قرآن ترجمه المیزان
سوره 2
سوره مبارکه البقرة
صفحه 14
وَلَمَّا جَاءَهُمْ كِتَابٌ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ مُصَدِّقٌ لِمَا مَعَهُمْ وَكَانُوا مِنْ قَبْلُ يَسْتَفْتِحُونَ عَلَى الَّذِينَ كَفَرُوا فَلَمَّا جَاءَهُمْ مَا عَرَفُوا كَفَرُوا بِهِ ۚ فَلَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى الْكَافِرِينَ (89)
و هنگامى که از نزد خدا کتابى برايشان آمد که تصديق کننده کتابى است که با آنان است و پيش تر ]به وسيله آن[ بر کافران طلب فتح مى کردند پس وقتى که آنچه را مى شناختند برايشان آمد منکرِ آن شدند، پس لعنت خدا بر کافران باد. (89)
بِئْسَمَا اشْتَرَوْا بِهِ أَنْفُسَهُمْ أَنْ يَكْفُرُوا بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ بَغْيًا أَنْ يُنَزِّلَ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ عَلَىٰ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ ۖ فَبَاءُوا بِغَضَبٍ عَلَىٰ غَضَبٍ ۚ وَلِلْكَافِرِينَ عَذَابٌ مُهِينٌ (90)
چه بد است آنچه خود را بدان فروختند که آنچه را خدا نازل کرده است، از روى ستم منکر مى شوند ]و حَسَد مىورزند[ که خدا بر هر کس از بندگانش که بخواهد از فضل خود نازل مى کند، در نتيجه به غضبى ]از خدا[ روى غضبى ديگر، باز گشتند، و براى کافران عذابى خوار کننده خواهد بود. (90)
وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ آمِنُوا بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ قَالُوا نُؤْمِنُ بِمَا أُنْزِلَ عَلَيْنَا وَيَكْفُرُونَ بِمَا وَرَاءَهُ وَهُوَ الْحَقُّ مُصَدِّقًا لِمَا مَعَهُمْ ۗ قُلْ فَلِمَ تَقْتُلُونَ أَنْبِيَاءَ اللَّهِ مِنْ قَبْلُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ (91)
و هنگامى که به آنان گفته مى شود: به آنچه خدا نازل کرده است (قرآن) ايمان بياوريد، مى گويند: به آنچه بر خود ما نازل شده است ايمان مى آوريم، و غير آن را منکر مى شوند با اينکه آن حقّ است و کتابى را که با آنان است تصديق مى کند. بگو: اگر شما مؤمنيد چرا پيش تر پيامبران خدا را مى کشتيد؟ (91)
۞ وَلَقَدْ جَاءَكُمْ مُوسَىٰ بِالْبَيِّنَاتِ ثُمَّ اتَّخَذْتُمُ الْعِجْلَ مِنْ بَعْدِهِ وَأَنْتُمْ ظَالِمُونَ (92)
و همانا موسى با دليل هاى روشن (معجزات) به سوى شما آمد، سپس آن گوساله را بعد از ]رفتن [او ]به پرستش [گرفتيد در حالى که ستمکار بوديد. (92)
وَإِذْ أَخَذْنَا مِيثَاقَكُمْ وَرَفَعْنَا فَوْقَكُمُ الطُّورَ خُذُوا مَا آتَيْنَاكُمْ بِقُوَّةٍ وَاسْمَعُوا ۖ قَالُوا سَمِعْنَا وَعَصَيْنَا وَأُشْرِبُوا فِي قُلُوبِهِمُ الْعِجْلَ بِكُفْرِهِمْ ۚ قُلْ بِئْسَمَا يَأْمُرُكُمْ بِهِ إِيمَانُكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ (93)
و ]ياد کنيد [وقتى را که از شما پيمان استوار گفتيم و کوه طور را بر فرازتان بلند کرديم ]و با اين قدرت نمائى گرفتيم: [آنچه را به شما داده ايم با جدّيّت تمام بگيريد و بشنويد (بپذيريد). گفتند: شنيديم و نافرمانى کرديم، و به سبب کفرشان دلهايشان از محبّت آن گوساله سيراب شده بود، بگو: اگر مؤمنيد ايمانتان شما را به بد چيزى فرمان مى دهد. (93)
🌺🌺🌺
👇👇👇👇
نکته تفسیری صفحه ۱۴:
عشق به گوساله:
پیش از حضرت موسی علیه السلام ، بنی اسرائیل صدها سال برده ی فرعونیان و در چنگال آنان اسیر بودند[1] و با چشمان خود، بت پرستی اربابانشان را مشاهده می کردند. اگرچه بنی اسرائیل از نسل حضـرت یعقوب علیه السلام بودند و ادعا می کردند که دین آباء و اجدادیشان را حفظ کرده اند، به سبب رفت و آمد زیادشان با فرعونیان، برخی از اعتقادات باطل آنها را کسب کرده بودند. مثلاً اعتقاد داشتند که خداوند دارای جسم است. آنان نمی توانستند بپذیرند که خدا مادّی نیست؛ چون سالها دیده بودند که فرعونیان، در مقابل بتها به سجده می افتند و خدایانی دارند که دیده می شود. [2]پس از آنکه حضرت موسی علیه السلام برای سخن گفتن با خدا و گرفتن کتاب آسمانی تورات از میان قومش بیرون رفت، فرد شیادی به نام سامری که بنی اسرائیل را به خوبی می شناخت، مجسمه ای به شکل گوساله ساخت و آن را خدای مردم معرفی کرد. بنی اسرائیل هم که گویی در آرزوی چنین روزی بودند، با کمال میل، خدایی گوساله را پذیرفتند و یک دل نه، صد دل عاشق آن شدند؛ تا حدّی که پس از آنکه حضـرت موسی علیه السلام بازگشت و گوساله ی سامری را سوزاند و خاکسترش را در دریا ریخت، برخی از گوساله پرستان، دهان خود را بر آب دریا گذاشتند تا از آبی که با خاکستر گوساله مخلوط شده، نوشیده باشند! [3]
راستی چرا بنی اسرائیل به این آسانی از دین خود دست کشیدند و موسی علیه السلام را کنار گذاشتند؟ مگر آن همه معجزه از پیامبرشان ندیده بودند؟ با دقت در این آیه، به پاسخ پرسشمان می رسیم. قرآن می فرماید که «دلهای بنی اسرائیل بر اثر کفر، با محبّت گوساله آمیخته شد» (وَ اُشرِبوا فی قُلوبِهِمُ العِجلَ بِکُفرِهِم). گویی آنان عشق و علاقه به گوساله پرستی را همچون شربتی سر کشیدند و آن شربت در اعماق وجودشان اثر کرد. آری، هنگامیکه کسی عاشق چیزی شود، فقط همان را میبیند و بس. بدین ترتیب، به نوعی نابینایی می رسد که حاضر می شود همه ی هستی اش را در راه آن فدا کند. به همین سبب است که ما انسانها باید مراقب علاقه هایمان باشیم. ما نمی توانیم عشق و محبّت را به کلّی از دلهایمان بیرون کنیم؛ ولی می توانیم آن را هدایت کنیم. چه بسیار انسانهایی که عشق به قدرت و ثروت یا خوردن و خوابیدن و لذّت بردن، همه چیز را از یادشان می برد و هر کاری می کنند تا به خواسته شان برسند؛ و چه بسا انسانهایی که عشق به خدا و خوبی ها چنان در وجودشان ریشه کرده که هیچ چیزی در دنیا نمی تواند آن دوستی را از ایشان جدا کند. در داستان کربلا میخوانیم پس از آن که امام حسین علیه السلام به یارانش اجازه داد که او را تنها بگذارند و جان خود را با استفاده از تاریکی شب نجات دهند، آنان به مردانگی و شرف معنا بخشیدند و وفاداری خود را اعلام کردند. یکی از آن بزرگمردان به نام مسلم بن عوسجه به امام عرض کرد: «به خدا سوگند که اگر مرا بکشند و بدنم را بسوزانند و خاکسترش را به باد دهند، و دوباره زنده شوم، و این کار هفتاد بار تکرار شود، از شما دست بر نمی دارم تا در دفاع از شما، جان از بدنم خارج شود.» [4]آری، این هنر ماست که پنجره ی دل را به روی معشوقی حقیقی باز کنیم و به هر میل و محبّتی روی خوش نشان ندهیم.
[1] . این مطلب در صفحه 8 به طور مفصل توضیح داده شد
[2] . اقتباس از المیزان ، ج 8 ، ص 234
[3] . تفسیر عیاشی ، ج 1 ، ص 51
[4] . بحارالانوار ، ج 44 ، ص 393
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 آن كه طمع را شعار خود نمود نفسش را خوار ساخت، و كسى كه سختى خود را فاش كرد راضى به پستى شد، و آدمى كه زبانش را بر خود امير كند شخصيتش حقير خواهد شد.
📚 نهج البلاغه حکمت 2
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
📎 #امامت
📎 #نهجالبلاغه
361.3K
سلام عصرتون بخیر.
۱-اینکه خدا همه موجودات مثل انسان را با یک اراده آفریده و هرکس جایگاهی داره، منظور از جایگاه چیست؟
۲-در کتاب شهید مطهری خوندم که شر مطلق نداریم و شرور نسبی هستند. پس جنگ و زلزله آیا شر مطلق نیستند؟
110.5K
سلام علیکم
آیا میتونیم اذکار ونمازهایی که یک ذکر در آن زیاد هست رو به یک ذکر تمام کنیم وباقی مانده آن را در خارج از اون دعا یا نماز بخونیم؟
مثل نماز امام زمان علیه السلام ذکر ایا ک نعبد وایا ک نستعین رو یکبار در هر رکعت بگیم و بعد ۱۹۸ بار باقی مانده را در یک فرصت مناسب بگیم؟
یا ادعیه وزیارات مثل زیارت عاشورا لعن وسلام رو بعدا در چند مجلس بگیم؟
اگر جواب مثبته، ادای باقی مانده باید همون روز باشد که نماز یا دعا خونده میشه؟ ودریک مجلس، یا در روزهای بعد هم اشکال ندارد؟
285.4K
سلام علیکم حاج آقا محمدی
بنده از یکی از فرمایشات شما چنین برداشت کردم که گویا فرمودید روح القدس روحی است که در وجود پیامبران و ائمه اطهار علیهم السلام است نه اینکه روحی است جدا گانه که ظاهراً برخی گویند منظور حضرت جبرائیل است. آیا این برداشت بنده از فرمایش شما درست است یا خیر. و اگر برداشتم اشتباه است لطف میفرمایید روح القدس را توضیح بفرمایید
باتشکر
145.8K
سلام حاج اقا محمدی خدا قوت درباره نماز حضرت جعفر طیار تا کجای دعاها بخوانیم دو تا دو رکعت نماز با تسبیحات خوانده بشه یا دعاهای بعد از سجده اخر هم خوانده بشه چون به نیت حاجت نمیخونم به نیابت یا هدیه به امام ع میخونم ودیگر اینکه در نیت بگوییم دور کعت نماز جعفر طیار میخونم قربه الله وبعد از سلام هم دو رکعت بعدی همین نیت را بکنم؟
233.6K
سلام
استاد دوتا سوال داشتم؟
استاد گفته شده جهان در حال تکامل هست و انسان از عالم ذر وارد عالم جنین شده، از جنین دارد دنیا از دنیا به برزخ و از برزخ وارد قیامت می شود. یک انسان وقتی در عالم دنیا وارد شد به طور کلی از عالم های قبلی جدا شده و نه با آن ها ارتباط دارد و نه حتی به یاد هم نمی آورد که در عوالم قبلی چه اتفاقاتی برایش افتاده.
پس می توانیم بگوییم که در برزخ هم ما نه با دنیا ارتباط داریم و نه یادمون میاد که دنیایی هم بوده
ممنون میشم راهنمایی کنید
164.1K
سوال بعدی اینکه
برخی از دوستان که به کما رفتن می گویند اصلا هیچ اتفاقی نیفتاد و ما به محض اینکه بیهوش شدیم و مثلا بعد ۵ روز به هوش اومدیم یهویی خودمون رو روی تخت دیدیم و کلا چند روز کما مانند خواب سپری شده
پس چرا عده ای دیگر این همه تعریف دارن از اون عالم دیگر، از اینکه اموات رو مثلا دیدن و ...
این تناقض هست
ممنون میشم راهنمایی کنید
108.4K
سلام استاد خسته نباشید
من از یک علامه ای شنیدم ،که میگن کسی که از دنیا میره ، اون مسیری که در این دنیا میخواسته بهش برسه در عالم بررخ طی میکنه، تا به اون هدف یا راهی که میخواسته برسه ؟؟
به نظر شماآیا افرادی که به هر دلیلی ناکام و عزب از دنیا می روند حکم و عدالت خداوند درباره ی آنان چیست ، آیا به آرزو هایی که در این دنیا میخواستن برسن ، در عالم بررخ میرسند؟؟؟
369.3K
سلام علیکم خدمت استاد محمدی
در مورد این مطلب که جزء توصیه های مکرر شما استاد عزیز است که در باب اجابت حوائج می فرمایید:
«14 عدد صلوات به نیت 14 معصوم علیهم السلام بفرستید»
می شه کمی بیشتر توضیح دهید؟
یعنی این توصیه شما از بزرگان اهل معنا به شما رسیده است و یا جزء تجارب شخصی شما استاد بزرگوار است؟؟؟
با تشکر
حجتالاسلام والمسلمین استاد محمدی شاهرودی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺واسه تنفیذ رئیس جمهور جدید
🔹رئیس جمهور قبلی باید حضور داشته باشه...
🔹حاج آقا هارداسان
جهت شادی روح رفتگان شما عزیزان همچنین شهیدان والا مقام خدمت آیت الله رئیسی صلواتی عنایت بفرمایید
اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
#امام_زمان
#ایران_قوی
🔴جهت پیوستن کلیک کنید
🆔گروه سربازان سید علی
لینک و فوروارد آزاد است
🆔کانال انتظار
@Zohoremahdijan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺جزئیات مراسم تنفیذ و اعطای حکم رئیس جمهور منتخب توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی
کلیپ ها در کانال بارگذاری شده
#امام_زمان
#ایران_قوی
🔴جهت پیوستن کلیک کنید
🆔گروه سربازان سید علی
لینک و فوروارد آزاد است
🆔کانال انتظار
@Zohoremahdijan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺آغاز مراسم تنفیذ با ورود رهبرانقلاب و طنینانداز شدن سرود جمهوری اسلامی ایران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺ورود رئیس جمهور منتخب به مراسم تنفیذ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺وزیر کشور در مراسم تنفیذ حکم رئیس جمهور منتخب: دوره زمانی ۳۵ روزه انتخابات متاثر از فضای اندوه بار شهادت رئیس جمهور خدوم و همراهانش بود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺وزیر کشور: شهید رئیسی با تلاش بی وقفه خود در خدمت تراز و نصاب جدیدی برای جایگاه ریاست جمهوری رقم زد
🔹خدا را شاکرم که افتخار خدمت در دولتی را نصیبم کرد که رئیس آن پس از مجاهدت های فراوان با شهادت در درگاه الهی پذیرفته شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺حضور مقامات لشکری و کشوری در مراسم تنفیذ
🔹بیش از ۱۰۰۰ نفر در مراسم امروز حضور دارند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺گزارش وزیر کشور از انتخابات در مراسم تنفیذ
وحیدی:
🔹چهاردهمین دوره انتخابات با امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت برگزار شد
🔹در گام نخست جلسات سران قوا پس از شهادت رئیس جمهور برگزار شد
🔹ستادهای انتخابات در گام بعد تشکیل شد، هیئت اجرایی در وزارت کشور تشکیل شد
🔹تعداد 1300 هیئت اجرایی در همه حوزههای انتخاباتی تشکیل شد
🔹80 نفر در انتخابات ثبت نام کردند که از این تعداد 6 نفر تایید صلاحیت شدند
🔹36 ساعت برنامه برای هر نامزد در صداوسیما در نظر گرفته شد
🔹520 میلیون پیامک برای نامزدها در نظر گرفته شد، انتخابات در 98 کشور جهان و 336 حوزه رای گیری برگزار شد
🔹حضور 40 هزار نفر از فراجا و بسیج برای امنیت انتخابات ستودنی است
🔹200 هزار نفر از ناظران شورای نگهبان در پای صندوقها حضور داشتند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺لحظهٔ اهدای حکم تنفیذ توسط رهبر انقلاب