⭕️ با مهارت حل مسئله مشکلی نخواهید داشت
۲ سال اول ازدواج سالهای سختی است. در طول دو سال اول ازدواج شما و همسرتان رویکرد های خودتان را برای حل مشکلات دارید . شما برای پیدا کردن راه حل مشکلتان با همسر فقط نصف زمان را فرصت دارید . مهارت حل مسأله به شما زمان مناسب برای دعوا کردن، تسلیم شدن، دادن و بخشیدن را آموزش می دهد .
❣ @TebyanHamsangozini ❣
همدم تبیان
⭕️ دنبال دختر خوشگل نگردید
⭕️ دنبال دختر خوشگل نگردید
معنی ازدواج برابر این هست که نسبتا همه چیزتون باید با هم برابر باشد. از سنتان گرفته که بین بیست تا چهل سالگی بیشتر از پنج یا هفت سال فاصله را اصلا توصیه نمی کنم تا حتی زیباییتون. بیخودی نروید دنبال یک زن بسیار زیبا، وقتی که خودتون زشتید مثل بنده. اشکال کارتون در این است که بعد از سه چهار ماه می گویند که هرچه سیب سرخ است مال دست چلاغ است. به همسرتون توجه می شود و او گرفتاری هایی پیدا می کند شما حرص می خورید و بدبختی پیدا می کنید. در هیچ زمینه ای دنبال آدم متفاوت در این مورد نروید. ازدواج، ازدواج برابر است امروز دوتا بال برابر یک پرنده است یا دوتا پرنده هستند که بتوانند بال در بال هم در آسمان ها پرواز کنند. دنبال ازدواج نابرابر نروید که از پا در می آیید.
❣ @TebyanHamsangozini ❣
ترس در مقایسه با سایر عادات یکی از قویترین و نیرومندترین افکار بشری است جز در یک مورد و آن
«ایمان» است.
ایمان همیشه بر ترس پیروز است .
ایمان تنها قدرتی است ترس در مقابل آن پایداری و مقاومت ندارد.
اگر هر روز ذهنتان را از ایمان پر کنید در نهایت جایی برای ترس باقی نمیماند.
این واقعیت مهم را هرگز فراموش نکنید.
به ایمان چنگ بیاندازید و ببینید چگونه ترس از شما فرار میکند.
❣ @TebyanHamsangozini ❣
🚺✅🚹 معیارهای شخصیت بالغ و سالم کدامند؟
🚺 کارل راجرز- نظریه پرداز شخصیت- دیدگاهی مثبت و انسان گرایانه به ذات و ماهیت انسان دارد و برای شخصیت انسانِ سالم ۶ ویژگی مهم را در نظر می گیرد که عبارتند از:
❇️ ۱)انسان با کُنِشِ کامل:
انسان سالم کسی است که در زندگی وضعیتی ایستا و راکد ندارد و مدام در حال حرکت، ارتقاء و به تحقق رساندن خود است. او در عشق و وظیفه و فضا و زمانی که بخواهد او را محبوس کند، خود را زندانی نمی کند. برای تحقق خود مدام پیش می رود و هیچگاه پایان نمی پذیرد.
❇️ ۲)شهامتِ ابرازِ خود:
انسان سالم کسی است که برای تحقق خود و به ظهور رساندن استعدادها و توانمندی هایش شهامت و جسارت دارد. او بی دلیل و بیهوده "در جایی"، "به خاطر کسی" و "برای چیزی" متوقف نمی شود و حرکت رو به جلویش را خالصانه ادامه می دهد.
❇️ ۳)بدون نقاب:
انسان سالم کسی است که به شکل واقعی و صادقانه خودش است؛ خودِواقعی اش، بدون نقاب. او خود را برای کسب عشق دیگران و دلخوش کردن و رضایت و تایید دیگران پشت نقاب ها و صورتک ها پنهان نمی سازد و به آنچه نیست تظاهر نمی کند.
❇️ ۴)اعتماد به ارگانیسم خود:
انسان سالم به خودِ درونی اش، افکار، احساسات و آنچه در ذهنش بازتولید می شود اعتماد دارد و بر اساس تحلیل منطقی و شهودی از مسایل پیرامون و روابطش با آدم ها به شکل خودانگیخته و شهودی عمل می کند؛ و اغلب تصمیمات درستی نیز می گیرد.
❇️ ۵)احساس آزادی:
انسان سالمی که از سلامت روان برخوردار است، آزادی عمل و حق انتخاب بیشتری را احساس و تجربه می کند و چیزی از "درون" یا "بیرون"، احساسات و عواطف، غرایز یا امیال و وسوسه هایش نمی تواند او را وادار به انجام عملی خلاف میل و اراده او بکند.
چنین انسانی تسلط، مهار و کنترل خوبی بر زندگی دارد و معتقد است کیفیت زندگی اش در آینده به خودِ او و رفتارهای فعلی اش بستگی دارد.
❇️ ۶)خلاقیت:
انسان سالم به گونه ای زندگی می کند که شبیه هیچ کس دیگری نیست و سبک و مدل زندگی اش کپی برداری شده از مُد روز و افراد دیگر و بَه بَه و چَه چَه این و آن نیست.
او برای خودش و به سبک خودش و در مسیر خودش، موفق و خلاق و جذاب و شاید کمی عجیب و نامتعارف زندگی می کند و صاحب یک سبک زندگی کاملاً انفرادی و اصیل است.
🚺✅🚹 از نظر راجرز، انسانِ سالم کسی است که به خودش و به دیگران عشقِ بدون قید و شرط و توجه مثبتِ احترام آمیز دارد. او با وجود آسیب هایی که شاید در گذشته و در کودکی دیده، تعهد و مسئولیت خود می داند که به "زمان حال" بیاید و با تمام ظرفیت خود به "انسانی با کُنِشِ کامل" تبدیل گردد و خود را علیرغم موانع و دشواری ها فعالانه و قهرمان وار به تحقق برساند.
❣ @TebyanHamsangozini ❣
همدم تبیان
چطور جذاب باشیم؟ ❣ @TebyanHamsangozini ❣
💎جذاب باشیم
وقتی خوشحال باشی ، وقتی به زندگی بله بگویی و بخندی و همه دنیای اطراف خود را مثبت ببینی ، تبدیل به خورشیدی در مرکز همه کهکشانها میشوی و مردم بیآنکه دلیلش را بدانند به سمت تو جلب میشوند . راز جذابیت در ظاهر نیست ، بلکه در درونیترین بخش روح ماست ، همانجایی که فقط مثبتها انتخاب میشوند و منفیها در عین پذیرفته شدن انتخاب نمیشوند !
اینکه گمان کنیم با دوست داشتن فردی قدرت جذب او را پیدا کردهایم تصویری نادرست است . برای جذاب شدن باید کاری کنیم که حضور ما ، زیباترین پدیده عالم را در وجود طرف مقابل زنده کند و آن زیباترین هدیه عامل آرامش و رهایی از اضطراب است . حقیقت این است که فقط آرامبخشها دوست داشتنیاند و آنها که حضورشان اضطراب زا و تنش آفرین است ، جذابیت منفی یا دافعه در طرف مقابل ایجاد میکنند ، نه عشق .
❣ @TebyanHamsangozini ❣
☘گوشه اي از صفات و خصوصيات پيامبر مهرباني(ص) از كتاب سنن النبي به قلم مرحوم علامه طباطبايي
🌸🌸🌸
دائما خوش رو و نرم خو بود، خشن و درشت خو و داد و فریادکن و فحاش و عیب جو و همچنین مداح نبود
🌸🌸🌸
به هر چیزی که رغبت و میل نداشت بی میلی خود را در قیافه خود نشان نمی داد و لذا اشخاص از پیشنهاد دادن به ايشان مایوس نبودند و امیدواران را ناامید نمی کرد
🌸🌸🌸
نفس خود را از ٣ چیز پرهیز می داد: مراء و مجادله، پر حرفی، گفتن حرف های به درد نخور
🌸🌸🌸
نسبت به مردم نیز از ٣ چیز پرهیز می کرد: ١.هرگز احدی را مذمت و سرزنش نمی کرد٢. هرگز لغزش و عیب هایشان را جستجو نمی نمود٣.هیچ وقت حرف نمی زد مگر در جایی که امید ثواب در آن میداشت
❣ @TebyanHamsangozini ❣
🔻چه قدر با مثلث کارپمن آشنایی دارید؟
🔺مثلثی که به شکلی ساده روابط مشکل دار و ناسالم را به تصویر میکشد
و از سه راس: ناجی، آزارگر و قربانی تشکیل شدهاست.
اگرچه این مثلث سه راس دارد ولی نشان دهنده رابطه بین دو نفر و نقش هایی است که هر یک در برههای از زمان در این رابطه به خود میگیرند.
اساس این گونه روابط بر محور کنترل کردن و کنترل شدن قرار دارد. در ابتدای رابطه هر دو فرد از داشتن این نقش ها راضی هستند ولی بعد از مدتی که از ایفای این نقش ها خسته میشوند، دردسر آغاز میشود.
▶️ شروع این رابطه معمولا با نقش قربانی - ناجی است.
یک نفر احساس میکند شکست خورده، تنها و ناامید است و دیگری کسی است که احساس میکند توانایی این را دارد که او را از این وضع اسفبار نجات دهد.
⚠️ نکته مهم این جاست که نه لزوماً قربانی در زندگی باید شکست واقعی خورده باشد و نه ناجی حتماً توانایی های روانی، احساسی یا اجتماعی بیشتری داشتهباشد. فقط احساس آن کافیست.
و جالب این که از قضا هر دو خلاها و ضعف های شخصیتی شدیدی نیز در این زمینه ها دارند.
🔁 بعد از گذشت مدتی به دلایل متعدد نقشها میتواند جابهجا شود.
🔃 ممکن است قربانی دیگر نخواهد نقش فردی ناتوان و تحت تسلط یا کنترل را ایفا کند. ممکن است تمایل پیدا کند حالا او کنترل اوضاع را بر دست بگیرد.
🔀 ممکن است فردی که ناجی بوده احساس ناسپاسی کند و به خاطر تنبیه دیگری که قدر او را ندانسته، تبدیل به آزارگری شود که بخواهد شرایط را این گونه به نفع خود کنترل و دیگری را متوجه اشتباه خود کند.
⭕️ آزارگری شیوههای متفاوتی دارد ولی رایج ترین آن ها فحش دادن، تحقیر کردن، محروم کردن، دعوا کردن و تحت فشار قرار دادن دیگری است.
⁉️چگونه میتوان از این رابطه نجات پیدا کرد؟
متاسفانه بهترین و موثرترین روش، قطع کامل رابطه است.
✅ ولی از آن جایی که قطع رابطه معمولا دردناک و گاه هزینه بردار است، پیشگیری از وارد شدن به این روابط بهترین کار است.
چه فرد در نقش ناجی ظاهر شود و چه قربانی یا آزارگر، در واقع این کودک آسیب دیده اوست که با به راه انداختن این بازی به دنبال دریافت نوازش حتی به شیوه ناکارآمد است.
⚠️ به طور معمول فرد ناجی یا آزارگر و یا قربانی، درخواست هایش را رک و یا بدون ابراز تمایل از سمت فرد مقابل بیان میکند. به همین دلیل شما نیز باید قاطعانه خواسته یا نظر آن ها را بدون تعارف یا رودربایستی رد کنید.
✔️گاهی نیز با شوخی درخواست طرف مقابل را رد کردن و گفتگو را خاتمه دادن، بسیار موثر است.
❣ @TebyanHamsangozini ❣