🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_701
💡کلمات کلیدی : #ارتش_سرخ، #موشک، #سوریه
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
ارتش سرخ چیه ناآشناست؟!!خیلی نزدیکیم ها جوری نزدیکیم ناوهای جنگیشون غیرازآبهایی که بهشون هدیه دادیم میان ازنزدیکیهای سواحل ماموشک بطرف سوریه شلیک میکنندماهم مثل خرتی تاپ خورده کیف میکنیم!!!
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
گسترش همکاری های ایران و روسیه در دوران پسابرجام
همکاری روسیه و ایران در چند سال اخیر به قدری گسترش یافته است که برخی تحلیل گران از آن به مثابه اتحاد راهبردی دو طرف یاد می کنند. از شواهد چنین امری نیز ملاقات های متعدد سران دو کشور در چند وقت اخیر می باشد. در این باره به خصوص به دیدار پوتین با رهبر انقلاب اشاره می شود.
اوایل آذرماه سال قبل پوتین که برای شرکت در اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز وارد تهران شده بود در اقدامی خارج از تشریفات دیپلماتیک، مستقیم از فرودگاه مهرآباد به دیدار رهبر معظم انقلاب رفت؛ دیداری که نزدیک به دو ساعت به طول انجامید و رئیس جمهوری روسیه هدیهای ویژه که یکی از قدیمیترین نسخ خطی قرآن کریم بود به رهبر انقلاب اهدا کرد. رهبری در این دیدار با استقبال از گسترش بیشتر همکاریهای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی از حضور تأثیرگذار مسکو در مسائل منطقهای بهویژه سوریه تمجید کردند و افزودند: نقشهی بلندمدت آمریکا برای منطقه به زیان همهی ملتها و کشورها بهویژه ایران و روسیه است و باید با هوشمندی و تعامل نزدیکتر، آن را خنثی کرد.
از دلایلی که موجب تقویت تعاملات طرفین شده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اجرایی شدن برجام باعث شد همکاری میان روسیه و ایران در مسیر توسعه و گسترش قرار گیرد. ارسال سامانه موشکی اس ۳۰۰ به ایران نیز بعد از توافق ایران با کشورهای ۱+۵ صورت گرفت. تا قبل از آن مسکو با بهانه این که تحویل این سامانه موشکی مغایر با تحریم ها می باشد از انجام این کار امتناع می کرد. با توجه به کارشکنی های غرب در توافق هسته ای و نفع نبردن ایران علی رغم انجام تعهدات گمانه تقویت بیش از پیش روابط دو کشور نیز در حال حاضر افزایش یافته است.
- هر دو کشور خواهان خروج نیروهای غربی علی الخصوص آمریکایی ها از مناطق مختلف جهان به خصوص از آسیای جنوب غربی هستند.
- عامل دیگری که در نزدیک شدن مسکو و تهران تاثیرگذار بوده بحران اوکراین و وضع تحریم های غرب علیه روسیه بوده است که کرملین را ناگزیر از تغییر سیاست خارجی خود در عرصه منطقه ای و بین المللی برای مقابله با شرایط و یافتن متحدان جدید کرده بود.
- همکاری ایران و روسیه در سوریه برای حفظ حکومت بشار اسد و مقابله با تروریست های تکفیری نیز در تحکیم روابط دو کشور بسیار موثر بوده است. به خصوص این که طرفین به شدت مخالف پیروزی تروریست های افراطی و بنیادگرا در کانون های بحران در کشورهای جنوب غرب آسیا می باشند. به همین دلیل در صحنه میدانی سوریه، شاهد شکل گیری اتاق فرماندهی بر مبنای کنترل روسیه بر آسمان و پیشروی نیروهای مقاومت با کمک ایران بر روی زمین هستیم.
تقویت همکاری های نظامی
با توجه به شرایط منطقه و خریدهای تسلیحاتی بسیار هنگفت کشورهایی مانند عربستان، در حال حاضر ایران بیشتر خواهان تقویت همکاری های نظامی با روسیه می باشد. اخیراً علاوه بر سامانه اس ۳۰۰ ، سلاحهای جدید خریداری شده از روسیه که شامل کلاشنیکفهای ۱۰۳ یا همان AK۱۰۳ بود وارد کشور شد. به گزارش صبح نو گمانهزنی درباره میزان و نوع خریدهای نظامی ایران از روسیه هم از چند ماه پیش در رسانههای این کشور مطرح شده است. روزنامه روسی کامرسانت در گزارشی مدعی شده که ایران و روسیه در آستانه امضای قرارداد تسلیحاتی به ارزش بیش از ۸ میلیارد دلار هستند. بر اساس ادعای این روزنامه روسی، ایران به دنبال خرید تسلیحاتی همچون جنگندههای سوخوی ۳۰ اس ام، بالگرد سری میل ۱۷ و همچنین سامانه ضدکشتی باستیون پی از روسیه است. این روزنامه روسی همچنین اعلام کرده است که ایران به دنبال خرید هواپیماهای جت آموزشی رزمی یاک ۱۳۰، ناوهای محافظ و زیردریایی دیزل الکتریک از روسیه نیز هست. به نوشته این روزنامه مقامات ایرانی، لیست تسلیحات مورد نظر خود را در اختیار مقامات روسی قرار داده و وزارت دفاع و مقامات کرملین این لیست را مشاهده کردند. این منبع روسی همچنین پیشبینی کرده است که ممکن است ایران برای بهروز رسانی جنگندههای میگ ۲۹ و سوخوی ۲۴ خود نیز با روسیه وارد مذاکره شود.
همچنین پاییز سال گذشته، نخستین رزمایش مشترک نیروی دریایی روسیه و ایران برگزار شد.
در نهایت باید گفت اگر چه همکاری ایران و روسیه در سال های اخیر افزایش یافته است اما این روابط همیشه مخالفانی در منطقه و جهان و البته در داخل دو کشور داشته است. در این راستا عده ای در ایران بر این باور بوده اند که ارتباط تهران- مسکو هم
یشه ارتباطی یک طرفه و به نفع روس ها بوده و آن ها در مقاطعی علیه منافع ایران فعالیت کرده اند. روس ها نیز با توجه به تجربیات پیش از انقلاب و همچنین طرفداری برخی گروهای سیاسی از غرب بر این عقیده هستند که ایران حداقل در دوران هایی گرایش بیشتری به غرب داشته است.
اما فارغ از این مسایل باید گفت در حال حاضر ایران و روسیه ضرورت دارد بدلیل اشتراکاتی که گفته شد و شرایط خاص منطقه و جهان همکاری نزدیکی برای حل مشکلات و مسائل مختلف داشته باشند. بدون شک دو طرف در برخی محورها مانند تمام کشورهای دیگر نیز اختلاف منافع با هم دارند که اراده و توان سیاسی طرفین باید در راستای مدیریت این اختلافات باشد.
http://alef.ir/vdcjthet8uqeaoz.fsfu.html?379832
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_702
💡کلمات کلیدی : #پدر، #پسر، #بهترین_دین، #عقل
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
از پدر پرسید روزى یک پسر
بهترین دینها کدام است اى پدر
گفت من با دین ندارم هیچ کار
پیش من دینها ندارند اعتبار
چونکه در بردیم ز هر دین جدید
اختلاف بیشتر آمد پدید
کینه ها ودشمنى بسیارشد
جنگهاى مذهبى تکرارشد
خون مردم ریخت برروى زمین
بارها وبارها با نام دین
نه مسلمانم نه ترسا نه جهود
“سر به حکم عقل مى آرم فرود”
عقل میگوید که عیش بیکران
هست درهمزیستى با دیگران
دین ولى گوید که خون کافران
گر بریزى اجر دارى بیکران
دیگر اندیشان هم آخر آدمند
دین چرا گوید که مهدورالدم اند
من بدین علت ندارم دین وکیش
تا نریزم خون همنوعان خویش
تو هم اى فرزند تنها از “خرد”
پیروى کن تا به مینویت برد
با تمام مردم روى زمین
دوستى کن بهترین دین است این
✅◀️ پاسخ شبهه: ◀️✅
می سرایم در جواب آن پدر
بشنو از من این سخن تو ای پسر
اختلاف تنها ز دین نیست هوشیار
هر مرام و مسلک آرد بیشمار
چونکه هر اندیشه ی آید پدید
می پذیرند برخی آن راه جدید
لاجرم پیدا شود آن فتنه ها
این شود سبب وجود کینه ها
گر بخواهی دین بگذاری کنار
بس بدان علت که می آرد جدال
لازم آید ترک کنی بی دینی را
چون رسانیدند به غایت جنگ را
خون ملت ها بریختند در زمین
هیتلر و موسولینی و استالین
مردمان کشتند و بردند ما بقی
یاد بادا جنگ های مذهبی
لازم است گویم تورا از بهر این
هست کافر بر دو نوع در درس دین
کافر حربی کند با دین جنگ
چونکه می جنگد کنم با وی جنگ
غیر حربی را ندارم هیچ کار
چونکه وی با من ندارد کارزار
دین نگوید که بکش هر کافری
یا نگوید که تو مهدور الدمی
ار بخوانی آیه ۸ ممتحن
از کلام فوق گردی مطمئن
من مسلمانم نه ترسا نه یهود
سر به حکم عقل و دین آرم فرود
آخرین جمله خطاب به آن پدر
جهل خود غالب مکن بر آن پسر
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_703
💡کلمات کلیدی : #بهشت، #تنهایی، #بي_آزار، #احمق، #گاندی
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
اگر کسی میخواهد به تنهایی به بهشت برود انسان خوب و بی آزاری است...
ولی کشت و کشتار و اذیت و آزار مردم از جایی شروع میشود که یک دسته '''احمق''' میخواهند بجز خودشان بقیه راهم باخود به بهشت ببرند!!
گاندی
✅◀️ پاسخ شبهه:◀️✅
اصل جمله کاملا درست است چرا که به زور نمیشود کسی را به بهشت برد!!
چرا که مکتب ما مکتب منطق و استدلال است.وباید توجه کرد که آنچه شما بنام آزار و اذیت نام میبرید،در مکتب ما،امر به معروف و نهی از منکر است.
امربه معروف و نهی از منکر یک واجب مسلم در اسلام است.
هدف از این فریضه بردن افراد به بهشت نیست،بلکه جلوگیری از گسترش فحشا در جامعه اسلامی است.
ممکن است کسی بخواهد جهنمی باشد!!!
اختیار با اوست و هیچکس حتی خود پیغمبر هم نمی تواند او را به زور بهشتی کند،ولی او حق ندارد هرکاری دلش خواست در جامعه بکند.باید جلوی این افراد را گرفت نه بخاطر اینکه بهشتی شوند بلکه بخاطر اینکه بقیه را نیز مثل خودشان آلوده نکنند.
بحث این نیست که همه باید بهشت بروند بحث این است که همه باید در جامعه به حدود اسلامی احترام بگذارند ،حالا چه معتقد باشند چه نباشند.
@Forqanecybery
باز نشر از:
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_704
💡کلمات کلیدی : #حداد_عادل، #سلطان_مشاغل_ایران، #حقوق،
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
«سلطان مشاغل ایران غلامعلی حداد عادل چند شغل دارد؟!
🔻عضو هیئت علمی گروه فلسفه در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران
🔻رئیس بنیاد سعدی
🔻ریاست فرهنگستان زبان و ادب فارسی
🔻مدیرعامل بنیاد دایرة المعارف اسلامی
🔻مدیر گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب
(خلاصه شده توسط ویکی شبهه)
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
ه گزارش «نسیم آنلاین»، اخیراً مطلبی علیه حدادعادل منتشر شده و وی را بابت مسوولیتهایش، ناقض قانون و چند شغله معرفی کرده است؛ مدعای اصلی متن، آمیختهای از اطلاعات درست، نادرست و غیردقیق است و بسیاری از مسوولیتها را شغل نامیده. مثلا با وجود آنکه شورای نگهبان، اشتغال نماینده مجلس به سمت آموزشی در مراکز دانشگاهی و پژوهشی را بلامانع معرفی کرده، این فعالیت علمی را در زمره یک شغل تلقی کرده است. یا در موردی دیگر توجه نکرده است که طبق اساسنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر حدادعادل مانند افراد دیگری چون مرحوم دکتر حسن حبیبی از اعضای منتخب اولیه و پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی بوده است و این امر هم یک شغل بهشمار نمیرود. عضویت دکتر حدادعادل در مجمع تشخیص مصلحت نظام یا شورای عالی انقلاب فرهنگی و... به عنوان شخصیت حقیقی است و شخصیتهای دیگری نظیر آقایان حسن روحانی، علی لاریجانی، علیاکبر ولایتی، عبدالله جاسبی و... نیز دارای این سمت مشابه هستند.
در مورد عضویت در هیأت امنای بنیاد ایران شناسی، نام وی در بین اعضای این بنیاد وجود ندارد و مواردی همچون مؤسسه آموزشی مجمع جهانی اهل بیت، بنیاد دائره المعارف اسلامی و بنیاد دانشنامه جهان اسلام، همگی به هم وابسته است و عضویت در یکی به معنای عضوبودن در مجموعههای وابسته دیگر نیز هست. برخی موارد نیز به حکم رییسجمهور صورت گرفته (نظیر شورای برنامهریزی و پژوهشی وزارت آموزش و پرورش) که بازهم در عنوان شغل نیست.
جالب اینجاست که بسیاری از اطلاعات استفاده شده در متن مذکور برگرفته از ویکیپدیاست که مرجع معتبری دانسته نمیشود و هر مسوولیت و مشاورهای در ردیف شغل قرار گرفته و بدین نحو ادعای نویسنده اثبات نمیشود.
به گزارش نامه، طی حکم رئیس جمهور، حدادعادل به عنوان «رئیس بنیاد سعدی» شناخته شد. وی پیش از این مشاغل مختلفی را در کارنامه کاری خود ثبت کرده است.
منصبهای غلامعلی حدادعادل عبارتند از:
عضو هیئت علمی گروه فلسفه در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران
رئیس بنیاد سعدی
ریاست فرهنگستان زبان و ادب فارسی
مدیر عامل بنیاد دایرة المعارف اسلامی
مدیر گروه واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی
عضو رسمی شورای عالی آموزش و پرورش
عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی
عضو بنیاد ایرانشناسی
عضو انجمن آثار و مفاخر فرهنگی
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
رییس شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی
عضو موسسه آموزش و مجمع جهانی اهل بیت
فارس نوشت: غلامعلی حدادعادل در برنامه صددرصد صداوسیماي اصفهان گفت: از روزی که انقلاب پیروز شد، تاکنون در سمتهای مختلفی خدمت کردهام؛ ولی وقتم را صرف کسب درآمد نکردهام و هدف اصلی من خدمت به مردم بوده.
تمامی سمتهای من در یک ردیف قرار دارد و تنها منبع درآمدی من بهعنوان استاد هیأت علمی در دانشگاه تهران با پایه بالا مبلغ هشتمیلیونو صد هزار تومان و در فرهنگستان ادب هم میزان سه میلیون تومان است.
بنده در کل دوران کارکردم در مجلس هیچ پولی دریافت نکردم و از مابقی بنیادهایی که در آنجا فعالیت میکنم نیز تاکنون دیناری نه به عنوان عیدی و نه حقوق و هیچچیز دیگر نگرفتهام.
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_705
💡کلمات کلیدی : #حرام، #جایز_نیست، #فرق
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
فرق بین «حرام است» و «جایز نیست» در چیست؟
آیا جایز نبودن به معنای حرام بودن است؟
✅ ◀️پاسخ : ◀️✅
1. احکام شرعی به دو قسم تکلیفی و وضعی، تقسیم می شوند.
2. مراد از احکام تکلیفی، احکامی است که ابتداءً و مستقیماً به «اعمال و کارهای» افراد مکلف تعلق می گیرد، که عبارتند از: وجوب، حرمت، استحباب، کراهت و جواز (اباحه)
[الصنقور شیخ محمد، المعجم الاصولی ص530 به بعد].
3. مراد از احکام وضعی، احکامی است که ابتداءً و مستقیماً به اعمال و کارهای افراد مکلف تعلق نمی گیرد بلکه این حکم «موجب و منشأ» احکام تکلیفی می شود و آن احکام تکلیفی مستقیماً به اعمال و کارهای افراد مکلف تعلق می گیرند.
[همان ص536 به بعد]
احکام وضعی مثل: مالکیت، زوجیت(همسری)، ضمانت و…که مثلا زوجیت علّت حکم تکلیفی وجوب نفقه و… می شود، و همینطور سایر احکام وضعی دیگر.
4. بنابراین اگر جایز نبودن (عدم جواز) در احکام تکلیفی استعمال شود مراد همان حرمت و حرام بودن است. اما اگر در رابطه با احکام وضعی استعمال شود معنای آن عدم صحت و عدم ترتب آثار آن عمل است.
مثلا اگر گفته شد زوجیت مرد با دوخواهر هم زمان «جایز نیست» به این معنی است که چنین زوجیتی »صحیح نیست» و آثار زوجیت مثل حلال بودن تمتع های جنسی و وجوب نفقه و… بر آن مترتب نمی شود.
📚 منبع :
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa4208
🌐 لینک مطلب:
http://the14.ir/fa/?p=3326
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_706
💡کلمات کلیدی : #اسامی_امامزاده_ها، #غیرمتعارف، #ایران
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
اسامی تعدادی از امامزادهای
موجود در ایران با اسامی غیرمتعارف!!!
امامزاده شاه دول دول سوار
امامزاده بهمن
امامزاده شاه فیروز
امامزاده شهباز
امامزاده خسرو شیرین
امامزاده شاه رستم
امامزاده آبه ای
امامزاده عرب ابن عجم
امامزاده بیدار
امامزاده نخوسیده( نخوابیده)
امامزاده کلاقاضی
امامزاده شهید حسینی
امامزاده دوخواهران
امامزاده سه خواهران
امامزاده چهار دختران
امامزاده هفت دختران
امامزاده چهل دختر
امامزاده انزالیه
امامزاده شاه سفید پوست
امامزاده خضر نبی - نی ریز فارس
امامزاده خضر نبی - روستای
(خلاصه شده توسط ویکی شبهه)
✅◀️ پاسخ شبهه:◀️✅
۱-اکثر امامزاده فوق که ظاهرا اسم آنها عجیب است , آن اسم , اسم روستا یا بخشی است که در آن دفن شده اند مثل امزاده شاه رستم و سلفی و...
که برای اطلاع دقیق کافی است اسم آن امامزاده را در قسمت جستجوی لینک زیر زده , تا اطلاعات مکفی به شما داده شود
http://www.emamzadegan.ir
۲-بعضی از اسم های انتخاب شده به خاطر اتفاقیبوده که در آن محل افتاده , مثل امامزاده بیژن
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920916000932
۳- تمام امامزادگان موجود، بر اساس اسناد و معیارهای مختلف تاریخی، توسط سازمان اوقاف ثبت شده و دارای شناسنامه و شجره نامه مشخص می باشند. این سازمان از احداث بقعه های جدید بدون اعتبار جلوگیری می کند .
http://shayeaat.ir/post/367
۴- سازمان اوقاف براساس ملاکها و معیارهای تاریخی و اسناد و مدارک و شیاع محلی و ... اقدام به شناسایی دقیق و ثبت آمار امام زادگان و بقاع متبرکه نموده است .
www.parsine.com/fa/news/199958
۵- . سازمان اوقاف با پیدایش مقابر و احداث بقعه جدید منسوب به امامزادگان در اثر خواب نما شدن افراد مخالفت جدی دارد و با آن مبارزه می کند .
۶. در برخی استانها همچون گیلان ادارات اوقاف با همکاری مسوولین محلی و شورای تامین نسبت به تخریب و امحای بقاع جعلی اقدام نموده اند.
www.tabnak.ir/fa/news/179026
۷- خدشه و ایجاد تردید در بقاع متبرکه مورد احترام که ملجاء مردم بوده و دارای سابقه تاریخی و مورد توجه علما و مردم هستند با بهانههای واهی و جهت کم رنگ کردن اعتقادات و ایجاد شبهه در افکار عمومی انجام می شود
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
⛔️ شبهه ⛔️
@Wiki_Shobhe
سکوت ازنداشتن نیست ازبزرگواری است!برای همین هیچ وقت صدای خدارونمیشنوی:
حداد عادل:
مردم از مغازه هایی که در سردر خود از واژه های بیگانه استفاده میکنند خرید نکنند،امام زمان ناراحت میشود!
✅◀️ پاسخ شبهه: ▶️✅
جمله ای که روی عکس نوشته شده تحریف صحبت آقای حداد عادل است و کذب است.
درخواست حداد عادل از مردم برای تحریم مغازههای عرضه کننده کالاهایی با نامهای بیگانه
رئیس فرهگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به آسیبهایی که امروز زبان فارسی را تهدید میکند، گفت: ریشه بیتوجهی امروز زبان فارسی در خودباختگی در برابر فرهنگ وارداتی نهفته است، چرا ما که خط و زبانی داریم، از خط و زبان فرهنگی استفاده می کنیم؟ البته می پذیرم که گاهی در استفاده از دستگاه یا یک تکنولوژی جدید تا زمانی که معادل فارسی برای آن انتخاب نشده، چارهای جز استفاده از نام غیرفارسی نیست، اما اینکه امروز در شهرمان راه برویم و ببینیم که در و دیوار شهر اینگونه آلوده به الفاظ و عبارات غیرفارسی شده است، جای تأسف دارد.
وی افزود: به نظرم برخی خودشان را در برابر فرهنگ و عبارات فرهنگی باختهاند و حس می کنند آنها برتر هستند که به نظر من این موضوع اهانت به یک ملت است. برخی فکر می کنند اگر از الفاظ غربی استفاده کنند، مشتری کالاهایشان بیشتر می شود، اما این چیزی جز بیتوجهی به فرهنگشان نیست که ریشه های عمیقی هم دارد. من از مردممان می خواهم از مغازه هایی که در معرفی کالاهایشان نسبت به زبان فارسی بیمهری می کنند، خرید نکنند؛ چراکه احترام به زبان یک ملت احترام به خود آن ملت است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: شما امروزه اگر جعبه های دستمال کاغذی را ببینید، کمتر می توانید نمونه ای پیدا کنید که اسم آن بر رویش به زبان فارسی نوشته شده باشد، در حالی که قانون میگوید صاحبان کالا حق ندارند آن کالا را با زبان لاتین تبلیغ کنند جز آنکه آن کالا برای صادرات تولید شده باشد که تازه در این صورت نام لاتین و فارسی با هم می بایست استفاده شود. حالا سوال می کنم آیا ما در ایران دستمال کاغذی صادر می کنیم؟
http://yon.ir/cQFj
◀️شبهه #شماره_707
💡کلمات کلیدی : #حداد_عادل، #مغازه_ها، #واژه_بیگانه، #امام_زمان
🇮🇷 کانال "ویکےشبهہ" کانال جامع شبهات و شایعات فضاے مجازے🇮🇷
📡 کانال ✅ ویکےشبهہ ✅ در ایتا📲
https://eitaa.com/Wiki_Shobhe
کانال 🇮🇷 ویکےشبهہ 🇮🇷 در تلگرام:
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_708
💡کلمات کلیدی : #پاسخ، #جمعی_از_مردم_مشهد، #علم_الهدی، #کنسرت
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
‼️متن ذيل پاسخ جمعي از مردم مشهد در خصوص سخنان حجت الاسلام علم الهدي مي باشد و كانال اخبار فوري هيچ مسئوليتي در خصوص تاييد و يا رد محتواي آن ندارد
ما ایستاده ایم ...
وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْناً » وبا مردم (به زبان) خوش سخن بگوييد (بقره/۸۳)
آقاي علم الهدي! به كجا چنين شتابان
گويي این روزها همه مشكلات كلانشهر مشهد حل شده و فقط آخرين حلقه مشكلات شهر، يعني اجرا شدن يا نشدن كنسرت هاي مجوزدار از وزارت ارشاد جمهوري اسلامي مانده است
(خلاصه شده توسط ویکی شبهه)
✅◀️ پاسخ شبهه: ◀️✅
پایگاه خبری تحلیلی بصرنیوز
🔵بیانیه اعضای شورای اسلامی شهر مشهد در حمایت از سخنان اخیر حضرت آیه الله علم الهدی/
🔷 مشهد شأنی تمدّنی و هویّتساز دارد ؛ کانونی که به فیض انفاس مطهّر عالم آل محمّد علیهم السّلام مرکز نشر معارف اهل بیت و مظهر تمدّن اسلامی با تمام مؤلّفههای هویّتی آن است/وظیفه تمام مسئولین شهری پاسداشت این مقام است
🔹إنَّ بِخُرَاسَانَ لَبُقْعَةً يَأْتِي عَلَيْهَا زَمَانٌ تَصِيرُ مُخْتَلَفَ الْمَلَائِكَةِ فَقَالَ فَلَا يَزَالُ فَوْجٌ يَنْزِلُ مِنَ السَّمَاءِ وَ فَوْجٌ يَصْعَدُ إِلَى أَنْ يُنْفَخَ فِي الصُّورِ فَقِيلَ لَهُ يَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ وَ أَيَّةُ بُقْعَةٍ هَذِهِ قَالَ هِيَ بِأَرْضِ طُوسَ فَهِيَ وَاللَّهِ رَوْضَةٌ مِنْ رِيَاضِ الْجَنَّةِ مَنْ زَارَنِي فِي تِلْكَ الْبُقْعَةِ كَانَ كَمَنْ زَارَ رَسُولَ اللَّهِ ص وَ كَتَبَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَهُ ثَوَابَ أَلْفِ حَجَّةٍ مَبْرُورَةٍ وَ أَلْفِ عُمْرَةٍ مَقْبُولَةٍ وَ كُنْتُ أَنَا وَ آبَائِي شُفَعَاءَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ
🔸در خراسان قطعۀ زمينى وجود دارد كه جاى آمد و شد فرشتگان مىشود؛
چنانكه هميشه فوجى از آسمان فرود مىآيند، و فوجى صعود ميكنند تا در صور دميده شود. پس گفتند: اى فرزند رسول خدا، اين كدامين قطعۀ زمين است؟ فرمود: آن در سرزمين طوس است، كه بخدا آن زمين (طوس) بوستانی از بوستانهاى بهشت است. هركس كه مرا در آن قطعۀ زمين زيارت كند چنان است كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله را زيارت كرده باشد و خداى تبارك و تعالى ثواب هزار حج بيشائبه و هزار عمرۀ مقبول براى او مينويسد و من و پدرانم در روز قيامت شفيع وى هستيم.
🔹وظیفهی تمام متولّیان این «ایمانشهر» است که دوشادوش مردم متدیّن و ولایتمدار آن، پاسدار هویّت الهی این شهر و زمینهساز تکوین و تشکیل این شهر به عنوان مظهر و نمونهی تمدّن اسلامی برای اسوهآفرینی در تمام عالم اسلام باشند.
🔹نیکبخت و مفتخریم که در سنگر امامت جمعه این شهر ، فقیهی مجاهد و خبیر است که به قوّت و بصیرت، «عَلَم هدایت» را به دوش گرفته و مخلصانه و خستگیناپذیر، بیخوف و واهمه از سرزنش بدگویان و بدخواهان دشمنان نظام مقدّس اسلامی، لسان برّا و بیّن حقّ و حقیقت در بزرگترین نماز جمعهی سرزمین اسلامیمان است.
🔹خدای را شاکریم که این مفسّر بزرگ قرآن و فقیه فرزانه و وارسته و عالم انقلابی و سلحشور، پرچمدار جبههی انقلاب اسلامی در خراسان امام رضا علیه السّلام و راهبر فرهنگ و سیاست این سرزمین است.
متن کامل بیانیه در👇👇👇
✅ http://yon.ir/X3fg
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_709
💡کلمات کلیدی : #بانک، #سپرده، #وام، #سوئیس، #نرخ_سود_بانکی
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
وقتی فردى در بانک سپرده میذاره یعنی توانمنده و کسی که از بانک وام میگیره نیازمند....
در سوئیس، بانك ها ماهيانه یک درصد جهت حق نگهدارى پول از مشتری می گیرد، ولی سود بانکی از وام گیرنده ها نمی گیرد.
در بانکهای ايران، ماهيانه سودى حدود ٢٠ درصد به سپرده ثروتمندان اضافه ميكند، در عوض ٢٨ درصد بهره از وام گیرندگان (افراد محتاج) ميگيرد
یعنی: در ايران اسلامى از محتاج ميگيرند و به غنى ميدهند، ولى در سوئیس از غنى میگیرند و به نیازمند می دهند...
✅◀️ پاسخ شبهه: ◀️✅
معمای نرخ سود بانکی
روزنامه دنیای اقتصاد - شماره 3465 تاریخ چاپ:1394/02/03
دکتر تیمور رحمانی نرخ سود بانکی یا آنطور که در متون درسی رشته اقتصاد میخوانیم «نرخ بهره»، متغیری است که از مجموعه عواملی تاثیر میپذیرد و بر آنها نیز تاثیر میگذارد. در عین حال، نرخ سود یا نرخ بهره در اقتصادهای آزاد متغیری است که بهرغم فاقد روند بودن و افزایش یا کاهش پیوسته در طول زمان، دورههای متعددی از بالا و پایین بودن را تجربه کرده است.
بهعنوان مثال نرخ بهره موثر بین بانکی در اقتصاد ایالاتمتحده بهعنوان مظهر اقتصادهای آزاد با نوساناتی در مجموع تا اوایل دهه 1980 در حال افزایش بود؛ بهگونهای که در ژوئن 1981 به حدود 19 درصد رسید، اما پس از آن به تدریج روندی نزولی اما با افزایشها و کاهشهای متعدد را تجربه کرد و درنهایت پس از شروع رکود بزرگ 2008 به شدت کاهش یافت؛ بهگونهای که در مارس سال 2015 حدود 11/ 0 درصد بود. در اقتصادهای دیگر نیز وضعیتهای مشابهی راجع به نرخ بهره بروز کرده است. از این منظر، اقتصاد ایران دارای وضعیتی استثنایی نبوده و بخشی از نوسانات نرخ سود آن همانند هر اقتصادی متاثر از تحولات اقتصاد کلان و از جمله سیاستهای پولی و مالی است. در عین حال، تردیدی نیست که نرخ سود متغیری سیاستگذار یا به تعبیر دیگر یک هدف میانی در سیاستگذاری و بهویژه سیاست پولی است و سیاستگذاری پولی در تعیین آن نقش مهمی را بازی میکند.
در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره نیرویی برای پایین نگهداشتن نرخ سود بانکی وجود داشته است، گرچه نظام بانکداری بدون ربا الزاما این نتیجه را دربرندارد که باید نرخ سود بانکی پایین باشد. دلیل اصلی وجود چنین نیرویی وجود این توجیه بوده است که نرخ سود بانکی میتواند مشوقی برای سرمایهگذاری و گسترش فعالیتهای تولیدی باشد که نرخ سود بانکی بالا مانعی برای آن است. در دهه 1360 که بانکداری در ایران کاملا دولتی بود زمینه برای چنین سیاستی فراهم بود و اجرای آن فاقد دشواری بود؛ چراکه متقاضیان تسهیلات بانکی با نرخ سود پایین از یارانه قابل توجهی برخوردار میشدند و بانکها نیز به دلیل دولتی بودن و عدم نیاز به سود آوری مانعی برای پیگیری این سیاست نبودند، اما بر کسی پوشیده نیست که آن سرکوب مالی چه عواقب دردناکی از شیوع و گسترش رانتجویی و اتلاف منابع مالی به شدت کمیاب اقتصاد ایران به جای گذاشت و کمکی به رشد اقتصاد ایران نکرد. در دهههای 1370 و 1380 با آزادسازی در بخش مالی و بانکی اقتصاد ایران و به تدریج ظهور بانکداری خصوصی، نرخ سود بیش از پیش به شرایط و اوضاع اقتصادی مرتبط شد و منافع چشمگیری نیز به شکل جهتگیری منابع مالی به سوی پروژههای دارای توجیه اقتصادی، افزایش منافع سپردهگذاران، گسترش و تحول سریع خدمات بانکی برای مشتریان فراهم ساخت. با این حال، فشار برای پایین نگهداشتن نرخ سود بهویژه در بانکهای دولتی همچنان باقی ماند و در برهههایی نیز به کاهش عملی در نرخ سود بانکی انجامید؛ اما به دلیل گسترش رقابت در بانکداری کشور و پدیدار شدن بانکهای غیردولتی امکان نگهداشتن نرخ سود بانکی مانند آنچه در دهه 1360 متداول بود دیگر وجود نداشت و با هر حرکتی برای کاهش نرخ سود بانکی، بانکها و موسسات غیردولتی به ابداعاتی روی آوردهاند تا نرخی را که شرایط اقتصادی میپذیرد، نگهدارند و ضمن حفظ و افزایش سودآوری خود مشتریان را نیز بهرهمند و راضی نگهدارند. در واقع، آنچه اقتصاددان پولی معروف «گودهارت» گفته بود در اقتصاد ایران عملا رخ داد و آن اینکه برقراری هر گونه مقررات جدیدی برای کاهش بهرهمندی بانکها ازسودآوری در کسبوکار آنها به سرعت توسط بانکها با ابداعاتی بیاثر شده و کم اهمیت میشود.
اکنون، پس از دورهای افزایش شدید نرخ سود بانکی در طول چند سال گذشته فشار جدیدی برای کاهش نرخ سود بانکی پدیدار شده و به نظر میرسد زمینه چینی برای نوعی کاهش دستوری یا شبه دستوری در نرخ سود بانکی را فراهم ساخته است. با وجود آنکه نرخ سود بانکی در حال حاضر هم بهصورت اسمی و هم بهصورت حقیقی بسیار بالا است و با وجود آنکه این نرخ
سود بالا برای جلوگیری از رونق اقتصاد کشور بدون تردید زیانبار است، اما تلاش برای کاهش شبه دستوری نرخ سود بانکی سیاستی مبتنی بر صلاحدید نیست و به جای ریشهیابی علت بالا بودن نرخ سود بانکی و درمان آن سعی در پاک کردن صورت مساله دارد. برای دور از منطق بودن این سیاست نکاتی چند قابل ذکر است.
نرخ سود بانکی بالا حاصل عوامل مختلفی است که از میان آنها بالا بودن عدم اطمینان و ریسک و همچنین بالا رفتن نرخ تنزیل عاملان اقتصادی به دلیل کوتاهنگر شدن آنان در واکنش به عدم اطمینان موجود و سیاست پولی انقباضی بانک مرکزی برای کنترل تورم بهعنوان اولویت اول سیاستگذاری دولت جدید نقش مهمی را بازی میکند. وضعیت عدم اطمینان متاسفانه تا حدی به مشکلات پرونده هستهای و زورگویی قدرتهای جهانی مربوط است و تا رفع این مشکل اثر خود را باقی میگذارد. با این حال، بخشی از عدم اطمینان موجود ریشه داخلی دارد و سیاستهای ثبات بخش اقتصادی میتواند به رفع آنها کمک کند. سیاستهای پولی انقباضی بانک مرکزی نیز تا حد زیادی اجتنابناپذیر است و تلاش برای کاهش سریع تورم نمیتوانسته است بدون تحمل هزینه به پیش رود و بالا بودن نرخ سود بانکی بخشی از این هزینه است که دولت جدید برای کاهش تورم بسیار بالا ناچار بوده است آن را متحمل شود. تا زمانی که این عوامل اشاره شده سببی برای بالا بودن نرخ سود بانکی هستند، کاهش دستوری آن راه به جایی نمیبرد و صرفا به گسترش رانتجویی و تضعیف بانکهای دولتی میانجامد، گرچه پایین آمدن نرخ تورم و برگشتن اطمینان و ثبات به اقتصاد بهطور طبیعی و البته بهصورت تدریجی زمینه را برای کاهش نرخ سود بانکی فراهم خواهد کرد.
اگر تصور بر آن است که بالا بودن نرخ سود بانکی بهعنوان قیمت منابع مالی بانکها ناشی از قدرت انحصاری بانکها و موسسات اعتباری است، آنگاه به دو دلیل این موضوع قابل پذیرش نیست و آن اینکه اولا امروزه نسبت به گذشته تعداد بانکها و موسسات اعتباری و رقابت در صنعت بانکداری بیشتر شده است و در شرایط گسترش رقابت نمیتوان افزایش قیمت منابع مالی بانکها یا نرخ سود را ناشی از قدرت انحصاری آنها دانست و تحت قیمتگذاری انحصارات کاهش دستوری نرخ سود را از آنها طلب کرد. دلیل دوم آن است که اگر سودجویی بانکها ریشه این افزایش نرخ سود بانکی تصور میشود این تنها در صورتی رخ میدهد که تفاوت نرخ سود تسهیلات و نرخ سود سپردهها یا «اسپرد بانکی» افزایش یافته باشد، اما شواهد قابل قبولی برای این ادعا وجود ندارد. به همین دلیل است که بانکها و موسسات اعتباری در شرایطی توانستهاند نرخ سود بالاتری برای تسهیلات خود دریافت کنند که با بالا بردن نرخ سود سپردهها قادر به جذب منابع برای این تسهیلات باشند. تلاش برای کاهش دستوری نرخ سود سپردهها بهعنوان مقدمهای برای کاهش نرخ سود تسهیلات در عمل فقط به سپردهگذاران خرد آسیب میرساند و سپردهگذاران بزرگ و بانکها راههایی برای دورزدن آن خواهند یافت که اقدام دستوری کاهش نرخ سود برای کمک به دریافتکنندگان تسهیلات را بیاثر مینماید.
اگر تصور بر آن است که بالا بودن نرخ سود بانکی عاملی برای گسترش نابرابری درآمد و ثروت در اقتصاد است، کاهش دستوری آن کمکی به حل این مشکل نمیکند؛ چراکه کاهش دستوری آن زمینه فساد و رانتجویی را فراهم میکند و مطالعات بسیاری از جمله مطالعات نویسنده نشان میدهد فساد و رانتجویی از عوامل تشدید نابرابری است. راهحل اساسی مقابله با این مشکل کمک به سازمان امور مالیاتی برای کارآمد کردن نظام مالیاتی در جهت کسب درآمد بیشتر برای دولت و کاهش نابرابری درآمدی از جمله از طریق اخذ مالیات از سود بانکها است و نه مختل کردن نظام بانکی.
اگر تصور میشود رکود یا عدم رشد اقتصادی ناشی از بالا بودن نرخ سود بانکی است و کاهش دستوری آن به رفع این مشکل میانجامد، باید گفت رکود و رشد پایین اقتصادی دلایل متعددی دارد که بالا بودن نرخ سود یکی از آنها است و صرف کاهش نرخ سود بانکی و آن هم به شکل دستوری برای رفع این مشکل کافی نیست. بهرهوری پایین و عدم اطمینان فراروی فعالیتهای اقتصادی در ترکیب با نامساعد بودن محیط کسبوکار از عوامل مهمی است که بدون وجود برنامه مشخص برای برداشتن آن موانع و تنها با کاهش نرخ سود بانکی کمک زیادی نمیکند. اگر قرار باشد نرخ سود بانکی برای رفع این مشکل کاسته شود، باید در نتیجه اجرای یک سیاست پولی رخ دهد، نه به شکل دستوری که به معنی منتفی کردن تمام منافع حاصل از بهبود نظام بانکی و اعاده تمام مشکلات گذشته ناشی از سرکوب مالی است.
*دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران
http://donya-e-eqtesad.com/news/875197/
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🇮🇷ویکی شبهه🇮🇷
@Wiki_Shobhe
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
◀️شبهه #شماره_710
💡کلمات کلیدی : #عرق_خورها، #مرام، #دکتر_الهی_قمشه_اي
⛔️ شبهه: ⛔️
@Wiki_Shobhe
"عرق خورها مرامهای جالبی دارن:
1) به ندرت دعوت به عرق خوردن را رد میکنند.
2) عرق را تنهایی نمیخورند. یه جورایی معتقدند که مزه عرق به دور هم بودنشه.
3) قبل از خوردن عرق فقط فکر خودشون نیستن و آرزوی سلامتی برای هم کیشان خود میکنند!
4) موقع خوردن عرق یادی هم از دوستانی میکنند که به هر دلیل دستشون از این ضیافت کوتاهه!
5) بعد از خوردن عرق خیلی بی شیله و پیله میشن. این مصداق همون ضرب المثل معروفه که میگه: «مستی و راستی»
6) حرمت کسی رو که باهاش عرق خوردن (حتی یه بار) نگه میدارن. من خودم بارها ازشون شنیدم که میگن: «به حرمت اون عرقی که با هم خوردیم...»*
داشتم با خودم فکر میکردم که رفتارهایی که ما یه عمر دنبالشیم تا با نماز و عبادت کسب کنیم، دوستان عرق خور به چه سادگی کسب میکنند..
دکتر الهی قمشه اي
✅◀️ پاسخ شبهه: ◀️✅
1. با جستجو در سخنان دکتر الهی قمشه ای در سایت رسمی ایشان ، چنین مطلبی یافت نشد و کسانی که با ادبیات و کلامشان آشنایند می دانند که ایشان از لفظ شراب استفاده میکنند نه واژه عامیانه "عرق" !
http://www.drelahighomshei.com/
2. قسمت پایانی متن ، به خوبی نیت نویسنده را در انتساب این متن به دکتر الهی قمشه ای نشان می دهد . تطهیر گناه بزرگ شرابخواران و زیر سوال بردن اثر نماز و عبادت نیت اصلی شبهه است .
3. با وجود الگوهای بسیار زیاد اخلاقی و معنوی ، آیا پذیرفتنیست الگوی اخلاق را از اصحاب زشتیها و کلیدداران بدیها گرفت ؟!
پیامبر اکرم (ص) : شراب گرد آورنده گناه و ریشه زشتی ها و کلید بدی هاست.
بحارالانوار، ج ۷۹، ص ۱۴۹
4. ادعاهای متن ، باطل و ظاهریست. منازعات و قتل ها و جنایات بسیار ، تنها بخش کوچکی از نتایج این محافل گناه است .
امام صادق (ع) : ...شرابخواری نور انسانیت انسان را مى برد، و جوانمردى او را ویران مى كند، و انسان را به ارتکاب گناهان و خونریزى و زنا وادار مى كند ...
http://www.hadithlib.com/rolls/chel/5900
5. نماز و عبادات برکات و فواید بسیاری دارند که با برخی از نیکیها هم قابل قیاس نیستند ، چه رسد به محفل پلید و آلوده شرابخواری !
http://www.tarvijequran.com/page.php?pg=showdaily&id=146&lang=fa
6. تمام صفاتی که در شبهه برای شرابخواران فضیلت شمرده شده ، در نماز به صورت واقعی و زیباتری وجود دارد . مانند :
* اجتماع مومنین در نماز جماعت
* دعا برای دوستان و مومنان
* یاد کردن از غایبان و درگذشتگان
و ...
7. مصرف مشروبات الکلی از نگاه علم پزشکی نیز مضرات بسیاری دارد :
http://www.pezeshk.us/?p=21891
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
@Wiki_Shobhe