انجمنِ ... ! ⛔️
✍ گروهی که فقط بر اساس یک حدیث -که با جلسه مباحثه ای ساده قابل تبیین است- منظومه فکری به راه انداخته اند و حاضر به مباحثه نیستند و روش سخنرانی یکطرفه را انتخاب کرده و به پیش می روند.
به همین خاطر مدرسه را به عنوان محمل اصلی تاثیرگذاری خویش برگزیده اند تا از اذهان خالی بچه های معصوم استفاده کرده و بتوانند تفکر انحرافی خویش را بدون پاسخگویی گسترش دهند.
انجمنِ .....
※ به جرأت می توان گفت (فارغ از کسانی که به اسم تقیه و حقیقت نفاق و نفوذ اساساً از ابتدا اعتقادی به انقلاب اسلامی ندارند) حتی متاسفانه غالب افراد ورژن حزب اللّهی این جریان، در درون خود یک انجمنی منفعل هستند چرا که اولویت ها در ذهن ایشان جابجا شده است.
و با نفی باطل و ایستادن و جان دادن پای حقیقت نسبتی ندارند.
※ به تعبیر زیبای رهبر فرزانه انقلاب که فرمودند "منتظران مصلح خود باید صالح باشند" به معنای اجتماعی آن اعتقادی ندارند و حتی عرق فروشی و فساد قبل از انقلاب را تایید میکردند چرا که آن را زمینه ظهور می دانستند! گویی که وظیفه ما به جای صالح شدن و تمرین و تهذیب و تلاش برای تحقق امر فرجِ اجتماعی، برای در رکاب حضرت بودن نهایتا باید به فرجِ شخصی برسیم تا ایشان ظهور کنند. عجب از این عقل باژگونه که متوجه نمی شود تمام روایات و مطالبی که در مورد ظهور به ما رسیده است برای آن است که ما برای حرکت جمعی در کنار مصلح مهیّا شویم و جهان را مهیا کنیم وگرنه ظهور رخ نخواهد داد.
※ اما امام روح الله در این عصر ظلمت آمد و جهان را با تفکر مصلح آشنا کرد.
مگر می شود مصلح بیاید اما یار و سازوکار صالح نداشته باشد؟
امروز که حقیقتا جهان "مُلئت ظلماً و جورا" شده است، آیا برای مصلح نباید یار و آشنا باشد تا پس از ظهور در بستر "یملاء الأرض قسطاً و عدلا" جهان را اداره کنند؟!
※ اگر ما خواهان تمامیت چهره حق هستیم باید چنان باشیم که تمامیت باطل به میدان بیاید و اگر امروز چهره کریه استکبار جهانی پس از سالها دروغ پردازی رسانه ای و ساختن چهره ای هالیوودی از خود، نقاب زیبا و دستکش مخملین را به کناری گذاشته و از آستین اسرائیل و آمریکای جنایتکار همه خباثت و رذالت خود را به نمایش گذاشته است، فقط و فقط به خاطر آن است که انقلاب اسلامی با ترویج فرهنگ مقاومت و ایستادگی در برابر باطل، تمام چهره حق را در جهان به میدان آورده است. اگر نبود قیام توحیدی فلسطین و لبنان و یمن و عراق که منبعث از انقلاب اسلامی ایران است، کجا باطل چهره کریه خود را چنین عیان می کرد؟
※ بله به تعبیر بزرگان "در عصر غیبت بايد بر «حجیت» تکیه کنیم و به سمت حکومت هم برویم. حکومت دینی بر مدار حجیت است نه بر مدار واقعیت و حق مطلق.
امروز ربا هست، ولی حکومت دینی، حجت است؛ چون اگر حکومت دینی را رها کنیم نه فقط ربا برقرار میماند، اصل توحید هم زیر سؤال میرود. اما اینکه کسی تصور کند یک حکومتِ کاملاً نورانی و متناسب با عصر ظهور تشکیل میشود که در آن حکومت، هیچ ظلمتی نفوذ نکند، ممکن نیست. آن حکومتِ کاملاً نورانی، برای عصر ظهور است که ظلمت جمع میشود."
※ و این مسیر جز در بستر نورانی انقلاب اسلامی ایران محقق نمی شد و ثمره ی این تلاش تا دورترین نقاط جهان و گسترش تفکر متعالی م ق ا و م ت به چشم میخورد و به توفیق الهی هر روز گسترده تر خواهد شد تا پرچم آن در دستان مصلح کل به اهتزاز درآید.
إنهم یرونه بعیدا و نراه قریبا...
#افتخارزاده | #انجمن_حجتیه
@ostad_shojae
🍃
@Tasniim
الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
#مولاجانم
🍂 دلم دوباره ببین شده پریشانت
عزیز فاطمه ای جان من به قربانت...
🍂تو را قسم به صبوری قلب منتظران
عزیز فاطمه برگرد سوی کنعانت...
#اللهمعجللولیکالفرج
تعجیل در فرج مولایمان صلوات
#شبتونمهدوی🌙
#اللَّھُـمَعجِّـلْلِوَلیِڪَألْـفَـرَج
#دعایفرجفراموشنشود.
.
❣#سلام_امام_زمانم❣
🔅 السَّلاَمُ عَلَيْكَ حِينَ تُهَلِّلُ وَ تُكَبِّرُ...
🌱سلام بر تو آن هنگام که بر کبریایی پروردگار تکبیر می گویی!
🌱و سلام بر شهادت گفتن تو بر وحدانیت او که تمام بُت ها را سرنگون می کند!
📚زیارت آل یاسین_مفاتیح الجنان
🍃
@Tasniim
الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
#جرعهای_از_معرفت
💠خداوند، سپاسگزار بنده مطیع؛
🔸یکی از اسما بزرگ پروردگار متعال شَکُور است. خدا مثل آدمها نیست اگر کسی از بندههای محتاج و نیازمند کاری را که خدای متعال گفته، انجام داد، خدا از او سپاسگزاری میکند.
🔸اما خدا هر کار خیری که برای ما میکند؛ ما هیچ سپاسگزاری نمیکنیم، در حالی که خدا به عکس ما است. بندهِ محتاج اگر یک بار گوش به حرف خدا بدهد خدا همین یک بار را تشکر میکند، آن را میبیند و نادیده نمیگیرد.
🖋آیت الله خوشوقت
🍃
@Tasniim
الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج
1_6208035758.mp3
4.62M
🍃بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدالله رب العالمین🍃
🎧 #تفسیر_صوتی #12
#سوره_حجرات #۱۲
📖#جزء ۲۶
بااین اینک👆 همیشه بهاین آیه دسترسی دارید .
👈حجة الاسلام قرائتي
🌦 @Tasniim
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
.
⃟🌿 ⃟🌺
🕊 تفسیر آیه ۱۲ سوره حجرات 🕊
🍃 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيراً مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضاً أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتاً فَكَرِهْتُمُوهُ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَّحِيمٌ🍃
ترجمه 🔶
🍃 اى كسانى كه ايمان آورده ايد! از بسيارى گمان ها دورى كنيد، زيرا بعضى گمان ها گناه است. و (در كار ديگران) تجسّس نكنيد و بعضى از شما ديگرى را غيبت نكند، آيا هيچ يك از شما دوست دارد كه گوشت برادر مرده خود را بخورد؟ (هرگز) بلكه آن را ناپسند مى دانيد و از خدا پروا كنيد، همانا خداوند بسيار توبه پذير مهربان است.🍃
در ادامه آيه قبل، اين آيه نيز به عواملى چون سوءظن، تجسّس و غيبت، كه صلح و صفا و اخوّت ميان مؤمنان را به هم مى زند اشاره مى كند.
در قرآن، به حسن ظن سفارش شده و از گمان بد نسبت به ديگران نهى گرديده است. در سوره ى نور مى خوانيم: «لولا اِذ سَمِعتُموه ظَنّ المؤمنونَ و المؤمنات باَنفسِهم خَيراً» چرا در باره ى شنيده هاى خود نسبت به مردان و زنان با ايمان، حسن ظن نداريد؟
همان گونه كه آيه ى نهم اين سوره، براى امنيّت و حفظ جان مردم، همه ى مسلمانان را مسئول مبارزه با ياغى و تجاوزگر دانست، اين آيه نيز براى حفظ آبروى مردم؛ سوءظن، تجسّس و غيبت را حرام كرده است.
امروزه حقوق دانان جهان، از حقوق بشر حرف مى زنند، ولى اسلام به مسائلى از قبيل تمسخر، تحقير، تجسّس و غيبت توجّه دارد كه حقوق دانان از آن غافلند.
هيچ گناهى مثل غيبت به درّندگى بى رحمانه تشبيه نشده است. آرى، حتّى حيوانات درنده هم نسبت به هم جنس خود تعرّض نمى كند.
اقسام سوء ظن و بدگمانى
سوء ظن اقسامى دارد كه بعضى پسنديده و برخى ناپسند است:
۱. سوءظن به خدا، چنانكه در حديث مى خوانيم: كسى كه از ترس خرج ومخارج زندگى ازدواج نمى كند، در حقيقت به خدا سوء ظن دارد؛ گويا خيال مى كند اگر تنها باشد خدا قادر است رزق او را بدهد، ولى اگر همسر داشته باشد، خدا قدرت ندارد. اين سوءظن، مورد نهى است.
۲. سوء ظن به مردم، كه در اين آيه از آن نهى شده است.
۳. سوء ظن به خود، كه مورد ستايش است. زيرا انسان نبايد به خود حسن ظن داشته باشد و همه كارهاى خود را بى عيب بپندارد. حضرت على عليه السلام در برشمردن صفات متّقين در خطبه همام مى فرمايد: يكى از كمالات افراد باتقوا آن است كه نسبت به خودشان سوء ظن دارند.
آرى، افرادى كه خود را بى عيب مى دانند، در حقيقت نور علم و ايمانشان كم است و با نور كم، انسان چيزى نمى بيند. اگر شما با يك چراغ قوّه وارد سالنى بزرگ شويد، جز اشياى بزرگ چيزى را نمى بينيد، ولى اگر با نور قوى مانند پرژكتور وارد سالن شديد، حتّى اگر چوب كبريت يا سنجاقى در سالن باشد مى توانيد آن را ببينيد.
افرادى كه نور ايمانشان كم است، جز گناهان بزرگ چيزى به نظرشان نمى آيد و لذا گاهى مى گويند: ما كه كسى را نكشته ايم! از ديوار خانه اى كه بالا نرفته ايم! و گناه را تنها اين قبيل كارها مى پندارند، امّا اگر نور ايمان زياد باشد، تمام لغزش هاى ريز خود را نيز مى بينند و به درگاه خدا ناله و استغفار مى كنند.
اگر كسى نسبت به خود خوش بين شد، هرگز ترقّى نمى كند. او مثل كسى است كه دائماً به پشت سر خود و به راههاى طى شده نگاه مى كند و به آن مغرور مى شود، ولى اگر به جلو نگاه كند و راههاى نرفته را ببيند، خواهد دانست كه نرفته ها چند برابر راههاى رفته است!
توجّه به اين نكته لازم است كه معناى حسن ظن؛ سادگى، زودباورى، سطحى نگرى و غفلت از توطئه ها و شيطنت ها نيست. اُمّت اسلامى هرگز نبايد به خاطر حسن ظن هاى نابجا، دچار غفلت شده ودر دام صيادان قرار گيرد.
غيبت و پيامدهاى آن
غيبت آن است كه انسان در غياب شخصى چيزى بگويد كه مردم از آن خبر نداشته باشند و اگر آن شخص بشنود، ناراحت شود.
رسول خدا(صلى الله عليه وآله) فرمود: دست از سر مرده ها برداريد و بدى هاى آنان را بازگو نكنيد، كسى كه مُرد، خوبى هايش را بيان كند.
امام صادق (عليه السلام) فرمود: غيبت كننده اگر توبه كند، آخرين كسى است كه وارد بهشت مى شود و اگر توبه نكند، اوّلين كسى است كه به دوزخ برده مى شود.
امام رضا (عليه السلام) از امام سجاد (عليه السلام) نقل مى كند كه هر كس از ريختن آبروى مسلمانان خود را حفظ كند، خداوند در قيامت لغزشهاى او را ناديده مى گيرد.
پيامبر اكرم (صلى الله عليه وآله) فرمودند: هر كس زن يا مردى را غيبت كند، تا چهل روز نماز و روزه اش پذيرفته نمى شود.
پيامبر(صلى الله عليه وآله) فرمودند: در قيامت هنگامى كه نامه ى اعمال انسان به دست او داده مى شود، عدّه اى مى گويند: چرا كارهاى خوب ما در آن ثبت نشده است؟ به آنها گفته مى شود: خداوند، نه چيزى را كم و نه چيزى را فراموش مى كند، بلكه كارهاى خوب شما به خاطر غيبتى كه كرده ايد از بين رفته است.
👇👇
👆👆
در مقابل افراد ديگرى، كارهاى نيك فراوانى در نامه ى عمل خود مى بينند و گمان مى كنند كه اين پرونده از آنان نيست، به آنها مى گويند: به واسطه ى غيبت شدن، نيكى هاى كسى كه شما را غيبت كرده، براى شما ثبت شده است.
⭕ سؤال: چرا در روايات كيفر يك لحظه غيبت كردن، محور نابودى عبادات چند ساله ى انسان بيان شده است؟ آيا اين نوع كيفر عادلانه است؟
✅ پاسخ: همان گونه كه غيبت كننده در يك لحظه، آبرويى را كه مؤمن سال ها به دست آمده مى ريزد، خداوند هم عباداتى را كه او سال ها بدست آورده از بين مى برد. بنابراين محو عبادات چندساله، يك كيفر عادلانه است.
رسول خدا(صلى الله عليه وآله) در آخرين سفر خود به مكّه فرمودند: خون و مال و آبروى مسلمان، محترم است، همان گونه كه اين ماه ذى الحجة و اين ايام حج محترم است.
در روايات، نام غيبت كننده در كنار كسى آمده كه دائماً شراب مى خورد. «تحرم الجَنّة على المغتاب و مُدمِن الخمر» كسى كه غيبت مى كند و شراب مى نوشد، از بهشت محروم است.
بر اساس روايات، كسى كه عيوب برادر دينى خود را پى گيرى (و براى ديگران نقل) كند، خداوند زشتى هاى او را آشكار مى كند.
پيامبر(صلى الله عليه وآله) فرمودند: يك درهم ربا، از سى و شش زنا بدتر است و بزرگ ترين ربا، معامله با آبروى مسلمان است.
در حديث مى خوانيم: نشستن در مسجد به انتظار نمازِ جماعت، عبادت است البتّه مادامى كه منجر به غيبت نشود.
پيامبر(صلى الله عليه وآله) در آخرين خطبه خود در مدينه فرمودند: اگر كسى غيبت كند، روزه ى او باطل است. يعنى از بركات وآثار معنويى كه يك روزه دار برخوردار است، محروم مى شود.
اگر از بدن انسان زنده قطعه اى جدا شود، امكان پر شدن جاى آن هست، ولى اگر از مرده چيزى كنده شود، جاى آن همچنان خالى مى ماند. غيبت، بردن آبروى مردم است و آبرو كه رفت ديگر جبران نمى شود. «لحم اخيه ميتاً»
جبران غيبت
براى جبران غيبت هايى كه در گذشته مرتكب شده ايم، در صورتى كه غيبت شونده زنده و در قيد حيات است؛ اگر به او بگوييم كه ما غيبت تو را كرده ايم ناراحت مى شود، به گفته بعضى مراجع تقليد، نبايد به او گفت، بلكه بايد بين خود و خداوند توبه كرد و اگر امكان دسترسى به شنوندگان غيبت است، به گونه اى با ذكر خير و تكريم آن فرد، تحقير گذشته را جبران كنيم و اگر غيبت شونده ناراحت نمى شود، از خود او حلاليّت بخواهيم؛ اما اگر غيبت شونده از دنيا رفته است، بايد توبه كرده و از درگاه خداوند عذرخواهى كنيم كه البتّه خداوند توبه پذير و بخشنده است.
شيخ طوسى در شرح تجريد، بر اساس حديثى از پيامبر(صلى الله عليه وآله) مى فرمايد: اگر غيبت شونده، غيبت را شنيده است، جبران آن به اين است كه نزد او برويم و عذرخواهى كرده و حلاليّت بخواهيم، امّا اگر نشنيده است، بايد هرگاه يادى از غيبت شونده كرديم، براى او استغفار نماييم. «انّ كفّارة الغيبة أن تستغفر لمَن اغتبتَه كلّما ذكرتَه»
موارد جواز غيبت
در مواردى، غيبت كردن جايز است كه به بعضى از آنها اشاره مى كنيم:
۱. در مقام مشورت در كارهاى مهم؛ يعنى اگر شخصى درباره ى ديگرى در مورد ازدواج و گزينش و مسئوليت دادن و... مشورت خواست، ما مى توانيم عيب هاى آن فرد را به مشورت كننده بگوييم.
۲. براى ردّ سخن و عقيده ى باطلِ اشخاصى كه داراى چنين اعتقاداتى هستند، نقل سخن و عيب سخن آنها جايز است، تا مبادا مردم دنباله رو آنها شوند.
۳. براى گواهى دادن نزد قاضى، بايد حقيقت را گفت گرچه غيبت باشد.
۴. براى اظهار مظلوميّت، بيان كردن ظلم ظالم مانعى ندارد.
۵. كسى كه بدون حيا و آشكارا گناه مى كند، غيبت او مانعى ندارد ندارد.
۶. براى ردّ ادعاهاى پوچ، غيبت مانعى ندارد. كسى كه مى گويد: من مجتهدم، دكترم، سيّدم، و ما مى دانيم كه او اهل اين صفات نيست، جايز است به مردم آگاهى دهيم تا فريب نخورند.
شنيدن غيبت
وظيفه شنونده، گوش ندادن به غيبت ودفاع از مؤمن است. در حديث مى خوانيم: «السّاكتُ شَريكُ القائل» كسى كه غيبت را بشنود و سكوت كند، شريكِ جرم گوينده است.
پيامبر(صلى الله عليه وآله) فرمود: هر كس غيبتى را بشنود و آن را ردّ كند، خداوند هزار باب شرّ را در دنيا و آخرت بر او مى بندد، ولى اگر ساكت بود و گوش داد، گناه گوينده نيز براى او ثبت مى شود. و اگر بتواند غيبت شونده را يارى كند، ولى يارى نكند، در دو دنيا خوار و ذليل مى شود.
در روايتى، غيبت كردن؛ كفر و شنيدن و راضى بودن به آن، شرك دانسته شده است.
در آيه ى ۳۶ سوره اسراء مى خوانيم: «انّ السّمع و البصر والفؤاد كلّ اولئك كان عنه مسئولا» هر يك از گوش و چشم و دل انسان، در قيامت مورد بازخواست قرار مى گيرند. بنابراين ما حق شنيدن هر حرفى را نداريم.
📌 پیام ها
🌿 ايمان، تعهّدآور است و بايد از يك سرى افكار و اعمال دورى نمايد. «يا ايّها الّذين آمنوا اجتنبوا...» (ايمان، با سوءظن و تجسّس و غيبت سازگار نيست.)
👇👇
👆👆
🌿 براى دورى از گناهان حتمى، بايد از گناهان احتمالى اجتناب كنيم. (بنابراين از آنجايى كه برخى گمان ها گناه است، بايد از بسيارى گمان ها، دورى كنيم.) «اجتنبوا كثيراً... انّ بعض الظن اثم»
🌿 در جامعه ى ايمانى، اصل بر اعتماد، كرامت و برائت انسان ها است. «انّ بعض الظن اثم»
🌿 براى جلوگيرى از غيبت بايد زمينه هاى غيبت را مسدود كرد. (راه ورود به غيبت، اوّل سوء ظن و سپس پيگيرى و تجسّس است، لذا قرآن به همان ترتيب نهى كرده است.) «اجتنبوا كثيراً من الظن... لاتجسسوا ولا يغتب»
🌿 گناه، گرچه در ظاهر شيرين و دلنشين است، ولى در ديد باطنى و ملكوتى، خباثت و تنفّرآور است. «يأكل لحم اخيه ميتاً» (باطن غيبت، خوردن گوشت مرده است و درباره هيچ گناهى اين نوع تعبير بكار نرفته است.)
🌿 از شيوه هاى تبليغ و تربيت، استفاده از مثال و تمثيل است. «أيحبّ احدكم...»
🌿 در شيوه نهى از منكر، از تعبيرات عاطفى استفاده كنيم. «لايغتب... أيحبّ احدكم ان يأكل لحم اخيه»
🌿 غيبت و بدگويى از ديگران حرام است، از هر سنّ و نژاد و مقامى كه باشد. «لايغتب...» («احدكم» شامل كوچك و بزرگ، مشهور و گمنام، عالم و جاهل، زن و مرد و... مى شود.)
🌿 مردم باايمان، برادر و هم خون يكديگرند. «لحم اخيه»
🌿 همان گونه كه مرده قدرت دفاع از خود را ندارد، شخصى كه مورد غيبت قرار گرفته است، چون حاضر نيست، قدرت دفاع ندارد. «ميتاً»
🌿 غيبت كردن، نوعى درّندگى است. «يأكل لحم اخيه ميتاً»
🌿 غيبت، با تقوا سازگارى ندارد. «لايغتب... واتّقوا اللَّه»
🌿 تقوا، انسان را به سوى توبه سوق مى دهد. «واتّقوا اللَّه ان اللّه توّاب»
🌿 در اسلام بن بست وجود ندارد، با توبه مى توان گناه گذشته را جبران كرد. «لايغتب... ان اللَّه توّاب رحيم»
🌿 عذرپذيرى خداوند، همراه با رحمت است. «توّاب رحيم»
🌿 توبه پذيرى خداوند، جلوه اى از رحمت اوست. «توّاب رحيم»
eitaa.com/Tasniim
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
الّلهُـمَّـ؏جـِّللِوَلیِّـڪَ الفــَرَج ✨