✍ پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
🔸أمّا علامةُ المُرائِي فَأربَعةٌ: يَحرِصُ في العَمَلِ للّه ِِ إذا كانَ عِندَهُ أحَدٌ ويَكسَلُ إذا كانَ وَحدَهُ، ويَحرِصُ في كُلِّ أمرِهِ على المَحمَدَةِ، ويُحسِّنُ سَمتَهُ بِجُهدِهِ
🔸براى رياكار، چهار نشانه است: در حضور ديگرى خود را بر طاعت خدا حريص نشان مى دهد؛ در تنهايى، سستى مى ورزد؛ در هر كارى شيفته ستايش است؛ و در ظاهرسازى مى كوشد
📚تحف العقول صفحه 22
#عکس_نوشت
#حدیث_روز
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔘ممکن است یکی حافظه اش قوی باشد،
یک دوره قرآن را هم حفظ کرده،
و خوب هم می خواند،
اما ممکن است قرآن نباشد.
چون قرآن، الفاظ را از بر دانستن نیست.
آن قرآنی که انسان بشود؛
انسانی که قرآن بشود، جان بشود.
💬علامه حسن زاده آملی
#عکس_نوشت
#حفظِ_قرآن
🆔️@zendegi_filsofaneh
🟢 چگونه میتوان مالک دلها و روح های مردم شد؟
هر گروهی که بیایند ملتی را احیاء کنند، آنها را از جهل و فقر و بدبختی نجات دهند، مالک دلها و روحها و عقیدههای آن مردم خواهند شد.
💬شهید استاد مطهری
#عکس_نوشت
#احیاء_ملت
#رهایی_از_جهل
🆔️@zendegi_filsofaneh
📖انسانهای یک کتابی خطرناک هستند، چون دچار خریت میشوند.
انسان یک کتابی یعنی انسانی که چند کتاب بخواند و دیگر کتابی نخواند یا انسانی که کتابهای یک اندیشه را بخواند.
📚انسانهای همه کتابی و بیکتابی خطرناک نیستند و میتوان با آنها سخن گفت. در قرآن آمده است؛ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي، شرح صدر یعنی باز بودن و یک کتابی نبودن.
💬دکتر دینانی
⬅️این در حالی است که امروزه برخی از شنیدن نظرات و نزدیک شدن به آراء مختلف هراس دارند، در صورتی که اگر انسان به دنبال شناخت حق و باطل است نمیتواند خود را محدود و محصور در یک نوع اندیشه و نظر نماید.
#متن_نوشت
#خطرِانسانِیککتابی
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️انسان موجودی مانند کوه، دشت، بیابان و ... نیست انسان افق است
🎙دکتر دینانی
#کلیپ_تصویری
#انسان_شناسی
🆔️@zendegi_filsofaneh
🍃فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَىٰ طَعَامِهِ
🌸پس انسان باید به قوت و غذای خود باتأمل بنگرد.
📙آیه 24 سوره عبس
#عکس_نوشت
#حدیث_روز
🆔️@zendegi_filsofaneh
💢یکی از علل و یا مهمترین علت شهادت امام حسین و یا مهمترین علت گرویدن مردم به امویان، جهالت مردم بود.
🔸️از طرفی هم میدانیم امام حسین با یزید مبارزه نمیکرد؛ او بالاتر از این بود که هدفش شخص و فرد باشد؛ هدف او اصولی و کلی بود. درحقیقت امام حسین با ظلم مبارزه میکرد و با جهل، چنانکه در زیارت به ما تلقین و تعلیم کردهاند که هدف این مبارزه از بین بردن جهل و گمراهی است چنانکه در زیارت اربعین است: «وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فیک لِیسْتَنْقِذَ عِبادَک مِنَ الْجَهالَةِ وَ حَیرَةِ الضَّلالَةِ» (و خون قلب خویش را در راه تو نثار کرد تا بندگان تو را از نادانی و حیرت گمراهی نجات بخشد)
✅مقصود از جهالت مردم این نبود که چون مردم بیسواد بودند و درس نخوانده بودند، مرتکب چنین عملی شدند و اگر درس خوانده و تحصیل کرده میبودند نمیکردند. نه، در اصطلاح دین «جهالت» بیشتر در مقابل «عقل» گفته میشود و مقصود آن تنبّه عقلی است که مردم باید داشته باشند، و به عبارت دیگر قوّه تجزیه و تحلیل قضایای مشهود و تطبیق کلیات بر جزئیات است واین چندان ربطی به سواد و بیسوادی ندارد.
⬅️ علم، حفظ و ضبط کلیات است و عقل قوّه تحلیل است. به عبارت دیگر امام حسین شهیدِ فراموشکاری مردم شد، زیرا مردم اگر در تاریخ پنجاه شصت ساله خودشان فکر میکردند و قوّه تنبّه و استنتاج و عبرت گیری در آنها میبود و به تعبیر سیدالشّهداء که فرمود: «ارْجِعوا الی عُقولِکمْ» اگر به عقل و تجربه پنجاه شصت ساله خود رجوع میکردند و جنایتهای ابوسفیان و معاویه و زیاد در کوفه و خاندان اموی را اصولاً فراموش نمیکردند و گول ظاهر فعلی معاویه را- که دم زدن از دین به خاطر منافع شخصی است- نمیخوردند و عمیق فکر میکردند، و حساب میکردند آیا حسین علیه السلام برای دین و دنیای آنها بهتر بود یا یزید و معاویه و عبیدالله، هرگز چنین جنایتی واقع نمیشد.
⏪ پس درحقیقت علت عمده اینکه مردمی نسبتاً معتقد به اسلام اینطور با خاندان پیغمبر رفتار کردند درصورتی که همانها حاضر بودند قربةً الی الله در جنگ کفار شرکت کنند، فقط و فقط فراموشکاری مردم و گول ظاهر خوردن آنها بود، یعنی نتوانستند پشت پرده نفاق را ببینند.
📚 استاد مطهری، حماسه حسینی، ج ۲، ص۳۲_۳۳
#متن_نوشت
#علت_شهادت_امامحسین_علیهالسلام
#جهالت
🆔️@zendegi_filsofaneh
▪️الهی عروج به ملکوت بدون خروج از ناسوت چگونه میسّر گردد!
💬علامه حسن زاده آملی
#عکس_نوشت
#علامه_حسنزادهآملی
🆔️@zendegi_filsofaneh