⏳ دادهنمای عملکرد و اثربخشی طرح ملی نجات آبهای زیرزمینی
🌿 #طرح_ملی_احیاء و #تعادل_بخشی_آبهای_زیرزمینی (مشتمل بر ۱۵ پروژه)، با تصویب شورای عالی آب، از سال ۱۳۹۳ آغاز شد.
آنچه در نمودار فوق مشاهده میکنید، خلاصهای از وضعیت این طرح و عملکرد آن در ارزیابی نیمه مستقلی است که توسط مرکز ملی مطالعات آب و کشاورزی اتاق ایران در سال ۱۴۰۰ به اجرا درآمده است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۸)
✅ به گفته ابن رسته از برنامههای حکومت های قبل از اسلام برای این #میان_رودان، باید از #لایروبی و #مساحی آب در هر سال و برنامههایی برای کشاورزان نام برد.
✅ #بادیه_بزرگ_شام در غرب #فرات واقع است. این بیابان وسیع، در هجوم بادهای گرم و پر شن صحرا به سوی نواحی شرقی مؤثر است؛ بنابراین از دیرباز #مهندسان نخبه #آرامی_و_نبطی، این نیاز را به خوبی حس کرده بودند.
✅ در ابتدای فتح این ناحیه توسط اعراب، #خلیفه_دوم دستور داد تا اعراب (کشاورز نبودند) در کشاورزی دخالت نکنند ولی این اتفاق نیفتاد. در سدههای نخستین هجری، با سهل انگاریهایی ساکنان جدیدالورود و حکام، بسیاری از زمینهای قابل کشت به شوره زار یا باتلاق ( #بطیحه) تبدیل گردید.
✅ از دیدگاه #ابن_حوقل معمولاً پژوهشگرانی که درباره این ناحیه به تحقیق میپردازند، برای تقسیم #بینالنهرین به دو قسمت علیا و سفلی، خط فرضی را از شمال #بغداد یعنی شهر #تکریت به سمت غرب در شمال #شهر_انبار، در نظر میگیرند. ه
✅ این خط فرضی، در واقع فرات را از جنوب شهر #عانه که این رود به سمت جنوب شرقی میرود قطع میکند. ساکنان عراق به گفته #مقدسی، فرات را به مانند مرز میدانستند. به این نحو که هر آنچه در آن سوی فرات یعنی در غرب آن بود؛ شام مینامیدند.
✅ آب #فرات معمولاً #تیرهرنگتر از #دجله بود؛ زیرا بادهای پر گرد و خاک بادیه در غرب فرات، خاکهای سرخ صحرا را به سوی فرات میراندند.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
14.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نشستند در #اندیشکدههای_آمریکا راجع به #حاج_قاسم_سلیمانیِ شما مفصّل بحث و بررسی کردند؛
اینها راجع به حاج قاسم #خصوصیّاتی را ذکر می کنند و می گویند این آدم #مانع_بزرگی در #مقابل_اهداف_آمریکا است. بعد در بین این خصوصیّاتی که از او ذکر می کنند مثل #شجاع است، #خطرپذیر است؛ می گویند#متعهّد است، #باایمان است؛
#تعهّد او یکی از این [خصوصیّات است]. این [طور] است دیگر؛ #شخصیّتهای_ایمانی وقتی که این #ایمان را با #عمل_صالح همراه کنند، وقتی #حرکت_جهادی بکنند، #محصولش می شود #شخصیّتی #مثل_حاج_قاسم که قدرتهای بزرگ او را تحسین می کنند،
#حتّی_دشمنانش_او_را_تحسین_می_کنند!
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
پژوهشکده سوانح طبیعی برگزار می کند:
❌ «تغییر اقلیم، #منابع_آب و بهرهبرداری پایدار»
🗓چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۲
⏰ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰
✅ شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است
📎لينك ثبتنام:
https://eseminar.tv/wb118220
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
طرح تغذیه مصنوعی آبخوان
📊 به استناد اطلاعات سومین #آماربرداری_منابع_آب_کشور در سال ۱۴۰۲، #سهم_منابع_آب_زیرزمینی در #تامین_نیاز_آبی_کشور از #۶۰_درصد فراتر رفته و به (۶۰/۴) درصد رسیده که نسبت به نتایج آماربرداری پیشین با افزایش سهم آب زیرزمینی مواجه هستیم.
📊 تاکنون #۳۱۸_پروژه_تغذیه_مصنوعی به #ظرفیت_۷۰۰_میلیون_مترمکعب تزریق آب در سرتاسر کشور اجرا شده است.
📊 هماکنون وزارت نیرو #۳۰_پروژه_تغذیه_مصنوعی با #ظرفیت_۱۰۷_میلیون_مترمکعب در دست اجرا دارد.
📊 همچنین #۶۸_پروژه_تغذیه_مصنوعی نیز #در_دست_مطالعه است که #ظرفیت این پروژهها #۱۳۸_میلیون_مترمکعب تزریق آب به #سفرههای_زیرزمینی را فراهم می کند.
📊 با توجه به طرحهای #اجرا شده، #در_دست_اجرا و #مطالعه_شده هدف گذاری #تزریق_۹۴۵_میلیون_مترمکعب آب به سفرههای زیرزمینی در قالب پروژه تغذیه مصنوعی در دست اجرا قرار گرفته است.
منبع: خانه آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📊🌡📈اختلاف ميانگين #دمای_استانها و #كشور با #ميانگين_بلندمدت در مرداد ماه ۱۴۰۲
🌡📈 #ميانگين_كشوری: ۰/۸ درجه افزايش
🌡📈 استانهای با ۱/۵ درجه افزايش دما: #گلستان، #آذربايجانشرقی و #آذربايجانغربی
منبع: سازمان هواشناسی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❌ ایران و بلایای طبیعی (۱)
⭕️ #تغییر_اقلیم مهمترین بحران فعلی ایران به حساب میآید که تشدید آن نه تنها #حیات_گونههای_گیاهی_و_جانوری را تهدید می کند بلکه با از بین بردن زیستگاه ها، #ساکنان_ایران_زمین را نیز در معرض خطراتی جدی قرار داده در حدی که از مجموع #۴۳_مخاطره_طبیعی #در_دنیا #۳۴_نوع این مخاطرات #در_ایران به وقوع می پیوندد.
❌ وقوع مخاطراتی مانند ( #زلزله، #تندباد، #خشکسالی، #بهمن، #فرونشست، #سیل، #گرد_و_غبار، #آتشفشان، #سونامی و . . ) از انواع مخاطرات در ایران هستند.
⭕️ ولی مخاطرات در ایران به همین جا ختم نمی شود بلکه #۸۰_گونه از #مهره_داران و #۱۸_گونه_پستاندار، #۲۹_گونه_پرنده، #۴_گونه_دوزیست و #۱۶_گونه_خزنده در زمره گونههای جانوری حیات وحش ایران هستند که #در_معرض_انقراض قرار دارند. یعنی اینکه چرخه تنوع زیستی ایران به شدت آسیب پذیر شده است.
ادامه دارد...
منبع: markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ سه پیشنهاد ایران برای مقابله مشترک با معضل گرد و غبار
✅ رئیس جمهور در #اجلاس_بینالمللی_مقابله_با_گرد_و_غبار در تهران «استفاده از #ظرفیت_مراکز_علمی_و_تحقیقاتی»، «ایجاد #صندوق_مالی» و «تهیه #پیوست_فرهنگی_و_رسانهای» را به عنوان سه پیشنهاد ایران برای مقابله مؤثر با توفان شن و ماسه و گرد و غبار عنوان کرد.
✅ رئیس جمهور #مدیریت_منابع_آبی و #مدیریت_مصرف_برای_کاهش_خشکسالی را به عنوان یکی از عوامل اصلی جلوگیری از ایجاد گرد و غبار مهم و حائز اهمیت دانست.
✅ بدون تردید استفاده نادرست و ناعادلانه منابع آبی در پیدایش #توفانهای_ماسه و #گرد_و_غبار نقش دارد و این مسئله مستلزم توجه ویژه به مدیریت منابع آبی و مصرف آن است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
6.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#امیرالمؤمنین (ع) دژ و قلعه رسالت، #خطاب_به_مردم زمان خودش میفرماید:
« #والله_اگر در دیدار با دشمن #اشتیاق من #به_شهادت_نبود،
#شما_را_ترک_میکردم و
#افسار_این_مرکب_را_رها_میکردم و
#از_شما_فاصله_میگرفتم.»
«فَوْقَ كُلِّ ذِي بِرٍّ بَرٌّ حَتَّى يُقْتَلَ الرَّجُلُ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَإِذَا قُتِلَ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ فَلَيْسَ فَوْقَهُ بِرٌّ ...»
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ فرونشست زمین در ایران
✅ نتایج تحقیقات نشان از روند #فرونشست_زمین در پهنههایی از کشور که محل سکونت نیمی از جمعیت ایران است می دهد.
✅ سرعت بالای #برداشت_آب از #سفرههای_زیرزمینی در خیلی از مناطق ایران باعث شده از یک سو میزان #افت_ذخایر_آبی_زیرزمینی تا #۴_برابر دهه های قبل و از سوی دیگر #نرخ_سالانه_فرونشست به حداقل ۱/۵ برابر سال های گذشته برسد.
✅ این #بحران_انسان_ساز ۷ تهدید زیست محیطی و اقتصادی اعم از ( #مرگ آبخوان، #فرسایش_خاک، #مهاجرت_اقلیمی، #تهدید_امنیتی و... برای کشور در پی دارد.
✅ تحقیقات نشان می دهد که ایران دچار #مرگ_آبخوان شده است که اگر این روند ادامه یابد ایران برای همیشه از #احیای_چرخه_آبهای_زیرزمینی محروم خواهد شد.
منبع:مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
✅احداث مسیر گردشگری در سازههای آبیتاریخی شوشتر
❇️ پایگاه میراث جهانی سازه های آبیتاریخی شوشتر:
✅ با اتمام این طرح، شاهد تحولی عظیم در این سازه جهانی خواهیم بود. #شهر_شوشتر با دارا بودن #۱۸_اثر_جهانی همواره میزبان خیل عظیم #گردشگران از سراسر جهان در همه فصول سال بوده است و از این قاعده مستثنی نیست.
✅ طی بازدیدهای متوالی از محل طرح، #امکانسنجیهای دقیق و نظرات کارشناسی بر آن شدیم تا در راستای حفظ و رونقبخشی به این صنعت در #پایتخت_سازههای_آبی_جهان، این مهم اجرایی شود.
✅ در احداث #مسیر_گردشگری، حد فاصل اثر جهانی #کلاهفرنگی و #بند_میزان تا #قلعه_سلاسل؛ معرفی #ارزشهای_تاریخی این آثار و نحوه ارتباط موثر و تنگاتنگ آنها با یکدیگر در راستای صیانت و حفاظت از آثار با اولویت قرار دادن حرکتی جذاب و مهیج برای گردشگران و شهروندان به صورت پیاده و سواره (دوچرخهسواری) بهمنظور ارتقای سرزندگی، پویایی و تقویت ظرفیتها و نقاط قوت این محور، از چشماندازهای این طرح بزرگ است.
✅در طول مسیر ایجاد مکانهایی برای رفاه حال گردشگران به صورت موقت از #مصالح_بومی و اجرای سنگفرش، کفپوشهای موقت همراه با روشنایی و نورپردازی با کمترین مداخله و رعایت برگشتپذیری پیشبینی شده است.
منبع: گردشگری آب
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
10.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کوشش برای بهبود شرایط زیستمحیطی پیرامون #دریاچه_خشک_شده_آرال
⚠️طرح عظیم دولتی که در #سال_۲۰۱۸ به این منظور آغاز شده شامل #جنگلکاری در دل #دریاچه_خشکشده_آرال است.
✅ تاکنون در #۱_میلیون و #۷۳۰_هزار_هکتار از زمینهای این منطقه، #درختانی_مقاوم نسبت به #نمک_و_خشکی کاشته شدهاند. #هدف این طرح #بهبود_محیط_زیست_منطقه است.
✅ #باد سالانه #۱۰۰_میلیون_تن #غبار و #املاح_سمی را از کف خشک آرال به هوا میفرستد. #سیاه_تاغ #درخت_اصلی این طرح است و نقش یک #سپر_طبیعی را دارد.
✅ #ریشه_درختان انسجام خاک را حفظ میکند، یعنی #ماسه_و_نمک موجود را در سطح نگه میدارد. #جذب_دیاکسید_کربن و #تولید_اکسیژن هم تأثیر مفید دیگری است که درختان دارند.
منبع: یورونیوز فارسی به نقل از خانه آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO