🟠فلسفه، نوعی سَفَر است
اصلا تفکر خودش سفر است. هر تفکری، سفر است ولی نه سفر زمینی. انسان متفکر همیشه سفر میکند و مسافر است. یعنی از مرحلهای به مرحله دیگر سفر میکند؛ از مرحلهای از تفکر به مرحلهای دیگر.
طبق این معنا، فیلسوف همیشه مسافر است و کسی که مسافر است، فیلسوف است. اگر کسی تحول فکری نداشته باشد، قطعا فیلسوف نیست. شاید اصلا نتوان او را انسان محسوب کرد! فیلسوف نبودن کسی را که تحول فکری ندارد قطعا میتوانم بگویم ولی نمیدانم آیا انسان هست یا نیست! نمیدانم اسم کسی که هیچ تحول فکری ندارد، چه بگذارم.
در ظاهر و زندگی هیچ حرکتی رخ نمیدهد، مگر اینکه در درون نیز اتفاقی میافتد. امکان ندارد در بدن و زندگی و جابجایی شما، تحولی روی دهد ولی درون شما تحول رخ ندهد. منتها این تحولات ممکن است اساسی نباشد و صرفا در حدّ خودش باشد. تحول اساسی که آن را «تحول فکری» مینامیم به صورت رفتن از مکانی به مکان دیگر نیست. البته میتواند مُعدّ و آمادگی بخش باشد ولی لزوما موجب تحول نیست. تحول فکری در اندیشیدن و فلسفیدن است.
💬دکتر دینانی
📚کتاب سرشت و سرنوشت
#متن_نوشت
#فلسفه
#سفر
#حرکت
🆔️@zendegi_filsofaneh
🌀 مراقب باورهایمان باشیم!
🔹امروز جنگ، جنگ رسانههاست. جنگ فقط خوردن خمپاره رویِ خانههایمان نیست. از خانههایمان مهمتر باورهایمان است که باید مراقب باشیم بمباران نشوند.
#عکس_نوشت
#مراقبت_از_باور
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔸️قرآن همواره مسائل را به صورت کلی و اصولی طرح می کند ولی استنباط و تطبیق کلی بر جزئی بسته به فهم و درک صحیح ماست. مثلًا در قرآن ننوشته در جنگی که در فلان روز بین علی و معاویه در می گیرد حق با علی است. در قرآن همین قدر آمده است که:
وَ انْ طائِفَتانِ مِنَ الْمُؤْمِنینَ اقْتَتَلوا فَاصْلِحوا بَینَهُما فَانْ بَغَتْ احْدیهُما عَلَی الْاخْری فَقاتِلُوا الَّتی تَبْغی حَتّی تَفئَ الی امْرِاللَّهِ (حجرات/۹)
اگر دو گروه از مؤمنان کارزار کردند، آشتی دهید آنان را و اگر یکی بر دیگری سرکشی و ستمگری کند، با آن که ستمگر است نبرد کنید تا به سوی فرمان خدا برگردد.
🔹️این قرآن و طرز بیان قرآن. اما قرآن نمی گوید در فلان جنگ فلان کس حق است و دیگری باطل.قرآن یکی یکی اسم نمی برد، نمی گوید بعد از چهل سال یا کمتر و یا بیشتر مردی به نام معاویه پیدا می شود و با علی جنگ می کند، شما به نفع علی وارد جنگ شوید.
🔸️و نباید هم وارد جزئیات بشود. قرآن نباید موضوعات را شماره کند و انگشت روی حق و باطل بگذارد. چنین چیزی ممکن نیست. قرآن آمده است تا جاودانه بماند.پس باید اصول و کلیات را روشن کند تا در هر عصری باطلی رو در روی حق قرار می گیرد، مردم با معیار آن کلیات عمل کنند. این دیگر وظیفه خود مردم است که با ارائه اصل «وَ انْ طائِفَتانِ مِنَ الْمُؤْمِنینَ اقْتَتَلوا ...» چشمشان را باز کنند و فرقه طاغی را از فرقه غیرطاغی تشخیص دهند.
🔹️قرآن می خواهد مسلمانان رشد عقلی و اجتماعی داشته باشند و به موجب همان رشد عقلی، مرد حق را از غیر مرد حق تمیز دهند. قرآن نیامده است که برای همیشه با مردم مانند ولّیِ صغیر با صغیر عمل کند، جزئیات زندگی آ نها را با قیمومیت شخصی انجام دهد و هر مورد خاص را با علامت و نشانه حسی تعیین نماید.
🔸️اساساً شناخت اشخاص و میزان صلاحیت آنها و حدود شایستگی و وابستگی آنها به اسلام و حقایق اسلامی، خود یک وظیفه است و غالباً ما از این وظیفه خطیر غافلیم.
📚شهید مطهری، جاذبه و دافعه علی علیه السلام، ص:۱۵۴
#متن_نوشت
#رشد_عقلی
#وظیفهی_مسلمانان
🆔️@zendegi_filsofaneh
میلاد با سعادت منجی عالم بشریت، حضرت مهدی (عج) بر منتظران آن حضرت مبارک 🌹🌹
#عکس_نوشت
#نیمه_شعبان
#ولادت_امام_مهدی_عجلاللهتعالیفرجه
🆔️@zendegi_filsofaneh
💠عدالت، مقدمۀ معرفت
🔸 علاقه بسیارى از مردم نیز به امام زمان علیه السلام بدین جهت است که حضرت، بساط ظلم و بیداد را از روى زمین برمىاندازد و بساط عدل و داد را در آن مىگستراند؛ ولى این، هدف نهایى نیست. درست است که حتی بعثت تمام انبیا نیز براى برقرارى عدل بر روى زمین بوده است: لِیقُومَ النّاسُ بِالْقِسْطِ؛ ولى برقرارى عدل جهانى، هدف نهایى نیست. برقرارى حکومت اسلامى و گستراندن عدل در روى زمین به دست تواناى حضرت ولى عصر (عج)، خود مقدّمهاى براى تأمین هدف والاترى است و آن این که زمینهاى فراهم شود تا بیشتر انسانها بتوانند به بیش ترین مراتبِ معرفتِ لایق برسند.
📚 کتاب آفتاب ولایت، صفحه ١٩ و ٢٠
#عکس_نوشت
#عدالت
#معرفت
#امام_زمان
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰 دیدار حضرت بقیه الله (عج)
سالکی از استاد پرسید: چگونه خدمت حضرت بقیة الله ع رسیم؟
استاد فرمود: واجبات را انجام دهید و محرمات را ترک کنید.
سالک ابتدا پنداشت که استاد او را لایق نیافت و پاسخ حقیقی را پنهان کرد. لذا سوال خویش را تکرار نمود. اما دوباره همان پاسخ را شنید. با خود گفت: اگر به این دستور عمل کنم، پس از چهل روز، حتما حضرت را خواهم دید.
استاد فرمود: خودِ انجام واجبات، دیدار حضرت است. دیدارِ حقیقتِ حضرت!
💬استاد محمود امامی از شاگردان علامه حسن زاده آملی
#متن_نوشت
#دیدار_امام_زمان
#انجام_واجبات
🆔️@sooyesama
🆔️@zendegi_filsofaneh