ادامه از فرسته قبلی 👆👆👆
2⃣نگاه جامع و کلان
عنصر بعدی در دستیابی به تحلیل درست و دقیق داشتن نگاه جامع و کلان است.
در غالب موارد حوادث اجتماعی و سیاسی دارای درآمیختگی و درهم تنیدگی هستند علی رغم اینکه هر کدام عوامل و ظرف تحقق خود را دارند و در مجموع یک سیر و حرکت را شکل می دهند.
تحلیل ما از شکست یا پیروزی، توان یا عدم توان، مثبت یا منفی و ... نسبت به یک حادثه باید به نحوی باشد که علاوه بر اینکه آن حادثه را با مشخصات و خصوصیات شخصی آن می بینیم باید جای آن حادثه در نسبت به سایر حوادث و امور دیگر را نیز پیدا کنیم و نگاهی مجدد به همه ی این حوادث داشته باشیم.
ممکن است اگر کسی در هنگامه ی رزم در دل یک لشکر دوربینی را دست بگیرد و از اتفاقاتی که درون این لشکر در حال رخ دادن است فیلم بگیرد، تصاویری را ببیند که حاکی از فشل بودن و به هم ریختگی لشکر است مثلا عده ای کشته می شوند و بر زمین می افتدند، عده ای زخمی شده و از حرکت باز می مانند، سربازی اسلحه از دستش افتاده و توانی برای ادامه مبارزه ندارد، دو همرزم در حال دعوا با یکدیگر بر سر غنیمتی هستند، سربازی در عملی غیر انسانی و غیر شرعی بدون ضرورت اسیری را می کشد، سرباز دیگری از تدبیر فرمانده ناراحت است و ناسزا می گوید و ... ولی این لزوما همه ی ماجرا نیست و لذا ممکن است اگر همین دوربین را بالا ببریم و از آنجا به کل میدان رزم نگاهی بکنیم چه بسا همین لشکر را در حال پیش روی به سمت مواضع دشمن ببینیم.
نگاه کلان و جامع نسبت به نقاط قوت و ضعف، جبهه های رویارویی با دشمن، حرکت جمعی و تاریخی و اموری از این دست می تواند در صحت و دقت تحلیل ما تاثیر گذار باشد.
3⃣دریافت اطلاعات میدانی از منابع موثق
طبیعی است که تحلیل و پیش بینی تحولات آینده صرفا یک فعالیت ذهنی و بر اساس اطلاعات سابق نیست بلکه نیازمند اطلاع از آخرین اتفاقات و حوادث در عالم خارج است. در واقع موضوع تحلیل های ما از وضعیت حال و آینده همین حوادث خارجی و میدانی است و به عبارت دیگر قرار است همین حوادث و اتفاقات را تحلیل کنیم.
در نتیجه اهمیت صحت و وزن این حوادث به وضوح آشکار می شود. اگر اطلاع ما از میدان کم و ناقص باشد، و یا اساساً اطلاعاتی نادرست و کذب داشته باشیم و یا برخی اخبار و اطلاعات برای پر رنگ شود و برخی دیگر کم رنگ و وزن دهی مناسبی به اخبار و اطلاعات نداشته باشیم به احتمال زیاد در تحلیل خود دچار اشتباه می شویم.
در قرآن کریم به ما دستور داده شده است که اگر فاسقی خبر آورد خبر او را بدون تحقیق و راستی آزمایی نپیذیرید چه اینکه ممکن است خبر فاسق خلاف واقع باشد و در نتیجه منجر به گرفتن تصمیمی نادرست شود.
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ جاءَكُمْ فاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصيبُوا قَوْماً بِجَهالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلى ما فَعَلْتُمْ نادِمينَ (6)
به همین مناسبت شایسته است به این نکته توجه شود که یکی از مهمترین راههای دشمن برای برهم زدن دستگاه محاسباتی ما و در نتیجه ارائه ی تحلیلهای غلط و اتخاذ تصمیمات نادرست همین است که نگذارد ما واقعیت خارجی را درست ببینیم. مثلا در شرائط حساس جریان ارجاف و پراکندن شایعه های دروغ و دلهره آور را به راه می اندازد و قرآن هم با حساسیت بالا به پیامبر ص دستور می دهد که با این جریان برخورد سخت و جدی داشته باشد:
لَّئنِ لَّمْ يَنتَهِ الْمُنَفِقُونَ وَ الَّذِينَ فىِ قُلُوبِهِم مَّرَضٌ وَ الْمُرْجِفُونَ فىِ الْمَدِينَةِ لَنُغْرِيَنَّكَ بِهِمْ ثُمَّ لَا يجَُاوِرُونَكَ فِيهَا إِلَّا قَلِيلًا(60)
مَّلْعُونِينَ أَيْنَمَا ثُقِفُواْ أُخِذُواْ وَ قُتِّلُواْ تَقْتِيلًا(61)
سُنَّةَ اللَّهِ فىِ الَّذِينَ خَلَوْاْ مِن قَبْلُ وَ لَن تجَِدَ لِسُنَّةِ اللَّهِ تَبْدِيلًا(62)
همچنین برای ناکام گذاشتن مغرضین و یا به جهت اینکه مومنین از روی غفلت به شایعه پراکنی دامن نزنند دستور می دهد که اخبار مربوط به جنگ و صلح را همینطور برای دیگران بازگو نکنید و به متولیان امر ارجاع دهید:
وَ إِذا جاءَهُمْ أَمْرٌ مِنَ الْأَمْنِ أَوِ الْخَوْفِ أَذاعُوا بِهِ وَ لَوْ رَدُّوهُ إِلَى الرَّسُولِ وَ إِلى أُولِي الْأَمْرِ مِنْهُمْ لَعَلِمَهُ الَّذينَ يَسْتَنْبِطُونَهُ مِنْهُمْ وَ لَوْ لا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَتُهُ لاَتَّبَعْتُمُ الشَّيْطانَ إِلاَّ قَليلاً (83)
ادامه در فرسته بعدی👇👇👇
@Tanbiholomah
ادامه از فرسته قبلی 👆👆👆
برخی افراد در شرائط حساس اخبار را بدون بررسی منتشر می کنند و برای اینکه دروغ هم نگفته باشند می گویند که ما صرفا نقل قول می کنیم و خودمان از صحت و سقم این خبر اطلاعی نداریم و حال آنکه نمی دانند که گاهی اوقات نفس انتشار اخبار ضرر دارد و نباید انجام داد. در نهج البلاغه آمده است: ِ وَ لَا تُحَدِّثِ النَّاسَ بِكُلِّ مَا سَمِعْتَ بِهِ فَكَفَى بِذَلِكَ كَذِباً همین مضمون در روایتی در امالی طوسی در ضمن وصایای رسول خدا ص به اباذر نیز آمده است: يَا أَبَا ذَرٍّ، كَفَى بِالْمَرْءِ كَذِباً أَنْ يُحَدِّثَ بِكُلِّ مَا سَمِعَهُ.
4⃣روحیات و خصوصیات شخصیتی
یکی دیگر از عوامل اثر گذار در ارتقاء سطح تحلیل ها نسبت به وضعیت حال و آینده روحیات شخصی افراد است. فکر انسان از ابعاد احساسی و عادات او جدا نیست و طبیعی است که این ابعاد در فکر تاثیر گذار است. هر چه روحیات، خصال و خصوصیات شخصیتی تکامل یافته تر باشد فکر و اندیشه دقیق تر می تواند کار خود را انجام دهد و اگر قوه عاقله در شخصی مقهور عادات و کمبودهای شخصیتی و درونی نشده باشد می تواند ضعف های درونی خود را تشخیص دهد و مراقبت که این ضعف ها در تحلیل های او اثر نگذارد.
مثلا ممکن است در یک واقعه انسان ترسو، یا بخیل به گونه ای تحلیل کنند و در نتیجه تصمیم بگیرند ولی انسان شجاع و کریم به گونه ای دیگر.
به همین جهت است که در نامه امیر المومنین به مالک اشتر حضرت از مشورت با کسانی که چنین ضعفهای شخصیتی دارند نهی می کنند: وَ لَا تُدْخِلَنَّ فِي مَشُورَتِكَ بَخِيلًا يَعْدِلُ بِكَ عَنِ الْفَضْلِ وَ يَعِدُكَ الْفَقْرَ وَ لَا جَبَاناً يُضْعِفُكَ عَنِ الْأُمُورِ وَ لَا حَرِيصاً يُزَيِّنُ لَكَ الشَّرَهَ بِالْجَوْرِ فَإِنَّ الْبُخْلَ وَ الْجُبْنَ وَ الْحِرْصَ غَرَائِزُ شَتَّى يَجْمَعُهَا سُوءُ الظَّنِّ بِاللَّه.
برای اطمینان از اینکه ضعفهای شخصی و دورنی در تحلیل های ما اثرگذار نبوده است ابتدا باید این ضعفها را شناسایی کنیم و در مرحله بعد، پس از دستیابی به یک تحلیل آن را به افرادی که دچار آن ضعف ها نیستند ارائه دهیم تا ببینیم آنها چگونه می اندیشند.
5⃣استفاده از خرد جمعی
همانگونه که در پایان مورد چهارم اشاره کردیم یکی از راههای ارتقاء سطح تحلیل و ایجاد دقت در آن استفاده از خرد جمعی است. انسان های غیر معصوم مجموعه ای هستند از ضعفها و قوت ها، توانمندی ها و نا توانی ها، کامیابی ها و ناکامی ها به همین جهت است که اگر شخص تحلیل گر نتیجه تحلیل خود را در دایره ای از افرادی که احساس می کند نسبت به دیگران از امتیازات بهتری برای دقت در تحلیل برخوردار هستند در میان بگذارد به نتیجه دقیق تری خواهد رسید. در روایتی آمده است: سُئِلَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع مَنْ أَعْلَمُ النَّاسِ قَالَ مَنْ جَمَعَ عِلْمَ النَّاسِ إِلَى عِلْمِه (المحاسن، ج1، ص: 230) و نیز در کتاب غرر الحکم و درر الکلم از امیر المومنین ع نقل شده است: إضربوا بعض الرّأي ببعض يتولّد منه الصّواب. (غرر الحكم و درر الكلم، ص: 158)
6⃣تقوا و به دنبال حق بودن
آخرین عامل و شاید مهمترین عامل در رسیدن به تحلیل ها و تشخیص های درست و دقیق رعایت تقوا و نکات اخلاقی است. قرآن کریم می فرماید: يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقاناً (انفال:29)
تقوا و رعایت ارزش های اخلاقی از دو جهت می تواند در رسیدن به حق مؤثر باشد:
یکی هدایت ویژه الهی. شخص متقی توان خود را برای زندگی صحیح به کار بسته است ولکن ممکن است به جهت نقص های طبیعی ای که دارد در تحلیل مسائل دچار خطا بشود. خداوند هادی است و فوق همه اسباب می تواند انسان را هدایت کند و تقوا زمینه ی کسب این فیض الهی را فراهم می کند
دیگری این است که تقوا سبب می شود که موانع درست دیدن واقعیت ها برطرف شود. انسان بی تقوا از مدار تربیت صحیح خارج شده است و مثلا کسب مال برای او یک ارزش مطلق شده است و به صورت ناخودآگاه به سمتی جذب می شود که منافع مالی برای او داشته باشد و همین خصوصیت می تواند در تحلیل او اثر منفی بگذارد و یا مثلا تقوا سبب می شود که انسان در یک محدوده ای اهل تحمل سختی ها شود و راحت طلبی به گرایش مطلق انسان تبدیل نشود اگر این تقوا و اثر آن نباشد ممکن است تحلیل ما از حوادث خارجی و در نتیجه تصمیمی که بر آن تحلیل استوار می شود ناشی از راحت طلبی بی قید ما باشد و در نتیجه به خطا رود.
@Tanbiholomah
✍ هشدار حوزههای علمیه به رژیم جعلی صهیونیستی
آیت الله اعرافی: هرگونه جسارت به مراجع عظام طوفان خشم آزادگان را در پی دارد
🔻 بیانیه آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه در دفاع از مرجعیت:
◻️ وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلَّا أَنْ یُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ
رژیم وقیح و حقیر صهیونیستی در اهانتی آشکار به بزرگان اسلام و تشیع و در اقدامی شنیع تصاویر مراجع عظام تقلید و مجاهدان فی سبیل الله را به عنوان اهداف ترور نمایش داده و بیشرمی و بیآبرویی را به حد اعلای خود رسانده است.
مراجع عظام دین دامت برکاتهم در استمرار صراط نورانی پیامبران و اولیای الهی، عالیترین رهبران و راهبران جهان اسلام هستند و به عنوان پشتیبانان، پناهگاهان و دلسوزان امت اسلامی و جامعه انسانی، جایگاه بینظیر و والایی در میان کشورها و ملتهای اسلامی دارند و مسلمانان حفاظت از آنان را از واجبات خویش میدانند.
مراجع عظام و علمای اعلام بویژه این دو چهره تابناک در قلوب امت بزرگ اسلامی و ملتهای منطقه و جهان آزاد جایگاه و منزلتی وصف ناپذیر دارند و هرگونه جسارت به ساحت نورانی آنان طوفان خشم امت و آزادگان جهان را درپی دارد.
نمایش تصاویر مقام معظم رهبری آیت الله العظمی امام خامنهای و حضرت آیت الله العظمی سیستانی اهانتی آشکار بوده و نشان از جنون و حماقت سران این رژیم دارد و تبلور خوی استکباری و ضدبشری و ضداخلاقی این رژیم رو به اضمحلال دارد.
حوزههای علمیه ضمن محکومیت این جسارت اعلام میدارد که این اقدام بیپاسخ نخواهد بود و امت اسلامی این هتاکی را بیپاسخ نخواهد گذاشت.
حوزههای علمیه قم و نجف و سراسر جهان همراه با نهادهای علمی و دانشگاهی و امت اسلامی ضمن محکوم سازی این گستاخی، از سازمانها و نهادهای بین المللی، مجامع علمی و فرهنگی و علمای ادیان و مذاهب مختلف مصرانه می خواهد در برابر اینگونه رذالتها ساکت ننشینند و از کیان علم، اخلاق و معنویت دفاع کنند.
و ما النصر الا من عند الله العزیز الحکیم
علیرضا اعرافی
مدیر حوزههای علمیه
@Tanbiholomah
AudioCutter_21-14030722.mp3
3.2M
🎤 استاد آیت الله سید محمد جواد شبیری زنجانی "حفظه الله"
تمجید از شعر سید حمید رضا برقعی در وصف حضرت معصومه سلام الله علیها
🔹 به مناسبت روز بزرگداشت رحلت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
@Tanbiholomah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قُتِل اصحاب الاخدود النار ذات الوقود اذ هم علیها قعود و هم علی ما یفعلون بالمومنین شهود
⬅️ صحنه هایی جانسوز از جنایات رژیم صهیونیستی و سوزاندن کودکان
🔹در برخی تفاسیر نقل شده است که آیات فوق در مورد حاکمی یهودیست که در زمان خود مؤمنینی را که به حضرت عیسی بن مریم علی نبینا و آله و علیه السلام ایمان آوردند، در کانال های آتش انداخته و میسوزاندند و خود به سوختن این بی گناهان مینگریستند! (تفسیر قمی ذیل آیات فوق)
رژیم کودک کش صهیونیستی امروز نیز ادامه دهنده راه همان اسلاف کثیف خود هستند.
و اینک ما نباید فقط نظاره گر باشیم.
@Tanbiholomah
27.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰شرایط فعلی در جبهه مقاومت را چگونه باید تبیین کرد؟
🎙پاسخ شفاف استاد میرباقری به اتهام "تئوریسین جنگ" بودن
@Tanbiholomah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رسانه های بعثی زمان جنگ شایعه کرده بودند امام (ره) از دنیا رفته است!
ببینید واکنش امام راحل را
@Tanbiholomah
31.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم | توصیه اخیر رهبر معظم انقلاب بر فقاهت در حوزههای علمیه
آیتالله شبزندهدار که جهت شرکت در جشن میلاد امام حسن عسکری علیه السلام و مراسم تلبس و عمامه گذاری تعدادی از طلاب و فضلای مدرسه علمیه معصومیه قم در بین اساتید و طلاب این مدرسه مبارکه حضور پیدا کرده بودند، با اشاره به تاکیدات و توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی به مسئله فقاهت در حوزههای علمیه گفت: پاسخهای روحانیت به جامعه باید عالمانه و فقیهانه باشد و شیوههای امتحان پسدادهی حوزه علمیه طی قرون متوالی در آن مراعات شود و در کنارش آنچه علم جدید در این ابواب رسیده است، مد نظر قرار بگیرد.
به نقل از کانال اطلاع رسانی مدرسه علمیه معصومیه
@Tanbiholomah
عقلانیت و مقاومت در برابر اسرائیل.pdf
1.09M
🔹 عاقلانه فکر کنیم
⁉️آیا وظیفه ماست که در دفاع از فلسطین و لبنان با اسرائیل رویارویی کنیم ؟
⁉️آیا به آسیب های جدی اقتصادی و حتی جانی جنگ فکر کرده ایم؟
⁉️آیا درست است سعادت جامعه خود را فدای مقاومت کنیم؟
✅ پاسخ به این سؤالات را در نوشته حاضر بخوانید
#تئوری_مقاومت
@Tanbiholomah
9.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تئوری_مقاومت را از زبان شهید حاج قاسم سلیمانی بشنوید.
@Tanbiholomah
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
21.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 «تئوریسین جنگ»، آمریکاست.
در مقابل آمریکا، ما «تئوری مقاومت» داریم و غربگراها «تئوری تسلیم».
🔰 آیتالله میرباقری:
«تئوریسین جنگ» آمریکاست. در مقابل آمریکا، ما «تئوری مقاومت» داریم و غربگراها «تئوری تسلیم».
غربزدهها اسم تئوری سازش و تسلیم را بهدروغ میگذارند تئوری صلح! و اسم «تئوری مقاومت» را میگذارند تئوری جنگ!
حتماً ما صلحطلبیم، اما صلح پایدار از بستر مقاومت میگذرد، نه از بستر تسلیم و ذلّت.
#تئوری_مقاومت
☑️ @mirbaqeri_ir