6.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ مقام معظم رهبری:
✅ باید #مراقب_باشیم_راه_را_خطا_نرویم اشتباه نکنیم حق را با باطل عوضی نگیریم،
✅ قران به معیار داده است. قرآن می فرماید: مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ ۖ. بحث ما سر این است؛ آیا ما با پیغمبر هستیم یا نیستیم؟
✅ #اگر شما #دیدید این #راهی_که داریم #می_رویم راهی است که #کفّار_را_خوشحال_میکند، بدانید که #أَشِدَّاءُ_عَلَی_الْکُفَّارِ_نیستید. #پس مع رسول اللّه نیستید، #همراه_پیغمبر_نیستید.
✅ اگر نه، #دیدید این #راهی_که_می_روید، #استکبار_را، دولت های قاهر ضد دین و ضد اسلام را ناراحت و #عصبانی_می_کند؛ خوب این خوب است. #أَشِدَّاءُ_عَلَی_الْکُفَّارِ_هستید.
✅ حواسمان باید جمع باشد، #بدانیم_چه_کار_می_کنیم، #بدانیم_چه_می_گوییم؛ حرفی که می زنیم در جهت نقشهی دشمن نباشد، #جدول_دشمن_را_کامل_نکند.
✅ اگر ما #مراقب_باشیم، دشمن هیچ غلطی نمی تواند انجام بدهد، هیچ کاری نمی تواند بکند. انگشت اشارهی امام امروز برای ما مغتنم است؛ ببینید #امام_چه_می_گفت، #چه_می_خواست؛ ملّت این کار را کردند، [لذا] تا امروز موفّق شدند؛ امروز هم همینجور است؛ #امروز_هم_بایستی_مراقبت_کرد.
✅ #دشمن_در_دشمنی_خودش و در نقشهکشی خودش #جدّی_است، ما هم در مقابلهی با دشمن به شدّت جدّی هستیم.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ مروری بر پیشینه قراردادهای ایران و افغانستان در رابطه با حقابه هیرمند (۸)
✅ #ایالات_متحده_آمریکا، ایران را از طرح مساله در #شورای_امنیت منصرف کرد و پیشنهاد تشکیل #کمیسیونی_بی_طرف برای #حل_مساله_تقسیم_آب_هیرمند را داد که مورد #موافقت_دو_کشور قرار گرفت؛
✅ در این راستا #ایران یکی از #کارشناسان_فنی خود را برای بازدید از حاشیه #هیرمند و تاسیسات ساختهشده بر روی آن به #افغانستان اعزام کرد؛ در نظر نهایی این کارشناس درباره #علل_کم_آبی_منطقه_سیستان_ایران، «حفر رود در مسیر و توسعه کشاورزی در افغانستان» از دلایل این کمآبی عنوان شد.
✅ #دولت_آمریکا همچنین در #سال_۱۳۲۹_سه_نفر_متخصص در این زمینه را از کشورهای #شیلی، #کانادا و #ایالات_متحده برای عضویت در #کمیسیون انتخاب کرد.
✅ #کمیسیون_بی_طرف، مقدار #آب_لازم برای منطقه #سیستان ایران را (۰/۶۲) #میلیارد_متر_مکعب_در_سال یعنی بهطور #متوسط_۲۲_متر_مکعب_در_ثانیه تعیین کرد؛
✅ بر اساس #رای_کمیسیون، این میزان که کاملاً به #ضرر_ایران بود، در #سالهای_کمآبی کاهش مییافت و به هیچ عنوان با #نیازهای_آبی_منطقه_سیستان مطابقت نداشت به همین دلیل نیز #مورد_توافق_دولت_ایران_قرار_نگرفت؛
✅ با این حال #دولت_افغانستان که از رای #کمیسیون_بیطرف بسیار خرسند بود، همواره به نظرات کمیسیون بیطرف استناد میکرد و آن را مبنا و اساس مذاکره با ایران در زمینه تقسیم آب هیرمند میدانست و تلاش میکرد میزان آب جاری به ایران را به مقدار تعیینی از سوی کمیسیون محدود کند.
ادامه دارد...
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۳)
✅ آلودگیهای #نفتی، #صنعتی، #فاضلابهای_شهری، #ساخت_جزایر_مصنوعی در کشورهای عربی، #فلزات_سنگین و... چنان به جان #خلیج_فارس افتاده که گویی این دریا محل امن #جانوران_دریایی و #شهروندان_ساحلنشین نیست.
✅ قرنها #بزرگترین_تمدنها در #ساحل_شمالی یعنی در #فلات_مرکزی_ایران به وجود آمد و از طریق این دریا بر پهنههای بزرگی از جهان حکم راند.
✅ امروزه #میلیاردها_دلار در #سواحل_جنوبی_خلیج_فارس صرف #توسعه_شهری در خلیجفارس از سوی کشورهای حاشیه جنوبی میشود.
✅ اتفاقی که موجب #بالا_رفتن_دمای_آب_خلیج_فارس و #افزایش_شوری و #آلودگیهای_نمکی و تهدید جدی حیات این بستر دریایی شده است.
✅ #موسسه_مطالعات_ژئوپولیتیک، #استراتژیک، #تاریخ و #جغرافیای_خلیج_فارس در مطالعهای تاکید کرده که به دلیل #تردد_بیش_از_حد_کشتیها از آبهای خلیج فارس، #۶۰_درصد_آلودگی شناختهشده دریا در این آبها وجود دارد.
✅و#آلودگی ناشی از پالایشگاهها_۳۸_درصد است. #سالانه حدود #۲۵هزار_تانکر_نفتی از طریق #تنگه_هرمز عبور میکند و #۶۰_درصد_نفت_جهان از طریق آبهای خلیجفارس میگذرد.
✅ #نیروگاههای_تولید_برق و #آب_شیرین_کنها از دیگر موارد آلاینده خلیجفارس هستند و #۱۷۵_هزار_متر_مکعب_در_ساعت پساب از طریق پالایشگاه به سمت دریا تخلیه میشود
✅ و #پساب_های_شهری که غالباً فاقد #سیستم_جمعآوری و #انتقال_تصفیه فاضلاب شهری هستند، #۷۰_هزار_متر_مکعب در روز آلودگی تولید میکنند.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️🔔 گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می کند:
✅ #يافتههای_جديد از #اقليم_ايران در دهه پيشرو
🗓چهارشنبه: ۲۲ آذرماه ۱۴۰۲
⏰ساعت: ۱۲:۰۰ تا ۱۴:۰۰
🔗https://vroom.um.ac.ir/zarrin
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️ سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی:
✅ من توی جنگ #نه_درجه_داشتم، #نه_حاجی_بودم، #نه_طایفه_بزرگی_داشتم، #نه_پارتی_داشتم، #نه_سردار_بودم، #نه عضو حزب #اصولگرا_بودم، #نه عضو حزب #اصلاح_طلب_بودم اما از هزاران نفر تبعیت میکردم؛ من #یاد_ندارم_یک_نمونه_تمرد_کنم...
✅ اینجا #میزان_تقواست. هنر در چیز دیگری است؛ هنر در کلمه سروانی و سرداری نیست.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️🔔 کمیته تخصصی بازرسی فنی سدها برگزار می کند:
✅ #ترك، #رها_سازی و #برچيدن_سدها
🗓يكشنبه: ۱۹ آذرماه ۱۴۰۲
⏰ساعت: ۱۵:۰۰
🔗https://www.skyroom.online/ch/damsurvelliance/12-10-2023
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️🔔 دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران و انجمن ژئوپلیتیک ایران، برگزار میکنند:
✅ نکوداشت مقام علمی #دکتر_عزت_الله_عزتی
✅ زمان: روز چهارشنبه ۲۲ آذرماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۵ الی ۱۷
✅ مکان: تهران، خیابان کارگرجنوبی، میدان پاستور، خیابان دانشگاه جنگ، دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، سالن شهید فلاحی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ مروری بر پیشینه قراردادهای ایران و افغانستان در رابطه با حقابه هیرمند (۹)
✅ در مذاکرات #سال_۱۳۴۵، #ایران_خواستار انجام #طرحها و #سرمایهگذاری_مشترک در #حوضه_هیرمند برای #تامین_آب #سیستان بود؛
✅ در جریان #مذاکرات_بین_دو_کشور در #سال_۱۳۴۹ خشکسالی هولناکی در منطقه #دلتای_رودخانه_هیرمند رخ داد که به #مهاجرت عده زیادی از #مردم_سیستان به #گرگان، #ترکمن_صحرا و #مشهد منجر شد.
✅ در همین سال به مدت #۲۳_روز جریان #آب_رودخانه_سیستان به عنوان بزرگترین شاخهای از هیرمند که به سمت ایران جاری است، #به_طور_کامل_قطع_شد و آبی از داخل رودخانه هیرمند به سمت ایران جریان نداشت.
✅ همچنین میزان #آب_ورودی از #رودخانه_سیستان و #کانالهای_منشعب از #رود_پریان_مشترک به کمترین میزان یعنی #۱۸۹_میلیون_مترمکعب کاهش یافت.
✅ با وجود #کمآبی_شدید در سراسر حوضه رودخانه، #دو_کشور با ادامه #مذاکرات، سرانجام در #۲۲_اسفند_سال_۱۳۵۱ موفق به #امضای_معاهده_تقسیم_آب_هیرمند شدند؛
✅ بر اساس این معاهده، #مقدار_آبی که از رود #هیرمند_در سال_طبیعی و #پرآبی از طرف افغانستان به ایران تحویل داده میشد، بهطور #متوسط_۲۲_مترمکعب_در_ثانیه (طبق نظر #کمیسیون_بیطرف_هیرمند) و یک #مقدار_اضافی #۴_مترمکعب_در_ثانیه بود که این میزان در #سالهای_کمآبی_کاهش_مییافت.
✅ و #دولت_ایران نمیتوانست بر بیشتر از این میزان، حتی در صورت وجود میزان بیشتری از آب در دلتای هیرمند، ادعا داشته باشد. در نهایت #سهم_ایران_از_کل_آب این رود #۱۴_درصد تعیین شد.
ادامه دارد...
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۴)
✅ #مرگومیر_آبزیان، #مهاجرت_آبزیان به خارج از منطقه، #تغییرات_در_تنوع_زیستی و #کاهش_تنوع_زیستی و #تغییر_رفتار_موجودات در محیط زیست منطقه از جمله آثار ناشی از آلودگی دریاهاست».
✅ #طول_مرزهای_آبی_ایران با #خلیج_فارس، #با_احتساب_جزایر در حدود #۱۸۰۰_کیلومتر و #بدون_احتساب_جزایر در حدود #۱۴۰۰_کیلومتر است.
✅ #طول_خلیج_فارس از #تنگه_هرمز تا #آخرین_نقطه_پیشروی آن #در_جهت_غرب در حدود #۸۰۵_کیلومتر است.
✅ #ایران_بیشترین_خط_ساحلی از #خلیج_فارس را در #پهنه_شمالی آن در اختیار دارد. اگرچه #آلودگیهای ناشی از فعالیتهای #نفتی و #صنعتی و #پتروشیمی و البته #فاضلابهای_شهری محیط زیست خلیجفارس را مخدوش کرده است.
✅ اما آنچه بیش از پیش #خلیج_فارس را با چالش جدی مواجه کرده، #فعالیتهای_مصنوعی در #سواحل_جنوبی این دریا در #امارات، #قطر، #عربستان و دیگر کشورهای عربی است.
✅ روزنامه #نیویورکتایمز در مقالهای انتقادی درباره #آلودگی_خلیج_فارس و #تاثیر_ساختوسازها_در_دوبی بر آبهای خلیجفارس نوشته است: « #اتکای_دوبی به #نمکزدایی به خلیجفارس آسیب میزند و #زبالههای_شوری به نام #آب_نمک تولید میکند که همراه با #مواد_شیمیایی مورد استفاده در فرآیند نمکزدایی، شوری را در خلیجفارس افزایش میدهد.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️⭕️ اخلاص مقدرات طبیعی اطراف آدم را تغییر میدهد. آدم مخلص خیلی از بلاها سرش نمیآید.
✅ آیا #آدم_مخلص از این دنیا نمیرود؟ چرا، از این دنیا میرود. ولی شما میدانید همین آقای #سردار_سلیمانی #چرا_میرفت_توی_خطر؟
#چرا_طوریاش_نمیشد؟
#چرا_کارهایش_پیش_میرفت؟
✅ #تمام_دنیا_دنبال_این_بود ایشان #موفق_نشود! بعد موفق میشد. #تمام_جهان_کنترل_میکند این #موفق_نشود، موفق میشد و عین خیالش هم نبود.
✅ میدیدی که #روی_خاکریز_داشت_راه_میرفت. آقا بیا پایین تو رو خدا! تمام تیراندازهای دنیا دنبال تو هستند! خطری نیست بگذار بریم. #هیچ_غلطی_نمی_توانند_بکنند. و بعد #درست_هم_در_میآمد_حرفش.
✅ #رفقا اگر #کسی_مخلصانه_کار_کند خیلی از #بدبختیها_سراغش_نمیآید...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۵)
✅ #روزنامه_نیویورک_تایمز در مقالهای انتقادی درباره #آلودگی_خلیج_فارس و #تاثیر_ساختوسازها_در_دوبی بر #آبهای_خلیج_فارس نوشته است: «اتکای دوبی به #نمک_زدایی به خلیجفارس آسیب میزند و #زبالههای_شوری به نام #آب_نمک تولید میکند که همراه با #مواد_شیمیایی مورد استفاده در فرآیند نمکزدایی، #شوری را #در_خلیج_فارس_افزایش_میدهد.
✅ همچنین #دمای_آبهای_ساحلی را #افزایش_میدهد و به #تنوع_زیستی، #شیلات و #جوامع_ساحلی آسیب میرساند. #خلیج_فارس همچنین تحت تاثیر #تغییرات_آبوهوایی و تلاش برای #ساخت_جزایر_چند_میلیارددلاری_دوبی با استفاده از احیای زمین است.
✅ #املاک_ساحلی پیشنهادی شامل یک #جزیره_خصوصی_۳۴_میلیون_دلاری به شکل #اسب_دریایی است که در #مجمع_الجزایر_مصنوعی واقع شده است.
✅ بر اساس مطالعهای که در #سال_۲۰۲۱ منتشر شد، اگر اقدام فوری برای مقابله با این آسیبها انجام نشود، #نمک_زدایی در ترکیب با #تغییرات_آبوهوایی، #دمای_آبهای_ساحلی_خلیجفارس را تا #سال_۲۰۵۰_حداقل_۵_درجه_فارنهایت در بیش از #۵۰_درصد از این #منطقه_افزایش_میدهد.
✅ #دوبی در #سال_۲۰۲۱ تقریباً (۱۶۳/۶) #میلیارد_گالن_آب را #نمک_زدایی کرد. به ازای هر #گالن_آب_شیرین_شده تولیدی در #خلیج_فارس، بهطور متوسط (۱/۵) #گالن_آب_نمک در اقیانوس آزاد میشود.»
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ مروری بر پیشینه قراردادهای ایران و افغانستان در رابطه با حقابه هیرمند (۱۰)
✅ از #سال_۱۳۵۱ تاکنون، این #معاهده_مورد_پذیرش_و_استناد_دو_طرف بوده و قرارداد جدیدی در رابطه با بهرهبرداری از #هیرمند میان دو کشور شکل نگرفته است.
✅ با #وقوع_انقلاب_در_ایران و #حمله_شوروی_به_افغانستان در #سال_۱۳۵۷، موضوع #طرحهای_مشترک به #فراموشی_سپرده_شد.
✅ #آشفتگی اوضاع #داخلی_افغانستان با #حمله_شوروی و سپس #وقوع_جنگهای_داخلی در این کشور، #مانع از انجام #هرگونه_کنترلی_از_سوی_افغانستان_بر_جریان_آب_هیرمند شد.
✅ در #سال_۱۳۵۷، گروه #طالبان با #تصرف_کابل و به #کنترل درآوردن #بخشهای_وسیعی_از_افغانستان به قدرت رسید. در زمان #حکومت_طالبان در #افغانستان، #خشکسالی_شدیدی در بخشهای وسیعی از #آسیای_مرکزی، #ایران، #افغانستان و #پاکستان رخ داد که به مدت #۴_سال دوام داشت.
✅ #کاهش_بارندگی در قسمت #علیای_رودخانه و #تضاد در #دیدگاههای_سیاسی_گروههای_حاکم در #دو_کشور، زمینه را برای #قطع_کامل_آب_هیرمند و تحت فشار قرار دادن ایران فراهم کرد و برای #اولینبار_جریان_آب_هیرمند با #بستن_دریچههای_سدهای_مخزنی #ارغنداب و #کجکی بر روی ایران بسته شد.
ادامه دارد...
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO