🔰مراتب جهاد
🔘بالاترین مقام جهاد کدام است؟
💢مسأله جهاد و به تبع آن شهادت، دارای مراتب متکثر است.
✔در آموزههای دینی جهاد در مسیر کسب حلال هم آمده است.
✔زنی که در خانه میکوشد خانهداری را به نحو احسن انجام دهد هم جهاد در راه خدا میکند؛ جهاد المرأة حسن التبعل.
✔رعایت حقوق زن از سوی مرد جهاد است که در تعبیرها هست که کالمجاهد فی سبیلالله.
✔کسی که در میادین علمی کوشش میکند.
👈این ها همه مراتب جهاد است تا میرسد به جایی که انسان در مقابل منافقین و کفار که میخواهند هدم اسلام کنند، میایستد و مبارزه میکند.
🔺️با این حال این مقام بالای جهاد در نگاه ناب دین، جهاد اصغر است
✅و بالاتر از همه اینها جهاد با نفس است که این جهاد اکبر است و در راستای او شهید این مسیر به شهادت کبری میرسد.
🔸️در یک بحثی ابنعربی میفرماید جهاد، مبارزه با کفار است. کفار متفاوتند؛ کفاری که نزدیکترند و بعضی خطرشان خیلی بالا است و بعضی کافرتر هستند. اینها اولویتهای جهاد را مشخص میکند.
💥اما یک کافر است که او از همه به ما نزدیکتر، خطرش بیشتر و از همه کافرتر است، لحظه به لحظه میخواهد انسان را از مسیر ایمان دور کند، از همه خطرناکتر است و آن نفس آدمی است!
💬استاد امینی نژاد
#متن_نوشت
#شهادت
#جهاد_اکبر
🆔️ @zendegi_filsofaneh
🏴 دعای فاطمی
▪️ وجود مبارك فاطمه زهرا (صلوات الله و سلامه علیها) صحیفه ای دارد، همان طوری كه صحیفه نبوی هست، علوی هست، حَسنی و حسینی هست، سجّادی هست ـ منتها صحیفه سجادیه رواج بیشتری دارد ـ صحیفه فاطمیه (سلام الله علیها) هم هست.
▪️ یكی از ادعیه های نورانی صحیفه فاطمیه كه از وجود مبارك حضرت زهرا (سلام الله علیها) است، این است كه آن حضرت برای طلب مكارم اخلاق این جملهها را دارد: «اللَّهُمَ بِعِلْمِكَ الْغَیبِ وَ قُدْرَتِكَ عَلَی الْخَلْقِ أَحْینِی مَا عَلِمْتَ الْحَیاةَ خَیراً لِی»؛ خدایا! تو كه عالِم غیبی و قدرت بر آفرینش داری، مادامی كه میدانی زندگی من خیر و رحمت و بركت است مرا زنده نگه دار!
«وَ تَوَفَّنِی إِذَا كَانَتِ الْوَفَاةُ خَیراً لِی»؛ اگر رحلت برای من خیر است، مرا قبض روح كن!
▪️«اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ كَلِمَةَ الْإِخْلَاصِ»، این كلمه در برابر كلام نیست. می فرمایند: «كَلِمَةُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ حِصْنِی». (کشف الغمه، ج ۲، ص۳۰۸) عرض كرد خدایا! من كلمهٴ اخلاص را از شما مسئلت میكنم؛ یعنی توحید كامل! در روایات هست كه «مَنْ قَالَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُخْلِصاً دَخَلَ الْجَنَّةَ وَ إِخْلَاصُهُ أَنْ تَحْجُزَهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ عَمَّا حَرَّمَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ»؛ (التوحید، شیخ صدوق، ۲۷و ۲۸) هر كس مخلِصاً این كلمه طیبه را بگوید وارد بهشت می شود و اخلاصِ این كلمه هم این است كه این كلمه طیبه مانع ارتكاب گناه باشد.
▪️ عرض كرد: «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ كَلِمَةَ الْإِخْلَاصِ وَ خَشْیتَكَ فِی الرِّضَا وَ الْغَضَبِ»؛ چه در حال غضب چه در حال رضا، خشیت و هراسِ تو را در نظر داشته باشیم. چنین انسانی غضبش می شود غضبِ الهی و رضای او می شود رضای الهی و آنچه از وجود مبارك پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) درباره حضرت زهرا (سلام الله علیها) آمده است كه خدای سبحان به غضب او غضب می كند و به رضای او راضی می شود (الامالی، شیخ صدوق، ۳۸۴) كه نشانه عصمت كبرای آن حضرت است، برای آن است كه آن حضرت در رضا و غضب خشیت الهی را در نظر داشت؛ یعنی به هیچ چیزی راضی نبود مگر اینكه خدا راضی باشد، از چیزی غضبان نبود مگر اینكه خدا خشم داشته باشد.
💬آیتالله جوادی آملی
#متن_نوشت
#سالروز_شهادت_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#صحف_فاطمی
#توحید_محض
#عصمت_کبری
🆔️ @zendegi_filsofaneh
AUD-20210106-WA0009.
3.39M
🎧بشنوید
✔️ زن 🧕بهتر است یا مرد🙍♂️؟
⚫️مقام حضرت زهرا سلام الله علیها
👤 استاد هاشمی گلپایگانی
#پادکست
🆔 @zendegi_filsofaneh
🧭جهت یاب
🔘تفکر فلسفی اسلام و فهم درست از مبانی اسلامی، کاری میکند که انسان در هر لحظه ای از لحظات، احساس میکند در کجای راه و به سمت کدام هدف حرکت میکند؛ قدرت تحلیل برای حوادث می یابد و وظيفه ی خودش را در هر شرایطی تشخیص میدهد. امروز باید جوان ما اینگونه باشد
#عکس_نوشت
#تفکر_فلسفی
#جهت_یابی
🆔️ @zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠بدن انسان تابع اراده او
🔹️عامل احساس ضعف در بدن چیست؟
🎙آیت الله جوادی آملی
#کلیپ_تصویری
#قوت_اراده_و_عقل
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔰مقصود از کلمه مولا
💢اینکه رسول اکرم صلوات الله علیه فرمود: مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ مقصود چیست؟
🔘مقصود کدامیک از معانی مولا است؟ من نمیخواهم بگویم که چه معنایی از نظر عقیده خودم در اینجا درست است، ولی ملّای رومی همین حدیث را در مثنوی آورده و یک ذوقی به خرج داده است و از کلمه مولا معنی «مُعتِق» یعنی آزادیبخش را گرفته است.
🔸️ ظاهراً در دفتر ششم مثنوی است. داستان معروفی دارد؛ داستان قاضی خیانتکار و زن، که قاضی میخواهد در صندوق مخفی بشود، او را مخفی میکنند و به دوش حمّال میدهند. بعد قاضی به آن حمال التماس میکند که هرچه میخواهی به تو میدهم، تو برو و معاون مرا خبر کن تا بیاید این صندوق را بخرد. معاون او را خبر میکنند، میآید صندوق را میخرد و او را آزاد میکند.
👈بعد ملا از اینجا گریز میزند، میگوید: همۀ ما در صندوق شهوات تن زندانی هستیم ولی خودمان نمیدانیم، احتیاج به آزادکنندهای داریم که ما را از این صندوق شهوات نفس و بدن نجات بخشد، انبیاء و مرسلین آزادکننده و نجات بخش هستند.
🔹️سپس میگوید:
زین سبب پیغمبر با اجتهاد
نام خود وانِ علی مولا نهاد
گفت هرکس را منم مولا و دوست
ابن عمّ من علی مولای اوست
کیست مولا، آن که آزادت کند
بند رقّیت ز پایت بر کنَد
✅این واقعاً یک حقیقتی است؛ یعنی قطع نظر از اینکه معنی جمله مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ همین باشد یا نباشد، یعنی پیغمبر که خودش و علی را «مولا» نام نهاد به اعتبار آزادیبخشی بود یا نبود، این خود حقیقتی است که هر پیغمبر برحقی برای آزاد کردن مردم آمده است و خاصیت هر امام برحقی همین جهت بوده است.
📚استاد مطهری، آزادی معنوی، ص۱۱
#متن_نوشت
#مولا
#آزادی_بخش
🆔️@zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗 خلق دوباره خود
💥انسان باید دوباره خود را خلق کند.
🎙دکتر غلامحسین دینانی
#کلیپ_تصویری
#ساختن_خود
#مبارزه_با_نفس
🆔️@zendegi_filsofaneh
🔹️پیامبران، حلقه ی اتصال میان مردم و جهان غیب
#عکس_نوشت
🆔️ @zendegi_filsofaneh
🔰خودکم بینی و خودبزرگ بینی
💢آیا رابطه ای میان خود کم بینی و خودبزرگ بینی وجود دارد؟
✔همه انسانها کم و بیش از این عقده ها رنج می برند. کسی که از عقده های عميق حقارت رنج می برد؛ خودش را در ذهن خود بزرگ نمایی می کند؛ بدنبال برتری طلبی بوده و یا خودش را برتر می بیند.
💥تضاد یکی از اصول هستی است و انسان نیز مخزن اضداد است. تا زمانی که انسان به وحدت نرسیده باشد از این اضداد درونی اش رنج می کشد. گرایش های متضاد و سیری ناپذیری اجازه نخواهند داد انسان آسوده خاطر باشد. بنابراین عقده خودبزرگ بینی حکایت از ضد خود در درون فرد دارد، یعنی عقده حقارت یا خود کم بینی.
👈شخص خودبزرگ بین باید بدنبال کشف ریشه های خود کم بینی و نیازهای مربوط به آن در وجود خودش باشد. این عقده ها توانایی تشخیص حقایق را از انسان می گیرند و توانایی درک و فهم خودشناسی و انسان شناسی را از وی سلب می کنند.
⏪برای از بین بردن این عقده ها در وجود خود باید بتوانیم آنها را مشاهده کرده و ریشه یابی نموده و ذهن مقایسه گر را کنار گذاشت. بزرگترین رنجهای انسان ها در جامعه از این دو عقده نشأت می گیرند. برآورده نکردن نیازهای روحی در دوران کودکی دلیل و عامل بروز و ریشه این عقده ها در فرد می باشند. این عقده ها موجب تصورات ذهنی رنج آور می گردند. ولی درک و پذیرش و حفظ آگاهی خود بر آنها میتوانند آنها را کمرنگ کرده و یا از بین ببرد.
✅انسان برای درک و شهود حقایق و برای رشد روحی خود باید خودش را از این عقده ها نجات دهد.
📚نصرت اله جاوید ، چکیده انسان شناسی و خودشناسی، ۴۱
#متن_نوشت
#انسان_شناسی
#توانایی_تشخیص_حقایق
#وحدت_درونی
🆔️ @zendegi_filsofaneh
AUD-20210107-WA0006.
10.09M
🎧بشنوید
💢هدف از خلقت انسان چیست؟
اگر هدف، رسیدن به خدا است و اگر همه انسانها خدا می خواهند چرا انسانهای بی خدا وجود دارد؟🤔
👤دکتر هاشمی گلپایگانی
#پادکست
#هدف_خلقت
#پیشنهاد_دانلود👌
🆔 @zendegi_filsofaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من سخت نمیگیرم
سخت است جهان بیتو...
مهدی جانღ
#اللهمعجللولیکالفرج🌤
🆔️@zendegi_filsofaneh
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
اظهار لطف و دقت نظر یکی از کاربران نسبت به مطالب کانال
🌸🌸🌸
پیشنهادات و نظرات خود را به آیدی @Marefat14
ارسال فرمایید
🔰اقسام آزادی
1️⃣ آزادی اجتمای
💢انسان که یک موجود خاصی است و زندگی او زندگی اجتماعی است و علاوه بر این در زندگی فردی خود موجود تکامل یافته ای است و با گیاه و حیوان بسیار تفاوت دارد، گذشته از آزادیهایی که گیاهان و حیوانات به آنها نیازمندند یک سلسله نیازمندیهای دیگری هم دارد که ما آنها را به دو قسم منقسم میکنیم.
✔یک نوع آزادی اجتماعی است. آزادی اجتماعی یعنی چه؟ یعنی بشر باید در اجتماع از ناحیه سایر افراد اجتماع آزادی داشته باشد، دیگران مانعی در راه رشد و تکامل او نباشند، او را محبوس نکنند، به حالت یک زندانی درنیاورند که جلوی فعالیتش گرفته شود، دیگران او را استثمار نکنند، استخدام نکنند، استعباد نکنند، یعنی تمام قوای فکری و جسمی او را در جهت منافع خودشان به کار نگیرند. این را میگویند آزادی اجتماعی.
👈یکی از گرفتاریهای زندگی بشر در طول تاریخ همین بوده است که افرادی نیرومند و قدرتمند از قدرت خودشان سوء استفاده کرده و افراد دیگری را در خدمت خودشان گرفتهاند، آنها را به منزله برده خودشان قرار دادهاند و میوه وجود آنان را که باید متعلق به خودشان باشد به نفع خود چیده اند.
❇میدانید کلمه «استثمار» یعنی چه؟ یعنی چیدن میوه دیگری. هرکسی وجودش مثل یک درخت پرمیوه است. میوه درخت وجود هرکسی یعنی محصول کار و فکرش، محصول فعالیتش، محصول ارزشش باید مال خودش باشد.
🔘وقتی که افرادی کاری میکنند که محصول درخت وجود دیگران را به خودشان تعلق میدهند و میوههای وجود آنها را میچینند، میگویند این فرد فرد دیگر را استثمار کرده است.
✅یکی از مقاصد انبیاء به طور کلی و به طور قطع این است که آزادی اجتماعی را تأمین کنند و با انواع بندگیها و بردگیهای اجتماعی و سلب آزادیهایی که در اجتماع هست مبارزه کنند.
🌍دنیای امروز هم آزادی اجتماعی را یکی از مقدسات خودش میشمارد. اگر مقدمه اعلامیه جهانی حقوق بشر را خوانده باشید، این را میفهمید. در آنجا میگوید: علة العلل تمام جنگها، خونریزیها و بدبختیها که در دنیا وجود دارد این است که افراد بشر به آزادی دیگران احترام نمیگذارند.
🔺️ادامه دارد...
📚استاد مطهری، آزادی معنوی، ص ۱۳_۱۶
#متن_نوشت
#آزادی_اجتماعی
🆔️@zendegi_filsofaneh
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
💥کفار و استعمارگران در دروغ گفتن و فریبدادن ماهرند و ما در فریبخوردن!
📚 در محضر بهجت، ج١، ص ١١٧
👈خدا میداند کفار چه زحمتهایی میکشند تا دروغ و افترا را بهجای راست و درست در رسانهها تحویل دهند، و هر روز با وسایلی و نقشههایی علیه مسلمانان به میدان میآیند تا غافلان، آگاه نشوند...
📚 در محضر بهجت، ج١، ص ١٣٢
#عکس_نوشت
#فریب_دادن
#فریب_خوردن
🆔️ @zendegi_filsofaneh
زندگی آگاهانه
🔰اقسام آزادی 1️⃣ آزادی اجتمای 💢انسان که یک موجود خاصی است و زندگی او زندگی اجتماعی است و علاوه بر
2️⃣ آزادی معنوی
👈اما نوع دیگر آزادی، آزادی معنوی است. تفاوتی که میان مکتب انبیاء و مکتبهای بشری هست در این است که پیغمبران آمدهاند تا علاوه بر آزادی اجتماعی به بشر آزادی معنوی بدهند، و آزادی معنوی است که بیشتر از هر چیز دیگر ارزش دارد.
🔘تنها آزادی اجتماعی مقدس نیست، بلکه آزادی معنوی هم مقدس است و آزادی اجتماعی بدون آزادی معنوی میسر و عملی نیست. و این است درد امروز جامعه بشری که بشر امروز میخواهد آزادی اجتماعی را تأمین کند ولی به دنبال آزادی معنوی نمیرود؛ یعنی نمیتواند، قدرتش را ندارد، چون آزادی معنوی را جز از طریق نبوت، انبیاء، دین، ایمان و کتابهای آسمانی نمیتوان تأمین کرد.
⬅️حال ببینیم آزادی معنوی یعنی چه. انسان یک موجود مرکب و دارای قوا و غرایز گوناگونی است. در وجود انسان هزاران قوه نیرومند هست. انسان شهوت دارد، غضب دارد، حرص و طمع دارد، جاهطلبی و افزونطلبی دارد. در مقابل، عقل دارد، فطرت دارد، وجدان اخلاقی دارد.
✔انسان از نظر معنا، باطن و روح خودش ممکن است یک آدم آزاد باشد و ممکن است یک آدم برده و بنده باشد؛ یعنی ممکن است انسان بنده حرص خودش باشد، اسیر شهوت خودش باشد، اسیر خشم خودش باشد، اسیر افزون طلبی خودش باشد و ممکن است از همه اینها آزاد باشد.
🔸️گفت:
فاش میگویم و از گفته خود دلشادم
بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم
✅ممکن است انسانی باشد که همانطور که از نظر اجتماعی آزادمرد است، زیر بار ذلت نمیرود، زیر بار بردگی نمیرود و آزادی خودش را در اجتماع حفظ میکند، از نظر اخلاق و معنویت هم آزادی خود را حفظ کرده باشد، یعنی وجدان و عقل خودش را آزاد نگه داشته باشد. این آزادی همان است که در زبان دین «تزکیه نفس» و «تقوا» گفته میشود.
📚 استاد مطهری، آزادی معنوی، ص ۱۶_۱۷
#متن_نوشت
#آزادی_معنوی
🆔️@zendegi_filsofaneh
AUD-20210106-WA0006.
4.91M
🎧بشنوید
🔶رابطه آزادی معنوی و آزادی اجتماعی چیست؟
👤 دکتر هاشمی گلپایگانی
#پادکست
#آزادی_اجتماعی
#آزادی_معنوی
🆔@zendegi_filsofaneh