✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨✨
🌿⃟🌙آداب و مراقبات برای بهره مندی از #شب_قدر ۱
⚜از روایات این طور بر می آید که شب قدر قطعاً در #ماه_رمضان است و بر اساس روایاتی که از اهل بیت نقل شده شب قدر یکی از این سه شب یعنی شب نوزدهم ،بیست و یکم و بیست و سوم است.
▪️ به دلیل اهمیت این لیالی باید مراقبه نمود تا بتوان به باطن این شب ها ورود پیدا کرد. انسان به تناسب مراقبه ای که دارد می تواند وارد این لیالی مبارک گردد و به اندازه ظرف خود به حقیقت آن دست یابد.
⚜صعود در مراتب قدر با صعود در مراتب اخلاص و حب الهی میسر است، که این دو نیز در گرو توسل و تمسک به امام است.
▪️اگر انسان با امام عهد ببندد و در کنار استدلال، برهان، درس و استاد دیدن، هدایت امام را سرلوحه سلوک خویش قرار دهد به مقام اخلاص و محبت خواهد رسید.
⚜ به عبارت دیگر شفاعت امام است که نهایتاً مؤمن را به سیر باطنی در شب قدر رهنمون می سازد که لازمه آن قطع تعلقات و وابستگی هاست...
ادامه دارد..
♡هدیه به لبخند#امام_زمان عج
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨✨
🌿⃟🌙آداب و مراقبات برای بهره مندی از #شب_قدر ۲
⚜می دانید که در روایات روشن است که این سه شب (در#ماه_رمضان )به عنوان شب قدر یاد شده است؛ یعنی شب نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم.
▪️گویا در هر یک از این سه شب مراتبی از آن واقعه ای که در طول سال به نام شب قدر اتفاق می افتد در هر سه شب به انجام می رسد و در شب بیست و سوم آن چه باید برای همه سال انسان تقدیر شود به وسیله امام علیه السلام معین می شود. شبی است که امام تقدیر سال ما بندگان خدا را معین می کنند و به امضای حضرت می رسد.
⚜البته معنایش این نیست که ما در طول سال مجبور هستیم. مثل این است که انسان می تواند مس باشد یا طلا باشد. می تواند کیمیایی به وجود انسان بخورد که طلا شود، می تواند مس باشد. این، شب قدر است که با نَفَس امام و امضای او، و با تقدیری که به دست امام انجام می شود معلوم می شود که انسان چه کاره است، مس است یا طلا؟
▪️دیگر حالا هر چه بودیم باید خودمان در طول سال تلاش کنیم. این، منافاتی با تلاش ما در طول سال ندارد. اما این که در کدام مقام قرار بگیریم، اندازه و ارزش مان در این عالم چه قدر باشد به وسیله امام علیه السلام مقدر می شود.
ادامه دارد..
♡هدیه به لبخند#امام_زمان عج
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
هدایت شده از زلال معرفت
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
⓵🔮نماز شب اول ماه مبارک رمضان
✨ سید بن طاووس از امام صادق علیه السلام نقل کرده است :
◽️ هر کس شب اول ماه رمضان دو رکعت نماز بخواند که در هر رکعت بعد از «سوره حمد»، سوره «انعام» را قرائت کند خداوند او را در پناه حمایت و کفایت خود قرار خواهد داد.
⓶🔮 نماز دیگر شب اول ماه مبارک رمضان
✨ پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند :
◽️ هر کس شب اول ماه مبارک رمضان چهار رکعت نماز بخواند و در هر رکعت «سوره حمد و توحید» را ۱۵ مرتبه بخواند خداوند به او ثواب بیشماری را عنایت خواهد کرد.
⓷🔮نماز دیگر در شب اول رمضان
✨ امام صادق علیه السلام فرمودند :
◽️ در شب اول ماه مبارک رمضان دو رکعت نماز بخواند ، در رکعت اول بعد از سوره حمد «انا فتحنا» و در رکعت دوم سوره حمد و هر سوره دیگری را که بخواهد بخواند،
➖ از جمله فضیلتهای این نماز این است که تا سال آینده در پناه خدا قرار میگیرد.
🔖 نکته : اين نمازها هر دو ركعت به يك سلام است و اگر تمام آنها را نتواند بجا آورد، هر مقدار كه مى تواند بجا آورد، خوب است.
#مراقبات_ماه_رمضان
#نماز_شبهای_ماه_رمضان
#نماز_شب_اول_رمضان
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
هدایت شده از زلال معرفت
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
🔻اعمال شب و روز اول رمضان
✨طبق فرمایش پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم در اولین شب ماه مبارک #رمضان ، درهاى آسمان گشوده مىشود و تا آخرین شب آن بسته نخواهد شد، ماهی که اگر بنده «خدا» مىدانست که در ماه رمضان چیست دوست مىداشت که تمام سال، رمضان باشد.
🔺اینها تنها گوشهای از سخنان گهربار اهل بیت علیهم السلام درباره جایگاه و #فضیلت این ماه مبارک، #ماه_مهمانی خداست.
◽️به همین مناسبت به #اعمال_شب_و_روز_اول این ماه که در کتاب شریف مفاتیح الجنان ذکر شده، اشاره میشود.
💢اعمال #شب_اول ماه مبارک رمضان
⓵ استهلال [یعنى جستجوى هلال ماه]، و بعضى #استهلال این ماه را واجب دانستهاند.
🔖 روایت شده : زمانى که رسول خدا صلّى اللّه و علیه و آله #هلال ماه رمضان را رؤیت میکرد، روى شریفش را به جانب #قبله میگرداند و مىگفت:
◽️ «اللَّهُمَّ أَهِلَّهُ عَلَیْنَا بِالْأَمْنِ وَ الْإِیمَانِ وَ السَّلامَةِ وَ الْإِسْلامِ وَ الْعَافِیَةِ الْمُجَلَّلَةِ وَ دِفَاعِ الْأَسْقَامِ [وَ الرِّزْقِ الْوَاسِعِ] وَ الْعَوْنِ عَلَى الصَّلاةِ وَ الصِّیَامِ وَ الْقِیَامِ وَ تِلاوَةِ الْقُرْآنِ اللَّهُمَّ سَلِّمْنَا لِشَهْرِ رَمَضَانَ وَ تَسَلَّمْهُ مِنَّا وَ سَلِّمْنَا فِیهِ حَتَّى یَنْقَضِیَ عَنَّا شَهْرُ رَمَضَانَ وَ قَدْ عَفَوْتَ عَنَّا وَ غَفَرْتَ لَنَا وَ رَحِمْتَنَا؛
◽️خدایا این ماه را بر ما نو کن به ایمنى و ایمان و سلامت و اسلام و عافیت بزرگ، و دفاع در برابر بیماریها، و یارى بر نماز و روزه و شب زنده دارى و #تلاوت_قرآن. خدایا ما را براى ماه رمضان سالم گردان، و ماه رمضان را از ما سالم دریافت کن و ما را در آن تا از ما بگذرد به سلامت دار درحالیکه از گناهان ما درگذشته و ما را مورد #آمرزش و رحمت خویش قرار داده باشى».
✨ از حضرت صادق علیهالسّلام روایت شده: چون رؤیت هلال کردی بگو:
◽️ «اللَّهُمَّ قَدْ حَضَرَ شَهْرُ رَمَضَانَ وَ قَدِ افْتَرَضْتَ عَلَیْنَا صِیَامَهُ وَ أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ هُدًى لِلنَّاسِ وَ بَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَ الْفُرْقَانِ اللَّهُمَّ أَعِنَّا عَلَى صِیَامِهِ وَ تَقَبَّلْهُ مِنَّا وَ سَلِّمْنَا فِیهِ وَ سَلِّمْنَا مِنْهُ وَ سَلِّمْهُ لَنَا فِی یُسْرٍ مِنْکَ وَ عَافِیَةٍ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَیْ ءٍ قَدِیرٌ یَا رَحْمَانُ یَا رَحِیمُ؛
◽️خدایا ماه رمضان آمد، و تو روزه آن را بر ما واجب کرده اى، و #قران را در آن براى #هدایت و دلایلى روشن از هدایت و وسیله تشخیص حق از باطل نازل نموده اى. خدایا ما را بر روزه اش یارى کن، و آن را از من بپذیر، و ما را در آن و از آن سالم بدار، و آن را براى ما سالم گردان، در آسانى و عافیت از جانب خویش، همانا تو بر هرچیز توانایى، اى بخشنده، اى مهربان».
⓶ دعاى چهل و سوم «#صحیفه کامله سجادیه» را در هنگام رؤیت هلال بخواند.
⓷ غسل شب اول ماه
⓸ زیارت امام حسین علیهالسّلام
⓹ در این شب دو رکعت نماز بجا آورد، در هر رکعت سوره «حمد» و سوره «انعام» را بخواند، و از خدا درخواست کند که او را کفایت کند و از آنچه از دردها مىترسد حفظ کند.
⓺ دعاى «اللّهمّ ان هذا الشّهر المبارک» را که در اعمال شب آخر ماه #شعبان گذشت بخواند.
⓻ پس از نماز #مغرب دستها را بلند کند، و این #دعا را که از امام جواد علیهالسّلام وارد شده و در کتاب «اقبال» ذکر شده بخواند :
◽️ اللَّهُمَّ یَا مَنْ یَمْلِکُ التَّدْبِیرَ وَ هُوَ عَلَى کُلِّ شَیْ ءٍ قَدِیرٌ یَا مَنْ یَعْلَمُ خَائِنَةَ الْأَعْیُنِ وَ مَا تُخْفِی الصُّدُورُ وَ.........
⓼ در این شب دعاى روایت شده از امام صادق علیهالسّلام را که در کتاب «اقبال» آمده بخواند :
◽️ اللَّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ مُنَزِّلَ الْقُرْآنِ هَذَا شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ وَ أَنْزَلْتَ فِیهِ آیَاتٍ بَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَ الْفُرْقَانِ .....
⓽ دعاى چهل و چهارم #صحیفه_سجادیه را بخواند.
⓾ روایت شده است که رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله در شب اول #ماه_رمضان این دعا را میخواند :
◽️ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی أَکْرَمَنَا بِکَ أَیُّهَا الشَّهْرُ الْمُبَارَکُ اللَّهُمَّ فَقَوِّنَا عَلَى صِیَامِنَا وَ قِیَامِنَا وَ ثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَ انْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ .......
کامل اعمال را در آدرس زیر ببینید👇
https://b2n.ir/405585
#مراقبات_ماه_رمضان
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
هدایت شده از زلال معرفت
❧🔆✧﷽✧🔆❧
🔮 نماز مشترک در هر شب ماه مبارک رمضان
◽️در هر شب #ماه_رمضان [از شب اول] دو ركعت نماز در هر ركعت، حمد را یک بار و توحيد را سه بار بخواند و پس از سلام نماز بگويد :
🔖«سُبْحانَ مَنْ هُوَ حَفيظٌ لايَغْفُلُ سُبحانَ مَنْ هُوَ رَحيمٌ لايَعْجَلُ سُبْحانَ مَنْ هُوَ قائِمٌ لايَسْهُو سُبْحانَ مَنْ هُوَ دائِمٌ لايَلْهُو»
◽️منزه است آن خداى نگهبانى كه غفلت نمیكند، منزه است آن خداى مهربانى كه شتاب نمیكند. منزه است آن خداى پابرجایی كه كسى را از ياد نمیبرد، منزه است آن خداى جاودانى كه به چيزى سرگرم نمیشود.
📿 سپس ذکر تسبیحات اربعه (سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله و الله اکبر) را هفت مرتبه بگوید و آنگاه بخواند :
📿 «سُبْحانَكَ سُبْحانَكَ سُبْحانَكَ يا عَظيمُ اغْفِرْ لِىَ الذَّنْبَ الْعَظيمَ»
خداوندا! تو از هر عیب و نقصی منزّهی، منزّهی، منزّه. بارالها گناهان بزرگم را بیامرز.
◽️و در آخر ده بار صلوات بفرستد.
◽️كسى كه اين دو ركعت نماز را به جا آورد خداوند هفتاد هزار گناه او را میآمرزد.
#مراقبات_ماه_رمضان
#نماز_شبهای_ماه_رمضان
#نماز_مشترک_شبهای_رمضان
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨✨
🌿⃟🤲#سیری_در_دعای_افتتاح 1
🤲فَکمْ یَا إِلَهِی مِنْ کرْبَهٍ قَدْ فَرَّجْتَهَا وَ هُمُومٍ قَدْ کشَفْتَهَا وَ عَثْرَهٍ قَدْ أَقَلْتَهَا وَ رَحْمَهٍ قَدْ نَشَرْتَهَا وَ حَلْقَهِ بَلَاءٍ قَدْ فَککتَهَا
🤲خدای من! چه بسیار غم های شدیدی که آن ها را برطرف کردی، و چه بسیار اندوه هایی که از میان بردی، و چه بسیار لغزش هایی که نادیده گرفتی، و چه بسیار رحمتی که گسترش دادی، و چه بسیار حلقه های بلایی که از هم گسستی.
🔰نکته ها
🌿◇الطاف الهی در چهره های مختلفی شامل حال انسان می شود. خدای مهربان، هم غم و اندوه هایمان را برطرف می کند، هم لغزش هایمان را نادیده می گیرد، هم رحمت خویش را بر سراسرِ زندگی مان گسترش می دهد، و هم بلاها را از ما دور می کند.
▫️◇در پیشگاه خدا سزاوار است عنایت ها و لطف هایی که در گذشته شامل حالمان کرده را یادآور شویم؛ چراکه لطف های پیشین، در واقع، پشتوانه محکمی است برای درخواست های کنونی ما. (فَکمْ یَا إِلَهِی مِنْ کرْبَهٍ قَدْ فَرَّجْتَهَا...)
🔰پیام ها
۱. مُسبِّب الاسباب، خدای متعال است. شاید در ظاهر، گرفتاری و غم و اندوه ها به وسیله سبب های مادی برطرف شوند، ولی در واقع، گره تمام سختی ها با عنایت الهی باز می شود. (فَکمْ یَا إِلَهِی مِنْ کرْبَهٍ قَدْ فَرَّجْتَهَا... )
۲. هیچ گاه نباید از خدای رئوف ناامید شد. او همان طور که اندوه های گذشته را برطرف کرده، غم های کنونی را نیز می تواند از بین ببرد و همان طور که لغزش های گذشته را نادیده گرفته، لغزش های فعلی را نیز می تواند نادیده بگیرد. او همان طور که در گذشته، رحمت خویش را شامل حال ما کرده، اکنون نیز می تواند این کار را انجام دهد و همان طور که بلاهای گذشته را از بین برده، بلاهای حاضر را نیز می تواند برطرف کند.
۳. زیادی الطاف الهی نباید سبب شود که آن ها را فراموش کنیم؛ بلکه باید همه آن ها را یادآور شویم. (مِنْ کرْبَهٍ... وَ هُمُومٍ... وَ عَثْرَهٍ... وَ رَحْمَهٍ... وَ حَلْقَهِ بَلَاءٍ)
ادامه دارد..
📚شرح دعای شریف افتتاح - حجت الاسلام محسن قرائتی
♡هدیه به لبخند#امام_زمان عج #ماه_رمضان مبارك
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅