هدایت شده از علوم انسانی اسلامی
▫️فایل کتاب «روششناسی کاربردی اجتهاد» اثر استاد سیدمحمدرضا واعظی
🔹 برشی از کتاب: «روش شناسی اجتهاد شناخت مراحل تفصیلی و گام به گام به دست آوردن حکم شرعی از نقطه مواجهه با مسئله فقهی تا رسیدن به مطلوب است. این دانش مسیر حرکت برای استنباط حکم را ترسیم میکند و می توان آن را به مسیریاب تشبیه کرد، مسیریابی که راه و روش طی آن را نشان داده و می تواند مانع وقوع بسیاری از خطاها در روند اجتهاد شود».
🔹این کتاب در ۱۵۶ صفحه و هفت فصل تدوین و با حمایت «مجمع حامیان جامعه نخبگانی علوم اسلامی انسانی» و «مرکز خدمات حوزه علمیه» منتشر شده است.
🔹تهیه نسخه چاپی کتاب: ارسال پیامک به شماره 09932604978 (هزینه کتاب و ارسال ۳۵ هزار تومان)
◽️پینوشت : کلیه حقوق معنوی این کتاب مربوط به استاد است که ایشان به منظور استفاده طلاب و فضلا، فایل کتاب را به صورت رایگان منتشر کردهاند.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@OlomEnsaniEslami
هدایت شده از علوم انسانی اسلامی
🔹آقا مبارک است ردای امامتت
🔹ای غایب از نظر به فدای امامتت
🔹میخواستند حق تو را هم قضا کنند
🔹کذابها کجا و عبای امامتت
✨ ما زندهایم از برکات ولایتت
💫 آغاز امامت حضرت صاحب ، قطب عالم امکان ، مولانا حجه بن الحسن عسکری (اروحنا له فداه) مبارک
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@OlomEnsaniEslami
▫️تاکید رهبر انقلاب بر جامعهسازی، تمدنسازی و ادای حق جامعیت اسلام
🔹رهبر معظم انقلاب : تمدن نوین اسلامی بدون اتحاد شیعه و سنی محقق نمیشود.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
♦️«یتیم» در تمدن اسلامی♦️
🔹به رغم توجه به حقوق ضعیفان در ادبیات تمدنی جدید، موضوع «یتیم» و تکریم او به مثابه شاخص در تمدنها کمتر و شاید اصلا مورد بحث قرار نگرفته است.
🔹در بین مسلمین یتیم نه صرفا یک فرد آسیبدیدهای که باید به او ترحم کرد (نگرش و کارکرد سلبی)، بلکه به مثابه فردی که تحت ولایت خاصۀ الهی است (الم یجدک یتیما فآوی) مورد احترام و گاه عزت قرار گرفته و همین نیز زمینه را برای رشد و ترقی یتیم در جامعه اسلامی فراهم نموده است (نگرش و کارکرد ایجابی) .
حجت الاسلام حبیب الله بابایی بخش اول
▫️ حجت الاسلام و المسلمین دکتر حبیب الله بابایی (مدیر گروه مطالعات اسلام و غرب) و (مدیر گروه مطالعات تمدنی) و (رئیس مرکز مطالعات اجتماعی - تمدنی) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به مناسبت ولادت با سعادت رسول گرامی اسلام (ص) و امام صادق (ع) یادداشتی با عنوان «یتیم در تمدن اسلامی» در فضای مجازی منتشر کرده اند.
🔸برای تمدن و تمدنی بودن شاخصهای مختلفی در ادبیات جدید ذکر شده است. یکی از شاخصهای تمدن در ادبیات امروز، تأمین حقوق ضعیفان (مانند زنان، اقلیتها، معلولان و احیانا فقرا) است که از جمله شاخصهای پنهان ولی بسیار مهم در فرایند تمدنیِ تمدنهاست. (Bruce Mazlish, Civilization in a Historical and Global Perspective)
🔸 به رغم توجه به حقوق ضعیفان در ادبیات تمدنی جدید، موضوع «یتیم» و تکریم او به مثابه شاخص در تمدنها کمتر و شاید اصلا مورد بحث قرار نگرفته است. این شاید بدان سبب است که مسئله یتیم و وضعیت ایتام در نظام صنعتی، در قالب کودکان بیسرپرست، کودکان رهاشده، و کودکانِ کار (بعد از انقلاب صنعتی و سپس بعد از جنگ جهانی دوم) و اخیرا کودکانِ تکوالدینی، که یک آسیب تلقی میشوند، نمیتواند شاخصی برای یک تمدن به حساب آید، لیکن در تمدن اسلامی میتوان از شخصیت یتیم، کرامت یتیم، و بلکه عزّتِ یتیم، که نه فقط یک آسیب بلکه یک فرصت تلقی میشود، به مثابه یک شاخص مهم و البته متمایز و متفاوت از شاخصهای مدرن تمدنی سخن گفت.
🔸وجود آموزههای دینی و فرهنگ اسلامی برآمده از کتاب و سنت در میان مسلمانان موجب شده است که یتیم در میان مسلمانان نه صرفا یک فرد آسیبدیدهای که باید به او ترحم کرد (نگرش و کارکرد سلبی)، بلکه به مثابه فردی که تحت ولایت خاصۀ الهی است (الم یجدک یتیما فآوی) مورد احترام و گاه عزت قرار گرفته و همین نیز زمینه را برای رشد و ترقی یتیم در جامعه اسلامی فراهم نموده است (نگرش و کارکرد ایجابی) .
🔸همین که خداوند خود را حامی و متولی یتیم نامیده و نسبت به ظلم بر یتیم هشدار داده، باعث شده است که مومنان در حفظ اموال یتیم (در مذمت آکل مال الیتیم)، در تکریم یتیم (خیر بیوتکم فیه یتیم مُکرّم)، در ترحم بر یتیم (تحننوا علی ایتام الناس)، در پناه دادن بر یتیم (من آوی الیتیم)، در تأدیب و تعلیم و تربیت یتیم (ادّب الیتیم)، در نیکی بر یتیم (برّوا ایتامکم)، در شاد کردن یتیم (من فرح یتامی المومنین)، در نوازش یتیم (و لیمسح راسه) و در مراعات حقوق یتیم (من رعی الایتام)، اهل تقوی و مراقبت باشند (اتقوا الله فی الضعیفین النساء و الیتیم) و زمینههای لازم را برای رشد و ترقی و تعالی یتیم در جامعه اسلامی فراهم آورند.
ادامه دارد ...
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️دکتر موسی نجفی: رویش ها بیشتر از ریزش هاست.
🔹بسط بینش تمدنی شیعه و خروج منطقی از انسداد سیاسی و فرهنگی لیبرالیسم غرب و ظهور فرهیختگان جدید انقلاب اسلامی
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
♦️«یتیم» در تمدن اسلامی♦️
🔹هرچند فقدان پدر موجب یتیمیِ فرد میشود، نوعی از مسئولیت زودهنگام و استقلال در نظر و عمل را برای فرد یتیم ببار میآورد و رشد و ترقی او را سرعت میبخشد.
🔹همین حس تنهایی و ضرورت بازسازی خود موجب میشود که یتیمها نه فقط نسبت به خود بلکه نسبت به دیگر افراد بیسرپرست نیز احساس مسئولیت کنند و در رفع محرومیت دیگران تلاشی مضاعف از خود نشان دهند.
حجت الاسلام حبیب الله بابایی بخش دوم (بخش آخر)
▫️ حجت الاسلام و المسلمین دکتر حبیب الله بابایی (مدیر گروه مطالعات اسلام و غرب) و (مدیر گروه مطالعات تمدنی) و (رئیس مرکز مطالعات اجتماعی - تمدنی) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به مناسبت ولادت با سعادت رسول گرامی اسلام (ص) و امام صادق (ع) یادداشتی با عنوان «یتیم در تمدن اسلامی» در فضای مجازی منتشر کرده اند.
🔸رویکرد ایجابی به یتیم، علاوه بر آموزههای دینی در کتاب و سنت، ریشه در نگرشهای تحلیلی و اجتماعی هم میتواند داشته باشد. اینکه مثلا هرچند فقدان پدر خلاءهای محبت را برای فرد یتیم ایجاد میکند، محبتهای بسیاری از سوی اطرافیان و بستگان برای یتیم فعال میکند، که نمونه آن را میتوان در محبت برخی عموهای پیامبر اسلام بعد از رحلت عبدالله (پدر پیامبر) مشاهده کرد.
🔸شکلگیری موج محبت به یتیم بعد از فقدان پدر، خود یک پدیده جدید اجتماعی و برخوردار از ظرفیت انباشته انسانی و سرمایۀ اجتماعی است. علاوه بر این، هرچند فقدان پدر موجب یتیمیِ فرد میشود، نوعی از مسئولیت زودهنگام و استقلال در نظر و عمل را برای فرد یتیم ببار میآورد و رشد و ترقی او را سرعت میبخشد.
🔸همین حس تنهایی و ضرورت بازسازی خود موجب میشود که یتیمها نه فقط نسبت به خود بلکه نسبت به دیگر افراد بیسرپرست نیز احساس مسئولیت کنند و در رفع محرومیت دیگران تلاشی مضاعف از خود نشان دهند.
🔸نکته ایجابی دیگر در یتیم، گذرکردن از تابوهای قدیمی و جهش به سمت فضای جدید و دنیایی متفاوت است که گاه موجب میشود سیر طبیعی تکامل اجتماعی از نسل گذشته به نسل بعدی، سیری سریع و جهشی خارقالعاده در فرد یتیم بوجود آید و فاصله مثبت در ناحیه نسلها را در کمترین زمان طی کند.
🔸اکنون به رغم اینکه موضوع «یتیم» در اندیشه اسلامی (قرآن و روایات) و در تاریخ اسلام موضوع برجسته و بسیار مهم است، لیکن نه محققان تاریخی و دپارتمانهای تاریخ اسلام به آن پرداختهاند و مثلا کتابی در باب «تاریخ یتیم در اسلام» نوشتهاند، و نه اندیشمندان در حوزه علوم اجتماعی و جامعهشناسی در مورد فرصتها و تهدیدهای یتیم در جامعۀ اسلامی و جهان اسلام اندیشه میکنند و نسبت به آیندۀ تمدنی آن توجه میکنند.
🔸فقدان نگاه تاریخی به موضوع یتیم باعث شده است که ما ندانیم که یتیمهایی مانند حضرت محمد (صلیاللهعلیهوآله) در تاریخ اسلام در چه مکانیسمی تبدیل به کنشگران تمدنی و افرادی در مقیاس امت (یتیم ـ امت) شده و توانستهاند نظام جدیدی از مناسبات کلان انسانی را رقم بزنند.
🔸 همینطور فقدان نگاه اجتماعی و حتی تمدنی به موضوع «یتیم» در اکنون جهان اسلام موجب شده است که نخبگان ما در بارۀ وضعیت جامعۀ یتیمها در دنیای معاصر اسلام و آسیبها و فرصتهای موجود آن نیاندیشند و سیاستگزاریهای فرهنگی و حتی تمدنی مربوط به یتیم را به انجام نرسانند.
🔸این در حالی است که علاوه بر ایتام برجا مانده از فوتیهای حوادث طبیعی (سیل و زلزله) و فوتیهای کرونایی، در امروز جهان اسلام که آغشته به جنگهای مذهبی و قومی (البته با حمایت غرب) بوده است، موضوع یتیم یکی از مسئلههای جاری جهان اسلام در لبنان، یمن، عراق، سوریه، و حتی ایران امروز (فرزندان برجامانده از دوران دفاع مقدس و دفاع حرم) است.
🔸در این باره، همانطور که بیتوجهی عالمان و پژوهشگران میتواند زمینه را برای آسیبزایی و آسیبپذیری یتیمان در جامعه جهانی اسلام فراهم سازد، توجه و تأکید بر موضوع یتیمان دنیای اسلام از جهاتی میتواند فرصتها و ظرفیتهای جدیدی را در رشد و تعالی جمعیت متفاوت و شکلگیری نسل یتیم ـ امتها (یتیمانی که میتوانند در سطح امت اسلام نقشآفرینی کنند) خلق نماید.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
هدایت شده از علوم انسانی اسلامی
▫️ تشریح برنامههای همایش بینالمللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه مصباح یزدی در گفتوگوی خبرنگار مفتاح اندیشه با دبیر اجرایی همایش
🔹 علوم انسانی بهمنزله نرمافزار مدیریت جامعه است و اسلامیسازی این علوم را میتوان مهمترین پیششرط به بارنشستن شجره طیبه انقلاب اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی دانست. طرح سترگ اسلامیسازی علوم انسانی را متفکرانی بصیر بر اساس مبانی عقلی و آموزههای وحیانی پایهگذاری کرده و به پیش بردهاند.
🔹 فیلسوف و اندیشمند فرزانه، علامه محمدتقی مصباح یزدی(رضواناللهتعالیعلیه) یکی از پیشگامان و پرچمداران این حرکت عظیم بود که با گام نهادن در مسیر معرفت توحیدی، مرزهای دانش در حوزههای مختلف علوم انسانی را درنوردید، و با تکیه بر اندیشه ناب اسلامی، تحولی عظیم در این عرصه رقم زد.
💫 اهداف این همایش را بدین شرح میتوان خلاصه کرد؛
الف) آشناسازی بیشتر جامعه علمی و نخبگانی داخل و خارج از کشور با آرا و اندیشههای علامه مصباح در زمینه علوم انسانی اسلامی.
ب) بررسی و تبیین آرا و اندیشههای علامه مصباح در زمینه علوم انسانی اسلامی.
ج) بهرهگیری از ظرفیتهای منظومه فکری علامه مصباح برای تولید علوم اسلامی و اسلامیسازی علوم انسانی.
د) گسترش و غنیسازی کمی و کیفی متون و منابع در زمینه علوم انسانی اسلامی.
http://meftahandishe.com/?p=25000
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@OlomEnsaniEslami
▫️فروش مجازی کتاب : «الٰهیات تمدّنی» (با رویکرد مقایسهای به فلسفه دین معاصر و تأکید بر اندیشههای کلامی علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی)
🔹این کتاب نوشتۀ استاد محمدرضا خاکی قراملکی در ۹۵۰ صفحه (۱۴۰ هزار تومان) که با تخفیفِ ۲۰ درصدی ۱۱۲ هزار تومان و ارسال پُستیِ رایگان تحویل خریدار می شود.
🔹دانش الهیات، درصورتیکه روشمند و مستند و همراه با حجیّت باشد، مانع حقیقی اعوجاج و مغشوش شدن فهم دین از طریق «روشهای تأویلی» و «هرمنوتیکی» و «پدیدارشناختی» میگردد.
🔹سطح تفقه دینیِ حاصلشده در کلام و الهیات موجود، به دلیل عدم تکاملِ مبانی و روشِ آن و نیز عدم تکامل در موضوع و سطح خطابات آن، کفایت و قدرت حل مسئلههای تمدنی و اجتماعی را ندارد. ازاینرو، بایستی الهیات از «وضعیت انتزاعی» و «فردی» ارتقاء یافته و به یک «الهیات تمدنی» و الهیات ناظر بر شدن و تکامل، تحول یابد.
✨ لینک خرید آسان:
https://ppng.ir/d/8cDv
✨ پیام در شبکههای مجازی:
@tamaddonnovin
✨ شماره تماس:
09104646212
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
May 11
▫️فایل صوتی نشست تخصصی با موضوع «درآمدی بر فهم تمدنی از قرآن» با ارائه حجت الاسلام دکتر حبیب اله بابایی
🔹دبیر جلسه: سرکار خانم زهرا محمودی
🔹مکان : دانشگاه قم (پاییز ۱۴۰۰)
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN