❇️⭕️ دکتر مجید فخری: چالش کشور، یکپارچه کردن اطلاعات جغرافیایی و ارائه خدمات و محصولات این حوزه است (۳)
✅ ما در حوزه #تولید_اطلاعات_جغرافیایی در کشور دستگاههای متعددی داریم که وظایف مشخصی هم دارند. #چالش_کشور، #یکپارچه_کردن_این_اطلاعات و #ارائه_خدمات و #محصولات این حوزه است.
✅ موضوع #تشکیل_سازمان_ملی_جغرافیایی در کشور موضوعی است که بحث مبسوطی دارد ولی ما سعی کردهایم؛ #یکپارچه_کردن_اطلاعات_جغرافیایی را انجام دهیم که این کار را با #سازمان_مدیریت_بحران برای مدیریت هرچه بهتر بحرانها به پیش میبریم. برای آن کار تعامل مشترکی با سازمانهای مختلف انجام دادهایم که تا امروز به نتایج خوبی هم رسیدهایم.
✅ معاون وزیر دفاع گفت: برای #رصد_مرزها و #تحلیل_اطلاعات در این حوزه، #سامانههایی را طراحی کردهایم که سانحه را در اختیار مرزبانی قرار میدهد تا با استفاده از این تجهیزات و سامانهها، به مرزبانان ما در کنترل و حراست از مرزها کمک بیشتری کنند.
✅ امیر فخری درباره #اختلافات_مرزی با افغانستان گفت: نمایندگانی از دو طرف برای بررسی و حل و فصل اختلافات مرزی، از منطقه بازدید کرده و بحث #اشتباه_طرف_افغانستانی در خصوص لحاظکردن #دیوار_مرزی_زابل _به_عنوان_مرز با آنها مطرح و حقوق ایران در این خصوص، پیگیری شده است.
منبع: دفاع نیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ امیر سرتیپ دوم مجید فخری: مسئول تعیین خطوط مرزی هستیم (۴)
✅ امیر فخری: #وظیفه این #سازمان به صورت جاری و مستمر که #تعیین_حدود_مرزها است، انجام میشود؛ این کار به صورت #یک_طرفه و #دو_جانبه با کشورهای همسایه پیگیری میشود؛ بهعنوان مثال احداث دیوار مرزی با نظارت و حضور کارشناسان ما انجام می شود؛ اخیرا در نشست مشترک با نمایندگان افغانستان، دیوار مرزی که در زابل احداث شده و کشور افغانستان آن را ملاک مرز دو کشور میدانست، برای آنها تبیین شد.
✅ همچنین در مناطق مرزی منتهی به کشور افغانستان، ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت کشور در حال احداث دیوار مرزی هستند که در این محل، #نصب_دقیق_میلههای_مرزی با حضور کارشناسان این سازمان صورت میگیرد و حتی همین موضوع در رابطه با احداث #دیوار_مرزی توسط #ترکیه، صادق است.
✅ امیر فخری افزود: ما #مسوول_تعیین_خطوط_مرزی_هستیم و بر همین اساس، #وزارت_دفاع در حال تهیه سامانهای برای تجهیز مناطق مرزی به منظور #پایش_مرزها است تا ترددهای غیر مجاز رصد شوند؛ البته کنترل مرزهای کشورمان در شرق و غرب کشور، موضوع پیچیدهای است و کنترل آن، کار سادهای نیست اما تمام تلاش ها بر این است تا بیشترین کنترل بر ترددها صورت بگیرد.
✅ امیر فخری گفت: وسایل نقلیه متعددی وجود دارد که نیاز به سامانههای ناوبری دارند؛ از این روی سامانه ناوبری که این سازمان تهیه کرده، میتواند توسط هر وسیلهای مورد استفاده قرار بگیرد که در این صورت، نقشههای کاغذی در این وسایل، حذف میشوند.
منبع؛ دفاع نیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ امیر سرتیپ دوم مجید فخری: الان تمرکز ما روی ارائه اطلاعات جابهجایی شناورهای فرامنطقهای در خلیج فارس، دریای عمان و مدیترانه است (۵)
✅ #حقابه_هیرمند با پایش #تصاویر_ماهوارهای_۳۰_سال_پیش وضعیت آبریز رودخانه بررسی شده که نتایج آن در قالب چند نمایه علمی در اختیار دستگاههای نظامی و وزارت امور خارجه قرار گرفته است.
✅ رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: در #رژیم_حقوقی_دریای_خزر، یک بند آن #تعیین_مرز_آبی کشورهای حاشیه خزر است؛ ۶ جلسه با سران کشورهای ساحلی خزر تشکیل شده است و در این زمینه پیشنهادات مختلفی ارایه شده است. این پیشنهادات در حال کارشناسی است که در صورت توافق، اعلام میشود.
✅ امیر فخری افزود: موضوع #پسروی_دریای_خزر و حوزه #آبهای_ورودی به این دریا به خصوص رود ولگا، دائما در حال رصد است و ما یک کشتی را برای #آبنگاری_دریای_خزر تجهیز کردهایم که در حال کار است.
✅ وی در پاسخ به سوالی در خصوص برخی مشکلات مرزی با عراق گفت: #موقعیت_مرزی با #عراق بر اساس #قرارداد_۱۹۷۵_الجزایر تنظیم شده است که در برخی نقاط به صورت خیلی محدود، مورد بحث میان طرفین است که البته #مشکل_خاصی_نیست.
✅ وی اضافه کرد: وظیفه #رصد_پایگاهای_ثابت_دشمن به عهده خود نیروهای مسلح است و ما هم توسط #تصاویر_ماهوارهای، به آنها کمک میکنیم؛ الان تمرکز ما روی #ارائه_اطلاعات_جابهجایی_شناورهای_فرامنطقهای در خلیج فارس، دریای عمان و مدیترانه است.
منبع: دفاع نیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ افتتاح سومین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو
✅ به گزارش خبرنگار مهر، سومین #نمایشگاه_بینالمللی_ایران_ژئو صبح امروز با حضور #سردار_فرحی_جانشین_وزیر_دفاع و #پشتیبانی_نیروهای_مسلح، در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی تهران افتتاح شد.
✅ گفتنی است، در این نمایشگاه آخرین #دستاوردهای_سازمان_جغرافیایی_نیروهای_مسلح در معرض دید عموم قرار گرفته است. همچنین #شرکتهای_دانشبنیان و #مراکز_علمی و #دانشگاهی و #سازمانهای_فعال در حوزه #دادههای_جغرافیایی در این نمایشگاه حضور دارند.
✅ این #نمایشگاه که صبح امروز افتتاح شد، #تا_۵_دی_ماه به فعالیت خود ادامه میدهد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ برنامه زمان بندی روز یکشنبه مورخه ۱۴۰۲/۱۰/۰۳ سومین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو
✅ نشست تخصصی حکمرانی آب با حضور روسای سازمان های مرتبط ساعت ۱۳ الی ۱۵
۱. ریاست محترم #سازمان_جغرافیایی_نیروهای_مسلح
۲. ریاست محترم #سازمان_حفاظت_محیط_زیست
۳. ریاست محترم #سازمان_مدیریت_بحران_کشور
۴. ریاست محترم
#سازمان_منابع_طبیعی_و_آبخیزداری
۵. ریاست محترم
#سازمان_هواشناسی_کشور
۶. ریاست محترم #شرکت_مدیریت_منابع_آب_ایران
۷. ریاست محترم #موسسه_تحقیقات_خاک_و_آب
۸. ریاست محترم #دانشکده_حکمرانی_دانشگاه_تهران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آیا خشک شدن دریاچه ارومیه تنها به طوفانهای نمکی منتهی میشود؟ (۲)
✅ #ستاد_ملی_احیای_دریاچه_ارومیه در #۷_سال_اجرای برنامه، تا حدودی توانست دریاچههای موجود پشت سدها را به روی دریاچه ارومیه باز کند و آن را در شرایطی نگه دارد که هرچند احیا نشد اما نمرد که این برنامهها هم موقت بود.
✅ #دخالت برخی از #نمایندگان اجازه نداد؛ #برنامههای_جایگزینی_کشتهای_پر_آببر اجرایی شود. نمایندهها هم دریاچه ارومیه را پرآب میخواستند، هم زمینها را پر از چغندر؛ محصولی که حجم زیادی از آب را میبلعید.
✅ از سوی دیگر بازار جدیدی هم برای #کشتهای_کم_آب مثل #کلزا و دیگر دانههای گیاهی بهوجود نیامد که کشاورزان با خیال راحت، کشت جایگزین را قبول کنند.
✅ این برنامه در حالی موفق نبود که حتی جایگزینی محصول هم به نجات قطعی دریاچه ارومیه منتهی نمیشد بلکه باید آن جراحی بزرگ اتفاق میافتاد؛ #خارج_کردن برخی از #زمینهای_کشاورزی از #کشت_دائمی.
✅ گزینهای که با توجه به #مقاومتهای_اجتماعی و #عدم_همکاری_کشاورزان>منطقه، بعید به نظر میرسد دولتی بخواهد آن را اجرایی کند.
✅ برای همین هم #طرح_بهکاشت جایگزین #طرح_نهکاشت شد اما اجرای آن آنقدر جدی نبود که بتواند به کاهش کشاورزی در منطقه منجر شود.
✅ آمارها نشان میدهد در همان #۷_سال برنامه احیا، زمینهای کشاورزی افزایش پیدا کردند. ستاد، #کاشت_چغندر و خروج آن را از استان آذربایجان غربی ممنوع کرد اما برخی نمایندگان وقت کارخانه چغندرقند را وارد استان کردند تا ممنوعیت را دور بزنند.
ادامه دارد...
منبع: زهرا کشوری
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۱۴)
❌ ورود گونههای مهاجم: یکی از اثرات جانبی #حملونقلهای_دریایی علاوه بر #آلودگیهای مرسوم، #جابهجایی_موجودات_دریایی بهوسیله آب توازن کشتیها در مناطق مختلف جهان است.
✅ #کشتیها مسوولیت #حمل و جابهجایی بیش از #۴۰_درصد گونههای آبزی غیربومی در جهان را بر عهده دارند و بر اساس گزارشهای #سازمان_جهانی_دریانوردی (IMO)، ناوگان کشتیرانی جهانی #سالانه_حدود_۱۲_بیلیون_تن^آب_توازن حمل میکنند که از طریق آن روزانه حدود #۳_تا_۴_هزار_گونه_آبزیان از منطقهای به منطقه دیگر انتقال داده میشود.
✅ هنگامی که این جانداران همراه با آب توازن به محیط جدید وارد میشوند، ممکن است مهاجم شده و اکوسیستم بومی آب را به هم ریخته، فعالیتهای اقتصادی مانند صیادی و آبزیپروری را تحت تاثیر قرار دهند یا باعث بروز بیماری و حتی مرگومیر در انسانها شوند.
✅ بر اساس مطالعات #دفتر_تسهیلات_جهانی_محیط_زیست (GEF)، #گونههای_مهاجم_دریایی یکی از ۴ تهدید بزرگ برای اقیانوسهای جهان محسوب میشوند.
✅ #خلیج_فارس نیز به سبب تردد بیش از #۶۰_درصد_تانکرهای_غولپیکر_نفتی در آن، از این خطر مصون نیست و تاکنون گزارشهای متعددی از حضور #گونههای_مهاجم در آن حکایت دارد.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
5.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ سپهبد شهید، حاج قاسم سلیمانی:
✅ #من_با_این_پاها در حَرَمت پا گذاردهام و دورِ خانهات چرخیدهام و در حرم اولیائت در بینالحرمین حسین و عباست آنها را برهنه دواندم و این پاها را در سنگرهای طولانی خمیده جمع کردم و #در_دفاع_از_دینت_دویدم، #جهیدم، #خزیدم، #خندیدم و #خنداندم و #گریستم و #گریاندم؛ #افتادم و #بلند_شدم.
✅ #امید_دارم آن #جهیدنها و #خزیدنها و به حُرمت آن حریمها، آنها #را_ببخشی.»
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ 🎥 #فیلم_نشست_چهارم
❇️ سلسله نشستهای #حکمرانی_آب_در_ایران (چالش ها و راهبردها)
نشست چهارم: #حوضه_آبریز_هریرود
✅ به گزارش روابط عمومی #خانه_اندیشمندان_علوم_انسانی، نشست علمی حکمرانی آب در ایران: "حوضه آبریز هریرود" عصر سه شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲ با مشارکت و محوریت اندیشکده حکمرانی آب #سازمان_جغرافیایی_نیروهای_مسلح در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
✅ علاقه مندان میتوانند از طریق #لینک زیر #فیلم_کامل این نشست را در صفحه آپارات خانه اندیشمندان علوم انسانی ملاحظه نمایند:
❌🎞🎥📽🔗
https://www.aparat.com/v/AnRED
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO