هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 هَجرِ جمیل
🔹 اگر گفتیم هَجر كنید، #هجر_جمیل كنید، نه هَجری كه با آن جامعه را ترك كنید، رها كنید و قهر كنید. یك عاقل وقتی بخواهد از یك سفیه مهاجرت كند، اینچنین نیست كه او را رها كند، بلكه از سفاهتِ او هجرت می كند، حرف بد او را تحمل می كند و می گوید به من نگفت، او اصلاً نمی داند كه ما داریم چه می گوییم، این #هجر_جمیل می شود. حضرت با اینكه در متن مردم بودند، اتهام این سِحر و شعبده و جادو و كهانت و مجنون بودن را ـ معاذ الله ـ می شنیدند؛ امّا به حساب نمی آوردند. اگر انسان از سفاهت هجرت كند #هجر_جمیل می شود؛ از جهل علمی و جهالت عملی جامعه فاصله بگیرد، #هجر_جمیل می شود، وگرنه قهر كردن كه كار آسانی است؛ فرمود: ﴿وَ اصْبِرْ عَلی ما یقُولُونَ وَ اهْجُرْهُمْ هَجْراً جَمیلاً﴾.[1] این كار یك كار دشواری است، همان كه وجود مبارك حضرت امیر در آن خطبه های اوّلیه نهج البلاغه فرمود: «فَصَبَرْتُ وَ فِی الْعَینِ قَذًی وَ فِی الْحَلْقِ شَجًا»[2] كذا و كذا، این #هجر_جمیل می شود، چون از جامعه جدا نشد.
🔹 اگر انسان از جهل جامعه، از جهالت جامعه، از سفاهت جامعه هجرت كند جانگیر است، دشوار است، فرمود: ﴿وَ اهْجُرْهُمْ هَجْراً جَمیلاً﴾. یك وقت است آدم قهر می كند می رود در خانه اش می نشیند، این دیگر هر روز بدی و بی ادبی را نمی شنود؛ امّا #در_متن_جامعه باشد بدی و بی ادبی را هر روز تحمل كند #هجر_جمیل می شود. فرمود ما به انبیا گفتیم این طور باشید و در بسیاری از حالات فرمود: ﴿وَ اذْكُرْ فِی الْكِتابِ﴾ كذا و كذا، اینها را به یادشان بیاورد: ﴿وَ لا تَكُنْ كَصاحِبِ الْحُوتِ﴾؛[3] جریان حضرت نوح و انبیای دیگر را ذكر می كند و می فرماید مثل اینها باش؛ اما وقتی به یونس می رسد، فرمود: ﴿وَ لا تَكُنْ كَصاحِبِ الْحُوتِ﴾؛ مبادا قهر كنی به دریا بروی، ما تو را در دل ماهی حفظ می كنیم؛ ولی این كار را نكن! این ﴿وَ لا تَكُنْ كَصاحِبِ الْحُوتِ﴾؛ یعنی آن وقت #هجر_جمیل نداری. هجر جمیل یعنی اینكه با جاهل باشی، یك؛ از جهل و سفاهت او هجرت بكنی، دو؛ نرنجی و صحنه را رها نكنی، سه؛ با این سه شرط «فَصَبَرْتُ وَ فِی الْعَینِ قَذًی وَ فِی الْحَلْقِ شَجًا» که حضرت علی به دست می آید؛ البته همه انبیا اینطور بودند.
[1]. سوره مزمل، آیه10.
[2]. نهج البلاغه، خطبه3.
[3]. سوره قلم، آیه48.
#حضور_انبیاء_در_اجتماع
#صبر_ائمه_علیهم_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فصلت جلسه 18
تاریخ: 1394/02/07
🆔 @a_javadiamoli_esra
khoms_053 ay ss s.mp3
2.62M
💠 صوت درس خارج فقه #خمس
🔹 جلسه : 53
تاریخ تدریس: 1372 الی 1374
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_doross
khoms_053p2.pdf
127.9K
💠 متن درس خارج فقه #خمس
🔹 جلسه : 53
تاریخ تدریس: 1372 الی 1374
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_doross
noor_018 ads ss.mp3
7.43M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #نور
🔹 جلسه: 18
تاریخ: 1390/08/11
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_doross
noor_18p2.pdf
211.5K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #نور
🔹 جلسه: 18
تاریخ: 1390/08/11
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_doross
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 زندگی دینی
🔹 فرشتگان الهی، انبیا و اولیای الهی كه ﴿عِنْدِ اللَّهِ﴾ به سر می برند، اینها دائماً در حال #سجده هستند. در سوره مباركه «اعراف» آیه 206 كه آخرین آیه سوره مباركه «اعراف» هست این است: ﴿إِنَّ الَّذینَ عِنْدَ رَبِّكَ لا یسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبادَتِهِ﴾؛ آنها كه عنداللّهی هستند، هیچ استكباری ندارند و همیشه در خضوع اند: ﴿وَ یسَبِّحُونَهُ﴾ نه «یسبّحون له»، ﴿یسَبِّحُونَهُ﴾ مفید حصر هم هست ﴿وَ لَهُ یسْجُدُونَ﴾.
🔹 برای ما طلبه ها این كار یك ادب دینی است مُهری كنار آن اتاق مطالعه ما باشد هر وقت مطالعه مان تمام شد یك #سجده_شكر كنیم، بعد بیاییم بیرون، اینها را جزء برنامه ها بدانیم، اینها نعمت است، اینها یك چیز عادی نیست؛ خدا را شكر كه بدن سالم به ما داد، فكر سالم به ما داد، عقیده سالم داد كه آمدیم در طریق اهل بیت، تا حرف اینها را یاد بگیریم، این چنین نباشد كه ما وقتی مطالعه می كنیم و بیرون می آییم مثل دیگری باشیم كه مطالعه می كند؛ اینها را عبادت بدانیم چه اینكه هست، سجده شکر کنیم، خیلی هم طول نمی كشد، یك سر روی مُهر می گذاریم ولو ذكر هم نگوییم، چون در سجده شكر، ذكر لازم نیست، آن سجده تلاوت است كه بعضی برای آن ذكر گفتند، حالا اگر خواستیم ذكر بگوییم «حمداً حمداً حمداً، شكراً لله» خیلی مایه ندارد؛ ولی آدم #دینی زندگی بكند غیر از #تكلیفی زندگی كردن است؛ تكلیفی گفتند موقع ظهر نماز بخوانید برای ما واجب است، موقع عصر نماز بخوانید نماز عصر بر ما واجب است؛ اما این #حضور_دائم است. آدم بالأخره یك حساب و كتابی هم با ولی نعمت خود داشته باشد، خیلیها خواستند به حوزه بیایند نشد، خیلیها آمدند و نتوانستند ادامه بدهند، چون مرگ هست، مرض هست، ده ها مشكلات هست، اگر خدا توفیق داد آدم با این خاندان مأنوس بود، چه بهتر كه این را رایگان از دست ندهد، فرمود: ﴿لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزیدَنَّكُمْ﴾.[1]
[1]. سوره ابراهیم، آیه7.
#سجده_شکر
#حضور_دائم
#خضوع
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فصلت جلسه 17
تاریخ: 1394/02/01
🆔 @a_javadiamoli_esra
khoms_054 ay ss.mp3
2.22M
💠 صوت درس خارج فقه #خمس
🔹 جلسه : 54
تاریخ تدریس: 1372 الی 1374
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_doross