رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران گفت: این روشهای درمانی(حجامت) علاوه بر آنکه در متون معتبر طب سنتی و روایات مورد تأکید قرار گرفتهاند، بهاستناد بیش از ۸هزار مقاله موجود در پایگاههای مقالات علمی از بوته آزمایش و تحقیقات نیز سربلند بیرون آمدهاند.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ حجامت از سالیان دراز قبل از میلاد در سراسر دنیا استفاده میشده است و در دین مبین اسلام هم توصیههایی در خصوص اثرات پیشگیرانه و درمانی آن در کلام گهربار معصومین علیهم السلام مشاهده میشود البته از همان زمان برای انجام آن، چه در متون طبی و چه در احادیث و روایات، شرایط و ضوابط لازم بیان شده است و در صورتی که این اقدامات بدون توجه به شرایط بیمار و با سلایق شخصی انجام شود، میتوانند مسبب ضررهای جدی و جبرانناپذیر برای بیماران شوند.
این روشهای درمانی علاوه بر آنکه در متون معتبر طب سنتی و روایات مورد تأکید قرار گرفتهاند، بهاستناد بیش از 8 هزار مقاله موجود در پایگاههای مقالات علمی از بوته آزمایش و تحقیقات نیز سربلند بیرون آمدهاند؛ تحقیقات انجامشده پیرامون حجامت بیانگر اثر مثبت حجامت بهروی بیماریها و علائم گوناگونی مانند زونا، سرفه، کمردرد، زخم، آرتریت، درماتیت، ماستیت، نوریت و... است که بهتنهایی یا همراه با داروهای شیمیایی استفاده شده است.
همانگونه که انجام حجامت در برخی فصول و شرایط اقلیمی در موارد خاص نهی شده است، در برخی اوقات دیگر در صورتی که شرایط ممانعت کننده در فرد وجود نداشته باشد، به انجام آن توصیه شده است، یکی از این اوقات فصل بهار است.
بدن انسان تابع شرایط حاکم بر کل نظام هستی است؛ در فصل زمستان بر اثر شرایط حاکم بر طبیعت، انباشت مواد زائد در بدن ایجاد میشود و در فصل بهار همانگونه که حرکت و جنبش و رویش در کل عالم کبیر مشاهده میشود، در عالم صغیر (بدن انسان) نیز غلیان و حرکت مواد دیده میشود که در صورت نیاز باید از بدن خارج شوند فلذا در صورتی که فرد منعی برای انجام حجامت نداشته باشد، میتواند برای پیشگیری از بیماریهایی که از دیدگاه طب سنتی در بهار ایجاد و یا تشدید میشوند، در این فصل حجامت کند.
بدیهی است تشخیص وجود و یا عدم وجود شرایط ممانعتکننده برای انجام حجامت، بهعهده طبیب آگاه و باتجربه است لذا توصیه میشود حتماً در فصل بهار با طبیب خبره در طب سنتی ایران مشورت کنید تا در صورتی که جزو آن دسته از افراد هستید که از حجامت متضرر میشوید بهسراغ آن نروید و اگر از آن گروه هستید که از آن بهره میبرید این فرصت را از دست ندهید.
دکتر نفیسه حسینی یکتا؛ رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران
لازم به یادآوریست اخیراً مهدی برهانی، عضو پیوسته انجمن علمی طب سنتی ایران در گفتوگو با یکی از خبرگزاریهای کشور مدعی شده بود: «متخصصان طب سنتی بر این عقیده هستند که حجامت برای احوال جامعه مضر است!»؛ وی همچنین بدون ارائه سندی گفته بود: «برخلاف تبلیغات سوئی که میشود، انجام حجامت برای عموم جامعه لزومی ندارد و حتی میتواند مضر باشد ... مغازههای حجامت مثل فستفودها هستند که درست مثل آن به جامعه ضرر میزنند!».
یک دستیار تخصصی طب سنتی ایران تفاوت فصد با حجامت از منظر طب سنتی را تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم, حوریه محمدی کناری درباره تفاوت فصد با حجامت اظهار داشت: فصد جزء اعمال یداوی است که از دیدگاه طب سنتی نوعی استفراغ (خارج شدن مواد زائد از بدن را در طب سنتی استفراغ مینامند) کلی محسوب میشود.
بهگفته وی در عمل فصد اخلاط 4گانه بهطریق تفرق اتصال (تجزیه کردن) از عمق بدن خارج شده و باعث پاکسازی عمومی بدن میشود و اگر تفرق اتصال از طریق فصد در حد اعتدال از نظر وسعت و تنگی باشد اخلاط بهحد اعتدال خارج شده و اگر وسیع باشد اخلاط بسیار خارج شده و موجب ضعف بدن خواهد شد.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران ادامه داد: یا اینکه محل بهبود و جوش خوردن محل تفرق، دشوار میشود و اگر تنگ باشد اخلاط رقیق بسیار خارج میشود و اخلاط غلیظ در بدن باقی میماند.
محمدی اضافه کرد: حجامت بهعکس فصد نمیتواند مواد زائد را از عمق بدن بیرون بکشد بلکه بیشتر باعث پاکسازی موضعی میشود؛ بنابراین قبل از حجامت باید از عدم ریزش دوباره مواد به موضع و پاکسازی عمومی بدن اطمینان حاصل کرد.
وی افزود: چهبسا عدم توجه به این نکته باعث منحرف شدن سیر طبیعی مواد فاسد به موضع حجامت و ماندگاری درد یا بیماری در آن موضع خاص میشود.
این دستیار تخصصی طب سنتی ایران خاطرنشان کرد: براساس آرای حکمای ایرانی، در فصد و حجامت علاوه بر شرایط بیمار به زمان انجام آنها، میزان خونگیری، نوع و عمق برشها نیز باید توجه داشت.
محمدی یادآور شد: مواضع مختلف فصد و حجامت اثرات درمانی متفاوتی دارند که هریک باید در موارد خاص خود بسته به شرایط بیمار و نوع بیماری به کار برده شود.
روشهای درمانی طب سنتی در درمان بیماران کرونا بهخوبی جواب داده است اما چرا؟!
تا امروز، روشهای درمانی اطبا و حکما و فعالان طب سنتی برای درمان و پیشگیری از کرونا بهخوبی جواب داده است و اگر غیر از این بود و روشها مضر یا بیفایده بود...
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر حسین روازاده از اساتید طب ایرانی ـ اسلامی در یادداشتی نوشت: در روزهایی که ویروس کرونا جولان میدهد و بهخاطر سوءمدیریتهای گذشته، جانهای عزیز از مردم از دست رفت و همچنان میرود، سخنران معروف مجالس اهلبیت(ع)؛ حجتالاسلام علیرضا پناهیان، بر روی منبر امام حسین(ع) خواهان بهرهگیری از طب ایرانی ـ اسلامی و قیام اطبای طب سنتی علیه کسانی شده که سالهاست این طب را منکوب میکنند.
ضمن حمایت کامل از این موضع انقلابی و تشکر از تلاشهای عالمان دین در حمایت از طب ایرانی ـ اسلامی و همچنین بستری که نظام مقدس جمهوری اسلامی برای آزادسازی ظرفیتهای طب ایرانی ـ اسلامی فراهم ساخته، باید اعلام کنم ما سالهاست قیام کردهایم و هزینهاش را چه معنوی و چه مادی دادهایم!
چرا که در ساختارهای موجود درمانی کشور، کسانی بوده و هستند که بهعنوان مانع در مسیر این طب قرار گرفتهاند؛ هرچند با تغییر دولت و بر روی کار آمدن دولت انقلابی و اسلامی آیتالله رئیسی، امیدواریهای بسیاری زنده شد و وزیر بهداشت جدید نیز عزم خود را برای بهرهگیری از دستاوردهای طب ایرانی ـ اسلامی در نظام بهداشت و درمان اعلام کردهاند.
ما همچون گذشته، دست دوستی و همکاری تمام کسانی که میخواهند سیاستگذاری، اجرا و تصمیمگیری، طب ایرانی ـ اسلامی را احیا و خدمات آن را به مردم عرضه کنند، بهگرمی میفشاریم؛ آرزوی قلبی ما این است که بر اساس سیاستهای کلی نظام و ابلاغی رهبر فرزانه انقلاب، ظرفیت طب ایرانی ـ اسلامی و گنجینه بینظیر گیاهان دوایی در ایران، بهنحو احسن مورد بهرهگیری و استفاده قرار گیرد و علاوه بر مردم کشورمان، جهان نیز از این خدمات بهرهمند شود.
اما در زمانی که عالمان دینی در سخنرانیهایشان از طب ایرانی ـ اسلامی حمایت میکنند و دولت جدید نیز از تغییر رویهها برای استفاده از این طب سخن گفته، عدهای شمشیر را از رو بستهاند و تاب شنیدن نصایح و سخنان دلسوزان واقعی نظام و کشور را ندارند؛ برای نمونه حجتالاسلام پناهیان، سخنانی از سر حقطلبی، در حمایت از طب ایرانی بیان کردند اما همین مدعیان بر او تاخته و کل جریان حمایتی وی را تخطئه کرده و زیر سؤال بردهاند حتی تلاش نمایندگان انقلابی مجلس برای تشکیل سازمان طب ایرانی ـ اسلامی را نیز تخریب میکنند.
باید به این عزیزان که از روی ناآگاهی (خدا کند که عامدانه نباشد) اتهاماتی علیه اطبا و حکما بیان میکنند، نکاتی را یادآور شد؛
یک واقعیت عریان وجود دارد و آن این است که اگر مجاهدتهای اطبا و حکما در چند دهه گذشته نبود، اگر نبود جنگ و هزینه دادن ما برای شناساندن گنجینه طب ایرانی ـ اسلامی به مسئولان، اگر از همان اول با نهیب سیاستمداران مخالف طب ایرانی عقب مینشستیم، اگر با احکام ناجوانمردانه همصنفیهایمان ناامید میشدیم و... دیگر نام و نشانی از طب ایرانی ـ اسلامی نبود تا عدهای بخواهند دانشکده طب ایرانی ـ اسلامی راهاندازی کنند و معاونت آن را در وزارت بهداشت دایر کنند و از همان ناحیه بر علیه اطبا و حکمای این حوزه شورش کرده و دست به تخریب بزنند!
باید یادآور شوم که روشهای درمانی اطبا و حکما و فعالان طب سنتی، برای درمان و پیشگیری از کرونا بهخوبی جواب داده و اگر غیر از این بود و روشها مضر یا بیفایده بود، غوغاسالاران مسئول در وزارت بهداشت دولت گذشته و مدعیان طب مدرن سر از تن اطبا جدا میکردند و آنها را رسوای عالم میکردند.
مشاهده شد که برخی در انتقاد از حجتالاسلام پناهیان، روشهای درمانی کرونا را که یکی از آنها بخور جوششیرین است، غیرعلمی دانسته و محکوم کردهاند؛ در پاسخ به آنها بارها سخن گفتهام و در این مجال نیز بار دیگر تکرار میکنم که بنده بخور جوششیرین را برای درمان کرونا در کنار دستورالعملهای مخصوص طب ایرانی، تجویز کردم؛ این روش درمانی یکشبه حاصل نشده بلکه حاصل دو دهه تجربه و تحقیق بنده بود؛ اثرات مبارک آن نیز در درمان کرونا نشان داد میتوان آن را در کل کشور و حتی جهان توصیه کرد اما چه کردند؟ نهتنها هیچ حمایتی از سوی وزیر سابق بهداشت و دفتر طب ایرانی از این روش نشد بلکه بدون ارائه حتی یک دلیل علمی، از تریبونهای مختلف به مخالفت با آن بدون ارائه حتی یک دلیل علمی پرداختند و گفتند "بخور جوششیرین هیچ اثری ندارد و حتی مضر است"!
جوششیرین خوراکی که در تهیه انواع خوراکی در حال استفاده است؛ گفتند که "مضر است"! اما حالا که یکی از خود شما در صداوسیما به اثرگذاری بخور جوششیرین در درمان و بهبودی بیماران کرونایی اذعان کرد، چرا ادعاهای خلاف خود را تکرار میکنید یا از گفته قبلی ابراز پشیمانی نمیکنید! فردی که خود را متخصص طب سنتی معرفی م
یکند و هر بار روش درمانی ما را تخریب میکند، یک بار جرئت کند و از نزدیک بیاید شاهد درمان بیماران کرونایی با روشهای خاص درمانی طب سنتی باشد و بهجای تخریب پس از مشاهده درمان بیماران کرونایی، از درگاه خداوند طلب مغفرت کند؛ مقاله علمی این روش درمانی از یکی از مجلات معتبر بینالمللی پذیرش دریافت کرده و بهزودی منتشر خواهد شد تا بهانهجویان دهانشان بسته شود.
چهتعداد دیگر از هموطنان ما باید از دنیا بروند تا شما از قله غرور و تکبر و ادعای باسوادی پایین بیایید؟ وزارت بهداشت تنها یک بار به اطبا فرصت میداد تا در بیمارستان و بخش کروناییها حضور یابند تا نتیجه را عیناً مردم ببینند؛ حال که مدیریت وزارت بهداشت تغییر کرده و وعده حمایت از طب ایرانی ـ اسلامی دادهاند، خوب است که از این ظرفیت برای مقابله با کرونا در سطح ملی و گسترده استفاده شود.
متأسفانه برخی ادعای سواد آکادمیک میکنند و با همان بر سر اطبا فریاد بیسواد بودن میزنند؛ بسیاری از فعالان طب ایرانی مدرک معتبر پزشکی و دانشگاهی دارند اما آیا دانایی تنها به مدرک است؟! هر وقت بخواهیم سخن حقی بگوییم اول باید شماره نظام پزشکی یا مدرک را اعلام کنیم؟! شما ببینید حرف درست است یا خیر، اثربخش بوده یا نه؛ اگر ابوعلی سینا در زمان کنونی بود هم از او مدرک دانشگاهی میخواستید و او را محکوم میکردید؟!
ضمن تقدیر از عالم و سخنران برجسته کشورمان در حمایت جانانه از طب ایرانی ـ اسلامی، اعلام میکنیم تا جان در بدن داریم، خود را وقف صحت و سلامت مردم عزیز کشورمان خواهیم کرد، همانگونه که سالهاست کار و زندگی ما به این امر خلاصه شده و آمادگی خود را برای مناظره با هر کسی که فکر میکند درمان ما اثربخش نیست اعلام میداریم همچنین حمایت خود را از مدیریت جدید بهداشت و درمان دولت انقلابی که قول مساعد برای ایجاد بستر مناسب جهت بهکارگیری هرچه بیشتر از ظرفیتهای طب ایرانی ـ اسلامی دادهاند، اعلام میکنیم و از خداوند متعال توفیق روزافزون وزیر جدید بهداشت را آرزومندیم.
فیلم// خواص داروی "امام کاظم" در پیشگیری و درمان کرونا از زبان دکتر خادمالحسینی
دکتر خادمالحسینی به ۳ توصیه کلیدی برای پیشگیری و درمان کرونا اشاره میکند و به بخشی از خواص داروی امام کاظم(ع) هم پرداخته است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر سید محمود خادمالحسینی از اساتید حوزه طب ایرانی اسلامی است که در فیلم کوتاه زیر به 3 توصیه کلیدی برای پیشگیری و درمان کرونا اشاره میکند و به بخشی از خواص داروی امام کاظم(ع) هم میپردازد: