خصم کرامت.mp3
1.74M
💠 روز بیست و سوم ماه #صفر 1441
▪️ خصم کرامت
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 خصم کرامت
▪️ ما یك دشمن جدی داریم كه شب و روز با او درگیریم و آن ابلیس است كه ما را رها نمیكند ـ نه در خواب و نه در بیداری ما ـ ما باید بدانیم میدان جنگ كجاست و او از ما چه میخواهد، چون تا زمانی که ما ندانیم میدان جنگ كجاست و از كدام طرف دارد حمله میكند كه ما نمیتوانیم سنگر بگیریم. او از ما چه میخواهد و چه چیزی از ما میخواهد بگیرد؟ مال میخواهد؟ جان میخواهد؟ چه كار میخواهد بكند؟ دشمن های بیرون معلوم است كه اینها یا معدن نفت می خواهند یا معدن گاز می خواهند و اگر نشد آدم را می كشند تا ببرند، اگر كسی معدن نفت و گاز را به آنها دهد كاری با آدم ندارند، این معلوم است. در عداوت های دیگر هم معیار عداوت مشخص است، بالأخره میدان مبارزه مشخص است. اصرار قرآن كریم این است كه میدان مبارزه را مشخص كند كه این با چه چیز شما مخالف است؛ با سواد شما مخالف است؟ با علم شما مخالف است؟ با مقام شما مخالف است؟ فرمود میخواهید عالم شوید، شوید؛ میخواهید مقام داشته باشید، داشته باشید؛ این دشمن با هیچ كدام از این امور مخالف نیست و اصرار قرآن هم این است كه این نمی خواهد شما را بكشد، یك دشمنی نیست كه دشمن خون شما باشد، اگر شما را كشت این پیروزی برای او حاصل نمیشود. این دشمن تمام تلاشش این است كه در میدان جنگ اسیر بگیرد، آنگاه هر چه می خواهد روی این اسیر پیاده كند و اگر نتوانست به آن صورت اسیر محض بگیرد، فقط با آبروی شما كار دارد، همین! او با مال شما یا علم شما کار ندارد. میخواهید با سواد شوید، بشوید؛ میخواهید مقام پیدا كنید، بكنید او می خواهد شما را «مسلوب الحیثیة» كند.
▪️ خدای سبحان هم فرمود من انسان را با آبرو آفریدم ﴿لَقَدْ كَرَّمْنا بَنی آدَمَ﴾،[1] من او را یك موجود عادی خلق نكردم، با كرامت آفریدم. بنابراین میدان جنگ مشخص است كه چیست و كجاست و او از ما چه می خواهد ببرد؛ ما را میبیند و ما او را نمیبینیم ﴿إِنَّهُ یراكُمْ هُوَ وَ قَبیلُهُ مِنْ حَیثُ لا تَرَوْنَهُمْ﴾،[2] اما خدای «اكرم»، خدایی كه فرمود: ﴿كَرَّمْنا بَنی آدَمَ﴾، خدایی كه در همان محكمه و میدان، انسان را بر شیطان برتری داد و خود شیطان اعتراف كرد كه ﴿هذَا الَّذی كَرَّمْتَ عَلَی﴾ به ما راه نشان داد و فرمود فیض من دمِ دست شماست، او شما را می بیند و شما او را نمی بینید. این فیض من و این سنگر من دمِ دست و زیرِ گوش شماست، فوراً بیایید داخل! آنگاه تو او را می بینی و او شما را نمی بیند، كاملاً این صحنه نبرد به عكس می شود، مگر نه آن است كه ﴿إِنَّهُ یراكُمْ هُوَ وَ قَبیلُهُ مِنْ حَیثُ لا تَرَوْنَهُمْ﴾ وقتی وارد «حِصن» من شدید، من از طرف شما باید دفاع كنم، آن وقت من او را می بینم و او كه ما را نمی بیند، او كه خدابین نیست! لذا انسان وارسته راحتِ راحت است و یك عمری را با آبرو زندگی می كند.
▪️ غرض این است اینكه گفتند جهاد اكبر است و تلاش و كوشش است و مدام مراقبت كنید و محاسبت كنید و مشاركت كنید، برای اینكه اول ما باید میدان جنگ را بفهمیم که با چه كسی در جنگیم و با چه میجنگد؟ اگر ما همیشه علم خودمان را زیاد كنیم یا درجات مقام را زیاد كنیم او كه با اینها مخالف نیست، اگر ﴿وَ اتْلُ عَلَیهِمْ نَبَأَ الَّذی آتَیناهُ آیاتِنا فَانْسَلَخَ مِنْها﴾[3] شد این است، مگر سامری یك آدم عادی بود؟ این همه در آن صحنه بودند تنها كسی گفت ﴿فَقَبَضْتُ قَبْضَةً مِنْ أَثَرِ الرَّسُولِ﴾[4] او بود! نه سامری یك آدم عادی بود و نه آن بلعم باعورا، وقتی خدا فرمود: ﴿وَ اتْلُ عَلَیهِمْ نَبَأَ الَّذی آتَیناهُ آیاتِنا﴾ معلوم می شود آدم عادی نبود. بنابراین با فضل ما، با علم ما، با فقه ما، با فلسفه ما و با تفسیر ما هیچ مخالف نیست، فقط با آبروی ما مخالف است و تمام تلاش و كوشش او این است كه انسان را «مسلوب الحیثیة» كند.
[1]. سوره اسراء, آیه70.
[2]. سوره اعراف, آیه27.
[3]. سوره اعراف, آیه175.
[4]. سوره طه, آیه96.
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس خارج فقه قبض جلسه 9
تاریخ: 1392/11/09
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf-07ms ss.mp3
7.41M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 7
تاریخ: 1394/10/07
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf 07-p2.pdf
261.4K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 7
تاریخ: 1394/10/07
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
🏴 پخش مستقیم مراسم سوگواری دهه آخر ماه صفر با بیانات حجت الاسلام و المسلمین دکتر #مرتضی_جوادی_آملی
📹 آدرس سایت تلویزیون اینترنتی اسراء: tv.esra.ir
#اینترنت_کم_حجم
🔹 موضوع: «سیره و سنت پیامبر اکرم(ص)»
▪️ ساعت: 21:00
💠 مکان: آمل، حسینیه هدایت
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
لوح زرّین.mp3
1.55M
💠 روز بیست و چهارم ماه #صفر 1441
▪️ لوح زرّین
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 لوح زرّین
▪️ من یادم هست، یک وقت همان اوایل که امام (رضوان الله علیه) قیام کرد، نزدیک های غروب بود؛ رفتم نماز مرحوم آقای بهجت (رحمة الله علیه). دیدم یک جوانی از همین قم ـ هنوز آن وقت نمی گفتند امام، می گفتند آقای خمینی، اوایل بود ـ می گفت ایشان اگر به من بگوید این قدر اینجا بایست تشنه باش تا بمیری، می گویم چشم! با این روحیه انقلاب به ثمر رسید، الآن هم هستند! ما هستیم و دیانت ما، پاکی ما، راست بگوییم! این قدر این پاکی و طهارت و تقوا معطر است که همه را جذب می کند. یک انسان باتقوا یک منطقه ای را اداره می کند، از بس این تقوا شیرین است! از بس این پاکی شیرین است! معطر است! چرا؟ چون خدا که ما را عریان خلق نکرد، ما را بی سرمایه هم خلق نکرد، ما را نگفت به اینکه برو یاد بگیر، ما با یک لوح زرّینی آمدیم؛ یعنی صاحبخانه داریم.
▪️ در سوره «نحل» فرمود علوم حوزه و دانشگاه اینها را از البته از بیرون باید یاد بگیریم: ﴿وَ اللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهاتِكُمْ لا تَعْلَمُونَ شَیئاً﴾،[1] حتی شما نمی دانستید آتش می سوزاند، یاد می گیرید، این مهم نیست. فرمود من شما را با یک صاحبخانه خلق کردم، خیلی سرمایه به شما دادم، یک چیزی یاد بگیرید که با این صاحب خانه بسازد ﴿وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها ٭ فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها﴾؛[2] به هر کسی گفت من خوبی تو، بدی تو، به تو فهماندم، دیگر نمی تواند بگوید که من نمی دانستم. تمام این اختلاسی ها، نجومی ها، زیرمیزی ها، هیچ کسی نمیتواند بگوید من نمی دانستم. فرمود درس های بیرونی را آدم یاد می گیرد، چیز مهمی نیست. آخرها هم از یاد آدم می رود: ﴿لِكَی لا یعْلَمَ بَعْدَ عِلْمٍ شَیئاً﴾.[3] اینکه در سوره «نحل» فرمود به اینکه: ﴿وَ اللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهاتِكُمْ لا تَعْلَمُونَ شَیئاً﴾، خیلی از پیرها هستند که آخرها یادشان می رود. این رساله عملیه ای که خودش نوشته یک سطرش را نمی تواند بخواند، آن آخرهای عمر نمی تواند، این مهم نیست! اما آن صاحبخانه هست. ما یک چیزی یاد بگیریم که با صاحبخانه بسازد، راحت هستیم.
▪️ الآن این استکبار و صهیونیسم همه اتحاد کردند که تلاش کنند گرانی را بر ما تحمیل کنند، تحریم کنند، مشکلات ایجاد کنند و کردند؛ اما خدا و خدا! همه جا فرمود به هر حال این ترامپ و امثال ترامپ، اگر پنجاه درصد مشکل ایجاد کنند، من صد درصد آسانی می آورم. همیشه به نحو موجبه کلیه! فرمود همیشه آسانی که من ایجاد می کنم، دو برابر دشواری است که اینها ایجاد می کنند، چرا؟ اینها را مفسّران که به هر حال با ادبیات خیلی اُنس بیشتر دارند مثل زمخشری و اینها اصرار دارند؛ می گویند ذات أقدس الهی این آیات را نازل کرد: ﴿فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یسْراً ٭ إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یسْراً﴾، این «عُسر» تکرار شد با «الف و لام». «یسر» تکرار شد بدون «الف و لام». این عُسر با «الف و لام» دومی، همان اولی است که عهد است، «یسر» بدون «الف و لام» دومی غیر از اولی است؛ یعنی اگر یکجا سختی است پنجاه درصد است، ما صد درصد آسانی می آوریم. این یک باور می خواهد.
[1]. سوره نحل، آیه78.
[2]. سوره شمس, آیات7 و8.
[3]. سوره نحل، آیه70.
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 دیدار مسئولین رسیدگی به امور مساجد با حضرت استاد
تاریخ: 1398/02/09
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf-08ms ss.mp3
7.25M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 8
تاریخ: 1394/10/09
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf 08-p2.pdf
297.3K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 8
تاریخ: 1394/10/09
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
تمدن سازی.mp3
1.27M
💠 روز بیست و پنجم ماه #صفر 1441
▪️ تمدن سازی
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 تمدن سازی
▪️ یکی از جمله های نورانی حضرت امیر این هست که به حضرت گفتند الآن شما فرمانده ما هستید، پول فراوانی هم که دست شماست، این اسبی که شما برای جنگ سوار می شوید، اینکه اسب رزم نیست. بیگانه با آن اسب به تاخت برای کشتن شما می آید، شما با این اسب کجا می توانی بروی؟! این را بفروش، یک اسب دیگر بخر، پول هم که داری، یک اسب برو بخر. در جواب چه گفت؟ همین جمله را فرمود: اسب برو برای کسی است که بخواهد بدود، من که فرار نمی کنم و کسی هم که فرار کرد را تعقیب نمی کنم، اسب برو را چه کسی می خواهد؟ یا می خواهد فرار کند یا می خواهد تعقیب کند.[1] این جهانی نیست؟! آن ﴿وَ یطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلی حُبِّهِ مِسْكیناً وَ یتیماً وَ أَسیراً﴾[2] جهانی نیست؟! در سوره مبارکه «توبه» دارد که با مشرکین ـ مشرک هم بتپرست است ـ شما قرارداد بستید، به قرارداد خود باید عمل کنید، تا آنها نقض عهد نکردند شما نقض عهد نکنید؛[3] اینها جزء مباحث بین المللی اسلام است.
▪️ در عهدنامه مالک دارد: «لَا تَكُونَنَّ عَلَیهِمْ سَبُعاً ضَارِیاً تَغْتَنِمُ أَكْلَهُمْ فَإِنَّهُمْ صِنْفَانِ إِمَّا أَخٌ لَكَ فِی الدِّینِ وَ إِمَّا نَظِیرٌ لَكَ فِی الْخَلْقِ»، اینها [نظام را] نگه می دارد، این حقوق بشر است! در همان خطبه فرمود می دانید چرا سقیفه را حاکم کردند و غدیر را محکوم؟ برای اینکه اینها اولین کاری که کردند اصل این مکتب را به اسارت گرفتند. فرمود مالک! «فَإِنَّ هَذَا الدِّینَ قَدْ كَانَ أَسِیراً فِی أَیدِی الْأَشْرَارِ یعْمَلُ فِیهِ بِالْهَوَی وَ تُطْلَبُ بِهِ الدُّنْیا»؛[4] وقتی مکتب ما را کسی به اسارت بگیرد و در آن را قفل بکند، دست ما بسته است. اینها آمدند دین را به اسارت گرفتند، بعد سقیفه را حاکم کردند. وقتی شما دین را بستید، پس در دست مردم نیست. این را بستید، گفتید: «إِنَّ الرَّجُلَ لَیهْجُرُ»[5] ـ معاذالله ـ و دین را که بستید آن وقت به میل خودت عمل می کنید. مالک! «فَإِنَّ هَذَا الدِّینَ قَدْ كَانَ أَسِیراً فِی أَیدِی الْأَشْرَارِ یعْمَلُ فِیهِ بِالْهَوَی وَ تُطْلَبُ بِهِ الدُّنْیا».
▪️ اینها هم جنگ را هم انقلاب را هم نظام را می تواند تثبیت کند و تمدن بسازد و اگر ما موظفیم که منتظر باشیم، وقتی زمینه را آماده کردیم، ملت عاقل شد، آن وقت ظهور و حضور آسان است، چون با ملت عاقل می شود کنار آمد. حضرت مگر می خواهد با کشتن جهان را اصلاح بکند؟! اینکه شدنی نیست! با کشتن جهان اصلاح نمی شود، با عقل که حضرت دارد: «وَضَعَ اللَّهُ یدَهُ عَلَی رُءُوسِ الْعِبَادِ فَجَمَعَ بِهَا عُقُولَهُمْ وَ كَمَلَتْ بِهِ أَحْلَامُهُم»،[6] با آن اصلاح می شود. همین اندازه که مقدور ماست ـ إنشاءالله ـ عمل بکنیم به وظیفه انتظار عمل کردیم.
[1]. أمالی(للصدوق)، ص170؛«أَنَا لَا أَفِرُّ مِمَّنْ كَرَّ عَلَيَّ وَ لَا أَكِرُّ عَلَی مَنْ فَرَّ مِنِّي».
[2]. سوره انسان، آيه8.
[3]. سوره توبه، آيه7؛﴿فَمَا اسْتَقَامُوا لَكُمْ فَاسْتَقِيمُوا لَهُمْ﴾.
[4]. نهج البلاغة (للصبحي صالح)، نامه53، ص435.
[5]. نهج الحق، ص333؛ الارشاد، ج1، ص184[فَإِنَّهُ يَهْجُرُ].
منابع اهل سنت: صحيح البخاري، ج1، ص34 و ج7، ص120 [..غَلَبَ عَلَيْهِ الوَجَعُ وَعِنْدَكُمُ القُرْآنُ حَسْبُنَا كِتَابُ اللَّهِ]؛ مسند احمد، ج1، ص325.
[6]. كافي(ط ـ الإسلامية)، ج1، ص25.
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 ديدار اعضای بنياد پژوهش های آستان قدس رضوی با حضرت استاد
تاریخ: 1398/05/03
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf-09ms ss.mp3
6.58M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 9
تاریخ: 1394/10/12
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf 09- p2.pdf
235.5K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 9
تاریخ: 1394/10/12
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
بر محور زهد و نصيحت.mp3
1.47M
💠 روز بیست و ششم ماه #صفر 1441
▪️ بر محور زهد و نصيحت
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 بر محور زهد و نصیحت
▪️ دعاها واقعاً نورانی است، یك وقت انسان دعا را برای ثواب میخواند، البته همه ما این كار را می كنیم، اما اساس دعا فهم است و فهم، او از یك خارج فقه و اصول خیلی سنگین تر است. اصرار این دعاها این است كه آدم را آبرومند كند؛ یعنی طوری انسان را می پروراند كه در صحنه نبرد مبارزه با ابلیس پیروز در بیاید. یك بیان نورانی از امام عسکری (سلام الله علیه) است که فرمود هر كاری كه پایانش بی آبرویی است را انجام نده! «مَا أَقْبَحَ بِالْمُؤْمِنِ أَنْ تَكُونَ لَهُ رَغْبَةٌ تُذِلُّهُ»[1] یك چیزی كه پایانش بی آبرویی است، هوس آن كار را نداشته باشید؛ سخن از جهنم و اینها بعد است.
▪️ در این دعای ندبه این همه سفارش، تنها برای ثواب است یا اینها واقعاً علم است؟ می بینید ما به ائمه (علیهم السلام) اقتدا می كنیم، در چه اقتدا می كنیم؟ در آغاز همین دعایی است كه «بَعْدَ أَنْ شَرَطْتَ عَلَیهِمُ الزُّهْدَ فِی دَرَجاتِ هذِهِ الدُّنْیا»،[2] ما به كسی سر سپرده ایم كه خدای سبحان اگر خواست به آنها مقام دهد ـ چه اینكه داد ـ اولین شرط آن زهد است «بَعْدَ أَنْ شَرَطْتَ عَلَیهِمُ الزُّهْدَ فِی دَرَجاتِ هذِهِ الدُّنْیا». این دعای نورانی امام زمان (سلام الله علیه) را كه غالب روزها می خوانیم «اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِیقَ الطَّاعَةِ»، دارد «عُلَمَائِنَا بِالزُّهْدِ وَ النَّصِیحَةِ»،[3] زاهد یعنی بی رغبت، آدم وقتی رغبت نداشت اگر چیزی نبود، نبود و دیگر دنبال آن نمی رود تا شود «مسلوب الحیثیة».
▪️ اینها فهمیدند كه میدان جنگ كجاست و اصرار اینها هم این است كه در پی یك چیزی كه آبروریزی به دنبال دارد نرو، زیرا آنجا پیروزی شیطان را به همراه دارد؛ این را می گویند علم، یعنی یك چیزی كه انسان با تجربه و بحث های فلسفی و كلام و مانند اینها به دست آدم نمی آید، با آبروی آدم به دست می آید که محل ابتلای خود ما هم هست؛ این را به صورت دعا بیان كردند، به صورت حدیث بیان كردند که می گویند شما هر كاری كه می خواهید انجام دهید، ببینید كه میتوانید یا نمیتوانید یا یك هوس بی جاست؟ اگر هوس بی جاست «مسلوب الحیثیة» بودن به جا را به همراه دارد، كسی كه بی جا كار می كند آبروریزی به جا به دنبال او هست «مَا أَقْبَحَ بِالْمُؤْمِنِ أَنْ تَكُونَ لَهُ رَغْبَةٌ تُذِلُّهُ». فرمود مسئله جهاد و دفاع و رعایت حقوق محرومان و اینها سر جایش محفوظ است، مگر امام مسئولیت او همین زاهد بودن است؟ این همه وظایف او را در كتاب های كلامی می گوید برای امام هست که همه آنها دارا هستند، اما آن وظیفه محوری كه در دعای ندبه و امثال ندبه آمده این است كه «بَعْدَ أَنْ شَرَطْتَ عَلَیهِمُ الزُّهْدَ فِی دَرَجاتِ هذِهِ الدُّنْیا الدَّنِیةِ»، نفرمود «بعد ان شرطت علیهم الجاه» یا «بعد ان شرطت علیهم الاقتصاد»، اینها مسائل عادی است كه خود بشر عادی هم می فهمد. آن چیزی كه آدم را بی آبرو می كند رغبت بی جاست و همین را هم وجود مبارك ولی عصر (ارواحنا فداه) در آن دعای «اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا تَوْفِیقَ الطَّاعَةِ» می رسد به جایی كه می فرماید: «عُلَمَائِنَا بِالزُّهْدِ وَ النَّصِیحَةِ».
[1]. تحف العقول, ص489.
[2]. الاقبال (ط ـ الحدیثه)، ج1، ص504.
[3]. البلد الأمین، ص349.
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس خارج فقه قبض جلسه 9
تاریخ: 1392/11/09
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf-10ms ss.mp3
6.24M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 10
تاریخ: 1394/10/14
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf 10- p2.pdf
246.1K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 10
تاریخ: 1394/10/14
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa