▫️برگزاری همایش بین المللی «جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام» ۵ و ۶ اسفند ۱۳۹۸ در تهران
🔹مهلت ارسال مقالات تا ۱۵ دیماه ۱۳۹۸
🔸همایش بینالمللی «جایگاه زن در تمدن ایران و اسلام»، به همت بنیاد ایرانشناسی و با همکاری کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران برگزار می شود.
https://b2n.ir/643835
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️برگزاری نشست علمی - تخصصی «بررسی اندیشه های تمدن ساز امام موسی صدر»
🔹با حضور اساتید محترم حجت الاسلام محسن الویری، دکتر شریف لک زایی، دکتر اصغر منتظر القائم و دکتر علیرضا هزار
🔸دوشنبه ۲ دی ماه ۱۳۹۸ ساعت ۱۳ الی ۱۷
🔸تالار گروه معارف دانشگاه اصفهان
https://b2n.ir/773338
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▪️صوت پنجاهمین جلسه گروه علمی فلسفه هنر و ارتباطات با موضوع “ تحوّل در دستگاه محاسباتی لازمه هنر و ارتباطات تمدن ساز” (جلسه دوم)
🔹با ارائه “حجت الاسلام و المسلمین سید مرتضی حسینی الهاشمی“ و با حضور اعضاء محترم گروه
🔸سه شنبه ۱۰ دی ۹۸ ساعت ۱۹
🔸مجمع عالی حکمت اسلامی
▪️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس▪️
@TamadonEN
▪️نشست علمی " نقش علوم عقلی در تمدن نوین اسلامی " با حضور کارشناسان حجج دکتر محسن الویری ، دکتر حبیب الله بابایی ، دکتر حمید پارسانیا
🔹مکان : سالن اجتماعات مجمع عالی حکمت اسلامی (قم ، خیابان ۱۹ دی ، کوچه۱۰ ، کوچه ۲)
🔹زمان : پنج شنبه ۱۹ دی ماه ۹۸ ساعت ۹ الی ۱۲ساعت
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️حجت الاسلام دکتر احمد رهدار آیا نسخه ی کاملی از تمدن اسلامی محقّق خواهد شد؟
🔹تمدّن ظرف و بستری است که اسلام میتواند در آن ظرف و بستر بهصورت تام و تمام تحقق پیدا کند به تعبیر دیگر، تمدن بستر تحقق تام و تمام اسلام در عینیت خارجی است.
🔹تا به حال نسخههای ناقصی از تمدّن، در بستر تاریخ اسلام وجود داشته است و به تعبیر دیگر ظهورات تمدنی در طول تاریخ به وجود آمدهاند اما تحقّق کامل این نسخه از تمدّن را فقط می شود در حکومت حضرتمهدی(عجل الله تعالی فرجه) جستجو کرد. یعنی در آن زمان، صورت کامل و ناب از تمدن اسلامی محقق خواهد شد.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️معرفی کتاب "اسلام تمدن آیندگان" اثر جناب آقای یوسف قرضاوی ؛ مترجم: جناب آقای ابوالفضل احمدی
▪️کتاب اسلام تمدن آیندگان ترجمه «الاسلام حضاره الغد» اثر یوسف قرضاوی است که توسط آقای ابوالفضل احمدی به فارسی ترجمه شده است. مولف ضمن تبیین ماهیت تمدن کنونی جهان که تمدن غربی است و بیان ویژگیهای فکری آن به توضیح آفات این تمدن و پیامدهای آن بر حیات بشری می پردازد.
🔹همچنین با بیان علل و عوامل نابودی امتها از دیدگاه قرآن و توضیح آسیب شناسی تمدنها، به چیستی تمدنی که جهان در آرزوی آن است می پردازد.
🔹 این تمدن که ویژگیهای توازن و تکامل را در خود دارد و می تواند نیازهای بشر امروز را پاسخ دهد چیزی جز تمدن اسلام نیست.
🔹نویسنده در فصلی موانع گرایش و هدایت غرب به اسلام را نیز مورد بررسی قرار می دهد. از مواردی که کتاب را قابل توجه می کند ارائه آمار و گزارشهایی از آفات تمدن غربی و نقدهای وارد به تمدن غرب است که توسط خود غربیان انجام شده است.
🔹همچنین ارائه دیدگاه قرآنی و اسلامی در مورد انواع تمدنها و همچنین تمدن اسلامی از نقاط قوت این اثر محسوب می شود.
🔹عناوین فصول پنج گانه کتاب عبارتند از: ماهیت تمدن کنونی و ویژگیهای فکری آن، آفات تمدن کنونی و پیامدهای آن بر حیات بشری، به صدا درآوردن زنگ خطر به وسیله خردمندان غرب، چیستی تمدنی که جهان در آرزوی آن است و موانعی برای گرایش و هدایت غرب به اسلام.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
♦️عدالت در تمدن سازی از منظر امام♦️
🔹تمدن اسلامی تمدنی است که مبتنی بر حیات دینی و ایدئولوژی درون دینی میباشد که اندیشمندان مسلمان از درون مبانی معرفتی دینی، تئوری آن را ارائه میدهند.
🔹تمدن اسلامی به عنوان نمونه کاملی از تمدن دینی شاخصههایی دارد که منبعث از قرآن و سنت بوده و یکی از عمده ترین شاخصهای تمدن اسلامی بحث عدالت میباشد.
حجت الاسلام محمود کارگر بخش اول
▫️به گزارش خبرنگار وسائل، عدالت یکی از مولفههای جایگاه عدالت در تمدنسازی از منظر امام خمینی(ره)مهم در نگاه رهبر معظم انقلاب است؛ ایشان این مولفه را در بیانیه گام دوم هم به صورت مشهود مورد تاکید قرار داده اند.
🔸آرمان عدالت همواره در طول تاریخ جزء آمال انسانهای آزاده و ستمدیده جهان بوده است به گونهای که در ادیان و آیینهای متعدد در سطح جهان مباحثی از عدالت وجود دارد و همه آنها متفق بر این هستند که منجی در زیر پرچم عدالت، جهان را به یکپارچگی و همبستگی میرساند.
🔸بنابراین وجه مشترک ملتهای جهان در تعریف موعود آخرالزمانی وعده ایجاد دولت عادلانه و نابود کردن ستم ظالمان در جهان میباشد. عدالت از شئون و مقومات وجود و محور زندگانی انسان است که بدون آن آدمیان معنای زندگی را در نمییابد و جامعه نیز جز با قیام به قسط و گسترش آن قوام نمییابد.
🔸حکمت سیاسی ما که در بنیان و محتوا اسلامی است با هدف قرار دادن سعادت حقیقی انسان و برای رسیدن به آن بر اساس فطرت و عقل و آزادی، عدالت را به مثابه خط مستقیم و سیر اعتدالی ترسیم کرد که تنها راه رسیدن انسان و جامعه به سعادت است.
🔸در این راستا مصاحبهای با حجت الاسلام محمود کارگر، دانش آموخته سطح چهار حوزه علمیه قم و فارغالتحصیل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه باقرالعلوم(ع)،(گرایش اندیشه سیاسی اسلام)، انجام دادهایم که بخش نخست آن تحت عنوان «جایگاه عدالت در تمدنسازی از منظر رهبر معظم انقلاب» تقدیم خوانندگان شد و مصاحبه دوم با عنوان «جایگاه عدالت در تمدنسازی از منظر امام خمینی» در این نوشتار تقدیم خوانندگان می شود:
▪️وسائل ـ به عنوان مطلع کلام یک بحث مقدماتی پیرامون عدالت، تمدن و پیشینه این بحث به خصوص در حوزه نظریهپردازی و مکتوباتی که در این زمینه وجود دارد برای مخاطبان داشته باشد.
🔸ضمن تشکر از پایگاه وسائل که فرصت مناسب برای ارائه مباحثی که نیاز روز و دغدغه امروز جامعه ما است را برای خوانندگان و مطالبه کنندگان فراهم می کند، نکته قابل توجه در اینجا تعاریف متعدد و متنوع از عدالت است؛ برخی چون فلاسفه یونان باستان عدالت را قرار دادن هر شیء بر سر جای خود میدانستند؛ عدهای چون لیبرالها با نگاهی مبتنی بر استحقاق به این مفهوم نگریستهاند و برخی نیز چون سوسیالیتها نسبت به این موضوع رویکردی توزیعی را برگزیدهاند. اسلام، آخرین دین الهی، نیز بر عدالت تاکید بسیار کرده است که البته به دلیل کم توجهی اندیشمندان اسلامی به چنین موضوع اساسی آن گونه که باید حق مطلب ادا نشده است.
🔸در مورد بحث تمدن، میتوان گفت که تمدنها بر اساس نوع تکوین، اشکال مختلفی دارند و هر یک دارای ویژگیهایی هستند که میتوان به وسیله آن تمدنها را از یکدیگر باز شناخت و تقسیم بندی کرد. تمدن اسلامی تمدنی است که مبتنی بر حیات دینی و ایدئولوژی درون دینی میباشد که اندیشمندان مسلمان از درون مبانی معرفتی دینی، تئوری آن را ارائه میدهند.
🔸تمدن اسلامی به عنوان نمونه کاملی از تمدن دینی شاخصههایی دارد که آن را از دیگر تمدنها متمایز مینماید این شاخصهها منبعث از قرآن و سنت بوده و یکی از عمده ترین شاخصهای تمدن اسلامی بحث عدالت میباشد. عدالت یکی از گوشنوازترین واژهها در طول تاریخ کهن بوده که هنوز تازگی خویش را حفظ کرده است به گونه ای که امروز به اصلیترین و مهمترین مبحث فلسفه سیاسی بدل شده است.
🔸در میان ادیان الهی، دین حنیف اسلام تاکید ویژهای بر عدالت و برابری دارد و به طور خاص، اولیای بزرگوار مذهب تشیع، نه فقط در میان نظر، به موضوع عدالت توجه خاص کردهاند تا جایی که عدلیه هم نامیده شدند، بلکه در میدان عمل اجتماعی نیز گاه جان بر سر آرمان عدالت خواهی و حق طلبی نهادند.
🔸بحث تمدن و عدالت از مباحث مهم در پژوهشهای فلاسفه سیاسی و پژوهشگران عصر حاضر میباشد که به صورت عدالت در اندیشه متفکرانی مانند فارابی، امام و امام خامنهای در لابهلای کتابها پیدا میشود. گاهی هم پیرامون موضوع تمدن مطالبی در فصلنامهها و مقالات پژوهشی توسط اساتید نوشته شده است که نیاز به پژوهش در این زمینه بسیار زیاد احساس میشود زیرا انقلاب اسلامی که در پی تحقق تمدن اسلامی است باید نسبت به این مقوله توسط اساتید و دانشجویان مورد بررسی قرار بگیرد.
ادامه دارد ...
vasael.ir/00043u
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️متن مقاله " گرایش اجتماعی در تفاسیر قرآن پیشران موثر در شکل گیری و شکوفایی تمدن نوین اسلامی " اثر محمد مولوی( استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره))
🔹چاپ شده در دو فصلنامه آینده پژوهی ایران ( سال دوم ، شماره سوم ، پاییز و زمستان ۱۳۹۶)
🔹یکی از گرایشهای جدید در تفسیر که در یکصدساله اخیر مورد توجه مفسران قرآن قرار گرفته، رویکرد اجتماعی به قرآن است. در این رویکرد، مفسر قرآن درصدد تلاش برای حل مشکلات اجتماعی، پاسخگویی به شبهات و نیازهای عصر جدید، توجه به جهتگیریهای عصری درباره مسائل اجتماعی برای ساختن تمدنی مبتنیبر قرآن و آموزههای وحیانی است.
🔹این پژوهش با روش توصیفی ـ تحلیلی درصدد است تا نشان دهد که رویکرد اجتماعی به قرآن، از جهات گوناگونی بر شکلگیری و شکوفایی تمدن نوین اسلامی تأثیر زیادی دارد. برخی از مهمترین این موارد عبارتاند از: هویتبخشی به جامعه اسلامی؛ عینی کردن ارزشها و بهصحنه آوردن تعالیم قرآن؛ تطابق دادن آموزهها با ظرفیت اجتماعی در قلمرو حیات انسانها؛ وحدت بخشیدن به امت اسلامی برای مقابله با دشمنان؛ تبیین سنتهای الهی درباره حیات و زوال تمدنها؛ معرفی نظامهای سیاسی، اجتماعی و اخلاقی مبتنیبر آموزههای قرآنی؛ و توجه به تعلیم و تربیت نسلی نو مبتنیبر آموزههای قرآنی برای ساختن تمدنی نوین، مطابق با معارف حقیقی اسلام...
متن کامل در
yon.ir/om4jy
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
♦️شهادت گامی به سوی تمدن نوین♦️
▫️ده عبرت تمدنی از شهادت حاج قاسم از نگاه دکتر عبدالحسین خسروپناه
🔹شهادت حاج قاسم درسها و عبرتهای زیادی به ملت و دولت ایران و جهان اسلام عطا کرد؛ اگر بصیرتی باشد:
۱. دیدگاه "دنیای امروز دنیای مذاکره است نه موشک" به شدت ابطال شد چون سردار دلها را با موشک آمریکایی زدند.
۲. آمریکا از نابودکننده داعش کینه داشت و گستاخانه و احمقانه قهرمان مبارزه با تروریسم را به شهادت رساند، چون خود، تروریست و پرورانده تروریسم است.
۳. قوانین و تعهدات بینالمللی برای آمریکا ارزشی ندارد. چون با استکبار تمام، مستشار قانونی دولت عراق را ترور کرد و لذا دلخوشی به برجام و fatf و غیره، بیخردی محض است.
۴. آمریکا با شهادت مجاهدان ایرانی و عراقی نشان داد که نه تنها دشمن ایران بلکه دشمن عراق و همه بلاد اسلامی است.
۵. اقتدار سیاسی و علمی و اقتصادی و نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی و در یک عنوان مدیریت جهادی حاج قاسمی، تنها راه خروج از تحریمهاست؛ نه پشت میز نشستن و به اجانب دلخوش شدن.
۶. مقاومت جهانی باید استمرار یابد و الّا جنایتهای شیطان بزرگ ادامه خواهد یافت.
۷. وحدت ایرانیان با هم و وحدت ایران و عراق و وحدت جهان اسلام، ضرورتی تمدنی است.
۸. عصبانیت استکبار جهانی از حاج قاسم به جهت ولایتمداری او بود چون میدانست ولایت، محور مقاومت است.
۹. آمریکا به طور مستقیم مالک اشتر را ترور کرد و به نوکرانش نسپرد؛ تا کمر علیِ زمانه را خم کند؛ غافل از اینکه شهادت حاج قاسم به دست شیطان بزرگ، میلیونها مالک اشتر علی را تربیت کرد.
۱۰. ذلت و هراس آمریکا و نوکرانش با شهادت سردار قلبها نمایان شد؛ پس ای کسانی که ایمان آوردهاید! اقتدار آمریکای جنایتکار را باور نکنید و از او نهراسید و کدخدایش نخوانید.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️کتاب " عرفان سياسي و تمدنسازي اسلامي " تأليف سيدمحمدحسين متولي امامي
🔹عرفان سياسي، عرفاني است كه در بستر انقلاب اسلامي بار ديگر شكوفا شد و تنها مسيري است كه ما را وارد عالَم امام و شهدا ميكند.
🔹تنها اين عرفان است كه امكان تحقق "تمدن نوين اسلامي" را فراهم مينماید و جوان مؤمن انقلابي را در عين حضور سياسياش، در مسير عارفان قرار ميدهد.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
♦️عدالت در تمدن سازی از منظر امام♦️
🔹یکی از معانی تمدن که از جملات امام خمینی(ره) استنباط میشود معنای پیشرفت و آبادانی است. ایشان پیشرفتهای صنعتی و اقتصادی در قالب آبادانی و تاسیس نهادها و ساخت ابزارهای جدید را از مصادیق تمدن میشمارد.
🔹امام خمینی(ره) بزرگترین چالش در نهضت اسلامی را شرق و غربزدگی میدانستند که دنبال تهی کردن جامعه مسلمانان از پیشرفت و مبانی اسلامی هستند.
حجت الاسلام محمود کارگر بخش دوم
▫️به گزارش خبرنگار وسائل، عدالت یکی از مولفههای جایگاه عدالت در تمدنسازی از منظر امام خمینی(ره)مهم در نگاه رهبر معظم انقلاب است؛ ایشان این مولفه را در بیانیه گام دوم هم به صورت مشهود مورد تاکید قرار داده اند.
🔸در این راستا مصاحبهای با حجت الاسلام محمود کارگر، دانش آموخته سطح چهار حوزه علمیه قم و فارغالتحصیل مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه باقرالعلوم(ع)،(گرایش اندیشه سیاسی اسلام)، انجام دادهایم که بخش نخست آن تحت عنوان «جایگاه عدالت در تمدنسازی از منظر رهبر معظم انقلاب» تقدیم خوانندگان شد و مصاحبه دوم با عنوان «جایگاه عدالت در تمدنسازی از منظر امام خمینی» در این نوشتار تقدیم خوانندگان می شود:
🔸در بحث تمدن کتابهایی به صورت مجزا با محوریت تمدن نوین اسلامی نوشته شده است که میتوان به کتاب اندیشه تمدن نوین اسلامی از آیت الله سیدمحمدمهدی میرباقری و بینش تمدنی از حجت الاسلام حسین مهدیزاده و تمدن برتر از موسی نجفی و مهندسی تمدن اسلامی از عبدالعلی رضایی و تمدن اسلامی از محمد حسین علیجان زاده روشن اشاره کرد که تنها این کتاب اخیر بیانات رهبر معظم انقلاب را تدوین کرده است.
🔸مقالههایی هم درباره تمدن اسلامی وجود دارد؛ مثلا فرایند تحقق تمدن اسلامی از منظر مقام معظم رهبری از دکتر معینی پور و مقاله تمدن اسلامی از دیدگاه امام خمینی(ره) از یحیی فوزی اشاره کرد که هر کدام پیرامون گوشه از موضوع تمدن میپردازند درحالی که موضوع پژوهشی ما جایگاه عدالت در تمدن سازی از دیدگاه فارابی، امام(ره) و مقام معظم رهبری میباشد که پیشینه ای با این عنوان پیدا نگردیده است.
🔸درباره اندیشه متفکرانی مانند فارابی، امام(ره) و مقام معظم رهبری نسبت به موضوع عدالت و تمدن مباحث مهمی توسط پژوهشگران در کتابها و پایاننامهها وجود دارد. برای نمونه میتوان به کتاب نقد و بررسی نظریه عدالت دکتر واعظی که به مباحث عدالت فارابی به صورت مختصر و کتاب نظریه عدالت از دیدگاه فارابی، امام و شهید صدر و کتاب اندیشه سیاسی امام خمینی از آقای دکتر محمدحسین جمشیدی و کتاب عرصههای عدالت در کلام مقام معظم رهبری از موسسه فرهنگی سراج اندیشه و مقاله جایگاه عدالت در دولت کرامت محور از منظر مقام معظم رهبری از رحمت الله مرزوقی که در پیرامون عدالت پرداختهاند، اشاره کرد.
▪️وسائل ـ عدالت و تمدن را در اندیشه امام خمینی(ره)، در حد امکان برای ما تبیین فرمایید.
🔸در اندیشه امام خمینی(ره) مفهوم تمدن در قالب یک تعریف مشخص و ثابتی ارائه نشده است و از همینرو معانی مختلفی از آن برداشت میشود. در برخی موارد ایشان، واژه تمدن را از واژه فرهنگ متمایز و آنها را جداگانه بهکار میبرند که نشان میدهد معنای متفاوتی را از این دو مفهوم مد نظر داشتهاند.
🔸تمدن در جملات امام(ره) به نسبت مخاطبان و شرایط زمانه بیان معانی متعددی پیدا میکند. ایشان بعضی از مباحث را قبل از به ثمر نشستن انقلاب خطاب به شاه داشتهاند و تمدن شاهنشاهی را نقد میکنند و گاهی با نقد تمدن غربی و بیان جایگاه تمدن اسلامی میپردازند که در هر کدام معانی خاصی را بیان مینمایند.
🔸یکی از معانی تمدن که از جملات امام خمینی(ره) استنباط میشود معنای پیشرفت و آبادانی است. ایشان پیشرفتهای صنعتی و اقتصادی در قالب آبادانی و تاسیس نهادها و ساخت ابزارهای جدید را از مصادیق تمدن میشمارد.
▫️غرب گریزی و غرب ستیزی
🔹رهبر کبیر انقلاب در مقابله با جریانهای غربگرا و تمدن غرب مباحثی را بیان داشتهاند:
🔸امام خمینی(ره) بزرگترین چالش در نهضت اسلامی را شرق و غربزدگی میدانستند که دنبال تهی کردن جامعه مسلمانان از پیشرفت و مبانی اسلامی هستند و قبله آمال را غرب معرفی میکنند و در اینجا نیز عدهای غربگرایی را تبلیغ میکنند.
🔸حضرت امام نگاه واقعگرایانهای نسبت به غرب دارند و نباید برداشت این شود که امام نسبت به غرب، نگاه سالبه کلیه داشتهاند؛ زیرا امام مخالف با پیشرفتها و علومی که تولید غرب و شرق است، نیست. امام(ره) با استعمار و فساد در غرب و اینکه غرب عاری از معنویت و ایمان و همه چیز را در قالب امور مادی و تجربی تحلیل میکند مخالفت مینماید.
ادامه دارد ...
vasael.ir/00043u
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️راهکارهایی برای حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی ( وظیفه ملت های منطقه برای نجات از سلطه آمریکا )
🔸رهبر انقلاب اسلامی، در بخش عربی خطبههای نماز جمعه مورخ ۹۸/۱۰/۲۷، خطاب به ملت های منطقه، راه کارهایی را برای نجات منطقه از سلطه آمریکا و همچنین رهایی فلسطین از حاکمیّت بیگانگان صهیونیست ارائه کردند که پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در این اطلاع نگاشت، آنها را مرور میکند.
نسخه قابل چاپ
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=44710
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
♦️علوم انسانی و تمدن نوین اسلامی♦️
🔹یکی از پیش نیازها و الزامات بسیار مهم در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی، تلاش هدفمند به منظور ایجاد تحول مطلوب در علوم انسانی است.
🔹امروزه میبینیم جهان به خصوص دنیای غرب را عملاً دانش آموختگان علوم انسانی در رشته هایی چون سیاست، حقوق، اقتصاد، جامعه شناسی و غیره اداره می کنند.
حجت الاسلام علی نصیری استاد حوزه و دانشگاه
▫️به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح؛ حجتالاسلام والمسلمین علی نصیری، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگویی، اظهار داشت: طبعاً هر علمی برای خودش ارزشمند است اما باید جایگاهش را به درستی در جهت رشد و توسعه یک جامعه و نقش آن در نیل به اهداف مدنظر را شناخت و بر این اساس برای آن ارزش قائل شد و حال آن که متاسفانه به نظر می رسد آن طور که باید و شاید علوم انسانی در کشور ما آن جایگاه و مرتبت لازم را ندارد.
🔸وی با بیان این که علوم انسانی از ابعاد و زوایای مختلف به دانش های مرتبط به انسان به عنوان مدار آفرینش و گل سرسبد خلقت می پردازد، افزود: چنانچه انسان را بعد از مراتب فرشتگان قرار دهیم که این خودش یک بحث فلسفی، قرآنی و عرفانی مبسوطی می طلبد، به هر حال باید توجه داشت انسان خلیفهالله و مسجود فرشتگان است و مرتبه بالایی دارد و لذا بنده معتقدم علومی که به انسان می پردازد باید اشرف علوم باشد و بیشترین توجهات به این دسته از علوم صورت گیرد.
🔸این استاد حوزه و دانشگاه همچنین خاطرنشان کرد: جالب و درس آموز این که دنیای غرب به این مساله البته بر اساس نگاه و جهان بینی خود، خیلی خوب توجه کرده و می داند که علوم انسانی چقدر حساس و مهم و تأثیرگذار است، چه آن که امروزه میبینیم جهان به خصوص دنیای غرب را عملاً دانش آموختگان علوم انسانی در رشته هایی چون سیاست، حقوق، اقتصاد، جامعه شناسی و غیره اداره می کنند.
🔸وی گفت: با این حال متاسفانه در کشور ما گویا قضیه در بسیاری از زمینه ها برعکس است و به همین خاطر نیز بهای لازم به علوم انسانی داده نمی شود که باید برای این قضیه فکری کرد.
🔸حجتالاسلام والمسلمین نصیری افزود: به هر صورت باید توجه داشت که علوم انسانی تمدن ساز، فرهنگ ساز و اندیشه ساز است و ما اگر می خواهیم زمینه ساز تحقق تمدن نوین اسلامی بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب شویم، لازمهاش این است که به علوم انسانی بیش از پیش توجه کرده و مقدمات تحولات مطلوب در این دسته از علوم را فراهم کنیم.
http://meftaah.com/?p=14878
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️عقلانیت و فقه سیاسی در تجربه تمدنی ایران اسلامی (نظریه پیشرفت سیاسی - تمدنی در ایران) اثر حجت الاسلام و المسلمین دکتر ذبیح الله نعیمیان
🔹در پژوهش حاضر، درباره ابعاد مختلف سامان سياسي در عقلانيت ديني ـ تمدني بحث شده است که برايند آن را در ايران دوران معاصر ميتوان ديد. ايران دوره معاصر، آخرين حلقه از تاريخ پيوسته و ناگسستني سياست شمرده ميشود و برايندي از تمام ظرفيتها، امکانات و امتناعهاي تمدني در سياست و سامان سياسي است. ازاينروي بررسي کارنامه اين رويداد تمدني را ميتوان تطور تمدنيِ سياست در ايران تلقي کرد.
🔹 چارچوب کلان روششناسي در پژوهش حاضر، بر مدار دو روششناسي توأمان قرار دارد که نگارنده در اثري مستقل با عنوان بنيادشناسي و زمينهشناسي عقلانيت: روششناسي تحليل انديشههاي رجال ديني ـ سياسي، درباره آن نظريهپردازي کرده و به عنوان روششناسياي به جاي برخي روششناسيهاي معاصر مانند تحليل گفتمان، نظريه بحران اسپريگنز، پديدارشناسي و هرمنوتيک به دست داده است.
www.hatif.ir
🔸قیمت : 99000 تومان؛ 728 صفحه
لینک خرید اینترنتی این کتاب
http://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/4050
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▪️برگزاری هفتمین نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی در مشهد مقدس
🔹عطاءالله رفیعی آتانی، دبیر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی : هفتمین نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی با موضوع «مطالعات نظری تمدن نوین اسلامی»، پنجشنبه ۳ بهمن ماه ۱۳۹۸ در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در مشهد مقدس برپا میشود که در آن اساتید مطرح حوزهی تمدن حضور خواهند داشت.
🔹 این جلسه از ساعت ۸ صبح آغاز و تا حدود ساعت ۲۱ ادامه دارد. در طول این نشست اساتید آخرین و جدیدترین دستاوردهای علمی خود را ارائه کرده و به نقد و بررسی میپردازند که این امر میتواند موجب تضارب آرا شده و از دغدغههای جدید علمی اطلاع یافته و نوآوریهای علمی در معرض ارزیابی متقابل اساتید قرار گیرد.
http://meftaah.com/?p=14951
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@OlomEnsaniEslami
▫️نشست علمی پیرامون بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با موضوع " تجربه عملی فقه حکومتی و نقش بازتولید مفاهیم فقهی تمدن ساز در گام دوم انقلاب اسلامی "
🔹سخنران: حجت الاسلام و المسلمین دکتراحمد رهدار
🔹 سه شنبه 1 بهمن 98 ساعت 18-20
🔹 قم، صفا شهر، کوچه 10 ساختمان مفید، طبقه 4
🔹مخاطبینی که در این جلسه شرکت می کنند نام خود را به آیدی @binesh_qom ارسال کنند.
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️لینک فایل تصویری " مستند غرب ؛ آیا تمدن غرب رو به پایان است یا خیر ؟ "
🔹مستند درباره غرب به روایت پایان تاریخ مغرب زمین با استناد به شواهد و رویدادهای سیاسی و اجتماعی میپردازد.
🔹تمدن مغرب زمین از دیرباز مورد توجه تاریخ نویسان، فلاسفه، جامعه شناسان، مردم شناسان و محققان رشته های مختلف دانش قرار داشته و دارد؛ اینکه غرب چگونه از حضیض تمدنی و مادی به اوج پیشرفتهای مادی دست یافت و چگونه استیلای خود را بر جوامع دیگر قوت بخشید.
🔹در این بین نظریه پایان تاریخ غرب هم از سوی گروهی از جامعه شناسان مطرح شده؛ تاریخی که می رود خودش را به پایان نزدیک سازد و درصدد نابودی خویش برآید.
https://www.aparat.com/v/FRzr3
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
▫️توصیه هایی برای ایجاد تمدن نوین اسلامی و تحول علوم انسانی اسلامی با توجه به بیانیه گام دوم و فقه نظام در کلام رهبر معظم انقلاب :
🔹دانش ، وسیله عزت و قدرت یک کشور است.
🔹هنوز از قله های دانش دنیا بسیار عقبیم ، باید به قله ها دست یابیم.
🔹با شتاب پیش می رویم ولی این شتاب باید سالها با شدت بالا ادامه یابد تا آن عقب ماندگی جبران شود.
🔹این راه را با احساس مسولیت بیشتر و همچون یک جهاد در پیش بگیرید.
🔹به سوء استفاده از دانش مانند آنچه غرب کرد، توصیه نمی کنم .
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN
♦️حضرت زهرا (س) الگوی تمدنی♦️
🔹شخصیتی مثل حضرت زهرا(س)، نه فقط الگو برای زنان یا زنان در زمان و مکان خاص، که الگو برای انسان به معنای عام است.
🔹الگوبرداری از ابعاد مختلف زندگی فاطمه زهرا(س) برای همه ادوار و همه افراد اعم از زن و مرد کاربردی و موثر است، از اخلاق نیک، حیا و حجاب ظاهری و باطنی گرفته تا دفاع تمام قد از ولایت.
آیت الله ابوالقاسم علیدوست بخش نخست
▫️به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح؛ همه جوامع برای خود الگویی دارند، این الگو می تواند از اسطورههایی خیالی باشد که در داستانهای هر قوم و ملیتی به مثابه قهرمانی درستکار جلوه کرده و یا می تواند حقیقتا شخصیتی باشد که با اقدامات خود در تاریخ ماندگار شده است. اما خدای متعال برای ما مسلمانان به ویژه شیعیان الگوهای چهاردهگانه ای قرار داده که با الهام از آنها می توانیم مسیر سعادت را بی خطر طی کنیم.
▫️حضرت زهرای مرضیه(س) به عنوان امالائمه(ع) یکی از بهترین این الگوهای چهاردهگانه هستند که در آستانه سالروز شهادت ایشان با آیتالله ابوالقاسم علیدوست، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره وجوه الگوبخش سبک زندگی و سیره آن حضرت(ع) گفتگویی صورت گرفته است که مشروح آن تقدیم حضورتان میشود:
▪️با توجه به اینکه در ایام شهادت حضرت زهرا(س) قرار گرفته ایم، به نظرتان در روزگار کنونی چگونه می توانیم به بهترین شکل از سیره حضرت(ع) الگوبرداری و در سبک زندگی خود از روش و منش آن بانوی بزرگوار استفاده کنیم؟
🔸بارها گفته شده است که شخصیتی مثل حضرت زهرا(س)، نه فقط الگو برای زنان یا زنان در زمان و مکان خاص، که الگو برای انسان به معنای عام است. این ادعا نیست و کسی که بی طرف هم باشد، اگر روش و منش و افکار حضرت فاطمه(س) را دنبال کند به این نتیجه می رسد.
🔸نکته دیگر اینکه گاهی برخی شخصیت ها ممکن است شخصیتی جهانی یا جاودان داشته باشند اما جامع نیستند یعنی در بُعد خاصی به عنوان الگو شناخته می شوند، ممکن است زن یا مردی دانشمندی برجسته یا خدمتگزار و مصلح اجتماعی باشد اما الزاما در خانه موفق نباشد.
🔸در مورد حضرت زهرا(س) وقتی هر نوع تعصب را کنار می گذاریم به این نتیجه می رسیم که ایشان الگویی جامع برای ما است در نتیجه با آن خصوصیات قبلی، می توان گفت که آن حضرت(س) شخصیتی کامل برای همه شئون مورد نیاز انسان ها، جهانی و جاودان است.
🔸با توجه به این مساله الگوبرداری از ابعاد مختلف زندگی فاطمه زهرا(س) برای همه ادوار و همه افراد اعم از زن و مرد کاربردی و موثر است، از اخلاق نیک، حیا و حجاب ظاهری و باطنی گرفته تا دفاع تمام قد از ولایت. بنابراین، در روزگار کنونی که تا این اندازه معنویت در زندگی بشر کمرنگ شده است، تاسی به شخصیتی چون فاطمه زهرا(س) می تواند تاثیری شگرف بر سبک زندگی های ما داشته باشد.
▪️پاسخ به کسانی که می گویند حضرت زهرا(س) معصوم و دختر پیامبر(ص) است و الگوبرداری از ایشان ممکن نیست، چیست؟
🔸قبل از پاسخ به این پرسش مقدمه ای را بیان می کنم، انسان گاهی وقت ها آن روحیه فرافکنی اش غالب می شود که چنین تعابیری را به کار می برد. در واقع برای اینکه وجدان خود را راضی کند فرافکنی می کند، مثلا به یک دانشمند می گوییم فلان دانشمند را نگاه کن اما آن دانش اموز می آید به تعبیر من «تهمت نبوغ» می زند و می گوید: او نابغه بود! بعدها که زندگی آن معلم را مطالعه می کنیم می بینیم که اتفاقا نابغه هم نبوده فقط تلاش کرده است.
🔸بنابراین ما نمی گوییم همه انسان ها از توفیق مساوی برخوردار هستند، البته این جای بحث کلامی دارد اما مسیر رشد برای هیچ انسانی بسته نیست، به این معنا که انسان می تواند آن شخصیت ها را اسوه قرار دهد و در مسیر آنها قدم بردارد.
ادامه دارد ...
http://meftaah.com/?p=15061
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس♦️
@TamadonEN