💠 آغاز دروس تفسیر و خارج فقه حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
🔹درس خارج #فقه و #تفسیر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی از تاریخ شنبه، یازدهم آبان ماه از سر گرفته می شود.
📚 درس #خارج_فقه حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی،(مبحث نکاح) از ساعت 8 تا 9 صبح و درس #تفسیر معظم له (تفسیر سوره مبارکه مرسلات) ساعت 11 در مسجد اعظم قم برگزار می گردد.
🔹 لازم به ذکر است دروس تفسیر و خارج فقه و اخلاق معظم له به صورت مستقیم از شبکه تلویزونی اینترنتی اسراء به آدرس tv.esra.ir پخش خواهد شد.
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
ارث عالم.mp3
1.4M
💠 روز دوم ماه #ربیع الاول 1441
🔹 ارث عالم
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 ارث عالم
🔹 مستحضر هستید که دین ما با کتاب شروع شده است؛ یعنی معجزه ما قرآن کریم است. کتاب یاد گرفتن و عالم شدن، این قدم اول است و اگر کسی بخواهد در قدم اول بماند، جز خسارت چیز دیگری نیست، یک انسان ایستا را جایزه نمی دهند. وجود مبارک امام صادق (علیه السلام) به شاگردش گفت عُرضه در این نیست که کتاب دیگران را در خانه خودت جمع بکنی: «فَإِنْ مِتَ فَوَرِّثْ كُتُبَكَ بَنِیك»،[1] این عُرضه را پیدا کن که دو تا کتاب علمی خاص برای دانشمندان بعدی بنویسی. کتاب های دیگران را جمع کردن، این عُرضه نیست. فرمود طرزی درس بخوان که بتوانی دو تا کتاب علمی بنویسی، نه کتاب های دیگران را جمع بکنی و به دیگران بدهی، چون دین ما دین کتاب است! این قدر علوم در عالم فراوان است که قابل احصا نیست! چرا دیگران ترقی بکنند و ما ترقی نکنیم؟ فرمود: «فَإِنْ مِتَ فَوَرِّثْ كُتُبَكَ بَنِیك»، یک وقت تکراری است و جمع بندی است، آن که کتاب نیست! یک عالم بمیرد و فقط دلّال علم باشد که این کار نیست!
🔹 شیخ اشراق را خدا غریق رحمت کند! ایشان یک حرف بسیار لطیف و ماندنی دارد، می گفت ما هیچ وقف نامه ای ندیدیم که خدا علم را وقف یک زمان یا یک زمین کرده باشد![2] این طور نیست؛ هر کسی جان کَند، عالم می شود. شما وقف نامه ای دلتان می خواهد باشد که خدا این علم را وقف آن مردم کرده یا برای این مردم کرده؟ این نیست! هر کسی جان کَند و تلاش کرد، عالم می شود. هر کس به دنبال این بود که از علم ارتزاق بکند می شود دلّال علم. این سفارش امام صادق است، فرمود طرزی زندگی بکن که بعد از مرگ تو سه ـ چهار کتاب تو را بچه های تو به ارث ببرند: «فَإِنْ مِتَ فَوَرِّثْ كُتُبَكَ بَنِیك».
🔹 در همان دوران کودکی بچه های امام هم به هر حال معلم می خواهند، وجود مبارک امام مجتبی (سلام الله علیه) بچه های خودش ـ کودکان، هشت، ده ساله ـ بچه های برادرش چه وجود مبارک امام حسین، چه بچه های دیگر، اینها را جمع کرد؛ همین امام مجتبی فرمود: «بَنِیهِ وَ بَنِی أَخِیه[اخوانی] إِنَّكُمْ صِغَارُ قَوْمٍ وَ یوشِكُ أَنْ تَكُونُوا كِبَارَ قَوْمٍ آخَرِینَ فَتَعَلَّمُوا الْعِلْمَ»،[3] مبادا همیشه بازی کنید! شما الآن بچه هستید، در آینده بزرگان این کشور هستید و کشور به شما احتیاج دارد. «فَتَعَلَّمُوا الْعِلْمَ فَمَنْ یسْتَطِعْ مِنْكُمْ أَنْ یحْفَظَهُ فَلْیكْتُبْهُ». شما بگویید ما حافظه مان ضعیف است، هر جا چیزی شنیدید یادداشت کنید و در خانه هایتان بگذارید تا کمکم علمای آینده بشوید.
🔹 کسی در محضر پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) عرض کرد محضر شما محضر علم است ما استفاده می کنیم، ولی از اینجا که بیرون رفتیم آن نشاط از دل ما گرفته می شود. فرمود چرا به من می گویید؟ به دستت بگو! «اسْتَعِنْ بِیمِینِكَ وَ أَوْمَأَ بِیدِهِ أَی خُطَّ»، چرا به من میگویی؟ اینجا که می آیی یک کاغذ بیاور، یک قلم بیاور، این حرف را یادداشت بکن. «اسْتَعِنْ بِیمِینِكَ وَ أَوْمَأَ بِیدِهِ أَی خُطَّ»،[4] به دستت بگو آنچه را که من اینجا گفتم، یادداشت کن بگذار در خانه ات، مراجعه بکن بعد می شوی عالم. از همان اول به نویسندگی عادت بکنید تا بشوید معلم.
[1]. بحار الأنوار (ط ـ بیروت)، ج2، ص150.
[2]. حکمة الاشراق، ص9؛ «فلیس العلم وقفا علی قوم لیغلق بعدهم باب الملكوت و یمنع المزید عن العالمین، بل واهب العلم...».
[3]. بحار الأنوار(ط ـ بیروت)، ج2، ص152.
[4]. بحار الأنوار(ط ـ بیروت)، ج2، ص152.
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 دیدار اعضای مجمع کتابخانه های تخصصی استان قم با حضرت استاد
تاریخ: 1397/08/30
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf-13ms ss.mp3
7.06M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 13
تاریخ: 1394/10/19
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf 13- p2.pdf
296.1K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 13
تاریخ: 1394/10/19
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 مراسم بزرگداشت علامه سید جعفر مرتضی با حضور آیت الله العظمی جوادی آملی
🔹پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مراسم بزرگداشت مرحوم علامه سید جعفر مرتضی عاملی از سوی مقام معظم رهبری، شامگاه پنجشنبه 9 آبان ماه در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، با حضور آیت الله العظمی جوادی آملی و برخی دیگر از مراجع عظام تقلید، علما و فضلای حوزه علمیه و نیز سایر اقشار مردم متدین برگزار شد.
🔺منبع: news.esra.ir
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
حشر انسانی.mp3
874.2K
💠 روز سوم ماه #ربیع الاول 1441
🔹 حشر انسانی
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 حشر انسانی
🔹 ما باید وظیفه خودمان را بدانیم، حدّ خودمان را بدانیم، مسئولیتمان را در برابر شهدا بدانیم. این گونه از افراد كم اند؛ وقتی شهیدشان را خواستند بیاورند، گفتند كه به هر حال شما لباستان را عوض كنید، گفت من؟! من برای حسین بن علی روز عاشورا مشكی می پوشم، برای پسرم هم مشكی بپوشم؟! اینها فرشته ها هم هستند، اینها كه از آسمان نیامدند، اینها هم زیر منبر تربیت شدند، ما لااقل نزدیك اینها باشیم! یك وقت است میگویند سلمان و اباذر پیغمبر را دیدند، بله پیغمبر را دیدند، اما اینها كه منبر را دیدند! چرا ما مثل اینها نباشیم؟ این همه فضایلی كه در قرآن و عترت است، ما حداقل باشیم، همین حداقل! یعنی ابتدایی باشیم كه به صورت انسان محشور بشویم، آن وقت خدا رحم می كند؛ فرمود شما یك قدم بیا، ده برابر خدا پاداش می دهد.
🔹 حضرت فرمود با هم اختلاف نداشته باشید؛ این نه تنها از پیغمبر، از حضرت امیر هم هست[1] از امام كاظم و از غالب ائمه(علیهم السلام) نقل شده است. فرمود با هم اختلاف نداشته باشیم «إِیاكُمْ وَ الْبِغْضَةَ ... فَإِنَّهَا الْحَالِقَةُ لِلدِّینِ»[2] فرمود این اختلاف تیغ است، فرمود حواستان جمع باشد من نمیگویم سرتان را تیغ بكنید، سرتان را تیغ كردید به هر حال بعد از چند ماه در میآید، اما «فَإِنَّهَا الْحَالِقَةُ لِلدِّینِ» دینتان را هر روز دارید تیغ میكنید! اگر كسی خدای ناكرده یك تیغ دستش باشد و هر روز سرش را تیغ كند دیگر مویی روئیده نمی شود؛ حرف پیغمبر، حرف امام و همه ائمه است كه فرمودند اختلاف با یكدیگر این زیر دین را تیغ می كند، دینی روئیده نمی شود؛ اینها مثل سلمان و اباذر نیستند كه آنطور مرتب روزه بگیر و مرتب نماز بخوان و مرتب مثل اُویس قرن بگوید امشب شب ركوع است و امشب شب سجود، این را از ما نخواستند و نمی توانیم؛ اما اینها بدیهیات دین است که مواظب زبانمان باشیم، اختلاف نداشته باشیم، بیراهه نرویم، حلال را حلال بدانیم و حرام را حرام بدانیم.
[1]. نهج البلاغه(للصبحی صالح)، خطبه86، ص118؛ «لَا تَبَاغَضُوا فَإِنَّهَا الْحَالِقَة».
[2]. دعائم الإسلام، ج2، ص352.
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 دیدار با خانواده شهیدان حسین و مصطفی غلامعلی
تاریخ: 1398/06/03
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf-14ms ss.mp3
6.57M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 14
تاریخ: 1394/10/20
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf 14- p2.pdf
244.1K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 14
تاریخ: 1394/10/20
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
کمین شیطان.mp3
1.46M
💠 روز چهارم ماه #ربیع الاول 1441
🔹 کمین شیطان
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 کمین شیطان
🔹 از امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) رسیده است كه فرمود: «وَ أَعْطُوا السُّیوفَ حُقُوقَهَا»؛[1] یعنی حقّ شمشیر را ادا كنید. خدای سبحان این شمشیر را به دست مجاهدان داد كه به وسیله این شمشیر از مرز دین و آئین و ناموس مملكت دفاع بكنند كه به لطف الهی شما مانند سایر رزمندگان و مجاهدان ایران اسلامی این حق را ادا كردید. فرمود شمشیر حقّی دارد و آن حق, بهره برداری از شمشیر در دفاع از اسلام و مسلمین است «وَ أَعْطُوا السُّیوفَ حُقُوقَهَا». این «وَ أَعْطُوا السُّیوفَ حُقُوقَهَا» یعنی جهاد حقّی است الهی بر عهده ما, ما اگر حقّ الهی را انجام بدهیم ـ كه شما بزرگواران انجام دادید ـ خدای سبحان نه تنها قبول می كند, حداقل ده برابر پاداش می دهد; منتها باید تلاش و كوشش كنیم تا زحمتی كه كشیده شد، این زحمت را حفظ كنیم، چون خدا فرمود: ﴿مَن جَاءَ بِالحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا﴾.[2] یك وقت است كه كسی كار خوب می كند، ولی توفیق ندارد كه آن كار را حفظ كند؛ بیان قرآن نیست كه اگر كسی كار خوب كرد خدا ده برابر پاداش می دهد، بیان قرآن «مَن فعل حسنة» نیست، بیان قرآن این است كه ﴿مَن جَاءَ بِالحَسَنَةِ﴾؛ یعنی وقتی در قیامت وارد می شود «حَسنه» در دستش باشد، این بتواند حفظ بكند آثار این حسنه را, بركات این حسنه را در دست داشته باشد و بگوید این كار من است, اگر خدای ناكرده از این «حسنه» بهره فراوانی كه باید ببرد نبرد، مشكل با خود اوست.
🔹 یك بیان نورانی از امام باقر (سلام الله علیه) است كه به جابر جُعفی فرمود: «وَ إِنْ مُدِحْتَ فَلَا تَفْرَحْ»[3] اگر از تو تعریف كردند خوشحال نباش، آنها نسبت به تو محبّتی كردند، ولی تو باور نكن! امیر المؤمنین (سلام الله علیه) هم به ما فرمود شیطان همیشه در كمین است، مخصوصاً آن وقتی كه از آدم دارند تعریف می كنند,[4] می گویند برای سلامتی فلانی صلوات, این حرف ها از طرف مقابل نشانه ادب است، اما اگر خود شخص ـ خدای ناكرده ـ به خود بگیرد مشكل جدّی است. حضرت فرمود همیشه شیطان در كمین است، مخصوصاً آن وقتی كه دارند از تو تعریف می كنند، آن وقت خطّ آتش است! مستحضرید شما كه عمری را به جبهه گذراندید، همیشه جبهه در معرض تهاجم بیگانگان بود، مخصوصاً روزها یا شب های عملیات كه خطّ آتش مرتب بود. شیطان همیشه در كمین است، مخصوصاً آن وقتی كه از آدم تعریف می كنند. امام باقر(سلام الله علیه) به جابر جعفی فرمود: «وَ إِنْ مُدِحْتَ فَلَا تَفْرَحْ»؛ اگر از تو تعریف كردند خوشحال نباش، بگو خدا را شكر و از آنها هم تشكر كن، ولی وظیفه ات را سنگین تر عمل بكن.
[1]. نهج البلاغه، نامه 16.
[2]. سوره انعام، آیه160.
[3]. تحف العقول، ص284.
[4]. نهج البلاغه، نامه53؛ «...وَ إِیاکَ وَ الْإِعْجَاب بِنَفْسِکَ وَالثِّقَةَ بِمَا یعْجِبُکَ مِنْهَا وَ حُبَّ الاِطْرَاءِ فَإِنَّ ذَلِکَ مِنْ أَوْثَقِ فُرَصِ الشَّیطَانِ فِی نَفْسِهِ لِیمْحَقَ مَا یکُونُ مِنْ إِحْسَانِ الْمُحْسِنِینَ...».
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در جمع ائمه جمعه و جماعات و هیئت رزمندگان آمل
تاریخ: 1398/05/15
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf-15ms ss.mp3
6.62M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 15
تاریخ: 1394/10/21
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
zukhruf 15- p2.pdf
224.3K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #زخرف
🔹 جلسه: 15
تاریخ: 1394/10/21
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
moredi_3575 ss.mp3
5.34M
💠 صوت #درس_اخلاق
🔹 تاریخ: 1398/08/09
🔹 موضوع: کلمات قصار #نهج_البلاغه 79
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
moredi_3575 p2.pdf
257.8K
💠 متن #درس_اخلاق
🔹 تاریخ: 1398/08/09
🔹 موضوع: کلمات قصار #نهج_البلاغه 79
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa
nekah - 459 ss.mp3
4.96M
💠 صوت درس خارج فقه #نکاح
🔹 جلسه : 459
تاریخ: 1398/08/11
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔eitaa.com/EsraTvEitaa