💠 فرزندان امام باقر علیه السلام
🔸 امروز چون اول ماه رجب و طبق بعضی از نقل ها زادروز میلاد امام پنجم (سلام الله علیه) است سخن را از آن حضرت آغاز می كنیم. میلاد وجود مبارك امام باقر (سلام الله علیه) براساس یك پیشگویی معجزه گونه وجود مبارك رسول خدا تنظیم شد. جابر بن عبدالله انصاری كه از اصحاب رسول خداست، وجود مبارك حضرت به او فرمود جابر بعد از من یكی از احفاد و نوه های من به نام محمد باقر است، او را كه دیدی سلام مرا به او برسان و او امام پنجم شیعیان است،[1] هم تو بدان و هم به دیگران اعلام بكن كه وجود مبارك مهدی (ارواحنا فداه) از اعقاب و احفاد همین حضرت است.[2]
🔸 چند معجزه در همین یك جمله نورانی رسول خداست: اولاً علم غیب دارد به تعلیم الهی كه در چه سالی وجود مبارك امام باقر به دنیا می آید، نام مباركش هم محمد هست و لقب پرافتخارش هم باقر است؛ یعنی شكافنده علوم و از طرفی هم وجود مبارك مهدی (ارواحنا فداه) كه امام حی و حاضر ماست از فرزندان همین امام باقر است؛ یعنی فاطمه زهرا (سلام الله علیها) كه مادر امام حسن و مادر امام حسین است، از طرف ذات اقدس الهی به رسول خدا (علیهم الصلاة و علیهم السلام) اعلام شده است كه این ائمه از وُلد وجود مبارك سیدالشهدا هستند، حسینی اند، از فرزندان ابی عبدالله هستند و وجود مبارك امام مهدی (ارواحنا فداه) از نتیجه های سیدالشهدا (سلام الله علیه) هست تا سادات بنی الحسن خیال نكنند كه این مقام به آنها می رسد، همه اینها را وجود مبارك پیامبر به اذن الهی به اصحابشان فرمودند.
🔸 عمده آن است كه فرمود بدان و به اینها هم اعلام بكن كه مهدی موعود (سلام الله علیه) از فرزندان امام باقر است. این معجزه ها را كه جابر بن عبدالله انصاری از وجود مبارك رسول خدا تلقی كرده بود و عمر طولانی هم كرده بود و در اواخر هم نابینا شده بود، در كوچه های مدینه كه راه می رفت همه اش می گفت كه كجاست باقر؟ كجاست باقر؟ تا اینكه دوران كودكی آن حضرت را درك كرد و او را بغل كرد و بوسید و سلام پیامبر به او رساند و این جمله ها را هم گفت، در حالی كه خودش نابینا شده بود.
[1] . الامالی(للصدوق)، ص353؛ «...إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص قَالَ ذَاتَ یوْمٍ لِجَابِرِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الْأَنْصَارِی یا جَابِرُ إِنَّكَ سَتَبْقَى حَتَّى تَلْقَى وَلَدِی مُحَمَّدَ بْنَ عَلِی بْنِ الْحُسَینِ بْنِ عَلِی بْنِ أَبِی طَالِبٍ الْمَعْرُوفَ فِی التَّوْرَاةِ بِالْبَاقِرِ فَإِذَا لَقِیتَهُ فَأَقْرِئْهُ مِنِّی السَّلَامَ...».
[2] . الامالی(للطوسی)، ص500.
#حسینی_بقا
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 دیدار جمعی از مسئولان كمیته امداد با حضرت استاد
تاریخ: 1384/05/16
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
ghafer-03ms ss.mp3
7.78M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #غافر
🔹 جلسه: 3
تاریخ: 1393/11/01
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
ghafer-03 p2.pdf
2.72M
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #غافر
🔹 جلسه: 3
تاریخ: 1393/11/01
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
سایه کار خیر.mp3
1.32M
💠 روز دوم ماه #رجب 1441
🔸 سایه کار خیر
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 سایه کار خیر
🔸 در قرآن کریم دو تا تثبیت ما داریم؛ یک عده در راه حَسَن و یک عده هم در راه قبیح. آنها که کار خیر می کنند، تعبیر قرآن کریم این است که ثواب هایی هم می برند که آثار فقهی دارد؛ حالا اگر زکات واجب بود که ثواب خاص خودش را دارد، صدقه مستحب بود ثواب مخصوص خودش را دارد، که این کار فقهی است که فقیه از آن یا وجوب می فهمد یا استحباب، ثواب را هم استفاده می کند. یک بحث اخلاقی است و آن این است که اگر کسی کار خیری در جامعه انجام داد، این ﴿تَثْبِیتَاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ﴾؛[1] این کاری به مسئله فقه ندارد، این مسئله اخلاقی است.
🔸 بارها به عرض شما رسید، اخلاق غیر از موعظه و سخنرانی است، اخلاق علمی است قوی تر و غنی تر و دقیق تر از فقه. اخلاق غیر از موعظه است. اخلاق طب است، آن موعظه بهداشت است. موعظه خیلی سواد نمی خواهد؛ کار بد نکنید بهشت بروید، این روایت این است، این روایت آن است؛ اما اخلاق این است که نفس را با تجرّد ثابت کند، قوای نفس را ثابت کند، چندین نیرو در درون انسان است ثابت کند، تجرّد آنها برزخی است یا عقلی، ثابت کند، روابط فرهنگی این قوا را با هم ثابت کند، چگونه می شود که وهم و خیال با عقلِ نظر درگیر می شوند و خروجی اش آن سیزده قسم مغالطات منطقی است این را بررسی کنند، چون جبهه جنگ است. اینکه فرمود از جبهه اصغر آمدید به جبهه اکبر می روید؛[2] در جبهه اکبر چه با چه می جنگد؟ تا قوا را انسان نشناسد، مسئول اندیشه را نشناسد، مسئول انگیزه را نشناسد، درگیری قوا را نشناسد، نفس مسوّله چیست، نفس لوّامه چیست، نفس امّاره چیست؛ اینها نه با بنای عقلا حلّ می شود نه با فهم عرف؛ اینها فنّ دقیقِ رقیقِ علمی اخلاق می خواهد.
🔸 در قرآن کریم دارد کسانی که ﴿ینفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ﴾، اینها جنّات دارند، درجات دارند، این حکم فقهی است این درست است، بهشت به اینها می دهیم کار ثوابی است؛ اما ﴿تَثْبِیتَاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ﴾؛ یعنی هر كس که كار خیری انجام میدهد، محال است که برای دیگری انجام بدهد. این سایه کار خیر است که به دیگری می رسد، ولی اصل کار این است. اگر این درخت می توانست از جای خود حركت كند برود كنار این نهر، یك سطل آب بردارد به پای خود بریزد، این درخت به چه كسی خدمت كرده است؟ می گوید هر كار خیری که انسان انجام می دهد، موقعیت خودش را تثبیت می كند، دیگر در حوادث نمی لغزد، دیگر مردّد نمی شود، دیگر نه با چهارتا تكریم و یا چهارتا توهین از جا در نمی رود.
[1] . سوره بقره، آیه265.
[2] . الکافی(ط ـ الإسلامیة)،ج5، ص12؛ «عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع أَنَّ النَّبِی ص بَعَثَ بِسَرِیةٍ فَلَمَّا رَجَعُوا قَالَ مَرْحَباً بِقَوْمٍ قَضَوُا الْجِهَادَ الْأَصْغَرَ وَ بَقِی الْجِهَادُ الْأَكْبَرُ قِیلَ یا رَسُولَ اللَّهِ ص وَ مَا الْجِهَادُ الْأَكْبَرُ قَالَ جِهَادُ النَّفْس».
#علم_اخلاق
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/10/07
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
ghafer-04ms ss.mp3
7.74M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #غافر
🔹 جلسه: 4
تاریخ: 1393/11/04
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
ghafer-04 p2.pdf
2.69M
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #غافر
🔹 جلسه: 4
تاریخ: 1393/11/04
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
برتر از علوم حوزه و دانشگاه.mp3
1.05M
🏴 روز سوم ماه #رجب 1441
▪️ برتر از علوم حوزه و دانشگاه
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
🏴برتر از علوم حوزه و دانشگاه
▪️سالروز شهادت امام دهم حضرت امام هادی (علیه و علی آبائه الاطیبین و ابنائه الانجبین) را به پیشگاه ذخیره عالم تسلیت عرض می كنم. یكی از بیانات نورانی امام دهم حضرت امام هادی (سلام الله علیه) این است كه فرمود: «خَيْرٌ مِنَ الْخَيْرِ فَاعِلُهُ وَ أَجْمَلُ مِنَ الْجَمِيلِ قَائِلُهُ وَ أَرْجَحُ مِنَ الْعِلْمِ حَامِلُهُ».[1] اینگونه از ذوات مقدس چون خودشان انسان كامل اند، حرمت انسانیت را بیش از دیگران می دانند و حفظ می كنند. در عین حال كه كار خوب خوب است، در عین حال كه حرف خوب خوب است، در عین حال كه علم صحیح خوب است، اما صاحبان این اوصاف از این اوصاف بالاترند! در عین حال كه دانشگاه خوب است، در عین حال كه دانش خوب است، دانشمند از هر دو بالاتر است؛ این بیان نورانی امام هادی است.
▪️ در عین حال كه حوزه علمیه خوب است، در عین حال كه فقه و اصول و فلسفه و تفسیر خوب است، عالم به این معارف از همه این معارف بالاتر است؛ سرّش آن است كه انسان یك موجودی است ابدی، این موجود ابدی را ره توشه ابدی تأمین می كند. حوزه و دانشگاه آن مواد اولیه این زاد راه را فراهم می كنند. یك وقت است كسی خودش را نشناخت، درسی خواند، مدركی گرفت و درسی گفت و بعد پوسید، چه از حوزه چه از دانشگاه! یك وقت است نه، كسی عالم شد ـ چه در حوزه و چه در دانشگاه ـ از پوست به در آمد، نه پوسید! نه به فكر مدرك بود، نه به فكر حقوق بود، نه به فكر باند بازی بود، نه به فكر جناح بازی بود، این انسان به دنیا آمد و انسان زیست و انسان مُرد. بیان نورانی امام هادی (سلام الله علیه) این است كه از هر حوزه علمیه ای آن عالمانشان برترند، از هر دانشگاهی آن دانشگاهی و دانشور بالاترند «خَيْرٌ مِنَ الْخَيْرِ فَاعِلُهُ وَ أَجْمَلُ مِنَ الْجَمِيلِ قَائِلُهُ وَ أَرْجَحُ مِنَ الْعِلْمِ حَامِلُهُ».
[1]. نزهة الناظر و تنبيه الخاطر، ص142؛ «خَيْرٌ مِنَ الْخَيْرِ فَاعِلُهُ وَ أَجْمَلُ مِنَ الْجَمِيلِ قَائِلُهُ وَ أَرْجَحُ مِنَ الْعِلْمِ حَامِلُهُ وَ شَرٌّ مِنَ الشَّرِّ جَالِبُهُ وَ أَهْوَلُ مِنَ الْهَوْلِ رَاكِبُهُ».
#حرمت_انسانیت
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در جمع طلاب و دانشجویان
تاریخ: 1386/04/24
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
قرآن صاعد.mp3
1.73M
💠 روز چهارم ماه #رجب 1441
🔸 قرآن صاعد
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 قرآن صاعد
🔸 در ماه پُر برکت رجب از بهترین راه ها همین دعاهاست و آن دعا این است که هرگز شما ما را رها نکردی! و ما به هیچ جا هم امیدوار نیستیم و اگر کسی نسبت به ما محبّت می کند، دل آنها را تو به طرف ما هدایت می کنی! این طور نیست که بگوییم خدا هست و دیگران هم هستند، خیر! دیگران برابر ﴿وَ لِلَّهِ جُنُودُ السَّماوَاتِ وَ الأرْضِ﴾،[1] سپاه و ستاد الهی هستند، تا او نخواهد قلب کسی به طرف ما متوجّه نمی شود. این دعاهای پُر برکت ماه رجب هم در هر فصلی ـ إِنْ شَاءَ اللَّه ـ خوانده شود و گاهی معنا شود، که قرآن با روایات یک جا معنا شود، قرآن با دعا یک جا معنا شود. این دعا همان طوری که امام (رِضْوَانُ اللَّهِ عَلَیه) از استادشان نقل کردند، قرآن صاعد[2] است، این قرآنی است که دارد بالا می رود و اگر ترقّی می خواهد به وسیله دعاهاست.
🔸 این دعاها با روایت های فقهی خیلی فرق می کند، به ما مستقیماً اجازه دادند که با او سخن بگوییم و به ما گفتند راه نزدیک است: «أَنَّ الرَّاحِلَ إِلَیكَ قَرِیبُ الْمَسَافَةِ وَ أَنَّكَ لَا تَحْتَجِبُ عَنْ خَلْقِكَ إِلَّا أَنْ تَحْجُبَهُمُ الْأَعْمَالُ دُونَكَ»،[3] خدایا! راه دور نیست، نزدیک است و آن اینکه آدم روی هوس خود پا بگذارد، «یک قدم بر خویشتن نِه وان دگر در کوی دوست» آسان است، انسان به میل خود حرف نزند، به میل خود کار نکند، ببیند خدای سبحان چه می خواهد، بدون افراط و تفریط! صدای الهی را می شنود و پیام الهی را درک می کند و گاهی در خواب، گاهی در بیداری، این نغمه های الهی را می شنود، بدون افراط و بدون تفریط، آدم می تواند فرزندان را خوب تربیت کند، محیط خود را خوب تربیت کند.
🔸 قرآن کریم هم در این غرر آیات خود این است که ﴿قُوا أَنفُسَكُمْ وَ أَهْلِیكُمْ نَاراً﴾،[4] خودتان و فرزندانتان را از آتش نجات بدهید، حفظ کنید! پس معلوم می شود این کار شدنی است، رفتار ما گفتار ما ـ إِنْ شَاءَ اللَّه ـ اثر دارد.
[1]. سوره فتح، آیه4.
[2]. صحیفه امام، ج18، ص481.
[3]. مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج2، ص583.
[4]. سوره تحریم، آیه6.
#دعا
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 دیدار گروهی از اعضای مجمع تربیتی بانوان با حضرت استاد
تاریخ: 1395/02/07
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
ghafer-05ms ss.mp3
7.19M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #غافر
🔹 جلسه: 5
تاریخ: 1393/11/05
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
ghafer-05 p2.pdf
2.47M
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #غافر
🔹 جلسه: 5
تاریخ: 1393/11/05
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
عناصر جامع مکتب.mp3
1.01M
💠 روز پنجم ماه #رجب 1441
🔸 عناصر جامع مکتب
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 عناصر جامع مکتب
🔸 دین به ما گفته است که شما یک ملّت متدین و متمدّن باشید که تمدّنتان را همان تدینتان فراهم بکند. این خواسته دین است، برای این کار که خواسته اصلی و اصیل دین است، چندین کار انجام شد که دو کار عنصر محوری این تمدّن و تدین است: یکی اینکه مکتب جامع سه عنصر را به ما داد، دیگر اینکه خلقتِ جامع این سه عنصر را به ما داد؛ یعنی ساختار هستی ما با سه عنصر سامان پذیرفت و قرآن ما هم با سه عنصر دین ما را معرفی کرد. آن عناصر سه گانه عبارت از این است که ما قانون می خواهیم، چون بدون قانون نمی شود عمل کرد. نیروی اجرایی می خواهیم که قانون به عمل بیاید. نیروی داور و قاضی می خواهیم که این عمل را با آن قانون بسنجد، اگر مطابق بود پاداش بدهد و اگر مخالف بود کیفر بدهد؛ یعنی بدون این سه عنصر جامعه ای متمدّن نخواهد بود.
🔸 قانون حتمی است، اجرای قانون حتمی است، سنجش اینکه اجرا مطابق با قانون است یا نه هم حتمی است. این کار هم در ساختار هستی ماست، هم قرآن اینها را تبیین کرده است. اگر قانون باشد و اجرا نشود یا اگر اجرا بشود و کسی نباشد که تطبیق کند بین آن قانون و این اجرا، این تمدن حاصل نمی شود.
#تمدن_اسلامی
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/06/02
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
ghafer-06ms ss.mp3
6.39M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #غافر
🔹 جلسه: 5
تاریخ: 1393/11/05
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
ghafer-06 p2.pdf
2.39M
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #غافر
🔹 جلسه: 5
تاریخ: 1393/11/05
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
نصاب دینداری.mp3
411.6K
💠 روز ششم ماه #رجب 1441
🔸 نصاب دینداری
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 نصاب دینداری
🔸 نصاب دینداری اعتقاد به اصول دین از یك سو، انجام واجب ها و پرهیز از محرمات از سوی دیگر، این یك نصاب لازم است كه هر مسلمانی باید به این اصول معتقد باشد و واجب ها را انجام بدهد و محرمات را ترك كند.
🔸 افزایش در دینداری این است كه اصول را دقیق تر بررسی بكند، مراحل بالاترش را بفهمد و مراحل بالاترش را باور داشته باشد، گذشته از واجب ها مستحب ها را انجام بدهد. آن كه نماز صبح می خواند یك نیم ساعت زودتر بلند می شود نماز شبش را هم می خواند، این راه افزایش در دین است؛ آن كسی كه از محرمات پرهیز می كند سعی می كند از مكروهات هم پرهیز بكند، این یك تكامل دینداری است.
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 ديدار اساتيد دانشگاه علوم تربیتی تهران با حضرت استاد
تاریخ: 1390/10/07
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
ghafer-07ms ss.mp3
7.16M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #غافر
🔹 جلسه: 7
تاریخ: 1393/11/07
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa