❇️⭕️ آیا خشک شدن دریاچه ارومیه تنها به طوفانهای نمکی منتهی میشود؟ (۱)
✅ #دریاچه_ارومیه اکنون در #پایینترین_سطح خود در #چند_دهه_اخیر قرار دارد. به نظر کارشناسان #دلیل این وضعیت #خشکسالیهای_متمادی و #توسعه_کشاورزی در #اطراف_حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه است.
✅ #بزرگترین_مشکل_تالابها، #کشاورزی_در_حوضهها و #کشتهایی است که #مصرف_آب آنها #خیلی_بیشتر_از_استاندارد است.
✅ برای مثال در #حوضه_دریاچه_ارومیه #چغندر و #سیب کشت میشود که دو #محصول_بسیار_آب_بر هستند.
✅ #ساخت_بیش_از_۴۰_سد روی#دریاچه_ارومیه و #گسترش_زمینهای_کشاورزی از جمله اقدامات مخرب بوده است.
✅ #جایگزینی_گونههای_پرآب به جای #محصولات_کم_آببر از جمله جایگزینی #سیب_به_جای_انگور، جان رودخانههایی که به دریاچه ارومیه میرسیدند را گرفت تا دریاچه ارومیه خشک شود.
✅ #دولت_قبل برای نخستین بار #برنامه_احیای_دریاچه_ارومیه را روی میز اجرا آورد اما اجرای آن موفق نبود. بدین ترتیب #احیای_دریاچه_ارومیه به #دانشگاه_صنعتی_شریف سپرده شد.
✅ #نسخهای که از سوی اعضای #ستاد_ملی_احیای_دریاچه_ارومیه نوشته شده بود، همان نسخهای بود که دریاچه ارومیه را خشکاند؛ #سازهسازی و #انتقال_آب.
✅ البته #ستاد_ملی_احیای_دریاچه_ارومیه کاهش زمینهای کشاورزی و #جایگزینی_کشتهای_کمآب_بر به جای #پر_آببر را هم در برنامه داشت اما #در_عمل بیشتر برنامهها، به سمت سازه سازی رفت.
ادامه دارد...
منبع: زهرا کشوری
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح: سومین نمایشگاه «ایران ژئو» برگزار میشود (۱)
✅ #امیر_سرتیپ_دوم_دکتر_مجید_فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: #سومین دوره #نمایشگاه_ایران_ژئو هفته آینده (۲ لغایت ۵ دی ماه ۱۴۰۲) در #نمایشگاه_بینالمللی_تهران برگزار و در آن از #محصولات_جدید_دانشبنیان رونمایی میشود.
منبع: دفاع نیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ دکتر مجید فخری: سومین نمایشگاه بینالمللی «ایران ژئو» دوم دیماه افتتاح میشود (۲)
✅ به گزارش روابط عمومی وزارت دفاع، #امیر_سرتیپ_دوم_مجید_فخری، رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، در نشست خبری که عصر چهارشنبه ۲۹ آذرماه در سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح برگزار شد، با اشاره به سومین نمایشگاه ایران ژئو در حوزه #اطلاعات_جغرافیایی، اظهار کرد:
✅ این نمایشگاه برای اولین بار در #سال_۱۴۰۰ برگزار شد و #هدف ما #گردهمایی_مجموعههایی_است که در #حوزه_دادههای_جغرافیایی فعالیت دارند.
✅ وی ادامه داد: #شرکتهای_تولید_اطلاعات_مکانی باید همکاری بیشتری برای تأمین نیازهای سازمانها و نهادهای مختلف داشته باشند؛ موضوعات مختلفی مورد بحث ما در این نمایشگاه است که از آن جمله میتوان به #مسائل_مرزی و #بحث_آب که با همسایگان داریم و همچنین #زمین_خواری اشاره کنیم.
✅ امیر فخری گفت: #سومین_نمایشگاه_بینالمللی_ایران_ژئو، از #۲_الی_۵ دی_ماه در محل #نمایشگاه_بینالمللی_تهران برگزار میشود و #شرکتهای_دانشبنیان و #مراکز_علمی و #دانشگاهی و #سازمانهای_فعال در حوزه دادههای جغرافیایی در این نمایشگاه حضور دارند و از #آخرین_دستاوردهای_علمی و #فناوری_سازمان_جغرافیای_نیروهای_مسلح نیز رونمایی خواهد شد.
✅ رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح ادامه داد: #ساخت_و_سازهای_غیر_مجاز و #سطح_زیرکشت و #هیدروپلیتیک که ما با کشورهای همسایه داریم؛ از جمله موضوعاتی است که در این نمایشگاه مورد بحث و گفتوگو قرار خواهد گرفت.
منبع: دفاع نیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ دکتر مجید فخری: چالش کشور، یکپارچه کردن اطلاعات جغرافیایی و ارائه خدمات و محصولات این حوزه است (۳)
✅ ما در حوزه #تولید_اطلاعات_جغرافیایی در کشور دستگاههای متعددی داریم که وظایف مشخصی هم دارند. #چالش_کشور، #یکپارچه_کردن_این_اطلاعات و #ارائه_خدمات و #محصولات این حوزه است.
✅ موضوع #تشکیل_سازمان_ملی_جغرافیایی در کشور موضوعی است که بحث مبسوطی دارد ولی ما سعی کردهایم؛ #یکپارچه_کردن_اطلاعات_جغرافیایی را انجام دهیم که این کار را با #سازمان_مدیریت_بحران برای مدیریت هرچه بهتر بحرانها به پیش میبریم. برای آن کار تعامل مشترکی با سازمانهای مختلف انجام دادهایم که تا امروز به نتایج خوبی هم رسیدهایم.
✅ معاون وزیر دفاع گفت: برای #رصد_مرزها و #تحلیل_اطلاعات در این حوزه، #سامانههایی را طراحی کردهایم که سانحه را در اختیار مرزبانی قرار میدهد تا با استفاده از این تجهیزات و سامانهها، به مرزبانان ما در کنترل و حراست از مرزها کمک بیشتری کنند.
✅ امیر فخری درباره #اختلافات_مرزی با افغانستان گفت: نمایندگانی از دو طرف برای بررسی و حل و فصل اختلافات مرزی، از منطقه بازدید کرده و بحث #اشتباه_طرف_افغانستانی در خصوص لحاظکردن #دیوار_مرزی_زابل _به_عنوان_مرز با آنها مطرح و حقوق ایران در این خصوص، پیگیری شده است.
منبع: دفاع نیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ امیر سرتیپ دوم مجید فخری: مسئول تعیین خطوط مرزی هستیم (۴)
✅ امیر فخری: #وظیفه این #سازمان به صورت جاری و مستمر که #تعیین_حدود_مرزها است، انجام میشود؛ این کار به صورت #یک_طرفه و #دو_جانبه با کشورهای همسایه پیگیری میشود؛ بهعنوان مثال احداث دیوار مرزی با نظارت و حضور کارشناسان ما انجام می شود؛ اخیرا در نشست مشترک با نمایندگان افغانستان، دیوار مرزی که در زابل احداث شده و کشور افغانستان آن را ملاک مرز دو کشور میدانست، برای آنها تبیین شد.
✅ همچنین در مناطق مرزی منتهی به کشور افغانستان، ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت کشور در حال احداث دیوار مرزی هستند که در این محل، #نصب_دقیق_میلههای_مرزی با حضور کارشناسان این سازمان صورت میگیرد و حتی همین موضوع در رابطه با احداث #دیوار_مرزی توسط #ترکیه، صادق است.
✅ امیر فخری افزود: ما #مسوول_تعیین_خطوط_مرزی_هستیم و بر همین اساس، #وزارت_دفاع در حال تهیه سامانهای برای تجهیز مناطق مرزی به منظور #پایش_مرزها است تا ترددهای غیر مجاز رصد شوند؛ البته کنترل مرزهای کشورمان در شرق و غرب کشور، موضوع پیچیدهای است و کنترل آن، کار سادهای نیست اما تمام تلاش ها بر این است تا بیشترین کنترل بر ترددها صورت بگیرد.
✅ امیر فخری گفت: وسایل نقلیه متعددی وجود دارد که نیاز به سامانههای ناوبری دارند؛ از این روی سامانه ناوبری که این سازمان تهیه کرده، میتواند توسط هر وسیلهای مورد استفاده قرار بگیرد که در این صورت، نقشههای کاغذی در این وسایل، حذف میشوند.
منبع؛ دفاع نیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ امیر سرتیپ دوم مجید فخری: الان تمرکز ما روی ارائه اطلاعات جابهجایی شناورهای فرامنطقهای در خلیج فارس، دریای عمان و مدیترانه است (۵)
✅ #حقابه_هیرمند با پایش #تصاویر_ماهوارهای_۳۰_سال_پیش وضعیت آبریز رودخانه بررسی شده که نتایج آن در قالب چند نمایه علمی در اختیار دستگاههای نظامی و وزارت امور خارجه قرار گرفته است.
✅ رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: در #رژیم_حقوقی_دریای_خزر، یک بند آن #تعیین_مرز_آبی کشورهای حاشیه خزر است؛ ۶ جلسه با سران کشورهای ساحلی خزر تشکیل شده است و در این زمینه پیشنهادات مختلفی ارایه شده است. این پیشنهادات در حال کارشناسی است که در صورت توافق، اعلام میشود.
✅ امیر فخری افزود: موضوع #پسروی_دریای_خزر و حوزه #آبهای_ورودی به این دریا به خصوص رود ولگا، دائما در حال رصد است و ما یک کشتی را برای #آبنگاری_دریای_خزر تجهیز کردهایم که در حال کار است.
✅ وی در پاسخ به سوالی در خصوص برخی مشکلات مرزی با عراق گفت: #موقعیت_مرزی با #عراق بر اساس #قرارداد_۱۹۷۵_الجزایر تنظیم شده است که در برخی نقاط به صورت خیلی محدود، مورد بحث میان طرفین است که البته #مشکل_خاصی_نیست.
✅ وی اضافه کرد: وظیفه #رصد_پایگاهای_ثابت_دشمن به عهده خود نیروهای مسلح است و ما هم توسط #تصاویر_ماهوارهای، به آنها کمک میکنیم؛ الان تمرکز ما روی #ارائه_اطلاعات_جابهجایی_شناورهای_فرامنطقهای در خلیج فارس، دریای عمان و مدیترانه است.
منبع: دفاع نیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ افتتاح سومین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو
✅ به گزارش خبرنگار مهر، سومین #نمایشگاه_بینالمللی_ایران_ژئو صبح امروز با حضور #سردار_فرحی_جانشین_وزیر_دفاع و #پشتیبانی_نیروهای_مسلح، در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی تهران افتتاح شد.
✅ گفتنی است، در این نمایشگاه آخرین #دستاوردهای_سازمان_جغرافیایی_نیروهای_مسلح در معرض دید عموم قرار گرفته است. همچنین #شرکتهای_دانشبنیان و #مراکز_علمی و #دانشگاهی و #سازمانهای_فعال در حوزه #دادههای_جغرافیایی در این نمایشگاه حضور دارند.
✅ این #نمایشگاه که صبح امروز افتتاح شد، #تا_۵_دی_ماه به فعالیت خود ادامه میدهد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ برنامه زمان بندی روز یکشنبه مورخه ۱۴۰۲/۱۰/۰۳ سومین نمایشگاه بین المللی ایران ژئو
✅ نشست تخصصی حکمرانی آب با حضور روسای سازمان های مرتبط ساعت ۱۳ الی ۱۵
۱. ریاست محترم #سازمان_جغرافیایی_نیروهای_مسلح
۲. ریاست محترم #سازمان_حفاظت_محیط_زیست
۳. ریاست محترم #سازمان_مدیریت_بحران_کشور
۴. ریاست محترم
#سازمان_منابع_طبیعی_و_آبخیزداری
۵. ریاست محترم
#سازمان_هواشناسی_کشور
۶. ریاست محترم #شرکت_مدیریت_منابع_آب_ایران
۷. ریاست محترم #موسسه_تحقیقات_خاک_و_آب
۸. ریاست محترم #دانشکده_حکمرانی_دانشگاه_تهران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آیا خشک شدن دریاچه ارومیه تنها به طوفانهای نمکی منتهی میشود؟ (۲)
✅ #ستاد_ملی_احیای_دریاچه_ارومیه در #۷_سال_اجرای برنامه، تا حدودی توانست دریاچههای موجود پشت سدها را به روی دریاچه ارومیه باز کند و آن را در شرایطی نگه دارد که هرچند احیا نشد اما نمرد که این برنامهها هم موقت بود.
✅ #دخالت برخی از #نمایندگان اجازه نداد؛ #برنامههای_جایگزینی_کشتهای_پر_آببر اجرایی شود. نمایندهها هم دریاچه ارومیه را پرآب میخواستند، هم زمینها را پر از چغندر؛ محصولی که حجم زیادی از آب را میبلعید.
✅ از سوی دیگر بازار جدیدی هم برای #کشتهای_کم_آب مثل #کلزا و دیگر دانههای گیاهی بهوجود نیامد که کشاورزان با خیال راحت، کشت جایگزین را قبول کنند.
✅ این برنامه در حالی موفق نبود که حتی جایگزینی محصول هم به نجات قطعی دریاچه ارومیه منتهی نمیشد بلکه باید آن جراحی بزرگ اتفاق میافتاد؛ #خارج_کردن برخی از #زمینهای_کشاورزی از #کشت_دائمی.
✅ گزینهای که با توجه به #مقاومتهای_اجتماعی و #عدم_همکاری_کشاورزان>منطقه، بعید به نظر میرسد دولتی بخواهد آن را اجرایی کند.
✅ برای همین هم #طرح_بهکاشت جایگزین #طرح_نهکاشت شد اما اجرای آن آنقدر جدی نبود که بتواند به کاهش کشاورزی در منطقه منجر شود.
✅ آمارها نشان میدهد در همان #۷_سال برنامه احیا، زمینهای کشاورزی افزایش پیدا کردند. ستاد، #کاشت_چغندر و خروج آن را از استان آذربایجان غربی ممنوع کرد اما برخی نمایندگان وقت کارخانه چغندرقند را وارد استان کردند تا ممنوعیت را دور بزنند.
ادامه دارد...
منبع: زهرا کشوری
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO