سیره اقتصادی حضرت محمد صلی الله علیه:
#عدالت_در_توزیع قبل از #تولید
بخش اول:
«تفکیک مالکیت و انحصارزدایی از منابع عمومی»
_با نزول آیات انفال و فیء، ملاکهای مالکیت عهد جاهلی که مبتنی بر نفع شخصی، زور و تصرفات جائرانه بود کنار گذاشته شد و مالکیتهای سهگانه (خصوصی، دولتی و عمومی) تفکیک و مرزبندی شد. با این سیاست هم از تداول ثروت و انحصارگرایی صاحبان امتیازات ویژه بر منابع عمومی جلوگیری شد و هم گستره مالکیت و حاکمیت دولت برای تأمین مصالح عمومی بیشتر گردید.
_قانون قرقگاه و حِمی جاهلی نهی شد و در اختیار دولت اسلامی قرار گرفت به طوری که افراد حق ندارند بدون انجام کار اقتصادی و بدون اذن حاکم اسلامی منطقۀ ممنوعهای را در زمین و مراتع برای خود ایجاد نمایند.
_پیامبر مردم را در آتش، آب و مرتع شریک دانسته و از محرومساختن دیگران از مازاد آب منع میکردند.
📚انفال،1، حشر، 7، الوافي، ج۱۸، ص۱۰۰۶، وسائلالشیعه، ج۲۵، ص۴۱۷، مستدرك الوسائل، ج۱۷، ص۱۱۴ و الکافي، ج۵، ص۲۹۳.
دغدغه هایم را اینجا به اشتراک میگذارم:
✅https://eitaa.com/Tamooll
سلام علیکم!
#مورد_فوری
به جهت ادامه درمان دخترخانم مبتلا
به بیماری سخت ام اس
نیازمند ٨ میلیون ت هستیم.
دوستان جهت همراهی،
دایرکت خدمتتون هستم.
وعدمون با خدا
یا زهرا(س)
تأمل | یاداشت های وحید منصوری جلیلیان
سیره اقتصادی حضرت محمد صلی الله علیه: #عدالت_در_توزیع قبل از #تولید بخش اول: «تفکیک مالکیت و انحصار
سیره اقتصادی حضرت محمد(صلیاللهعلیهوآله)
بخش دوم!
- #عدالت در #توزیع قبل از #تولید
«#واگذاری_زمین»:
_ قانون احیاء: با این قانون حق بهرهبرداری از زمینهای موات برای همگان،مشروط به اذن حاکم و انجام کار اقتصادی،ضابطهمند گردید. زمینهای مرده وارد چرخه اقتصاد شد و تولید افزایش یافت. محرومین و کمدرآمدان وارد زنجیره تولید شدند و الگوی توزیع منابع و منافع به سمت عدالت پیش رفت.
_إقطاع أراضی: در کنار ایجاد امکان و فرصت برابر برای عموم مردم در احیای زمینهای موات، پیامبر زمینهایی را با مقاصد مختلف به بعضی افراد برای بهرهبرداری باغی و زراعی واگذار کردند. اقطاع در اکثر موارد اختصاص به نیازمندان و کمدرآمدان داشت. کارکرد اصلی این نهاد اقتصادی عمران و آبادانی زمین بود.
_إقطاع الدور: واگذاری عرصه و زمین به مهاجرین برای ساخت مسکن از سیاستهای دیگر پیامبر برای محرومیتزدایی و اصلاح الگوی توزیعی بود.
_أراضی خراجیه: زمینهای کشاورزی، باغات و بستانهایی که از جنگ یا مصالحه با کفار به تصرف مسلمانان درمیآمد، تحت نظارت دولت اسلامی به صورت اجاره، مزارعه و مانند آن به افراد واگذار میشد و خراج آن صرف مسلمانان میشد.
_إقطاع منابع آبی: در راستای انحصارزدایی و توزیع عادلانۀ منابع طبیعی، پیامبر تعدادی از منابع آبی را به بعضی افراد واگذار کردند.
پ.ن. این إقطاعات گاهی مطلق و غالباً مشروط به اسلام، ایمان، احیاء و اصلاح میشد.
📚الکافي، ج۵، ص۲۸۰ و ج۳، ص۵۱۲، ابنسعد، الطبقات الكبرى، ج 1، از ص 273، عبدالحی الکتانی، نظام الحكومه النبويه، ج 1، ص 163، سیدجعفر مرتضی عاملی، الصحيح من سيره النبي الأعظم، ج 27، ص 308-300، علی احمدی میانجی، مکاتیب الرسول، ج 1، ص 350 و ج 3، ص 433، فصل 13؛ الإقطاعات و جمال موسوی، إقطاع در عهد پیامبر، ص 139.شیخ طوسی، المبسوط في فقه الإماميه، ج 3، ص 274، محقق حلی، شرائع الاسلام، ج 3، ص 218، محمدحسن نجفی، جواهر الكلام في شرح شرائع الإسلام، ج 38، ص 55، یاقوت حموی، معجم البلدان، ج 2، ص 117، ابن حجر عسقلاني، الإصابه في تمييز الصحابه، ج 2، ص 79 .
دغدغه هایم را اینجا به اشتراک میگذارم :
✅https://eitaa.com/Tamooll
دوستداران ایران!
دلسوزان انقلاب اسلامی!
معتقدان به ولایت فقیه!
خواهش میکنم وقت بگذارید و روایت وزیر اقتصاد دولت اصلاحات را بخوانید از اینکه چگونه آمریکا بجای حمله به ایران، اجرای سیاستهای نئولیبرال را به ما تجویز کرد.
#نه_به_نئولیبرالیسم
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/08/01/2594371/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مردم #خرمشهر_ما مثل همیشه
عاشقانه
پای کار اند...
#فاطمیه
نمونه عملی اقتصاد اسلامی!
خانم مرضیه دباغ:
"یک روز ( در نوفل لوشاتو) برای خرید به بازار رفتم و دیدم پرتقال را ارزان میفروشند. تصمیم گرفتم بیشتر از مصرف روزانه بخرم تا برای چند روز، پرتقال داشته باشیم. هنگامی که لیست خرید را خدمت امام دادم، پرسیدند: «اینهمه پرتقال را چرا خریدهاید؟» عرض کردم: «دیدم ارزان است، گفتم برای چند روز پرتقال داشته باشیم.» فرمودند: «با این کارتان دو گناه مرتکب شدید؛ یکی اینکه بدون آنکه نیازی به این مقدار پرتقال داشته باشیم، خریدید و اسراف کردید، دیگر اینکه عدهای را از خرید میوه ارزان -که استطاعت خریدش را داشتند- محروم کردید. حالا هم پرتقال را پوست بکنید و پرهپره کنید و شب موقعی که مردم برای خواندن نماز میآیند، به آنها تعارف کنید که بخورند. شاید به این ترتیب خدا از سر تقصیرات شما بگذرد!"
📚http://emam.com/posts/view/28235/
پ.ن: این رفتار امام خمینی (رحمت الله علیه) تمام کیان نظام سرمایهداری را که بر اصول خودخواهی، نفع شخصی و لذت گرایی استوار است به چالش میکشد!
دغدغه هایم را اینجا به اشتراک میگذارم :
✅https://eitaa.com/Tamooll
#محفل_اشک_فاطمی
سخنران:
حجت الاسلام سید عبادی
با نوای:
حاج حسین تیرانداز
محمد حسین البوغبیش
محمد بیت حمزه
محمدرضا خانزاده
زمان:
یکشنبه ٢۶ آذرماه ١۴٠٢
( #عصر_شهادت ) ساعت ١۵
مکان:
خرمشهر کوی طالقانی خیابان شهریور نبش زنبق پلاک ٧٨ منزل منصوری جلیلیان
قدم بر دیده 🌹
دغدغه هایم را اینجا به اشتراک میگذارم:
✅ https://eitaa.com/Tamooll
کلیات لایحه بودجه 1403 توسط مجلس رد شد.
قطعا کلیات این لايحه نتیجه ای جز #گران_سازی و #تورم را دربر نداشت.
دولت در بودجه سال 1403 باید تغییر رویکرد دهدو مبناهای محاسباتی خود را از کارشناسانی که راهی جز #گران_سازی ندارند، نگیرد.
#گران_سازی عامل #تورم
دغدغه هایم را اینجا به اشتراک میگذارم:
✅https://eitaa.com/Tamooll