🕊
#گزیده_نڪات_تفسیرے مربوط بہ #صفحہ_412🔻
༻🍃🌸🍃༺
#گزیده_نکات_تفسیرے
#صفحه_412
❇️روحیه #شکرگزاری
💠وَ لَقَدْ آتَيْنا لُقْمانَ الْحِكْمَةَ أَنِ اشْكُرْ لِلَّهِ وَ مَنْ يَشْكُرْ فَإِنَّما يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ وَ مَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ حَمِيدٌ «12»لقمان
🌱و ما به لقمان حكمت داديم، كه #شكر_خدا را به جاى آور و هر كس #شكر كند، همانا براى خويش شكر كرده؛ و هر كس #كفران كند (بداند به خدا زيان نمىرساند، زيرا) بىترديد #خداوند #بىنياز و ستوده است.
🔹نعمت ويژه، #شكر_ويژه مىطلبد. آتَيْنا لُقْمانَ الْحِكْمَةَ ... اشْكُرْ لِلَّهِ چنانكه خداوند در برابر اعطاى نعمت ويژهى كوثر به پيامبر اسلام، از او #شكر ويژه مىخواهد.
💠 *«إِنَّا أَعْطَيْناكَ الْكَوْثَرَ. فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَ انْحَرْ» «1»*
🔹اوّلين فرمان به حضرت موسى بعد از نبوّت، فرمان نماز و اوّلين فرمان بعد از دادن حكمت به لقمان، فرمان #شكرگزارى است. «أَنِ اشْكُرْ لِلَّهِ»
🔹#شكر #نعمتهاى_خداوند، به سود خود انسان است. «وَ مَنْ يَشْكُرْ فَإِنَّما يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ» چنانكه در جاى ديگر مىخوانيم: «لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ» «2»
«1». كوثر، 1- 2.
«2». ابراهيم، 7
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
#گزیده_نکات_تفسیرے
#صفحه_412
❇️احترام به #والدین
💠وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْناً عَلی وَهْنٍ وَ فِصالُهُ فِي عامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لِي وَ لِوالِدَيْكَ إِلَيَّ الْمَصِيرُ (۱۴/لقمان)
🌱و ما انسان را دربارهی پدر و مادرش سفارش كرديم، مادرش او را حمل كرد، در حالی كه هر روز ناتوانتر میشد، (و شير دادن) و از شير گرفتنش در دو سال است، (به او سفارش كرديم كه) برای من و پدر و مادرت سپاس گزار، كه بازگشت (همه) فقط به سوی من است.
🔷آن گاه به زحمات فوق العاده مادر اشاره كرده میگويد:" مادرش او را حمل كرد در حالی كه هر روز ضعف و سستی تازهای بر ضعف او افزوده میشد" (حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْناً عَلی وَهْنٍ). اين مساله از نظر علمی ثابت شده، و تجربه نيز نشان داده كه مادران در دوران بارداری گرفتار وهن و سستی میشوند، چرا كه شيره جان و مغز استخوانشان را به پرورش جنين خود اختصاص میدهند، و از تمام مواد حياتی وجود خود بهترينش را تقديم او میدارند.
🔷به همين دليل، مادران در دوران بارداری گرفتار كمبود انواع ويتامينها میشوند كه اگر جبران نگردد ناراحتيهايی برای آنها به وجود میآورد، حتی اين مطلب در دوران رضاع و شير دادن نيز ادامه میيابد، چرا كه" شير، شيره جان مادر است".
لذا به دنبال آن میافزايد:" پايان دوران شيرخوارگی او دو سال است" (وَ فِصالُهُ فِي عامَيْنِ).
🔷همانگونه كه در جای ديگر قرآن نيز اشاره شده است" وَ الْوالِداتُ يُرْضِعْنَ أَوْلادَهُنَّ حَوْلَيْنِ كامِلَيْنِ":" مادران فرزندانشان را دو سال تمام شير میدهند" (بقره- ۲۳۳).
البته منظور دوران كامل شيرخوارگی است هر چند ممكن است گاهی كمتر از آن انجام شود.
به هر حال مادر در اين ۳۳ ماه (دوران حمل و دوران شيرخوارگی) بزرگترين فداكاری را هم از نظر روحی و عاطفی، و هم از نظر جسمی، و هم از جهت خدمات در مورد فرزندش انجام میدهد.
جالب اينكه در آغاز توصيه در باره هر دو میكند ولی به هنگام بيان زحمات و خدمات تكيه روی زحمات مادر مینمايد تا انسان را متوجه ايثارگريها و حق عظيم او میسازد. سپس میگويد:" توصيه كردم كه هم شكر مرا بجای آور و هم شكر پدر و مادرت را" (أَنِ اشْكُرْ لِي وَ لِوالِدَيْكَ).
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🌙 «احکام ماه مبارک رمضان»
💠 نیّت روزه چگونه است؟
🔸 جواب: نیت روزه یعنی شخصی تصمیم داشته باشد برای انجام فرمان خداوند از اذان صبح تا مغرب کاری که روزه را باطل میکند انجام ندهد و لازم نیست آن را از قلب خود بگذراند و یا بر زبان جاری کند.
💠 در ماه مبارک رمضان باید برای هر روز نیت کرد یا این که یک نیت در اول ماه کافی است؟
🔸 جواب: مكلف میتواند در هر شب از ماه رمضان برای روزه فردای آن نیت کند و بهتر است شب اول ماه هم نیت همه ماه را بنماید. (مشهور)
🔸 جایز است که شب اول ماه نیت همه ماه را بنماید و احتیاط به تجدید نیت در هر شب ترک نشود. (بهجت)
💠 آیا مکلّف میتواند در ماه رمضان نیّت غیر از روزه ماه رمضان را بکند؟
🔸 جواب: خیر، نمیتواند و اگر چنین کند روزه او صحیح نیست، نه از رمضان حساب میشود و نه از غیر رمضان.
💠 تأخیر انداختن افطار از اول اذان مغرب تا چه مقدار جایز است؟
🔸 مستحب است تأخیر انداختن افطار تا خواندن نماز مغرب و عشاء تا نمازش نماز روزهدار مکتوب گردد، مگر کسی برای افطار منتظر او باشد یا خضوع قلب نداشته باشد.
5.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 موشن گرافیک احکام: نیت کن، روزه بگیر
🔸 احکامی که باید بدانیم
#آموزش_احکام
مراقبهٔ رمضانیهٔ ۱۴۴۵.pdf
730.2K
جدول مراقبهی رمضانیه
اعمال و اذکار #ماه_رمضان
📿 اعمال آورده شده در جدول مراقبه، مخصوص کل ماه است؛ با انجام اعمال و اذکار هر روز، خانهی مربوط را علامت بزنید.
مطابق توان و ظرفیت خود اعمال و اذکار را انتخاب کنید؛ لازم نیست همهی اعمال را انجام دهید.
📚 منابع:
اقبال الاعمال
مفاتیح الجنان
#اعمال_منتظران #رمضان