محترم بازار سرمایه و وزیر محترم اقتصاد.
اگه تا پایان این هفته فکری عاجل برای بازار نکنید دیگه جمع کردنش امکان پذیر نخواهد شد .از ما گفتن و از شما پنبه تو گوش بیشتر کردن
#پرویز_خالقی
#تحلیل_بازار
تحلیل خاصی ندارم. وضعیت بازار سهام بسیار بحرانی است. در شرایط بحرانی یا بازار را تعطیل می کنند یا بسته نجات تدوین می کنند. بسته ی نجات شامل توقف هر مدل تامین مالی از بازار سهام شامل عرضه اولیه، فروش هلدینگ ها و صندوق های بازنشستگی برای تامین مخارج و حقوق و غیره
و همچنین تزریق پول جدید.
شاید هم از نظر دوستان شرایط بحرانی نیست.
#حسن_کاظمزاده
صورتهای مالی 3 بانک دولتی كشور در مهر ماه 1401 كه روی سامانه كدال منتشر شده، نشان میدهد تنها زيان انباشته بانک ملی حدود 70 هزار ميليارد تومان برآورد شده است.
🔹بانک ملی: 70,000 میلیارد تومان!
🔹بانک کشاورزی: 7400 میلیارد تومان!
🔹بانک مسکن: 2400 میلیارد تومان!
پ. ن:
1-انتشار این صورتها برای نخستین بار اقدامی مثبت و قابل تقدیر است.
2- فقط بانک ملی 70 همت زیان انباشته دارد. در کنار چالش های مختلف اقتصاد ایران نمی توان از این چالش چشم پوشید
#پرویز_جلیلی
🔹وزیر نفت: امسال زمستانی بدون دغدغه تامین سوخت را سپری خواهیم کرد.
@Tahlilgaran_Bartar
📌 ایران در ارمنستان خودرو میسازد
🔹رئیس سازمان توسعه تجارت ایران: موافقت اولیه برای ابجاد خط تولید خودروی ایرانی در ارمنستان انجام شده که بر اساس این موافقتنامه، طرح توجیهی آن آماده میشود.
🔹در این باره یک خودروساز ایرانی و یک سرمایه گذار از طرف ارمنستان اعلام آمادگی کرده اند که این موضوع از طریق وزارت اقتصاد ارمنستان و وزارت صمت در حال پیگیری است.
@Tahlilgaran_Bartar
📌 آخرین وضعیت تخصیص سهام عدالت به جاماندگان
🔹رئیس سازمان خصوصیسازی:افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و ایثارگرانی که سهام عدالت ندارند فاز نخست جاماندگان سهام عدالت محسوب میشوند که تعداد آنها حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است.
🔹پرتفوی جاماندگان از قبل در سازمان خصوصی سازی پیشبینی شده بود اما یکی از شرکتها در هیات دولت حذف شد و باید جابهجایی پرتفو صورت بگیرد تا بتوان امور را پیش برد.
🔹این طرح بعد از هیات دولت باید به هیات تطبیق مجلس برود و چنانچه ایرادی نداشته باشد، لازمالاجرا است.
#سهام_عدالت
@Tahlilgaran_Bartar
نیازی نیست هیجان زده بشیم !! اگه آلارم تغییر روند گرفتیم ریز میشیم با دقت بیشتر دنبال میکنیم تا تایید رو بگیریم و بعد اقدام کنیم و حد ضرر هم تعریف میکنیم .
کار دیگر و هیجان اضافی لازم نیست ...
هر چند میبینیم برخی عزیزان حتی با سن بالا و تجربه کاغذی بالا ، با دیدن یه مثبت هیجان زده میشن و هیجان کاذب خودشون رو به بقیه هم منتقل میکنن ...
#مجید_مویدی
#شاخص_پالایشی
(فرآورده های نفتی)
ستون و یکی از لیدرهای بازار هستند .
محدوده مهم و مناسبی قرار داره و به سبک حرکات گذشته (باکس سبز) در حال تلاش برای شکست و تثبیت بالای میانگین متحرک هست .
مادامی که زیر محدوده قرمز (حدضرر) تثبیت نشه با شکست و تثبیت بر فراز عدد آبی رنگ قابل بررسی خواهد بود .
#سالار_صفایی
بورس | تحلیلگران برتر
#شاخص_کل بروزرسانی داره گارد خوبی میگیره اما هنوز در حالت انتظار قرار داره برخی تغییرات نمودار به د
پیرو مطلب قبل که اینجا در مورد حالت انتظار شاخص نوشتیم
شاخص پالایشی همبستگی بالایی با شاخص کل داره و فقط یک قدم جلو تر هست که میشه با دنبال کردنش به نتایج خوبی رسید .
دنبال میکنیم ...
#سالار_صفایی
#تحلیل_بازار
1) بسیاری بر این باور دارند که مدیران ایرانی در مدیریت بحران بسیار کارآمد هستند. یعنی اصلا فقط بحران می توانند مدیریت کنند. مثلا اگر شرایط عادی باشه، سعی می کنند یه بحرانی درست کنند بعد که بحران جا افتاد و خوب دم کشید می رن تو کار مدیریت آن. الان همون ته کشیدن آنتی بیوتیک ها و برخی داروها در داروخانه ها به مرحله ی بحرانی که رسید مدیران وارد عمل شدن. یه روز راکد دیگه با ارزش معاملات 2000 میلیارد تومنی پشت سر گذاشته شد.
2) نهاده ی اصلی تولید دارو، ماده موثره یا api است. وقتی ارز ترجیحی براش حذف می شه با فرض ثبات قیمت های جهانی (اکثر ماده موثره ی داروها وارداتی است) طبیعی است که بهای تمام شده تولید آن به شدت رشد کنه. حالا مدیران می تونن همون اول این عدد رقم را حساب کتاب کنه و افزایش نرخ را به شرکت دارویی اجازه بدن تا بحرانی پیش نیاد، یا می تونن صبر کنن تا به دلیل عدم صرفه ی اقتصادی تولید دارو افت کنه و دارو نایاب بشه (به نوعی بحران بوجود بیاد) و بعد اجازه افزایش نرخ را بده. درست حدس زدید مدیر دولتی گزینه ی دو را انتخاب می کنه. این افزایش نرخ داروی ها تو این هفته خصوصا انتی بیوتیک ها از این جنس بود.
3) شایعات در مورد سود شرکت ها افزایش پیدا کرده خصوصا پالایشی ها. امروز هم این شایعات به اوج رسید و در نیمه ی دوم بازار شاهد رنج مثبت در نمادهای این گروه بودیم. شاید پرمعامله بودن و شناخته شدن بودن هم در این موضوع تاثیر گذار باشه. از این جهت که شرکت های زیادی در صنایع دیگر وجود دارند که احتمالا گزارش تابستان خوبی خواهند داد ولی کسی به آن توجه نمی کند.
4) گزارش های شش ماهه از این جهت که مورد حسابرسی قرار می گیرد اهمیت بیشتری نسبت به سایر گزارش های میان دوره ای دارد. به اصطاح مدیران کمتر آن را مدیریت می کنند، چون اگر خیلی بخواهند هزینه ها را مدیریت کنند، گزارش مورد قبول حسابرس ها قرار نمی گیرد. لذا شرکت هایی که در سه ماهه ی اول هزینه های به نسبت بالایی را شناسایی کرده بودند، احتمالا در تابستان مجبور خواهند شد واقعی تر عمل کنند.
1401/07/25
#حسن_کاظمزاده
#فملی
محدوده 470 حمایت مهمی دارد، به نظر فعلا میانگین نزنید و سعی کنید پول را به نمادهای کوچک تر تزریق کنید.
#پرویز_جلیلی