🌼 رَبُّكُمْ عَلَى نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ أَنَّهُ مَنْ عَمِلَ مِنْكُمْ
✨ سُوءًا بِجَهَالَةٍ ثُمَّ تَابَ مِنْ بَعْدِهِ وَأَصْلَحَ
🌼 فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ ﴿۵۴﴾
🌺 پروردگارتان رحمت را بر خود مقرر كرده
✨ كه هر كس از شما به نادانى كار بدى كند
🌺 و آنگاه به توبه و صلاح آيد پس وى
✨ آمرزنده مهربان است (۵۴)
📚 سوره مبارکه الأنعام بخشی از✍ آیه ۵۴
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🔴 آیا توسّل، شرک است؟
▫️توسل، از موضوعاتی است که در آیات و روایات مورد توجّه قرار گرفته است و در میان مسلمانان به خصوص شیعیان، جایگاه و اهمیّت ویژهای دارد.
✅ یا ایها الذین آمنوا اتقوا الله و ابتغوا الیه الوسیلة و جاهدوا فی سبیله لعلکم تفلحون(مائده/۳۵)؛ ای کسانی که ایمان آوردهاید! تقوا پیشه کنید و وسیلهای برای تقرب به خدا، بجویید و در راه او جهاد کنید، باشد که رستگار شوید.
🔸وسیله در آیه فوق، معنای بسیار وسیعی دارد و هر کار و هر چیزی که باعث نزدیک شدن به پیشگاه مقدس پروردگار میشود؛ شامل میگردد:
▫️اطاعت از خدا و اجرای فرامین الهی▫️جهاد در راه خدا▫️اخلاص▫️برپایی نماز▫️زکات و روزه▫️حج و عمره▫️صله رحم▫️صدقه پنهانی و آشکار▫️هر کار حسنه و عمل صالح▫️قرآن▫️اهل بیت علیهم السلام و ...
🔹از آیات دیگر نیز استفاده میشود که وسیله قرار دادن مقام انسان صالحی در پیشگاه خداوند و درخواست حاجت از خداوند به خاطر آن وسیله، به هیچ وجه ممنوع نیست، همانطور که حضرت ابراهیم(ع) از خداوند برای عمویش، طلب استغفار کرد، قرآن میفرماید: و استغفار ابراهیم برای پدرش(عمویش آزر) فقط به خاطر وعدههایی بود که به او داده بود(تا وی را بهسوی ایمان جذب کند) اما هنگامی که برای او روشن شد که وی دشمن خداست از او بیزاری جست، چرا که ابراهیم مهربان و بردبار است(توبه/۱۱۴) در سوره یوسف(ع)، زمانی که گناهان برادران یوسف آشکار شد، آنها به پدرشان گفتند: ای پدر! از خدا آمرزش گناهان ما را بخواه که ما خطاکار بودیم (یوسف/۹۷)
🔸این آیات نشان میدهد که انسانهای صالح را میتوان وسیله برای استغفار و طلب حاجت از خداوند قرار داد. این توسل در حقیقت توجّه به خداست نه غیر خدا که برخی به اشتباه آن را شرک میپندارند! متوسل شدن به افراد در حقیقت توسل به مقام روحانی آنهاست که روح خود را پرورش داده و به کمالاتی رسیدند و روح برای بقاست نه برای فنا، لذا میتوان به افرادی که در قید حیات نیستند؛ متوسّل شد.
🔹اهل بیت علیهم السلام را هم خدای متعال وسیله و راه هدایت و قُرب به خودش قرار داده است، چنانکه این مطلب در آیات و روایات بسیاری بیان شده است، همچنین در زیارت عاشورا بدان اشاره گردید. نکته قابل توجه اینکه اگر کسی بدون توجه به اهل بیت(ع) و بدون توسل به آنان تنها دعا کند و از خدا هدایت و قرب او را بخواهد، خدا دعایش را مستجاب نمیکند، بلکه باید ضمن توسل به اهل بیت(س) و وارد شدن از راه آنان، دعا کند و هدایت خود را از خدا بخواهد.
🔸البته باید توجه داشت که اهل بیت(ع) نیز مانند سایر اسباب، تأثیر و هدایتگر بودنشان به لطف و فضل الهی است و هدایت کننده اصلی و حقیقی خداست و اگر کسی اهل بیت(س) را در هدایت یا برآوردن سایر حاجات، مستقل و جدای از لطف خدا بداند، گرفتار شرک شده است. لذا میبینیم در ابتدای زیارت جامعه که یک دوره امامشناسی است با آن همه مقامات و درجاتی که برای اهلبیت علیهمالسلام بیان شده است، پس از شهادت به وحدانیت خدا و رسالت پیامبر(ص) و صد بار ذکر «الله اکبر» میگوییم: السلام علیکم یا اهل بیت النبوة ...
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
🔴 در محضر قرآن کریم /
✅ أللَّهُ لَطِيفٌ بِعِبَادِهِ يَرْزُقُ مَن يَشَآءُ وَ هُوَ الْقَوِىُّ الْعَزِيزُ. مَن كَانَ يُرِيدُ حَرْثَ الْآخِرَةِ نَزِدْ لَهُ فِى حَرْثِهِ وَ مَن كَانَ يُرِيدُ حَرْثَ الدُّنْيَا نُؤْتِهِ مِنْهَا وَ مَالَهُ فِى الْآخِرَةِ مِن نَّصِيبٍ (شوری/۱۹-۲۰)
🔹خداوند نسبت به بندگانش با مهر و لطف رفتار مىكند، هر كه را بخواهد (و صلاح بداند) روزى مىدهد و اوست تواناى غالب. آن كه كشت آخرت بخواهد براى او در كشتش مىافزاییم و آن كه كشت دنیا بخواهد از آن به او مىدهیم و در آخرت هیچ نصیبى ندارد.
🔸در معناى لطف، نرمى و دقّت نهفته است. خداوند لطیف است یعنى به دقایق امور احاطه دارد و هر كارى را، به سهولت و آسانى انجام مىدهد(المیزان). اراده آخرت نشانهى: وسعت دید، دلكندن از دنیا، ایمان به وعدههاى الهى، رنگ بقا دادن به فانىها و در یک جمله، نشانه عقل و انتخاب احسن است. در آیه ۲۰، انسان به كشاورز، عمل او به كشت، نیّت او به بذر و دنیا و آخرت، به مزرعه و محل برداشت تشبیه شده است.
🔸آخرت از دنیا مهمتر است زیرا:
➖براى آخرت خواهان توسعه و رشد است. «نزد له فى حرثه»
➖آخرت خواهان از دنیا بهره كمى مىبرند ولى دنیاخواهان هیچ بهرهاى از آخرت ندارند. «ما له فى الاخرة من نصیب»
➖آخرت خواهان به همه اهداف خود مىرسند. «نزد له فى حرثه» ولى دنیاخواهان تنها به گوشهاى از اهداف خود مىرسند. «نؤته منها»
❇️ از پيامهای آیات
▫️بر خلاف مخلوقات كه لطیف آنها قوى نیست و قوى آنها لطیف نیست، خداوند هم لطیف است و هم قوى. «لطیف... القوى»
▫️قدرت خداوند هرگز شكست نمىپذیرد. «القوى العزیز»
▫️رزق الهى برخاسته از لطف خداست. «لطیف بعباده یرزق»
▫️قدرت و لطف خدا ضامن روزىرسانى به مردم است. «لطیف بعباده یرزق... و هو القوى»
▫️انسان در انتخاب راه آزاد است. «من كان یرید... من كان یرید...»
▫️ارزش كار انسان وابسته به اهداف دور و نزدیک و نیّت اوست. «یرید حرث الاخرة - یرید حرث الدنیا»
▫️همه دادهها از خداست. «نزد له - نؤته منها» و عطاى خدا متناسب با نیّت و انتخاب انسان است. «من كان یرید.... من كان یرید»
▫️نقش انسان تنها در انتخاب و تصمیم است، مقدار كامیابى مربوط به اراده خداست. «نزد له - نوته منها»
▫️هدف قرار دادن دنیا سبب محرومیّت كامل از آخرت است. «یرث حرث الدنیا... ما له فى الآخرة من نصیب»
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
✅دائره المعارف قرآن کریم✅
🎅#ابوبکر>
◀️ ابوبکر در شان نزول
.....ادامه
🅰 علامه امینی در جلد هفتم #الغدیر که به نقد روایات فضایل ابوبکر اختصاص یافته ، #پدیده فضیلت سازی برای برخی اصحاب را بیش و پیش از همه ، به اهل سنت اسناد میدهد .
🌀 وی میگوید ؛
آنان در حالی که برخی از #فضایل را بدون تحلیل سندی و بررسی محتوایی میپذیرند ، بیان همین فضایل را برای اهل #بیت پیامبر صلی الله علیه از باب مبالغه شمرده ، شیعیان را به دروغگویی متهم میکنند .
برخی شواهد تاریخی نیز این مدعا را تایید میکند .
🅰 #معاویه در نامهای به عقال خویش چنین مینویسد :
همانا روایات بسیاری درباره #عثمان نقل و حکایت میشود ؛ پس بر شما است که مردم را به روایت فضایل صحابه و خلفای نخستین ، بخوانید و برای #ابوتراب هیچ فضیلتی را ننهید ، مگر آنکه همانند آن را برای صحابه بیاورید ؛ چرا که این گونه روایات برای من #محبوبتر و دلنشینتر است .
🌀شباهت بسیار برخی از این روایات شان نزول با فضایلی چون آیه #مباهله ، سوره دهر و ..... که به صورت قطعی یا مشهور در شأن #علی علیه السلام و اهل بیت گفته شده ، این واقعیت را تاکید میکند ؛ افزون بر این بررسی روایات فضایل #ابوبکر نشان میدهد که جز برخی شخصیتهای مشهور به جعل حدیث یا متهم به آن ، چون سمره بن جندب ، ابو هریره ، حسن بصری و ..... ، عمده #راویان ، از وابستگان خانوادگی خلیفه اول چون عایشه و آل زبیر یا از همفکران وی بودهاند .
این نکته از نظر خاورشناسان نیز دور نمانده است .
🅰* لامنس * میگوید :
از آنجا که #ابوبکر باید بهترین و کاملترین مسلمان معرفی شود ، مکتب نیرومند مدینه و به ویژه زبیریان که از بستگان #ابوبکر به شمار میروند ، بر این کار اقدام کرده ، سرانجام توانستند نام #ابوبکر را با فضایل و خصایص بسیار همراه سازند .
🌀در میان آیاتی که در شأن #ابوبکر نقل شده ، آیه ۴۰ توبه بدون هیچگونه #اختلافی ، درباره او دانسته شده است .
🅰 خداوند در این آیه به داستان #هجرت پرداخته ، خطاب به مردم مدینه میگوید :
اگر #پیامبر را یاری نکنید ، بدانید که خدا او را پیش از این یاری داده است .
ادامه دارد .......
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
30.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسيرقطرهایقرآنکریم
#توبهآیه71
وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ يُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ يُطِيعُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ أُولئِكَ سَيَرْحَمُهُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ «توبه آیه71»
مردان وزنان با ايمان، يار وياور واولياى يكديگرند، به معروف (خوبىها) فرمان مىدهند و از منكرات و بدىها (منكرات) نهى مىكنند، نماز بر پاى داشته، زكات مىپردازند و از خداوند و پيامبرش پيروى مىكنند. بزودى خداوند آنان را مشمول رحمت خويش قرار خواهد داد. همانا خداوند، تواناى غالب و حكيم است.
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
💠#تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ يُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ يُطِيعُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ أُولئِكَ سَيَرْحَمُهُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ «توبه آیه71»
مردان وزنان با ايمان، يار وياور واولياى يكديگرند، به معروف (خوبىها) فرمان مىدهند و از منكرات و بدىها (منكرات) نهى مىكنند، نماز بر پاى داشته، زكات مىپردازند و از خداوند و پيامبرش پيروى مىكنند. بزودى خداوند آنان را مشمول رحمت خويش قرار خواهد داد. همانا خداوند، تواناى غالب و حكيم است.
جلد 3 - صفحه 463
نکته ها
آيهى 67، دربارهى منافقان تعبيرِ «بَعْضُهُمْ مِنْ بَعْضٍ» را آورده بود، امّا اين آيه دربارهى مؤمنان مىفرمايد: «بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ»، شايد اختلاف تعبير به خاطر آن است كه بر خلاف مؤمنان، وحدت عميق و پيوند ولايت در ميان منافقان نيست و هنگام بروز منافع شخصى، وفادار نيستند و وحدتشان ظاهرى و صورى است، به قول قرآن: «تَحْسَبُهُمْ جَمِيعاً وَ قُلُوبُهُمْ شَتَّى» «1» آنان را متّحد مىپندارى در حالى كه دلهايشان پراكنده است.
چون امر به معروف ونهى از منكر، عامل برپايى واجبات ديگر است، از اينرو در آيه، قبل از نماز و زكات آمده است. «2»
پیام ها
1- زن و مرد هردو، در اصلاح جامعه تأثير گذارند. «الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ»
2- مؤمنان در جامعهى اسلامى، نسبت به يكديگر از طرف خداوند، حقّ ولايت و نظارت همراه با محبّت دارند و بىتفاوت نيستند. «بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ»
3- امر به معروف ونهى از منكر كه بر همهى مردان وزنان با ايمان واجب است، برخاسته از حقّ ولايت بر يكديگر است. بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ يَأْمُرُونَ ... وَ يَنْهَوْنَ
4- امر ونهى، در سايهى محبّت وولايت قابل اجراست. بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ، يَأْمُرُونَ ...
5- توجّه به زندگى محرومان و تأمين اجتماعى فقرا، در كنار مسائل عبادى ديگر است. يُقِيمُونَ، يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ يُطِيعُونَ اللَّهَ ...
6- ايمان در اصلاح فرد و جامعه، نقش به سزايى دارد. الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ ... يَأْمُرُونَ، يَنْهَوْنَ، يُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ يُطِيعُونَ اللَّهَ
7- امر به معروف ونهى از منكر، اقامهى نماز، پرداخت زكات واطاعت از خدا و رسول، وظيفه و عملكرد دائمى مؤمنان است. «يَأْمُرُونَ، يَنْهَوْنَ، يُقِيمُونَ، يُؤْتُونَ، يُطِيعُونَ» (فعل مضارع رمز استمرار است)
«1». حشر، 14.
«2». تحفالعقول، ص 237.
جلد 3 - صفحه 464
8- كسانىكه ديگران را به كارهاى خوب دعوت مىكنند، بايد خود نيز اهل عمل باشند. «يَأْمُرُونَ، يُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ يُطِيعُونَ»
9- اطاعت از خدا و رسول بايد با ميل و رغبت باشد. «يُطِيعُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ» (اطاعت در لغت به معناى پيروى با ميل است)
10- هم اطاعت از خدا در برنامههاى عبادى لازم است و هم اطاعت از رسول در برنامههاى حكومتى. «يُطِيعُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ»
11- اعمال انسان، زمينهساز رحمت الهى است. «يَأْمُرُونَ، يَنْهَوْنَ، يُقِيمُونَ، يُؤْتُونَ، يُطِيعُونَ، سَيَرْحَمُهُمُ اللَّهُ»
12- زن ومرد در دريافت رحمت الهى يكسان مىباشند. الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ ... سَيَرْحَمُهُمُ اللَّهُ
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
🌎 پیشگویی قرآن #جهانی_شدݩ_اسلام
"دِين الحق لِيُظْهِرَهُ علَىالدِّين كُلّهِ َولو کره الْمشْرکُونَ(صف/9)
📑تا دینش را بر تمام ادیاݩ غاݪب گرداند
==========
💥رسانههاي غربي و اذعاݩ به رشد سریع اسݪام در جهاݩ
Muslims are the world’s fastest-growing religious group.the number of Muslims is expected to increase by 70%
☄️مسلمانان سریعترین رشد را در جهان دارند. انتظار میرود جمعیت مسلمانان تا 70% هم افزایش پیدا کند.
🌐پیوریسرچ
🖋قرآݩ در روزگارے این خبر را ميداد که مشرڪاݩ به پیامبر و عݪي و خدیجه علیهمالسلام ميخندیدند که با دو نفر ميخواهد دینش را جهاني کند!
صدقاللهالعليالعظیم
[تحقق تامّه آن, ظهور پیشواي اسلام]
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
🌎 #اعجاز قرآن #پزشکی
➤پساز خلاصي یونس از دریا و شکم نهنگ، خدا بر سر راهش #کدو میگذارد [صافات/146]
➲3شبانهروز فشار تاریکي شکم نهنگ بر چشم وقلب، تنگینفس و فشارخون، ترس، افسردگي، اثر دریا بر پوست و سلولهاي بدن عوارض آن شرایط بودند؛
💥مگر کدو چه ربطي به آن شرایط دارد؟
➢بتاکروتن کدو برای آسم و مشکلات تنفسی مفید است!
https://www.medicalnewstoday.com/articles/asthma-diet#foods-to-eat
➢دانه کدو درمان دریازدگیست!
https://www.lsu.edu/seagrantfish/resources/factsheets/seasickness.htm
➢کدو باعث کاهش استرس و افسردگی، بهبود بینایی و سلامت پوست است!
https://www.webmd.com/diet/health-benefits-squash
➢ویتامینهای موجود در کدو بهعنوان آنتیاکسیدانهای قوی، از آسیب سلولها، آلزایمر، بیماریهای قلبی، فشار خون، التهاب و دیگر بیماریها جلوگیری میکنند و باعثِ تولید انرژی، کاهش گرسنگی، سلامت قلب، عملکرد سیستم ایمنی بدن، تقویت حافظه، سلامت بینایی، شیوایی سخن میگردند!
https://www.healthline.com/nutrition/butternut-squash#bottom-line
➤اگر این ماجرا افسانه است پس تأییدات علمی بر ابعاد آن چیست؟
#دائره_المعارف_قرآن_کریم
#تفسیر
@Targomeh