✳ دکتر رفیعی آتانی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
📌اگر قرار است ما برای مسائل اقتصادی #راهحل پیدا کنیم که باید هم پیدا کنیم، باید بدانیم که آنها راهحلهای اقتصادی نیستند، بلکه #فرهنگی هستند.
📌چنانچه در جنگ هشت ساله که یک جنگ نظامی خیلی سخت، سنگین و خونین بود هم با یک #تحول_فرهنگی پیروز شدیم و #انسان تربیت کردیم...❗️ انسانهایی که در متن فرهنگ و مبانی انقلاب اسلامی تربیت شدند، وقتی نظامی شدند، جنگ را به پیروزی رساندند...❗️
✳️ کانال رسمی دکتر رفیعی آتانی:
https://eitaa.com/rafeieatani
یک مسئولی درجمع دانشجویان درمریخ گفته قیمت بنزین،گاز،برق و...در ایران زیادی ارزان است!
نسبت به چی؟
نسبت به حقوق کارگر در کشورهای اروپایی و کشورهای حوزه خلیج فارس؟
مگردرآمد کارگروکارمند ایرانی را به سطح درآمد اروپاییها رساندهاید که میخواهید هزینههایش را به آن سطح برسانید؟
#درآمد_ریالی_هزینه_دلاری
دغدغه هایم را اینجا به اشتراک میگذارم:
✅https://eitaa.com/Tamooll
✅ اقتصاد اسلامی از منظر امام جعفر صادق علیه السلام
نقل شده امام جعفر صادق علیهالسلام فرمودند:
« آیا چنان تصور میکنی که خداوند، کسی را که مالی داده به خاطر کرامتش بر او است و فرد محروم از آن را خوار شمرده است؟ هرگز!
بلکه مال، مال خداست، و آن را نزد اشخاص به امانت میگذارد، و بر ایشان روا میدارد که از آن با میانه روی بخورند و با میانه روی بنوشند و با میانه روی بپوشند و با میانه روی ازدواج کنند و با میانه روی از مرکب استفاده کنند.
و هر چه جز آن (مصرف اقتصادی) باشد، به فقرای مؤمنان دهند و به نابسامانی زندگی ایشان سامان بخشند.
پس هر کس چنین کند، خوردنی و نوشیدنی و سواری و مرکب و زناشویی او حلال است و هر کس، چنین نکند، بر او حرام خواهد بود. سپس فرمود: اسراف مکنید که خدا مسرفان را دوست نمی دارد.
آیا خیال میکنی که چون خدا به کسی مالی دهد و او را در آن امین بداند، به وی این اجازه را می دهد که اسبی را به ده هزار درهم برای سوار شدن خود بخرد؛ در صورتی که اسبی به بهای بیست درهم برای او کافی باشد. و [خداوند در قرآن] فرمود: اسراف نکنید که خداوند اسرافکاران را دوست ندارد.»
📚وسائل الشیعة ج۱۱ ص۵۰۰، تفسیر العیاشی ج۲ ص۱۳، تفسير الصافي ج۲ ص۱۹۰
دغدغه هایم را اینجا به اشتراک میگذارم:
✅https://eitaa.com/Tamooll
تفسیربرخی از نمایندگان ونامزدهای مجلس ازاقتصادخصوصی اصل 44 قانون اساسی،همان #اقتصاد_سرمایه_داری است.
این #غلط است!
اقتصادسرمایه داری ازمنظر این افراد رونق مجموعه های مانندفروشگاههای زنجیرهای وشهرفرش هاوشهر لوازم خانگی هاست که ثمره آن #نابودی_بنگاه_های_کوچک و #کاسب_های_خرد است.
#اصل۴۴قانون_اساسی
دغدغه هایم را اینجا به اشتراک میگذارم:
✅https://eitaa.com/Tamooll
سیاسی باشید،
پر مطالعه باشید،
بیقرار باشید....
١۶ آذرماه
روز دانشجو مبارک
سیره اقتصادی حضرت محمد صلی الله علیه:
#عدالت_در_توزیع قبل از #تولید
بخش اول:
«تفکیک مالکیت و انحصارزدایی از منابع عمومی»
_با نزول آیات انفال و فیء، ملاکهای مالکیت عهد جاهلی که مبتنی بر نفع شخصی، زور و تصرفات جائرانه بود کنار گذاشته شد و مالکیتهای سهگانه (خصوصی، دولتی و عمومی) تفکیک و مرزبندی شد. با این سیاست هم از تداول ثروت و انحصارگرایی صاحبان امتیازات ویژه بر منابع عمومی جلوگیری شد و هم گستره مالکیت و حاکمیت دولت برای تأمین مصالح عمومی بیشتر گردید.
_قانون قرقگاه و حِمی جاهلی نهی شد و در اختیار دولت اسلامی قرار گرفت به طوری که افراد حق ندارند بدون انجام کار اقتصادی و بدون اذن حاکم اسلامی منطقۀ ممنوعهای را در زمین و مراتع برای خود ایجاد نمایند.
_پیامبر مردم را در آتش، آب و مرتع شریک دانسته و از محرومساختن دیگران از مازاد آب منع میکردند.
📚انفال،1، حشر، 7، الوافي، ج۱۸، ص۱۰۰۶، وسائلالشیعه، ج۲۵، ص۴۱۷، مستدرك الوسائل، ج۱۷، ص۱۱۴ و الکافي، ج۵، ص۲۹۳.
دغدغه هایم را اینجا به اشتراک میگذارم:
✅https://eitaa.com/Tamooll
سلام علیکم!
#مورد_فوری
به جهت ادامه درمان دخترخانم مبتلا
به بیماری سخت ام اس
نیازمند ٨ میلیون ت هستیم.
دوستان جهت همراهی،
دایرکت خدمتتون هستم.
وعدمون با خدا
یا زهرا(س)
تأمل | یاداشت های وحید منصوری جلیلیان
سیره اقتصادی حضرت محمد صلی الله علیه: #عدالت_در_توزیع قبل از #تولید بخش اول: «تفکیک مالکیت و انحصار
سیره اقتصادی حضرت محمد(صلیاللهعلیهوآله)
بخش دوم!
- #عدالت در #توزیع قبل از #تولید
«#واگذاری_زمین»:
_ قانون احیاء: با این قانون حق بهرهبرداری از زمینهای موات برای همگان،مشروط به اذن حاکم و انجام کار اقتصادی،ضابطهمند گردید. زمینهای مرده وارد چرخه اقتصاد شد و تولید افزایش یافت. محرومین و کمدرآمدان وارد زنجیره تولید شدند و الگوی توزیع منابع و منافع به سمت عدالت پیش رفت.
_إقطاع أراضی: در کنار ایجاد امکان و فرصت برابر برای عموم مردم در احیای زمینهای موات، پیامبر زمینهایی را با مقاصد مختلف به بعضی افراد برای بهرهبرداری باغی و زراعی واگذار کردند. اقطاع در اکثر موارد اختصاص به نیازمندان و کمدرآمدان داشت. کارکرد اصلی این نهاد اقتصادی عمران و آبادانی زمین بود.
_إقطاع الدور: واگذاری عرصه و زمین به مهاجرین برای ساخت مسکن از سیاستهای دیگر پیامبر برای محرومیتزدایی و اصلاح الگوی توزیعی بود.
_أراضی خراجیه: زمینهای کشاورزی، باغات و بستانهایی که از جنگ یا مصالحه با کفار به تصرف مسلمانان درمیآمد، تحت نظارت دولت اسلامی به صورت اجاره، مزارعه و مانند آن به افراد واگذار میشد و خراج آن صرف مسلمانان میشد.
_إقطاع منابع آبی: در راستای انحصارزدایی و توزیع عادلانۀ منابع طبیعی، پیامبر تعدادی از منابع آبی را به بعضی افراد واگذار کردند.
پ.ن. این إقطاعات گاهی مطلق و غالباً مشروط به اسلام، ایمان، احیاء و اصلاح میشد.
📚الکافي، ج۵، ص۲۸۰ و ج۳، ص۵۱۲، ابنسعد، الطبقات الكبرى، ج 1، از ص 273، عبدالحی الکتانی، نظام الحكومه النبويه، ج 1، ص 163، سیدجعفر مرتضی عاملی، الصحيح من سيره النبي الأعظم، ج 27، ص 308-300، علی احمدی میانجی، مکاتیب الرسول، ج 1، ص 350 و ج 3، ص 433، فصل 13؛ الإقطاعات و جمال موسوی، إقطاع در عهد پیامبر، ص 139.شیخ طوسی، المبسوط في فقه الإماميه، ج 3، ص 274، محقق حلی، شرائع الاسلام، ج 3، ص 218، محمدحسن نجفی، جواهر الكلام في شرح شرائع الإسلام، ج 38، ص 55، یاقوت حموی، معجم البلدان، ج 2، ص 117، ابن حجر عسقلاني، الإصابه في تمييز الصحابه، ج 2، ص 79 .
دغدغه هایم را اینجا به اشتراک میگذارم :
✅https://eitaa.com/Tamooll