برای درمان "غلظت خون" در آموزههای طب سنتی، دستورات و نسخههای مختلفی وجود دارد؛ در این مطلب با ۶ دستور ساده طب سنتی برای درمان "غلظت خون" آشنا میشوید.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ "غلظت خون" یکی از اختلالاتی است که امروزه بسیاری از افراد بهدلیل سبک زندگی نادرست، رژیم غذایی بد و... به آن مبتلا هستند؛ در ادامه به چند نسخه ساده طب سنتی برای درمان غلظت خون اشاره شده است:
ــ باید 3 قاشق آویشن را با 19 عدد عناب در یکی قوری چینی با هم مخلوط کنیم و با اضافه کردن یک تا 2 لیوان آبجوش به این ترکیب، اجازه دهیم بهروی شعله ملایم دم بکشد و در ادامه این دمنوش خوشطعم را مصرف کنیم.
این ترکیب علاوه بر خاصیت رقیق و لطیفکنندگی خون، بالابرنده حرارت غریزی بدن، باعث بهبود پمپاژ قلب، کاهنده چربی خون و تاحدی هم لاغرکننده است همچنین باعث افزایش ظرفیت حیاتی ریهها نیز میشود.
ــ اما از دیگر نسخههایی که میتوان برای درمان غلظت خون به آن اشاره کرد، ترک مصرف "نانهای سفید" و فاقد سبوس است که در نانواییهای سراسر کشور پخت و توزیع میشود (متأسفانه در حال حاضر حتی نانهای سنگک پختشده در نانواییها نیز فاقد حد کافی سبوس است).
ــ مصرف نان محلی سبوس کامل و فاقد افزودنیهایی مانند آهن و فولیک اسید و... نقش بسزایی در درمان غلظت خون و بیماریهای گوارشی دارد.
ــ بهرهمندی از "هوای سالم" و دوری از زندگی در هوای آلوده نیز تأثیر زیادی در کاهش غلظت خون دارد.
ــ انجام "حجامت" بهویژه در فصل بهار نیز برای درمان غلظت خون و بیماریهای خونی بسیار مفید و مجرب است.
ــ ترک مصرف فستفودها، محصولات غذایی کنسروشده، گوشتهای مانده و نمکسود، مواد غذایی لزج مانند پنیز پیتزا، لازانیا، ماکارانی، قارچ و... نیز از پرهیزات بسیار ضروری برای درمان غلظت خون و حفظ سلامتی است.
ــ مصرف "آب انار ملس" (ترش و شیرین) نیز برای بهبود غلظت خون و گردش خون نافع است.
بهگفته حکیم بزرگ ایرانزمین بوعلی سینا، تجمع سودا و بلغم و مواد زاید در ستون فقرات موجب "تنگی ستون فقرات" میشود و برای درمان آن باید سودا و بلغم پاکسازی شود... .
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرگاران پویا؛ "تنگی کانال نخاع" که موجب درد ستون فقرات میشود از منظر طب حکیمانه سنتی ناشی از سردی است.
حکیم ابنسینا منشأ این عارضه را تجمع مواد زائد در بدن میداند؛ اگر یک ناحیه از ستون فقرات ضعیف شود بدن فضولات و مواد زائد را به جایی که ضعیف شده سوق میدهد.
بهگفته بوعلی سینا، تجمع سودا و بلغم و مواد زاید در ستون فقرات موجب تنگی ستون فقرات میشود و برای درمان آن باید سودا و بلغم پاکسازی شود.
علایم تنگی کانال نخاع
ــ احساس گزگز
ــ مور مور و بیحسی در اندام تحتانی بدن
ــ ناتوانی در حرکت برای مسافتهای عادی
ــ درد در کمر و پا و بیحسی که با گذشت زمان زیاد میشود؛ با بروز سردی یا دمیدن باد به کمر این درد افزایش مییابد و در گرما ممکن است کم یا قطع شود.
ــ با تشدید درد به درد سیاتیکی با انتشار به پاها منتهی میشود.
ــ درد در راه رفتن طولانی یا ایستادن طولانی افزایش مییابد.
درمان مناسب برای تنگی کانال نخاع
حمام روغن: روغنمالی ترجیحاً با روغن سیاهدانه و در صورت نبود آن با روغن بادام تلخ بهشکلی که ستون فقرات خیس شود، روزی 3 مرتبه تا 80 روز؛ بهتر است روغنمالی شامگاهی با ماساژ باشد.
بادکش گرم: در 40 روز دوم پس از روغنمالی شبانگاهی دو طرف ستون فقرات را با 7 عدد لیوان بادکش بگذارند؛ یک شبدرمیان که جمعاً 20 مرحله میشود.
نوشیدن عرق خارخسک یا دمنوش آن در دوره درمان روزی یک وعده با عسل باشد، بهتر است؛ این گیاه جرمهای داخل نخاع را شستوشو میدهد.
نوشیدن عرق یا دمکرده آویشن، شاهتره، بومادران روزی یک وعده.
حجامت و خونگیری: پس از دوره 80روزه در صورت لزوم و بهتشخیص طبیب، "حجامت ساکرال" (حجامت ناحیه گودی کمر) یا زالو و در مواردی هر دو نوع خونگیری توصیه میشود؛ با حجامت و زالودرمانی راه برای تخلیه و خروج مواد زائد باقیمانده از ستون فقرات باز میشود.
پرهیز از مصرف سردیجات و خوراکهای سودازا مثل گوشت گوساله، سوسیس و کالباس، مرغ، شکر، شکلات، کاکائو، الویه، ماکارانی، پیتزا، محصولات غذایی صنعتی، ژلاتین، نان بیسبوس، گوجه، خیار، کاهو، کیوی و... .
محمدمهدی شیرمحمدی؛ پژوهشگر طب سنتی
"سنگ کیسه صفرا" بهمعنای تشکیل سنگ داخل کیسه صفرا است که این عارضه با علائمی همراه است... .
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ "سنگ کیسه صفرا" (کوله لیتیاز) یعنی تشکیل سنگ داخل کیسه صفرا؛ کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشحشده از کبد در آن تجمع یافته و هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک به روده باریک ریخته میشود.
سنگ کیسه صفرا بسیاری اوقات هیچ علامتی ندارد اما سنگ کیسه صفرای علامتدار ممکن است موجب کولهسیستیت مزمن شود.
علائم بیماری بهصورت کولیک صفراوی (درد مزمن بهمدت ساعتها در ربع فوقانی راست شکم که به پشت و شانه راست انتشار دارد) گاه همراه با تهوع و استفراغ است و گاهی درد بهدنبال مصرف غذای چرب ایجاد میشود.
ممکن است بیماری سالها علائم سنگ کیسه صفرا را داشته باشد اما وارد مرحله حاد نشود.
همچنین سنگ کیسه صفرا میتواند همراه با این علائم باشد: درد در سمت راست بدن درست زیر دنده، درد پشت بین استخوانهای شانه، درد در شانه سمت راست، حالت تهوع و استفراغ، عرق کردن و بیقراری.
برای درمان سنگ کیسه صفرا در طب سنتی، روشها و درمانهای مختلفی وجود دارد که این درمانها کنار پرهیزات ضروری برای این دسته از بیماران میتواند بدون عمل جراحی، منجر به از بین رفتن سنگ کیسه صفرا شود.
مصرف روزانه "یک لیوان آب سیب طبیعی مخلوطشده با دو تا سه قاشق غذاخوری روغن زیتون" میتواند کمک شایانی به درمان سنگ کیسه صفرا داشته باشد همچنین مصرف روزانه "سرکهانگبین طبی" (جوشانده سرکه طبیعی انگور، عرق نعنا با عسل) نیز برای درمان مفید است.
کلید "احیای طب سنتی" کشورمان در داخل یا آنسوی مرزها؟
تعامل میان مکاتب درمانی مفید است اما آیا کشورهایی مثل چین و هند وقتی خواستند "طب سنتی" خود را احیاء و تقویت کنند ابتدا به داشتههای خود روی آوردند یا دور دنیا راه افتادند تا با سایر کشورها تفاهمنامه امضاء کنند؟!
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ پنجم آذر ماه جاری خبری مبنی بر امضای تفاهم همکاری وزارت طب سنتی هند با وزارت بهداشت کشورمان منتشر شد؛ آنگونه که از سوی اداره کل طب سنتی وزارت بهداشت اعلام شده "انتقال دانش فنی، همکاری متقابل علمی مراکز دانشگاهی دو طرف و تشکیل کمیته فنی برای بررسی قابلیتهای موجود در زمینه تبادلات علمی و اقتصادی در حوزه دارو، تبادل استاد و دانشجو و متون و کتب طب سنتی، تشکیل کرسی طب سنتی هند در دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران" از جمله موارد گنجاندهشده در این تفاهم همکاری است.
اما درباره این اقدام اخیر وزارت بهداشت، دکتر رضا منتظر از اساتید، پژوهشگران و مؤلفان پیشکسوت طب سنتی کشورمان در قالب مطلب کوتاهی به چند نکته در این خصوص اشاره کرده است که در ادامه آمده است:
درخصوص توافق وزارت بهداشت ایران با وزارت طب سنتی هند باید گفت استفاده از تجارب طب سنتی سایر کشورها بسیار خوب است اما چند نکته در این میان باید شفاف گفته شود تا در حافظه تاریخ بماند؛
1. علیرغم وجود برخی شباهتها میان طب سنتی کشورهای چین و هند (آیورودا) با طب سنتی ایران، تفاوتهای زیادی هم بین آنها وجود دارد بنابراین نباید انتظار داشت که با روی آوردن به آنها، طب سنتی ما احیاء شود.
2. تعامل میان مکاتب درمانی مفید است اما آیا کشورهایی مثل چین و هند وقتی خواستند طب سنتی خود را احیاء و تقویت کنند ابتدا به داشتههای خود روی آوردند یا دور دنیا راه افتادند تا با سایر کشورها تفاهمنامه امضاء کنند؟! آیا ما داشتههای خودمان را در طب سنتی شناسایی و ارزیابی کردهایم؟
آیا در این 11 سالی که دانشکدههای طب سنتی تأسیس شده، یک فراخوان داده شده است تا پزشکانی باسابقه در طب سنتی دعوت به همکاری شوند و تجاربشان مورد ارزیابی و استفاده قرار گیرد؟ حتی در میان غیر پزشکان، افرادی را داریم که 40 ـ 30 سال است مهارتهایی را از طب سنتی کسب کردهاند و مردم به آنها مراجعه میکنند و نتیجه میگیرند اما هیچ توجهی به آنها نشده است؛ سیستمی که به داشتههای خود بیتوجه باشد هیچ وقت آقا نخواهد شد.
3. در همین خبر از "وزارت طب سنتی هند" نام برده شده است؛ چگونه است که آنها برای طب سنتی خود وزارت دارند اما ما وزارت که نداریم هیچ، وزارت بهداشت ما "معاونت طب سنتی" خود را هم منحل کرده و آن را به یک دفتر تقلیل داده است؟!
این است که میگوییم صغری کبرای قضیه با هم جور در نمیآید.